|
|
Stranica: 2/7.
|
[ 166 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 21:52 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Ma realno neće nas Mađarska napadat što god da se događa u svijetu, prije će Vojvodinu. No svakako moramo imat vojsku da im nismo na milost i nemilost Istina. Povijesno, oni su nas podrivali preko pete kolone i gospodarskim pritiskom. Nikada nakon 1102. nisu slali vojsku na Hrvatsku. Za Hrvatsku se ne može reći da nije vojno napadala Mađarsku. Tko su nam onda prijetnja? Srbija i Italija! Ako se spremiš za obranu protiv Srba spremiš se i za obranu protiv Mađara. Preslične su vojske. Za Talijane ti treba protuzračna i protubrodska obrana. Tu ne možemo biti ofenzivni. Ostaje još projekcija sile. To može biti naspram Slovenije, BiH i Crne Gore. Za to ti trebaju Himarsi i nešto slično RBS 15, čak i jeftinije varijante dometa do 200 km su dovoljne. I naravno, ratno zrakoplovstvo za psihološko djelovanje. U BiH su i Panzerhaubitze strateško oružje. Realno, do mogu doći do iznad Mostara, a s dometom od oko 40 km mogu dobaciti do Lašve. S skupljim projektilima i dalje, ali za to postoji HIMARS.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 21:52 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 2084 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Dok je god NATO-a i/ili EU ne može nas Mađarska ili Italija napasti. To naravno ne znači da je NATO i EU vječan.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
POPOVO_POLJE
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:04 |
|
|
Ma kakvi Talijani i Mađari to je kao da se Slovenci i Crnogorci boje da ćemo mi njih napasti. Talijani prvo nisu ujedinjeni. U Hrvatskoj se često spominju regionalne razlike a kod Talijana su one deset puta veće. Talijani su najstariji naros po godinama u Europi a izbaci iz toga migrante i prosječni Talijan ima 50 godina. Fertility im je 1,1 jad i bijeda a dodaj na to migrante onda im je 0,9. S tim da južnjaci imaju dosta više djece a južnjacima puca kurac za Istru. Za mađare sam u prošlom postu rekao sve. Ukratko treba biti spreman za rat protiv svih ali treba biti realan i reći da su veće šanse da Hrvatska krene na Boku kotorsku nego Talijani na Istru a šanse da mi krenemo na Boku su 0,01%
_________________ Inzko izrazio duboku zabrinutost
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:09 |
|
|
U Istarskoj županiji je prije nekoliko godina bio najveći odaziv za popunu pričuvne komponente OSRH od svih RH županija. Talijani su tamo uvažena i poštovana manjina te ravnopravni građani Hrvatske.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ustvari, Drava je najstariji komad mađarske granice.
Otprilike kao strah Slovenaca da će Hrvati preć Sutlu ili Kupu, ili da se boje Zagreba što je preblizu granici. Zapravo, neki su naši vladari vladali preko Drave, da nas nisu Talijani zafrkavali nakon ww1, možda bi tu nažicali još koji komad Prekmurja i Prekdravlja (uključujući i Baranju i Bačku, odnosno dijelove koji su ostali u Mađarskoj). Etnički ti je južna Mađarska bila dobrim djelom etnički hrvatska, zato je tu i falilo investicija. Samo su naši tu bili dobrim djelom... Politički Mađari. Mislim da je bila priča kad je ban Jelačić došao pod Nagy Kanizsu (Veliku Kanjižu) da su mu naši po lokalnim selima radili frku, iako su bili Hrvati, bili su državno Mađari. Pa Šopron je trebao biti glavni grad (austrijskog) Gradišća, pa su domaći (uključujući i većinu Hrvata) glasali za ostanak u Mađarskoj.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:13 |
|
|
Ceha je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ustvari, Drava je najstariji komad mađarske granice.
Otprilike kao strah Slovenaca da će Hrvati preć Sutlu ili Kupu, ili da se boje Zagreba što je preblizu granici. Zapravo, neki su naši vladari vladali preko Drave, da nas nisu Talijani zafrkavali nakon ww1, možda bi tu nažicali još koji komad Prekmurja i Prekdravlja (uključujući i Baranju i Bačku, odnosno dijelove koji su ostali u Mađarskoj). Etnički ti je južna Mađarska bila dobrim djelom etnički hrvatska, zato je tu i falilo investicija. Samo su naši tu bili dobrim djelom... Politički Mađari. Mislim da je bila priča kad je ban Jelačić došao pod Nagy Kanizsu (Veliku Kanjižu) da su mu naši po lokalnim selima radili frku, iako su bili Hrvati, bili su državno Mađari. Pa Šopron je trebao biti glavni grad (austrijskog) Gradišća, pa su domaći (uključujući i većinu Hrvata) glasali za ostanak u Mađarskoj. Pa da, zato je u Mađarskoj danas preko 160.000 Horvata i svih izvedenica tog prezimena, a ko fol to Mađari 
|
|
Vrh |
|
 |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:19 |
|
|
POPOVO_POLJE je napisao/la: Kakvi Mađari. Pa oni će prije napast Slovačku,Rumunjsku,Srbiju nego nas. Pa tamo im živi narod. U Hrvatskoj nema 10 000 Mađara većinom po Baranji i Istočnoj Slavoniji a JNA se sa svojim ubijanjem pobrinula da ti Mađari vole Hrvatsku jer njima je guzicu branila Hrvatska Vojska. Ustalom svako peti Mađar se ili preziva Horvath ili ima prezime na ics(ić). Najveći heroji rata protiv Turaka su im dva Hrvata Nikola Subić Zrinski i Nikola Jurišić. Govori se kako Mađari i Srbi sklapaju neki savez a Orban dočekuje predsjednicu Kosova. Uostalom Orban je uz predsjednika Turske jedini političar koji je došao na sprovod Tuđmanu. No svakako mislim da Orban gubi sljedeće izbore ima previše afera. Po mnogim parametrima Mađari su na dnu EU gori i od Bugara. Inflaciju imaju najveću u EU. Brisel zaključao EU fondove dok ne skinu VETO na slanje oružja u Ukrajinu. Zadaća vojske je da se spremi za sve situacije. Hrvatska je najviše stradala zbog "ne bi oni" razmišljanja. Ja sam iz Sjeverozapadne Hrvatske i nemam rodbinskih ni drugih veza s BiH. Jedina veza mi je što sam hrvatski rodoljub pa mi je stalo do svih Hrvata uključujući i Hrvate u BiH. Zašto vam to govorim? Zato što se u raspravama četo nađem usamljen. Mator sam i pred Domovinski rat mnogi su kod nas smatrali da je rat nemoguć, da su nam Srbi braća. Ljudi su to vjerovali do prvih granata ispaljenih na Varaždin. ( Tada se sve promijenilo, nikada nemojte raspizditi Zagorce, spori dobroćudni, ali kad ih raspizdiš ne staju dok te ne zatuku) Moje slijedeće iskustvo bilo je pred početak rata u BiH. Redovito sam čitao Ljiljan (glasilo SDA) i osluškivao Muslimane u domu (tada sam bio student) . Na temelju toga sam ih počeo shvaćati kao potencijalne neprijatelje. Sjećam s ekako sam nakon jednog člank au Ljiljanu uzeo geografski atlas Jugoslavije i pretraži gdje u BiH žive Hrvati.. Zabrinuo sam s ene samo zbog Srba već i zbog Muslimana. Istina, mnnogi su bili uz nas i borili se uz nas, ali mnogo više ih je bilo u JNA. Tada sam radio za don Antu Bakovića. Jednom smo raspravljali o bosanskim Muslimanima. Tvrdio je da su svi oni Hrvati, da je čak i Mehmed paša Sokolović bio Hrvat ( glupost, svog je brata stavio na čelo obnovljene Pećke patrijaršije, bosanski Muslimani su konglomerat domaćeg islamiziranog stanovništva i izbjeglog muslimanskog stanovništva za "rekonkviste 17.-19. stoljeće). Ja sam ga samo slušao (bio mi je šef) i osjećao sve veću tjeskobu. Hrvatska je u rat u BiH ušla s pretpostavkom da Muslimani jedva čekaju postati Hrvatima, i da su oni koji to ne žele samo mala komunistička manjina. Zabluda nas je skupo koštala. Što je najgore, ljudi su se teško odricali svojih zabluda. Čak su imali razumijevanja i za kontinuirano djelovanje protiv Hrvatske, a kamoli ne z adjelovanje protiv BiH Hrvata. Zato što se tiče Hrvata iz Hrvatske trebate biti zahvalni Komšiću. On je razuvjerio većinu zahvaćenih iluzijama o bratstvu. Sustavno biranje čovjeka kojemu je jedini smisao djelovanje protiv Hrvatske je uvjerilo i zadnje Nevjerne Tome. Naročiti posizanje za Jadranskim morem. Ako nešto ne smijete pipnuti Hrvatima iz Hrvatske onda je to Jadran. To je naše Mare nostrum. Tako su nas učili u školama i za komunizma. E sad sam stvarno zastranio s oftopičarenjem. Vjerojatno to sve i sami znate.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82382 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ceha je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ustvari, Drava je najstariji komad mađarske granice.
Otprilike kao strah Slovenaca da će Hrvati preć Sutlu ili Kupu, ili da se boje Zagreba što je preblizu granici. Zapravo, neki su naši vladari vladali preko Drave, da nas nisu Talijani zafrkavali nakon ww1, možda bi tu nažicali još koji komad Prekmurja i Prekdravlja (uključujući i Baranju i Bačku, odnosno dijelove koji su ostali u Mađarskoj). Etnički ti je južna Mađarska bila dobrim djelom etnički hrvatska, zato je tu i falilo investicija. Samo su naši tu bili dobrim djelom... Politički Mađari. Mislim da je bila priča kad je ban Jelačić došao pod Nagy Kanizsu (Veliku Kanjižu) da su mu naši po lokalnim selima radili frku, iako su bili Hrvati, bili su državno Mađari. Pa Šopron je trebao biti glavni grad (austrijskog) Gradišća, pa su domaći (uključujući i većinu Hrvata) glasali za ostanak u Mađarskoj. Još jedan offtopic, moja tetka iz Zagreba je krajem devedesetih/početkom 2000ih išla u Nađkanjižu kupovat vajkrem. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:27 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zapravo, neki su naši vladari vladali preko Drave, da nas nisu Talijani zafrkavali nakon ww1, možda bi tu nažicali još koji komad Prekmurja i Prekdravlja (uključujući i Baranju i Bačku, odnosno dijelove koji su ostali u Mađarskoj).
Etnički ti je južna Mađarska bila dobrim djelom etnički hrvatska, zato je tu i falilo investicija. Samo su naši tu bili dobrim djelom... Politički Mađari. Mislim da je bila priča kad je ban Jelačić došao pod Nagy Kanizsu (Veliku Kanjižu) da su mu naši po lokalnim selima radili frku, iako su bili Hrvati, bili su državno Mađari.
Pa Šopron je trebao biti glavni grad (austrijskog) Gradišća, pa su domaći (uključujući i većinu Hrvata) glasali za ostanak u Mađarskoj.
Pa da, zato je u Mađarskoj danas preko 160.000 Horvata i svih izvedenica tog prezimena, a ko fol to Mađari  Posljedice turskih osvajanja. Velikaši su kmetove iz izloženijih posjeda preseljavali u manje izložene napadima. Uglavnom su imali posjede i u Hrvatskoj i u Ugarskoj. ( Zanimljivost: palača slovačkog predsjednika je palača plemićke porodice podrijetlom iz Hrvatske, au Bratislavi takvih palača ima dosta (Keglevich, itd.) Ali to je povijest. Ja sam po ocu slovačko litvanskog, a po majci mađarsko židovskog podrijetla. To me ne sprečava da se osjećam Hrvatom i budem hrvatskim nacionalistom.
|
|
Vrh |
|
 |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:28 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zapravo, neki su naši vladari vladali preko Drave, da nas nisu Talijani zafrkavali nakon ww1, možda bi tu nažicali još koji komad Prekmurja i Prekdravlja (uključujući i Baranju i Bačku, odnosno dijelove koji su ostali u Mađarskoj).
Etnički ti je južna Mađarska bila dobrim djelom etnički hrvatska, zato je tu i falilo investicija. Samo su naši tu bili dobrim djelom... Politički Mađari. Mislim da je bila priča kad je ban Jelačić došao pod Nagy Kanizsu (Veliku Kanjižu) da su mu naši po lokalnim selima radili frku, iako su bili Hrvati, bili su državno Mađari.
Pa Šopron je trebao biti glavni grad (austrijskog) Gradišća, pa su domaći (uključujući i većinu Hrvata) glasali za ostanak u Mađarskoj.
Još jedan offtopic, moja tetka iz Zagreba je krajem devedesetih/početkom 2000ih išla u Nađkanjižu kupovat vajkrem.  Ja svakih mjesec dana idem u Letenye po Piros arany (mađarski namaz od paprike od kojeg gori grlo).
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:30 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26936 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
PZO prioritet svih prioriteta.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:36 |
|
|
Bobovac je napisao/la: PZO prioritet svih prioriteta. To je obrana. Teba, ali napad je najbolja obrana. Trebaju nam bespilotne za izviđanje. Idealno bi bilo imati uvjete za stalan nadzor bojišta. Himarsi i MOL ( RBS 15 ili slično) mogu napasti ciljeve u dubini neprijatelja, a da se previše ne izlažu. To dvoje nam treba biti prioritet. Zatim kopnena vojska ( malo po malo je jačati). Zrakoplovstvo i mornarica - u prvo vrijeme patroliranje, ( air policing i obalna straža) Kasnije osposobiti RZ za demonstraciju sile prema BiH. I to je manje više to.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:45 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Ceha je napisao/la: Zapravo, neki su naši vladari vladali preko Drave, da nas nisu Talijani zafrkavali nakon ww1, možda bi tu nažicali još koji komad Prekmurja i Prekdravlja (uključujući i Baranju i Bačku, odnosno dijelove koji su ostali u Mađarskoj).
Pa da, zato je u Mađarskoj danas preko 160.000 Horvata i svih izvedenica tog prezimena, a ko fol to Mađari  90ih je u Mađarskoj bilo 100ak tisuća ljudi kaj su se etnički smatrali Hrvatima. Po 30ak tisuća u mađarskoj Bačkoj (Bajski Trokut) i Baranji (ispod Pečuha) i ostatak u Prekodravlju i Prekomurju, te (mađarskom) Gradišću. Mislim da je u Gradišću bilo ispod 10 tisuča Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:51 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Još jedan offtopic, moja tetka iz Zagreba je krajem devedesetih/početkom 2000ih išla u Nađkanjižu kupovat vajkrem.  Pa e, normalna stvar 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 22:54 |
|
|
Gordogan je napisao/la: Posljedice turskih osvajanja. Velikaši su kmetove iz izloženijih posjeda preseljavali u manje izložene napadima. Uglavnom su imali posjede i u Hrvatskoj i u Ugarskoj. ( Zanimljivost: palača slovačkog predsjednika je palača plemićke porodice podrijetlom iz Hrvatske, au Bratislavi takvih palača ima dosta (Keglevich, itd.) Ali to je povijest. Ja sam po ocu slovačko litvanskog, a po majci mađarsko židovskog podrijetla. To me ne sprečava da se osjećam Hrvatom i budem hrvatskim nacionalistom. Bratislava nosi ime po hrvatskom knezu Braslavu (prije je bila Požun). Sama je imala mađarsko-njemačku većinu za AU, ali bilo je dosta hrvatskih sela okolo. Samo porijeklo nije bitno, bitna su djela. Gaj i kompanija su većinom bili etnički ne-hrvati, pa su izgurali hrvatski preporod.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82382 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Gordogan je napisao/la: Bobovac je napisao/la: PZO prioritet svih prioriteta. To je obrana. Teba, ali napad je najbolja obrana. Trebaju nam bespilotne za izviđanje. Idealno bi bilo imati uvjete za stalan nadzor bojišta. Himarsi i MOL ( RBS 15 ili slično) mogu napasti ciljeve u dubini neprijatelja, a da se previše ne izlažu. To dvoje nam treba biti prioritet. Zatim kopnena vojska ( malo po malo je jačati). Zrakoplovstvo i mornarica - u prvo vrijeme patroliranje, ( air policing i obalna straža) Kasnije osposobiti RZ za demonstraciju sile prema BiH. I to je manje više to. Oblik Hrvatske je geopolitički horror. Užasan i teško branjiv oblik, uz predivan komad mora na ultratankom pojasu koji privlači predatore: za hrvatskim morem sline Talijani, Muslimani, Srbi, nešto manje Slovenci (Piranski spor) i Mađari. Svijet pravi memove o obliku Hrvatske. Izrael ima veliku brigu oko svoga oblika, a oblik im je 5 puta bolji od Hrvatske. Mi ne možemo tek tako kopirati šta drugi kupuju, doslovce moraš uzimat u ubzir geometriju problema.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:12 |
|
|
Na neki način najbolja obrana Hrvatske su Muslimani. Kontroliraju za nas najopasniji prostor (Bihaćki džep, Zenica, Tuzla), a tako su nesposobni i jadni da ne mogu postići ofenzivnu sposobnost,ali su dovoljni da spriječe Srbe da pruzmu kontrolu nad tim prostorom.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:13 |
|
|
Glavno da je demografska apokalipsa u BiH pa je lakše za oblik. Druge granice su nam uglavnom rijeke. Kako god moramo BiH (ili dio) vratit pod svoju kontrolu al bez Srba i Muslimana
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:17 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Glavno da je demografska apokalipsa u BiH pa je lakše za oblik. Druge granice su nam uglavnom rijeke. Kako god moramo BiH (ili dio) vratit pod svoju kontrolu al bez Srba i Muslimana Geostrateški, Hrvatskoj bi trebala Unsko sanska županija te prostori većinski nastanjeni Hrvatima. Problem je što ne bi smjeli dozvoliti da muslimani pređu 5-6 % stanovništva, znači max 280 000. Teško, a da se neke hrvatske enklave ne ostave u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:18 |
|
|
Tu obrajam i Drvar i ostali rijetko naseljeni prostor između Bihaća i Hercegovine.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:20 |
|
|
Gordogan je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Glavno da je demografska apokalipsa u BiH pa je lakše za oblik. Druge granice su nam uglavnom rijeke. Kako god moramo BiH (ili dio) vratit pod svoju kontrolu al bez Srba i Muslimana Geostrateški, Hrvatskoj bi trebala Unsko sanska županija te prostori većinski nastanjeni Hrvatima. Problem je što ne bi smjeli dozvoliti da muslimani pređu 5-6 % stanovništva, znači max 280 000. Teško, a da se neke hrvatske enklave ne ostave u BiH. Zato i treba održavat status kvo za sad a ne brzat sa crtanjem granica ni trećim entitetima. Muslimani masovno iseljavaju. Za koje desetljeće ta unsko-sanska županija će bit pustinja.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:29 |
|
|
raseljeni USK + HB, to je ono što ja već 5 godina propagiram.
Možemo dozvoliti muslimanskog Pupovca u Saboru i to je to.
Može zamijeniti srpskog pupovca uslijed smanjena broja Srba. Taman Srbi i Muslimani zamijene 3 i 1 saborsko mjesto.
Elegantno i minimalno invazivno rješenje koje ne bi bilo kulturni i politički šok Hrvatskoj, a pojačalo bi geostratešku sigurnost za 300%, te pojačalo ujedinjenje Hrvatske (još bliži put Zagreb-Dalmacija).
Hrvatska bi konačno dobila nešto što se može nazvati jezgrom, i dubinom, koje je imala kao srednjovijekovna država a izgubila otomanskim navalama.
|
|
Vrh |
|
 |
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:42 |
|
|
1. PZO dugog i kratkog dometa. "Srednjoročni" PZO nema nkakve svrhe kod nas, beskoristan je 2. Fregate najmanje 3000 tona istisnine, idealno preko 4000. Nikakve "korvete", beskorisne su, isto kao i "srednjoročni" PZO
|
|
Vrh |
|
 |
Gordogan
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:42 |
|
|
Inače, mala opservacija. Pred dvadestak godina bio sam u Bihaću. Ispred Đamije (katedrale, crkve pred osvajanje 1592.) natpis kraj grobova : Grobovi bosanskih plemića!
Prošle godine: Nema natpisa, ali malo dalj, u centru grada spomen ploča u čast HVOa. Stvarno me iznenadili. Ipak je to dominantno muslimanska sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Militarizacija: Hrvatska diže vojni proračun sa 2% na 5% GDP Postano: 22 lip 2025, 23:46 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: raseljeni USK + HB, to je ono što ja već 5 godina propagiram.
Možemo dozvoliti muslimanskog Pupovca u Saboru i to je to.
Može zamijeniti srpskog pupovca uslijed smanjena broja Srba. Taman Srbi i Muslimani zamijene 3 i 1 saborsko mjesto.
Elegantno i minimalno invazivno rješenje koje ne bi bilo kulturni i politički šok Hrvatskoj, a pojačalo bi geostratešku sigurnost za 300%, te pojačalo ujedinjenje Hrvatske (još bliži put Zagreb-Dalmacija).
Hrvatska bi konačno dobila nešto što se može nazvati jezgrom, i dubinom, koje je imala kao srednjovijekovna država a izgubila otomanskim navalama. Sabor se diže za 15 zastupnika i ima 170 mjesta, Hrvatska povećava broj županija sa 21 na 23-24.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Groot, Teuton i 70 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|