|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 82 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Jopa
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 24 stu 2012, 14:58 |
|
|
Protiv sam objave jer revizija se moze odraditi i bez objave. Samo sto su ovi krastavci sa Matićem (toliko glupi) da će ga objaviti.
Ni jedna država nije objavila rigstrat dok većina pripadnika nije ušla pod zemlju, onda je skinuta oznaka tajnosti. Kod nas su ti ljudi u naponu snage, tama napravite linč na njih.
|
|
Vrh |
|
 |
pozitivac
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 24 stu 2012, 16:19 |
|
Pridružen/a: 29 lis 2011, 04:29 Postovi: 2548 Lokacija: Glavni stan
|
Neka razmišljanja branitelja koji podržavaju objavu registra: Citat: Pulski branitelji za objavu registraŠto misli o objavi registra rekao nam je brigadir Marijan Mužinić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije. „Mi smo za to bili i ranije, ne vidim tu ništa kompromitirajuće. Nisu to nikakvi tajni podaci, već ime i prezime te status da se vidi koju je funkciju pojedini branitelj obnašao u ratu“, rekao nam je Mužinić koji smatra kako tu ništa nije kompromitirajuće, već se samo želi vidjeti tko je sudjelovao u ratu. Ivica Lerotić, predsjednik pulske HVIDR-e istoga je mišljenja: „Mi nemamo što sakrivati. Ne vidim zašto se registar ne bi objavio. Zna se tko su bili branitelji, časno i pošteno smo radili svoj posao i toga se nikad neće sramiti“, rekao je Lerotić. http://www.istarski.hr/node/5801 Citat: Zagrebačka HVIDR-a: Većina braniteljskih udruga za objavu Registra hrvatskih branitelja ZAGREB - Tridesetak braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, brojni ratni zapovjednici te elitne gardijske brigade traže objavu Registra hrvatskih branitelja, poručeno je s današnje konferencije za novinare koju je organizirala zagrebačka HVIDR-a. Branitelji su upozorili kako neobjavljivanje registra potiče korupciju u državi i narušava dostojanstvo branitelja. U obranu Hrvatske išli smo s najplemenitijim osjećajem i nismo činili nikakve zločine, rekao je povjesničar i branitelj Josip Jurčević dodajući kako oni nisu ni kriminalci ni zločinci, te nemaju pred kime bježati. Stoga držimo da bi objavljivanje popisa branitelja skinulo brojne nejasnoće oko toga tko je branio Hrvatsku, rekao je Jurčević. http://vijestigorila.zabranjeni.url/conten ... full/22672 Citat: Pločanski branitelji za objavu registraŽelimo objavu imena ljudi koji su branili i obranili svoje domove, obitelji i zemlju. To je djelo kojim se ponosimo i koje će potaknuti narašatje da čuvaju domovinu koju su im preci krvlju i životima branili. Sramimo se što se među našim imenima nalaze i imena onih koji su besramno uzeli status branitelja, kako bi se okoristili i diskriminirali Domovinski rat, status branitelja, ugled zemlje, te doprinjeli ovoj krizi“, stoji u pripoćenju Udruge branitelja Grada Ploča, kojega potpisuje predsjednik Željko Čović. http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovn ... fault.aspx Citat: Objava Registra Branitelja - stav Udruge Udruga Hrvatskih Dragovoljaca Domovinskog Rata Hrvatske Ratne Mornarice u cjelosti podržava prijedlog ministra branitelja i stoji mu na raspolaganju za provjeru podataka iz resora HRM-a. Naši članovi nemaju ništa protiv da se objavi registar branitelja, na način kako je navedeno u priopćenju ministarstva branitelja i želimo da se isti očisti od svih naplavina koje su se u međuvremenu nataložile, a ne bi trebale da budu tu. To smo dužni učiniti ne samo prema nama samima, već i prema našim palim suborcima, jer njima smo sada i uvijek dužni istinu. http://uhddr-hrm.com/novosti/2012/objav ... druge.html Citat: I dalje traže objavu registra branitelja-Moramo konačno znati tko je branitelj a tko nije. Mi iz HVIDR-e Bjelovar smo još prije nekoliko godina napravili i resornom ministarstvu dostavili popis sa stotinjak imena za koje sumnjamo da su lažni branitelji. Naša je odluka da se registar objavi i od tog ne odustajemo. http://www.bjelovarac.hr/Novosti/tabid/ ... telja.aspx Citat: Zadarski branitelji podupiru inicijativu novog ministra branitelja: Objavite Registar branitelja!Već godinama poznat je stav HVIDR-e Zadar, koja se od samog početka zalaže za objavu Registra branitelja. - Mi ostajemo pri tome da se objavi registar branitelja. Domovina se branila javno, a ne tajno. To financiraju svi građani Republike Hrvatske i oni imaju pravo znati tko se nalazi u registru. Podržavamo inicijativu novog ministra bez obzira koju Vladu predstavlja. Ja se nadam da će smoći hrabrosti i unatoč pritiscima kojima će biti izloženi, objaviti registar branitelja, kazao je dopredsjednik gradske HVIDR-e Zadar Klaudio Vidaić koji dodaje kako bi prijavio da zna da je netko lažni branitelj. ... Goran Burčul, predsjednik Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Zadarske županije također u potpunosti podržava objavu registra branitelja. - Bio sam jedan od prvih koji je govorio da se registar objavi. Realna brojka branitelja je između dvije i dvije i pol tisuće. Brojka od pola milijuna branitelja je nerealna, nije moguća. Da smo imali pola milijuna branitelja došli bi do Beograda, ističe Burčul i dodaje kako bi također volio da se iz registra branitelja izbace kuhari, kuharice, tajnice i svi oni koji nisu bili na prvoj crti. Sa izjavom novog ministra branitelj Predraga Matića da će objaviti registar branitelja slaže se i Jere Zurak, predsjednik Udruge branitelja koji boluju od PTSP-a. On je u razgovoru istaknuo kako još nije razgovarao sa svojim kolegama u udruzi ali nam je rekao svoj osobni stav. ... Predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Zadarske županije Ivan Vestić kazao nam je kako nemaju ništa protiv toga. - Nismo da se to provlači i objavljuje kroz štampu ali ako treba za reviziju nema problema, tko nema pravo nema. Nemamo ništa protiv objave registra. ... I zadarska udruga “Žene u Domovinskom ratu”, podržava objavu registra branitelja Domovinskog rata. - Apsolutno podržavamo objavu registra. Mi smo još 2008. godine istaknuli kako podržavamo objavu registra branitelja. Ali smo isto tako za to da se uz registar branitelja objave i registri dezertera, kosovaca i udbaša, kao što je to napravljeno u Poljskoj. Jer ti ljudi ne bi smjeli obnašati nikakve dužnosti u državnim službama. To je demokratska praksa, istaknula je Ivana Haberle, predsjednica udruge žena u Domovinskom ratu. http://www.znet.hr/2011/12/zadarski-bra ... ranitelja/ Citat: UBIUDR zatražio javnu objavu Registra braniteljaUdruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ponovno je danas zatražila od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti da objavi Registar hrvatskih branitelja kako bi se “napokon otkrilo tko se sve krije iza broja od gotovo pola milijuna branitelja”. http://www.poslovni.hr/vijesti/ubiudr-z ... lja-114558 Citat: Priopćenje ZUV-a i Udruge specijalne policije iz domovinskog rataKada je riječ o objavi Registra hrvatskih branitelja, Veterani hrvatskih gardijskih postrojbi i specijalne policije podržavaju tu inicijativu. Objava registra mora imati jasan cilj, mora biti obavljena na zakonit način uz jamstva državnih institucija da će biti spriječena svaka moguća zlouporaba i manipulacija koja bi u nepovoljan pravni, sigurnosni i egzistencijalni položaj dovela hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Ove udruge suglasne su da se iz registra objavi ime, prezime, vrijeme sudjelovanja i postrojba, a protive se objavi ratnoga puta branitelja. http://www.uhd-imotskisokolovi.hr/index ... &Itemid=68 Citat: Čak 77 posto veterana iz Požege zalaže se za objavu registraČak 77 posto članova požeškog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) zalaže se za objavu registra branitelja. Rezultati su to anonimne ankete provedene uoči skupštine na kojoj se odlučivalo za objavu ili neobjavu registra. http://www.vecernji.hr/regije/cak-77-po ... nak-124284 Citat: Mladi Jastreb: Čestitam onima koji su objavili RegistarBranko Borković, poznatiji kao Mladi Jastreb, za Dnevnik.hr je rekao kako čestita onima koji su objavili Registar branitelja. 'Pokušavam ući u Registar, ali ne uspijevam, izgleda da je velika gužva. Objava Registra je veliki poticaj vlasti da riješi probleme koji je sama napravila', tvrdi Borković. Dodaje kako je svrha registra da bude u funkciji, a on to kod nas nije. 'Ovako branitelji hodočaste od šaltera do šaltera ne bi li isposlovali svoja prava i dobili ono što im pripada, objava Registra itekako bi skratila takve muke. No, jasno je da se u Registru ima velikog prostora za manipulaciju, kada ratni zapovjednici nemaju uvid u njega', kaže Borković i ističe kako je objava Registra, makar se ne radi o službenom činu, veliki korak i poticaj vlasti na razmišljanje. http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/neka ... rtera.html Citat: Nezavisni dragovoljci za objavu Registra branitelja Udruga Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih u utorak je na konferenciji za novinare pozvala da se što prije objavi Registar hrvatskih branitelja iz kojeg bi se, prema njihovu mišljenju, vrlo brzo razlučilo tko je stvarno bio u Domovinskom ratu, a tko se okoristio i nelegalno stekao svoj status. http://limun.hr/main.aspx?id=258278&NadID=258262 Citat: Neka ministar ispuni obećanjeMinistar branitelja Predrag Matić ima danas pune ruke posla u Splitu. Tek što je izmirio Nikolovske i Ljubičiće, suočio se s novim izazovom. Dok su svi skupa pili kavu u pečenjarnici Muflon na Poljudu, pred ministrom se pojavio Kristijan Petric, bivši šef splitsko-dalmatinske Hvidre. "Rekao sam ministru da ne prodaje maglu, već da objavi registar branitelja s ratnim putem i podacima o školovanju. Pa da vidimo onda gdje je tko bio i što radio. Tko je bio u gardijskim brigadama, tko u specijalnoj policiji. Tko je bio na prvoj liniji, a tko skladištar. Tko se školovao, tko je bio logističar. Ja sam kao predsjednik županijske Hvidre i član HDZ-a dao podršku ministru Matiću kada je najavio objavu registra i zbog toga sam imao problema. Ne bi sada valjalo da se ministar predomislio. Objava registra samo s podacima je li netko bio u vojsci i policiji, opet neće ništa riješiti. Jutros mi je ministar rekao da ne mogu objavljivati registar s ratnim putem jer im to priječi zakon. Ja ga još jednom pozivam da ispuni ono što je obećao", otkrio je Petric Indexu što je tražio od ministra Matića. http://www.index.hr/vijesti/clanak/petr ... 27766.aspx
|
|
Vrh |
|
 |
Bagulin
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 24 stu 2012, 18:37 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
iskreno ..... nabijem na onu stvar i ministra i ministarstvo i vladu i sve one hrpetine kusojebaca i pizdolizaca po kancelarijama tog ministarstva koji uz sve moguće poluge vlasti na raspolaganju i uz potpunu dostupnost ama baš svih podataka o nama nisu u stanju ili mogućnosti pronaći i izdvojti lažnjake od nas koji smo zaistinu bili u ratu. to samo ukazuje na nesposobnost .... uz demagogiju i populizam .... kruha i igara za rimsku svjetinu.
što se mene tiče nek objavljuju ... ali samo ono što smiju ne zadirajući u moja ustavna i zakonska prava. htio bih skrenuti pozornost na samo neke stvari .... dobro poznate i ministru matiću i kompaniji ....
USTAV REPUBLIKE HRVATSKE
Članak 37.
Svakom se jamči sigurnost i tajnost osobnih podataka. Bez privole ispitanika, osobni se podaci mogu prikupljati, obrađivati i koristiti samo uz uvjete određene zakonom.
Zakonom se uređuje zaštita podataka te nadzor nad djelovanjem informatičkih sustava u državi.
Zabranjena je uporaba osobnih podataka suprotna utvrđenoj svrsi njihovoga prikupljanja.
KAZNENI ZAKON REPUBLIKE HRVATSKE
(...)
Objavljivanje sadržaja državne ili vojne tajne
Članak 145.
(1) Tko objavi sadržaj ili dio sadržaja podatka ili isprave za koji zna da predstavlja državnu ili vojnu tajnu, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(2) Ako je kazneno djelo iz stavka 1. ovoga članka počinjeno za vrijeme ratnog stanja ili izravne ugroženosti neovisnosti i jedinstvenosti Republike Hrvatske ili je dovelo do ugrožavanja sigurnosti, gospodarske ili vojne moći Republike Hrvatske, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
a svi oni koji to čine .....
Pojedinačni počinitelj kaznenog djela i sudionici
Članak 35.
(1) Pojedinačni počinitelj kaznenog djela je osoba koja vlastitim činjenjem ili nečinjenjem ili posredstvom druge osobe počini kazneno djelo.
(2) Sudionici u počinjenju kaznenog djela su: supočinitelji, poticatelj i pomagatelj.
(3) Supočinitelji kaznenog djela su dvije ili više osoba koje na temelju zajedničke odluke počine kazneno djelo tako da svaka od njih sudjeluje u počinjenju ili na drugi način bitno pridonosi počinjenju kaznenog djela.
(4) Poticatelj i pomagatelj su sudionici koji, ne vladajući počinjenjem kaznenog djela, poticanjem ili pomaganjem pridonose njegovu počinjenju.
(...)
ajd ... dobro .... jasno je meni da ispadam bedast i naivan kad se pozivam na zakone u jednoj zemlji gdje je bivši predsjednik rh - ono hohštaplersko govno od mesića, u arhive pustio sve moguće i nemoguće jebivetre da tone i tone materijala s oznakom "državna tajna" ili "vojna tajna" doslovce odnesu u haag i tamo slagaju svoje SF štorije upravo protiv generala gotovine i čermaka, a tu su i hercegbosanska šestorka .....
kako god, imaju većinu u saboru i nek mijenjaju ustav i zakone (ako im to dopusti EU, jer sad postoje norme EU koje su također važne pri pisanju i donošenju zakona) i onda mogu objavit i koliko mi je duga ona stvar ..... i podatke svih žena kojima sam istu stvar dao na uživanje .... ali za sve što nije po zakonu, što se mene tiče, a i podosta drugih, riskiraju kaznenu prijavu.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 24 stu 2012, 18:42 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7911 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Po meni je ovo čista sramota šta radi Fred Matić.Za mene ,niti je Matić branitelj,niti je Josipović predsjednik. Zašto stalno ucjenjuju i izlaze u javnost da će objaviti nekakav popis branitelja??Koga oni misle da plaše s tim? Zašto ne objave popis boraca koji dobivaju partizanske mirovine??Zašto ne objave popis aboliranih četnika koji danas žive i rade u toj istoj Hrvatskoj ,a protiv koje su vodili pobunu??
Ali,valjda će nadoći ljudi i na sljedećim parlamentarnim izborima izabrati neku narodnu,hrvatsku vlast.(Ako ne bude prijevremenih izbora u RH)
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 24 stu 2012, 18:54 |
|
|
Ovo što pozitivac navodi razne HVIDRE od Istre do Dubrovnika mi ne znači ništa, znam da je po tim udrugama svakavih likova iz svakakvih interesa, ali uglavnom naglašavam interesa koji se sigurno ne pitaju kako je braniteljima koji su ostali u tamnom vilajetu gdje još uvijek zuje talibani i četnici zamaskirani u raznim institucijama nepoderive beiha...
Iz priloženog se vidi da nas se nisu niti sjetili i da se zapitaju kakve to posljedice može imati sa ove strane Save i Dinare za hr.branitelje ili pretpostavljaju da su svi hrvatski branitelji preselili u Hrvatsku.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 24 stu 2012, 19:21 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38254 Lokacija: Gl. grad regije
|
Gledam sad nakon oslobađanja generala kako ljudi, sudionici Oluje, postavljaju zastave. Ima ih, ali ne baš previše. Radi tih koji su bili treba napravit i objavit popis. E sad kako...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Bagulin
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 24 stu 2012, 22:21 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
bumbar92 je napisao/la: Ovo što pozitivac navodi razne HVIDRE od Istre do Dubrovnika mi ne znači ništa, znam da je po tim udrugama svakavih likova iz svakakvih interesa, ali uglavnom naglašavam interesa koji se sigurno ne pitaju kako je braniteljima koji su ostali u tamnom vilajetu gdje još uvijek zuje talibani i četnici zamaskirani u raznim institucijama nepoderive beiha...
Iz priloženog se vidi da nas se nisu niti sjetili i da se zapitaju kakve to posljedice može imati sa ove strane Save i Dinare za hr.branitelje ili pretpostavljaju da su svi hrvatski branitelji preselili u Hrvatsku. točno bumbare, svaka čast  .... nažalost ljudi na vlasti u rh uopće ne razmišljaju o hrvatskim braniteljima koji su bili u ratu u rh pa poslije prešli u hvo i branili svoju grudu ..... jebe se njima što time mogu nekog dovest u jeben položaj ....
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 14:02 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 15:09 |
|
|
Nema u ovome ali bio je u onome iz Amerike spojite 2 + 2 dobijete 4...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 15:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62612 Lokacija: DAZP HQ
|
samo piše broj dana u borbenom ili neborbenom sektoru.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 15:29 |
|
|
Registar je ok, nek se objavi ako treba sa ograničenim podacima zbog zaštite stvarnih branitelja.
Lažne branitelje što primaju naknade treba razotkriti, ne mislim da je objava pravi način a također ne mislim da volja postoji jer su možda visokopozicioniorani na taj način uhljebljeni. Ukinuti svima pa ispočetka.
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 15:36 |
|
|
ja i dalje ne vidim svrhu, mogu pronaći sebe i par užih prijatelja i to je to...
Za one koji bi bili sumnjivi ne znam točno koje su godište, nekima ni kako se točno zovu, a i ne glumi mi se policajca, ne znam uopće koja je svrha ovoga, da možda ne bi sjedio za kompom i danima provjeravao registar gatajući koje je netko godište i kako mu je pravo ime. Pa šta onda rade oni koji trebaju tražiti lažne branitelje i sličnu gamad ili uopće ne rade na tome. Mislim na ove iz ministarstva branitelja, policije i ostalih službi koji imaju pristup punim informacijama iz baze.
Nema šanse, ovde se nešto drugo kuha, ovo za sada je cirkus.
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 15:39 |
|
|
Za mene otkrivanje registra branitelja nikada neće biti ok, to je čin izdaje svih ljudi koji su stali u obranu zemlje. Pod patronatom lažnih branitelja želi se objaviti registar.
Amerikanci, Britanci, Austrijanci, Njemci, Talijani nikada nisu odali imena ljudi koji sudjeluju u ratnim operacijama. Hrvatska je prva u svijetu objavila registar branitelja i to ljudi koji su u aktivnim odnosima i mogu i danas djelovati da spase svoju državu.
Kako vi mislite da će se otkrivati ti lažni branitelji. Što će neki branitelj podnijeti prijavu protiv lažnog branitelja i onda će država ga izbrisati iz registra. Pa ovo je prava inkvizicija, lov na lažne branitelje je otvoren.
Molim državu Hrvatsku da me nikada ne zove u vojsku da je branim, jer ne želim da kasnije moram ispaštati da neki lažni mobilizirani dobrovoljac + ministar moje ime i prezime objavljiva u raznim registrima. Svoj doprinos svome poniženju ne želim dati.
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 15:45 |
|
|
Citat: Nema šanse, ovde se nešto drugo kuha, ovo za sada je cirkus. Naravno da se kuha prijatelju. Ovo su lego kockice za branitelje. Sada će se zabavljati tko je na registru a tko nije. Država će proći kroz reforme MMF, pa će te vidjeti kako stranac kupuje. Primjer: Indonezija, Čile, Rusija, Argentina, Ukrajina itd.
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 15:54 |
|
|
a čuj, na kraju krajeva, boli me qrac i za lažne branitelje, to je propust države a ne branitelja koji nisu lažirali ili kupili status..., šupci cinkaroški ništa više niti manje.
Da su oni iskreni ne bi stavili na kocku sudbine branitelja ni pod kakvu cijenu, nego bi našli drugi način kako bi se obračunali i rješili ovih koji su krivotvorili statuse, kupovali ili šta su već radili.
Matić, Kotromanović i ekipa,...cinkaroši.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 16:21 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8831 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
koliko sam skužio, nema pripadnika HVO-a.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
Vrh |
|
 |
brillenputz
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 16:29 |
|
|
da, mislim da nema pripadnika HVO-a Prvo sam ukucao očevo ime, nšta nije izbacilo i onda probam sa uskopaljskim zapovjdenikom- ništa, Dario Kordić- ništa... tek kad sam Blaškića upisao onda mi je podatke izbacilo
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 16:38 |
|
|
ma kakav HVO, koji vam je..., taj registar i arhiva je davno iscurio preko SFOR otimačina u samoupravi i izdilan širom planete, a ove šupke to ne zanima, jer nemamo prebivalište u RH, rado bi oni i nas ocinkali.
Kak su samo senzibilizirani ti pereci, praf zaslužuju da se ušupkuju u EU koljevku demokracije i ljudskih prava, raširenog anusa, samopoljevajući se govnima i bičujući se po leđima što su branili svoju domaju.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 16:54 |
|
|
a šta unači ona kolumna na kraju, ratni put. Znači li to da je nekome objavljen, a nekome ne?
Vidim da imaju određeni i vrijeme provedeno u MORH-u i u MUP-u.
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 16:57 |
|
|
pa to je valjda ako želiš da ti se objavi ratni put, oni ga objave,...to je za one koji se vole qrčit valjda.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 16:59 |
|
|
pozdravljam objavu, iako i sam mislim da neće biti neke velike koristi od iste, jednostavno ovakvi podaci ne trebaju biti tajni. kad čujem blebetanja političara od opasnostima po branitelje koje će proizvesti objava registra dođe mi da povratim. naime 7 puta je moje puno ime i prezime, ime roditelja, datum rođenja,postrojba, bilo objavljeno u narodnim novinama, zbog raznih odlikovanja i medalja, a onda pričati o opasnostima ovakve objave, ne budimo smiješni.....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 17:00 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: pa to je valjda ako želiš da ti se objavi ratni put, oni ga objave,...to je za one koji se vole qrčit valjda. ove kao osa? 
|
|
Vrh |
|
 |
bumbar92
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 17:08 |
|
|
vama u domaji je svejedno, a nas koji smo bili nekoliko prvih mjeseci u HVu kao dragovoljci, pa sa ratom prešli u BiH, a živimo danas u BiH i Srbiji, jednostavno nije, ali boli vas qrac za nama, nek ste se vi odlikovali izmeđusebe, zgrabili mirovine, rješili sva materijalna pitanja i nek su vam ruke čiste, jer iz rata se mora izaći čistih ruku, mirovinom i sa odličjima, ak si građanin RH, ako nisi ko te jebe.
i da, nek ste se objavili, to je valjda in i cool sada vidim cinkaroši dobro prolaze.
šta sa onima koji niti su tražili mirovine, niti odličja niti da nas se objavljuje u tom vašem jebenom registru, ako smo pomogli stvaranje države koju mrzi više od polovine BiH ili čak cijele Srbije, državama u kojima danas živimo i radimo, nismo željeli da nas cinkate za to.
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 17:08 |
|
|
Ajde sreća u nesreći što nije objavljen ratni put naših branitelja. Da smo normalna država bio bi objavljen popis četnika i onih koji su rušili ovu zemlju. Njima na sramotu.
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Objava registra branitelja u kontekstu novonastale situacije Postano: 19 pro 2012, 17:26 |
|
|
osa je napisao/la: pozdravljam objavu, iako i sam mislim da neće biti neke velike koristi od iste, jednostavno ovakvi podaci ne trebaju biti tajni. kad čujem blebetanja političara od opasnostima po branitelje koje će proizvesti objava registra dođe mi da povratim. naime 7 puta je moje puno ime i prezime, ime roditelja, datum rođenja,postrojba, bilo objavljeno u narodnim novinama, zbog raznih odlikovanja i medalja, a onda pričati o opasnostima ovakve objave, ne budimo smiješni..... Takvi podaci bi trebali biti tajni, bilo opasnosti ili ne, jednostavno se nema pravo tako zadirati u tuđu privatnost.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 40 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|