HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 srp 2026, 13:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 384 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Miješani brakovi
PostPostano: 26 lis 2009, 10:29 

caporegime je napisao/la:
Hrvat je napisao/la:
ha... postoji i predrasuda na strani nas pobožnih, da su oni nepobožni redovito komunjare/Jugoslaveni :ujko

Šalu na stranu.

Tema je ionako nacionalno miješani brak (a ne vjerski miješani brak).

Što ti vrijedi da recimo Hrvat katolik oženi npr. Kineskinju katoličke vjere?
Imao bi još veće sranje.

Djeca ni sama ne bi znala jesu li Hrvati, Kinezi, bijelci, žuci, Europljani, Azijci :neznam

Gledajte, mi smo mali narod, ima nas jedva nekih 5 milijuna u RH i BiH, te nešto u dijaspori.

Svaki miješani brak je veliki gubitak za nas.

ja znam jednog momka povratnika iz izonemstva iako ga se teško može nazvati povratnikom jer je rođen u meksiku.
otac hrvat, majka meksikanka, a dijete teški nacionalist.
Pa ja znam jednog iz dijaspore kome je otac Hrvat, a majka Irkinja, on ispao mlitavi multietničar.
S time, da mu je otac teški hrvatski nacionalist.

Što to mijenja :neznam :neznam

slika

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 10:33 

Hrvat je napisao/la:

ja znam jednog momka povratnika iz izonemstva iako ga se teško može nazvati povratnikom jer je rođen u meksiku.
otac hrvat, majka meksikanka, a dijete teški nacionalist.
Pa ja znam jednog iz dijaspore kome je otac Hrvat, a majka Irkinja, on ispao mlitavi multietničar.

Nastradao u raljama zagrebačke sredine? Odgoj i okolina je 90% konačnog "proizvoda".

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 10:36 

Da li bi za srpstvo bilo korisnije da se Marko Jarić oženio nekom Zoricom iz Pančeva umesto Adrianom Lima?
Da se Mila Stanojević nije udala za Timoti Džona Bajforda, da li bi bilo genijalne serije "Neven"?
Ko bi rodio očaravajuću Anu Sofrenović da je njen otac odbio da se oženi Sheilom, Engleskinjom?

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 10:38 

RajvoSa je napisao/la:
Hrvat je napisao/la:

Nastradao u raljama zagrebačke sredine? Odgoj i okolina je 90% konačnog "proizvoda".
Nije u Zagrebu.

+ hoćete li više prestati s tim predrasudama o Zagrebu?
Ovdje ima više hrvatskih nacionalista nego u Hercegovini i srednjoj Bosni zajedno :ujko :zubati

Ali ima i puno mješanaca, a upravo su oni biračko i aktivističko tijelo ovdašnje anacionalne ljevice.

slika

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 12:57 

teranova je napisao/la:
Frankopan kaže

Mator čovek a laže.

Slavnog Radovana u Ateljeu nisi mogao da pogledaš ni 1987. ni 1988.iz prostog razloga što je Zoran Radmilović preminuo 1985. godine.

Splavova restorana na Adi Ciganliji tada još nije bilo, a čisto sumnjam da te je neko pozvao na svoju splav kućicu.

Kod nas poštari noću obično spavaju, nije to hitna pomoć pa da krstare ko vampiri.

Nikad ti nisi bio u Beogradu, a ako si i bio jedino što ti verujem je da si zasigurno ljuštio neki vinjak dok si ovo pisao.

Saberi se. :kava

možda je netko drugi glumio.
a i poštari ne nosaju samo poštu, mnogo ih po noći razvrstava poštu a neki i voze poštu.
a to da nije bilo splavova restorana....kako sam ja gledao u srpskim komedijama uvijek je radnja bila na nekoj splavi.

http://www.youtube.com/watch?v=FzQlhn4kGTc

možda se čovjek zajebo za točnu lokaciju ali predočena performacija sherlock holmesa ne ukazuje da ćeš se najesti od eventualne buduće istražiteljake djelatnosti.
možda čovjek doista i laže ali još ga nisi uspjela uvjerljivo pobiti u laži.
ja takvih beogradskih iskustava nemam ali iz iskustava s domicilnim curama kojima je jedan od roditelja član srpske nacionalne zajednice na onoj stvari su štedile ko moj frend što ima duplo veću plaću od mene i koji oko 10-og u mjesecu već cvili da mu posudim neku lovu jer je gladan.

to su rekli smo izlizane priče,,te stvari pričaju svi, samo za one druge. Tako se Srbi hvale da nema lakših od Hrvatica a muslimani vele da njihovom šarmu i ljubavnom umijeću nitko ne može odoljeti.

sad ja vidim da oni jesu popularni među zagrebačkim pucama..Bojana Gregorić udala se za mundžosa, i to nekog krampa, Ona Divasica, simpa cura udala se za onog Hajdarhodžića koji izgleda kao pokretna septička jama, ona modna madame Sarah Josipović ošla za nekog sarajevskog šanera, kćer od Miše Kovača fura sa nekim Mujom bauštelcom..dakle ima se podloga za priču..to na prvu ruku..

Dok se oni nanjuše skraja države na drugu..čak i ona misica bivša ostavila katolika i udala se za svog mundžosa..

a trač novine pišu o novoj ljubavi Mirza i Belma..dakle..oni se nanjuše na kilometar..

ne vidim baš da se srpkinje udaju za tamo neke mundžose..dakle imaju više dostojanstva..

ovaaaj...šta sam ono rekao..naše su najgore...

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 14:01 

Inkvizitor je napisao/la:

možda je netko drugi glumio.
a i poštari ne nosaju samo poštu, mnogo ih po noći razvrstava poštu a neki i voze poštu.
a to da nije bilo splavova restorana....kako sam ja gledao u srpskim komedijama uvijek je radnja bila na nekoj splavi.

http://www.youtube.com/watch?v=FzQlhn4kGTc

možda se čovjek zajebo za točnu lokaciju ali predočena performacija sherlock holmesa ne ukazuje da ćeš se najesti od eventualne buduće istražiteljake djelatnosti.
možda čovjek doista i laže ali još ga nisi uspjela uvjerljivo pobiti u laži.
ja takvih beogradskih iskustava nemam ali iz iskustava s domicilnim curama kojima je jedan od roditelja član srpske nacionalne zajednice na onoj stvari su štedile ko moj frend što ima duplo veću plaću od mene i koji oko 10-og u mjesecu već cvili da mu posudim neku lovu jer je gladan.

to su rekli smo izlizane priče,,te stvari pričaju svi, samo za one druge. Tako se Srbi hvale da nema lakših od Hrvatica a muslimani vele da njihovom šarmu i ljubavnom umijeću nitko ne može odoljeti.

sad ja vidim da oni jesu popularni među zagrebačkim pucama..Bojana Gregorić udala se za mundžosa, i to nekog krampa, Ona Divasica, simpa cura udala se za onog Hajdarhodžića koji izgleda kao pokretna septička jama, ona modna madame Sarah Josipović ošla za nekog sarajevskog šanera, kćer od Miše Kovača fura sa nekim Mujom bauštelcom..dakle ima se podloga za priču..to na prvu ruku..

Dok se oni nanjuše skraja države na drugu..čak i ona misica bivša ostavila katolika i udala se za svog mundžosa..

a trač novine pišu o novoj ljubavi Mirza i Belma..dakle..oni se nanjuše na kilometar..

ne vidim baš da se srpkinje udaju za tamo neke mundžose..dakle imaju više dostojanstva..

ovaaaj...šta sam ono rekao..naše su najgore...

možda su naše ovako odoka a ispod površine.....
sve ove koje sam nabrojao nominalno su bile naše, ali kad sam počeo proučavati dublje.....

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 14:42 

Jedan brak ili zajednica danas je vrlo teško da se održi ,a još više ako je mješan,nacionalno/vjerski.
Ostavimo lažni liberalizam pogotovo kad su različite vjere u pitanju.Društvo,sredina koliko i da je liberalna isto selektivno primenjuje na pojedince.Različitost traži toleranciju,kompromise..
Religija je barijera i to velika koliko i da jesu religije slične obredi su različiti ,a oni su pak nadvorešna forma religije i teško je da se pomire pogotovo kad jedna isklučuje drugu,posebno ako je pojedncu vera veoma bitna.
Katolik-pravoslavac to nije problem čak je i zanimljivo da slaviš dva Božića umjesto jedan,dva Uskrsa ,da slaviš i Sv.Trifuna i Sv.Valentajna u jedan dan.Crkva je Božji hram i za jedne i za druge no Džamija je već nešto drugo..
Različita nacionalnost može iako i tu su potrebni kompromii,ali vera nikako..
Pitala sam teranovu dali bi se udala za šiptara ,odgovorila mi da, ako je dobar i i lep :ujko no ne bi se udala ukoliko je član LDP-a :zubati i tako dolazimo do toga da i politička orijentacija može biti problem u braku, a kamo li drugačija relija ili nacionalnost.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 14:47 

Hrvat je napisao/la:

:smijeh :thumbup

Tako je to kad počnemo sa primerima "ja znam jednog".
Tema je iscrpljena, ove stvari su potpuno lične. Ko zaista poštuje svoj identitet, veru i naciju, neće imati potrebu ni da je se stidi, a ni da je nameće drugome.

slika

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 14:52 

Citat:
Pitala sam teranovu dali bi se udala za šiptara ,odgovorila mi da, ako je dobar i i lep :ujko no ne bi se udala ukoliko je član LDP-a :zubati i tako dolazimo do toga da i politička orijentacija može biti problem u braku, a kamo li drugačija relija ili nacionalnost.

Ne znam samo šta će TEBI smajli sa U na kapi...Zanimljivo si stvorenje, ponekad.

Uostalom, problemi u braku uglavnom nastaju iz sasvim trećih razloga.
Ako ne znate, raspitajte se.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 14:56 

Da u pravu si Tera, problemi u braku nastaju iz sasvim trecih razloga ako si u istonacionalnom i vjerskom braku.. Problema mora biti, zar ne, ali ako se jos na sve to doda i mix vjerski i nacionalni (pogotovo na ovim nasim prostorima poslije svih kletih ratova) onda problemi mogu postati puno veci..

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:04 

Tulkas je napisao/la:
Da u pravu si Tera, problemi u braku nastaju iz sasvim trecih razloga ako si u istonacionalnom i vjerskom braku.. Problema mora biti, zar ne, ali ako se jos na sve to doda i mix vjerski i nacionalni (pogotovo na ovim nasim prostorima poslije svih kletih ratova) onda problemi mogu postati puno veci..

To stoji, samo mozes cesto vidjeti kod ljudi koji danas krecu u mjesani brak, te nacionalne probleme kao nus pojave, jer im je nacionalnost cesto nepoznanica, barem jednom od partnera. Nakon sto se stekne staz s obicnim problemima tek tad nacionalna pitanja postanu problem, al su ona rijetko sam uzrok bracnih problema!

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:17 

snezana mk je napisao/la:
Jedan brak ili zajednica danas je vrlo teško da se održi ,a još više ako je mješan,nacionalno/vjerski.
Ostavimo lažni liberalizam pogotovo kad su različite vjere u pitanju.Društvo,sredina koliko i da je liberalna isto selektivno primenjuje na pojedince.Različitost traži toleranciju,kompromise..
Religija je barijera i to velika koliko i da jesu religije slične obredi su različiti ,a oni su pak nadvorešna forma religije i teško je da se pomire pogotovo kad jedna isklučuje drugu,posebno ako je pojedncu vera veoma bitna.
Katolik-pravoslavac to nije problem čak je i zanimljivo da slaviš dva Božića umjesto jedan,dva Uskrsa ,da slaviš i Sv.Trifuna i Sv.Valentajna u jedan dan.Crkva je Božji hram i za jedne i za druge no Džamija je već nešto drugo..

Niste valjda uzimali i Šiptare u obzir u ovim kombinacijama... :biceovodobro
Šiptari su sasvim druga civilizacija od Slavena, imaju neke svoje plemenske običaje, svi ostali narodi na ovim područjima imaju znatno drugačiji jezik, kulturu i način života od njih, znači tu razlika nije samo narodnost ili religija, nego znatno više. A i njihove veze s "časnim" poslovima nisu baš nešto pozitivno. :kava

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:19 

Cort0 Maltese je napisao/la:
Šiptari su sasvim druga civilizacija od Slavena, imaju neke svoje plemenske običaje, svi ostali narodi na ovim područjima imaju znatno drugačiji jezik, kulturu i način života od njih, znači tu razlika nije samo narodnost ili religija, nego znatno više. A i njihove veze s "časnim" poslovima nisu baš nešto pozitivno. :kava

:zubati potpuno smo zaboravili da iz mešovitog braka ispadne nešto kao Corto. Lele... :zubati :wink

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:20 

aleksije radicevic je napisao/la:

:zubati potpuno smo zaboravili da iz mešovitog braka ispadne nešto kao Corto. Lele... :zubati :wink

:smajl034

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:22 

Nisko, aleksa.
Preterujete. :thumbdown

slika

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:27 

Real gone je napisao/la:
Nisko, aleksa.

Zar sam toliko preterao da smo morali da pređemo na "Vi"? :neznam

Evo, povlačim nespretnu doskočicu. Izvinite kolega Corto.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:33 

Real gone je napisao/la:
Nisko, aleksa.

:001_smile

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:37 

Real gone je napisao/la:
Nisko, aleksa.

Preteralo je više vas na ovoj temi, zato sam govorila u množini. Zezanje koje se graniči sa vređanjem nije baš duhovito, sećaš se Lucky-evih pominjanja tvoje porodice. :wink

p.s. A kad se Ink i ja benigno zezamo onda se ljutite. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:47 

teranova je napisao/la:
Citat:

Ne znam samo šta će TEBI smajli sa U na kapi...Zanimljivo si stvorenje, ponekad.

Uostalom, problemi u braku uglavnom nastaju iz sasvim trećih razloga.
Ako ne znate, raspitajte se.

Zašto teranova ,što je nejasno ? :neznam
Pa zato i rekoh današnja zajednica se može raspasti iz bilo kakvog razloga,ali u mješanog braka pomnoži puta tri.
Mislim lijep je to pristup ,liiberalan ,da je bilo koje nacije,religije samo da je dobar čovjek no realnost je često surova ,pogotovo kad je različita vjera u pitanju.
Džabe ljubav ,ako je osoba totalno različito odgajana od tebe ,zato su dve različite vere,dva načina razmišljanja "dva lista pravila"kako se živi..
Kuran i Biblija,u Kuranu žena je podređena muškarcu,verski rituali su totalno različiti od hrišćanskih,,ako može netko da to savršeno spoji svaka mu čast,no meni je jako bitna tradicija,praznici,bitna su mi imena koja će moja djeca nositi i tu ne želim odstupiti.

Jedino je moguće ako su okoreli ateisti i jedan i drugi, a ipak i to može biti problem jer i deklarirani ateist ako je odrastao u obitelj koja je vjerska znači da je kroz svoj razvoj prihvatio određene karakteristike i vrijednosti.Dakle teško..
Znam da možda zvučim pesimisitički no ljubav je promenjiva kategorija i ne pobeđuje uvjek. :wink

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:50 

snezana mk je napisao/la:

Pa Corto ne živimo u Francuskoj :zubati sve naše ex yu kombinacije su obrađene..

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:54 

teranova je napisao/la:
Frankopan kaže
Citat:
Ooo...sorry... Vi Srpkinje se udajate za svakog tipa sa kojim se posevite? Kada sam davne 1988 ili 87? sevio dvije kumice na Banovom Brdu jedna je od njih bila udata za srpkog postara koji je radio te noci..Pokupih ih onako pijan na nekom od Ade Ciganliskih splavova nakon sto dodjoh vidit jednu od prestava u Ateljeu 212 (?) i slavnog Radovana .

Vitrualna zahvala na svom prvom menage troix made in Gedzoland uz napomenu da sam presretan sto za zenu izabrah katolkinju.

Mator čovek a laže.

Slavnog Radovana u Ateljeu nisi mogao da pogledaš ni 1987. ni 1988.iz prostog razloga što je Zoran Radmilović preminuo 1985. godine.

Splavova restorana na Adi Ciganliji tada još nije bilo, a čisto sumnjam da te je neko pozvao na svoju splav kućicu.

Kod nas poštari noću obično spavaju, nije to hitna pomoć pa da krstare ko vampiri.

Nikad ti nisi bio u Beogradu, a ako si i bio jedino što ti verujem je da si zasigurno ljuštio neki vinjak dok si ovo pisao.

Saberi se. :kava

Slusaj, ako se ti sjecas koje je godine Zoran Radmilovic umro a ja se ne sjecam, jer sa tada bio jako mlad, meni se cini da si ti starija od mene. ( Which is ok).

http://en.wikipedia.org/wiki/Zoran_Radmilovi%C4%87

Ja se jasno sjecam da smo bili na Adi Ciganliji jer smo se nagi kupali u nekom jezeru, sjecam se jedna super ciganska benda na splavu i sjecam se da sam prije toga bio u teatru. Da li sam vidio Radovana..znam da sam ga dosao viditi..mislim da jesam....da li je moguce da je to bilo 1985??
Mozda si u pravu, mozda je zbilja bila 1985. I da, jedna je bila udata za postara koji je navodno radio te noci, sjecam se da sam se na svaki sum izvan stana hvatao za pepeljeru ...

Vjeruj mi, takove ( tri -pa - som) stvari mi muski ne zaboravljamo ( sjecam im se i imena, a o detaljima i da ne govorimo...ko da je juce bilo), a vjerujem da su i one bile sretne jer sam ih tjerao da pjevaju Azru...'Fafala si mi ti ..fala ti'...a one su oanko vesele i pijane, prave male barbarogenijske sumadinke , tip zene koje bi samo lud ili Srbin ozenio , pjevuckale...

Vjeruj mi, te noci su dvije krivoslavne BB kumice bile sretne...

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 15:59 

Real gone je napisao/la:

Preteralo je više vas na ovoj temi, zato sam govorila u množini. Zezanje koje se graniči sa vređanjem nije baš duhovito, sećaš se Lucky-evih pominjanja tvoje porodice. :wink

p.s. A kad se Ink i ja benigno zezamo onda se ljutite. :zubati

Kad govoris u mnozini predpostavljam da aludiras na mene jer si u tom kontekstu mene spominjala!

Neznam zasto mislis da se netko ljuti na tebe? :neznam Mozda ti je to bio cilj, neznam, al za sebe ti mogu reci da se nemam razloga ljutit.

Prije bi se ti imala razloga ljutit jer sam ja rekla da ti i duvanjski don juan ljubujete i trazite samo istomisljenike da niste sami u toj grupaciji! :wub :winkiss

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 16:02 

Kakva navala impotentnih internet-ratnika. :001_smile
Doduše, možda je stvarno uhvatio kod Plavog mosta u Bg-u dve cigančice, i odvukao se u neki jeftini motel sa njima, uz pesmu "Prokleta je Amerika (i zlato što sjjaaaaa)".. =))
Samo je promašio forum i temu, biće da u San Francisku rade filteri za xxx-domene. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 16:03 

Frankopan kaže

Citat:
Vjeruj mi, te noci su dvije krivoslavne BB kumice bile sretne...

Ja verujem da je cela tvoja priča ispričana samo sa jednom namerom - da upotrebiš boldovanu uvredu. :kava

Vrh

PostPostano: 26 lis 2009, 16:04 

Cuj Alekse, ispadne Corto...
Pa Corto je, iako iz mjesanog braka i pored toga sto zivi u HR Srbin ako se ne varam.. Barem se tako nametnuo svojim stavom i komentarima .. da zivi u Srbiji bio bi Srbin 100% iako je iz mjesanog braka.. Cisto sumljam da bi tamo udarao kontre..
Bez uvrede Corto, tako te ja vidim

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 384 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, Naša Kvačica i 98 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: