|
|
Stranica: 10/10.
|
[ 244 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 13:38 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
|
A šta kao već nisu pokazali u ratu da jako dobro znaju kako se postavit?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 13:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Jesu. Zahtijevat će brzu reakciju i organiziranje, zato stalno upozoravam.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pozitivac
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 14:03 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
|
Ma dobro, ali ne znam čemu si toliko kritičan prema bosanskim Hrvatima, kao da mišljenje temeljiš na osnovu pisanja sarajevskih medija. Onih medija koji od Posavljaka ističu neke probosance i prikazuju iz kao mrzitelje HDZ-a, a na izborima Posavina veća utvrda te stranke nego Hercegovina.
Prvi koji su krenuli sa uspostavom hrvatske samouprave na početku rata bili su Hrvati Posavine, a sama ideja uvezivanja hrvatskih prostora potiče iz Lašvanske doline. Kordić i njegovi su tzo prvi predlagali, središnjica stranke u Sarajevu sa Kljuićevom ekipom je bila protiv, a hercegovačke podružnice za stvaranje Herceg-Bosne. Što se samog odnosa prema muslimanima tiče, dok je u srednjoj Bosni bilo već dosta žrtava u hercegovačkom HVO je još mjesecima bilo dosta muslimana. Svi prvi sukobi su bili u srednjoj Bosni, a vodstvo HB nije se dovoljno jasno prema tome odredilo na samom početku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 14:09 |
|
|
|
Gdje si vidio da sam kritičan. Ovim mlađim naraštajima probam dočarati što je prethodilo prošlom ratu, a što je danas na terenu. Da se ne zanose i lažu sami sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 14:48 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ceha je napisao/la: Napredak je, ali imam feeling da nije nekako zadovoljan s ona 22% na kojima se prostire bošnjakistan (s time da to još uključuje i 8% Bihaća). Tehnikalija da, ali imam feeling da mu je sljedeća misao spajanje Zenice sa Bihaćem preko Mrkonjića i žeđ za Istočnim Sarajevo, Srebrenicom i granici na Drini. Korak je u pravom smjeru, ali ima još malo duži put za prevalit.
O kojih 22% pričaš? Tamo gdje Hrvata nema više od 50%(debelo) nećeš vidjeti Herceg-Bosne, Trećeg, Velike Hercegovine i slično. U većini hrvatskih naselja su ti Hrvati preko 50%. 22% vam je 5 muslimanskih županija minus Žepče i Usora. Sasvim dosta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 16:15 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 10084 Lokacija: since 1878
|
Lebowski je napisao/la: Eto RS neka ide, bez Brčkog. To je oko 49%. A ovamo podijelimo kao što sam rekao, na Bosnu i Hecegovinu i Veliku Hercegovinu, BiH 30% ostalo vama. Pošteno? Nećete ni u jednoj ponudi dobiti više, mislim da sam predobar. Jesi li siguran da si bošnjak? Malo koji bošnjak bi pustio RS a kamoli hercegovinu. Ili to malo ložiš "susjede"?
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 17:47 |
|
|
Nebula je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Eto RS neka ide, bez Brčkog. To je oko 49%. A ovamo podijelimo kao što sam rekao, na Bosnu i Hecegovinu i Veliku Hercegovinu, BiH 30% ostalo vama. Pošteno? Nećete ni u jednoj ponudi dobiti više, mislim da sam predobar. Jesi li siguran da si bošnjak? Malo koji bošnjak bi pustio RS a kamoli hercegovinu.Ili to malo ložiš "susjede"? Da li ovo boldirano znači da za RS ipak postoji nada da aminujete odlazak iste? Dok je federacija črvsto u vašim uzdama i ne date ništa ni u snu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 19:49 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Eto RS neka ide, bez Brčkog. To je oko 49%. A ovamo podijelimo kao što sam rekao, na Bosnu i Hecegovinu i Veliku Hercegovinu, BiH 30% ostalo vama. Pošteno? Nećete ni u jednoj ponudi dobiti više, mislim da sam predobar. 30% od ostatka kad RS ode, to ti je oko 15% ukupne povrsine. A nudi se citavih 22%. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 22:58 |
|
|
Nebula je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Eto RS neka ide, bez Brčkog. To je oko 49%. A ovamo podijelimo kao što sam rekao, na Bosnu i Hecegovinu i Veliku Hercegovinu, BiH 30% ostalo vama. Pošteno? Nećete ni u jednoj ponudi dobiti više, mislim da sam predobar. Jesi li siguran da si bošnjak? Malo koji bošnjak bi pustio RS a kamoli hercegovinu. Ili to malo ložiš "susjede"? RS bez Brčkog je 48. 22% za Hrvate? Ne može. Toliko je vaše 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 25 stu 2012, 22:59 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Eto RS neka ide, bez Brčkog. To je oko 49%. A ovamo podijelimo kao što sam rekao, na Bosnu i Hecegovinu i Veliku Hercegovinu, BiH 30% ostalo vama. Pošteno? Nećete ni u jednoj ponudi dobiti više, mislim da sam predobar. 30% od ostatka kad RS ode, to ti je oko 15% ukupne povrsine. A nudi se citavih 22%.  Tako nekako, može 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 26 stu 2012, 00:25 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Nebula je napisao/la:
Jesi li siguran da si bošnjak? Malo koji bošnjak bi pustio RS a kamoli hercegovinu.
Ili to malo ložiš "susjede"?
Da li ovo boldirano znači da za RS ipak postoji nada da aminujete odlazak iste? Dok je federacija črvsto u vašim uzdama i ne date ništa ni u snu? To je bio Zlajogluov plan. Piši propalo 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 26 stu 2012, 01:03 |
|
|
Ibar je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Da li ovo boldirano znači da za RS ipak postoji nada da aminujete odlazak iste? Dok je federacija črvsto u vašim uzdama i ne date ništa ni u snu? To je bio Zlajogluov plan. Piši propalo  Zlaja i dalje radi na tom planu. Upravo tako što nadležnosti sa države vraća na entitete. U Sarajevu to smatraju izdajom a on u stvari samo radi ono što je radio i u vrijeme Alijanse. Jača entitete jer za razliku od SDA koja cilja na 100% BiH, Zlaja cilja na 51%
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 26 stu 2012, 01:04 |
|
|
Taj plan neće proći. Osujećen je na vrijeme ai Dodo je tu sa Rajkanom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 26 stu 2012, 01:09 |
|
|
Ibar je napisao/la: Taj plan neće proći. Osujećen je na vrijeme ai Dodo je tu sa Rajkanom  Ne da nije prošao, već je popušio big time 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 26 stu 2012, 01:10 |
|
|
Ibar je napisao/la: Taj plan neće proći. Osujećen je na vrijeme ai Dodo je tu sa Rajkanom  Jesi li siguran da znaš na čijoj je strani Dodo? Ko zna šta su on i Zlotko dogovorili u Laktašima. Ono što znamo je da su odmah počeli zajedno vraćati nadležnosti entitetima. A dobri Čova samo mudro viče Yes. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 26 stu 2012, 01:16 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ibar je napisao/la: Taj plan neće proći. Osujećen je na vrijeme ai Dodo je tu sa Rajkanom  Jesi li siguran da znaš na čijoj je strani Dodo? Ko zna šta su on i Zlotko dogovorili u Laktašima. Ono što znamo je da su odmah počeli zajedno vraćati nadležnosti entitetima. A dobri Čova samo mudro viče Yes.  Prvo, na karti ti Olovo više vuče prema Sarajevu neg prema Tuzli. Drugo, 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 26 stu 2012, 01:21 |
|
|
Olovske luke su prirodna granica 
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 26 stu 2012, 01:29 |
|
|
Nekidan sam se vozio od Sarajeva do Tuzle. Do Olova nikad stići a onda odjednom Tuzla 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Naš prijedlog za rješenje po presudi Sejdic-Finci Postano: 09 ruj 2013, 21:16 |
|
|
Dodik je ispunio svoj cilj, čitava "država slučaj". A i Hrvati mogu biti zadovoljni razvojem situacije. Citat: Predložena suspenzija BiH ako se do 2014. ne usvoji presuda Sejdić - Finci
Komitet za poštivanje obaveza i angažmana zemalja članica Vijeća Evrope (Monitoring komitet) Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope usvojio je Prijedlog rezolucije o funkcionisanju demokratskih institucija u BiH u kojem je predložena i suspenzija delegacije parlamenta BiH iz parlamenta Vijeća Evrope ukoliko do izbora 2014. godina ne bude provedena odluka "Sejdić-Finci".
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 65 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|