|
|
Stranica: 7/10.
|
[ 250 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Eminencija
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:44 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Glupost je promjeniti ime u Holidej inu i vjeru za večeru, biti izmišljen, repa bez korijena... To je glupost. Biti pripadnik naroda sa slavnom istorijom je ponos i prenosi se sa koljena na koljeno. Al ti nemaš pojma šta je to i kakav je to osjećaj.
Glupost je ostaviti pradjedovsku vjeru i ostavštinu i uzeti pravoslavnu vjeru, promijeniti identitet. Ti nemaš ništa sa slavnom historijom svojih prapredaka, ono što su oni radili i slavili, ti ništa ne radiš. Ti si krenuo drugim putem u odnosu na njih. Džabe sereš o osjećaju, izmišljen je kao i sve što ti je izmišljeno. Jedino što ti mogu priznati, ostalo ti je divljaštvo prapredaka. I dalje divlje pleme poslije stotina godina. Doslovno vjeruju u sve ono sto su slavni vjerovali i prije :)
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Gladius
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:44 |
|
|
Eminencija je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Glupost je promjeniti ime u Holidej inu i vjeru za večeru, biti izmišljen, repa bez korijena... To je glupost. Biti pripadnik naroda sa slavnom istorijom je ponos i prenosi se sa koljena na koljeno. Al ti nemaš pojma šta je to i kakav je to osjećaj.
pa nek si promjene i u marsovce al nek neseru da su stariji od 1993. Doselili se 1993. Kako da ne! I tiš im kazat što će biti i otkad postoje.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:45 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Glupost je ostaviti pradjedovsku vjeru i ostavštinu i uzeti pravoslavnu vjeru, promijeniti identitet. Ti nemaš ništa sa slavnom historijom svojih prapredaka, ono što su oni radili i slavili, ti ništa ne radiš. Ti si krenuo drugim putem u odnosu na njih. Džabe sereš o osjećaju, izmišljen je kao i sve što ti je izmišljeno. Jedino što ti mogu priznati, ostalo ti je divljaštvo prapredaka. I dalje divlje pleme poslije stotina godina.
Doslovno vjeruju u sve ono sto su slavni vjerovali i prije :) Slaveni vjerovali u Isusa? Krstili se? Ako misliš da su preuzeli određene paganske običaje i pisali ih pod kršćanske, onda jest.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59605 Lokacija: DAZP HQ
|
Rutinerr je napisao/la: Eminencija je napisao/la: Ta povelja je međugradska povelja istovjetna sa onima koje je dubrovnik imao sa trogirom,splitom i svim dalmatinskim gradovima ********* JEDAN i napisana je copy paste samo su aktori drugaciji. Ne znam zašto pjeniš na mene: Citat: Povelja bosanskog bana Kulina je napisana 29. augusta 1189. godine[1] na starobosanskom narodnom jeziku i bosanskim pismom bosančicom.[2][3][4][5][6][7][8] Ovaj dokument je najstariji dosad pronađeni dokument na domaćem jeziku kod svih Južnih Slavena i jedan od najznačajnijih dokumenata u historiji bosanskog srednjovjekovlja.[9] Povelja je također najstariji sačuvani diplomatski dokument srednjovjekovne Bosne.[10]
Prema povelji, bosanski ban Kulin obećava knezu Krvašu i svim Dubrovčanima punu slobodu kretanja i trgovine širom svoje zemlje.[11] Povelju je napisao Kulinov dijak (pisar) Radoje. Hajde nam sad to fino kako inače imaš običaj objasni svojim uljudnim i kulturnim repliciranjem. Kakve to veze ima s podrijetlom ljudi u Bosni, to kao da Nijemci iz Schleswiga vade mape svoje kneževine i objašnjavaju da nisu Nijemci.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:47 |
|
|
Gladius je napisao/la: Prvo napraviš čisto šatro katoličku naciju, isključiš ljude koji nisu iz tog kruga, a onda se žališ kad oni naprave naciju na bazi šatro muslimanstva. Prijevara stvara prijevaru. Jedni mogu, drugi ne mogu. Mrš... Vi ste se sami isključili iz hrišćanstva i priključili islamskom okupatoru. Očigledno je Mujo očigledno i ne može biti neočledno. Takija mora biti daleko profinjenija tj. hinjskija ako misliš da istakijaš jače i inteligentnije narode od svog.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Eminencija je napisao/la: Mozda i jesmo ali to treba dokazat :)
Pa sta da se moramo zvat katolicima? jesmo katolici,svojom voljom :) Al nama se zna koji smo soj,svi slaveni znaju za hrvate pa i srbe.
Mi smo jedini preostali izvorni Slaveni koji od doseljavanja na Balkan nisu mjenjali identitet. https://en.wikipedia.org/wiki/Slavic_mi ... he_BalkansI onda dođe izmišljeni Šnjoka iz Holidej ina da nama nešto prića hehe. Da nije bilo turčenja nikakvih Bošnjaka ne bi bilo to je jasno i malom djetetu, odnosno možda bi se svi tako zvali da je Bosna postala i opstala neka moćna država. Ali kako nije opstala i kratko je trajalo ne može ni postojati nikakav narod Bošnjana pored dva naroda, osim ovako kao islamski isprdak.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:49 |
|
|
dudu je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ne znam zašto pjeniš na mene:
Hajde nam sad to fino kako inače imaš običaj objasni svojim uljudnim i kulturnim repliciranjem.
Kakve to veze ima s podrijetlom ljudi u Bosni, to kao da Nijemci iz Schleswiga vade mape svoje kneževine i objašnjavaju da nisu Nijemci. Ima veze sa historijom bosanske države. Samim tim ima veze sa onima koji su bili žitelji te države. A koji su naši preci. Sad kad bih ja išao tvojom logikom i pitao te o porijeklu Hrvata, pa ko ste bili prije nego ste došli do tog Hrvati, došli bismo na isto. Jelde, onda ti ne bi više bilo smiješno
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:50 |
|
|
Gladius je napisao/la: Prvo napraviš čisto šatro katoličku naciju, isključiš ljude koji nisu iz tog kruga, a onda se žališ kad oni naprave naciju na bazi šatro muslimanstva. Prijevara stvara prijevaru. Jedni mogu, drugi ne mogu. Mrš... Istina, samo zato što nije dovršena rekonkvista. Što je jednom joe enter rekao, tragedija ovog prostora je što ili svi nisu Muslimani ili da nitko nije Muslimani, u obje varijante bi imao nešto održivo.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:50 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Eminencija je napisao/la: Doslovno vjeruju u sve ono sto su slavni vjerovali i prije :) Slaveni vjerovali u Isusa? Krstili se? Ako misliš da su preuzeli određene paganske običaje i pisali ih pod kršćanske, onda jest. Niste vi prešli u islam zbog alaha nego zbog izdaje i prelaska na stranu okupatora. Poenta je u izdaji a ne u vjeri. Stalno se ponavljaš al džaba. Ne može laž postati istina. Jer je očigledna laž.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:51 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: dudu je napisao/la: Kakve to veze ima s podrijetlom ljudi u Bosni, to kao da Nijemci iz Schleswiga vade mape svoje kneževine i objašnjavaju da nisu Nijemci. Ima veze sa historijom bosanske države. Samim tim ima veze sa onima koji su bili žitelji te države. A koji su naši preci. Sad kad bih ja išao tvojom logikom i pitao te o porijeklu Hrvata, pa ko ste bili prije nego ste došli do tog Hrvati, došli bismo na isto. Jelde, onda ti ne bi više bilo smiješno Vi ste proizašli iz istog korijena kao i mi, vaš jedini problem je što postojimo kao svjedoci, inače niki problema.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:53 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Slaveni vjerovali u Isusa? Krstili se? Ako misliš da su preuzeli određene paganske običaje i pisali ih pod kršćanske, onda jest. Niste vi prešli u islam zbog alaha nego zbog izdaje i prelaska na stranu okupatora. Poenta je u izdaji a ne u vjeri. Stalno se ponavljaš al džaba. Ne može laž postati istina. Jer je očigledna laž. Da su sve muslimani bila bi manja sramota definitivno, ali opet bi muslimani na takve gledali kao na drugorazredne, jednako tako gledaju na pakistanske i indijske muslimane, kao na konvertite.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:54 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Slaveni vjerovali u Isusa? Krstili se? Ako misliš da su preuzeli određene paganske običaje i pisali ih pod kršćanske, onda jest. Niste vi prešli u islam zbog alaha nego zbog izdaje i prelaska na stranu okupatora. Poenta je u izdaji a ne u vjeri. Stalno se ponavljaš al džaba. Ne može laž postati istina. Jer je očigledna laž. Ja, ja. Jel ti to đed ili ćaća tako objasnijo? Shvati da ti ne određuješ ko je šta izdao, ko je na pravoj, ko na krivoj strani. Taj film vam je prošao, ta baka s kolačima otišla davno. Probudi se rudonja, već je kasno, a ti još u usranim snovima.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:55 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Niste vi prešli u islam zbog alaha nego zbog izdaje i prelaska na stranu okupatora. Poenta je u izdaji a ne u vjeri. Stalno se ponavljaš al džaba. Ne može laž postati istina. Jer je očigledna laž.
Ja, ja. Jel ti to đed ili ćaća tako objasnijo? Shvati da ti ne određuješ ko je šta izdao, ko je na pravoj, ko na krivoj strani. Taj film vam je prošao, ta baka s kolačima otišla davno. Probudi se rudonja, već je kasno, a ti još u usranim snovima. Već vam je suđeno više puta, rastureni ste kao bugarska skupština, nije da niste dobili degeneka.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:55 |
|
|
dudu je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ima veze sa historijom bosanske države. Samim tim ima veze sa onima koji su bili žitelji te države. A koji su naši preci. Sad kad bih ja išao tvojom logikom i pitao te o porijeklu Hrvata, pa ko ste bili prije nego ste došli do tog Hrvati, došli bismo na isto. Jelde, onda ti ne bi više bilo smiješno Vi ste proizašli iz istog korijena kao i mi, vaš jedini problem je što postojimo kao svjedoci, inače niki problema. Svjedoci čega? Kao i za rudonju, važi i za tebe: ko ste to vi da odlučujete ko je ispravan, ko na krivom putu?
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
|
|
Rutinerr je napisao/la: Eminencija je napisao/la: Doslovno vjeruju u sve ono sto su slavni vjerovali i prije :) Slaveni vjerovali u Isusa? Krstili se? Ako misliš da su preuzeli određene paganske običaje i pisali ih pod kršćanske, onda jest. Slaveni koji vjeruju u peruna,dobroboga,moliboga Slaveni koji vjeruju u boga isusua Slaveni koji nevjeruju,ateisti. U alaha
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:57 |
|
|
pametnom dosta
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:57 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: dudu je napisao/la: Vi ste proizašli iz istog korijena kao i mi, vaš jedini problem je što postojimo kao svjedoci, inače niki problema. Svjedoci čega? Kao i za rudonju, važi i za tebe: ko ste to vi da odlučujete ko je ispravan, ko na krivom putu? Mi smo iskon, kršćanski vitezovi, preživjeli potomci osmanske okupacije, živi svjedoci i spomenici vaše izdaje. da nas nema niki problema, možda bi ratovale između sebe samo islamističke frakcije zadnjih 150 godina ili bi se tukli s nekim Mađarima i Nijemcima.
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
|
|
Eminencija je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Slaveni vjerovali u Isusa? Krstili se? Ako misliš da su preuzeli određene paganske običaje i pisali ih pod kršćanske, onda jest. Slaveni koji vjeruju u peruna,dobroboga,moliboga Slaveni koji vjeruju u boga isusua Slaveni koji nevjeruju,ateisti. U alaha Jest, jest, vidi se da si savladao gradivo. Ovo bi prošlo da je 1878. godina. Čini se da malo kaskaš
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 14:59 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Niste vi prešli u islam zbog alaha nego zbog izdaje i prelaska na stranu okupatora. Poenta je u izdaji a ne u vjeri. Stalno se ponavljaš al džaba. Ne može laž postati istina. Jer je očigledna laž.
Ja, ja. Jel ti to đed ili ćaća tako objasnijo? Shvati da ti ne određuješ ko je šta izdao, ko je na pravoj, ko na krivoj strani. Taj film vam je prošao, ta baka s kolačima otišla davno. Probudi se rudonja, već je kasno, a ti još u usranim snovima. Pa dobro ne određujem ja al određuju naši prestavnici, što politički, što intelektualni a bogami i vjerski, vijekovima. Pa nećete valjda vi određivati? Nisi Mujo ono što ti misliš da si, nego si ono kako te drugi vide.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 15:00 |
|
|
to ti je tako peksini ste vi i sad ko i 1878.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 15:00 |
|
|
Ove usporedbe kršćanstva i islama su bespredmetne, kršćanstvo je iskonski europska religija, RKC nastala u Rimu, pravoslavne oko Carigrada, dva carska europska grada, islam je uvezena arapska religija, centar joj je u Arabiji, naravno da ste potomci izdajica, izdajica vjere, rase, civilizacije, naroda.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 15:01 |
|
|
Čovječanstva također i slobodarstva,jer jedino krscanstvo daje individuama prava mislim nije da i slaveni nismo i prije toga bili slobodnjaci :)
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 15:02 |
|
|
dudu je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Svjedoci čega? Kao i za rudonju, važi i za tebe: ko ste to vi da odlučujete ko je ispravan, ko na krivom putu?
Mi smo iskon, kršćanski vitezovi, preživjeli potomci osmanske okupacije, živi svjedoci i spomenici vaše izdaje. da nas nema niki problema, možda bi ratovale između sebe samo islamističke frakcije zadnjih 150 godina ili bi se tukli s nekim Mađarima i Nijemcima. I mi smo vitezovi Husein-kapetan Gradaščevića
|
|
Vrh |
|
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 15:03 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Ja, ja. Jel ti to đed ili ćaća tako objasnijo? Shvati da ti ne određuješ ko je šta izdao, ko je na pravoj, ko na krivoj strani. Taj film vam je prošao, ta baka s kolačima otišla davno. Probudi se rudonja, već je kasno, a ti još u usranim snovima.
Pa dobro ne određujem ja al određuju naši prestavnici, što politički, što intelektualni a bogami i vjerski, vijekovima. Pa nećete valjda vi određivati? Nisi Mujo ono što ti misliš da si, nego si ono kako te drugi vide. Ma ja te pitam ko je tebi dao to pravo? Niko, da ti odmah odgovorim. Nego eto ti misliš da imaš pravo da određuješ nekom šta i kako. E pa nemaš.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Motiv prevare kao poveznica naziva "Bošnjak", bosanski jezik, naziva stranaka, izjašnjavanja Postano: 17 sij 2023, 15:04 |
|
|
đe si ti vidio viteza da jede s poda?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|