HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 ruj 2026, 03:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 102 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Momčilo Perišić oslobodjen
PostPostano: 07 ožu 2013, 12:40 

marasovac je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
Marasovac...

Ovaj prvi deo mogu se sloziti, trebalo mu je suditi za Zadar i Mostar...to ljudi odande spominju kao zlocin...ne znam detalje, ali moglo je u postupku da se iznese sta je radjeno, i mislim da tu ima krivice jer sam video tu okolinu Zadra koja je razrusena, i pricao sa ljudima kako je to otprilike islo...

Ovo drugo se uopste ne slazem...kakav Nurnberg, kakvo sudjenje samo Srbima... znaci Srbi su isto sto su bili nacisti... takve paralele su ubitacno lose, nemam volje ni da analiziram koliko je to sve neutemeljeno.

Ne, sud je trebao da sudi u ime cega je i osnovan - za pojedinacne zlocine pojedinacnim ljudima koji su odgovorni... inace bi nam se ponovila nepravda da Englezi koji su svojim bombama ciljano razvaljivali nemacke gradove i pobili desetine hiljada civila, i Rusi koji su se krvavo svetili nemackim civilima ostanu bez i jedne presude...to nije pravda, to je pravo jaceg i pobednika.

Ti samo misliš da imaš argument, Nemaš ti nikakav argument. Naravno da se ni meni sa ne polemizira s tobom oko toga. To je međutim činjenica koja je takva od Haaga do Hollywooda, svi znaju tko je počeo cijelo sranje i tko se htio širiti na račun drugih. A to je jedino što je bitno. Isto kao što je to jedino što je bitno za ocjenu muslimansko-hrvatskog građanskog rata, da su Muslimani a ne Hrvati, u tom ratu bili napadači.
To su vojno dokazive činjenice, to su vojni aksiomi, zna se tko napada a tko se brani, i to zna čitav svijet. Prema tome, i po Ženevskoj konvenciji onaj tko se brani ne može biti optužen za ratni zločin nego samo za zločin u ratu.
A pošto je haški sud sud za ratne zločine, onda se trebao baviti time, a ne sebi uzimati za pravo i da sudi u unutrašnjem sukobu kao u slučaju Hrvata i Muslimana, gdje je riječ, za razliku od velikosrpske agresije i ekspanzije taj sukob u stvari ništa drugo nego logičina i predvidiva posljedica UZP-a provedenog u trokutu Beograd-Pale-Knin.
Dakle, ne može posljedica biti isto što i uzrok, a naravno da ćemo se ja i ti, kao i svi Hrvati i Srbi uvijek klati oko toga što je uzrok. Međutim, što god bio uzrok, rat počinje tek onda kad se jedna vojska pokrene u stratešku ofenzivu protiv druge vojske, naroda ili države, a gdje su se i na kojem pravcu na početku rata kretali tenkovi vidio je cijeli svijet, a neki su na njih čak bacali i cvijeće. Bacati cvijeće po nekom tko ide započeti rat? Bolesno...

Logična, predvidiva..

Prestrašno.. :smajl049

Vrh

Naslov: Re: Momčilo Perišić oslobodjen
PostPostano: 07 ožu 2013, 16:05 

Crvena Sonja je napisao/la:
marasovac je napisao/la:

Ti samo misliš da imaš argument, Nemaš ti nikakav argument. Naravno da se ni meni sa ne polemizira s tobom oko toga. To je međutim činjenica koja je takva od Haaga do Hollywooda, svi znaju tko je počeo cijelo sranje i tko se htio širiti na račun drugih. A to je jedino što je bitno. Isto kao što je to jedino što je bitno za ocjenu muslimansko-hrvatskog građanskog rata, da su Muslimani a ne Hrvati, u tom ratu bili napadači.
To su vojno dokazive činjenice, to su vojni aksiomi, zna se tko napada a tko se brani, i to zna čitav svijet. Prema tome, i po Ženevskoj konvenciji onaj tko se brani ne može biti optužen za ratni zločin nego samo za zločin u ratu.
A pošto je haški sud sud za ratne zločine, onda se trebao baviti time, a ne sebi uzimati za pravo i da sudi u unutrašnjem sukobu kao u slučaju Hrvata i Muslimana, gdje je riječ, za razliku od velikosrpske agresije i ekspanzije taj sukob u stvari ništa drugo nego logičina i predvidiva posljedica UZP-a provedenog u trokutu Beograd-Pale-Knin.
Dakle, ne može posljedica biti isto što i uzrok, a naravno da ćemo se ja i ti, kao i svi Hrvati i Srbi uvijek klati oko toga što je uzrok. Međutim, što god bio uzrok, rat počinje tek onda kad se jedna vojska pokrene u stratešku ofenzivu protiv druge vojske, naroda ili države, a gdje su se i na kojem pravcu na početku rata kretali tenkovi vidio je cijeli svijet, a neki su na njih čak bacali i cvijeće. Bacati cvijeće po nekom tko ide započeti rat? Bolesno...

Logična, predvidiva..

Prestrašno.. :smajl049

Moram se vratiti na ovaj post od gospodina Marasovca. nakon 15 stranica na HB forumu o Praljku i UZP... vi napišete post koji totalno zbunjuje, ovaj logični slijed napada Muslimana na Hrvate nakon UZP Srba na BiH kao nešto normalno zbunjuje.
Nažalost kod mene je logika drugačija, ne napadate onoga što vas je pomogao i naoružavao ( Hrvate) , pa da je to logičan slijed događaja. Po samoj logici trebalo bi u tom slučaju uzvratiti napadaču. Jel vi sa ovom rečenicom amnestirate napade na Hrvate, i te kukavičke K*.S* opravdavate??

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 102 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 74 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: