|
|
Stranica: 4/10.
|
[ 229 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Marko80
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 05 ožu 2021, 23:39 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Zračni desant na Drinu? Na kojim si ti drogama? Zracni desant sa Golf dvojkama.
|
|
Vrh |
|
|
Marko80
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 05 ožu 2021, 23:49 |
|
|
Svarog je napisao/la: O cemu se tu radi? Nesto slicno karnevalu? Slave Tursku ili...?
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 06 ožu 2021, 00:45 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Znam da ću biti proglašen muslimanom, no mislim da bi u eventualnom budućem muslimansko-srpskom sukobu muslimani mogli nadjačati Srbe. (Imamo primjer Nagorno Karabaha za kojeg su Armenci misli da će biti dovijeka njihov, pa se dogodilo ono što se dogodilo, takav scenarij nije nemoguć ni za Srbe i RS). Sad muslimani imaju više oružja, a Srbi nemaju više JNA iza sebe. E sad u kojoj mjeri je veliko pitanje. Pokušat ću objasniti zašto to mislim. Početno je pitanje da li bi muslimani imali maksimalističke ili minimalističke ciljeve. Ako gledamo minimalistički Srbima bi bilo teško obraniti svuda liniju prema muslimanima, što zbog duljine granice muslimansko-srpskog područja što zbog veće koncentracije muslimanskog pučanstva i općenito nešto mlađeg pučanstva. Ako bi muslimani težili maksimalističkim cilju u smislu potpunog rušenja RS-a morali bi napraviti tri stvari. Prva je zauzeti Brčko i Koridor, što ako bi uspjeli bi bio psihološki velik udarac za Srbe. Drugi korak je zauzimanje mostova na Drini brzim zračnim desantom što također nije neizvedivo. Treći i najteži korak bio bi zauzimanje Banja Luke. Banja Luka je ranjivija nego se čini na prvi pogled. Između Banja Luke i muslimanskih područja nema većih naselja i prirodnih prepreka pa bi muslimani uspjeli brzo dođi do nje jer ni zračnom linijom nisu daleko od nje. Nadalje Banja Luka bi bila u teškoj situaciji ako bi je muslimani uspjeli okružiti. Muslimani naravno nisu Azeri, no Srbi ipak ne mogu biti u potpunosti spokojni. Ja ne znam koji od ova tri koraka je veće samoubistvo.Pokušaj molim te da se zamisliš da si muslimanski džihadlija i sad vas ne važno koliko uletite na brzinu i zauzmete,pazi sad,bez ispaljenog metka koridor,bez ikakve borbe.Jednostavno,ušetate i presečete koridor.I tako stojiš ti i gledaš u Savu.Ispred tebe je Hrvatska.Levo i desno od tebe su Srbi.Razmišljaj malo o tome. Zauzimanje mostova..... Ti se sa svojim jaranima nalaziš u jednom od da kažemo treba vam oko 30 transportnih helikoptera da bi to uradili odjednom.Vi naravno nemate ni jedan ali eto zamislimo da imate.I tako se vas,koliko želiš da vas bude po jednom mostu? 100? Veselih jarana iskrcate kod mosta na Drini. I tako ti gledaš Drinu.Tamo je Srbija.A iza vas su Srbi. Razmišljaj malo o tome kako bi to tebi izgledalo. Zauzimanje Banjaluke.. Imaš li ti uopšte ikakvu predstavu koliko je potrebno vojnika i tehnike da se zauzme jedan grad? Ali hajde da zamislimo da ste vi to zaista nekakvim čarolijama uspeli.Sad zamisli reakciju Srba na to.A ti se nalaziš u sred BL. Odmah da ti kažem prvo bi vas opkolili da ne možete da pobegnete.Šta bi posle sa vama bilo ostavljam ti da razmišljaš. Toliko o tvojim planovima.Razmišljaj malo.Postavi se u te situacije koje navodiš. U najkraćim crtama. U odnosu na raspoloženje međunarodne zajednice.U najgorem slučaju po Srbe,desili bi se nizovi manjih okršaja sa muslimanima i ništa se ne bi teritorijalno promenilo sem što bi izginulo par hiljada ljudi,uglavnom muslimana,onih koji bo kosti ostavili u RS i onih uz granicu sa RS kroz odmazde koje bi mi vršili. U najboljem slučaju po Srbe.Srbi bi vam napravili koridor po sred Sarajeva,onako Trebinje Istočno Sarajevo Sarajevo Žepče Derventa pa ne bi znali gde vam je glava a gde guzica.Eto tako bi ti to bilo,rode moj.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 06 ožu 2021, 00:56 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
U prošlom ratu artiljerija im bila stran pojam a danas će pravit zračni desant.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 06 ožu 2021, 01:04 |
|
|
Ne bih da otvaram novu temu. Da li rak kontroliše šta islamo fašistički mediji puštaju u svoj smrdljivi eter ? Face tv nema cenzuru. https://youtu.be/98C6RTPOSVE
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 06 ožu 2021, 01:10 |
|
|
Da se vratimo mi na temu. Dali je granica RS predugačka sa Bošnjakistanom ili je granica Bošnjakistana predugačka sa RS? Mi možemo bez ikakvih pomeranja snaga da "bodemo" Bošnjakistan sa bilo koje strane u bilo kom trenutku. Ili je neko mislio da Srbi neće ulaziti u Bošnjakistan,napasti i jednostavno se povući,ili ostati? Šta ćemo sa svim onim "pipcima"? Šta ćemo sa svim onim selima uz granicu? Ko će smeti da zanoći u njima prvi metak kad opali? Napad može doći bilo kada i bilo gde. O nekoj vezi između Bihaća i Sarajeva nema govora ni u mašti to ako ne blokiraju Hrvati blokiraćemo mi.Samim tim i Hrvati se moraju uključiti u celu "priču" ako žele da se potvrde kao vlasnici DGG. Jeli ikome od tih lojavih glava palo na pamet da Srbi mogu preko noći da pobiju i popale sve do 10km u dubinu Bošnjakistana i da se vrate do jutra pešice i da im ne treba ništa sem puške i par okvira?Pa ko će da zanoći u rubnim područjima posle samo jednog ulaska bilo gde.Nama ne treba Ni Sarajevo ni Tuzla..ništa.Samo ubodemo i povučemo se.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 06 ožu 2021, 01:18 |
|
|
elit star je napisao/la: Da se vratimo mi na temu. Dali je granica RS predugačka sa Bošnjakistanom ili je granica Bošnjakistana predugačka sa RS? Mi možemo bez ikakvih pomeranja snaga da "bodemo" Bošnjakistan sa bilo koje strane u bilo kom trenutku. Ili je neko mislio da Srbi neće ulaziti u Bošnjakistan,napasti i jednostavno se povući,ili ostati? Šta ćemo sa svim onim "pipcima"? Šta ćemo sa svim onim selima uz granicu? Ko će smeti da zanoći u njima prvi metak kad opali? Napad može doći bilo kada i bilo gde. O nekoj vezi između Bihaća i Sarajeva nema govora ni u mašti to ako ne blokiraju Hrvati blokiraćemo mi.Samim tim i Hrvati se moraju uključiti u celu "priču" ako žele da se potvrde kao vlasnici DGG. Jeli ikome od tih lojavih glava palo na pamet da Srbi mogu preko noći da pobiju i popale sve do 10km u dubinu Bošnjakistana i da se vrate do jutra pešice i da im ne treba ništa sem puške i par okvira?Pa ko će da zanoći u rubnim područjima posle samo jednog ulaska bilo gde.Nama ne treba Ni Sarajevo ni Tuzla..ništa.Samo ubodemo i povučemo se. Mujage imaju jednu prednost, njihov teritorij je poprilično kompaktan i linije bi bile kraće. Pogledaj kako izgleda srpska a kako bošnjakistan. Također lakše je prebaciti ljude njima nego vama, oni recimo od iszočne granice u Sarajevu brže premjeste ljude preko zenice na zapadnu liniju razgraničenja entiteta nego vi koji morate okolo preko Brčkog. U slučaju bilo kakvog sukoba RS praktički funkcionira kao dvije odvojene cjeline. Možda bi vam uzeli tu i tamo koji metar teritorija ali ništa spektakularno.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 06 ožu 2021, 01:49 |
|
|
Videćemo.Oni su svoj narod sa medijima i političkom elitom doveli u stanje ludila i sad nema nazad. Nešto će sigurno uraditi a mi ćemo sigurno odgovoriti.Neko će poginuti.Neko će gledati kako međuentitetske granice postaju državne.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 06 ožu 2021, 02:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Moderacija mora par banova podijeliti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 06 ožu 2021, 10:04 |
|
|
Svašta se na temi napisalo preko noći ali najmoćnija mi je ideja desanta na Drinu hahaha.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Koji odaziv Postano: 08 ožu 2021, 20:02 |
|
|
Nisan se nada da će ovo pitanje pokrenit ovoliku raspravu u samo jednu noć. Ljudi su se privarili pa su otišli korak da'je i već analizirali ratni scenarij, a pitanje se je odnosilo na medijsku retoriku. Očekiva san više hrvatskih reakcija, kad ono puste reakcije srpskih forumaša. Čini se da više se Srbi osićadu zabrinuti od Hrvata. Ajmo prvo na ono što se tiče Hrvata https://www.bljesak.info/flash/flash/iz ... tar/219076Oštre poruke s obljetnice 4. korpusa Izetbegović: Dobit će rat oni koji dijele Mostar Oštre riječi uputio je član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA-a Bakir Izetbegović s akademije u Mostaru 18. 11. 2017. 5. veljače 2018.https://poskok.info/izetbegoviceva-poru ... -ceka-rat/U intervjuu koji je dao za HRT negirao je ratne zločine nad Hrvatima u središnjoj Bosni (rekao je kako su u Križančevu selu stradali samo bojovnici HVO-a, a u Ahmićima samo civili, što je notorna laž), Izetbegović je ponovio kako trećeg entiteta neće biti bez rata. „Bez rata nema trećeg entiteta. Nisu uspjeli ’93. uz pomoć HVO-a i rata, kako misle sada bez vojne pomoći" Iako je zahtjev za trećim entitetom legitiman politički cilj, jer razmišljati o reorganizaciji BiH nije zabranjeno zakonom, niti je riječ o bilo kakvom protuustavnom djelovanju – treći entitet je moguće formirati dogovorom političkih predstavnika konstitutivnih naroda u BiH o ustavnoj reformi – Izetbegovića to nije spriječilo da svojim političkim neistomišljenicima prijeti ratom. Na opasku voditelja da je opasno prizivati rat, Izetbegović je ponovio kako je BiH spreman braniti “svim sredstvima”. “Mislim da je to bolje reći na vrijeme, nemojte prelaziti crvenu liniju”, Vratit ću se malo i u povijest. https://www.zabranjeni.url/globus/za-globu ... la-7608996Alija Izetbegović je na predizbornom skupu SDA u Velikoj Kladuši 15. rujna 1990. rekao i sljedeće: “Dakle, imamo dva izlaza, ili da zajednički u miru, sporazumno, gradimo građansku republiku od Bosne i Hercegovine ili da ovdje imamo građanski rat.” Tu i sličnu prijetnju ponavljao je više puta, u početku na stranačkim skupovima a kasnije i u Skupštini BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 08 ožu 2021, 20:17 |
|
|
Bakir ima vilu u Turskoj pa mu lako prijetit i huškat na rat koliko hoće. Ginuo bi njegov narod a ne on. Kako bi narod rekao ''lako tuđim k.. u koprive mlatit''
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 08 ožu 2021, 20:24 |
|
|
...moramo znat i da medju narodom ima huškača...meni nije jasno da su ljudi već zaboravili rat il su mladi pa ne znaju što to donosi od katastrofa svi vrsta emotivni ekonomski ...
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 08 ožu 2021, 20:28 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6357 Lokacija: Izvan sebe
|
najvise huskaju oni koji ni ne misle da uzmu oruzje!
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 08 ožu 2021, 21:15 |
|
|
Spremaju se za rat nagodinu. Budale.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Posvišćivanje ljudi Postano: 08 ožu 2021, 22:51 |
|
|
Zato je ova tema. Znamo da ju čitadu i Muslimani. Možda se koji stariji urazumi odnosno podsiti pa svojima kaže kamo ih onakva retorika vodi. Srbi se osićadu sigurno. Imadu jako dalekometno oružje. E, ali. Rakete i projektili nisu beskonačni izvor, a one koštadu. S druge strane, čudim se Srbiji što olako propušta radikalne islamističke migrante dalje, a to je u BiH. Sad ih je 7 do 9 tisuća i to su oni za koje se zna. https://balkans.aljazeera.net/teme/2021 ... bez-adresePa to su cile tri divizije lakeg pišaštva. Ne moreš ih dovika raketirat i granatirat, civi se prigrijedu ili budedu za bacit. Neka ti Muslimani podilidu migrantima lako pišaštveno oružje pa uputidu na BL ili na strateške točke. Imat će se Srpska razloga mislit. Siguran san da će MZ zatvorit oči i pravit se blesava. Migranti nisu raspršeni, nego grupirani po kampovima. Koji nisu ništa drugo do li vojarne, samo in triba podilit oružje. Nima tramakavanja s diljenjen vojnih poziva, nego su svi tu odmah. Već imaš gotovu vojsku, radikalizirane budale koje ćedu ić u probijanje. Radikaliziranjen u medijima izjavaman muslićkih vođa napaljuje se Muslimane u BiH koji će bit onaj drugi val koji će ić iza migranata. Vojsku, policiju i obavištajce ovo ne smi uhvati na spavanju. U manje od 24 sata ovi imadu vojsku za napad. Potrošne fanatizirane divizije. Pritirujen li? Pa, priko virskih službenika koji su podilili naputke Muslimani su izglasovali "hrvatskog" pridstavnika. Zar mislite da istim kanalima ne će ić priprema migranata za skori napad?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 08 ožu 2021, 23:05 |
|
|
Kad su izbori uopće? Ovi se naveliko spremaju...
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 08 ožu 2021, 23:07 |
|
|
Valjda krajem 2022. Listopad studeni...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 08 ožu 2021, 23:11 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39347 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Po tome se oni medijski spremaju za izbore već 30 godina. Njima je ovakva medijska retorika 24 sata na dana 365 dana u godini iz godine u godinu već tri desetljeća.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 08 ožu 2021, 23:21 |
|
|
Muslimani nikad nisu bili u goroj poziciji za ratovanje. Da napadnu Srbe u 2 dana bi im rezervni sastav i žandarmerija RS marširali Sarajevom. Da napadnu Hrvate izdržali bi duže i kapitulirali tek za 3 dana jer nam treba malo duže da stignemo do Sarajeva.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 09 ožu 2021, 00:09 |
|
|
Narod u kome se na izborima dolati na vlast mržnjom prema drugom narodu ne može imati dobru budućnost.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 09 ožu 2021, 01:11 |
|
|
Ma ništa od toga, postaje kristalno jasno da su u MZ shvatili gdje ovo sve vodi. Kako su natjerali dogovor u Mostaru tako će natjerati i za Dom Naroda i za Predsjedništvo. Bakira će natjerat da potpiše, zato što znaju što znaći blokada BiH. Strancima je ovo zadnji čas ako ne žele da im frankenštajn krepa.
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Novi val Postano: 09 ožu 2021, 01:25 |
|
|
Logično je da je militantna retorika je jedno vrime trajala nakon rata. Pa je jedno vrime čini mi se bila barem malo splasnila, ali nije nestala.
Onda uočavam kako reste žestina izjava. Politička drskost reste. Nije nebitno što su osumnjičeni za ratne zločine iz redova Muslimana, osumnjičeni barem od strane Hrvata ako ne od strane sudova, nagrađeni utjecajnim radnim mjestima u visokoj politici i državnoj upravi (Cikotić, Mlaćo...), umjesto da im je zabranjeno obavljanje političke i upravne djelatnosti. Nije se kod Muslimana naša niki Burduš koji će ih prisilno umirovit. Militantnost, znajte, reste eksponencijalno. Naizgled samo sve glasnije lajanje pasa koji posli samo zapišavadu jednim prima drugima. No u jednon trenutku to će eksplodirat. Tako je bilo od 1985. pa do 1990. godine. Stvari su sve više ubrzavale i bivale sve ekstremnije. Medijsko i političko pripucavanje, pa običan svit, prvo redikulozni likovi a onda sve širi krug običnih judih, športske arene sve to oslikavadu sve žešćon retorikon, ikonografijon i nasiljen. Pritnje raton iz redova političara su tu. Ne nikih marginalaca, nego glavnostrujaša, onih s vrha. Mediji tako prinosidu i izjave su sve grublje. Već je bila jedna burek revolucija. Hrvatska u bilo kojen športu ne dogovara više prijateljske utakmice s BiH osim ako se ne igra u dilu FBiH di su Hrvati većina. Navijački nemiri u prvenstvenin utakmicama su tu, već je jednon bilo mrtvih. Masovna histerija, nasilje i podjebavanje nakon pobide Turske nad Hrvatskon je upadljiva, uz pokliče da će Zagreb bit turska mahala (neka navijadu za koga hoćedu, no pokliči i nasilje su druga stvar). Unatoč propagandi iz neoyutela ("HRT") di se ništo trubilo o slavljenju hrvatske uspiha na SP 2018. u BiH, nije bilo tako, to je bilo samo u hrvatskim mistima; tri čovika u niken kafiću u Sarajevu di su navijali za Hrvatsku ne dokazije ništa.
U tom pravcu su ove medijske izjave, a ovo što su niki dan nadilili Raspudiću doista je udarac ispod pojasa. Raspudić nikad nije bia grubo govoria, a problematične stvari nazva je pravin imenon.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 09 ožu 2021, 01:46 |
|
|
Sokoliću,da te ne kvotam,sve je to ok što pišeš i upravu si ali šta?Šta je rešenje? Gle.Napašće ili nas ili vas.I to je to.Šta sad tu ima da se previše filozofira? Tako je kako je. Onog trenutka kad napadnu tu je kraj protektorata.Umešaće se Hrvatska i Srbija i gotovo. Ako napadnu vas i ako Hrvatska ne bude sposobna da vas odbrani onda stvarno šta da ti kažem.Ili isto i što se nas tiče. Mislim ne znam šta želiš da kažeš? Muslimani se spremaju za rat.Sutra je utorak.Šta je tu novo? Jeli iko očekivao od njih nešto civilizovano?
|
|
Vrh |
|
|
Bit cu kratak
|
Naslov: Re: Militantna medijska retorika ka' najava rata Postano: 09 ožu 2021, 02:03 |
|
|
elit star je napisao/la: Sokoliću,da te ne kvotam,sve je to ok što pišeš i upravu si ali šta?Šta je rešenje? Gle.Napašće ili nas ili vas.I to je to.Šta sad tu ima da se previše filozofira? Tako je kako je. Onog trenutka kad napadnu tu je kraj protektorata.Umešaće se Hrvatska i Srbija i gotovo. Ako napadnu vas i ako Hrvatska ne bude sposobna da vas odbrani onda stvarno šta da ti kažem.Ili isto i što se nas tiče. Mislim ne znam šta želiš da kažeš? Muslimani se spremaju za rat.Sutra je utorak.Šta je tu novo? Jeli iko očekivao od njih nešto civilizovano? Imas li konkretne dokaze da se muslimani spremaju za rat. Ono sto se moze iz medija vidjeti: -haubica koja puca 40km, najavili testiranje 2019, jos uvjek nema videa testa -automatski bacac "granata", mislim sta rec, koju porugu poslat -namjenska industrija kao pravi svasta nesta -dzihadlije skakucu i tegbiraju oko mezara alije babe nacije, sa nacrtanim ljiljanima flomasterom, satro vojna formacija, nemaju ni petarde. Itd...
_________________ Izučavaći budalizma su budalisti.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|