HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ožu 2025, 15:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Namjenska industrija federacije BIH
PostPostano: 12 ruj 2021, 14:12 

Gazda je napisao/la:
turbotakija je napisao/la:

Cuj, meni je bas GROZNO sto vam je tako super i želim se ubiti. I meni a i Irskoj, Svedskoj, Njemackoj. Slavonija cvjeta takodjer. O Capljini, Duvnu..bolje necemo.

(Bogovi Bogovi Bogovi..tri recenice a tri Boga..pa zar NAS ta ojropa jos nije uljudbenila jebemumisa)

Vi suniti ste svugdje propali i te regije i gradovi što si nabrojao su slabiji od čistih hrvatskih upravo zbog vas sunita, u Posušju nećeš vidjeti natpise "majice po 1KM" ko u sunita, vidiš ja sam obišao te vaše kasabe, a ti iz Austrije nisi ni svoje obišao i našao se pričati o Slavoniji.

Ti i kad s bicikla padnes kriv ti bude sunit, jelda? Sanjas obrezane kurcine.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2021, 14:16 

Ne čak naprotiv prvog sunita sam upoznao s 15g bila jedna cura na nekom međuškolskom natjecanju, malo mi se nabacivala ja je odijebao, poslje toga isto ništa, tako da o vama ukupno razmišljam 1% vremena u danu odnosno ono vrijeme koje provedem na ovom forumu.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2021, 14:17 

Gazda je napisao/la:

Ne čak naprotiv prvog sunita sam upoznao s 15g bila jedna cura na nekom međuškolskom natjecanju, malo mi se nabacivala ja je odijebao, poslje toga isto ništa, tako da o vama ukupno razmišljam 1% vremena u danu odnosno ono vrijeme koje provedem na ovom forumu.

Nek si odjebo, sad to jebe drugi. Pametan decko, pravi katolik.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2021, 14:20 

Gazda je napisao/la:

Nek si odjebo, sad to jebe drugi. Pametan decko, pravi katolik.

Nisam Marijan Knezović da je zbog toga odjebem, odjebo sam je jer nije bila čemu inače bi je otresao ko šljivu.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2021, 14:24 

Haha pazi ovo

Ko dijete majke mi. I onda bi ono ovo poredilo s Titom i sa snagom Jugoslavije, njenom namjenskom itd..

Pa ovo je Juga imala prije 40 godina covjece, je li tebi to jasno?

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2021, 14:32 

Lepo. Bakir novac zarađen od prodaje naoružanja po svijetu uloži u gradnju termoelektrane u Tuzli. Zašto da takva sila uzima kredite od Kineza.

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2021, 14:59 

Ovo čvarkojed je kao neka uvreda?

Mujguri, to je kao da vam neko kaže da ste biljomrsojedi. :

I Schmidt mi izgleda čvarkojedno. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2021, 20:01 

Molit će se allahu za njih. To se iz vijesti da isčitati. Novca više nema, ključ u bravu.

Vlada FBiH: Podrška rješavanju problema u Binasu i BNT-u

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2021, 22:38 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ovo čvarkojed je kao neka uvreda?

Mujguri, to je kao da vam neko kaže da ste biljomrsojedi. :

I Schmidt mi izgleda čvarkojedno. :zubati

To sam ja uveo u forumsku uporabu. Pročitao na klixu komentar (predobrih komentara ima).

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 09:48 

bye bye naHmjenska :kava

Namjenska industrija
Vlada FBiH: Podrška rješavanju problema u Binasu i BNT-u

https://www.klix.ba/biznis/privreda/vlada-fbih-podrska-rjesavanju-problema-u-binasu-i-bnt-u/210913112

Nećemo dozvoliti gašenje, ali moramo iznaći sveobuhvatno rješenje i poredati stvari da funkcionišu", poručio je Džindić.

Ministar je već uputio prijedlog odluke o razrješenju direktora i imenovanju novog direktora ove kompanije.

"Tražimo smjenu Uprave društva i Nadzornog odbora. Čim se to završi, radnici idu na posao", istakao je jedan od zahtjeva predsjednik Sindikata metalaca Federacije BiH Bajro Melez.

PrinciplijaGavrilo
prije 1 sat
Ko radi u namjenskoj, neka se polaHko pocne spremati za neki drugi posao.Kokosari su se sastali, propast je NEMINOVNA/ZAGARANTOVANA.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 11:36 

Balo je pripadnik i zvanicno najsiromasnijeg naroda u Europi i on nekome prica o losem standardu u Dalmaciji i Slavoniji. :rolleyes

Oruzane Snage od koji je samo trcina njihova ima 2-3 letjelice koje su ne naoruzane i on nekome se smije da su mu MiGovi stari. :blink

Zadnje cetri godine su im se predstavnici sastali samo sa vladom u Pakistanu i on nesto zna o cemu Merkel i Vucic pricaju i da Merkel mu daje po prstima zbog Bosnje,
kojeg je toliko zaboravila da ga nikad zvanicno vise i ne spomene ali eto iza zatvoreni vrata ga spominje. :drool

O Bidenu nebi trebalo ni pocimat, lik osim sto je star kao grcka i nezna za sebe, ima mnogo ozbiljni problema u drzavi.
Trump mu puse za vratom, sramota u Afghanistanu, ameri koji su jos uvjek u Siriji, Erdogan, Ukrajina itd itd.
A to je samo vanjska politika. Na sve to Balo dodje ovde i takija, kako Biden spominje Srebrenicu, Sarajevo Bosnu itd. ali eto nikad ga niko nije cuo. :whistling

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 11:42 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Oruzane Snage od koji je samo trcina njihova ima 2-3 letjelice koje su ne naoruzane i on nekome se smije da su mu MiGovi stari. :blink

OS BIH nema ni jednu naoružanu letilicu.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 14:36 

novovrijeme je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:

Upravo sma to napisao, ili barem pokusao.
Valjda imaju 2-3 Helikoptera, oko koji se prepiru sa Dodikom da im dopusti da zuje malo okolo a on neda.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 14:56 

VUKsaJUGA je napisao/la:
novovrijeme je napisao/la:

Valjda imaju 2-3 Helikoptera, oko koji se prepiru sa Dodikom da im dopusti da zuje malo okolo a on neda.

Imaju transportni Huey iz Vijetnamskog rata.
Može biti naoružan jedino Mujom koji visi iz njega i puca kalašom.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 14:57 

VUKsaJUGA je napisao/la:

Imaju vise, ali sve su to transportni a ne borbeni helikopteri. Pitanje je sta je od toga ispravno, a sta trune po hangarima.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 15:09 

NSOS je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:

Imaju vise, ali sve su to transportni a ne borbeni helikopteri. Pitanje je sta je od toga ispravno, a sta trune po hangarima.

2 Hueya lete. Muzejki primjeci.

https://ba.n1info.com/vijesti/ministars ... je-pomoci/

Svi drugi helikopteri su prizemljeni. Za otpad.
Ima i aviona al spadaju u kategoriju staro željezo.

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 15:24 

Srbija je prije par godina zbog rezervnih dijelova za fine pare htjela da kupi od BiH 7 polutrulih orlova i jednog super galeba čiji su resursi odavno istekli i koji trunu u Mahovljanima.

Glupi isilovci naravno vazda bili protiv :zubati

Sad kmeče kad zbog malo ozbiljnijeg požara dobiju kjafirsku qrčinu da je podignu, umjesto 65 godina starog helikoptera :zubati

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 15:31 

3AJE6 je napisao/la:
Srbija je prije par godina zbog rezervnih dijelova za fine pare htjela da kupi od BiH 7 polutrulih orlova i jednog super galeba čiji su resursi odavno istekli i koji trunu u Mahovljanima.

Glupi isilovci naravno vazda bili protiv :zubati

Sad kmeče kad zbog malo ozbiljnijeg požara dobiju kjafirsku qrčinu da je podignu, umjesto 65 godina starog helikoptera :zubati

Pre 10 godina to bese. Muslimani nisu dali jer bi najveci deo novca isao Republici Srpskoj. Po dogovoru iz 2005. otpisana tehnika i naoruzanje pripadaju entitetu cije su vlasnistvo bili, ali za prodaju moraju svi da se saglase. Seksi Selmo nije dao.

"Prodaja aviona Srbiji je stopirana samo zato što bi od prodaje 80 odsto novca pripalo Srpskoj, koja je i vlasnik tih aviona, a samo 20 odsto zaradila bi Federacija BiH. To nikako ne odgovara političarima u FBiH i oni preko svojih predstavnika u Ministarstvu odbrane, pre svega preko ministra Selme Cikotića, koji je kadar SDA, stopiraju prodaju", navodi on.

https://www.novosti.rs/vesti/planeta.30 ... za-bacanje

https://www.b92.net/biz/vesti/region.ph ... _id=567094

Vrh

PostPostano: 14 ruj 2021, 15:37 

zato od RS neće dobiti saglasnost ni rđav ekser da prodaju

Vrh

PostPostano: 02 lis 2021, 17:09 

Citat:
Vogošćanskom Pretisu, Binasu iz Bugojna te Tvornici mašina i hidraulike BNT iz Novog Travnika usljed dugovanja blokirani su računi. Ti podaci u koliziji su s uobičajenim tvrdnjama vlasti o dobrom stanju u namjenskoj industriji u Federaciji BiH.

Radnici "Zraka" na protestima ispred zgrade Vlade FBiH: Traže smjenu Uprave i zaostale plaće

Jedino što im radi, za sad, pozitivno je "Igman" Konjic. Municija za AK-47 i ostalo, jake pameti.
I to imaju dok Muje i Fate rade za 350 KM na ruke mjesečno na opremi na kakvoj su Kinezi radili prije 30 godina. Većina novca za plaće radnika u produkciji dolazi iz federalnog proračuna. Igman Konjic je žestoko nekonkurentan kad bi sam o sebi ovisio.

Pazi ovo:

Citat:
Predsjednik sindikalne organizacije privrednog društva Igman iz Konjica Senad Bjelovac kaže kako su sa poslodavcem dogovorili da im tri zaostale plate isplaćuju uz redovne, tako da će do kraja godine dug prema radnicima biti izmiren.

Vrh

PostPostano: 07 lis 2021, 16:47 

Da okacim i ovde. Muslimani bi da remontuju svoje otpisano oruzje i opremu, navodno za prodaju. Ali za to moraju dobiti saglasnost Srba, a i Hrvata na oba nivoa, jer se radi o imovini FBiH.

https://avaz.ba/vijesti/bih/686985/visk ... racije-bih

Citat:
Stav Federalne vlade je da je potrebno da svi viškovi naoružanja i vojne opreme, prije prodaje i izvoza iz Bosne i Hercegovine koji potiču iz Federacije BiH budu remontovani i modernizovani u privrednim društvima namjenske industrije u FBiH.

Vlada je zadužila premijera FBiH da s današnjim njenim zaključcima Federalne vlade upozna Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara BiH, Ministarstvo odbrane BiH i Komisiju za provođenje postupka rješavanja viškova pokretne vojne imovine.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2021, 23:20 

:laugh

Citat:
ŽELE PLATE I SMJENU UPRAVE: RADNICI BINASA ISPRED VLADE FBIH TRAŽE ISPUNJENJE SVOJIH ZAHTJEVA
03/11/2021 13:47

Ispred zgrade Vlade Federacije BiH stigli su radnici tvornice namjenske industrije Binas. Sa svojim zahtjevima i problemima ranije su se najavili federalnom premijeru Fadilu Novaliću, potpredsjednici FBiH Meliki Mahmutbegović i resornom ministru Džindiću.

Oni su se već obratili potpretsjednici FBiH Mahmutbegović, a jedan dio njih je još uvijek na sastanku sa njom.

Iznijeli su zahtjeve za isplatu preostalih plata i doprinosa i smjenu kompletnog nadzornog odbora uprave ovog preduzeća, koju radnici i krive za sve što se dešava u ovoj tvornici.

Faruk Jusufspahić, jedan od okupljenih radnika, precizirao je njihove zahtjeve.

“Tu smo da tražimo naših pet posljednjih plata koje nam nisu isplaćene, tražimo da nam se uplate doprinosi koji su posljednji put uplaćeni u augustu 2019. godine i tražimo da se smijeni uprava koja je firmu dovela do stečaja”, naglasio je za N1.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2021, 23:35 

Trebaju biti sretni. U ratu će biti godinama bez plaće.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2021, 00:51 

Namjenska im je umjesto "za nedaj Bože" prije za "ajme majko"...

Vrh

PostPostano: 04 stu 2021, 00:59 

Stoka, ne shvataju genijalnost politike, da ih to Bakir priprema za Bosnu do Soluna, jos bi i platu, Karabaja bi sam za 10 radnika radio u namenskoj, taman da odradi deo kazne.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Ronaldinho i 73 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: