|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 18 stu 2025, 21:43 |
|
|
https://rtv-hb.com/vijesti-bosna-i-hercegovina/obiljezena-34-godisnjica-utemeljenja-hz-hbCitat: U Grudama je danas obilježen Dan općine, Dan Županije Zapadnohercegovačke, kao i povijesna uspostava Herceg-Bosne. Brojna izaslanstva danas su položila vijence i zapalila svijeće na grobu prvog predsjednika Mate Bobana, kao i kod spomenika hrvatskim braniteljima. Iz Gruda je poručeno kako žrtva hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini nije bila uzaludna.
Teška vremena stvaraju jake ljude. Tako je bilo i prije 34 godine u Grudama kada je političko vodstvo Hrvata BiH formiralo Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu. Upravo u Grudama danas je bilo posebno, obilježen je Dan općine, kao i Županije Zapadnohercegovačke. Na današnji dan dogodio se i pad Vukovara, kao i stravičan zločin u Škabrnji.
No to nije bilo nimalo lako. Morale su se donositi teške odluke, a bili su dovoljno hrabri i odgovorni da uspostave jednu organizaciju koja je štitila cijeli hrvatski narod. Ministar u vladama Herceg-Bosne Vlado Šoljić istaknuo je kako se to ispostavilo kao najbolja i pravovremena odluka.
Nakon polaganja vijenaca na grobu prvog predsjednika Herceg-Bosne Mate Bobana, brojna izaslanstva su isto učinila i kod spomenika hrvatskim braniteljima u središtu Gruda. Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović smatra kako žrtva hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini nije bila uzaludna. "Donijela nam je slobodu koju moramo na pravi način iskoristiti", poručio je.
Posebno poštovanje Hrvatskoj zajednici Herceg-Bosni i svim braniteljima odali su u Vladi i Skupštini Županije Zapadnohercegovačke. Herceg-Bosna i danas poručuje kako se za slobodu neprestano treba boriti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 18 stu 2025, 21:57 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1420 of 2558 - 55.51%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 18 stu 2025, 22:00 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 18 stu 2025, 22:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 87100 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Sjajan projekt, koji je 60% legaliziran a i ostalih 40% živi na terenu (EP HZHB, HP Mostar) ili je kompenziran kroz kontrolu zajedničkih institucija kao sto su Autoceste Federacije ili biranje koja od muslimanskih stranaka će činiti zajedničku vlast.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 18 stu 2025, 23:09 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8129 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
|
Najrazvijeniji dio BiH.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 00:34 |
|
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 09:06 |
|
|
 Kad se sjetim suza krene Zamirišu uspomene Svake stope rodnog kraja I narodnih običaja Prepoznah ljepotu tvoju Što probudi ljubav moju Kad sam s tobom srce moje Kuca jače, veliko je Oj Zagoro, lijepa li si Slavonijo, zlatna ti si HERCEG-BOSNO, SRCE PONOSNODalmacijo, more moje Jedna duša, a nas dvoje Pozdrav Liko, velebita diko Lijepa li si Lijepa li si Kad Neretva moru krene Ti se tada sjeti mene Mojoj pjesmi budi tema Za sve one kojih nema Ajde Istro i Zagorje Podignimo sve tri boje Zagrlimo se pred svima Neka vide da nas ima Oj Zagoro, lijepa li si Slavonijo, zlatna ti si HERCEG-BOSNO, SRCE PONOSNO...
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 09:19 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 10:06 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3220 Lokacija: Gora Romanija
|
Pa obilježavat godišnjice jedino i mozete Evo ja cestitam 34.godine ZHK,zapravo tu jedino danas i zivi HB. Tako da ima smisla da su to jedan te isti dan.
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 10:08 |
|
|
Patriota je napisao/la: Pa obilježavat godišnjice jedino i mozete Evo ja cestitam 34.godine ZHK,zapravo tu jedino danas i zivi HB. Tako da ima smisla da su to jedan te isti dan. Po toj islamskoj logici danas bosna jedino postoji u trokutu sarajlabad, zenica i tuzla.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 10:10 |
|
|
horus je napisao/la: Patriota je napisao/la: Pa obilježavat godišnjice jedino i mozete Evo ja cestitam 34.godine ZHK,zapravo tu jedino danas i zivi HB. Tako da ima smisla da su to jedan te isti dan. Po toj islamskoj logici danas bosna jedino postoji u trokutu sarajlabad, zenica i tuzla. Nije istina, u zeničkom kantonu Žepče i Usora drže kantonalna ministartsva. U stvarnosti postoji samo dvokut.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 19:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 87100 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Pojačana je emancipacija Hercegbosne, kroz formiranje nacionalne televizije istoimenog naziva.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 19:19 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 19:20 |
|
|
|
RTV HB | Herceg Bosna je i danas svjetionik slobode za Hrvate u BiH
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 19:21 |
|
|
Patriota je napisao/la: Pa obilježavat godišnjice jedino i mozete Evo ja cestitam 34.godine ZHK,zapravo tu jedino danas i zivi HB. Tako da ima smisla da su to jedan te isti dan. Interesantan podatak: Elektroprivreda Hercegbosne poslije zatvaranja termobloka Tuzla prozvodit će više struje od Elektroprivrede 23% Bosne, koja će postati treća najmanja elektroprivreda u BiH (u zadnje dvije godine je EP RS najveća).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 19:27 |
|
|
|
Uskoro sa VE Poklečani i SE HZHB 1 i sa propalom TE Tuzlom EP HZHB prestiže EPBiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 22:06 |
|
|
horus je napisao/la: Patriota je napisao/la: Pa obilježavat godišnjice jedino i mozete Evo ja cestitam 34.godine ZHK,zapravo tu jedino danas i zivi HB. Tako da ima smisla da su to jedan te isti dan. Po toj islamskoj logici danas bosna jedino postoji u trokutu sarajlabad, zenica i tuzla. Nema više Herceg- Bosne, ali nema više ni republike Bosne, zato toliko i kmeče na povratak ustava RBiH, jer Daytonska BiH nije ona Aljina BiH, pa i oni svoje godišnjice mogu slavit u tom Kalifatiću. Ljetos sam išao od Bihaća preko Petrovca, Drvara, Livna do Mostara i onda dolje na Metkoviće. U Bihaću, Petrovcu ljiljani, u Drvaru zastave Srbije, u Livnu Herceg Bosne, i svugdje dalje Herceg Bosne, eto koliko ima BiH, gdje se slavi dan nezavisnosti ili državnosti BiH ? U Mostaru se slavi dan državnosti Izraela bolje nego državnosti BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Obilježena 34. godišnjica utemeljenja HZ HB Postano: 19 stu 2025, 22:56 |
|
|
|
Fali nam još Gas HZHB Mostar d.d.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Stranica: 1/1.
|
[ 18 post(ov)a ] |
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|