HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2026, 22:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Napad Hrvata na Hrvate
PostPostano: 30 stu 2009, 10:35 

http://www.poskok.info/index.php?option ... a&Itemid=2

Evo začudilo me da nema teme.

Ajmo što mislite što se dogodilo i jesu li ovakve štetne stvari za Hrvate općenito zapravo dobre za Hrvate u BiH jer će se više okretati HB a manje Hrvatskoj?

Vrh

Naslov: Re: Napad Hrvata na Hrvate
PostPostano: 30 stu 2009, 10:42 

Najvjerojatnije ih napali u pijanom stanju misleći da se radi o Srbima ili Muslimanima. Rješenje je krunica ili zastava za retrovizorom, mada ni to nije garancija.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 10:52 

Ja ne vjerujem da je nekakav šovinizam prema Hrvatima BiH, ja ga nikad nisam osjetio osim na index forumu punog Srba i Bošnjaka koji se predstavljaju kao Hrvati.

No moguće je da se recimo srpski narodnjaci ore iz auta pa da to nekoga izazove.

Iako će se mnogi osjetit pogođenim u BiH zbog ovoga, češće nahebe neko sa splitskim tablama u Zg ili obratno.

No pokazuje da se mi ipak moramo držat svojih područja u BiH. Zato sam i napisao da je recimo za nas Hrvate iz srednje Bosne Kanton Središnja Bosna jedino mjesto na svijetu gdje si svoj na svome. U Hrvatsku radit ali živjet i zbog ovakvih stvari kao i cijena nekretnina, ne.

Da naglasim još u ovom slučaju nije problem što su se potukli nego što je neka glupa drotina, možda i Srbin ili Musliman napisao da je to bio sukob na nacionalnoj osnovi.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 10:56 

Gdje u članku uopće piše da je ovo napad na Hrvate? Prije će biti da su se napadači zajebali. Poskok serucka radi nabijanja posjete i jer im je ovo došlo ko kec na desetku nakon jadne teme "Fuck off Hrvatska".

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 11:02 

Poskok pretjeruje, mada svi ovakvi tekstovi imaju svoju svrhu, ovdje se vjerovatno radi o tome da napadači nisu znali kako su ovi iz Busovače Hrvati, napad je bio na nacionalnoj osnovi. Takvi napadi nisu česti, jer u svakom trenutku Hrvatska je puna auta sa BH tablicama, pogotovu ljeti, pa svejedno nema ništa od neke masovne hajke. Daleko više ima recimo sukoba navijačkih skupina iz različitih dijelova Hrvatske, koji opet nisu pokazatelj regionalne mržnje. Po gradovima je znalo masovnih kvartovskih tučnjava sa takvim intenzitetom da bi prema Poskokovim kriterijima mogli proglasit ratno stanje.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 11:03 

Junuz Djipalo je napisao/la:

No moguće je da se recimo srpski narodnjaci ore iz auta pa da to nekoga izazove.

Iako će se mnogi osjetit pogođenim u BiH zbog ovoga, češće nahebe neko sa splitskim tablama u Zg ili obratno.

No pokazuje da se mi ipak moramo držat svojih područja u BiH. Zato sam i napisao da je recimo za nas Hrvate iz srednje Bosne Kanton Središnja Bosna jedino mjesto na svijetu gdje si svoj na svome. U Hrvatsku radit ali živjet i zbog ovakvih stvari kao i cijena nekretnina, ne.

Za ove narodnjake... ako bi to bio razlog onda ih i ne žalim. :smajl004
U pravu si, regionalni šovinizam postoji na svim stranama i nije ovo ništa neubičajeno, dešava se oduvjek i jako je izraženi i unutar BiH između bosanaca i hercegovaca. Nismo mi bosanci za hercegovce pravi hrvati isto kao što za dalmatince hercegovci nisu pravi hrvati a pak dalmatinci to nisu za npr zagorce.
Točno je i to što si napisao, svi smo mi stranci izvan svoga kraja, nismo mi USA gdje čovjek se rodi u New Yorku i ode raditi u Los Angeles i nitko mu ne kaže tamo da je došljo, ili se čak kandidira sa guvernera Kalifornije a da mu netko kaže, što ti hoćeš?
Ali eto, ima nas nažalost i takvih koji više nemaju svoga kraja i koji su sada svugdje stranci.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 11:17 

Ima mjesta i gdje nitko neće bit smatran strancem radi BH porijekla, a bogami ni radi narodnjaka. Ne treba generalizirat.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 11:27 

Ministry of Sound je napisao/la:
Najvjerojatnije ih napali u pijanom stanju misleći da se radi o Srbima ili Muslimanima. Rješenje je krunica ili zastava za retrovizorom
Zastavica, krunica, možda neko navijačko obilježje ili bilo što da se vidi da je auto hrvatski.

Rješenje bi mogle biti i ovakve tablice
slika

Po Zagrebu viđam dosta auta s takvim tablicama.

slika

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 11:41 

Hrvat je napisao/la:
Najvjerojatnije ih napali u pijanom stanju misleći da se radi o Srbima ili Muslimanima. Rješenje je krunica ili zastava za retrovizorom
Zastavica, krunica, možda neko navijačko obilježje ili bilo što da se vidi da je auto hrvatski.

Rješenje bi mogle biti i ovakve tablice
slika

Po Zagrebu viđam dosta auta s takvim tablicama.

Ne kužim?? Ja takve tablice nisam vidio već skoro 10 godina, tko je tu lud?!

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 11:43 

Valjda je ljudima ostalo još od prije.

slika

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 11:53 

Ma, mozda su se zabunili, ali...Nebi me cudilo ni da nisu, pa u RH se 10.g. vrsi hajka na BiH Hrvate.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 12:16 

Pogledaj te samo komentare ispod teksta na poskoku.
Žalosno,ali kada jednom pustimo duha iz boce,nerealno je očekivati da se on sam vrati u nju.
Dosta dugo su mediji u Hrvatskoj od BiH Hrvata pravili dežurne krivce za sve,mislim ima ih jedan dio koji i zaslužuju s tim rodijačkim vezama,ali koliko Hrvata iz BiH je bilo na ključnim pozicijama i da su odgovorni za sve ove korupcijske afere,te jesu li Hrvati iz BiH gurnuli Hrvatsku u propast i stvorili joj dug od gotov 50 milijardi.

Činjenica je da jedan dio Hrvata iz Hrvatske,uglavnom onih koji za sebe vole reći da su napredni,antifašiti,cosmopoliti,itd.više vole sve druge,Srbe,Šiptare,itd. nego Herceg-Bosance.

Takvi Hrvati se sablažnjavaju kada netko nešto loše kaže protiv Srba,dok oni s druge strane vrijeđaju pripadnike vlastitog naroda,ali ne odnosi se to samo na BiH Hrvate,nego i na Vlaje,ljude iz dalmatinske Zagore.

Za njih su to primitivčine,kamenjari,dotepenci,itd. znači oni takođe se koriste govorom mržnje na regionalnoj osnovi,ali i na imovinskoj i obrazovnoj,pa tako između tih antifašista,nema nikakve razlike u retorici i načinu govora sa njihovim kolegama fašistima.s tim da fašisti mrze neke druge narode,koji su nam u povijesti nanijeli dosta zla,dok antifašisti prvenstveno mrze svoj narod.

Antifašistički fašizam je još gori nego onaj orginalni koji oni kritiziraju,tim više jer je njihov podmukao i licemjeran.

Ali jedin o što me tješi činjenica da su ti koji su najglasniji protiv Hrvata iz BiH,zapravo djeca iz mješanih brakova,bivši komunisti i ORJUNAŠI,te djeca i unuci partizanskih koljača čije ruke i danas smrde po hrvatskoj krvi,kao i bivši jugooficiri i njihovi potomci.
Svi su oni bili privilegirana kasta u Jugi,a kako je nje nestalo,danas moraju pljunuti u šake zaraditi svoj kruh kao i drugi,osim ako nisu svoje crvene knjižice zam jenili na vrijeme HDZ-ovim.

I razumljivo je da takvi i danas pate za Jugom,a kako je danas nepopularno izravno se deklarirati Jugoslavenom,oni kažu za sebe da su Hrvati antifašisti,a kako su oni čekali da ih neka druga vojska oslobodi,ni danas ne vole Hrvatsku i činit će sve da joj što više štete nanesu.

Dobro je govorio pokojni Tuđman,samo ga u ono vrijeme nismo shvaćali,kada je rekao ,,30% Hrvata nije za Hrvatsku''a to se ponajbolje vidi koliki je standardni prosjek SDP-ovih i HNS-ovih birača,a i IDS tu ulazi.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 12:20 

Zbunjuje što su Vlaji napali Bosance...

Za Zagrepčane, one "napredne" je to isti k.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 12:24 

Ako su Vlaji onda možemo bit sigurni da su mislili kako braća iz Busovače nisu Hrvati. :yes

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 12:28 

Ovaj put se ne slaŽem sa tekstom Poskoka i odbijam se priključiti akciji FUCK OFF HRVATSKA.

Ovo je samo sol na ranu i ovakve unutrašnje podjele su upravo ono što žele naši dušmani.

Napad je zbog BiH tablica i ne vjerujenm da su napadači znali nacionalnost putnika. Iako i možebitna namjera da napadnu muslimane ili Srbe je isto tako neprihvatljivo razbojstvo.

Ne trebamo pothranjivati naše međusobne podjele, to je pogubno.
Istina je da nas mediji u Hrvatskoj nemilice cijepaju, imao sam i sam negativnih iskustava u RH glede moga govora i akcenta, ali valjda će doći kraj i onoj bulumenti orjunaša i jugonostalgičara u medijima u RH i koji huškaju protiv nas. Mi sa naše strane tome ne smijemo doprinositi, to je za nas pogubno.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 12:30 

Starfucker226 je napisao/la:
Ako su Vlaji onda možemo bit sigurni da su mislili kako braća iz Busovače nisu Hrvati.

Ma vjerojatno je došlo do zajeba.

Kao kad su Srbi za vrijeme rata granatirali Karlovac i slučajno pogodili pravoslavnu crkvu (a gađali su katoličku). :ucelo

slika

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 12:32 

Nikad ni najmanje neprijatnosti u RH zbog izgovora, akcenta ili bilo čega drugog. Budimo realni - "urbani" ljevičari su pičke, šonje i manji od makova zrna osim naravno kada koriste anonimnost interneta.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 12:34 

Hrvat je napisao/la:
Kao kad su Srbi za vrijeme rata granatirali Karlovac i slučajno pogodili pravoslavnu crkvu (a gađali su katoličku).
:ucelo

Treba pronać sliku te crkve i napisat na nju: EPIC FAIL, bila bi super zajebancija :zubati

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 12:37 

Tko pod drugim jamu kopa...

slika

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 13:41 

Nikad ni najmanje neprijatnosti u RH zbog izgovora, akcenta ili bilo čega drugog. Budimo realni - "urbani" ljevičari su pičke, šonje i manji od makova zrna osim naravno kada koriste anonimnost interneta.

Točno to, ali točno to. Koliko sam puta samo provocirao nebi li izbila neka gužva, čisto zajebancije radi, ali nikada ništa što se toga tiće.
Pičke anarhističke :D

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 13:50 

Prenapuhana tema. Slučaj je za crnu kroniku a ne za generalizacije.

Poskok ne samo da pretjeruje, nego počinje naginjati na antihrvatsku stranu. Da nisu od Soroša dobili kakvu donaciju.

1462 of 2558 - 57.15%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 13:51 

Imao sam ja nekoliko neugodnih iskustava. Ali to ne želim stavljati u prvi plan kao nešto bitno. U Splitu sam imao skoro pa tuču sa automehaničarem koji je prvo htio da mi pomogne oko automobila, a kad je malo bolje razabrao moj dijalekt i vidio tablice, okrenuo se i rekao ko te jebe, snađi se, vi se uvijek najbolje snađete. Zatim u mjenjačnici, pa u prodavnicama u par navrata, recimo u Zadru me nije htjela prodavačica uslužiti zbog govora, pa me počela drsko ispravljati, a na to uvijek dobijem naPadaj bjesnila pa sam na kraju popizdio i rekao što joj spada (slušaj glupačo ti si ovdje da služiš kupce a ne da mi tu držiš predavanja iz pravopisa, hajde lijepo zovi mi svoga šefa da malo popričam sa njim o tvome ponašanju, dođe šef, još gori i bezobrazniji od nje), i tako, bilo je toga, ali to su pojedini slučajevi, ne pada mi na pamet da radi toga pozivam na razdor.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 13:53 

Naša Kvačica je napisao/la:
Prenapuhana tema. Slučaj je za crnu kroniku a ne za generalizacije.

Poskok ne samo da pretjeruje, nego počinje naginjati na antihrvatsku stranu. Da nisu od Soroša dobili kakvu donaciju.

Spuštaju se na nivo orjunaških medija, zapravo napadaju nas Jugoslaveni a Poskok uzvraća po Hrvatima :thumbdown

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 13:55 

Ringo59 je napisao/la:

Imao sam ja nekoliko neugodnih iskustava. Ali to ne želim stavljati u prvi plan kao nešto bitno. U Splitu sam imao skoro pa tuču sa automehaničarem koji je prvo htio da mi pomogne oko automobila, a kad je malo bolje razabrao moj dijalekt i vidio tablice, okrenuo se i rekao ko te jebe, snađi se, vi se uvijek najbolje snađete. Zatim u mjenjačnici, pa u prodavnicama u par navrata, recimo u Zadru me nije htjela prodavačica uslužiti zbog govora, pa me počela drsko ispravljati, a na to uvijek dobijem naPadaj bjesnila pa sam na kraju popizdio i rekao što joj spada (slušaj glupačo ti si ovdje da služiš kupce a ne da mi tu držiš predavanja iz pravopisa, hajde lijepo zovi mi svoga šefa da malo popričam sa njim o tvome ponašanju, dođe šef, još gori i bezobrazniji od nje), i tako, bilo je toga, ali to su pojedini slučajevi, ne pada mi na pamet da radi toga pozivam na razdor.

Nemoj se uvrijediti, ali je li moguće da još nisi dovoljno dobro pročistio govor i riješio se srbizama kao mi, možda je to korijen negativnih reakcija :neznam

Znam reći ćeš, "šta se ja imam sad opet učit pod stare dane..." ali vjerujem da to njima u Hrvatskoj para uši.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2009, 14:05 

http://www.jutarnji.hr/rijeka--studenti-nastavljaju-s-blokadom-i-zbog-financiranja-programa-u-bih-iz-hrvatskog-proracuna/379652/

Nevjerovatno ... Koji jebeni debeli ...
Smeće obično ...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 63 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Marko80, Patriota, ReadOnly555 i 50 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: