|
|
Stranica: 89/322.
|
[ 8049 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 13:24 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Uvijek sam sanjala da imam " eseistu" stalkera Djesi Dijabola ba ?Kaj se dela ? Mogao si prepričati taj post.Ne čitam ja ništa duze od PET rečenica !
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 13:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 14:03 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Uvijek sam sanjala da imam " eseistu" stalkera Djesi Dijabola ba ?Kaj se dela ? Mogao si prepričati taj post.Ne čitam ja ništa duze od PET rečenica ! Kao što BBC kaže. Ne pišem zbog tebe niti zbog muslimana, pa ti kontaj...
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 14:15 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8173 Lokacija: Republic of Srpska
|
Tomislav Diablo je napisao/la: storaB je napisao/la: Pa šta čekate koji racku... Nećete valjda da se mi borimo za još jedan umjesto vas,jebemliga. Zna se što je činiti, pritisak dok ne popusti neprijatelj. A onda ćemo lako, vi osnivate HB državu, mi se samoopredjeljujemo i adio vještačka tvorevina. A koji racku ste vi čekali sa referendumom? Kad je Kosovo proglasilo nezavisnost imali ste idealnu, jedinstvenu priliku da provedete referendum, a šta ste vi napravili? Vi ste zasrali svojim kukavičlukom, a mi skupa s vama sad jedemo ta vnago... Mi ne možemo proglasiti Herceg-Bosnu iz čista mira, za to moramo imati vrlo dobar povod. Vi ste imali upravo takav povod kad se Kosovo otcjepilo. Da smo mi imali takvu priliku, Herceg-Bosna bi bila proglašena, pa makar nas opet međunarodni "mirovnjaci" protjerali iz dijela naše krvlju zarađene zemlje i ukinuli nam još više mehanizama zaštite ili čak i konstitutivnost. Mi nemamo veze sa HBom. HB je volja Hrvata i želja. Mi ih nećemo sputati sve dok isti poštuju Dejtonske granice. Čuj svojim kukavičlukom. Hrabro zboriš,al glupo. Jednostavno čekamo, taj momenat nije baš nama Srbima bio specifičan,ali gosn Milorad i svi srpski patrioti čekaju da upravo komše načine prve korake, iz dana u dan neočekivanom brzinom tzv. patrioti iz Sarajeva rade za nas stvari. Kosovo se nije otcjepilo, al naravno ti radi provokacije taj pojam pominješ, Kosovo je samoproglašeno!!! A sve dok je tako mogu mačku o rep kačiti raznorazne nivoe ovoga ili onoga, UN ih nije i neće priznat bez Rusije,ćao zdravo... A mi upravo nećemo poput Šiptara praviti grešku i samoproglašavati nešto, mi znamo da je nezavisnost teritorija realnost u budućnosti i mirno to čekamo, ne trebamo bezveze živce trošiti na sukobe, papirologiju i eventualne žrtve i obnovu. Čekamo da bude što biti mora.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 14:31 |
|
|
Whiteone je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Bitno je tko je obiljezen u sadašnjosti.Tko nosi naziv počinioca genicida.Kome je zig udaren na ovim prostorima kao evropskim varvarima zadnjih stotinjak godina.Čija se zvjerstva porede sa zivotinjskim Politika je kurva, sutra će neka nova stvarnost da definiše dešavanja. Islamska propagnda je nametnula taj ''žig'' imali ste svojih pet minuta podrške i opet niste uspeli da stvorite unitarnu BiH, sa hrišćanskim manjinama. Što nas više poredite sa nacistima to nas zapadni Evropljani više vole i smatraju najvećim borcima protiv islamizma. A da apsurd bude još veći i Izrael gaji veliko poštovanje prema nama jer vodimo sličnu politiku prema islamistima, zato nisu ni priznali kosovo. A samo zahvaljujući Dodiku, BiH nije priznala Palestinu. Niko vas u Evropi ne shvata ozbiljno, a i te političke poene koje ste u prošlosti skupili, to je samo zahvaljujući našim greškama. Nema goreg naroda od vas muslimana, sve razumem, ali da se okrenete protiv dela svog naroda, pa kakvi ste vi ljudi kad svoju braću mrzite. Kako misliš da sa vama normalno žive Srbi i Hrvati kad ste klali sopstveni narod iz Cazina ?Na forum.hr se ovakvo pisanje kažnjava.
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 15:46 |
|
|
storaB je napisao/la: Tomislav Diablo je napisao/la: A koji racku ste vi čekali sa referendumom? Kad je Kosovo proglasilo nezavisnost imali ste idealnu, jedinstvenu priliku da provedete referendum, a šta ste vi napravili?
Vi ste zasrali svojim kukavičlukom, a mi skupa s vama sad jedemo ta vnago...
Mi ne možemo proglasiti Herceg-Bosnu iz čista mira, za to moramo imati vrlo dobar povod. Vi ste imali upravo takav povod kad se Kosovo otcjepilo. Da smo mi imali takvu priliku, Herceg-Bosna bi bila proglašena, pa makar nas opet međunarodni "mirovnjaci" protjerali iz dijela naše krvlju zarađene zemlje i ukinuli nam još više mehanizama zaštite ili čak i konstitutivnost.
Mi nemamo veze sa HBom. HB je volja Hrvata i želja. Mi ih nećemo sputati sve dok isti poštuju Dejtonske granice. Čuj svojim kukavičlukom. Hrabro zboriš,al glupo. Jednostavno čekamo, taj momenat nije baš nama Srbima bio specifičan,ali gosn Milorad i svi srpski patrioti čekaju da upravo komše načine prve korake, iz dana u dan neočekivanom brzinom tzv. patrioti iz Sarajeva rade za nas stvari. Kosovo se nije otcjepilo, al naravno ti radi provokacije taj pojam pominješ, Kosovo je samoproglašeno!!! A sve dok je tako mogu mačku o rep kačiti raznorazne nivoe ovoga ili onoga, UN ih nije i neće priznat bez Rusije,ćao zdravo... A mi upravo nećemo poput Šiptara praviti grešku i samoproglašavati nešto, mi znamo da je nezavisnost teritorija realnost u budućnosti i mirno to čekamo, ne trebamo bezveze živce trošiti na sukobe, papirologiju i eventualne žrtve i obnovu. Čekamo da bude što biti mora. Pa ne mogu ni Hrvati samoproglašavati nešto. Hrvati su već jednm pokušali proglasiti HRHB nakon rata. Završilo je sa UN tenkovima u hercegovačkoj banci, protjerivanjem hrvatskih izbjeglica naseljenih u Drvar, Glamoč i Grahovo i ukidanjem zaštitnih mehanizama u vlasti koji su sprečavali muslimansku majorizaciju. Da bi se proglasila HRHB treba nam jedan dobar razlog i podrška velikih igrača. Vi ste imali dobar razlog za to kad se Kosovo samoproglašavalo. Vi niste morali samoproglasiti nezavisnost, već samo provesti referendum za otcjepljenje (koji ne znači otcjepljenje) kojim bi dali do znanja da ako se Kosovo otcjepi (a to bude priznato), da ćete i vi napraviti isto. I vi imate neupitnu podršku Rusije, tako da ne možeš reći da nemate podršku velikih. Da ste to napravili ili bi vas spriječili zadržavanjem Kosova u Srbiji ili bi vas pustili da se otcjepite kao Kosovo. Situacija da podrže Kosovo, a vas ne bi odvela do sukoba sa Rusijom i njenim saveznicima i na kraju bi morali negdje popustiti. Ovako se Kosovo otcijepilo, a da vi niste napravili ništa da to spriječite ili da se okoristite sa time. Ti možeš gurati glavu u pijesak i reći da Kosovo nije samostalno, ali to je činjenica. Srbija vlast nad tim područjem nema i to je priznala i vlast u Srbiji.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 16:02 |
|
|
Nismo napravili ništa.... čudno...
Je li gospodin Dodik bio protiv potpisivanja ovog zadnje sporazuma??? Jeste.
Srbija je potpisala,odnosno njene vlasti i sama se praktično odrekla svog teritorija! Republika Srpska ne može doživotno gledati interese svoje Matice (mada je i to danas upitno) zarad sopstvene propasti. Srpska još uvijek velikim igračima služi kao opomena najmnogoljudnijima u BiH da ne urade ono što su deklaracijom iz 91e željeli i što sanjaju i dan danas. A svo to vrijeme Hrvati iz BiH osim aplaudiranja Čoviću nisu uradili ništa radikalno da se njihov status poboljša, glas na izborima je demokratsko pravo, baš kao što je i demokratsko pravo osporavanje svega onog što šteti jednom narodu... To ne vidim kod hrvatskog naroda,a i priča o mladim opštinama, razvijenosti i ostalom nije baš ključna i ne smije se na njoj braniti priča o jednog dana će... To je moje viđenje. Hrvati se moraju aktivirati, ne obazirući se na Srbe koji imaju praktično svoju Republiku.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 18:51 |
|
Pridružen/a: 13 sij 2013, 16:27 Postovi: 1660 Lokacija: Srbija Beograd
|
Lebowski je napisao/la: Whiteone je napisao/la: Politika je kurva, sutra će neka nova stvarnost da definiše dešavanja. Islamska propagnda je nametnula taj ''žig'' imali ste svojih pet minuta podrške i opet niste uspeli da stvorite unitarnu BiH, sa hrišćanskim manjinama. Što nas više poredite sa nacistima to nas zapadni Evropljani više vole i smatraju najvećim borcima protiv islamizma. A da apsurd bude još veći i Izrael gaji veliko poštovanje prema nama jer vodimo sličnu politiku prema islamistima, zato nisu ni priznali kosovo. A samo zahvaljujući Dodiku, BiH nije priznala Palestinu.
Niko vas u Evropi ne shvata ozbiljno, a i te političke poene koje ste u prošlosti skupili, to je samo zahvaljujući našim greškama.
Nema goreg naroda od vas muslimana, sve razumem, ali da se okrenete protiv dela svog naroda, pa kakvi ste vi ljudi kad svoju braću mrzite. Kako misliš da sa vama normalno žive Srbi i Hrvati kad ste klali sopstveni narod iz Cazina ? Na forum.hr se ovakvo pisanje kažnjava. Pa nisam ja kriv što su Alijini klali muslimane iz Cazinske Krajine. Ja znam da je to tabu tema, ali istina će isplivati na površinu uskoro. Nisam ja kriv što muslimani nisu miljenici medjunarodne zajednice i što BiH nije država muslimana i ostalih manjina.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 19:08 |
|
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 21:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Kaže LagumĐija da je broj umirovljenika u Republici Srpskoj dostigao broj zaposlenih.
Samo još malo sabura i sve će to pasti samo od sebe. Normalno uvjet je da LagumĐiju izaberete još jednom i onda psujete majke ustaške i ĆetniĆke.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 21:47 |
|
|
storaB je napisao/la: Nismo napravili ništa.... čudno...
Srbija je potpisala,odnosno njene vlasti i sama se praktično odrekla svog teritorija! Republika Srpska ne može doživotno gledati interese svoje Matice (mada je i to danas upitno) zarad sopstvene propasti. Srpska još uvijek velikim igračima služi kao opomena najmnogoljudnijima u BiH da ne urade ono što su deklaracijom iz 91e željeli i što sanjaju i dan danas. A svo to vrijeme Hrvati iz BiH osim aplaudiranja Čoviću nisu uradili ništa radikalno da se njihov status poboljša, glas na izborima je demokratsko pravo, baš kao što je i demokratsko pravo osporavanje svega onog što šteti jednom narodu... To ne vidim kod hrvatskog naroda,a i priča o mladim opštinama, razvijenosti i ostalom nije baš ključna i ne smije se na njoj braniti priča o jednog dana će... To je moje viđenje. Hrvati se moraju aktivirati, ne obazirući se na Srbe koji imaju praktično svoju Republiku. Pročitaj ovo: http://hr.wikipedia.org/wiki/Bosanskohercegova%C4%8Dki_Hrvati_nakon_Daytonskog_sporazumaI ovo: http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_samouprava_u_Bosni_i_HercegoviniZa taj animozitet međunarodne zajednice prema BiH Hrvatima ste i vi Srbi donekle krivi, jer ste vi najviše blatili Hrvate tijekom i nakon rata. Time ste na kraju i sebi naštetili jer su muslimani postali jedine žrtve u prethodnom ratu. No iz primjera zadnjeg proglašenja samouprave se vidi da nije nemoguće proglašenje, niti bi ono uzrokovalo rat, ali za to treba dobar temelj i opravdanost. Prvo i osnovno treba očistiti naše generale u Hagu od optužbi. Mislim da prije toga ne bi bilo pametno išta proglašavati. Ako se generali oslobode, mogli bi opet pokušati nešto. A ako ne, onda će stvar ostati na vama Srbima i vašim mudima da otcjepljenje Kosova kontrirate otcjepljenjem Srpske.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 19 kol 2013, 22:04 |
|
|
Ajmo stvari nazvati pravim imenom i po cijenu da me kao gosta na forumu hrvatskog naroda u BiH odstrane sa istog.
Hrvati su bili u talu sa Muslimanima tokom ratnih sukoba! Srbi su im itekako valjali u dijelovima Srednje Bosne kada su spasili hiljade hrvatskih života i praktično svojim životima napravili štit da se dopreme do HB-a. Vjerovatno je bilo sličnih usluga u sarajevskim opštinama,mada neuporedivo.
Animozitet prema Hrvatima međunarodnog faktora je više jedna vrsta grubog igranja sudbinog jednoga naroda na jednom teritoriju. Etnički čistoj Hrvatskoj je puno lakše ići naprijed bez da misli na problemE Hrvata u BiH.
Samim time, Hrvati u BiH su postali žrtvena jagnjad,iako realno taj teritorij ima sve ono što ima i Hrvatska. Iste vrijednosti i to je jedan narod, baš kao i RS i Srbija. Međutim, bojim se da politički krugovi u Hrvatskoj nisu učinili ništa što bi jasno naznačilo da Hrvati nemaju što i druga dva naroda,npr. javni servis. Priznajem slabo pratim RTRS,ali barem danas sutra svom djetetu ću pustiti emisiju gdje se govori o običajima,tradiciji koje želim da i ono njeguje, apropo važnosti.
Srbi ne mogu biti nikako krivi,jer Srbi su najviše izgubili i ujedno najviše ocrnjeni, jednim dobrim dijelom i zbog politike dvosturkih aršina. Nisam primjetio ni kod Plavšićke,kasnije Šarovića,Čovića,pa danas Dodika da je ijednim svojim gestom na međunarodnim pregovorima u međunarodnim institucijama rekao da su Hrvati najveći krivac za političku situaciju u BiH?!
E pa vidiš da se složimo, dobar temelj. Ključ svega, Srpska ima dobar temelj, ali želi tom temelju dati novu dimenziju u vidu koncentrisanosti i nalaženja u pravo vrijeme na pravom mjestu, to je ono što i Bošnjake najviše izluđuje, ne znaju na čemu su, a jedno znaju sa Srbima ne žele...
Što se tiče suda u Hagu,istim se diči teritorij na kome živi ne više od 1,7 miliona ljudi,tako da je i funkcija istog sasvim jasna i apsolutno je nebitan za samu budućnost ove zemlje. Kažem, Hrvati moraju biti aktivniji, oslanjanje na Hrvatsku neće dobrog donijeti jer dakako (kao otprilike i u odnosu SR i Srbije) i te države imaju ogromne probleme,a nikome trenutno ne odgovara komplikovanje niti mješanje barem ne u ovom političkom trenutku,jedno je sasvim jasno, uloga bi bila daleko veća njih u nekim sukobima ne daj Bože nego što li je bila ranije.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 20 kol 2013, 00:42 |
|
|
Tomislav Diablo je napisao/la: storaB je napisao/la: Nismo napravili ništa.... čudno...
Srbija je potpisala,odnosno njene vlasti i sama se praktično odrekla svog teritorija! Republika Srpska ne može doživotno gledati interese svoje Matice (mada je i to danas upitno) zarad sopstvene propasti. Srpska još uvijek velikim igračima služi kao opomena najmnogoljudnijima u BiH da ne urade ono što su deklaracijom iz 91e željeli i što sanjaju i dan danas. A svo to vrijeme Hrvati iz BiH osim aplaudiranja Čoviću nisu uradili ništa radikalno da se njihov status poboljša, glas na izborima je demokratsko pravo, baš kao što je i demokratsko pravo osporavanje svega onog što šteti jednom narodu... To ne vidim kod hrvatskog naroda,a i priča o mladim opštinama, razvijenosti i ostalom nije baš ključna i ne smije se na njoj braniti priča o jednog dana će... To je moje viđenje. Hrvati se moraju aktivirati, ne obazirući se na Srbe koji imaju praktično svoju Republiku. Pročitaj ovo: http://hr.wikipedia.org/wiki/Bosanskohercegova%C4%8Dki_Hrvati_nakon_Daytonskog_sporazumaI ovo: http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_samouprava_u_Bosni_i_HercegoviniZa taj animozitet međunarodne zajednice prema BiH Hrvatima ste i vi Srbi donekle krivi, jer ste vi najviše blatili Hrvate tijekom i nakon rata. Time ste na kraju i sebi naštetili jer su muslimani postali jedine žrtve u prethodnom ratu.No iz primjera zadnjeg proglašenja samouprave se vidi da nije nemoguće proglašenje, niti bi ono uzrokovalo rat, ali za to treba dobar temelj i opravdanost. Prvo i osnovno treba očistiti naše generale u Hagu od optužbi. Mislim da prije toga ne bi bilo pametno išta proglašavati. Ako se generali oslobode, mogli bi opet pokušati nešto. A ako ne, onda će stvar ostati na vama Srbima i vašim mudima da otcjepljenje Kosova kontrirate otcjepljenjem Srpske. Slažem se, muslimani su upravo profitirali na tome, ali velika je odgovornost i na Hrvatima iz Hrvatske koji su često glumili veće muslimane od samih muslimana. Tako smo došli do toga da Vatikan više brine za HB, nego Hrvatska i + nisu priznali kosovo. Ako nema drugog načina, najbolje je da RS i HB udju u neku federaciju i da zajedno lobiraju na zapadu i da zajedničkim snagama izoluju islamsku dzamahiriju Bošnju, do konačne slobode i nezavisnosti obe države, odnosno eventualnom priključenju matičnim državama.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 20 kol 2013, 01:25 |
|
|
Treba izaći iz te zajedničke nogometne lige. To bi poslalo prave shock waves kroz zapadne medije i diplomaciju.
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 20 kol 2013, 09:21 |
|
|
Teško će se izaći dok su hrvatski i srpski predstavnici ovi koji su trenutno. Previše su se natrpali džepovi da bi se tako radikalna stvar napravila...
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 20 kol 2013, 11:54 |
|
|
storaB je napisao/la: Srbi ne mogu biti nikako krivi,jer Srbi su najviše izgubili i ujedno najviše ocrnjeni, jednim dobrim dijelom i zbog politike dvosturkih aršina. Nisam primjetio ni kod Plavšićke,kasnije Šarovića,Čovića,pa danas Dodika da je ijednim svojim gestom na međunarodnim pregovorima u međunarodnim institucijama rekao da su Hrvati najveći krivac za političku situaciju u BiH?! Nisam mislio na to, već na onu propagandu kojom se Hrvatska poistovjećivala sa NDH i svi postupci Hrvata sa postupcima Ustaša iz 2. svjetskog rata. Srpski lobi je bio prilično jak i priskrbio je Hrvatskoj mnoge sankcije u ratu. Da nije bilo SAD-a, Srpska Krajina u Hrvatskoj bi vjerojatno opstala jer ne bi bilo podrške za njeno uklanjanje. No u BiH SAD je stao na stranu Muslimana, a Hrvati nisu imali nikakvu podršku. Zato je i ukinuta HRHB, a HVO teritorij je zamijenjen za muslimanski u Daytonu. Srbi nisu krivi za to što su medijskim podvalama branili svoje interese. Ali to jest uzrokovalo neželjene posljedice kasnije. Hrvati i Srbi su prekasno shvatili da su Muslimani postali zajednička prijetnja i da moraju surađivati ako žele opstati u BiH. Whiteone je napisao/la: Slažem se, muslimani su upravo profitirali na tome, ali velika je odgovornost i na Hrvatima iz Hrvatske koji su često glumili veće muslimane od samih muslimana. Tako smo došli do toga da Vatikan više brine za HB, nego Hrvatska i + nisu priznali kosovo. Kao što sam rekao prekasno smo shvatili da su nam Muslimani zajednička prijetnja. Što je najgore, oni ne bi bili nikakva prijetnja da nemaju podršku SAD-a i Bliskog Istoka, kao ni Šiptari. No uz podršku velikih, oni mogu terorizirati cijeli Balkan. Tužna činjenica... Whiteone je napisao/la: Ako nema drugog načina, najbolje je da RS i HB udju u neku federaciju i da zajedno lobiraju na zapadu i da zajedničkim snagama izoluju islamsku dzamahiriju Bošnju, do konačne slobode i nezavisnosti obe države, odnosno eventualnom priključenju matičnim državama. Zanimljiv prijedlog. Mislim da je jedini problem taj što su međunarodni "mirovnjaci" istjerali hrvatske izbjeglice naseljene u Drvar, Glamoč i Grahovo. Sad tu nitko ne živi osim grupice staraca Srba koji čekaju grob. No općine su većinski srpske i ako bi se hrvatski dijelovi FBiH priključili RS (i time stvorila hrvatsko-srpska Federacija), te općine bi se prisvojile u srpski dio. A s obzirom da su nas ionako "mirovnjaci" preveslali u muslimanskoj Federaciji tako što su teritorij HVO-a zamijenili za obruč oko Sarajeva i koridor do Goražda, nama nije do novog smanjenja našeg teritorija. Ja sam predlagao da se Hrvati iz većinski muslimanskih općina presele u DGG, ali ljudi ovdje ne vole takve prijedloge. Više im se sviđa kad pročitaju da je neki Hrvat oženio muslimanku i da im obrezano dijete sada Hrvate naziva fašistima. Bitno da je junačina ostala u rodnoj grudi, "svoj na svom (makar većinski muslimanskom)". Inače kad bi Hrvati postali stabilna većina u tim općinama, federacija sa Srbima bi bila odlična ideja. Ali s obzirom na mentalitet većine naroda (i našeg i vašeg) koji se baš ne vole, sumnjam da bi to bilo prihvaćeno od naroda.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 20 kol 2013, 20:52 |
|
|
Citat: Zanimljiv prijedlog. Mislim da je jedini problem taj što su međunarodni "mirovnjaci" istjerali hrvatske izbjeglice naseljene u Drvar, Glamoč i Grahovo. Sad tu nitko ne živi osim grupice staraca Srba koji čekaju grob. No općine su većinski srpske i ako bi se hrvatski dijelovi FBiH priključili RS (i time stvorila hrvatsko-srpska Federacija), te općine bi se prisvojile u srpski dio. A s obzirom da su nas ionako "mirovnjaci" preveslali u muslimanskoj Federaciji tako što su teritorij HVO-a zamijenili za obruč oko Sarajeva i koridor do Goražda, nama nije do novog smanjenja našeg teritorija.
Ja sam predlagao da se Hrvati iz većinski muslimanskih općina presele u DGG, ali ljudi ovdje ne vole takve prijedloge. Više im se sviđa kad pročitaju da je neki Hrvat oženio muslimanku i da im obrezano dijete sada Hrvate naziva fašistima. Bitno da je junačina ostala u rodnoj grudi, "svoj na svom (makar većinski muslimanskom)". Drvar, Glamoč i Grahovo nisu u RS, dakle nisu srpska mesta, bez obzira na srpsku većinu. Takodje podržavam razmenu stanovništva, jer svi imaju pad nataliteta, tako da je uvek bolje poboljšati demografsku sliku nego biti na tudjoj teritoriji. A ako su u pitanju starci kao što ti kažeš, onda ih treba pustiti da tu umru i rešen problem. Srpsko-hrvatska federacija treba da postupa potpuno suprotno od federacije BiH, dakle treba da propagira razmenu stanovništva i uzajamno pomaganje na stvaranju etnički čistih sredina, dakle federacija koja unapred ima ograničen rok trajanja, jer zajednički cilj je razbijanje BiH, kao tamnice hrišćanskih naroda. Ta federacija bi morala da zabrani gradjenje novih verskih objekata manjinskih naroda, ali bi morala i da zaštiti one verske objekte koji su ostali čitavi. Granice HB moraju biti one koje zastupa hrvatski narod, bez obzira da li u nekim sredinama čini većinu ili ne. Citat: Kao što sam rekao prekasno smo shvatili da su nam Muslimani zajednička prijetnja. Što je najgore, oni ne bi bili nikakva prijetnja da nemaju podršku SAD-a i Bliskog Istoka, kao ni Šiptari. No uz podršku velikih, oni mogu terorizirati cijeli Balkan. Tužna činjenica... Neki su shvatili na vreme, neki sada, a neki još nisu shvatili. Ali ne treba biti pesimista, vreme ne radi za muslimane, počeli su da prave probleme i u zapadnoj Evropi. Ako S.A.D. nemaju sluha, treba lobirati kod Nemačke, Francuske, svuda gde su jake desničarske stranke kao Austrija i Švajcarska, svuda gde muslimani terorišu domaće stanovništvo. Dodik je lobirao kod Izraela, Vatikan se takodje bori za HB i nama su pomogli u borbi za Kosovo i Metohiju, jer nisu priznali šiptare.
|
|
Vrh |
|
|
Whiteone
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 21 kol 2013, 22:15 |
|
|
"NATO da kaže istinu o Markalama" IZVOR: RTS Banjaluka -- Dodik kaže da je krajnje vreme da NATO javnosti predoči istinu o događajima na Markalama, a ne "istinu kreiranu za potrebe određenih političkih centara moći".
Milorad Dodik (Foto: Tanjug, arhiva) To je potrebno, pre svega, zato što je taj bolan zločin na Markalama, koji je nerasvetljen a pripisan Srbima, bio povod za NATO bombardovanje RS, kao i sankcije prema RS, što nam je nanelo ogromnu štetu i nesagledive posledice, istakao je predsednik RS Milorad Dodik, a prenose mediji u BiH.
On je podsetio da je sarajevska zvanična verzija Markala, koja nije proizvod istrage rađene na bazi opšteprihvaćenih standarda, itekako uticala na negativnu sliku o Srbima i RS, na stvaranje iskrivljene slike o karakteru rata u BiH i drakonske presude Srbima koji su okarakterisani kao zločinci za mnoga dela za koja nisu odgovorni.
"Sumnje je svojevremeno izneo general Unprofora Luis Mekenzi, a kako vreme prolazi - pojavljuje se sve više sumnji u sarajevsku verziju događaja na Markalama.
Jedna od takvih je i izjava norveškog profesora Ola Tunandera sa Instituta za mirovne studije u Oslu, koja govori da je i NATO znao da su za bombardovanje pijace Markale odgovorne snage Alije Izetbegovića", rekao je predsednik RS.Dodik je naglasio da RS neće da preuzima krivicu na osnovu nedokazane istine.
"Ako je svima stalo do istine i pravde i ako se svi kunu u nju, zašto NATO ne dozvoli da dođemo do stvarne istine, prezentujući javnosti svoja saznanja o Markalama", zapitao se on, ocenivši da je vraćanje poverenja u NATO jedino moguće ukoliko ovaj savez pokaže neutralnost u vezi sa događajima iz poslednjeg rata.
Dodik je rekao i da je njegova sumnja u sarajevski izveštaj da je za zločin na Markalama odgovorna Vojska RS, potkrepljena izveštajima mnogih veštaka balističara koji su mu predočeni, a u kojima su, takođe, iznesene ozbiljne sumnje u priču da su Srbi odgovorni za Markale.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 21 kol 2013, 23:28 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21063 Lokacija: među zvijezdama Upozorenja: 1
|
Citat: Američki veleposlanik u BiH Patrick Moon, dao je intervju za Face TV, u kojem govori o zamrznutim odnosima s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom. Bio sam prošli tjedan u Banja Luci, no tijekom posjete se nisam vidio s Dodikom. Pokušavao sam se također sastati i s Igorom Radojčićem i Željka Cvijanović, koji mi nisu bili na raspolaganju, rekao je u intervjuu Moon. Moon je istaknuo kako nemaju nikakvih problema sa SNSD-om, s kojim imaju konstruktivne dijaloge, no jedini problem je Milorad Dodik, kojem se ne može vjerovati. „S Dodikom sam se sastajao nebrojeno puta, i svaki put kaže da će uraditi jednu stvar, a uradi drugu. Washington je rekao ne možemo vjerovati ovom čovjeku. Kako se možemo osloniti na nekoga tko, čini se, daje neke poruke kojima nam nešto garantira, pa onda uradi nešto drugo. Pogledajte što je uradio na svjedočenju s Karačićem, prvo je govorio da je zločinac, onda ga je proglasio herojem“, rekao je Moon u intervjuu za Face. Moon je izjavio kako su s naporom pokušavali s Miloradom Dodikom i njegovim osobljem pronaći neko zajedničko rješenje za npr. Pitanje vojne imovine, no Dodik bi svaki put nakon dogovora počeo postavljati nove uvjete. Velika kritika koju je Moon uputio Miloradu Dodiku, je da mu ne mogu nikako vjerovati, no svakako se nada nekom napretku.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 21 kol 2013, 23:40 |
|
|
Koja opsjednutost likom i djelom gospodina Milorada Evo skoro će i pjetlovi zakukurikati a naša gospođica Emt i dalje u potrazi za novinskim člancima vezani za našeg predsjednika gospodina Milorada, koji ih kara toliko moćno, da samo o njemu razmišljaju Dalje, gospođice Emt
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 21 kol 2013, 23:44 |
|
|
Gospodine Aga, mislim da će se presjednik uskoro preseliti u " večna lovišta " Nego nisam opsjednuta, samo mi je pomalo zao.Godinama nas Dodik uveseljava.I vas vjerovatno.Čas ocijepljenjem, čas referendumom A Ameri skontali da je neozbiljan lik !Lazov !
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 21 kol 2013, 23:45 |
|
|
Dodik je stvarno dosadio. Hoćemo Pandurevićku kao lidera RS.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 21 kol 2013, 23:47 |
|
|
BBC je napisao/la: Dodik je stvarno dosadio. Hoćemo Pandurevićku kao lidera RS. Tvoja brojka je Aleksandrica.Drzala bi te sigurno u podrumu ko egzotičnu čivavu i seksualno zlostavljala.Povremeno !
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
pipi s onog svijeta
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 21 kol 2013, 23:48 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Gospodine Aga, mislim da će se presjednik uskoro preseliti u " večna lovišta " Nego nisam opsjednuta, samo mi je pomalo zao.Godinama nas Dodik uveseljava.I vas vjerovatno.Čas ocijepljenjem, čas referendumom A Ameri skontali da je neozbiljan lik !Lazov !
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Milorad Dodik Postano: 21 kol 2013, 23:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nego nisam opsjednuta, Ma jasno gospođice Emt. Baš kao ni oni s klitorisa koji o mom predsjedniku Miloradu skuckaše ne 6 ili 16, već preko 1600 stranica, što bih ja nazvao jednom vrstom bolešćine
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|