|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 82 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mateb
|
Naslov: Re: Mi Hrvati iz Hrvatske Postano: 19 vel 2010, 00:04 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: mateb je napisao/la: Ma naravno, mislio sam na porez na dohodak, koji se najčešće spominje od strane "urbanih" kao kriterij.
A porez na dohodak u ukupnoj sumi naplaćenih poreza ne čini veliki udio. Tako npr. 2002. godine je porez na dohodak činio samo 4,8% svih naplaćenih poreza. Ne vjerujem ni da je danas bitno više. Točno. Ne zaboravimo i porez na dobit, ali s njim je "problem" taj što stranci i ljudi s prebivalištem izvan RH mogu slobodno osnivati trgovačka društva u RH (preko toga su stranci, recimo, izbjegavali klauzulu o reciprocitetu i obvezu dobivanja suglasnosti kod stjecanja nekretnina) koja onda plaćaju porez. Prekomplicirano je to za naše visoko obrazovane urbane Rvate.
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Mi Hrvati iz Hrvatske Postano: 19 vel 2010, 00:10 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
mateb je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: A porez na dohodak u ukupnoj sumi naplaćenih poreza ne čini veliki udio. Tako npr. 2002. godine je porez na dohodak činio samo 4,8% svih naplaćenih poreza. Ne vjerujem ni da je danas bitno više.
Točno. Ne zaboravimo i porez na dobit, ali s njim je "problem" taj što stranci i ljudi s prebivalištem izvan RH mogu slobodno osnivati trgovačka društva u RH (preko toga su stranci, recimo, izbjegavali klauzulu o reciprocitetu i obvezu dobivanja suglasnosti kod stjecanja nekretnina) koja onda plaćaju porez. Prekomplicirano je to za naše visoko obrazovane urbane Rvate. Nadam se da bar neki ovo čitaju. Mi tu iznosimo argumente koji nikog ne zanimaju a Mesić odvali da više Hrvata živi u tuzlanskom bazenu nego u Hercegovini i to se usvoji na široj bazi.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati iz Hrvatske Postano: 19 vel 2010, 01:08 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
hercegovac1981 je napisao/la: mateb je napisao/la: Točno. Ne zaboravimo i porez na dobit, ali s njim je "problem" taj što stranci i ljudi s prebivalištem izvan RH mogu slobodno osnivati trgovačka društva u RH (preko toga su stranci, recimo, izbjegavali klauzulu o reciprocitetu i obvezu dobivanja suglasnosti kod stjecanja nekretnina) koja onda plaćaju porez. Prekomplicirano je to za naše visoko obrazovane urbane Rvate. Nadam se da bar neki ovo čitaju. Mi tu iznosimo argumente koji nikog ne zanimaju a Mesić odvali da više Hrvata živi u tuzlanskom bazenu nego u Hercegovini i to se usvoji na široj bazi. Meni je jače što je sprječavanje "puča" par generala, po ekipi, veće od domovinskog rata...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
DEFENSE
|
Naslov: Re: Mi Hrvati iz Hrvatske Postano: 19 vel 2010, 01:26 |
|
|
caporegime je napisao/la: kako se svako malo na forumu pojavi poneki "dobronamjerni" Hrvat iz hrvatske s pristupom kako on sa svojim stavovima predstavlja jednu "ekipu" u ovom slučaju Hrvate iz Hrvatske, sa suprotstavljenim stavom prema hrvstima i Bih koje smatra parazitima, umješačima u poslove koji ih se ne tiču i slično a u nemogućnosti i recimo tako neraspoloženju da svakom takvom takvom činim čast pa pojedinačno kažem što ga spada na ovom miestu želim reći:
Ja kao Hrvat iz Hrvatske smatram -da Hrvati iz BIH koji su državljani RH imaju bezuvjetno biračko pravo u RH jer su njezini građani -da se Hrvate iz BiH koji su državljani RH treba uvažavati u svim pitanjima od značaja za RH kao i od značaja u odnosu RH prema BIh, jer su to ravnopšravni hrvatski državljani -da Hrvatska treba pomagati Hrvate iz Bih, i novačno i politički jer su upravo BIH Hrvati najsnažniji garant interesa i stabilnosti RH u regiji. -U obrambenim pitanjima i prošlosti i budučnosti nema podjele na ovu ili onu državu jer smo imali posla a i imat ćemo s protivnicima kji sami ne rade razliku između sviju država i čiji apetiti se prostiru na obadvije države odnosno područja u obje države u kojima žive Hrvati.
Tko se slaže nek se izjasni. Ako se netko ne slaže, molim lijepo, neka to argumentirano elaborira, da na drugim temama ne bi morali nekoga hvatati za argument a da taj ko jegulja samo migolji. Slažem se i pozdrav Braći Hrvatima u cijeloj BiH-a od Hrvata s juga Hrvatske i ne brinite ima nas još
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Mi Hrvati iz Hrvatske Postano: 19 vel 2010, 09:25 |
|
|
i ko boga vas molim....prestanite uopće ulaziti u ikakve vrste rasprava i propitivanja jedne idiotske misli o tome kako je plaćanje poreza kriterij nečijeg prava glasa. to je toliko nisko i stupidno da ne služi doslovno ničemu nego samo da se ustanovi tko je u cijeloj priči malouman a tko se hvata na maloumnikove argumente (koliko god tim istima tepali kako pripadaju urbanoj obrazovanoj mladoj populaciji i kolikogod ti isti debili u to vjerovali)
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Mi Hrvati iz Hrvatske Postano: 19 vel 2010, 19:10 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 452 Lokacija: desno kod placa
|
DEFENSE je napisao/la: caporegime je napisao/la: kako se svako malo na forumu pojavi poneki "dobronamjerni" Hrvat iz hrvatske s pristupom kako on sa svojim stavovima predstavlja jednu "ekipu" u ovom slučaju Hrvate iz Hrvatske, sa suprotstavljenim stavom prema hrvstima i Bih koje smatra parazitima, umješačima u poslove koji ih se ne tiču i slično a u nemogućnosti i recimo tako neraspoloženju da svakom takvom takvom činim čast pa pojedinačno kažem što ga spada na ovom miestu želim reći:
Ja kao Hrvat iz Hrvatske smatram -da Hrvati iz BIH koji su državljani RH imaju bezuvjetno biračko pravo u RH jer su njezini građani -da se Hrvate iz BiH koji su državljani RH treba uvažavati u svim pitanjima od značaja za RH kao i od značaja u odnosu RH prema BIh, jer su to ravnopšravni hrvatski državljani -da Hrvatska treba pomagati Hrvate iz Bih, i novačno i politički jer su upravo BIH Hrvati najsnažniji garant interesa i stabilnosti RH u regiji. -U obrambenim pitanjima i prošlosti i budučnosti nema podjele na ovu ili onu državu jer smo imali posla a i imat ćemo s protivnicima kji sami ne rade razliku između sviju država i čiji apetiti se prostiru na obadvije države odnosno područja u obje države u kojima žive Hrvati.
Tko se slaže nek se izjasni. Ako se netko ne slaže, molim lijepo, neka to argumentirano elaborira, da na drugim temama ne bi morali nekoga hvatati za argument a da taj ko jegulja samo migolji. Slažem se i pozdrav Braći Hrvatima u cijeloj BiH-a od Hrvata s juga Hrvatske i ne brinite ima nas još pridruzjem se potpori
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Mi Hrvati iz Hrvatske Postano: 19 vel 2010, 20:02 |
|
|
caporegime je napisao/la: i ko boga vas molim....prestanite uopće ulaziti u ikakve vrste rasprava i propitivanja jedne idiotske misli o tome kako je plaćanje poreza kriterij nečijeg prava glasa. to je toliko nisko i stupidno da ne služi doslovno ničemu nego samo da se ustanovi tko je u cijeloj priči malouman a tko se hvata na maloumnikove argumente (koliko god tim istima tepali kako pripadaju urbanoj obrazovanoj mladoj populaciji i kolikogod ti isti debili u to vjerovali) Pa poanta foruma nije da si međusobno tepamo mi koji smo na istoj strani i slažemo se oko ključnih stvari, nego da onima čije mišljenje nije još formirano, pokažemo što je istina.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: ChatGPT, Tomba17 i 32 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|