|
|
Stranica: 5/7.
|
[ 157 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Karabaja
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 07 tra 2023, 21:10 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Sarajevo je po meni najljepši evropski glavni grad Sarajevo je po nekima specifično i trebalo bi donekle biti zanimljivo turistima donekle jelte jer se ta naseobina sastoji od tri jasno razgraničene naseobine .Posmatrano iz smjera zapad istok - 1.socrealistička naseobina .2.austrougarska naseobina 2 turska naseobina.Po tome je jedinstvo na da kažemo evropskom kontinentu. Rekao sam po meni. Ne interesuje me šta ti misliš o Sarajevu
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 04:17 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Sarajevo je po nekima specifično i trebalo bi donekle biti zanimljivo turistima donekle jelte jer se ta naseobina sastoji od tri jasno razgraničene naseobine .Posmatrano iz smjera zapad istok - 1.socrealistička naseobina .2.austrougarska naseobina 2 turska naseobina.Po tome je jedinstvo na da kažemo evropskom kontinentu. Rekao sam po meni. Ne interesuje me šta ti misliš o Sarajevu Što radiš na forumu ako te ne zanima što drugi misle?
|
|
Vrh |
|
|
hilbert
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 18:45 |
|
|
Megatron je napisao/la: "Jeftin pokusaj racionaliziranja". Ili je nešto racionalno ili nije, a tumačenje da je samo muslimanski deo nekadašnjeg "Sarajeva" glavni grad nije racionalno. Jedino celo nekadašnje Sarajevo može da se nazove glavnim gradom, ali ono je uključivalo šire područje, imalo je 10 opština: Vogošća, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Pale, Stari Grad, Trnovo, Hadžići i Centar, pa su samim tim Pale podjednako glavni grad kao baščaršija. Samo celo područje predratnog Sarajeva može da ima status glavnog grada. Ako nađeš neki pravni dokument u kome piše da su samo 4 muslimanske opštine glavni grad a ostatak "Sarajeva" nije, postavi ovde. U suprotnom, Pale je glavni grad nakarade koliko i smrdljiva kotlina. Samo tek mali komadici grada na periferiji su pripali RS-u, dakle blizu cijeli grad je to sto ti zoves muslimanskim dijelom. I vec samo opsirno objasnio sto je grad, a sto makroregija. Pale nikada nisu bile sastavom grada Sarajeva, ali jesu bile dio nekakve sarajevske aglomeracije, ako se ovaj koncept uopce moze primjenjivat na Sarajevo koje nije bas metropola. Ne mozes mijesati Novo Sarajevo ili Centar sa Trnovom, Ilijasom ili Palama. I mogu samo ponoviti da u ustavu jasno stoji da je glavni grad BiH i time RS-a Sarajevo, jer RS nije drzava nego dio drzave BiH sa svojim, kakvim-takvim, ustavom. U svakom slucaju, pravnom i subjektivnom, je Sarajevo vise glavni grad RS-a nego Beograd Kosova.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 18:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76010 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
hilbert je napisao/la: Megatron je napisao/la: "Jeftin pokusaj racionaliziranja". Ili je nešto racionalno ili nije, a tumačenje da je samo muslimanski deo nekadašnjeg "Sarajeva" glavni grad nije racionalno. Jedino celo nekadašnje Sarajevo može da se nazove glavnim gradom, ali ono je uključivalo šire područje, imalo je 10 opština: Vogošća, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Pale, Stari Grad, Trnovo, Hadžići i Centar, pa su samim tim Pale podjednako glavni grad kao baščaršija. Samo celo područje predratnog Sarajeva može da ima status glavnog grada. Ako nađeš neki pravni dokument u kome piše da su samo 4 muslimanske opštine glavni grad a ostatak "Sarajeva" nije, postavi ovde. U suprotnom, Pale je glavni grad nakarade koliko i smrdljiva kotlina. Samo tek mali komadici grada na periferiji su pripali RS-u, dakle blizu cijeli grad je to sto ti zoves muslimanskim dijelom. I vec samo opsirno objasnio sto je grad, a sto makroregija. Pale nikada nisu bile sastavom grada Sarajeva, ali jesu bile dio nekakve sarajevske aglomeracije, ako se ovaj koncept uopce moze primjenjivat na Sarajevo koje nije bas metropola. Ne mozes mijesati Novo Sarajevo ili Centar sa Trnovom, Ilijasom ili Palama. I mogu samo ponoviti da u ustavu jasno stoji da je glavni grad BiH i time RS-a Sarajevo, jer RS nije drzava nego dio drzave BiH sa svojim, kakvim-takvim, ustavom. U svakom slucaju, pravnom i subjektivnom, je Sarajevo vise glavni grad RS-a nego Beograd Kosova. Srbi su napisali ustav RS. Ako stoji Sarajevo, to je iz nekog njihovog povijesnog razloga, Srbi su držali Ilidzu u ljeto 1995 a navođenje Sarajeva kao glavnog grada je bio način da se pojačaju aspiracije, možda nisu mijenjali ratni ustav. Nije to Federacija, gdje smo mi i Amerikanci vama napisali ustav. A evo i ovih dana vam opet pišemo.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 18:59 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Bilo komu pravo ili krivo Sarajevo jeste glavni grad BiH jer tako stojI u Ustavu BiH. Sarajevo je glavni grad, samo što više pravno ne postoji pojam Sarajevo. Postoje neki slični pojmovi: - Grad Sarajevo - Kanton Sarajevo - Istočno Sarajevo - Novo Sarajevo Ali izgleda samo Sarajevo ne postoji.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 19:01 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Rekao sam po meni. Ne interesuje me šta ti misliš o Sarajevu Što radiš na forumu ako te ne zanima što drugi misle? Zanima određenih, njegovo specifično ne zanima
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Aspirin
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 19:47 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Bilo komu pravo ili krivo Sarajevo jeste glavni grad BiH jer tako stojI u Ustavu BiH. Sarajevo je glavni grad, samo što više pravno ne postoji pojam Sarajevo. Postoje neki slični pojmovi: - Grad Sarajevo - Kanton Sarajevo - Istočno Sarajevo - Novo Sarajevo Ali izgleda samo Sarajevo ne postoji. Prijeratno Grad Sarajevo je kao pravni pojam obuhvaćalo sve općine Federalnog, i istočnog Sarajeva + Pale, Trnovo i Ilijaš i bilo je kao Kanton Sarajevo, samo sa drugom teritorijom. I olimpijske planine su bile kvazi dio Grada. Kompletne olimpijske igre su održane U GRADU Sarajevu, i ni makac van njega. To je Srbe jako smetalo naravno. To je pravo Sarajevo, a ovo sada je podijeljeno Sarajevo 47% Federacija sa urbanim dijelom, a 53% tzv. RS sa praktički čitavim prirodnim resursima, osobito vrelima vode kojih nema u blizini Sarajeva sem baš tu. Tako je JNA i zauzela sve što je bilo prazno ili rijetko naseljeno.
|
|
Vrh |
|
|
hilbert
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 19:57 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Srbi su napisali ustav RS.
Ako stoji Sarajevo, to je iz nekog njihovog povijesnog razloga, Srbi su držali Ilidzu u ljeto 1995 a navođenje Sarajeva kao glavnog grada je bio način da se pojačaju aspiracije, možda nisu mijenjali ratni ustav.
Nije to Federacija, gdje smo mi i Amerikanci vama napisali ustav.
A evo i ovih dana vam opet pišemo. Fantaziras kao i sa ovom pricom o "nama" i "vama" s kojom me zelis strpati i kos tvojih iluzija. Danasnji ustav RS nije onaj od 28. veljace 1992 nego je radikalno izmijenjen i prilagodjen Dejtonskom mirovnom sporazumu. Ipak i ustav "Srpske Republike BiH" iz 1992 pod clanom 9 spominje Sarajevo kao glavni grad. Ocigledno su smatrali da ce Sarajevo njima pripasti. Zanimljive su i neke druge stvari koje taj ustav istice, kao recimo da je "republika" dio savezne drzave Jugoslavije (clan 3). Ima i morbidnog humora poput clana 11 prema kojem je "zivot covjeka neprikosnoven." BiH je prcija i protektorat i to vazi za svaki kutak te zemlje. Ako si iz BiH, i tebi su stranci pisali ustav, tako da tebe nema nigdje medju "mi." Ja vec odugo nemam puno veze sa BiH. U Sarajevu sam zadnji put bio prije preko 20 godina, i to samo u prolazu kada sam isao rodbini u Vares. Ne glasujem tamo, ne zivim tamo, tamosnji ustav nije moj, ali opet ne zelim Veliku Srbiju pred nosom kao ti, kofol 'Rvatina s krsnom slavom iz Ero-Landa koji je jos kofolnije nekome pisao ustav.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 21:34 |
|
|
hilbert je napisao/la: Megatron je napisao/la: "Jeftin pokusaj racionaliziranja". Ili je nešto racionalno ili nije, a tumačenje da je samo muslimanski deo nekadašnjeg "Sarajeva" glavni grad nije racionalno. Jedino celo nekadašnje Sarajevo može da se nazove glavnim gradom, ali ono je uključivalo šire područje, imalo je 10 opština: Vogošća, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Pale, Stari Grad, Trnovo, Hadžići i Centar, pa su samim tim Pale podjednako glavni grad kao baščaršija. Samo celo područje predratnog Sarajeva može da ima status glavnog grada. Ako nađeš neki pravni dokument u kome piše da su samo 4 muslimanske opštine glavni grad a ostatak "Sarajeva" nije, postavi ovde. U suprotnom, Pale je glavni grad nakarade koliko i smrdljiva kotlina. Samo tek mali komadici grada na periferiji su pripali RS-u, dakle blizu cijeli grad je to sto ti zoves muslimanskim dijelom. I vec samo opsirno objasnio sto je grad, a sto makroregija. Pale nikada nisu bile sastavom grada Sarajeva, ali jesu bile dio nekakve sarajevske aglomeracije, ako se ovaj koncept uopce moze primjenjivat na Sarajevo koje nije bas metropola. Ne mozes mijesati Novo Sarajevo ili Centar sa Trnovom, Ilijasom ili Palama. I mogu samo ponoviti da u ustavu jasno stoji da je glavni grad BiH i time RS-a Sarajevo, jer RS nije drzava nego dio drzave BiH sa svojim, kakvim-takvim, ustavom. U svakom slucaju, pravnom i subjektivnom, je Sarajevo vise glavni grad RS-a nego Beograd Kosova. Pa šta onda? Mi uzmemo cigli i betona i izgradimo Sarajevo. Ne gledamo mi decenijama šta nam je pripalo ko vi nego rukama stvaramo novu vrijednost. Što smo izgubili izgradimo. Još ti meni nisi pokazao šta je "Sarajevo" i odakle dokle se proteže.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 21:37 |
|
|
Aspirin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Sarajevo je glavni grad, samo što više pravno ne postoji pojam Sarajevo.
Postoje neki slični pojmovi:
- Grad Sarajevo - Kanton Sarajevo - Istočno Sarajevo - Novo Sarajevo
Ali izgleda samo Sarajevo ne postoji.
Prijeratno Grad Sarajevo je kao pravni pojam obuhvaćalo sve općine Federalnog, i istočnog Sarajeva + Pale, Trnovo i Ilijaš i bilo je kao Kanton Sarajevo, samo sa drugom teritorijom. I olimpijske planine su bile kvazi dio Grada. Kompletne olimpijske igre su održane U GRADU Sarajevu, i ni makac van njega. To je Srbe jako smetalo naravno. To je pravo Sarajevo, a ovo sada je podijeljeno Sarajevo 47% Federacija sa urbanim dijelom, a 53% tzv. RS sa praktički čitavim prirodnim resursima, osobito vrelima vode kojih nema u blizini Sarajeva sem baš tu. Tako je JNA i zauzela sve što je bilo prazno ili rijetko naseljeno. Gdje to piše? To je Mujo samo tvoje mišljenje. Mora da piše "Pravo Sarajevo je to i to"
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 08 tra 2023, 21:40 |
|
|
hilbert je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Srbi su napisali ustav RS.
Ako stoji Sarajevo, to je iz nekog njihovog povijesnog razloga, Srbi su držali Ilidzu u ljeto 1995 a navođenje Sarajeva kao glavnog grada je bio način da se pojačaju aspiracije, možda nisu mijenjali ratni ustav.
Nije to Federacija, gdje smo mi i Amerikanci vama napisali ustav.
A evo i ovih dana vam opet pišemo. Fantaziras kao i sa ovom pricom o "nama" i "vama" s kojom me zelis strpati i kos tvojih iluzija. Danasnji ustav RS nije onaj od 28. veljace 1992 nego je radikalno izmijenjen i prilagodjen Dejtonskom mirovnom sporazumu. Ipak i ustav "Srpske Republike BiH" iz 1992 pod clanom 9 spominje Sarajevo kao glavni grad. Ocigledno su smatrali da ce Sarajevo njima pripasti. Zanimljive su i neke druge stvari koje taj ustav istice, kao recimo da je "republika" dio savezne drzave Jugoslavije (clan 3). Ima i morbidnog humora poput clana 11 prema kojem je "zivot covjeka neprikosnoven." BiH je prcija i protektorat i to vazi za svaki kutak te zemlje. Ako si iz BiH, i tebi su stranci pisali ustav, tako da tebe nema nigdje medju "mi." Ja vec odugo nemam puno veze sa BiH. U Sarajevu sam zadnji put bio prije preko 20 godina, i to samo u prolazu kada sam isao rodbini u Vares. Ne glasujem tamo, ne zivim tamo, tamosnji ustav nije moj, ali opet ne zelim Veliku Srbiju pred nosom kao ti, kofol 'Rvatina s krsnom slavom iz Ero-Landa koji je jos kofolnije nekome pisao ustav. Pa jesmo to smo mislili. Al smo se zajebali, pripalo nam je samo pola prijeratnog Sarajeva koje više ne postoji. Postoji Grad Sarajevo odnosno muslimansko i Grad Istočno Sarajevo srpsko. Sarajevo koje je činilo 10 opština više ne postoji. Što se tiče prčija to je muslimanski dio BiH. Republika Srpska nije ni prčija ni protekotrat, mi to sebi ne bi dozvolili bez da nam upaere pušku u glavu.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 03:21 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: hilbert je napisao/la: Fantaziras kao i sa ovom pricom o "nama" i "vama" s kojom me zelis strpati i kos tvojih iluzija. Danasnji ustav RS nije onaj od 28. veljace 1992 nego je radikalno izmijenjen i prilagodjen Dejtonskom mirovnom sporazumu. Ipak i ustav "Srpske Republike BiH" iz 1992 pod clanom 9 spominje Sarajevo kao glavni grad. Ocigledno su smatrali da ce Sarajevo njima pripasti. Zanimljive su i neke druge stvari koje taj ustav istice, kao recimo da je "republika" dio savezne drzave Jugoslavije (clan 3). Ima i morbidnog humora poput clana 11 prema kojem je "zivot covjeka neprikosnoven."
BiH je prcija i protektorat i to vazi za svaki kutak te zemlje. Ako si iz BiH, i tebi su stranci pisali ustav, tako da tebe nema nigdje medju "mi." Ja vec odugo nemam puno veze sa BiH. U Sarajevu sam zadnji put bio prije preko 20 godina, i to samo u prolazu kada sam isao rodbini u Vares. Ne glasujem tamo, ne zivim tamo, tamosnji ustav nije moj, ali opet ne zelim Veliku Srbiju pred nosom kao ti, kofol 'Rvatina s krsnom slavom iz Ero-Landa koji je jos kofolnije nekome pisao ustav.
Pa jesmo to smo mislili. Al smo se zajebali, pripalo nam je samo pola prijeratnog Sarajeva koje više ne postoji. Postoji Grad Sarajevo odnosno muslimansko i Grad Istočno Sarajevo srpsko. Sarajevo koje je činilo 10 opština više ne postoji. Što se tiče prčija to je muslimanski dio BiH. Republika Srpska nije ni prčija ni protekotrat, mi to sebi ne bi dozvolili bez da nam upaere pušku u glavu.Neke razlike postoje od slučaja do slučaja, ali realno svi "politički entiteti" na prostoru jugoistočne Europe su pod šapom Zapada. Nije nužno pričati o tome kako su se npr. NATO kadrovi uselili u prostorije ministarstva obrane Srbije ne tako dugo poslije napada na SRJ. Ne treba stvarno ići dalje od ovoga. Godinama poslije srpske vlasti su kao počasne goste u Beogradu primile zapadne političare koji su potpisivali odluke o bacanju bombi na građane Srbije. Što se tiče RS-a, moguće je također naći hrpu primjera nereagiranja na značajna poniženja i pljačke, počevši od recimo pristanka na to da se ukine VRS. Inače, kad je Kosovo u pitanju (još nešto što nećete, a ipak hoćete dati i bez puške) moja glavna pouka iz te situacije nije da budem zlurad prema Srbima, već da pokušam razmisliti o tome na koji način bi bilo moguće spriječiti naše političare da nas tako izdaju i prodaju jer bi i oni postupili isto kao Vučić. Kako se narod može obraniti od toga? Što mi možemo učiniti da zaustavimo Plenkovića kada za par godina pristane na već najavljene zahtjeve njemačkog kancelara da na polju vanjske politike EU ne mora donositi odluke konsenzusom, čime bi se i formalno ukinuo suverenitet države koji se teorijski baš u vanjskoj politici najviše ogleda? Kako da ne budemo prčija ni protektorat?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 10:26 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa jesmo to smo mislili. Al smo se zajebali, pripalo nam je samo pola prijeratnog Sarajeva koje više ne postoji. Postoji Grad Sarajevo odnosno muslimansko i Grad Istočno Sarajevo srpsko. Sarajevo koje je činilo 10 opština više ne postoji.
Što se tiče prčija to je muslimanski dio BiH. Republika Srpska nije ni prčija ni protekotrat, mi to sebi ne bi dozvolili bez da nam upaere pušku u glavu.
Neke razlike postoje od slučaja do slučaja, ali realno svi "politički entiteti" na prostoru jugoistočne Europe su pod šapom Zapada. Nije nužno pričati o tome kako su se npr. NATO kadrovi uselili u prostorije ministarstva obrane Srbije ne tako dugo poslije napada na SRJ. Ne treba stvarno ići dalje od ovoga. Godinama poslije srpske vlasti su kao počasne goste u Beogradu primile zapadne političare koji su potpisivali odluke o bacanju bombi na građane Srbije. Što se tiče RS-a, moguće je također naći hrpu primjera nereagiranja na značajna poniženja i pljačke, počevši od recimo pristanka na to da se ukine VRS.Inače, kad je Kosovo u pitanju (još nešto što nećete, a ipak hoćete dati i bez puške) moja glavna pouka iz te situacije nije da budem zlurad prema Srbima, već da pokušam razmisliti o tome na koji način bi bilo moguće spriječiti naše političare da nas tako izdaju i prodaju jer bi i oni postupili isto kao Vučić. Kako se narod može obraniti od toga? Što mi možemo učiniti da zaustavimo Plenkovića kada za par godina pristane na već najavljene zahtjeve njemačkog kancelara da na polju vanjske politike EU ne mora donositi odluke konsenzusom, čime bi se i formalno ukinuo suverenitet države koji se teorijski baš u vanjskoj politici najviše ogleda? Kako da ne budemo prčija ni protektorat? A šta sam ja rekao? Tad nam je bila uperena puška u glavu. Danas kad nema puške Dodik kaže Hambasadoru da se napuši kurca. Srbi nisu ničija prčija ni protektorat. Srbi imaju muda svakom reći da se napui kurca. Zato Srbin danas može kupiti oružje i od Hamera i od Kine i od Rusije. Što bi rekao Milanović "Srbin je divlje neovisan."
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 10:28 |
|
|
Nije do Srba nego do Amera i puške.
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 10:32 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Neke razlike postoje od slučaja do slučaja, ali realno svi "politički entiteti" na prostoru jugoistočne Europe su pod šapom Zapada. Nije nužno pričati o tome kako su se npr. NATO kadrovi uselili u prostorije ministarstva obrane Srbije ne tako dugo poslije napada na SRJ. Ne treba stvarno ići dalje od ovoga. Godinama poslije srpske vlasti su kao počasne goste u Beogradu primile zapadne političare koji su potpisivali odluke o bacanju bombi na građane Srbije. Što se tiče RS-a, moguće je također naći hrpu primjera nereagiranja na značajna poniženja i pljačke, počevši od recimo pristanka na to da se ukine VRS.
Inače, kad je Kosovo u pitanju (još nešto što nećete, a ipak hoćete dati i bez puške) moja glavna pouka iz te situacije nije da budem zlurad prema Srbima, već da pokušam razmisliti o tome na koji način bi bilo moguće spriječiti naše političare da nas tako izdaju i prodaju jer bi i oni postupili isto kao Vučić. Kako se narod može obraniti od toga? Što mi možemo učiniti da zaustavimo Plenkovića kada za par godina pristane na već najavljene zahtjeve njemačkog kancelara da na polju vanjske politike EU ne mora donositi odluke konsenzusom, čime bi se i formalno ukinuo suverenitet države koji se teorijski baš u vanjskoj politici najviše ogleda? Kako da ne budemo prčija ni protektorat? A šta sam ja rekao? Tad nam je bila uperena puška u glavu. Danas kad nema puške Dodik kaže Hambasadoru da se napuši kurca. Srbi nisu ničija prčija ni protektorat. Srbi imaju muda svakom reći da se napui kurca. Zato Srbin danas može kupiti oružje i od Hamera i od Kine i od Rusije. Što bi rekao Milanović "Srbin je divlje neovisan." ..a dobro kad vam polete avinoni iznad banja luke nemoj da bude kmečanja..
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 10:51 |
|
|
laganini je napisao/la: ..a dobro kad vam polete avinoni iznad banja luke nemoj da bude kmečanja.. Pa u tom slučaju biće kmečanja al dok ne polete mi ne spuštamo glavu. I kako misliš da će poletiti? Kako to zamišljaš? Odjednom polete i bombarduju Srbe? Znaš li ti koje je danas godina i kakvo je stanje u svijetu? Ti još živiš u 1999. lahganini. Takvi kao ti su padali sa krila haviona u Afganistanu.
|
|
Vrh |
|
|
Hercegoac
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 10:52 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2023, 15:28 Postovi: 589 Lokacija: Zapadna Hercegovina
|
Koji je glavni grad RSa. BL ili Istočno Sarajevo?
_________________ Za gradžansku!
|
|
Vrh |
|
|
Megatron
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 10:54 |
|
|
Hercegoac je napisao/la: Koji je glavni grad RSa. BL ili Istočno Sarajevo? Po ustavu Republike Srpske, glavni grad je "Sarajevo".
_________________ ex Skeletor
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 11:02 |
|
|
Hercegoac je napisao/la: Koji je glavni grad RSa. BL ili Istočno Sarajevo? "Sarajevo" još od 1992. "Sarajevo" koje više ne postoji i podjeljeno je na Grad Sarajevo, Ilidžu, Vogošću, Ilijaš (FBIH) i Grad Istočno Sarajevo (RS)
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 12:16 |
|
|
Po cijenama nekretnina koji je glavni grad BiH? Ja znam, vi proguglajte
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 12:21 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Po cijenama nekretnina koji je glavni grad BiH? Ja znam, vi proguglajte Tako se Fatima ne gleda koji je glavni grad. Glavni grad je onaj koji piše u Zakonu o gl.Gradu i Ustavu. A što se tiče cijena stanova Banja Luka je najskuplja i najviše se gradi https://www.nezavisne.com/ekonomija/trz ... -KM/763996
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 12:45 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 13:00 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: Neke razlike postoje od slučaja do slučaja, ali realno svi "politički entiteti" na prostoru jugoistočne Europe su pod šapom Zapada. Nije nužno pričati o tome kako su se npr. NATO kadrovi uselili u prostorije ministarstva obrane Srbije ne tako dugo poslije napada na SRJ. Ne treba stvarno ići dalje od ovoga. Godinama poslije srpske vlasti su kao počasne goste u Beogradu primile zapadne političare koji su potpisivali odluke o bacanju bombi na građane Srbije. Što se tiče RS-a, moguće je također naći hrpu primjera nereagiranja na značajna poniženja i pljačke, počevši od recimo pristanka na to da se ukine VRS.
Inače, kad je Kosovo u pitanju (još nešto što nećete, a ipak hoćete dati i bez puške) moja glavna pouka iz te situacije nije da budem zlurad prema Srbima, već da pokušam razmisliti o tome na koji način bi bilo moguće spriječiti naše političare da nas tako izdaju i prodaju jer bi i oni postupili isto kao Vučić. Kako se narod može obraniti od toga? Što mi možemo učiniti da zaustavimo Plenkovića kada za par godina pristane na već najavljene zahtjeve njemačkog kancelara da na polju vanjske politike EU ne mora donositi odluke konsenzusom, čime bi se i formalno ukinuo suverenitet države koji se teorijski baš u vanjskoj politici najviše ogleda? Kako da ne budemo prčija ni protektorat? A šta sam ja rekao? Tad nam je bila uperena puška u glavu. Danas kad nema puške Dodik kaže Hambasadoru da se napuši kurca. Srbi nisu ničija prčija ni protektorat. Srbi imaju muda svakom reći da se napui kurca. Zato Srbin danas može kupiti oružje i od Hamera i od Kine i od Rusije. Što bi rekao Milanović "Srbin je divlje neovisan." To je toliko daleko od stvarnosti...Srbi su većinom potkupljivi i bez ikakvih principa, zato im i jest tako.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 13:13 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: A šta sam ja rekao? Tad nam je bila uperena puška u glavu. Danas kad nema puške Dodik kaže Hambasadoru da se napuši kurca.
Srbi nisu ničija prčija ni protektorat. Srbi imaju muda svakom reći da se napui kurca. Zato Srbin danas može kupiti oružje i od Hamera i od Kine i od Rusije. Što bi rekao Milanović "Srbin je divlje neovisan."
To je toliko daleko od stvarnosti...Srbi su većinom potkupljivi i bez ikakvih principa, zato im i jest tako. A kako nam je? 2 države a eto i treće CG. Totalni pobjedici ratova u SFRJ, i Kosovo ćemo vratiti po ustavni sistem Srbije. Ja nam ne vidim nikakave mane. Prosto smo savršeni. Kome se ne sviđa jbg. tračajte ko babe, to još samo možete.
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Muslimani hoće da Grad Sarajevo bude glavni grad BiH Postano: 09 tra 2023, 14:13 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Josip Filipović je napisao/la: To je toliko daleko od stvarnosti...Srbi su većinom potkupljivi i bez ikakvih principa, zato im i jest tako. A kako nam je? 2 države a eto i treće CG. Totalni pobjedici ratova u SFRJ, i Kosovo ćemo vratiti po ustavni sistem Srbije. Ja nam ne vidim nikakave mane. Prosto smo savršeni. Kome se ne sviđa jbg. tračajte ko babe, to još samo možete. Milatović: ''Kosovo je nesumnjivo nezavisna država, nema otpriznavanja'' Milatović opet: ''U Srebrenici je bez sumnje počinjen genocid'' prc
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Robbie MO i 33 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|