HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 lis 2025, 13:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 76 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mladen Naletilić - Tuta na slobodi
PostPostano: 19 vel 2013, 18:23 

Ne bih uspoređivao Tutu i Praljka, nisu bili na istom položaju.
Osuđujuća presuda za Praljka bi bila puno veći udarac za Hrvate.

A eto sad je Tuta odgulio i slobodan je.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2013, 18:38 

Vidi ove ministrice Herceg-Bosne. Protiv Tute, ne može to tako.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2013, 18:58 

budimo realni je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
Molim lijepo da Praljka ne zoveš beskorisnim pozerom. Od kako je Praljak preuzeo zapovjedništvo, prestali smo gubiti teritorij što je bilo normalno za gen. Petkovića.

Ne znam gdje si ti ratovao, no gdje se god Praljak pojavio, sutra, eventualno prekosutra bi tu popušili. Stvarno ne znam da li je Praljak imao ikakvu operativno taktičku ulogu, mislim da nije i da je bio samo "politički komesar", njegovo generalisanje sastojalo se od govorancije i tako nekih motivacijskih pizdarija, sva sreća pa njega ni obični bojovnici, a ni njihovi časnici nisu slušali, inače bi imali mrtvih ko u filmovima. Što se tiče Tute, bilo je kod njega svakakvog smeća, ali imao je i par dobrih ekipica.

Ajd ne seri.
Kratko i jasno.

Tvigi 94 dovoljno je reći.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2013, 19:29 

Tvigi 94. :sega
pa za to pišano selo nije bila ni potrebna bilo kakva generalska koordinacija, to je mogao uraditi i uradio je obični lokalni nižerazredni zapovjednik. Uostalom te pišane Here su trebale biti zauzete još u listopadu 92. kada smo ih sa krivine samo očešali sa 2x57, a imali ih na dlanu, mogli ih razoriti, no nije to ni važno, važno je da zauzimanje usranih Hera nije nikakav poduhvat, to čak nije nikakva operacija, već obična akcija kakve se odrađuje sa 100 ljudi i bez ikakve druge koordinacije, da ne pominjem koliko smo bili jači i opremljenij nego seljaci u tom selu.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2013, 19:46 

Da li je vraćen teritorij ili nije.

Za tvoje "stručno" mišljenje me ne zanima. Postoje ljudi koji su obradili ovu temu i koji su relavantni da odgovore o veličini operacije i značaju.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2013, 20:19 

budimo realni je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
Molim lijepo da Praljka ne zoveš beskorisnim pozerom. Od kako je Praljak preuzeo zapovjedništvo, prestali smo gubiti teritorij što je bilo normalno za gen. Petkovića.

Ne znam gdje si ti ratovao, no gdje se god Praljak pojavio, sutra, eventualno prekosutra bi tu popušili. Stvarno ne znam da li je Praljak imao ikakvu operativno taktičku ulogu, mislim da nije i da je bio samo "politički komesar", njegovo generalisanje sastojalo se od govorancije i tako nekih motivacijskih pizdarija, sva sreća pa njega ni obični bojovnici, a ni njihovi časnici nisu slušali, inače bi imali mrtvih ko u filmovima. Što se tiče Tute, bilo je kod njega svakakvog smeća, ali imao je i par dobrih ekipica.

:rolleyes

Dobro, vi vjerojatno i jeste popušili drugi dan gdje se Praljak pojavio, ali mi nismo. :palacgore1

Ha ne mogu i jedni i drugi dobit, jel? :zubati

1359 of 2558 - 53.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 19 vel 2013, 21:59 

Tuta će najvjerojatnije još jedan rat doživjeti. Sve vodi tome.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 15:07 

Zanimljivo:

Citat:
Tuta se vratio u Hercegovinu

Mladen Naletilić Tuta je, nakon šesnaest godina, jučer stigao u Široki Brijeg

Haški osuđenik Mladen Naletilić Tuta vratio se, nakon gotovo šesnaest godina koliko je proveo u zatvoru, u zapadnu Hercegovinu.

Kako je i najavio svojim suborcima, Tuta je jučer (5. maja) stigao u Široki Brijeg, gdje će boraviti u narednim danima, do nastavka sudskog procesa koji se protiv njega vodi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Podsjetimo, nakon što je pušten na prijevremenu slobodu iz talijanskog zatvora, gdje je služio zatvorsku kaznu po presudi za ratne zločine nad Bošnjacima u Hercegovini, Mladena Naletilića Tutu je u Hrvatskoj dočekala nova optužnica- za otmicu Roberta Nosića i poticanje na ubojstvo Damira Brekala.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 15:13 

Jest, samo što je on već neko vrijeme u Eraniji, od 19.04.2013.

slika

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:32 

Istaknuti borac u najtežim trenucima velikosrpske agresije na području južne Hercegovine.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:36 

Kum Bečo je napisao/la:
Istaknuti borac u najtežim trenucima velikosrpske agresije na području južne Hercegovine.

Njegovi su ostvarivali pobjede protiv srpske vojske dok je Alija baljezgao da to nije njegov rat. Zato pazi što pričaš, da ne bi ta govna poslije kusao sam.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:39 

Spominjalo se negdje da je KB, odnosno Tuta ratovao i u RH 1991. ali se nije spominjalo gdje...bilo bi zanimljivo znati.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:44 

BBC je napisao/la:

Svakako,i to nuklearni,ako ga srce ne izda prije.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:46 

Mar-kan je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Pa dobro Markane, reci ti nama kako će Srbi i Bošnjaci postati kao Francuzi i Njemci u Švicarskoj ?
Eto recimo da nema nijednog Hrvata u BiH, da ne kompliciram matematiku.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:51 

Mar-kan je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Dobar Mar-kan, zajebite dnevna događanja i pripremajte se za jahače apokalipse, the end is nigh.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:54 

BBC je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Pa dobro Markane, reci ti nama kako će Srbi i Bošnjaci postati kao Francuzi i Njemci u Švicarskoj ?
Eto recimo da nema nijednog Hrvata u BiH, da ne kompliciram matematiku.

Nisam se šalio,ozbiljno mislim za nuke:-)
Nema više loko ratova kod nas.Mi smo ad acta,sad možemo da gledamo kako se razvija situacija oko nas,npr KiM,Vojvodina i dalje u svijetu...

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 16:57 

Aha, ja mislio sarkazam. Nema nuklearnog rata, ako i bude trajat će 3 dana.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 17:04 

BBC je napisao/la:

Par dana prije rata sa Muslimanima,vraćajući se sa terena sretnem ekipu susjeda kako razglaba aktuelne tadašnje teme,pa pitam jednog od susjeda sprema li se za rat, a on meni-ja sam za mir!:-)

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 17:07 

Mar-kan je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Par dana prije rata sa Muslimanima,vraćajući se sa terena sretnem ekipu susjeda kako razglaba aktuelne tadašnje teme,pa pitam jednog od susjeda sprema li se za rat, a on meni-ja sam za mir!:-)

lol :zubati

1359 of 2558 - 53.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 17:10 

Dobrodošao nazad Tuta u svoju hrvatsku hercegovačku zemlju!

A ovi što laju na njega (jedan čitani portal također),samo neka nastave lajati. :zubati

Za dobrim konjem se prašina diže.
:HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 18:07 

Mar-kan je napisao/la:
BBC je napisao/la:

haha opet ce morat protiv komunista ili ce tajno za njih raditi isto kao i prije ?

Vrh

PostPostano: 06 svi 2013, 18:59 

BBC je napisao/la:
Kum Bečo je napisao/la:

Njegovi su ostvarivali pobjede protiv srpske vojske dok je Alija baljezgao da to nije njegov rat. Zato pazi što pričaš, da ne bi ta govna poslije kusao sam.

Mislio sam ozbiljno.

Vrh

PostPostano: 06 stu 2015, 12:26 

Zašto novinari "zaborave" napomenuti da je ta HOS budaletina pijan u kafiću izvadio pištolj i čovjeku pucao u glavu. I da su svi Hrvati u to vrijeme imali želju Nosiću uraditi isto što i ti što su mu već uradili.

Citat:
Uskoro nova presuda Mladenu Naletiliću Tuti
ZAGREB
OBJAVA: Četvrtak, 5. studenog 2015. 21:21
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: R.I.

Naletilićev odvjetnik Željko Žganjer kazao je kako je iznošenje završnih riječi predviđeno za četvrtak.

Suđenje ratnom zapovjedniku tzv. Kažnjeničke bojne Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Mladenu Naletiliću Tuti koje se na zagrebačkom sudu vodi od ožujka 2013. idućeg tjedna bit će okončano završnim govorima njegove obrane i tužiteljstva, nakon čega se očekuje i izricanje nepravosnažne presude.

Naletilićev odvjetnik Željko Žganjer kazao je za BHRT da je iznošenje završnih riječi predviđeno za četvrtak, te da se nakon toga ubrzo može očekivati i objava presude za otmicu Roberta Nosića u policijskoj stanici u Ljubuškom 1993. godine, te poticanje na ubojstvo Damira Brekala 1995. godine u Širokom Brijegu.

Tijekom cijelog suđenja Naletilić je odbacivao optužbe, a to je, prema Žganjerovim riječima, učinio i u današnjem kratkom iznošenju obrane.

Zbog zločna u Ljubuškom i Širokom Brijegu Naletilić je na hrvatskoj granici uhićen još 1997. godine, gotovo tri godine prije predaje Haškom sudu na kojem je u međuvremenu pravosnažno osuđen zbog ratnog zločina. Pušten je na slobodu sredinom veljače 2013. godine nakon izdržane dvije trećine 20-godišnje kazne.

Tužiteljstvo ga tereti da je s pedesetak pripadnika Kažnjeničke bojne u studenog 1993. godine upao u policijsku stanicu u Ljubuškom, razoružao stražare i načelnika stanice kako bi Nosića, kojeg je smatrao odgovornim za smrt jednog pripadnika Kažnjeničke bojne, odveo u Mostar.

Pripadnik hercegovačkog HOS-a Nosić se kasnije vodio kao nestala osoba, iako je prema medijskim napisima ubijen nedugo nakon otmice.

U optužnici se Naletilića tereti i za zlostavljanje Brekala u Duhanskoj stanici u Širokom Brijegu 1995. Brekalo, koji je prije stupanja u HVO bio poznat pod imenom Amir, u međuvremenu je također zbog ratnog zločina bio zatvoren u Zenici.

Na Haškom sudu Naletilić je kažnjen zbog zločina protiv čovječnosti, kršenja ratnog prava i običaja, te teških povreda Ženevskih konvencija protiv Bošnjaka na području Mostara i Jablanice rijekom sukoba Armije Republike Bosne i Hercegovine i HVO-a 1993. i 1994. godine.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2015, 02:10 

Ako tko nije čuo... ode nam Tutlek na 3,5 god, zasada.

Citat:
Mladen Naletilić Tuta osuđen na 3,5 godine zatvora

Županijski sud u Zagrebu proglasio je krivim bivšeg zapovjednika tzv. kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tutu za poticanje na ubojstvo Damira Brekala 1995. u Širokom Brijegu. Osuđen je na 3,5 godine zatvora, u što će mu biti uključene 2 godine koliko je proveo u pritvoru krajem 90-ih godina.

Po istoj optužnici Naletilić je oslobođen krivnje za otmicu Roberta Nosića u Ljubuškom 1993. godine.

Zbog zločina u Ljubuškom i Širokom Brijegu Naletilić je na hrvatskoj granici uhićen još 1997., gotovo tri godine prije predaje Haškom sudu na kojem je u međuvremenu osuđen pa pušten iz zatvora sredinom veljače 2013., nakon odslužene dvije trećine 20-godišnje kazne.

Tužiteljstvo ga je teretilo da je s 50-ak pripadnika Kažnjeničke bojne u studenom 1993. upao u policijsku postaju u Ljubuškom, razoružao stražare i načelnika postaje kako bi Nosića, kojega je smatrao odgovornim za smrt jednog pripadnika Kažnjeničke bojne, odveo u Mostar.

Pripadnik hercegovačkog HOS-a Nosić kasnije se vodio kao nestala osoba iako je prema medijskim natpisima ubijen ubrzo nakon otmice.

U optužnici se Naletilića teretilo i za zlostavljanje Brekala u Duhanskoj stanici u Širokom Brijegu 1995. Brekalo, koji je prije stupanja u HVO-u bio poznat pod kao Amir, u međuvremenu je također zbog ratnog zločina bio zatvoren u Zenici.

Na Haškom sudu Naletilić je kažnjen zbog zločina protiv čovječnosti, kršenja ratnog prava i običaja te teških povreda Ženevskih konvencija protiv Bošnjaka na području Mostara i Jablanice tijekom hrvatsko-bošnjačkog sukoba 1993. i 1994.

HRT

Vrh

PostPostano: 15 stu 2015, 15:51 

Ode tutan u prdekanu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 76 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Naša Kvačica i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: