|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 63 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 16:29 |
|
|
Ista politika, druga ambalaža: Kako Zagreb i Beograd čerupaju Bosnu, pod zastavom EUPiše: Muamer Bandić, zastupnik u Skupštini KS i član Predsjedništva SBiH Ko god u ovom trenutku vjeruje da su se strateški ciljevi politike Hrvatske i Srbije prema Bosni i Hercegovini promijenili, ne bi se trebao baviti politikom. Ne zbog neslaganja u mišljenju, već zbog ozbiljne pogrešne procjene koja nas sve može skupo koštati. Politička naivnost i samoubilačka uvjerenja o “dobrosusjedskim namjerama” mogu rezultirati potpunim uništenjem institucija, gubljenjem suvereniteta, pa čak i do narušavanja mira u zemlji. Vremenom se metode mijenjaju. Retorika se uljepšava. Alati postaju sofisticiraniji - od diplomatskih pritisaka do upotrebe evropskih mehanizama i međunarodnog lobiranja. Ali temeljna ambicija i primarni cilj - podjela naše zemlje, ostaje trajni imperativ naših dobronamjernih susjeda. Za njih Bosna i Hercegovina nije država sa vlastitim narodom i identitetom, već geopolitički plijen, tampon-zona u kojoj se vodi borba za konačnu među između dva balkanska imperijalizma. I to ne treba romantizirati niti zamagljivati bilo kakvim diplomatskim frazama. Koliko god se skrivao iza uglađenih fraza, HDZ nije nikada bio, niti će ikada biti proevropska i progresivna stranka. Njihov cilj je uvijek isti: podjela Bosne i Hercegovine na tri etnički čiste teritorije. I u tome nema nikakve razlike između hrvatskog i srpskog nacionalizma. To se najbolje vidi kroz kontinuirani šovinizam koji ispoljavaju naspram Bosne i Bošnjaka. U tom temeljnom odnosu prema Bosni i Hercegovini oni će se podudarati sve dok ideju podjele obilato hrane Beograd i Zagreb. A hrane je svakodnevno, samo im se metodologija razlikuje, i to u nijansama. Sve što juče, na veoma sirov i primitivan način, reče Milorad Dodik, to isto danas ponovi, samo uglađenijim frazama, Dragan Čović. Dva brata po ideološkom poimanju našeg društva, ujedinjeni u istom cilju, djeluju sinhroniziranije nego ikada, a razlikuju se tek po pojmovnom aparatu. Nadam se da su, nakon tri godine mrcvarenja kompletnog društva, sarajevski luzeri napokon shvatili s kime imaju posla i u kakvo su se luđačko kolo uhvatili. Iako smo im govorili da ne rade određene stvari i dijele pozicije u državnim institucijama olako, posebno one u sigurnosnom i finansijskom sistemu, oni su nastavili sa svojim samoubilačkim i besmislenim politikama, te su doveli sebe u situaciju da budu klovnovi u ovosedmičnom cirkusu složne braće Milorada i Dragana. I sve ovo zbog čega? Zbog lažne nade da će se pokrenuti evropske integracije. Shvatite, politika se ne vodi lažnim nadama, već se bazira na realnim činjenicama i iskustvima. Glede toga naša su iskustva jasna, a isto tako i historijske činjenice koje jednoglasno govore da Hrvatska i Srbija nikada nisu bile prijateljski nastrojene prema Bosni i Hercegovini, niti su HDZ i SNSD partneri u bilo čemu, osim u kriminalu! Iluzorno je bilo za očekivati da će političke opcije poput HDZ-a ili SNSD-a biti za evropske integracije, koje same po sebi podrazumijevaju izgradnju institucija Bosne i Hercegovine i jačanje pravne sigurnosti, jer je to sve što ove DJL kriminalne hobotnice ne žele, niti će ikada dopustiti da se desi. Što je i logično, jer iz njihove primitivne percepcije svijeta svaki pomak naše zemlje prema EU sakati njihovu realnu političku moć kojom već decenijama sistematski urušavaju Bosnu i Hercegovinu i drže je taocem svojih kriminalnih antidržavnih ambicija. Ono što je najžalosnije u svemu ovome je odnos OHR-a i kompletne međunarodne zajednice prema Bosni i Hercegovini, a i prema Bošnjacima i Bosancima i Hercegovcima. Naša zemlja je ponovo izdana, jednako kao i 1992. godine, od tih lažnih prijatelja i ljudi sa lažnim vrijednostima, koji još uvijek nisu shvatili da se evropske vrijednosti upravo brane u Bosni i Hercegovini. U Bosni i Hercegovini se danas vodi borba između parlamentarne demokratije i plemenske oligarhije, između pravne države i organizovane mafijaške anarhije koja je podredila državni aparat sebi i svojim sebičnim potrebama. Kako bude izgledala budućnost Bosne i Hercegovine, tako će izgledati i budućnost evropskog kontinenta jer živimo u povezanom svijetu u kome ideje i koncepti putuju u realnom vremenu i ne poznaju državne granice. Zato svima treba biti jasno da - nestane li danas Bosne i Hercegovine, sutra će na isti način nestati i Evropske unije! Evropska unija, ideje i vrijednosti na kojima se temelji brane se u Bosni i Hercegovini, a ne u Briselu. A vi mlohavi Europejci nijemo posmatrate njeno čerečenje. Bosna i Hercegovina je Gernika današnjice. https://nap.ba/qpost/401903
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 16:30 |
|
|
|
Dementna i matora Evropa je zaboravila na svoje usvojeno dete sa posebnim potrebama.
_________________ Lepi Mica za americkog ambasadora!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 16:35 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Ovaj Bandić kao Jasmila Žbanić nedavno - sve što se desi u BiH uskoro će se desiti i u EU.
Na koju foru? Po toj logici rat u BiH devedesetih je bio samo uvertira u rat u EU 1998. godine.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 16:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ovaj Bandić kao Jasmila Žbanić nedavno - sve što se desi u BiH uskoro će se desiti i u EU.
Na koju foru? Po toj logici rat u BiH devedesetih je bio samo uvertira u rat u EU 1998. godine. U principu klasični muslimanski oblik kletve/ prijetnje. Ne daju li muslimanima cijelu bosnu “netko” će napraviti sranje. Podsjeća na prijetnje i mahanje vodovodnom cijevi sa munare. To je njihova ponuda MZ, a sad ovi neka vide što će napraviti da se bosna i EU ne raspadnu. Ukratko mahalisanje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 16:46 |
|
|
Citat: Sve što juče, na veoma sirov i primitivan način, reče Milorad Dodik, to isto danas ponovi, samo uglađenijim frazama, Dragan Čović. Da je Muamer malo intelegentniji, napisao bi da je mrkva bolja od batine.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 17:13 |
|
|
|
Na sve njihove bedastoće uvijek im samo reći BiH nije samo vaša već naša zajednička. Time im sve pada u vodu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 17:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90417 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Bobovac je napisao/la: Ovaj Bandić kao Jasmila Žbanić nedavno - sve što se desi u BiH uskoro će se desiti i u EU.
Na koju foru? Po toj logici rat u BiH devedesetih je bio samo uvertira u rat u EU 1998. godine. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 17:22 |
|
|
Citat: Kako bude izgledala budućnost Bosne i Hercegovine, tako će izgledati i budućnost evropskog kontinenta jer živimo u povezanom svijetu u kome ideje i koncepti putuju u realnom vremenu i ne poznaju državne granice.
Zato svima treba biti jasno da - nestane li danas Bosne i Hercegovine, sutra će na isti način nestati i Evropske unije! Lik je kontradiktoran. Europa je već jednom pustila Muslimane niz vodu. BiH nije stvorena isključivo po njihovoj želji, nego i ostalih naroda, te vlastitih interesa. Jeli oslabila? Nije. Dapače, jača je nego prije 30 godina.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 17:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90417 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Na koju foru? Po toj logici rat u BiH devedesetih je bio samo uvertira u rat u EU 1998. godine. Otkako je izvršen fejk dženosajd i priznat status žrtve, odjednom su postali guru.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 17:25 |
|
|
Hagresor 2.0 je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ovaj Bandić kao Jasmila Žbanić nedavno - sve što se desi u BiH uskoro će se desiti i u EU.
Na koju foru? Po toj logici rat u BiH devedesetih je bio samo uvertira u rat u EU 1998. godine. U principu klasični muslimanski oblik kletve/ prijetnje. Da, oblik proklinjanja. Prosjak koji proklinje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 17:45 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 10:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
U biti taj tekst je samo kopija jednog davnog dokumenta, pisma posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševiča papi Piju II 1461. godine. Citat: Kada bi Muhamed samo moju kraljevinu tražio, a ne bi htio dalje poći, onda bi me mogli sudbini prepustiti, te ne bi trebalo uzbuniti ostalo kršćanstvo radi moje obrane. Ali nezasitljivo vlastoljublje nema granica; nakon mene napast će na Ugarsku i Dalmaciju, potčinjenu Mlecima, i preko Kranjske i Istre potražit će Italiju koju želi svladati. I o Rimu često govori te mu onamo srce čezne. Ako on nemarom kršćana moju kraljevinu osvoji, naći će najprikladniju zemlju i najzgodnija mjesta da ispuni svoju želju. Ja prvi dočekujem buru, a za mnom će Ugri i Mlečani i ostali narodi okusiti svoju sudbinu.
Ovako misli neprijatelj: ono što iskusih tebi obznanjujem, da ne bi jednom rekao da nije bilo prijavljeno i da ne bi mene s nemarnosti potvorio. Moj je otac tvomu predšasniku Nikoli i Mlecima udes Carigrada proricao; kršćanstvo je na veliku štetu izgubilo carski stol, stolicu patrijaršije i stup Grčke. Sada ja o tebi proričem: ako mi vjerujete i pomognete, spasit ću se; inače ću propasti i sa mnom mnogi drugi. Ovo ti doglasuje Stjepan; ti, koji si otac kršćanstva, daj savjet i pomoć.” https://miruhbosne.wordpress.com/2015/1 ... -godine-2/
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 18:04 |
|
|
Aleksandar Vučić stigao u SAD, rekao da će s Amerikancima pričati o BiHPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić došao je na Floridu gdje očekuje da će održati sastanak s liderom SAD-a Donaldom Trumpom, u njegovoj vili Mar-a-Lago. https://www.klix.ba/vijesti/regija/alek ... /250501104Amerikanci izdali Kasabljane? Prvo je sef NATO-a pricao sa Vucicem o protektoratu. Sada ce Tramp da prica sa Vucicem o protektoratu. Jadni kasabljani! U komentarima ili slave neku pobedu ili ismevaju, a na terenu Dodik uskoro sa MUP Republike Srpske hapsi bule po kasabi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 20:34 |
|
|
Na koju foru? Po toj logici rat u BiH devedesetih je bio samo uvertira u rat u EU 1998. godine. Baba Vanga kad je neplatiš. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 20:50 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3403 Lokacija: Gora Romanija
|
|
Padnu li Bošnjaci past će sve.
Spoiler alert
Neće past
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MikiNosonja
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 21:00 |
|
|
|
Tebi uskoro pada taj avatar
Robi ti stavlja Olgu Ravasi na avatar cim zasedne u hambasadorsku fotelju
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 01 svi 2025, 21:09 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9994 Lokacija: Herceg-Bosna
|
MikiNosonja je napisao/la: Tebi uskoro pada taj avatar
Robi ti stavlja Olgu Ravasi na avatar cim zasedne u hambasadorsku fotelju Indikativno je da baš nikoga nije uspio pronaći da stavi za avatar toliko mjeseci nakon što je nestalo Murphya.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 08:51 |
|
|
Hagresor 2.0 je napisao/la:
Naša zemlja je ponovo izdana, jednako kao i 1992. godine, od tih lažnih prijatelja i ljudi sa lažnim vrijednostima, koji još uvijek nisu shvatili da se evropske vrijednosti upravo brane u Bosni i Hercegovini.
U Bosni i Hercegovini se danas vodi borba između parlamentarne demokratije i plemenske oligarhije, između pravne države i organizovane mafijaške anarhije koja je podredila državni aparat sebi i svojim sebičnim potrebama. Kako bude izgledala budućnost Bosne i Hercegovine, tako će izgledati i budućnost evropskog kontinenta jer živimo u povezanom svijetu u kome ideje i koncepti putuju u realnom vremenu i ne poznaju državne granice.
Tko o čemu, mudžahedini i talibani o europskin vridnostiman. I etnomafiji koja je uzurpirala državni aparat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 10:44 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 9994 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Bošnjaci nemaju europske vrijednosti. To je kao da ja kažem da imam japanske vrijednosti, jer sam eto volio pogledat neki japanski anime kao dijete. Meni nije šintoizam i druge njihove ideologije ni filozofije formiralo moj osobni moralni osjećaj, isto kao što zapad muslimanima nije formirao to. Istina, utjecao je zapad na njih, pa možda je i na mene utjecao Japan nekako, ali sigurno ne dovoljno značajno da mogu prodavat priču o niponskim vrijednostima u svom životu, a naročito ne da ja pametujem japance o tome  Njihove vrijednosti su istočnjačke, kultura istočnjačka, koja je ili "korumpirana" zapadnim utjecajem, ili poboljšana tim utjecajem, ovisi tko to gleda i tumači. Nikako to nije zapadna vrijednost s istočnjačkim utjecajem. Kod njih prevladava istok, pa i kod srba, samo druge istočnjačke vrijednosti, ali srbi to i znaju i ne glume zapadnjačke vrijednosti.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 11:07 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 47632 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Kad balkanski musliman državljanima EU govori o europskim vrijednostima.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 11:24 |
|
|
Muslimani svoje "europske vrijednosti" mogu patentirati - u Islamabadu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 11:31 |
|
|
|
Bosanski muslimani su njegovali europske vrijednosti prije Europljana. Dok je Muki njegovao vrijednosti Europljani su još trčali na 4 noge i vatali mamute!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 11:52 |
|
|
Muslimani sve što znaju o europskim vrijednostima su čuli od Čovića. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 11:57 |
|
|
|
Ono što se za njih sigurno može reći je da njeguju Bizantsko-arapske vrijednosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 12:10 |
|
|
potocnj je napisao/la: Bošnjaci nemaju europske vrijednosti. To je kao da ja kažem da imam japanske vrijednosti, jer sam eto volio pogledat neki japanski anime kao dijete. Meni nije šintoizam i druge njihove ideologije ni filozofije formiralo moj osobni moralni osjećaj, isto kao što zapad muslimanima nije formirao to. Istina, utjecao je zapad na njih, pa možda je i na mene utjecao Japan nekako, ali sigurno ne dovoljno značajno da mogu prodavat priču o niponskim vrijednostima u svom životu, a naročito ne da ja pametujem japance o tome  Njihove vrijednosti su istočnjačke, kultura istočnjačka, koja je ili "korumpirana" zapadnim utjecajem, ili poboljšana tim utjecajem, ovisi tko to gleda i tumači. Nikako to nije zapadna vrijednost s istočnjačkim utjecajem. Kod njih prevladava istok, pa i kod srba, samo druge istočnjačke vrijednosti, ali srbi to i znaju i ne glume zapadnjačke vrijednosti. Pa ja sam bio teska kamikaza I casta covjek radi animea. Vjerojatno donedavno.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Muslimani: MZ nas je izdala! A padne li bosna past će i EU! Postano: 02 svi 2025, 18:37 |
|
|
|
Smanjili smo broj Muslimana u Bosni sa 2 milijuna na 1 milijun i ništa se nije desilo.
Meni se čini da profesor ima fejk tezu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|