HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 tra 2025, 09:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 55 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Nove općine u BiH nakon popisa
PostPostano: 04 srp 2016, 09:34 

Još uvijek nije izašao popis po naseljima, ali neke stvari možemo pretpostaviti.
Barem kad se ovo vrati u funkciju =))
http://fzs.ba/Dem/Popis/nas_mjestaBiH.pdf

Npr. u Jajcu je popisano 13 tisuća Bośnjaka i 12,5 tisuća Hrvata.
Imajući u obzir ovu kartu;
http://i.imgur.com/jPyywoU.jpg
trebalo bi pogledati koliko Bośnjaka živi u Vincu i kakvo bi bilo stanje stvaranjem nove općine od Vinca, Grabanata, Kasumija i Ipote koja bi možda obuhvatila i sjever donjovakufske općine, predio oko Torlakovca.

U Uskoplju je popisano 12 tisuća Bośnjaka i 8,5 tisuća Hrvata.
Karta je ista, trebalo bi pogledati koliko Bośnjaka živi u Voljevcu i kakvo bi stanje bilo stvaranjem nove općine od sela istočno od njega.

Na razmeđi Fojnice, Busovače i Kaćuna je nekoć bila općina. Ona bi obuhvaćala sjever fojničke općine, dio oko Dragančića, jugoistok Busovačke općine (dio oko Kaćuna, no ne nužno i hr. sela sjeverno od mjesta), eventualno sjeverna muslimanska sela oko Mihaljevića, a možda i enklavu oko Putiša. Možda i Bilalovac u Kiseljaku.
U ostatku Fojnice bi se možda mogla organizirati hr. općina, ili samo na istoku, oko Gojevića i Bakovića, ili na jugu koja bi obuhvaćala i Paljike i Dusinu.
U svakom slučaju, takva općina bi trebala obuhvaćati i franjevački samostan, a vjerojatno i dio gradića Fojnica.

Ukoliko se ide na razgraničavanje gradova (počevši od Mostara, pa nadalje), onda bi se i zapad Uskoplja (Bojska i Voljice) trebao priključiti Bugojnu, ali sami Gornji Vakuf baš i ne bi mogao (kao enklava).
Novi Travnik i Travnik su povezani.
Trebalo bi se u svakom slučaju napraviti općinu Turbe, možda i Bukovicu, a u Sredini, na potezu Dobretići-Nova Bila bi opstala jedna mješana općina.
Ukoliko bi se ona dijelila (a dijeli se i Mostar), dio grada Travnika bi trebao pripasti Hrvatima, a južni dio općine oko Nove Bile bi se možda i mogao pripojiti Novom Travniku.
Sebešić iz Novog Travnika bi se trebao pripojiti ili hr. općini u Fojnici ili Uskoplju, a u središnjem dijelu bi se uspostavila muslimanska općina Šenkovići-Orašac (ukoliko se ne bi pripajala Nova Bila).
U Vitezu možda postoji opcija izrade muslimanske općine u Preočici, ali mislim da je to višak.
Bugojanski Humac i Rosulje bi trebali pripasti Uskoplju.

Dakle, zasada imamo;
Vinac, Kaćune, Šenkoviće (možda), Turbe, Voljevac, Gluhu Bukovicu.
To je 6 novih, zelenih općina u SBŽu.

Trebalo bi napraviti općinu na sjeveru Vareša http://i.imgur.com/Ifez0B6.jpg i okolnim općinama
http://i.imgur.com/gnvyK84.png
A možda i oko Novog Šeera (ili ga priključiti Žepču, a Željezno Polje osamostaliti/pripojiti Zenici).

Uostalom, ovo su projekcije izvučene iz rezultata prije objave u četvrtak;
http://i.imgur.com/8usRZrs.gif
http://i.imgur.com/cu2XrNo.gif
http://i.imgur.com/DxjvfPX.gif
Pa treba vidjeti kako što.
Zapad Jablanice +par sela na zapadu Konjica bi trebalo pripojiti Rami, a Drežnice i Blagaj bi mogli biti posebne općine.Možda i Humilišani.

Vrh

Naslov: Re: Nove općine u BiH nakon popisa
PostPostano: 04 srp 2016, 14:01 

Jesi li uzeo zastitare i dudu. Na demografiji bih.hr sam ti napisao poruku.

Jack je bacio fatvu na vaš dvojicu .Dao nalog svom isil bratstvu.
Morao sam te obavestiti. Iako si mitoman i cuknut.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 14:46 

KiM je napisao/la:
Jesi li uzeo zastitare i dudu. Na demografiji bih.hr sam ti napisao poruku.
Jack je bacio fatvu na vaš dvojicu .Dao nalog svom isil bratstvu.
Morao sam te obavestiti. Iako si mitoman i cuknut.

Ma u gužvi sam na poslu, pa se nemam vremena zafrkavati s glupostima.
Fatva =))

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 17:00 

Opcina Medjugorje je zahtjev lokalne zajednice.

U HBZ bi se dio opcine Tomislavgrad mogao izdvojiti u posebnu opcinu, u zamjenu za odobrenje termoelektrane. Slicno kao opcina Stanari. Jasno je da bi Duvnjaci bili ostro protiv - gubitak i teritorija i elektrane.

Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.

33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.

Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 17:17 

Robbie MO je napisao/la:

U HBZ bi se dio opcine Tomislavgrad mogao izdvojiti u posebnu opcinu, u zamjenu za odobrenje termoelektrane. Slicno kao opcina Stanari. Jasno je da bi Duvnjaci bili ostro protiv - gubitak i teritorija i elektrane.

mi sa zapada općine smo isto separatisti, oćemo zasebnu općinu buško jezero :zubati :zubati

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 17:33 

Pantagana je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

mi sa zapada općine smo isto separatisti, oćemo zasebnu općinu buško jezero :zubati :zubati

nećete razbojnici, jedan čovjek, jedan glas, hegemonija do sudnjeg dana. :D

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 18:01 

Robbie MO je napisao/la:

Načelno, izgleda ok.
Budem pogledao kasnije za ovu separaciju muslimana, prekopirao sam rezultate u exelicu za par županija :D

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 19:32 

U Vincu, Grabanatu, Kasumija i Ipotama živi 1140+205+232+328 oko 1900 ljudi.
Bez Vinca i okolice bi stanje bilo 12,5:11 za nas. Što bi bilo otprilike 53:46, što nije neka velika razlika.
U Vlasinjama je oko 1000 ljudi, to bi bilo 12,5:10, 56:44.
Krušica, Šibenica, Lendići i Biokovina: 728+932+660+227 je oko 2500 ljudi. Što bi bilo 12,5:7,5, 63:37.
Divčani 1161, Lupnica 886, ali oni su pola pola. Recimo još 1500 ljudi. To bi bilo 12,5:6, 68:32%.
Dakle, hr. dio je dio uz Jezera i Vrbas (do Vinca), te spoj s Dobretićima.

U Voljevcu živi 707 ljudi.
Boljkovac 327.
Seferovići 139.
Svilići 162, Crkvice 185.
Kozice 50, Jelići 77.
Valice 86, Cvrče 187.
Borova Ravan 84, Pridvorci 341, Zastinje 322.
Dakle, taj komad je oko 2500, 2600 ljudi.
Bez tog dijela je oko 9,5 muslimana naprema 8,5 Hrvata.
Bojska ima 557 ljudi, Grnica 728, dakle skupa 1200-300,
Dražev Dol 652, Durabegov Dolac 1027, dakle skupa 1700.
Ta rubna sela imajo oko 300 ljudi.
Dakle, bez toga bi bilo 8,5:6 odnosno 60:40, suprotno od onog što je danas.
Osredak ima 453, a Jagnjid 317, to bi bilo 8,5:5,2
Vrsi 770, Batuša 1135, to je još skoro 2 tisuće dakle 8,5:3,3.
Ako bi još izbili djelove Bistrice i GVakuf :D

Kaćuni su 1611,
Mehurići 65, Bukovci 394 i Podstijena 293 su otprilike 700-800, sve skupa 2400.
Kako je u općini 8,9:8,7 s ovim bi bilo 8,9:6,3, što bi bilo 60:40%.
Bez Dobraljeva 463, Dolca 109, Zaraća 114, Hozanovića 356, Podbara 139, Turića 230, Mihaljevića 365, Šudina 143 i Stubice 38, Krvavčića 99 dakle oko 2100 bi bilo 8,9:4:2 što bi bi bilo oko 68:32%.
Bez Putiša 516 i Merdana 275, dakle oko 0,9 to bi bilo 8,9:3,3, odnosno 73:27%.

Šenkovići su 459, Orašac 820, Pečuj 571, Rat je 288, Kasapovići 517, dakle cca 2600 bi promjenilo NTravnik od 12:11 na 11:9,4.
Has 379, Seona 75, Lisac 357, Monjići 237, Pričani 369 su 1,4, pa omjer pada na 11:8.
Opara 221, Nova Opara 221, Reput 197, Božići 72, Bistro 355, Turalići 41, Petačići 261, Potočani 197, Čakići 334, Bugojčići 150, Duboko 178. 2200 sveskupa.
Dakle 11: 5,8.
Torine 199, Kopila 221, Sinkos 456, Bukvići 340, Vodovod 49, Vejzovići 156, sveskupa 1400.
Dakle 11:4,4 dakle 72:28. Još ako im damo dio grada... blizu 0 :D
Dakle u NTravniku je njihova općina Orašac.

Rizvići su 84, Botun 108, Živčići 153, Vukeljići 45, Kozica 12, Dragačići 11 sveskupa 400.
Što ne mijenja pretjerano stanje 3,6:7,6, pada tek na 3,6:7,2.
Turkovići 366, Obojak 130, Merdžanići 138, Ragale 334, Gradina 33, Tješilo 453, Čemernica 61. Sveskupa oko 1500.
Omjer 3,6:5,7.
Lučice 134, Voljevac 182, Grabovnik 67, Ormanov potok 170, Polje Ostružnica 998. Sveskupa oko 1500.
Omjer 3,6:4,1.
Kujušići 72, Smajlovići 113, Pločari Polje 383, Pločari 41, sveskupa oko 500.
Omjer 3,6:3,6.
U Dusini je još 500ak ljudi, a podjelom same Fojnice, ovo bi moglo pasti i na nulu.
Lakše crtati hr. općinu :D

Dakle, zaključak je sljedeći;
Uskoplje i Novi Travnik se daju lako podijeliti, ili organizirati na mješane cjeline (s većinom pojedinog naroda) izbijanjem rubnih sela.
Jajce je više miješano, no isto da se lako podijeliti ili organizirati.
Busovača ima dio muslimana na istoku i sjeveru koji se da odijeliti.
Fojnica je čini se priča u kojoj se hr. dio može izdvojiti.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 20:15 

U Travniku je omjer 15,1:35,7.
Općina Turbe koja sadrži Goleš 437, Bijelo Bučje 739, Pulac 424, Bačvice 597, Vlahoviće 324, Turiće 677, Kundiće 88, Turbe 4029, Donje 325 i Gornje Krčevine 597, Gradinu 388, Seliće 307, Hamadžiće 258, Čosiće 451, Sefere 432, Šešiće 192, Mudrike 556 i Sažiće 24. Sveukupno oko 7700.
Omjer bi onda pao 15,1:28.

Općina Gluha Bukovica koja sadrži; Gluhu Bukovicu 964, Višnjevo 1001, Skomorje 116, Zagrađe 456, Dub 1041, Orahovo 421, Suhi Dol 513, Poljanice 268, Jezerce 398, Vraniće 60, Fazliće 193, Maline 1158, Podstinje 648, Han Bila 715, Podovi 1174, Krpeljići 661, Radojčići 315, Brajići 646, Kljaci 672, Bandol 204, Mosor 267, Velika Bukovica 105.
Sveukupno oko 10 800.
Omjer bi onda pao na 15,1: 17,2

Tu su još i Slimena od 1328, dakle 15,1:15,9.
Podjelom samog grada Travnika se dobijaju bolji rezultati.

Ali tu nažalost vrijedi isti poučak kao i kod Fojnice. Većina gradića je muslimanska, lakše je izdvajati hr. naselja nego muslimanska.
S time da se tu treba paziti na ekonomiju.
Ako se izdvoje istok i zapad (u Fojnici sjever) dobija se mješana općina.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 20:59 

@Ceha, ajd stavi link za preliminarne rezultate po naseljenim mjestima.
Nešto sad gledam Žepče, bez Begova Hana i Željeznog polja na jugu koji se lako mogu izbaciti, to je općina sa 75% Hrvata umjesto sadašnjih 59%. Ima puno takvih primjera gdje je podjela općine odlično rješenje.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2016, 21:18 

zec je napisao/la:
@Ceha, ajd stavi link za preliminarne rezultate po naseljenim mjestima.
Nešto sad gledam Žepče, bez Begova Hana i Željeznog polja na jugu koji se lako mogu izbaciti, to je općina sa 75% Hrvata umjesto sadašnjih 59%. Ima puno takvih primjera gdje je podjela općine odlično rješenje.

Slažem se, iako bi joj ja i pripojio hrvatska sela na zapadu Maglaja.
Link za preliminarne rezultate po naseljenim mjestima ne radi.
Tamo još nisu bili stavili nacionalnost, ali se dobro da pogoditi.
Ako hoćeš pošaljem ti na mail, bio sam prepisao za SBŽ, ZDK i HNŽ kada sam radio one karte.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 00:03 

Lijepo se to čini ako promatramo iz samo hrvatske pozicije, no potom kada se pogleda da i Bošnjaci mogu tako zahtjevati općine poput istočnog Mostara, grada Stolca i slično, vidimo kako rasprava o tako nečemu može samo i jedino u konačnici dovesti do sukoba i pat pozicije u većini slučajeva.

Btw. čiji je interes termoelektrana u Tomislavgradu (koja je inače veoma zastario način dobivanja električne energije, te koji pritom iznimno zagađuje okoliš i srozava kvalitetu života u okolnom području) da je se toliko promovira ovdje na portalu unatoč protivljenju ljudi koji bi bili izloženi posljedicama takve industrije (dakle samih žitelja općine Tomislavgrad).

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 01:23 

Crni Božo je napisao/la:
Lijepo se to čini ako promatramo iz samo hrvatske pozicije, no potom kada se pogleda da i Bošnjaci mogu tako zahtjevati općine poput istočnog Mostara, grada Stolca i slično, vidimo kako rasprava o tako nečemu može samo i jedino u konačnici dovesti do sukoba i pat pozicije u većini slučajeva.

Btw. čiji je interes termoelektrana u Tomislavgradu (koja je inače veoma zastario način dobivanja električne energije, te koji pritom iznimno zagađuje okoliš i srozava kvalitetu života u okolnom području) da je se toliko promovira ovdje na portalu unatoč protivljenju ljudi koji bi bili izloženi posljedicama takve industrije (dakle samih žitelja općine Tomislavgrad).

to i je deal, istočni za naše etničke općine drugdje, što se stoca tiče neko reče da smo tu većina i u gradu, a čapljina i prozor su davno završena priča za bošnjake
a to drugo se i ja pitam

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 16:27 

Crni Božo je napisao/la:

Ako ovo radimo, onda bi im morali dati nešto u istočnom Mostaru.
Možda samo Drežnice (jer Jasenjani uz Neretvu su naši) i Blagaj, a možda i više, ovisi o pregovorima.
Grad Stolac ne mogu dobiti, jer je ekonomski neodrživ.
To je kao da mi tražimo Herceg Bosnu u Sarajevskom Stupu.
@Pantagana :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 21:50 

Ja nemam ništa protiv snova. Svi ljudi imaju pravo sanjati. Potpis Bošnjaka za pravljenje nekih svojih novih opština ćete dobiti - NIKAD. A još manje ćete imati podrške za takvo što od Međunarodne zajednice predvođene USA-om i EU-om. Znam da su vam neke stvari udarile u glavu, ali budite malo objektivni molim.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 22:13 

BarackObama je napisao/la:
Ja nemam ništa protiv snova. Svi ljudi imaju pravo sanjati. Potpis Bošnjaka za pravljenje nekih svojih novih opština ćete dobiti - NIKAD. A još manje ćete imati podrške za takvo što od Međunarodne zajednice predvođene USA-om i EU-om. Znam da su vam neke stvari udarile u glavu, ali budite malo objektivni molim.

Zar misliš da MZ boli neka stvar za jednu Fojnicu ?

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 22:23 

Ceha je napisao/la:

Zar misliš da MZ boli neka stvar za jednu Fojnicu ?

MZ zaboli neka stvar za jednu Fojnicu. Ali ne zaboravi da ovo nije normalna država. Jedan potez povlači drugi. Jedno mijenjanje granica opština i stvaranje neke nove povlači poteze "A zašto ne bismo i mi?". Misliš da MZ-u treba haos u Federaciji? Nove opštine? Pomjeranja granica? Naravno da ne treba. Ni milimetar opštinskih granica u Federaciji neće se pomjeriti. To znam ja, to znate vi, to znaju svi. Politika USA u BiH koju dostavlja preko svoje Ambasade u Sarajevu i USAID-a je i više nego jasna. Probošnjačka je i prosarajevska. Više puta dokazano. A više puta sam čitao o alergiji vas Hrvata ovdje na forumu na spram američke politike u BiH. Pa i evropske. I uglavnom za bilo kakvu promjenu, znači bilo kakvu, MZ insistira da dobije potpis sva tri naroda. Ili minimalno dva. Šta misliš što Mostar stoji u mjestu godinama? Da se vi pitate davno bi u svoju korist riješili pitanje tog grada. Ali Bošnjaci ne dopuštaju da svoje mokre snove pretvorite u stvarnost. Ja stvarno ne znam na koji način vi mislite te opštine formirati. Proglasit jednostranu odluku? Nešto u stilu Hrvatske samouprave s lopovom Jelavićem 2000-te godine? Hmmm, hajde probajte. Da vidimo na što će to ličiti. Na kraju možete na ovom forumu mape crtati do besvijesti. Sve je to u domenu ŠBBKBB (šta bi bilo kad bi bilo). Godinama već crtate karte pa ništa s mjesta ne miče. Uostalom šta onaj vaš HNS (Hrvatski narodni sabor) radi? Sad će već pola mandata. Dio su vlasti - u državi, u Federaciji, u kantonima. Šta su učinili? Jel Čović ijedno obećanje ispunio? Otvorio "ured" u Mostaru da ugodi svojoj guzici. Vi ga bacili koji put na to i to je sve. Crtajte opštine. Bujrum. Pa da vidimo kako ćete ih ostvariti.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 22:45 

Živi bili pa vidjeli. Tako to ide, a gledanje nije daleko.
Ove općine su više za vas nego za nas, jer vam slijedi egzodus, pa...
Zar niste najavljivali da će vas biti 70% na ovom popisu ?

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 23:09 

Ceha je napisao/la:
Živi bili pa vidjeli. Tako to ide, a gledanje nije daleko.
Ove općine su više za vas nego za nas, jer vam slijedi egzodus, pa...
Zar niste najavljivali da će vas biti 70% na ovom popisu ?

Egzodus...Kako da ne. Pogotovo u Srednjoj Bosni. Baš se vidi egzodus Bošnjaka iz tog dijela države. Nismo najavljivali da će nas biti 70%. Ne lupetaj bezveze. Najavljivali smo da ćemo imati apsolutnu većinu u Bosni. Preko 50%. I to smo ostvarili. Kampanja kojoj ste se smijali urodila je plodom. Hvala Allahu niko nije nasjeo na onu SDP-ovu glupost o "Bosancima". Neće komunjare Lagumdžija i ekipa krojit kako će turska krv kolati bošnjačkim venama. Neće i gotovo.

A što se tiče opština u tebe je ona priča "Vidjet ćeš ti". Hahahaha. Ma što ću ba vidjeti jarane? Kako ti misliš ostvariti te opštine bez pristanka Bošnjaka? Da vam vaš Bog otac s neba siđe i dadne vam "posebnu temeljnu suglasnost"? Od Bošnjaka i MZ-a dozvole za takve gluposti nećete dobiti. A ne zaboravi ko je gazda u Federaciji. Ko je beg i aga, a ko kmet. Ne zaboravi.

Vrh

PostPostano: 05 srp 2016, 23:26 

agovat i begovat možete samo u svojih 20 i kusur %

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 02:22 

Menščini da oni aguju i beguju uspješno u cijeloj Federaciji. Ono realno. Zato FBiH i jest tako uspješna.

Mises

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 08:14 

Pantagana je napisao/la:
agovat i begovat možete samo u svojih 20 i kusur %

Kako vas onda uspješno majorizujemo na prostoru Federacije, pa i države, ako smo tako ograničeni prostorom i nemoćni???

protein je napisao/la:
Menščini da oni aguju i beguju uspješno u cijeloj Federaciji. Ono realno. Zato FBiH i jest tako uspješna.

Glas razuma i čovjek koji je realan. Bravo protein.

Nego na ovom forumu se Bošnjaci prikazuju kao nerealan, pomalo "romantičan" i glup narod s megalomanskim očekivanjima. Ismijava se svaka riječ bilo kojeg Bošnjaka. Kao ono vi svu pamet svijeta pokusali. A onda u najvećem bošnjačkom stilu megalomanije crtate mape s novim opštinama u BiH i nadate se da će to biti tako jer, tobože, to vi želite. A zaboravljate kako stvari u ovoj državi funkcionišu. Bez zelenog svjetla Bošnjaka tih opština nema, a Bošnjaci vam to zeleno svjetlo neće dati. Vi to jako dobro znate. A pogotovo za takvo što nećete dobiti zeleno svjetlo od stranaca koji bi se zgrožavali na nove segregacije.

Umjesto sekanja u photoshopu i dječijih maštarija, spustite se na zemlju, i probajte rješiti svoje stvarne realne probleme. Evo vam prvi zadatak. Federalna inspekcija je blokirala sve račune Kliničke bolnice u Mostaru. Bolnica je u kolapsu. Pacijenti sa potrebom za hitne operacije se šalju ni manje ni više nego u Zenicu u vama mrski "Trokutistan". Zenička bolnica isto u raspadu. Pa mi je sve jasno kad vam se pacijenti tamo šalju kakav haos vlada u mostarskoj bolnici. A hvalili ste tu vašu SKB da je u rangu njemačkih klinika. A nemate vrećicu čaja za pacijente a kamo li nešto više. Umjesto da se tim i takvim realnim stvarima bavite, jer ipak tu kliniku u Mostaru smatrate svojom hrvatskom, vi ko mala djeca crtate neke mape ovdje i nove opštine. Baš ste prolupali Katolici. A i ovo vam je problem u vašem stolnom gradu. https://www.google.ba/search?q=sme%C4%8 ... 80&bih=695

Vidite li koliko imate stvari kojim se trebate pozabaviti? A ne ko najveći besposličari da ovdje šupljirate i pravite nove opštine u Fojnici, Travniku ili gdje li već.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 09:37 

Barack Husein OBMANA je popizdel jer je prokužen plan malih zelenih vanzemaljaca za poklapanjem Hrv općina.
Legitimno je da se nahrupina sela zaselaka gradića udružuju ili razoružanju.
Oni neće ući u državu RS pa da vas je strah. Želite instalirati isil načelnike i ubrzati procese.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:17 

Već postoji praksa medjunarodne zajednice i OHRa da kroji općine iza rata po hrvatskom interesu, a primjer su Žepče i Usora. Jednom prekrojavali, prekrojit će opet. Dobri naši katolici iz MZ-a i OHR-a.

Vrh

PostPostano: 06 srp 2016, 10:58 

Ismijava se svaka riječ bilo kojeg Bošnjaka.

Ali Barače,s razlogom :zubati

Niko ne smije da ih negira

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 55 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Banya, Eminencija, Google [Bot], mrnjav, Naša Kvačica, Tomba17 i 50 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: