|
|
Stranica: 74/76.
|
[ 1887 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Teuton
|
Naslov: Re: Dodik: Ljudi u Srebrenici me traže da promijenim ime općine iz PR razloga Postano: 30 svi 2024, 20:07 |
|
|
Noname01 je napisao/la: MiB je napisao/la: Najstariji katolički ( hrvatski grad u istočnoj Bosni vi olako predajete dopetancima. Da ne bi nesretnog Eugena, taj kraj bi i danas bio dominantno katolički. Bilo bi s Hrvatima isto kao i u Soli ili Varešu. Nestali bi kao da nikad nisu postojali. Ovako bar su oni koji su uzurpirali prvi to mjesto nestali. Donje Podrinje je imalo značajan broj katolika do turske okupacije. Osim običnog puka, bilo je rudara Sasa i trgovaca iz Dubrovnika. Muslimani su u Srebrenici uništili crkvu i na njenim temeljima napravili džamiju. Kad su počeli dolaziti pravoslavni i muslimanski vlasi, katolici su nestali.
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Dodik: Ljudi u Srebrenici me traže da promijenim ime općine iz PR razloga Postano: 30 svi 2024, 22:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kakve veze ima Dodik s genocidom? Više imaju i Bakir i Željko Komšić.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Dodik: Ljudi u Srebrenici me traže da promijenim ime općine iz PR razloga Postano: 30 svi 2024, 23:04 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3664 Lokacija: Stolni grad
|
Šehidsko počivalište. Mladićevo općilište.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik: Ljudi u Srebrenici me traže da promijenim ime općine iz PR razloga Postano: 30 svi 2024, 23:07 |
|
|
Neko lijepo ime, recimo zašto ne Tratinčica.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Dodik: Ljudi u Srebrenici me traže da promijenim ime općine iz PR razloga Postano: 30 svi 2024, 23:08 |
|
|
Argentium. Rimski naziv.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 30 svi 2024, 23:51 |
|
|
Naserovo. I postaviti tablu s natpisom "Grad u kojem je 40.000 muslimana od Nasera kupovalo humanitarnu pomoć" i stavit sliku
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 04:37 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 07:06 |
|
|
Mora ime biti puno pozitivnog ozračja i bez izravne političke, vjerske ili etničke konotacije. Na pr imena za općinu/grad kao UNWRA2 ili Srbinje otpadaju. Ime sa konotacijama iz prirode?
- Zlatovo - Sunčevbor - Zlatna gora - Grad na Drini - Mlin na vodi - Rudnik
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 08:08 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Srebrena.
Nego, je li kužite da je naziv hrvatski.
Srpski ili bošnjački bi bila Srebrnica.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 08:13 |
|
|
Dodrinaško i fradaiđansko - u današnjici - nebitno trolanje. Ali ne i postgranićevsko. Razlog? Nema u nazivlju ništa novca za pokupiti. Ali na pr bilo bi ako se nešto - kao Litij - nađe u rudnicima Srebrenice. Rudnikovo!
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 08:16 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Srebrena.
Srpski ili bošnjački bi bila Srebrnica. Primjećujem da mnogi pate od tih naziva. MiB isto, kaže to je nekad bilo hrvatsko. Ok, bilo je, na žalost danas nije, tom logikom su i Ukrajina i Poljska zapravo Hrvatska, oteli nam đubrad teritorij . Bilo možda nekad, danas nije. Hrvatsku čine živi ljudi Hrvati a ne ta kulturna baština. Ako bismo se preselili na Madagaskar onda bi Madagaskar bio Hrvatska. Imamo mi dosta drugih prioriteta prije Srebrenice. Kako ide trenutno sa uvozom imigranata ne znam hoćemo li biti većina u Hrvatskoj.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1048 of 2558 - 40.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 09:41 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4233 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Razmišljamo unitaristički.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 09:52 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39219 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Srebrena.
Srpski ili bošnjački bi bila Srebrnica. Primjećujem da mnogi pate od tih naziva. MiB isto, kaže to je nekad bilo hrvatsko. Ok, bilo je, na žalost danas nije, tom logikom su i Ukrajina i Poljska zapravo Hrvatska, oteli nam đubrad teritorij . Bilo možda nekad, danas nije. Hrvatsku čine živi ljudi Hrvati a ne ta kulturna baština. Ako bismo se preselili na Madagaskar onda bi Madagaskar bio Hrvatska. Imamo mi dosta drugih prioriteta prije Srebrenice. Kako ide trenutno sa uvozom imigranata ne znam hoćemo li biti većina u Hrvatskoj. Odakle ikakve hrvatske kulturne baštine u Srebrenici? Sve to je davno uništeno.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 09:57 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4233 Lokacija: Granica je na Drini!
|
daramo je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Primjećujem da mnogi pate od tih naziva. MiB isto, kaže to je nekad bilo hrvatsko. Ok, bilo je, na žalost danas nije, tom logikom su i Ukrajina i Poljska zapravo Hrvatska, oteli nam đubrad teritorij . Bilo možda nekad, danas nije. Hrvatsku čine živi ljudi Hrvati a ne ta kulturna baština. Ako bismo se preselili na Madagaskar onda bi Madagaskar bio Hrvatska. Imamo mi dosta drugih prioriteta prije Srebrenice. Kako ide trenutno sa uvozom imigranata ne znam hoćemo li biti većina u Hrvatskoj. Odakle ikakve hrvatske kulturne baštine u Srebrenici? Sve to je davno uništeno. Kad bi tako komšije razmišljale imali bi švicarski mir.
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 10:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Neki odgovaraju da treba promijeniti ime za Srbe, u bosanskom jeziku. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /240531033
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 10:51 |
|
|
Još uvijek zaštićena zona UNa
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 10:52 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39219 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kako to kažu na Klixu neka demokratska većina građana odluči. Referendum i neka građani općine odluče o tom pitanju kao svugdje u demokratskom svijetu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 10:59 |
|
|
Ne mogu oni iz mezarja glasati
|
|
Vrh |
|
|
Patriota
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 12:10 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 16:03 Postovi: 1472 Lokacija: Gora Romanija
|
Stariji Bosnjaci i Bosnjakinje svakako i ne koriste niti su ikad i culi i koristili naziv “bosanski srbi”. Uglavnom kazu vlah. Tako da u bosanskom jeziku treba biti rijec za “bosanskog srbina” Vlah, a za srbina iz Srbije,Srbijanac. Srbin ko srbin je srpska izvorna rijec koja je ovdje standardizirana za vrijeme Jugoslavije,pocela je za vrijeme AustroUgarske.
_________________ K'o da čujem zveket sablje starih ratnika Opet ječi sa planine vrisak sokola Nikad ovo biti neće zemlja dušmanska Odgojila majka Bosna prsa junačka
Bog,Bosna,Bošnjaci.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 12:27 |
|
|
Patriota je napisao/la: Stariji Bosnjaci i Bosnjakinje svakako i ne koriste niti su ikad i culi i koristili naziv “bosanski srbi”. Uglavnom kazu vlah. Tako da u bosanskom jeziku treba biti rijec za “bosanskog srbina” Vlah, a za srbina iz Srbije,Srbijanac. Srbin ko srbin je srpska izvorna rijec koja je ovdje standardizirana za vrijeme Jugoslavije,pocela je za vrijeme AustroUgarske. Pa i kod nas Srba se rijetko upotrebljava naziv muslimani za vas,a Bošnjaci skoro niko ne kaže. Imamo puno ljepše nazive.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 13:20 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
Mi ćemo za šumsku promjeniti naziv u entitet 2. A bogami Srebrenicu laktaški krmak ne može promjeniti. Sad bi on da genocid i ostale srpske svinjarije “ sanira” promjenom imena mjesta koje ušlo u povjest, udžbenike, UN-o?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 13:22 |
|
|
Argentium je lijepo ime.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 13:25 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 20754 Lokacija: među zvijezdama
|
Mogu svirati Titu. Nema ništa od amnestiranja genocida.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: RS: Žele mijenjati ime općine Srebrenica “iz PR razloga” Postano: 31 svi 2024, 13:29 |
|
|
Baš je fino ime.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Vukota i 26 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|