HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 sij 2025, 19:00.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1887 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 76  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici
PostPostano: 26 svi 2024, 16:42 

aleksije radicevic je napisao/la:
bezimeni12 je napisao/la:
Srbima Srebrenica, muslimanima rezolucija, mogu je uokviriti i okaciti na zid.

Srebrenica je i pre Rezolucije pripadala Srbima. Zbog toga sto su muslimani dobili Rezoluciju, Srbi treba da dobiju drzavnu imovinu.

Tako stvari ne funkcuonisu :sega
Dobit cete qurac

Odgojila majka Bosna prsa junačka

Bog,Bosna,Bošnjaci.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 16:51 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
15029]
slika

Čete, ovo vam je imovina. I povjesna i entitetska. Ne možete sabrati sumu. Sa ovim doživotna! :sega :sega

Kaj bi vise?

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:05 

Je l jos nekome ovaj Patriota smesan covek? :D
Mislim na nacin kako pise, kako komentarise, kako porucuje... =))

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:14 

Većina muslimana tako piše i rezonuje. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:25 

Kolika je specifična težina nečeg, što nije obavezujuće čak i kada je usvojeno natpolovičnom većinom UN zemalja ?

Rekao bih , kao Svjetski dan leptira .
(prekosutra , za one koji su slučajno propustili da to znaju )

Jedno sam siguran ... holidejinovsko nedonošče, bi nastavilo sa ''jaukom do neba'' , taman da su ZA glasali , samo takozvani sponzori rezolucije .
Čak i da je rezultat bio rukometni 20-19 , a ne košarkaški , kako ga u želji da zabašuri nedostatak makar proste većine (50% UN zemalja +1 jedna ) nazva Slučajni Prolaznik koji je krenuo da dohvati loptu :zubati .

Nedonošče osim kmeke ništa drugo nema .
Pa mu je kmečanje jedini način borbe za ostvarivanje prevelikih mokrih snova, kako političkih , tako i svake drugih .
Preveliki su to snovi za tanka leđa malog Kalimera (pile) .

PS.
Mišljenja sam da takvom ''politikom'' sami sebi pristavljaju supu u koju će uskočiti.
Prije ... ili poslije...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:30 

Graničar18 je napisao/la:

Većina muslimana tako piše i rezonuje. :zubati

Nije to samo do isparenja iz džamijskih tepiha.

Bog te pito s čim lakiraju podove u medžlisu :crying

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:46 

Honduras zahvalio Srbiji na donaciji od $500 000. Neki sumnjaju da je to povezano sa rezolucijom.

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:50 

Naša Kvačica je napisao/la:
Honduras zahvalio Srbiji na donaciji od $500 000. Neki sumnjaju da je to povezano sa rezolucijom.

To smo im platili za lak koji smo tušnuli medžlisu :zubati

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:58 

Ne znam za Honduras, ako i jesu to naplatili, neka im, ionako je propalo.

Za komunističku diktaturu Nikaragvu znamo razlog...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:59 

O di si Michael, živ si. :zubati

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 17:59 

Diže se kmeka kod muslimana i međusobno optuživanje, gadan je mamurluk kad se otrijezniš. Sad se međusobno obračunavaju ko je kriv a naprosto su svi bezveze palili krezubu turčad oko rezolucije i stvarali nerealna očekivanja.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:01 

novem je napisao/la:
Nenad kaže da je to sve slabo bilo.

https://youtu.be/MDx8XSkbt6I?t=49

Sad ga optužuju da je agent BIA =))

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:06 

Imota je napisao/la:
Diže se kmeka kod muslimana i međusobno optuživanje, gadan je mamurluk kad se otrijezniš. Sad se međusobno obračunavaju ko je kriv a naprosto su svi bezveze palili krezubu turčad oko rezolucije i stvarali nerealna očekivanja.

Ma to su neki njihovi cobani, budale.

Oni pravi, proput Sarajke i Patriote, nepokolebljivi su u stavu da su izdominirali. :D

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:08 

Imota je napisao/la:

Ma to su neki njihovi cobani, budale.

Oni pravi, proput Sarajke i Patriote, nepokolebljivi su u stavu da su izdominirali. :D

to je ono kako se kaže "cigansko veselje" plačeš i na silu se smiješ i uvjeravaš se da je sve super.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:22 

Muslimanima je mnogo važno da im drugi a posebno Srbi priznaju genocid u Srebrenici.Onih preostalih 11 genocida iz bošnjačke istorije počev od genocida u Crnoj Gori iz 17 vijeka rijetko spominju ali ovog u Srebrenici drže se kao Bosanac bukve.
Mišljenja sam da ima mjesta za komopromis.Priznanje genocida može da bude dio paketa razdruženja

Postavlja se pitanje zašto je Bošnjacima toliko važno priznanje genocida ?
Da li zbog poštovanja žrtava u Srebrenici kako najčešće kažu ili sa nekog drugog razloga.
Ja ne vidim da je poštovanje prema žrtvama manje ako se kaže da je u Srebrenici izvršen ratni zločin a ne genocid.Genocid je samo vrsta zločina.Uži pojam od pojma zločin.Čak se mislim i u Deklaraciji o sprečavanju o genocidu govori kao o zločinu genocida.
Muslimanima je u stvari potvrda genocida u Srebrenici potrebna da bi svom izboru rata umjesto pregovora i kompromisnog rešenja dali kakav takav smisao.Bošnjaci su izabrali rat da bi spriječili refomu zatečenog (unitarnog) uređenja Socijalističke Republike BiH ali u tome nisu uspjeli.Ako bi bio priznat genocid od srpske strane onda bi bošnjačka elita mogla da kaže svom narodu - borili smo se da se odbranimo od genocida.Ono što se dogodilo u Srebrenici dogodilo bi se i svim drugim Musliimanima u BIH ali uspjeli smo da se odbranimo uglavnom.
U osnovi priznanje genocida je interna muslimanska potreba a ne nešto na osnovu čega bi Muslimani postavljali zahtjeve prema drugima to jeste prema Srpskoj.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:29 

Srbima Srebrenica, muslimanima rezolucija, mogu je uokviriti i okaciti na zid.

Srebrenica je i pre Rezolucije pripadala Srbima. Zbog toga sto su muslimani dobili Rezoluciju, Srbi treba da dobiju drzavnu imovinu.

Imovina je davno uknjizena.
Sad se radi o knjizenju hotela Evropa, Ekonomskog fakulteta, one saudijske dzamije....
Moze i plaketa na zidu "Ovo je genocidaska imovina".

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:29 

Haram je napisao/la:

Ti ne znas pet postova zaredom napisati bez vrijedjanja. Koji ti je ***, sto si stalno tako nadrkana?

Razmjenjujemo argumente, a to se moze i bez nazivanja sagovornika retardom i glupanom.

Uopste ne negiram sve to sto pises o Dodiku i politickom mainstreamu u RS, vec ti pokusavam ukazati na "bosnjacku mitomaniju" koja im je kao pogonsko gorivo. A nacin na koji se ti ponasas, nacin na koji iznosis argumente i sadrzaj tih argumenata, reprezentuju upravo to.

Ali ok, za tebe je stvar jasna: vjecna nepomirljivost i neprijateljstvo, pa kom obojci, kom odojci, jelda. Ja - vidis - ne mislim tako, a posto ocigledno ne mozemo ubijediti jedno drugo, ja te ostavljam da se digitalno krvis s njima. Fala kurzu, ne manjka forumu ni srpskih radikala. Ali tu ste negdje po mindsetu.

Ja ne kužim koliko ti puta treba biti ponovljeno, da entitet koji ima zalog/hipoteku genocida, ni pod kojim uvjetima neće steći ni samostalnost a ni mogućnost odcjepljenja/pripajanja Srbiji.
Znaci civilizirani svijet, jučer je usvojio rezoluciju, i samim usvajanjem rezolucije, uništio bilo kakvu mogućnost Srbima da pokušaju separatistički djelovati.

Ako to nije uspjeh, ne znam sto jeste.

Mene ne zanimaju propali režimi i diktatori koji su glasali protiv. Takodjer su “smehotresne” i utjehe Srbima, kako će se ocijepiti kad Kina preuzme vodeću ulogu u svijetu od USA.

Ne zanima me ni nabacivanje krivnje, da je rezolucija usvojena na stradanjima Palestinaca. Te tvrdnje su notorne gluposti. Mi ne namjeravamo ništa odbiti sto smo dobili rezolucijom, naprotiv! Potrudicemo se da svake godine profitiramo. Pa znaci kad mali Jovan, sa mamom i tatom dodje u Beč ili Berlin trbuhom za kruhom ima da oci o Srebrenici.

Ti stvarno mislis da ce ta rezolucija igrati ikakvu, ali zaista IKAKVU ulogu, kad govorimo o tome sta se uci po austrijskim skolama?

Imam poprilicno dobar uvid u obrazovni segment austrijskog drustva, i mogu ti reci, sve i da se uci, da se uopste dodje do 95. godine, to ti kod 99 posto ulazi u jedno uho a izlazi iz drugog. Pri cemu cisto sumnjam da ce Srebrenica uopste i uci u skolske udzbenike. Ali i ako udje, to ce ti biti kratak odlomak o ratu u SFRJ, raspadu, i zlocinima. I ako se spomene Srebrenica kao genocid, ona bi se spominjala i bez ove rezolucije jer je EU uglavnom priznala zlocin u Srebrenici kao genocid, pa tako i BRD, Engleska, i sve ove "civilizovane zemlje" na koje se pozivas. (Kina najstarija civilizacija planete, al hajd nek ti "bidne"...)

A kao sto vidimo, ovom priznanju se veci dio planete nije priklonio uprkos njemacko-ruandskoj rezoluciji. Tako da - ponavljam - ovo moze samo sluziti za izdrkavanja kratkorocnog tipa. Ali ono sto je ocito, je dodatno produbljivanje mrznje i sipanje benzina na vatru ratne psihoze.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:32 

Sad se radi o knjizenju hotela Evropa, Ekonomskog fakulteta, one saudijske dzamije....

Zezas? :confused1
Pa koliku su larmu napravili i nasi i njihovi, mislio sam da se radi o zemlji, vodi i vazduhu, nebu... :D

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:32 

Srpsčanin je napisao/la:
Muslimanima je mnogo važno da im drugi a posebno Srbi priznaju genocid u Srebrenici.Onih preostalih 11 genocida iz bošnjačke istorije počev od genocida u Crnoj Gori iz 17 vijeka rijetko spominju ali ovog u Srebrenici drže se kao Bosanac bukve.
Mišljenja sam da ima mjesta za komopromis.Priznanje genocida može da bude dio paketa razdruženja

Postavlja se pitanje zašto je Bošnjacima toliko važno priznanje genocida ?
Da li zbog poštovanja žrtava u Srebrenici kako najčešće kažu ili sa nekog drugog razloga.
Ja ne vidim da je poštovanje prema žrtvama manje ako se kaže da je u Srebrenici izvršen ratni zločin a ne genocid.Genocid je samo vrsta zločina.Uži pojam od pojma zločin.Čak se mislim i u Deklaraciji o sprečavanju o genocidu govori kao o zločinu genocida.
Muslimanima je u stvari potvrda genocida u Srebrenici potrebna da bi svom izboru rata umjesto pregovora i kompromisnog rešenja dali kakav takav smisao.Bošnjaci su izabrali rat da bi spriječili refomu zatečenog (unitarnog) uređenja Socijalističke Republike BiH ali u tome nisu uspjeli.Ako bi bio priznat genocid od srpske strane onda bi bošnjačka elita mogla da kaže svom narodu - borili smo se da se odbranimo od genocida.Ono što se dogodilo u Srebrenici dogodilo bi se i svim drugim Musliimanima u BIH ali uspjeli smo da se odbranimo uglavnom.
U osnovi priznanje genocida je interna muslimanska potreba a ne nešto na osnovu čega bi Muslimani postavljali zahtjeve prema drugima to jeste prema Srpskoj.

Pa to je svima jasno, samo se neki prave naivni.... Nikog nije zapravo briga za žrtve, oni su ionako mrtvi... Bitno je kako to iskoristiti u politici...

Ali nije to nova stvar.... Tako su i srpski nacionalisti plašili Srbe u Hrvatskoj sa Jasenovcem i genocidom..

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:40 

Pa koliku su larmu napravili i nasi i njihovi, mislio sam da se radi o zemlji, vodi i vazduhu, nebu... :D

Nema tu dileme.
Srpska zemlja, srpska voda, srpski vazduh.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 18:46 

O di si Michael, živ si. :zubati

Motam se tu i tamo :)

Iako je ovo tužna tema za ćaskanje (Srebrenica je zbilja mračna priča), viđat ćemo se češće na forumu.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 19:42 

Haram je napisao/la:

Ja ne kužim koliko ti puta treba biti ponovljeno, da entitet koji ima zalog/hipoteku genocida, ni pod kojim uvjetima neće steći ni samostalnost a ni mogućnost odcjepljenja/pripajanja Srbiji.
Znaci civilizirani svijet, jučer je usvojio rezoluciju, i samim usvajanjem rezolucije, uništio bilo kakvu mogućnost Srbima da pokušaju separatistički djelovati.

Ako to nije uspjeh, ne znam sto jeste.

Mene ne zanimaju propali režimi i diktatori koji su glasali protiv. Takodjer su “smehotresne” i utjehe Srbima, kako će se ocijepiti kad Kina preuzme vodeću ulogu u svijetu od USA.

Ne zanima me ni nabacivanje krivnje, da je rezolucija usvojena na stradanjima Palestinaca. Te tvrdnje su notorne gluposti. Mi ne namjeravamo ništa odbiti sto smo dobili rezolucijom, naprotiv! Potrudicemo se da svake godine profitiramo. Pa znaci kad mali Jovan, sa mamom i tatom dodje u Beč ili Berlin trbuhom za kruhom ima da oci o Srebrenici.

Ti stvarno mislis da ce ta rezolucija igrati ikakvu, ali zaista IKAKVU ulogu, kad govorimo o tome sta se uci po austrijskim skolama?

Imam poprilicno dobar uvid u obrazovni segment austrijskog drustva, i mogu ti reci, sve i da se uci, da se uopste dodje do 95. godine, to ti kod 99 posto ulazi u jedno uho a izlazi iz drugog. Pri cemu cisto sumnjam da ce Srebrenica uopste i uci u skolske udzbenike. Ali i ako udje, to ce ti biti kratak odlomak o ratu u SFRJ, raspadu, i zlocinima. I ako se spomene Srebrenica kao genocid, ona bi se spominjala i bez ove rezolucije jer je EU uglavnom priznala zlocin u Srebrenici kao genocid, pa tako i BRD, Engleska, i sve ove "civilizovane zemlje" na koje se pozivas. (Kina najstarija civilizacija planete, al hajd nek ti "bidne"...)

A kao sto vidimo, ovom priznanju se veci dio planete nije priklonio uprkos njemacko-ruandskoj rezoluciji. Tako da - ponavljam - ovo moze samo sluziti za izdrkavanja kratkorocnog tipa. Ali ono sto je ocito, je dodatno produbljivanje mrznje i sipanje benzina na vatru ratne psihoze.

Niko ne očekuje da djeca u školama diljem EU na odmorima raspravljaju o rezoluciji. No da je veliki civilizacijski iskorak sam ulazak u udžbenike bogami jeste i biće.

Ja znam odlučno kako fercera obrazovni sistem i sto se traži i preferira. A to sigurno nije povjest. Tako da djeca u školama u EU ne raspravljaju medjusobno i o stradanju Zidova. A to nije ni poenta.

Ne spinaj srpske nebuloze. Ovoj rezoluciji se nije priklonilo 19 zemalja. Tačno devetnaest. Slovima. Uzdrzane se jedino kod ludih četa računaju u protiv. U svijetu ne.
A ja od propalih režima i ušljivih diktatora i ne očekujem da civilizirano postupaju.

Sto se tiče pomirenja, ono može naravno. No nakon priznanja svih pizdarija koje je Srbija i VJ i Šumska i vojska VRS uradile. Sa paravojnim formacijama. Samo katarza. Ako katarze nema onda jbg.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 19:45 

Aleksej, šta misliš ti da ove presude za genocid možete pretvoriti u nekim ekonomski ekvivalent. Ne biste morali lagati kako ste ekonomski tigar.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 19:49 

Samim tim da rezolucija nije zaključena konsezusom, kao za Ruandu,
je veliki minus svega. Time je ostavljena prilika za razračunavanje, prozivanje
i interpretiranje. A upravo to je se trebalo izbjeći.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 19:53 

Jedino prilika u glavama ludih Srba. Civilizirani svijet je rekao svoje sa glasanjem. I sto se tiče civiliziranog svijeta nema nikakve dileme, niti razračunavanja.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1887 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 76  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Ceha, Google [Bot], Hadzi Mustafa Aganlic, hoblatopla, Naša Kvačica, Old Fridolin, Patriota i 74 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: