HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2024, 19:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 471 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Njemačka preuzela BiH
PostPostano: 26 pro 2020, 09:48 

Ministry of Sound je napisao/la:
HS1911 je napisao/la:
Baš sam o tome i ja razmišljao.

Da me netko pita daj reci kojeg europskog diplomata želiš kao VP ne znam što bi mu odgovorio, jer ne pamtim nikoga tko se otvoreno zalagao za zahtjeve Hrvata.

I Doris Pack se zalagala za ukidanje kantona, jačanje središnje države, hrvatske zahtjeve za novim IZ proglašavala interesima jedne stranke a ne interesima Hrvata u BiH...

Mislim da je to posljedica katastrofalne politike politike RH koja toliko vremena luta po pitanju BiH a dugo je čak pružala i podršku Sarajevu u obračunu s Hrvatima.

Ako u svemu ovome zasluge ima i RH (a ja se nadam i čini mi se da ima temelja vjerovati da ima) to je dobro iz više razloga, ja ću navesti dva.

Prvo, dobro je jer dokazuje da je Hrvatska sposobna utjecati na događaje u BiH onda kada se doista angažira i kada se ne vodi politika "obratite se Sarajevu".

Drugo, dobro je jer dokazuje kako - kada oba brda u RH podržavaju Hrvate u BiH - RH uspijeva u diplomatskim krugovima progurati i hrvatsku stranu priče.

Puno tu još posla ima za odraditi kako se ne bi svaki hrvatski spomen federalizma, konsitutivnosti, izbornog zakona i sl. u europskom mainstreamu doživljavao kao nacionalizam, radikalizam, secesionizam... tih dosadnih bosanskih Hrvata, ali ovo bi mogao biti dobar početak.

Napisao sam na drugoj temi, da ukoliko je doista Hrvatska odigrala barem nekih 10% u smjeni Inzka, da je to najveće diplomatsko postignuće Hrvatske od nezavisnosti (koje je postignuto kao subjekt, a ne kao objekt). Vidjet ćemo. Jedan sam od onih koji u svemu teže da se ide na bolje, pa makar bilo i 1% bolje, a da se ne upada u kolektivnu depru i proklinjanje kad se ne dobije sve odjednom.

Slažem se.

Ovo je definitivno dobar znak. I zbilja ima logike vjerovati kako je i RH odradila svoj dio posla.

Nerealno je kao što kažeš očekivati sve odjednom. Ali ovo je svakako razlog za optimizam.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 09:52 

dobro plivamo u diplomatskim vodama eu to je veliki plus a sigurno je velik dobitak kizina angažiranost u bih tako da se briše etiketiranje hdz-a kao izdvojenog političkog faktora ...i znakovito je da 90 posto sdp-ova biračkog tijela podržava Milanovića(nisam siguran da jesu al fakat je on veliki autoritet u stranki čak i kad ih posere)...

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 09:56 

HS1911 je napisao/la:
osvjedočeni hrvatski prijatelji poput Doris Pack davali žalosno nerazumijevajuće izjave po pitanju Hrvata u BiH.

Ispravak navoda - osvjedočeni prijatelji Republike Hrvatske.

Postoji ta dihotomija iliti kompartmentalizacija i u EU i u SAD glede prijateljstva prema RH, i istovremeno neprijateljstva prema Hrvatima BiH. Nedavno mi u SAD spominju neke navodno "hrvatske prijatelje". Ja im odmah izguglam izjave oko BiH i naravski krstim se s obje ruke.

Nema teorije da je hrvatska politika utjecala na njih, to su neki defaultni stavovi. Možda Plenki i Milanović nešto malo promijene, ako su voljni sukobiti se sa tim navodnim velikim "hrvatskim prijateljima".

Te dvije stvati su nerazdvojive, svaki neprijatelj hercegbosanskih Hrvata je neprijatelj RH.

Stvari stoje vrlo jednostavno, u Mostaru i Stocu se brane Ploče i Dubrovnik. A u nekom širem kontekstu, u Mostaru, pa čak i Banja Luci se brani čitava Hrvatska od neoosmanske najezde. Drži se USK izoliran od Sarajstana, a Sarajstan od Erdogana i ISILovaca. Spriječava se zelena transverzala Istanbul- Kladuša.

Osvjedočeni prijatelji RH nas ne bi doveli u situaciju da nas Dodik mora spašavati od muslimanske tužbe oko Pelješkog. Niti da nam je država opet vojna krajina prema imigrantskoj invaziji.
Druga je stvar što dio tih ljudi možda nema zle namjere prema RH, ali vjerojatno mnogi nisu imali zle namjere ni kad su dovukli 2 milijuna doktora, inžinjera i ostalih glavosječa u Njemačku. Ali to ništa ne mijenja na stvari, jer politika se ne ocijenjuje prema namjerama, nego prema rezultatima. Znate onu o paklu i namjerama...

Tako da ljudi poput Doris Pack možda u nekim stvarima i jesu prijatelji RH, ali više oni to misle za sebe nego je to stvarno stvarnost. BIH je strateško pitanje sigurnost RH i svatko tko to ugrožava nije naš prijatelj.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 09:57 

laganini je napisao/la:
dobro plivamo u diplomatskim vodama eu to je veliki plus a sigurno je velik dobitak kizina angažiranost u bih tako da se briše etiketiranje hdz-a kao izdvojenog političkog faktora ...i znakovito je da 90 posto sdp-ova biračkog tijela podržava Milanovića(nisam siguran da jesu al fakat je on veliki autoritet u stranki čak i kad ih posere)...

Najekstremniji SDPovci su otišli u Možemo!, tako da je stvar normalnija sad.

Mislim na birače, članstvo SDPa je jop uvijek jako loše.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:00 

divizija je napisao/la:

Postoji ta dihotomija iliti kompartmentalizacija i u EU i u SAD glede prijateljstva prema RH, i istovremeno neprijateljstva prema Hrvatima BiH. Nedavno mi u SAD spominju neke navodno "hrvatske prijatelje". Ja im odmah izguglam izjave oko BiH i naravski krstim se s obje ruke.

Nema teorije da je hrvatska politika utjecala na njih, to su neki defaultni stavovi. Možda Plenki i Milanović nešto malo promijene, ako su voljni sukobiti se sa tim navodnim velikim "hrvatskim prijateljima".

Te dvije stvati su nerazdvojive, svaki neprijatelj hercegbosanskih Hrvata je neprijatelj RH.

Stvari stoje vrlo jednostavno, u Mostaru i Stocu se brane Ploče i Dubrovnik. A u nekom širem kontekstu, u Mostaru, pa čak i Banja Luci se brani čitava Hrvatska od neoosmanske najezde. Drži se USK izoliran od Sarajstana, a Sarajstan od Erdogana i ISILovaca. Spriječava se zelena transverzala Istanbul- Kladuša.

Osvjedočeni prijatelji RH nas ne bi doveli u situaciju da nas Dodik mora spašavati od muslimanske tužbe oko Pelješkog. Niti da nam je država opet vojna krajina prema imigrantskoj invaziji.
Druga je stvar što dio tih ljudi možda nema zle namjere prema RH, ali vjerojatno mnogi nisu imali zle namjere ni kad su dovukli 2 milijuna doktora, inžinjera i ostalih glavosječa u Njemačku. Ali to ništa ne mijenja na stvari, jer politika se ne ocijenjuje prema namjerama, nego prema rezultatima. Znate onu o paklu i namjerama...

Tako da ljudi poput Doris Pack možda u nekim stvarima i jesu prijatelji RH, ali više oni to misle za sebe nego je to stvarno stvarnost. BIH je strateško pitanje sigurnost RH i svatko tko to ugrožava nije naš prijatelj.

Prijatelji Hrvatske u smislu da su možda pomagali tijekom DR (isključivo u granicama RH, naravski), da su pomogli prilikom ulaska u EU, i da će pomoći u bilo kojem sporu sa Srbima. To je sasvim dovoljno za 90% Hrvata, općenito smo toliko gladni i željni prijatelja, da je ljestvica za preskočiti kad se tiče dodjeljivanja tog epiteta jako niska.

Ti isti prijatelji se pretvaraju u drske suflere, po pitanju sporova sa Muslimanima u BiH, ili po pitanju rapefugees u tranzitu.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:10 

...to bi tribala bit normalna stvar toliko puta sam objašnjavao bošnjacima na forumu da je briga za hrvate izvan rh ustavna stvar i zašto to uvik definiraju kao unutrašnje mišanje stvari..

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:13 

HS1911 je napisao/la:
osvjedočeni hrvatski prijatelji poput Doris Pack davali žalosno nerazumijevajuće izjave po pitanju Hrvata u BiH.

Apsolutno se slažem, dobro si ovo elaborirao.

Čak i der Standard jučer u članku Čovića predstavlja kao radikalnog nacionalista i u isto vrijeme pojašnjava kako hrvatski HDZ nije takav i da je Plenković umjereni europejac.

Više je razloga zašto je tome tako, ali preskočit ću taj dio da ne širim priču previše.

Ono što je bitno danas jest da u RH po prvi puta imamo na vlasti ljude koji skrbe za Hrvate u BiH a istovremeno se njih same ne doživljava kao problematične ili nacionaliste u MZ.

To bi mogao biti fantastičan kapital. Jer kada si imao Tuđmana koji je brinuo za Hrvate u isto vrijeme je on sam bio neomiljen u MZ. A kada su na vlasti bili miljenici MZ poput Mesića, oni su otvoreno bili protiv Hrvata

A danas kad jedan ljevičar Milanović kaže da se nad Hrvatima provodi zulum ili kad jedan briselski ćato Plenković (koji u isto vrijeme vodi žestoku borbu protiv desnice u RH) poruči da koncept konstitutivnosti ne treba smatrati nečim zaostalim, onda nije više tako jednostavno sve to prikazati kao hrvatski nacionalizam.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:19 

HS1911 je napisao/la:

Čak i der Standard jučer u članku Čovića predstavlja kao radikalnog nacionalista i u isto vrijeme pojašnjava kako hrvatski HDZ nije takav i da je Plenković umjereni europejac.

Više je razloga zašto je tome tako, ali preskočit ću taj dio da ne širim priču previše.

Ono što je bitno danas jest da u RH po prvi puta imamo na vlasti ljude koji skrbe za Hrvate u BiH a istovremeno se njih same ne doživljava kao problematične ili nacionaliste u MZ.

To bi mogao biti fantastičan kapital. Jer kada si imao Tuđmana koji je brinuo za Hrvate u isto vrijeme je on sam bio neomiljen u MZ. A kada su na vlasti bili miljenici MZ poput Mesića, oni su otvoreno bili protiv Hrvata

A danas kad jedan ljevičar Milanović kaže da se nad Hrvatima provodi zulum ili kad jedan briselski ćato Plenković (koji u isto vrijeme vodi žestoku borbu protiv desnice u RH) poruči da koncept konstitutivnosti ne treba smatrati nečim zaostalim, onda nije više tako jednostavno sve to prikazati kao hrvatski nacionalizam.

Dobar rezime, da ključ svega je da su sada u Hrvatskoj na vlasti ljudi koji imaju dobar rejting u EU, a istovremeno se zalažu za Hrvate BiH. To nismo imali od nezavisnosti Hrvatske. Treba vidjeti još, je li stav prema BiH ono što će od Plenkija i Milanovića napraviti parije poput Njofre. Mada je opet teško zamisliti da ti međunarodni jebivjetri imaju toliku snažnu ljubav za Muslimane, da bi bili voljni zbog njih ići đonom na Hrvatsku, koja ipak ima neku težinu, i dosta toga za trgovati unutar EU. Možda bude dovoljno ako uspiju bh. Muslimane predstaviti ne u tom civilizacijskom narativu, od kojeg zapadnjaci strijepe jer im zvuči na islamofobiju, i da ih se predstavi kao Erdoganovu ekspozituru, što je marketinški lakše uvaliti.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:25 

HS1911 je napisao/la:

Ima tu jedna nova stvar koja nije bila prije. Republika Hrvatska je sada istakla položaj Hrvata u BiH kao najvažnije vanjskopolitičko pitanje.

Teško je biti prijatelj RH ako ne pomažeš oko jedine teme do koje je Hrvatskoj stalo. Mislim da se fokusom RH samo na BiH može napraviti razlika.

Ranije RH uopće nije potencirala BiH, bila je tema npr ulaska u EU, pa tema ulaska u NATO itd. HDZ BiH je u tome ispadao ekstremistički pokret kojeg čak ni Hrvatska ne podržava.

1027 of 2558 - 40.15%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:29 

Ono o čemu ja sada razmišljam jest način na koji se u ovaj momentum najefikasnije može uključiti hrvatska politika u BiH, u prvom redu HDZ BiH.

Kako od dežurnih negativaca uz pomoć briselskih miljenika Plenkovića i Milanovića postati oni na koje će se gledati sa simpatijama.

Mislim da je bitno snažno i kontinuirano emitirati sljedeće:
- Hrvati u BiH vole svoju domovinu BiH, prihvaćaju njenu cjelovitost i ne žele njen raspad
- Hrvati u BiH nisu pobornici nikakvog etnonacionalizma već kao najmanje brojan narod brinu o svom identitetu na isti način kao što se to može vidjeti u zemljama poput Belgije, Švicarske...
- Hrvati u BiH kao vrijedan i marljiv narod, s razvijenim poduzetničkim i poslovnim duhom želi biti pokretač gospodarskog razvoja BiH i većeg standarda svih stanovnika BiH
- Hrvati u BiH sa svojim iskustvima koja imaju kao državljani EU odbacuju balkanski ukorijenjenu korupciju, kriminal, nepotizam... i žele biti predvodnik promjena u BiH po tom pitanju
- Hrvati u BiH jesu i žele biti predvodnik euroatlantskog puta BiH te su u potpunosti posvećeni partnerstvu s EU i SADom

Na ovaj način bi se ostvario najbolji sinergijski učinak s onim što trenutno radi Zagreb. A osim toga, treba imati na umu da Plenković - čak i uz pohvalnu aktualnu politiku prema BiH - neće riskirati svoju EU reputaciju i neće se izlagati za one hrvatske političare u BiH koji će ustrajati u nekakvim rigidnim stavovima, radikalizmu, kriminalu...

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:32 

HS1911 je napisao/la:
Ono o čemu ja sada razmišljam jest način na koji se u ovaj momentum najefikasnije može uključiti hrvatska politika u BiH, u prvom redu HDZ BiH.

Kako od dežurnih negativaca uz pomoć briselskih miljenika Plenkovića i Milanovića postati oni na koje će se gledati sa simpatijama.

- Hrvati u BiH vole svoju domovinu BiH, prihvaćaju njenu cjelovitost i ne žele njen raspad
- Hrvati u BiH nisu pobornici nikakvog etnonacionalizma već kao najmanje brojan narod brinu o svom identitetu na isti način kao što se to može vidjeti u zemljama poput Belgije, Švicarske...
- Hrvati u BiH kao vrijedan i marljiv narod, s razvijenim poduzetničkim i poslovnim duhom želi biti pokretač gospodarskog razvoja BiH i većeg standarda svih stanovnika BiH
- Hrvati u BiH sa svojim iskustvima koja imaju kao državljani EU odbacuju balkanski ukorijenjenu korupciju, kriminal, nepotizam... i žele biti predvodnik promjena u BiH po tom pitanju
- Hrvati u BiH jesu i žele biti predvodnik euroatlantskog puta BiH te su u potpunosti posvećeni partnerstvu s EU i SADom

Na ovaj način bi se ostvario najbolji sinergijski učinak s onim što trenutno radi Zagreb. A osim toga, treba imati na umu da Plenković - čak i uz pohvalnu aktualnu politiku prema BiH - neće riskirati svoju EU reputaciju i neće se izlagati za one hrvatske političare u BiH koji će ustrajati u nekakvim rigidnim stavovima, radikalizmu, kriminalu...

... :aleale :palacgore1

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:36 

tucepi je napisao/la:
Napisao sam na drugoj temi, da ukoliko je doista Hrvatska odigrala barem nekih 10% u smjeni Inzka, da je to najveće diplomatsko postignuće Hrvatske od nezavisnosti (koje je postignuto kao subjekt, a ne kao objekt). Vidjet ćemo. Jedan sam od onih koji u svemu teže da se ide na bolje, pa makar bilo i 1% bolje, a da se ne upada u kolektivnu depru i proklinjanje kad se ne dobije sve odjednom.

Hrvatska igra igru i to dobru, iza kulisa.
Trenutno Hrvatska je najveći zaštitnik srpskih i hrvatskih interesa u BiH, puno puno više utjecaja nego npr. Srbija...
Šta su Bošnjaci strateški izgubili svojom politikom ni njima vjerovatno još uvijek nje jasno.
Zvuči pomalo oksimoronski ali tako stvari stoje...

Šta su izgubili? Ispuni sve srpske i hrvatske političke želje u BiH i faktički ne postojiš više. Samo te treba pomesti metlom i pokupiti lopatom. Nisu izgubili ništa sem statusa quo ante. Bošnjačka politika neće više biti dio ničijih eksperimenata ako ti eksperimenti ne budu poštovali EU acquis i na prvo mjesto ne budu stavljali individualna prava. Može Schmidt samo k. svirati, čak i ako se uskoro pojavi. A može mu se desiti i da ga smijene za godinu kao Schwartza-Schillinga. Svejedno je ko će doći, jer se radi o principima.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:37 

HS1911 je napisao/la:
A osim toga, treba imati na umu da Plenković - čak i uz pohvalnu aktualnu politiku prema BiH - neće riskirati svoju EU reputaciju i neće se izlagati za one hrvatske političare u BiH koji će ustrajati u nekakvim rigidnim stavovima, radikalizmu, kriminalu...

Onda piši propalo, jer su Muslimani i mediji kreirali narativ da je Čović, inače kamilica, baš onaj dosadno proeuropski tip političara, nekakav moderni mafiozo i ultranacionalist sve u jednom. I na istu foru bi optužili i sve moguće nasljednike, tako da izmjena kadra nije rješenje.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:41 

HS1911 je napisao/la:

samo sudjeluju u najbližem savezu sa pro-ruskim separatistom Dodikom
eto prilike da se teme kojima se smije DN FBiH baviti definiraju kao pitanje identiteta, jezik, religija, školstvo, kultura
žele biti glavni uvoznici i valjatori robe sa Zapada, što već i rade
dobar vic, sudionici svega nabrojanog već 30 godina
kako da ne, sa Čovićem u Moskvi

Ako se na ovo oslanjate, nadrapali ste. Nemate veze ni sa čim nabrojanim.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:42 

..nađite onda nešto desnije od hdz bih da bi čović bio prihvatljiv...il možda da čović časno odstupi...igrajmo igru..

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 10:47 

Lars Dietrich je napisao/la:
HS1911 je napisao/la:

samo sudjeluju u najbližem savezu sa pro-ruskim separatistom Dodikom
eto prilike da se teme kojima se smije DN FBiH baviti definiraju kao pitanje identiteta, jezik, religija, školstvo, kultura
žele biti glavni uvoznici i valjatori robe sa Zapada, što već i rade
dobar vic, sudionici svega nabrojanog već 30 godina
kako da ne, sa Čovićem u Moskvi

...šovinistički pristup prika al kolko sam skonta općeniti bošnjački ... :pepam

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:01 

laganini je napisao/la:

Ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu da je ovo gore tOčno. Ustvari je hrvatska politika i trebala biti vodeća i najprogesivnija u BiH. To je bilo prirodno stanje stvari. Međutim moje želje i iluzije o BH Hrvatima, općenito Hrvatskoj i realnost su nešto sasma drugo. Ovaj me je forum gotovo izliječio od pravaških iluzija, ali sam kao i svaki rekonvalescent u opasnosti od relapsa sve dok ne izađem iz medicinske ustanove. Liječe me admini elektro-šokovima i raznim tabletama.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:10 

laganini je napisao/la:

Ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu da je ovo gore tOčno. Ustvari je hrvatska politika i trebala biti vodeća i najprogesivnija u BiH. To je bilo prirodno stanje stvari. Međutim moje želje i iluzije o BH Hrvatima, općenito Hrvatskoj i realnost su nešto sasma drugo. Ovaj me je forum gotovo izliječio od pravaških iluzija, ali sam kao i svaki rekonvalescent u opasnosti od relapsa sve dok ne izađem iz medicinske ustanove.

...najveća zamjeka Hrvatskoj politici prema molim samo bez floskula o frakcijama i nekakvim okupacijam..molim..

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:26 

HS1911 je napisao/la:
A osim toga, treba imati na umu da Plenković - čak i uz pohvalnu aktualnu politiku prema BiH - neće riskirati svoju EU reputaciju i neće se izlagati za one hrvatske političare u BiH koji će ustrajati u nekakvim rigidnim stavovima, radikalizmu, kriminalu...

Onda piši propalo, jer su Muslimani i mediji kreirali narativ da je Čović, inače kamilica, baš onaj dosadno proeuropski tip političara, nekakav moderni mafiozo i ultranacionalist sve u jednom. I na istu foru bi optužili i sve moguće nasljednike, tako da izmjena kadra nije rješenje.

Kao što si i sam rekao – netko je stvorio taj narativ. Sad ga treba mijenjati. A situacija je idealna. Jer ako iza Čovića stoje besprijekorni europejci poput Plenkovića i Milanovića, onda će se i ta EU ekipa morati zapitati – nismo li možda pogriješili s tim podozrivim stavom prema Hrvatima u BiH, jesu li oni doista tek rigidni nacionalisti i kriminalci? Jer ako jesu, možemo biti sigurni da takve naš Andrej i Zoran ne bi ni štapom dotakli, a kamoli ih tako zdušno zagovarali? Da nismo možda preolako pali na sarajevsku medijsku propagandu koja ih takvima prikazuje baš iz svojih nacionalističkih interesa?

Ovdje je jako bitna koordinacija i HDZ BiH tu mora odraditi svoj dio posla. Mislim da to uopće nije neizvedivo. Čović bi morao imati na umu Đukanovića. On je bio najveći europejac, odveo je CG u NATO pored svih strašnih problema, vodio je najžešće bitke protiv snažnog ruskog utjecaja… Ali ni sve to mu nije bilo dovoljno, jer Zapad više nije mogao ignorirati sveopću korupciju, nepotizam i kriminal vladajućih. U tolikoj mjeri da su manje-više podržali dolazak otvoreno proruskih i anti-NATO figura na vlast

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:30 

Znači magarac Milanović je za ovo znao prije sviju. Ko bi se nadao od njega tako smotanog.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:37 

Prijatelji Hrvatske u smislu da su možda pomagali tijekom DR (isključivo u granicama RH, naravski), da su pomogli prilikom ulaska u EU, i da će pomoći u bilo kojem sporu sa Srbima. To je sasvim dovoljno za 90% Hrvata, općenito smo toliko gladni i željni prijatelja, da je ljestvica za preskočiti kad se tiče dodjeljivanja tog epiteta jako niska.

Ti isti prijatelji se pretvaraju u drske suflere, po pitanju sporova sa Muslimanima u BiH, ili po pitanju rapefugees u tranzitu.

Kako rekoh, u nekim stvarima nam jesu prijatelji, no pitanje BIH je naše strateško pitanje, to je pitanje sigurnosti RH više nego ljubavi prema sunarodnjacima i ko je tu protiv nas, je PROTIV NAS.

Uostalom, da istjeram stvari na čistac, Hrvatska ima dovoljno teritorija da sve Hrvate iz BIH preseli u HR i da to ni ne primjeti.

Ali to bi ozbiljno sigrnosno ugrozilo samu Hrvatsku.

Što se tiće makretinšk strategije, naši europejci trebaju staln isticati da je tzv. građanska opcija mimikrija za VEĆINSKI nacionalizam i stvaranje monoetničke BIH.

To je naprosto retorika pred kojom libtardi i centristi nemaju odgovora. Jer kad im kažeš da oni zapravo podupiru NACIONALIZAM i to nacionalizam VEĆINE i pretvaranje multitničke države u monoetničku, njihov falegalntski multikultizam im nalaže da postupe suprotno.

Dakle čim neki libtard na zapadu počne pričati o građanskoJ BIH optužit ga da podupire nacionalizam većinu i monoetničnost. I taj je paraliziran, to su najveće hereze.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:38 

HS1911 je napisao/la:

Dobar rezime, da ključ svega je da su sada u Hrvatskoj na vlasti ljudi koji imaju dobar rejting u EU, a istovremeno se zalažu za Hrvate BiH. To nismo imali od nezavisnosti Hrvatske. Treba vidjeti još, je li stav prema BiH ono što će od Plenkija i Milanovića napraviti parije poput Njofre. Mada je opet teško zamisliti da ti međunarodni jebivjetri imaju toliku snažnu ljubav za Muslimane, da bi bili voljni zbog njih ići đonom na Hrvatsku, koja ipak ima neku težinu, i dosta toga za trgovati unutar EU. Možda bude dovoljno ako uspiju bh. Muslimane predstaviti ne u tom civilizacijskom narativu, od kojeg zapadnjaci strijepe jer im zvuči na islamofobiju, i da ih se predstavi kao Erdoganovu ekspozituru, što je marketinški lakše uvaliti.

Dobro rečeno. Meni je – uz sav njihov uspjeh u kapitalizaciji Srebrenice i općenito uloge ratne žrtve – također teško povjerovati kako su oni toliko važni, omiljeni i kako će im svi nekritički podilaziti i braniti ih što god da se dogodilo. I u tom kontekstu doista je nužno zapadnim partnerima ukazivati na određene stvari. Svakako na taj islamistički element i turkofiliju. Recimo, prišapnuti Franzucima (i još nekima) svake godine kada Sarajevo na dan genocida nad Armencima ističe turske zastave. Osim toga, mislim da zapadnim partnerima treba daleko više ukazivati da svojom podrškom lažnim građanima ohrabruju Bošnjake koji se trenutno ponašaju identično kao Milošević početkom 90-ih, koji je uživao simpatije Zapada s lažnom pričom o modernoj federaciji i jedan čovjek – jedan glas. Ova situacija je apsurdna. Nekakvi fanatici i radikali poput Bajrovića, nacionalističke stranke poput SDA ili jednostavno alkoholičari šarlatani poput Komšića se prezentiraju i drže lekcije o europskim vrijednostima, toleranciji, građanskoj državi…

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:40 

laganini je napisao/la:

Ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu da je ovo gore tOčno. Ustvari je hrvatska politika i trebala biti vodeća i najprogesivnija u BiH. To je bilo prirodno stanje stvari. Međutim moje želje i iluzije o BH Hrvatima, općenito Hrvatskoj i realnost su nešto sasma drugo. Ovaj me je forum gotovo izliječio od pravaških iluzija, ali sam kao i svaki rekonvalescent u opasnosti od relapsa sve dok ne izađem iz medicinske ustanove. Liječe me admini elektro-šokovima i raznim tabletama.

Zadnji pravaš je nestao sa smrću generala Praljka.

Do daljnjeg ste "suprotna strana". Nema više sjedenja na dvije stolice. Ili si Hrvat ili alien. :kava

1027 of 2558 - 40.15%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:42 

divizija je napisao/la:
Što se tiće makretinšk strategije, naši europejci trebaju staln isticati da je tzv. građanska opcija mimikrija za VEĆINSKI nacionalizam i stvaranje monoetničke BIH.

To je naprosto retorika pred kojom libtardi i centristi nemaju odgovora. Jer kad im kažeš da oni zapravo podupiru NACIONALIZAM i to nacionalizam VEĆINE i pretvaranje multitničke države u monoetničku, njihov falegalntski multikultizam im nalaže da postupe suprotno.

Dakle čim neki libtard na zapadu počne pričati o građanskoJ BIH optužit ga da podupire nacionalizam većinu i monoetničnost. I taj je paraliziran, to su najveće hereze.

Da, ovaj dio. Lijepo sročeno. I na koncu - to je doista i tako. Pa zar postoji toliki imbecil na Zapadu koji vjeruje da recimo SDA građansko uređenje želi zato što su oni stranka koja promovira nekakva individualna prava a ne zato što je to način da Bošnjaci dominiraju nad onima kojih je manje od njih!?

Vrh

PostPostano: 26 pro 2020, 11:55 

HS1911 je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Da, ovaj dio. Lijepo sročeno. I na koncu - to je doista i tako. Pa zar postoji toliki imbecil na Zapadu koji vjeruje da recimo SDA građansko uređenje želi zato što su oni stranka koja promovira nekakva individualna prava a ne zato što je to način da Bošnjaci dominiraju nad onima kojih je manje od njih!?

Znaju to već Europljani sve jako dobro. Nema europske države koja je više centralizirana danas nego prije 50 godina.

Ono što muslimani žele je bliže turskom odnosu prema Kurdima, i nema nikakve veze sa Europom.

1027 of 2558 - 40.15%

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 471 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Fredericktown, iprodano, Patriota, Usora 95 i 90 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: