|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
DaniKU
|
Naslov: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 25 srp 2009, 14:53 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
Moram reći da sam stekao popriličan utisak da su Hrvati u BiH nepovezani i razdvojeni. Osobno smatram da je najveći problem što smo raštrkani po cijeloj državi i ne živimo na cjelovitom području, jer kao što i sami znate živimo na krajnjem sjeveru, krajnjem jugu, a i oni koji žive u Središnjoj Bosni nemaju nikakvu teritorijalnu povezanost sa ostalim Hrvatima.
Prema mom mišljenju navedeni problem se može vrlo lako riješiti osnivanjem televizije, određeni broj glasnika, organiziranjem druženja i zajedničkih manifestacija, uređivanjem internet portala i osnivanjem organizacija za jedinstvo BiH Hrvata.
Koliko samo malo znamo o Hrvatima u Posavini, a i onima u Središnjoj Bosni(govoreći iz perspektive Hercegovine i jugozapadne Bosne). Također malo je onih koji su iskoristili bar zasad mogućnosti ovog foruma da nam opišu i predstave slikom situaciju koja tamo prevladava. Smatram da se redovnim uređivanjem i aktivnijim pisanjem na podforumu i temi koji nosi naziv tvog kraja može približiti ostali hrvatski puk o kojem ne znamo mnogo.
Pozvao bih sve domoljube i rodoljube da se više potrude i zalažu u prezentaciji svog mjesta i kraja na ovom forumu dok ne osnujemo medij koji bi mogao zadovoljiti sve potrebe za informiranjem o fizički razdvojenom hrvatskom puku u BiH.
A zašto vam ovo govorim, zato što sam ja dosad primio mnogo privatnih i javnih poruka preko kojih je pohvaljeno moje redovno postavljanje slika i vijesti o Kupresu. Dobio sam i ponude da sudjelujem i na drugim portalima i pišem za njih, što je uistinu lijepo i dokaz da je i ovakav način prezentiranja uistinu učinkovit i hvale vrijedan.
Bilo bi lijepo ukoliko bi se oformila jedna organizacija koje bi zastupala navedene interese i radila na navdenim ciljevima. Vidim da na forumu djeluju većinom mladi i obrazovani ljudi koji bi u grupi činili jednu kompaktno-intelektualnu cjelinu koja bi mogla ostvariti određene uspjehe i svojim radom usrećiti naš napaćeni hrvatski puk u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 25 srp 2009, 15:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76660 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
potpuno si u pravu Danijel. naravno od svega toga, televizijski kanal na hrvatskom jeziku je najbitnija stvar.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 25 srp 2009, 15:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: potpuno si u pravu Danijel. naravno od svega toga, televizijski kanal na hrvatskom jeziku je najbitnija stvar. Naravno Robbie, televizija je bitnija od svih drugih medija, ali i pored nje dobro dođu i svi ostali oblici prijenosa informacija i vijesti. Npr. trebalo bi organizirati i češća gostovanja Hrvata iz RH, pogotovo u Središnjoj Bosni, jer mi na jugu i sjeveru donekle imamo takva druženja, ali je potrebno ovim Hrvatima u SB pokazati da ih nitko nije zaboravio i da im prenesu poruku nade i ohrabrenja, da im pokažu da i oni iz RH misle itekako i na njih i da im pomognu koliko god mogu. Npr. gostovanje nekog hrvatskog pjevača, kulturne manifestacije, bratimljenje gradova i njihove zajedničke aktivnosti mogu puno doprinijeti, a danas smo na takvom stupnju razvoja da je to relativno lagano organizirati i ne košta puno, a time se i daje lijepa poruka svim ostalima koji nam ne žele dobro, da smo tu i da nas ima i da planiramo ostati i dalje, a i da imamo punu podršku Hrvata iz Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 25 srp 2009, 16:41 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Dani, svaka čast, sve si dobro rekao. Možda bi bilo dobro napraviti neku info stranicu Herceg-Bosne, novosti, vijesti, događaji iz svih gradova i općina.
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 25 srp 2009, 19:29 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Dani, svaka čast, sve si dobro rekao. Možda bi bilo dobro napraviti neku info stranicu Herceg-Bosne, novosti, vijesti, događaji iz svih gradova i općina. Hvala MRSHO! jako dobra ideja, jer većinom svi portali i stranice koje imaju Hrvati u BiH objavljuju informacije koje se tiču manjih zemljopisnim oblasti, nema nijedan koji bi obuhvatio vijesti koje se tiču cjelokupnog hrvatskog puka.
|
|
Vrh |
|
|
west
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 27 srp 2009, 15:39 |
|
|
moji ultrasi sasvim odlicno odradjuju posao povezivanje Hrvata sirom BIH ..it od Neuma do Orasja
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 27 srp 2009, 22:25 |
|
|
west je napisao/la: moji ultrasi sasvim odlicno odradjuju posao povezivanje Hrvata sirom BIH ..it od Neuma do Orasja Lijepo west Trebalo bi raditi na proširenju djelokruga športskog društva Zrinjski i osnivati određene "podružnice" i u drugim krajevima i da se time svi BiH Hrvati identificiraju sa njim.
|
|
Vrh |
|
|
Samo jako!
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 28 srp 2009, 01:31 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 20:46 Postovi: 1660 Lokacija: Tamo gdje viori crven-bijeli plavi!
|
DaniKU je napisao/la: west je napisao/la: moji ultrasi sasvim odlicno odradjuju posao povezivanje Hrvata sirom BIH ..it od Neuma do Orasja Lijepo west Trebalo bi raditi na proširenju djelokruga športskog društva Zrinjski i osnivati određene "podružnice" i u drugim krajevima i da se time svi BiH Hrvati identificiraju sa njim. Slažem se! Mislim da bi naši klubovi trebali organizirat turnire u zimskim ili ljetnim stankama,kao što to rade u Vitezu i Gabeli.Dakako samo za naše klubove,a nakon turnira da se napravi fešta,ili neka humanitarna akcija,to nikad nije višak. Sigurno je da bi to puno doprinjelo našem zbližavanju. UPŠOZ već radi na tome.Udruzi prijatelja športske obitelji Zrinjski je jedan od glavnih ciljeva brendiranje Zrinjskog kao hrvatskog nacionalnog kluba ( mislim na jačanje i isticanje,jer smo mi oduvjek hrvatski klub) koji bi okupljao Hrvate diljem Herceg-Bosne. Za sada imaju podružnice u Mostaru i Osjeku,a uskoro i u Zagrebu,nadam se da će se to proširit i na naše krajeve (Neum,Žepče,Kiseljak,Orašje,Kupres,Tomislavgrad... ) I kao što gore netko reče,internet portal BH Hrvata bi bio od neprocjenjivog značaja za sve nas.Ne znam kakve planove imaju ovi što vode ovaj forum i stranicu,ali što nebi pokašali od ove stranice napraviti nešto takvo. Mislim da ne bi bio problem povezivanje sa ostalim hrvatskim portalima ( uzajamno reklamiranje,preuzimanje tekstova...)
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 28 srp 2009, 02:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76660 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Samo jako! je napisao/la: I kao što gore netko reče,internet portal BH Hrvata bi bio od neprocjenjivog značaja za sve nas.Ne znam kakve planove imaju ovi što vode ovaj forum i stranicu,ali što nebi pokašali od ove stranice napraviti nešto takvo.
Strpite se do početka jeseni. Kao što smo rekli, u tijeku je totalni remont portala, trajat će 2 mjeseca, radi ga ekipa od 6-7 profesionalaca iz Zagreba ( programeri, dizajnerice...) to je sve što smijem reći, administrator će me . I vi možete pripomoć, tako da stavljate kvalitetne slike hercegbosne na globalnu sticky temu.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
west
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 28 srp 2009, 14:29 |
|
|
samo lakapo... ta nije secer u vodu i upamti za par godina..se sjeti sta sam ti pricao... i sve ce ti se samo kazat' ZRINJSKI MOSTAR za tvoju info ..ja sam iz zap. hercegovine
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 28 srp 2009, 14:39 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
west je napisao/la: samo lakapo... ta nije secer u vodu i upamti za par godina..se sjeti sta sam ti pricao... i sve ce ti se samo kazat' ZRINJSKI MOSTAR za tvoju info ..ja sam iz zap. hercegovine Bio sam protiv Zrinjskog kao simbola BiH Hrvata jer sam mislio da to guši manje sredine, ali sam uvidio da griješim, i rado priznam kada pogriješim oko ovakvih stvari a činjenica je da nemamo kapaciteta za više od jednog vrhunskog i možda 1-2 solidna kluba. Hrvatima BiH treba simbol, jedan vrhunski sportski kolektiv koji će svima biti na ponos. Nešto kao Celtic katolicima u Škotskoj. No najveći teret je na vama, isto kao što Celtic ne potencira da je iz Glasgowa, tako će te i vi morati prvenstveno isticati hrvatstvo, a ne Mostar ili Hercegovinu. Dakle naprijed i sve najbolje.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
west
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 28 srp 2009, 14:46 |
|
|
pogledaj moj avatar i sliku u potpisu
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Nedovoljna povezanost Hrvata u BiH Postano: 28 srp 2009, 14:49 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
west je napisao/la: pogledaj moj avatar i sliku u potpisu Znam za to, na pravom ste putu - dobro nacionalno potkovani i osviješteni, samo nastavite tako pa će te masovno privući sve Hrvate, Hercegovina je vaša, samo treba osvojiti srednju Bosnu i Posavinu
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 14 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|