|
|
Stranica: 8/8.
|
[ 187 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Imota
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:15 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Imota je napisao/la: Znan da ne pričaš al nikako reć u kojoj državi.
To je krenulo iz UK i zahvatilo zapadnu i centralnu Europu (Njemačka, Nizozemska, Austrija osobno). Što veći "usisivač" to je pojava izraženija. Čekaj jel pričamo o domaćim radnicima ili imigrantima?
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:19 |
|
|
Imota je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: To je krenulo iz UK i zahvatilo zapadnu i centralnu Europu (Njemačka, Nizozemska, Austrija osobno). Što veći "usisivač" to je pojava izraženija.
Čekaj jel pričamo o domaćim radnicima ili imigrantima? Domaćim i stranim, ali bez migranata. Strani sa jakim kvalifikacijama. Ovi sa slabijim kvalifikacijama idu preko recruiter agencies i prijavljuju se u Češkoj, Sloveniji, .. pa dok ih ne preuzme neka zapadnija tvrtka koja će ih opet iznajmljivat .. A migranti .. ne znam kako njih distribuiraju, ali sigurno ne preko headhuntera.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:25 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Imota je napisao/la: Čekaj jel pričamo o domaćim radnicima ili imigrantima?
Domaćim i stranim, ali bez migranata. Strani sa jakim kvalifikacijama. Ovi sa slabijim kvalifikacijama idu preko recruiter agencies i prijavljuju se u Češkoj, Sloveniji, .. pa dok ih ne preuzme neka zapadnija tvrtka koja će ih opet iznajmljivat .. A migranti .. ne znam kako njih distribuiraju, ali sigurno ne preko headhuntera. Znam šta su agencije za zapošljavanje, i sorry neko te grdno iskorištava. Uglavnom to ništa nije zakonski, ko se sam doveo u takvu situaciju da posa ne zna nać bez agencije, jebiga sam si je kriv.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:30 |
|
|
Imota je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Domaćim i stranim, ali bez migranata. Strani sa jakim kvalifikacijama. Ovi sa slabijim kvalifikacijama idu preko recruiter agencies i prijavljuju se u Češkoj, Sloveniji, .. pa dok ih ne preuzme neka zapadnija tvrtka koja će ih opet iznajmljivat ..
A migranti .. ne znam kako njih distribuiraju, ali sigurno ne preko headhuntera.
Znam šta su agencije za zapošljavanje, i sorry neko te grdno iskorištava. Uglavnom to ništa nije zakonski, ko se sam doveo u takvu situaciju da posa ne zna nać bez agencije, jebiga sam si je kriv. Sve je to uredno po zakonu. I nije ništa do mene ili do bilo koga tko traži posao, ja sam se u to uvjerio, takvo je tržište rada tamo. Ne brini za mene, ja sam to riješio prije 15 godina (a mislim da je situacija danas vjerojatno gora), ali da je moderno ropstvo - po meni je točno to.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:40 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Imota je napisao/la:
Znam šta su agencije za zapošljavanje, i sorry neko te grdno iskorištava.
Uglavnom to ništa nije zakonski, ko se sam doveo u takvu situaciju da posa ne zna nać bez agencije, jebiga sam si je kriv.
Sve je to uredno po zakonu. I nije ništa do mene ili do bilo koga tko traži posao, ja sam se u to uvjerio, takvo je tržište rada tamo. Ne brini za mene, ja sam to riješio prije 15 godina (a mislim da je situacija danas vjerojatno gora), ali da je moderno ropstvo - po meni je točno to. Nije nego ljudi ne znaju svoja prava i imaju kulturološku odbojnost traženja sudske zaštite. Ajde da se radi o imigrantima al kao građanin Europske unije ovisit o agencijama za zapošljavanje..suludo suludo.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:42 |
|
|
Imota je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Sve je to uredno po zakonu. I nije ništa do mene ili do bilo koga tko traži posao, ja sam se u to uvjerio, takvo je tržište rada tamo. Ne brini za mene, ja sam to riješio prije 15 godina (a mislim da je situacija danas vjerojatno gora), ali da je moderno ropstvo - po meni je točno to.
Nije nego ljudi ne znaju svoja prava i imaju kulturološku odbojnost traženja sudske zaštite. Ajde da se radi o imigrantima al kao građanin Europske unije ovisit o agencijama za zapošljavanje..suludo suludo. Jedno su agencije za zapošljavanje a drugo su headhunteri. Do dobrih poslova i domaći stižu samo preko headhuntera.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:45 |
|
|
A zakoni, prava i to je već za satirični prilog
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:47 |
|
|
Uff švabe i humor... strašno.
Srića ne znam njemački, usprkos 4 godine učenja istog, bolje sam i latinski savlada od tog odurnog jezika.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:48 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Imota je napisao/la:
Nije nego ljudi ne znaju svoja prava i imaju kulturološku odbojnost traženja sudske zaštite.
Ajde da se radi o imigrantima al kao građanin Europske unije ovisit o agencijama za zapošljavanje..suludo suludo.
Jedno su agencije za zapošljavanje a drugo su headhunteri. Do dobrih poslova i domaći stižu samo preko headhuntera. Ovo šta ti opisuješ djeluje ko agencije, svejedno uglavnom netko te grdno iskorištava.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 16:48 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Imota je napisao/la: Šta bi to triba napravit da bi svi poslodavci te stavili na crnu listu, ama baš svi? Onda je bogme problem u tebi.
Ja bi se odselio iz takve države (kad bi bi te eto tek tako izolirali), to je baš distopija od društva ko iz nekih filmova. Nije nemoguće al ako si iole normalan čovik male su šanse za takvo šta.
Industrijska špijunaža (čuvanje poslovnih tajni), krađa podataka, nereprezentativno ponašanje, .. Zar bi ti u svojoj firmi zaposlio čovjeka koji krade podatke i špijunira?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 17:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Industrijska špijunaža (čuvanje poslovnih tajni), krađa podataka, nereprezentativno ponašanje, ..
Zar bi ti u svojoj firmi zaposlio čovjeka koji krade podatke i špijunira? Povjerenje i biznis. Ne ide bez toga. No, kod nas je moglo, pa je tako jedan nedavno s 35M subvencionirani subjekt pokraden, twice. To je valjda kad ti idu big numbers pa nemaš fokus.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Neradna nedjelja za kršćanskiju europsku Federaciju BiH? Postano: Danas, , 17:15 |
|
|
Imota je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Jedno su agencije za zapošljavanje a drugo su headhunteri. Do dobrih poslova i domaći stižu samo preko headhuntera.
Ovo šta ti opisuješ djeluje ko agencije, svejedno uglavnom netko te grdno iskorištava. Naravno, nije moguće da je servis odličan za gospodarstvo. Nije moguće da stranke usvajaju zakone na štetu radnika.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|