|
|
Stranica: 72/322.
|
[ 8049 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vrbosna HR
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 10:29 |
|
|
u kakvoj si ti ofanzivi šugo eno vam crkva na budaku a vi ni kurcem da mrdnete
_________________ Ja sam rođen đe Ostalih nema Benjaminu mrzim odmalena
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 10:31 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7146 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Pitanje koje bi imalo smisla odnosilo bi se na mogućnost povratka.Izbjegli se vraćaju ili ne vraćaju u svoja prijeratna mjesta življenja iz različitih razloga,nekad čisto ličnih .Vjerujem da R.Srpska u pogledu omogućavanja povratka nije pravila ni veće ni manje smetnje nego drugi politički entiteti koje je stanovništvo napuštalo tokom ratnih godina. Citat: ZBOG INICIJATIVE 1. MART – DODIK: RS NEĆE OSTATI MIRNA ZBOG 100.000 BOŠNJAKA
NISMO MI SRBI ETNIČKI ČISTILI DA BI SE VI VRAĆALI
Presjednik Republike Srpske Milorad Dodik ustvrdio je danas u Višegradu da RS “neće ostati mirna na najave da se ovdje dovede 100.000 Bošnjaka koji će glasati, da bi napravili novu političku strukturu, a zatim otišli”.
- Nećemo ostati mirni na tu aktivnost i za nas je to neprihvatljivo, rekao je Dodik.
Dodaje da svaki Bošnjak, koji hoće da se vrati i živi u RS je dobro došao i može živjeti slobodno, ali da je neprihvatljiva “svaka spekulacija iz Sarajeva o dovođenju 100.000 ljudi koji bi glasali, a nakon mjesec dana bi se vratili u Federaciju” .
Tvrdi i da nije točno da je Srebrencica uspješan primjer toga.
- Srebrenica je neuspješan primjer njihove politike, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima.
- Mi to nećemo dozvoliti. Nitko nas neće “namagarčiti”, dodao je također entitetski predsjednik navodeći da je “RS trajna kategorija i da ona zna što radi i donijet će zakone koji neće moći ignorirati bilo tko”.
Komentirajući izjavu novoizabranog predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa (SBK) Mustafe ef.. Cerića “da Bošnjačko pitanje na Balkanu nije vjersko, već nacionalno i da se svi Bošnjaci svijeta moraju probuditi”, Dodik je rekao da je “njegova poruka Bošnjacima da se manu Republike Srpska”.
Kazao je da “Cerić i ‘ostali’ ponovno pokušavaju konfrontiraju na nacionalnoj osnovi Srbe i Bošnjake”.
- Mi se moramo razgraničiti u svakom pogledu. Bosna ne pripada njima, ovdje u Višegradu ni u Banjoj Luci. Ovo je Republika Srpske, koja je dio BiH i to je nesumnjivo, kazao je, između ostalog, Dodik.
On ne spori da svi imaju slobodu kretanja i druge slobode, ali da “ne mogu baviti spekulacijama te da nam pokažu, u nekoj ranoj fazi, da im njihov brojčani sastav omogućuje nas preglasaju i da oni odrede kako ćemo mi živjeti i ovdje biti majorizirani “.
- Uvijek ću se boriti protiv toga, dodao je Dodik.
Entitetski predsjednik je ovu izjavu dao danas u Višegradu, gdje je, u “Andrićgradu” nazočio otvaranju ulica nazvane “Mlada Bosna”.
On i redatelj Emir Kuturica ponovili su ranije tvrdnje o “velikom projektu” koji predstavlja ovaj grad od kamena.
Današnjem otvaranju ulice Mlada Bosna i nekih poslovnih objekata nije nazočio novi načelnik Višegrada Slaviša Mišković iz SDS-a. Ne razumijem šta je tu čudno osim naslova koji ne odgovora porukama u tekstu.Naravno da se Republika Srpska suprostavlja nastojanjima da se o Republici Srpskoj odlučuje van Republike Srpske ili da se vještački mijenja izborna volja građana .O nekakvom masovnom kršenju prava etničkih manjina u RS ne govori se ni u izvještajima međ.organizacija koje se bave ljudskim pravima čak ni u izvještajima Incka ili OHR-a.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 10:36 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20873 Lokacija: među zvijezdama
|
O kakvim Ti etničkim manjinama govoriš i njihovim pravima ?S kim ja diskutiram.Ne poznaješ osnovne odrednice ustava drzave u kojoj ziviš.Konstitutivnost Bošnjaka, Srba i Hrvata na cjelokupnom teritoriju BiH.Obzirom da je tkz RS, manji BH entitet VI ostalim ( Bošnjacima i Hrvatima ) ne mozete ukinuti konstitutivnost pa samim tim ni izbornu volju i pravo da vas " preglasavamo "na "svojim "teritorijima u Podrinju ili Posavini Koje ste VI trenutno zaposjeli etničkim čišćenjem i progonima. Razumiješ druze Sebobrane ?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 10:54 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7146 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: O kakvim Ti etničkim manjinama govoriš i njihovim pravima ?S kim ja diskutiram.Ne poznaješ osnovne odrednice ustava drzave u kojoj ziviš.Konstitutivnost Bošnjaka, Srba i Hrvata na cjelokupnom teritoriju BiH.Obzirom da je tkz RS, manji BH entitet VI ostalim ( Bošnjacima i Hrvatima ) ne mozete ukinuti konstitutivnost pa samim tim ni izbornu volju i pravo da vas " preglasavamo "na "svojim "teritorijima u Podrinju ili Posavini Koje ste VI trenutno zaposjeli etničkim čišćenjem i progonima. Razumiješ druze Sebobrane ? Narodi jesu konstitutivni ma šta to značilo ali je sadržaj te konstitutivnosti određen ustavom entiteta.Drugim riječima,konstitutivni narodi kao i Ostali u Republici Srpskoj imaju ona prava koja su sadržana u Ustavu RS. Ko je gdje bio većina 1991 godina ne može biti osnov za izbore 2014.Nekad su Srbi bili najbrojniji u urbanim dijelovima Ilidže,Vogošće,Ilijaša... Svaka etnička zajednica je nešto dobila nešto izgubila.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 10:55 |
|
|
...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:01 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: ... Kakvim entitetskim ustavom mozeš bilo što odredjivati ?Osobito " dozirati " konstitutivnost nekog Bošnjaka u Podrinju ili Hrvata u Posavini ?" Te vaše zamišljene ustavne odrednice koje vaze samo za vas Srbe u RS i nigdje drugo, neprimjenjive su u praksi i na drzavnom nivou.Doza nacionalizma kojom vas Dodik kljuka i uvjerava kako ste " zamalo " zasebna drzava a ne entitet Već dokazano i vidjeno u praksi VI mozete usvojiti i odlučiti što zelite u principu, sad što su te vaše odluke neprovedive u praksi druga je strana medalje .. Izvolite se vratiti gdje ste bili većina, jer mi sigurno hoćemo na svoje
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:10 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Izvolite se vratiti gdje ste bili većina, jer mi sigurno hoćemo na svoje Vraćaš se u Rogaticu? Kako te nije sramota ovoliko lupetat? Naravno da Srpska neće dozvoliti izborni inženjering i krađu izbora, niko ne priča ništa protiv povratnika koji glasaju u svojim mjestima. Kakvi ste vi lažovi. A o multietničnosti serite kad broj zaposlenih neBošnjaka u muslimanskim opštinama pređe 2%.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:11 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: ... Kakvim entitetskim ustavom mozeš bilo što odredjivati ?Osobito " dozirati " konstitutivnost nekog Bošnjaka u Podrinju ili Hrvata u Posavini ? Te vaše zamišljene ustavne odrednice koje vaze samo za vas Srbe neprimjenjive su u praksi.Već dokazano VI mozete usvojiti i odlučiti što zelite u principu, sad što su te vaše odluke neprovedive u praksi druga je strana medalje .. Izvolite se vratiti gdje ste bili većina, jer mi sigurno hoćemo na svoje Nema se tu šta dozirati,konstitutivnost je prazan pojam preuzet iz socijalističke ustavnosti Jugoslavije i znači ništa.Takav je zaključak i Badinterove komisije. Ne vjerujem u nekakav masovan povratak ni u jedan entitet ili dio entiteta.Onima koji se žele vratiti u RS ne treba praviti smetnje.Svi koji Republiku Srpsku percipiraju kao svoje otadžbinu - domovinu treba omogučiti povratak bez obzira na njihovo etničko porijeklo ili vjersku pripadnost.Mi već imamo istaknutih patriota iz redova pripadnika crnogorskog,hrvatskog,rusinskog,bošnjačkog,muslimanskog i drugih naroda i narodnosti.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:14 |
|
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Izvolite se vratiti gdje ste bili većina, jer mi sigurno hoćemo na svoje Vraćaš se u Rogaticu? Kako te nije sramota ovoliko lupetat? Naravno da Srpska neće dozvoliti izborni inženjering i krađu izbora, niko ne priča ništa protiv povratnika koji glasaju u svojim mjestima. Kakvi ste vi lažovi. A o multietničnosti serite kad broj zaposlenih neBošnjaka u muslimanskim opštinama pređe 2%. Vidi dragi moj, mi smo probili psihološku blokadu Srebrenicom.Srebrenica je simbol stradanja bošnjačkog naroda.Simbol smrti i genocida.Ako je tamo Ćamil Duraković , a jeste, nema razloga da vam se genocidna tvorevina ne zazeleni kao što je i bila za godinu, dvije ili tri Ti misliš slučajno se krenulo od Srebrenice ?Nije, nije
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:17 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Kakvim entitetskim ustavom mozeš bilo što odredjivati ?Osobito " dozirati " konstitutivnost nekog Bošnjaka u Podrinju ili Hrvata u Posavini ? Te vaše zamišljene ustavne odrednice koje vaze samo za vas Srbe neprimjenjive su u praksi.Već dokazano VI mozete usvojiti i odlučiti što zelite u principu, sad što su te vaše odluke neprovedive u praksi druga je strana medalje .. Izvolite se vratiti gdje ste bili većina, jer mi sigurno hoćemo na svoje Nema se tu šta dozirati,konstitutivnost je prazan pojam preuzet iz socijalističke ustavnosti Jugoslavije i znači ništa.Takav je zaključak i Badinterove komisije. Ne vjerujem u nekakav masovan povratak ni u jedan entitet ili dio entiteta.Onima koji se žele vratiti u RS ne treba praviti smetnje.Svi koji Republiku Srpsku percipiraju kao svoje otadžbinu - domovinu treba omogučiti povratak bez obzira na njihovo etničko porijeklo ili vjersku pripadnost.Mi već imamo istaknutih patriota iz redova pripadnika crnogorskog,hrvatskog,rusinskog,bošnjačkog,muslimanskog i drugih naroda i narodnosti. RS ne moze biti nikom otadzbina, jer je nepostojeći pojam, takva drzava kraće rečeno ne postoji osim u glavama srpskih mitomana .Otadzbinom se definira drzava rodjenja.BiH je otadzbina !:) Kao što
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:20 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: RS ne moze biti nikom otadzbina, jer je nepostojeći pojam, takva drzava kraće rečeno ne postoji osim u glavama srpskih mitomana .Otadzbinom se definira drzava rodjenja.BiH je otadzbina !:) Kao što Oni fakat nisu normalni, o svemu su izmislili neka svoja pravila Ti ćeš nekom nešto određivat? Hoćeš al sutra. Glede zazelenjivanja, objasnih ja lijepo kako ćeš ti to da izvedeš. Daće babuka 100 ojra u džamiji za povratnike u Rogaticu i to je to od tebe, a ovde nam sereš kako se vraćaš da živiš u Rogaticu, odnosno, kako će se neko drugi vratit...
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:27 |
|
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: RS ne moze biti nikom otadzbina, jer je nepostojeći pojam, takva drzava kraće rečeno ne postoji osim u glavama srpskih mitomana .Otadzbinom se definira drzava rodjenja.BiH je otadzbina !:) Kao što Oni fakat nisu normalni, o svemu su izmislili neka svoja pravila Ti ćeš nekom nešto određivat? Hoćeš al sutra. Glede zazelenjivanja, objasnih ja lijepo kako ćeš ti to da izvedeš. Daće babuka 100 ojra u džamiji za povratnike u Rogaticu i to je to od tebe, a ovde nam sereš kako se vraćaš da živiš u Rogaticu, odnosno, kako će se neko drugi vratit... Ta pravila su izmislili drugi, a VI ih se morate pridrzavati.Dakle, kao što rekoh incijativa 1.Mart educira Bošnjake kako ispuniti uvjete za glasanje u prijeratnim mjestima prebivališta.Ne znam što si zapeo za Rogaticu, kod Zvornika recimo na samoj granici sa Federacijom ?Divičani se vratili, Kozlučani, Šepčani..Rubni dijelovi polako se popunjavaju strateški moj dobri Srbadine.Tako se to radi sistematski A Ti zivi u virtualnoj drzavi i adminski uredjuj ono smeće od foruma gdje si administrativna faca dok mi ozelenjavamo tvoju " otadzbinu":)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:27 |
|
|
Sarajko djevojko, proslijedi mi link tog foruma. Jel piše iko tamo osim Metemme?
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:30 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ta pravila su izmislili drugi, a VI ih se morate pridrzavati. Naša otadžbina je Republika Srpska, kad smo tako raspoloženi, a ti i pisci pravila crknite od muke Citat: Dakle, kao što rekoh incijativa 1.Mart educira Bošnjake kako ispuniti uvjete za glasanje u prijeratnim mjestima prebivališta.Ne znam što si zapeo za Rogaticu, kod Zvornika recimo na samoj granici sa Federacijom ?Divičani se vratili, Kozlučani, Šepčani..Rubni dijelovi polako se popunjavaju strateški moj dobri Srbadine.Tako se to radi sistematski A Ti zivi u virtualnoj drzavi i adminski uredjuj ono smeće od foruma gdje si administrativna faca dok mi ozelenjavamo tvoju " otadzbinu":) Znači, ne vraćaš se u Rogaticu već u Zvornik? Ili će neko drugi umjesto tebe da zazelenjuje? Ne vidim šta je problem u povratku ljudi koji su zbog rata napustili svoju imovinu, RS je multietnička i demokratska zemlja koja im želi dobrodošlicu. Naravno, glasati mogu samo ako žive tu. A za to zazelenjivanje iz Beča, pa bar na ovom forumu je iks puta pokazano koliko ste smiješni
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:37 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8170 Lokacija: Republic of Srpska
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: O kakvim Ti etničkim manjinama govoriš i njihovim pravima ?S kim ja diskutiram.Ne poznaješ osnovne odrednice ustava drzave u kojoj ziviš.Konstitutivnost Bošnjaka, Srba i Hrvata na cjelokupnom teritoriju BiH.Obzirom da je tkz RS, manji BH entitet VI ostalim ( Bošnjacima i Hrvatima ) ne mozete ukinuti konstitutivnost pa samim tim ni izbornu volju i pravo da vas " preglasavamo "na "svojim "teritorijima u Podrinju ili Posavini Koje ste VI trenutno zaposjeli etničkim čišćenjem i progonima. Razumiješ druze Sebobrane ? Vi ste etnički očistili Sarajevo,Tuzlu i Zenicu. O manjim gradovima da i ne govorim,poslednji ste koji imate pravo nekome držati pridike. Preglasali ste Srebrenicu koja je jedan od najnerazvijenih dijelova države i koja polako izumire,to je suštinski nebitno.. U Zvorniku da bi preglasali,morate pobiti 30 000 Srba... malo morgen... ćao zdravo,uskorovo nezavisna Srpska Republika.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:43 |
|
|
Metemma je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Ta pravila su izmislili drugi, a VI ih se morate pridrzavati. Naša otadžbina je Republika Srpska, kad smo tako raspoloženi, a ti i pisci pravila crknite od muke Citat: Dakle, kao što rekoh incijativa 1.Mart educira Bošnjake kako ispuniti uvjete za glasanje u prijeratnim mjestima prebivališta.Ne znam što si zapeo za Rogaticu, kod Zvornika recimo na samoj granici sa Federacijom ?Divičani se vratili, Kozlučani, Šepčani..Rubni dijelovi polako se popunjavaju strateški moj dobri Srbadine.Tako se to radi sistematski A Ti zivi u virtualnoj drzavi i adminski uredjuj ono smeće od foruma gdje si administrativna faca dok mi ozelenjavamo tvoju " otadzbinu":) Znači, ne vraćaš se u Rogaticu već u Zvornik? Ili će neko drugi umjesto tebe da zazelenjuje? Ne vidim šta je problem u povratku ljudi koji su zbog rata napustili svoju imovinu, RS je multietnička i demokratska zemlja koja im želi dobrodošlicu. Naravno, glasati mogu samo ako žive tu. A za to zazelenjivanje iz Beča, pa bar na ovom forumu je iks puta pokazano koliko ste smiješni Ćamil Duraković je zazelenio Srebrenicu iz USA, a Suljagić takodje iz Beča Što se ne bi ja i MI iz većinskih bošnjačkih sredina odjavili i prijavili u RS ?Navedi mi bilo koji dobar razlog ?Kao što rekoh zazeleniće se genocidna
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 11:45 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Sarajko djevojko, proslijedi mi link tog foruma. Jel piše iko tamo osim Metemme? Pišu romanijski guslari Nemam linka, ali reklamirao se on na nekoj temi.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 12:45 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Naša otadžbina je Republika Srpska, kad smo tako raspoloženi, a ti i pisci pravila crknite od muke Znači, ne vraćaš se u Rogaticu već u Zvornik? Ili će neko drugi umjesto tebe da zazelenjuje? Ne vidim šta je problem u povratku ljudi koji su zbog rata napustili svoju imovinu, RS je multietnička i demokratska zemlja koja im želi dobrodošlicu. Naravno, glasati mogu samo ako žive tu. A za to zazelenjivanje iz Beča, pa bar na ovom forumu je iks puta pokazano koliko ste smiješni Ćamil Duraković je zazelenio Srebrenicu iz USA, a Suljagić takodje iz Beča Š to se ne bi ja i MI iz većinskih bošnjačkih sredina odjavili i prijavili u RS ?Navedi mi bilo koji dobar razlog ?Kao što rekoh zazeleniće se genocidna Zato što niste državljani Srpske nego neka vrsta stranaca a poznato je da stranci ne glasaju na izborima.Mi u Srpskoj smo trajno opredijeljeni za demokratiju i standarde koji važe u zapadnim demokratijama.Ako bi se dopustilo da na izborima glasaju i oni državljani Srpske koji dugo ne žive u Srpskoj i koji su svoju budućnost vezali za npr.Federaciju, Švedsku,SAD,Kanadu,Australiju... onda bi to bilo izigravanje demokratskog principa da vlast biraju oni koji žive na toj teritoriji čija se vlast bira.Neko ko je prodao ili razmijenio imovinu i već npr.20 godina nema prebivalište na teritoriji u ovom slučaju republike ne može ni očekivati da ostvaruje biračko pravo.Sasvim je druga stvar sa stvarnim povratnicima koji dijele sudbinu ostalog puka.Njihova prava niko i ne dovodi u pitanje jer se i radi o jednakopravnim građanima.Znam ja da se Ti šališ,ovo pišem zbog drugih.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 12:54 |
|
|
Za demokraciju ?Demokratske standarde ? Zamisli... Dakle, " moj budući " ili nečija " buduća " imali su devedesetih mjesto boravka na teritoriji RS..Osnivanjem bračne ili vanbračne zajednice ja kao drzavljanka BiH imam pravo da odjavim svoje mjesto prebivališta u Sarajevu i prijavim se recimo sa " partnerom " u neki dio tkz RS.. To je jedan od primjera samo, koje je nemoguće kontrolirati u praksi. Ljudi na zapadu " brakove radi papira " zasnivaju na tim osnovama Dakle, Srebrenica je probila psihološku blokadu kod Bošnjaka, od tog dogadjaja samo je Drina granica ! http://www.avaz.ba/vijesti/teme/bosnjac ... cionalnostCitat: NASLOVNICA » VIJESTI » TEME | OBJAVLJENO: 26.05.2013. 18:21 | AUTOR: B. TURKOVIĆ PREVARE S DOKUMENTIMA U MANJEM ENTITETUBošnjacima u RS ne upisuju nacionalnost Da Općina Kotor-Varoš, u kojoj Bošnjacima pri izdavanju rodnih listova podmeću nepostojeću "muslimansku" nacionalnost, nije usamljen slučaj, uvjerili smo se nakon slučajeva u još nekim općinama u Republici Srpskoj - Istočnom Novom Sarajevu, odnosno Prijedoru. Potvrdio nam je to priloženim dokumentima naš čitalac, koji je zamolio da ostane anoniman.
On, naime, trenutno živi u Sarajevu, a s obzirom na to da je rođen u Kozarcu kod Prijedora, iskoristio je mogućnost da rodni list izvadi u najbližoj mu općini u Republici Srpskoj - Istočnom Novom Sarajevu. To je i učinio, ali su rubrike o državljanstvu, nacionalnosti i vjeroispovijesti ostale potpuno prazne!
Minorne cifre
Ovaj potez on je protumačio pokušajem da se Bošnjacima u manjem bh. entitetu na papirima potpuno zametne trag. Uvjeren je da je riječ o orkestriranim i izrežiranim aktivnostima, čiji je cilj da se ionako mali broj Bošnjaka u ovom entitetu svede na minorne cifre. Sve je to, prema njegovom mišljenju, uvod u prevare većih razmjera, koje se pripremaju za predstojeći popis stanovništva.
Da su takve zakulisne radnje i lobiranja već počeli, potvrđeno nam je i u Fondaciji "Popis" 2013.", koju su osnovale najznačajnije bošnjačke institucije, upravo kako bi zaštitile interese Bošnjaka u historijskom popisu.
Tarik Zaimović, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, kazao je da postoje i pokušaji da se Bošnjaci izbace iz popisnih komisija. Naime, iako državni zakon o popisu predviđa da popisno osoblje mora biti multinacionalno i održavati stanje iz 1991. godine, entitetski zakon u RS ne predviđa pošten nacionalni ključ, te postoji mogućnost da u tom entitetu popisno osoblje čine većinom Srbi.
Ići do Strazbura
- Svaka popisna komisija morat će imati legitimnog predstavnika Bošnjaka, odnosno svih konstitutivnih naroda i ostalih. U suprotnom, bit će stvoren preduvjet za poništenje rezultata popisa. Neka svi budu uvjereni da ćemo to ispratiti do Suda u Strazburu, kako bi rezultati popisa bili poništeni ako ne bude ispoštovana nacionalna struktura osoblja - potcrtao je Zaimović. Je li ovo entitet suzivota i tolerancije, prava i jednakosti ?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 12:57 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8170 Lokacija: Republic of Srpska
|
Hoćeš reći patriote iz Sandžaka??? Jer srebreničke sarajlijice nisu se željele žrtvovati ni dolaskom na nekoliko dana u istu....eto koliko znaš,tj. ne znaš, lupaš, lažeš i sereš!
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 13:00 |
|
|
Pazi kako mi se obraćaš stora.Znam da je istina bolna No prijaviću te moderaciji ..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 13:01 |
|
|
Dupli...
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 13:13 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Za demokraciju ?Demokratske standarde ? Zamisli... Dakle, " moj budući " ili nečija " buduća " imali su devedesetih mjesto boravka na teritoriji RS..Osnivanjem bračne ili vanbračne zajednice ja kao drzavljanka BiH imam pravo da odjavim svoje mjesto prebivališta u Sarajevu i prijavim se recimo sa " partnerom " u neki dio tkz RS.. To je jedan od primjera samo, koje je nemoguće kontrolirati u praksi. Ljudi na zapadu " brakove radi papira " zasnivaju na tim osnovama Dakle, Srebrenica je probila psihološku blokadu kod Bošnjaka, od tog dogadjaja samo je Drina granica ! Sad je 2013 godina od Hrista,gospođo ili gospođice a vi govorite o početku devedesetih prošloga vijeka.Naravno da građani Federacije mogu da se presele u Republiku Srpsku i obrnuto ali smisao te mogućnosti nije promjena etničke strukture ili izigravanje nekih načela na kojima počivaju moderna društva.Ako nekoga životni put stvarno dovede da život nastavi u npr.Banja Luci a živio je prije preseljenja u npr. Velikoj Kladuši,takva jedinka neće ni imati prepreke oko formalnosti koje preseljenje obično nosi sa sobom - uzimanje novih ličnih dokumenata. S druge strane,oni koji ne žive u Srpskoj a prijavili bi se kako bi ostvarili biračko pravo kao što je slučaj sa novinarkom Duškom Jurišić ili Zukorlićem,od institucija Srpske mogu očekivati samo prepreke.U tom smislu,slučaj glasanja u Srebrenici,za Republiku Srpsku predstavlja nešto što se ne smije i što se neće ponoviti.
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 13:14 |
|
|
Sandalj je napisao/la: BBC je napisao/la: U stvari nastavi. Neka i drugi Hrvati vide. Šta da vide? Dvostuke aršine "hrvatskih" političara. Gdje dotični stalno seru o Komšiću (što i jeste veliko sranje), ali prešućuju kada im banjalučki partner isto radi. Pa naravno da ćemo se prikloniti jednoj strani i toj strani biti popustljiviji ako nam je to u interesu. Nismo glupi da se okrenemo protiv svih, pa da naš narod završi u bivšoj RSK u hrvatskoj kifli, kao što će muslimani završit preko Bospora ako ne promjene politiku neprijateljstva protiv svih naroda u BiH. U FBiH živi većina BiH Hrvata (oko 450 000), u RS je ostalo samo 10-20 000. Jasno je koga ćemo žrtvovati za opstanak onih drugih. Jasno je i vama, ali se pravite glupi kako bi neupućene koji čitaju temu okrenuli na vašu stranu i ostavili dojam žrtava "prosrpske" hercegbosanske politike foruma koja ostavlja na cjedilu 200 000 nepostojećih Hrvata u RS (od kojih je ostala/vratila se ni desetina), a bori se za interese "nepoznatog broja" (pokušaj ostavljanja dojma da se radi o približno jednakom broju Hrvata kao u RS) FBiH Hrvata.
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 28 svi 2013, 13:20 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Za demokraciju ?Demokratske standarde ? Zamisli... Dakle, " moj budući " ili nečija " buduća " imali su devedesetih mjesto boravka na teritoriji RS..Osnivanjem bračne ili vanbračne zajednice ja kao drzavljanka BiH imam pravo da odjavim svoje mjesto prebivališta u Sarajevu i prijavim se recimo sa " partnerom " u neki dio tkz RS.. To je jedan od primjera samo, koje je nemoguće kontrolirati u praksi. Ljudi na zapadu " brakove radi papira " zasnivaju na tim osnovama Dakle, Srebrenica je probila psihološku blokadu kod Bošnjaka, od tog dogadjaja samo je Drina granica ! Sad je 2013 godina od Hrista,gospođo ili gospođice a vi govorite o početku devedesetih prošloga vijeka.Naravno da građani Federacije mogu da se presele u Republiku Srpsku i obrnuto ali smisao te mogućnosti nije promjena etničke strukture ili izigravanje nekih načela na kojima počivaju moderna društva.Ako nekoga životni put stvarno dovede do toga da život nastavi u npr.Banja Luci a živio je prije preseljenja u npr. Velikoj Kladuši,takva jedinka neće ni imati prepreke oko formalnosti koje preseljenje obično nosi sa sobom - uzimanje novih ličnih dokumenata. S druge strane,oni koji ne žive u Srpskoj a prijavili bi se kako bi ostvarili biračko pravo kao što je slučaj sa novinarkom Duškom Jurišić ili Zukorlićem,od institucija Srpske mogu očekivati samo prepreke.U tom smislu,slučaj glasanja u Srebrenici,za Republiku Srpsku predstavlja nešto što ne smije i što se neće ponoviti. Kao što već postah tekst VI radite sve u manjem BH enitetu da spriječite povratak.To su činjenice.I to je vaša šuplja o nekom suzivotu . Citat: NASLOVNICA » VIJESTI » TEME | OBJAVLJENO: 26.05.2013. 18:21 | AUTOR: B. TURKOVIĆ PREVARE S DOKUMENTIMA U MANJEM ENTITETUBošnjacima u RS ne upisuju nacionalnostFOTO: ARHIVA Da Općina Kotor-Varoš, u kojoj Bošnjacima pri izdavanju rodnih listova podmeću nepostojeću "muslimansku" nacionalnost, nije usamljen slučaj, uvjerili smo se nakon slučajeva u još nekim općinama u Republici Srpskoj - Istočnom Novom Sarajevu, odnosno Prijedoru. Potvrdio nam je to priloženim dokumentima naš čitalac, koji je zamolio da ostane anoniman.
On, naime, trenutno živi u Sarajevu, a s obzirom na to da je rođen u Kozarcu kod Prijedora, iskoristio je mogućnost da rodni list izvadi u najbližoj mu općini u Republici Srpskoj - Istočnom Novom Sarajevu. To je i učinio, ali su rubrike o državljanstvu, nacionalnosti i vjeroispovijesti ostale potpuno prazne!
Minorne cifre
Ovaj potez on je protumačio pokušajem da se Bošnjacima u manjem bh. entitetu na papirima potpuno zametne trag. Uvjeren je da je riječ o orkestriranim i izrežiranim aktivnostima, čiji je cilj da se ionako mali broj Bošnjaka u ovom entitetu svede na minorne cifre. Sve je to, prema njegovom mišljenju, uvod u prevare većih razmjera, koje se pripremaju za predstojeći popis stanovništva.
Da su takve zakulisne radnje i lobiranja već počeli, potvrđeno nam je i u Fondaciji "Popis" 2013.", koju su osnovale najznačajnije bošnjačke institucije, upravo kako bi zaštitile interese Bošnjaka u historijskom popisu.
Tarik Zaimović, predsjednik Upravnog odbora Fondacije, kazao je da postoje i pokušaji da se Bošnjaci izbace iz popisnih komisija. Naime, iako državni zakon o popisu predviđa da popisno osoblje mora biti multinacionalno i održavati stanje iz 1991. godine, entitetski zakon u RS ne predviđa pošten nacionalni ključ, te postoji mogućnost da u tom entitetu popisno osoblje čine većinom Srbi.
Ići do Strazbura
- Svaka popisna komisija morat će imati legitimnog predstavnika Bošnjaka, odnosno svih konstitutivnih naroda i ostalih. U suprotnom, bit će stvoren preduvjet za poništenje rezultata popisa. Neka svi budu uvjereni da ćemo to ispratiti do Suda u Strazburu, kako bi rezultati popisa bili poništeni ako ne bude ispoštovana nacionalna struktura osoblja - potcrtao je Zaimović. Evo još jednom teksta. Na koji nema osvrta ...Uglavnom, VI radite sve da opstrujirate povratak a MI ćemo sve preduzeti da vas onemogućimo. Vidjećemo kako ćete i hoćete li spriječiti slijedeću " Srebrenicu "
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Salivator i 127 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|