|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 103 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 09 tra 2025, 19:01 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 09 tra 2025, 19:07 |
|
|
potocnj je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kasnije se može legalizirati. Može, a i nemora. Osnujemo županijsko poduzeće, i ono posluje. Posve zanemarimo federalni nivo. Poduezće čuvaju Rafali i HIMARS. Ma da, sve što se s njima radi ispadne cirkus. Kasnije će sami moljakati da se nakače na plinovod, bez huke i buke.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 09 tra 2025, 19:09 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 8999 Lokacija: Herceg-Bosna
|
novem je napisao/la: Ma da, sve što se s njima radi ispadne cirkus. Kasnije će sami moljakati da se nakače na plinovod, bez huke i buke. Dodik zavrnuo samo jednom pa su uveli mjere štednje isti dan. Zaliha im je koliko može ostati gasa u cijevima. Al ako je bitnije da to bude gas, a ne plin, može samo Dodikov.
_________________ "OHR STAY, SCHMIDT GO AWAY"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 10 tra 2025, 11:23 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 10 tra 2025, 11:58 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32 Postovi: 7018 Lokacija: Izvan sebe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 10 tra 2025, 12:53 |
|
|
dudu je napisao/la: Ovo je jednostavno prekomjerno granatiranje Sarajeva, neće valjda ovih dana uletiti i presuda Kovačević.
Pozivam Bošnjake na bezuvjetnu predaju, nije humano što vam se sprema, pošten sam i ne želim da toliko patite, predajte se odmah pa ćemo lipo. - O jeste li je donijeli? - Jesmo. - Kad? - Sad. - De, pa niste trebali...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 19 kol 2025, 22:46 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 21:10 |
|
|
Žurba na vidiku. Do 2027g plinovod gotov da bude. A potrebno vrijeme za izgradnju u najpovoljnijem scenariju barem najmanje desetljeće. Ministar Lakić: “ Najave iz Evropske unije o mogućem potpunom prekidu kupovine gasa iz Rusije do kraja 2027. godine, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić u izjavi agenciji Fena je nazvao posljednjim upozorenjem za Federaciju BiH da pod hitno treba izgraditi prvenstveno Južnu gasnu interkonekciju, a zatim i druge dotoke gasa, odnosno infrastrukturu, i na taj način diverzifikovati dovod ovog energenta iz samo jednog pravca” https://startbih.ba/clanak/lakic-najave-iz-eu-o-gasu-upozorenje-i-za-federaciju-bih/273949
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 21:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89702 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
potocnj je napisao/la: Na onakav način progurali zakon a sad se čude što nema pomaka. Nema i neće da bude. Kao što im je Čović rekao, a oni se prave kao da ne čuju https://www.klix.ba/biznis/privreda/ko- ... /250819109Ne da nema nikome novom plina bez Plina Hercegbosne nego se ukida i trenutni plin za Sarajevo. To je ipak win.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 21:16 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Žurba na vidiku. Do 2027g plinovod gotov da bude. A potrebno vrijeme za izgradnju u najpovoljnijem scenariju barem najmanje desetljeće. Ministar Lakić: “ Najave iz Evropske unije o moguć u m potpunom prekidu kupovine gasa iz Rusije do kraja 2027. godine, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić u izjavi agenciji Fena je nazvao posljednjim upozorenjem za Federaciju BiH da pod hitno treba izgraditi prvenstveno Južnu gasnu interkonekciju, a zatim i druge dotoke gasa, odnosno infrastrukturu, i na taj način diverzifikovati dovod ovog energenta iz samo jednog pravca” https://startbih.ba/clanak/lakic-najave-iz-eu-o-gasu-upozorenje-i-za-federaciju-bih/273949Opet preko ustaša i UZPovaca, ccc... Citat: Naravno, bitno nam je također i postizanje međudržavnog sporazuma Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 21:19 |
|
|
|
Ja ovo kmecanje za medjudrzavnim sporazumom citam kao jos jedan "de ba raja iz Hrvatske da se mi dogovorimo, nemoj da nas ove ustase iz bejha posvadjaju".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 21:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89702 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Gavra Kačanski je napisao/la: Ja ovo kmecanje za medjudrzavnim sporazumom citam kao jos jedan "de ba raja iz Hrvatske da se mi dogovorimo, nemoj da nas ove ustase iz bejha posvadjaju". Uvijek pokušaj švercanja u busu, da se ne plati karta, i da kondukter “pusti”. Since 1878. Istovremeno bi krali od istog konduktera. Gologuza fukara bez časti. Samo štapom čvrstim po fukari!
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 21:32 |
|
|
Oni bi da preko kreveljenja i prenemaganja Hrvatska pusti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 22:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39241 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Koliko vidim, našima u RH je prioritet izgradnja plinovoda prema Mađarskoj i Sloveniji. Posebno Mađarskoj, očito Ameri žele skinut Orbana sa ruske sise.
BiH i nema značajnu potrošnju a sumnjam da će se povećavat jer bi bila ludost plinificirat kad i u Zagrebu svi ugrađuju dizalice topline umjesto plina.
Potrajat će dok dođe vakat za JI.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gavra Kačanski
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 22:17 |
|
|
|
Vjerojatno igraju na kartu "nuznosti izgradnje plinovoda" i "zapad ce pritisnuti Hrvatsku".
Ono je da su HDZ vlasti sluganske ali toliko bas ne, bar se nadam. Ne sto su ponosni Hrvati koji nece dati muslimanima plinovod, vec sto je u pitanju interes. Zasto bi HDZ dao novac muslimanima, kad mogu dijeliti kajmak sa svojim ljudima iz HDZ BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 21 lis 2025, 22:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39241 Lokacija: Gl. grad regije
|
Gavra Kačanski je napisao/la: Vjerojatno igraju na kartu "nuznosti izgradnje plinovoda" i "zapad ce pritisnuti Hrvatsku".
Ono je da su HDZ vlasti sluganske ali toliko bas ne, bar se nadam. Ne sto su ponosni Hrvati koji nece dati muslimanima plinovod, vec sto je u pitanju interes. Zasto bi HDZ dao novac muslimanima, kad mogu dijeliti kajmak sa svojim ljudima iz HDZ BiH. Kad su gradili Bosiljevo - Dugopolje mislili su da će plinifikacija ići puno žešće. Tako da je teško očekivat i povećanu plinifikaciju u BiH a za sadašnu potrošnju od 250 milijuna kubika ne isplati se gradit plinovod 6x veći. S tim da ima već i drugi krak. https://bezcenzure.hr/energetika/plinov ... vrdoljaka/Čović se ponašao svo ovo vrijeme kao da je znao da od tog neće bit ništa. Iskoristio je priliku malo da trola. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 23 lis 2025, 18:50 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Novdan
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 23 lis 2025, 19:44 |
|
|
Gavra Kačanski je napisao/la: Vjerojatno igraju na kartu "nuznosti izgradnje plinovoda" i "zapad ce pritisnuti Hrvatsku".
Ono je da su HDZ vlasti sluganske ali toliko bas ne, bar se nadam. Ne sto su ponosni Hrvati koji nece dati muslimanima plinovod, vec sto je u pitanju interes. Zasto bi HDZ dao novac muslimanima, kad mogu dijeliti kajmak sa svojim ljudima iz HDZ BiH. Ona Hrvatska iz vremena Sanadera i Kosor bi potpisala bilo što, ali stvari su se valjda ipak promijenile od onda. Hrvatska danas ima daleko veći značaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
alh84001
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 23 lis 2025, 23:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Oni bi da preko kreveljenja i prenemaganja Hrvatska pusti.  Ne Hrvatska. Hagresor. Cemu li se nadaju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 20 stu 2025, 13:01 |
|
|
Otpravnik poslova se zainteresirao da aktivira pitanje južne interkonekcije. Mislim da će ići u korist hrvatima Citat: John Ginkel sazvao lidere Trojke i HDZ-a u Ambasadu SAD-a, tema je Južna interkonekcija https://www.klix.ba/vijesti/bih/john-gi ... /251120087
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 20 stu 2025, 13:11 |
|
|
potocnj je napisao/la: Mislim da će ići u korist hrvatima Da ne ispadne da samo Hrvati profitiraju. Bez interesa Hrvata neće se projekat ni graditi ili će potrajati dugooo. Ide ovaj projekat i u korist Bošnjaka ako se izgradi. Imati će 2 dovoda plina i veću sigurnost snabdjevanja. Južna Plinska Interkonekcija d.d. Mostar i win-win svima. I Bošnjacima, i Hrvatima, i SAD-u.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 20 stu 2025, 13:39 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: potocnj je napisao/la: Mislim da će ići u korist hrvatima Da ne ispadne da samo Hrvati profitiraju. Bez interesa Hrvata neće se projekat ni graditi ili će potrajati dugooo. Ide ovaj projekat i u korist Bošnjaka ako se izgradi. Imati će 2 dovoda plina i veću sigurnost snabdjevanja. Južna Plinska Interkonekcija d.d. Mostar i win-win svima. I Bošnjacima, i Hrvatima, i SAD-u. Ja nemam vremena da vodim propagandnu kampanju objašnjavanja bošnjacima što im je u korist  Oni su podvukli crtu i sada bilo što da ide manje od tog da oni imaju sve u svojem gasnom poduzeću za bošnjake će biti poraz. Takvi su to ljudi, i kad mu dadneš poklon on se žali što omot nije bio halal.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 20 stu 2025, 13:51 |
|
|
potocnj je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la: Da ne ispadne da samo Hrvati profitiraju. Bez interesa Hrvata neće se projekat ni graditi ili će potrajati dugooo. Ide ovaj projekat i u korist Bošnjaka ako se izgradi. Imati će 2 dovoda plina i veću sigurnost snabdjevanja.
Južna Plinska Interkonekcija d.d. Mostar i win-win svima. I Bošnjacima, i Hrvatima, i SAD-u.
Ja nemam vremena da vodim propagandnu kampanju objašnjavanja bošnjacima što im je u korist  Oni su podvukli crtu i sada bilo što da ide manje od tog da oni imaju sve u svojem gasnom poduzeću za bošnjake će biti poraz. Takvi su to ljudi, i kad mu dadneš poklon on se žali što omot nije bio halal. Ja se nimalo ne brinem za naše prijatelje Bošnjake. Čak i ako sve pripadne Čoviću, oni će i dalje reći kako su pobijedili uz jedan veliki hehe. Ljudi su veseljaci. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1554 of 2558 - 60.75%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor 2.0
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 20 stu 2025, 14:15 |
|
|
|
Ja sam bio uvjeren da su naši “partneri” muslimani u suradnji sa pokojnim Murphyjem izglasali u Parlamentu zakon o “gasu”. Stoga ne vidim svrhu ovih sastanaka kad je već sve riješeno. Možda netko zna?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Novi zakon o Južnoj interkonekciji Postano: 20 stu 2025, 16:19 |
|
|
|
Sta ce Hrvatima preduzece kad vi nemate niti jedan grad da stanovnici se griju na plin. Niti neke industrije?
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Groot i 53 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|