|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 133 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 14:45 |
|
|
Nebula je napisao/la: lider30 je napisao/la: To se lako riješi s entitetima........ Da je lako riješilo bi se za vrijeme rata. Linija sa Srbima se nekako i povukla jer su Srbi bili spremni da se odreknu Ilidže, Ilijaša, Vogošće, dijelova Sarajeva, Ozrena, Drvara, Grahova, Glamoča, Petrovca, Sanskog Mosta, Ključa, Kupresa itd. Vi pak niste spremni da se odreknete ni Žepča a o enklavama u srednjoj Bosni da ne govorimo. Kako sada u miru da se povuče linija kada se nije mogla ni u ratu povući? Bošnjaci se realno ne mogu odreći ni jednog jedinog kvadratnog metra SBK jer imaju 77% rođenih u tom kantonu. Ne vidim da se ikada mirno može povući linija tako da mi je to besmislena priča. Zašto bi se mi odrekli bilo kojeg dijela BiH kojeg je HVO obranio? VRS je pred dayton kontrolirala i manje teritorija od sadašnjih 49% i zato i jesu pristali na ovakvo stanje i izgled RS-a. Malo sutra bi oni potpisali Dayton da su držali 70% i dalje na terenu. Ista ti je stvar s nama, mi se svojih 27% BiH koje smo držali krajem 1995. te ne odričemo, mi smo njih unjeli u FBiH i isto tako ćemo iz iznjeti ako bude bilo potrebe.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Planina
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 14:49 |
|
|
Nebula je napisao/la: lider30 je napisao/la: To se lako riješi s entitetima........ Da je lako riješilo bi se za vrijeme rata. Linija sa Srbima se nekako i povukla jer su Srbi bili spremni da se odreknu Ilidže, Ilijaša, Vogošće, dijelova Sarajeva, Ozrena, Drvara, Grahova, Glamoča, Petrovca, Sanskog Mosta, Ključa, Kupresa itd. Vi pak niste spremni da se odreknete ni Žepča a o enklavama u srednjoj Bosni da ne govorimo. Kako sada u miru da se povuče linija kada se nije mogla ni u ratu povući? Bošnjaci se realno ne mogu odreći ni jednog jedinog kvadratnog metra SBK jer imaju 77% rođenih u tom kantonu. Ne vidim da se ikada mirno može povući linija tako da mi je to besmislena priča. Ma je li, malo je što ste nam u ratu zabili nož u leđa i očistili nas iz Bugojna, Travnika, Fojnice, Konjica, Sutjeske, itd. pa bi sad trebali još i da se odreknemo preostalih enklava Viteza, Žepča, Kiseljaka? Može, ali u kurcu. dudu je napisao/la: Povlačit će se granice, postoji većinski hrvatski HNK i većinski hrvatski Mostar, kanton je praktički država, Mostar je jedinstven grad, s pravnog stajališta ne poznaju se nikakve ratne ili etničke linije, to su konstitutivni elementi BIH koje će sutra netko priznati kao nositelje bh. suvereniteta.
Dakle ili će se gledati većinski kako je pa Hrvati u potpunosti preuzeti HNK ili će se minuciozno dijeliti općina po općina pa vidi kako vam odgovara. Moš mislit kako će se dijelit po kantonima, u HNK je linija razdvajanja brutalno jasna, mi smo očišćeni iz Istočnog Mostara, Jablanice (minus Doljani) i Konjica, doslovno nas više nema, osim ako Zoki i Plenki ne pošalju tenkove na Ivan Sedlo od toga nema ništa, dijeli se po ratnim linijama zato što su one ujedno i etničke i gospodarstvene, Isto tako u SBK Vitez i ostale enklave su naše, treba tražiti koridor do Viteza i Kiseljaka preko Vranice (jako pitoma planina sa već milijun makadamskih puteva i porušenih hr. sela preko nje), a Jajce, Žepče i Usora su naslonjeni na RS i tu problema ne bi trebalo biti. A ako islamisti opet napadnu onda Bože moj, uzimaj sve dokle možeš.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nebula
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:02 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8280 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
-te - weasel je napisao/la: Zašto bi se mi odrekli bilo kojeg dijela BiH kojeg je HVO obranio? Pa i voska RS-a je odbranila Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozuću, Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres itd. pa su to sve dali radi mira i kompaktnosti teritorije. Nešto su dali u dogovorenom ratu (Drvar, Glamoč, Sanski Most i ostalo što su ko fol "izgubili") a nešto u Daytonu (okolina Sarajeva). Danas bar imamo dovoljno informacija da su Srbi prije 95-te izabrali da Federacija upravo u zapadnoj Bosni namiri svojih 51%. Sve su to oni mijenjali za kompaktnost RS-a. Zato ih i cijenim. Još bi ratovali da Srbi nisu pokazali takav razum.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Planina
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:02 |
|
|
weasel je napisao/la: Nebula je napisao/la: Da je lako riješilo bi se za vrijeme rata. Linija sa Srbima se nekako i povukla jer su Srbi bili spremni da se odreknu Ilidže, Ilijaša, Vogošće, dijelova Sarajeva, Ozrena, Drvara, Grahova, Glamoča, Petrovca, Sanskog Mosta, Ključa, Kupresa itd. Vi pak niste spremni da se odreknete ni Žepča a o enklavama u srednjoj Bosni da ne govorimo. Kako sada u miru da se povuče linija kada se nije mogla ni u ratu povući? Bošnjaci se realno ne mogu odreći ni jednog jedinog kvadratnog metra SBK jer imaju 77% rođenih u tom kantonu. Ne vidim da se ikada mirno može povući linija tako da mi je to besmislena priča.
Zašto bi se mi odrekli bilo kojeg dijela BiH kojeg je HVO obranio? VRS je pred dayton kontrolirala i manje teritorija od sadašnjih 49% i zato i jesu pristali na ovakvo stanje i izgled RS-a. Malo sutra bi oni potpisali Dayton da su držali 70% i dalje na terenu. Ista ti je stvar s nama, mi se svojih 27% BiH koje smo držali krajem 1995. te ne odričemo, mi smo njih unjeli u FBiH i isto tako ćemo iz iznjeti ako bude bilo potrebe. Dobro si i to spomenuo, već smo se odrekli 5% u Dejtonu kad smo dali Mrkonjić i Šipovo za obruč oko Sarajeva i koridor do Goražda, plus već izgubljeni teritoriji po Bosni i Sjeveru Hercegovine odakle su nas islamisti očistili, sve to i opet im je malo, stoka nezahvalna.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:04 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: U dvije, tri rečenice vas razjebem ko budale pa pjenite. He-he! Koliko ste slabašni da vam je krajnji domet nekome dati opomenu ili ban. Pičkice dokažite se intelektualno a ne prijave, ban ili kao Robi jadnik editovati moje komentare. Jedan musliman na forumu vas sprda, šta bi tek bilo da nas je više. He-he! Jadnici jadni Prijavljen si moderaciji.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:05 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60332 Lokacija: DAZP HQ
|
Nebula je napisao/la: dudu je napisao/la: Povlačit će se granice, postoji većinski hrvatski HNK i većinski hrvatski Mostar, kanton je praktički država, Mostar je jedinstven grad, s pravnog stajališta ne poznaju se nikakve ratne ili etničke linije, to su konstitutivni elementi BIH koje će sutra netko priznati kao nositelje bh. suvereniteta.
Dakle ili će se gledati većinski kako je pa Hrvati u potpunosti preuzeti HNK ili će se minuciozno dijeliti općina po općina pa vidi kako vam odgovara. Ko će to dogovarati i ko će to potpisati? Hajde navedi ko bi mogao biti potpisnik sa bošnjačke strane? Ja takvog ne vidim. Potpisat će nakon 4 godine blokada i funkcioniranja kantona kao novih država, tj. unije kantona. Nisu ni 1992. potpisali što su potpisali 1995.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:06 |
|
|
Nebula je napisao/la: -te - weasel je napisao/la: Zašto bi se mi odrekli bilo kojeg dijela BiH kojeg je HVO obranio? Pa i voska RS-a je odbranila Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozuću, Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres itd. pa su to sve dali radi mira i kompaktnosti teritorije. Nešto su dali u dogovorenom ratu (Drvar, Glamoč, Sanski Most i ostalo što su ko fol "izgubili") a nešto u Daytonu (okolina Sarajeva). Danas bar imamo dovoljno informacija da su Srbi prije 95-te izabrali da Federacija upravo u zapadnoj Bosni namiri svojih 51%. Sve su to oni mijenjali za kompaktnost RS-a. Zato ih i cijenim. Još bi ratovali da Srbi nisu pokazali takav razum. E baš ti hvala nizašta. Dakle predlažeš da HVO, VRS, VS i NATO izbombardujeme Islamsku Republiku 24%, smanjimo vas na 15% i onda sjednemo za sto da pregovaramo?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:06 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pa i voska RS-a je odbranila Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozuću, Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres itd. pa su to sve dali radi mira i kompaktnosti teritorije. Nešto su dali u dogovorenom ratu (Drvar, Glamoč, Sanski Most i ostalo što su ko fol "izgubili") a nešto u Daytonu (okolina Sarajeva). Danas bar imamo dovoljno informacija da su Srbi prije 95-te izabrali da Federacija upravo u zapadnoj Bosni namiri svojih 51%. Sve su to oni mijenjali za kompaktnost RS-a. Zato ih i cijenim. Još bi ratovali da Srbi nisu pokazali takav razum.
Koje ti gluposti trabunjaš?? VRS prije daytonskog sporazuma nije držala Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres, a Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozućusu dali u ZAMJENU za Mrkonjić, Šipovo, Ribnik. Mi smo davali ustupke, da bi oni dali VAMA!!!!Nisu Srbi izabrali 49%, oni su odbijali to sve dok vojno nisu svedeni i na manje.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:07 |
|
|
Nebula je napisao/la: Pojavio se na klixu dobar forumaš. Nikola Testa mu je nick. To je zaista vijest u nivou senzancije jer taj forum je uglavnom tonuo na dno godinama. Kako god, evo njegovog mišljenja po pitanju pregovora oko izbornog zakona i uopšte ovog klinča u kojem se godinama nalaze Bošnjaci i Hrvati: Citat: Bošnjaci i svi oni koji osjećaju pripadnost zajedničkom identitetu sa njima, kako god mi zvali taj identitet, imaju dvije opcije pred sobom.
Prva je da prihvate ultimatum HDZ i njihovog velikog brata Republike Hrvatske, i dugoročno potpišu da budu u jednom većem kavezu u Federaciji BiH, manjem na nivou Bosne i Hercegovine koji teži da se smanji još više, te da dugoročno demografski iscure ili budu politički, ekonomski, vojno ovisni o onima koji su 92- 95 proveli nekoliko Udruženih zločinačkih poduhvata. U prevodu Bošnjaci će biti balkanski Palestinci, za svaki pokušaj promjene takvog stanja dobiće malu packu i to će biti dovoljno da znaju gdje im je mjesto u konstalaciji balkanskih odnosa.
Druga opcija je da krenu u preuzimanje vlasti u Federaciji BiH, što bi značilo 2/3 ovlasti na državnom nivou, u prevodu radnih mjesta i dvije trećine realne moći na terenu. HDZ sam ne bi imao šanse osim da svakodnevno preko par svojih portala bljuje vatru. Realna opasnost ipak leži u podršci Republike Hrvatske koja neće tek tako, što je sasvim logično, prihvatiti potpuni gubitak kontrole političkih procesa u Bosni i Hercegovini. Pritisak će prvo ići diplomatskim, pa onda ekonomskim a možda i vojnim putem ako ukalkulišu da je takva žrtva potrebna te ako skupe dovoljno hrabrosti. Naravno za vojni dio potreban je amin makar Njemačke i USA za koje sumnjam da su spremne da zbog 200 000 Hrvate Hercegovine dozvole krizu čije razmjere je teško procjenit. Osim toga moraju biti spremni da od regiona naprave novu Siriju. Međutim nikad ne možeš znat i predvidjet ishod jedne takve krize. Za razliku od izbacivanja iz vlade 2011, HDZ se ovaj put nikad više ne bi oporavio jer stanje na terenu je izuzetno nepovoljno za njih. Ipak, vjerovatno je da je cilj natjerat HDZ na smanjenje zahtjeva te da se promjeni odnos bošnjačkih i hrvatskih pozicija kako na federalnom tako i na državnom nivou. Toliko su ti odnosi iz rata oblikovali svijest hrvatskoj političkoj eliti da postaje tragikomično potcjenjivanje bosanske strane.
U prvoj varijanti imaš mir ali ostaješ nebitan narod na Balkanu koji vjerno sluša svoje zlostavljače ili pokažeš zube pa natjeraš HDZ da prihvate refleksiju realna moći s terena na institucije države i entiteta. Trenutno Bošnjaci nemaju ni jedan razlog da uzmaknu jer je opcija koja im se nudi ratno stanje stvari. Toliko je HDZ nerealan u svojim zahtjevima da čak ni SDA ne može potpisat takav izborni zakon. Citat: Hrvatska politika postepeno dozira pritisak, ovo je hajmo reći nova faza u odnosima sa probosanskom stranom, a Milanović i Plenkovic su prvi premijer i predsjednik koji su zajedno nastupili u cilju slabljenja bosanske pozicije. Milanović je hladno izjavio da Hrvatska i Srbija trebaju biti u PICu :-) . Stvarno jedan od glupljih argumenata koje sam čuo, ako može Turska mogu i dvije države koje su bukvalno pokušale uništiti tu istu zemlju o kojoj bi kao sad trebali odlučivati. Nekad pomislim da on uopšte ne razumije stanje, a ne da je zloban. Za Plenkovića sam siguran da razumije i njegova argumentacija bi sigurno bila na višem nivou.
Toliko je stanje ozbiljno za hrvatsku poziciju u BiH da se Dodik poziva u Zagreb, Srbiji se daje legitimacija za miješanje u unutrašnjo političke odnose, Bosna se poredi sa Yugom :lol:, odlikuju se otpuženi za ratne zločine itd. Sve su to jasne poruke i nikog to ne treba čudit niti biti kivan na Milanovića, on radi ono što smatra da su interesi Hrvatske, na loš način ali to je njegov izbor.
Bosanska strana ima zicer, pitanje je hoće li imati hrabrosti napokon povući politički potez, a da ne čeka blagoslov međunarodne zajednice. HDZ nema mahanizam da zaustavi izbacivanje iz vlasti 2022. Opcija je da HDZ zaista uđe u ozbiljne pregovore, da shvate da sa druge strane isto tako postoje interesi i ciljevi koji su kako oni vole reći legitimni, i da iza tih interesa stoji dovoljno snage da se provedu ili će kao i dosad pregovori ličiti na ultimatume iz 93. U tom slučaju Bošnjacima neće ostaviti izbor. Ako konfrontacija sa ovakvim HDZom znači nestanak ove države, onda bolje i da je ne bude, makar će ostati svjedočanstvo da je bosanska strana pokušala odbraniti svoje pravo na političko preživljavanje. Dobar forumaš zaista. Slažem se sa većinom ovoga posebno sa ovom zadnjom rečenicom. Meni lično nije puno bitno da li će Bošnjaci uspjeti u svojim nakanama da budu politički faktor na balkanu. Što se mene tiče može i podjela BiH između Srbije i Hrvatske ala Cvetković-Maček. Ali se slažem da ako žele ostati politički faktor ne smiju popustiti za izborni zakon. Pa kako god. Nikakav problem. Ako želite konfrontaciju za Hrvatskom onda ćete dobiti konfrontaciju sa Hrvatskom. ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif)
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:08 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Presitni smo da se zajebavaju sa nama. Čekaju da svi izumremo i uselimo. Tko bude dotad više stršio i srao više će ga MZ prcat. Mislim da su Bošnje na redu za to.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:09 |
|
|
Planina je napisao/la: Moš mislit kako će se dijelit po kantonima, u HNK je linija razdvajanja brutalno jasna, mi smo očišćeni iz Istočnog Mostara, Jablanice (minus Doljani) i Konjica, doslovno nas više nema, osim ako Zoki i Plenki ne pošalju tenkove na Ivan Sedlo od toga nema ništa, dijeli se po ratnim linijama zato što su one ujedno i etničke i gospodarstvene,
Nama nije bitno da se HNK de facto pripoji nama, već da de iure bude priznat, kao što je i Hrvatska priznata u pravnim granicama, ne onima koje je držala de facto 1992. To nam treba kako bismo opet, imali pravni temelj za izvlačenje svojih teritorija iz SBŽ.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Planina
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:09 |
|
|
Pošten dogovor za islamiste bi bio da Hrvatima ide kamenjar od Livna do Lištice koji islamiste i ne zanima jer nema potoka gdje bi mogli vršiti islamom propisane rituale pranja guzice flašom vode.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
karadzic
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:11 |
|
|
RS je i u Dejtonu dala mnogo više nego što je dobila. Na jednoj strani Srpsko Sarajevo (100.000 stanovnika), Odzak (1991 imao 30.000), zaleđe Mostara, pola Goražda, delovi Foče i Pala (Ustikolina i Orača), a na drugoj Mrkonjic, Sipovo, deo Kljuca (bez grada u kojem su Srbi 1991 bili vecina) i nesto sela izmedju Krupe i Novog Grada. Da ne govorimo da je nesrećnik Milošević i Istočnu Slavoniju poklonio na tacni navodno zbog manje zahteva prema RS.
Hrvati moraju da shvate da bi svaka njihova teritorijalna autonomija u BiH bila mnogo manja od onoga sto su istorijski drzali u ratu, ali i tako se isplati mnogo vise nego ovo.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Planina
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:12 |
|
|
divizija je napisao/la: Nebula je napisao/la: Pa i voska RS-a je odbranila Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozuću, Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres itd. pa su to sve dali radi mira i kompaktnosti teritorije. Nešto su dali u dogovorenom ratu (Drvar, Glamoč, Sanski Most i ostalo što su ko fol "izgubili") a nešto u Daytonu (okolina Sarajeva). Danas bar imamo dovoljno informacija da su Srbi prije 95-te izabrali da Federacija upravo u zapadnoj Bosni namiri svojih 51%. Sve su to oni mijenjali za kompaktnost RS-a. Zato ih i cijenim. Još bi ratovali da Srbi nisu pokazali takav razum.
Koje ti gluposti trabunjaš?? VRS prije daytonskog sporazuma nije držala Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres, a Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozućusu dali u ZAMJENU za Mrkonjić, Šipovo, Ribnik. Mi smo davali ustupke, da bi oni dali VAMA!!!!Nisu Srbi izabrali 49%, oni su odbijali to sve dok vojno nisu svedeni i na manje. Tako je, mi dali Srbima da bi Srbi dali njima. Inače bi još iz Sarajeva izlazili tunelom. Stoka nezahvalna.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60332 Lokacija: DAZP HQ
|
divizija je napisao/la: Planina je napisao/la: Moš mislit kako će se dijelit po kantonima, u HNK je linija razdvajanja brutalno jasna, mi smo očišćeni iz Istočnog Mostara, Jablanice (minus Doljani) i Konjica, doslovno nas više nema, osim ako Zoki i Plenki ne pošalju tenkove na Ivan Sedlo od toga nema ništa, dijeli se po ratnim linijama zato što su one ujedno i etničke i gospodarstvene,
Nama nije bitno da se HNK de facto pripoji nama, već da de iure bude priznat, kao što je i Hrvatska priznata u pravnim granicama, ne onima koje je držala de facto 1992. To nam treba kako bismo opet, imali pravni temelj za izvlačenje svojih teritorija iz SBŽ. Upravo tako, ako bude pameti bit će i njega i njega.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:27 |
|
|
dudu je napisao/la: divizija je napisao/la:
Nama nije bitno da se HNK de facto pripoji nama, već da de iure bude priznat, kao što je i Hrvatska priznata u pravnim granicama, ne onima koje je držala de facto 1992.
To nam treba kako bismo opet, imali pravni temelj za izvlačenje svojih teritorija iz SBŽ.
Upravo tako, ako bude pameti bit će i njega i njega. Usput budi rečeno ,ako se ikako desi slučajno da mi ne dobijemo svoj dio SBŽ, onda granica s budućim trokutistanom treba podsjećat na onu između dviju Koreja. Osim za emigrante naravno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:35 |
|
|
Nebula je napisao/la:
Pa i voska RS-a je odbranila Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozuću, Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres itd. pa su to sve dali radi mira i kompaktnosti teritorije. Nešto su dali u dogovorenom ratu (Drvar, Glamoč, Sanski Most i ostalo što su ko fol "izgubili") a nešto u Daytonu (okolina Sarajeva). Danas bar imamo dovoljno informacija da su Srbi prije 95-te izabrali da Federacija upravo u zapadnoj Bosni namiri svojih 51%. Sve su to oni mijenjali za kompaktnost RS-a. Zato ih i cijenim. Još bi ratovali da Srbi nisu pokazali takav razum. Da, dali su ali su i dobili nazad svašta ali to si zaboravio napomenuti. To se zove trgovina za stolom, i to su radili samo zato što im je HV došao do Banja Luke i kada su shvatili da nema više šale da se mora pregovarati. Znaš ti kad bi se Srbi povukli s tih pozicija oko Sarajeva da nije bilo Hrvata? NIKAD! Oni su stjerani na taj teritorij i cjenkali su se s onim što još drže da ižicaju što više teritorija. Ovo što ti predlažeš je nešto drugo, to je dajte teritorij pa vas možda onda pustimo da se odvojite, jednostrana transakcija u vašu korist, pa nismo blesavi. Kako se god razgraničili mi svojih 27% BIH uzimamo sa sobom, nevažno koji dio točno uzeli.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:37 |
|
|
karadzic je napisao/la:
Hrvati moraju da shvate da bi svaka njihova teritorijalna autonomija u BiH bila mnogo manja od onoga sto su istorijski drzali u ratu, ali i tako se isplati mnogo vise nego ovo. Pa to je svima jasno, ne bi oni nikad potpisali neki treći entitet kad sve žele za sebe, zato se i ide na raspad pa tko šta uzme.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 15:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nebula opet sabura.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 16:24 |
|
|
divizija je napisao/la: Usput budi rečeno ,ako se ikako desi slučajno da mi ne dobijemo svoj dio SBŽ, onda granica...
Prije će biti granica kod Širokog Nema ni ikad ni slučajno, ni namjerno.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobanovski
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 17:28 |
|
|
Pričate gluposti, sukob sa islamistima će biti diljem EU i zbog toga nam odgovaraju Rafali Francuske kojoj ISIL-ovci ulaze i u tajne službe.
Kakvi Muslimani SBŽ? Takijanjem o "borbi protiv terorizma" ih možemo očistiti bez problema
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
bobanovski
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 17:29 |
|
|
Nebula je napisao/la: -te - weasel je napisao/la: Zašto bi se mi odrekli bilo kojeg dijela BiH kojeg je HVO obranio? Pa i voska RS-a je odbranila Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozuću, Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres itd. pa su to sve dali radi mira i kompaktnosti teritorije. Nešto su dali u dogovorenom ratu (Drvar, Glamoč, Sanski Most i ostalo što su ko fol "izgubili") a nešto u Daytonu (okolina Sarajeva). Danas bar imamo dovoljno informacija da su Srbi prije 95-te izabrali da Federacija upravo u zapadnoj Bosni namiri svojih 51%. Sve su to oni mijenjali za kompaktnost RS-a. Zato ih i cijenim. Još bi ratovali da Srbi nisu pokazali takav razum. Srbi su 1995 nakon primirja kontrolirali 45 posto BiH, dobili su 49 posto s tim da su se odrekli okolice Sarajeva. Pričaš gluposti, naša je pogreška što smo pristali mijenjanje za okolicu Sarajeva. Trebali smo Srbe ostaviti na planinama i obroncima Sarajeva
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tulkas
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 17:34 |
|
|
weasel je napisao/la: Nebula je napisao/la: Da je lako riješilo bi se za vrijeme rata. Linija sa Srbima se nekako i povukla jer su Srbi bili spremni da se odreknu Ilidže, Ilijaša, Vogošće, dijelova Sarajeva, Ozrena, Drvara, Grahova, Glamoča, Petrovca, Sanskog Mosta, Ključa, Kupresa itd. Vi pak niste spremni da se odreknete ni Žepča a o enklavama u srednjoj Bosni da ne govorimo. Kako sada u miru da se povuče linija kada se nije mogla ni u ratu povući? Bošnjaci se realno ne mogu odreći ni jednog jedinog kvadratnog metra SBK jer imaju 77% rođenih u tom kantonu. Ne vidim da se ikada mirno može povući linija tako da mi je to besmislena priča.
Zašto bi se mi odrekli bilo kojeg dijela BiH kojeg je HVO obranio? VRS je pred dayton kontrolirala i manje teritorija od sadašnjih 49% i zato i jesu pristali na ovakvo stanje i izgled RS-a. Malo sutra bi oni potpisali Dayton da su držali 70% i dalje na terenu. Ista ti je stvar s nama, mi se svojih 27% BiH koje smo držali krajem 1995. te ne odričemo, mi smo njih unjeli u FBiH i isto tako ćemo iz iznjeti ako bude bilo potrebe. Počeli su pušit i opet najbolje prošli. Političari su samo takvi i kapu im skidam Mislim na Srbe. Mi Hrvati smo najgluplji što se toga tiče Cjelokupni korpus HR, BiH itd
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 17:54 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Srbi su 1995 nakon primirja kontrolirali 45 posto BiH, dobili su 49 posto s tim da su se odrekli okolice Sarajeva.
Pričaš gluposti, naša je pogreška što smo pristali mijenjanje za okolicu Sarajeva. Trebali smo Srbe ostaviti na planinama i obroncima Sarajeva Pitanje je, Sarajevo je sjajan usisavač muslimana iz ostatka FBIH, a mi ne bi mgli naseliti Mrkonjić i Šipovo, pa je bolje da su to uzeli Srbi i blokirali ovima vezu sa USK. Jedino da su to Srbi htjeli mijenjati za komad Posavine, ali oni su toliko fiksirani na to da nikako o tome nisu htjeli ni pričat.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Tulkas
|
Naslov: Re: Neopoziva ostavka Čovića, ako propadne novi izborni zakon? Postano: 26 ruj 2020, 17:58 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Nebula je napisao/la: -te -
Pa i voska RS-a je odbranila Ilidžu, Ilijaš, Vogošću, Hadžiće, Vozuću, Drvar, Grahovo, Glamoč, Petrovac, Sanski Most, Ključ, Kupres itd. pa su to sve dali radi mira i kompaktnosti teritorije. Nešto su dali u dogovorenom ratu (Drvar, Glamoč, Sanski Most i ostalo što su ko fol "izgubili") a nešto u Daytonu (okolina Sarajeva). Danas bar imamo dovoljno informacija da su Srbi prije 95-te izabrali da Federacija upravo u zapadnoj Bosni namiri svojih 51%. Sve su to oni mijenjali za kompaktnost RS-a. Zato ih i cijenim. Još bi ratovali da Srbi nisu pokazali takav razum. Srbi su 1995 nakon primirja kontrolirali 45 posto BiH, dobili su 49 posto s tim da su se odrekli okolice Sarajeva. Pričaš gluposti, naša je pogreška što smo pristali mijenjanje za okolicu Sarajeva. Trebali smo Srbe ostaviti na planinama i obroncima Sarajeva Dali smo svoje osvojene teritorije u korist lijaba
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|