HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 ruj 2025, 17:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 201 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Mislite li da je dobro što je objavljen registar branitelja?
ne 47%  47%  [ 15 ]
da 53%  53%  [ 17 ]
Ukupno glasova : 32
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Obljavljen registar branitelja
PostPostano: 08 tra 2010, 13:01 

Junuz Djipalo je napisao/la:
bumbar92 je napisao/la:
Ja borbe...

Bori se zalaganjem za rješavanje problema, 500.000 branitelja je problem koji se trebao i mogao 100x riješit.

I na zadovoljstvo tebe i ostalih branitelja.

Uvijek se većina bavi posljedicama nerješavanja a ne uzrocima...

Uopće mi nije jasno zašto je to tako, čak i među obrazovanijim dijelom svekolikog pučanstva...

U čemu je problem sa braniteljima? u broju branitelja ili u tim uljezima u registru...

U oba slučaja, ovako cinkajući sve branitelje se ne rješava problem, a uzrok korupcije nije broj branitelja i lažnjaci u registru nego posljedica te iste. Korupcijska mreža još iz komunizma se nije dirnula, a opljačkali su sve što su mogli u svakom sustavu u kojem plutaju ko govna, ljudi koji su hapsili i proganjali nevine, a partizanske krvoloke prikrivali i u pemzije pouvaljivali, sada mlate o pravdi i transparentnosti..., ko o čemu qrva o poštenju.

Problem niskog stropa se rješava odsjecanjem glave,...eto nek vam bude komotno i rahat obrazovano svekoliko puĆanstvo.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 13:13 

bumbar92 je napisao/la:
U čemu je problem sa braniteljima? u broju branitelja ili u tim uljezima u registru...

U oba slučaja, ovako cinkajući sve branitelje se ne rješava problem, a uzrok korupcije nije broj branitelja i lažnjaci u registru nego posljedica te iste. Korupcijska mreža još iz komunizma se nije dirnula, a opljačkali su sve što su mogli u svakom sustavu u kojem plutaju ko govna, ljudi koji su hapsili i proganjali nevine, a partizanske krvoloke prikrivali i u pemzije pouvaljivali, sada mlate o pravdi i transparentnosti..., ko o čemu qrva o poštenju.

Problem niskog stropa se rješava odsjecanjem glave,...eto nek vam bude komotno i rahat obrazovano svekoliko puĆanstvo.

Dakle pouvaljivani partizanski krvoloci koji se svugdje uvaljuju i šire pipke se bore protiv pouvaljivanih partizanskih krvoloka koji su se uvalili u registar branitelja i žele očistiti registar od pouvaljivanih?

Oprostite, meni je doista isto, grebao se neko na račun jugoslavenstva ili hrvatstva a vjerujem da je i većini ljudi tako. Ako mu nije mjesto negdje i nije mu mjesto. To što je neko uživao 45 godina ne znači da sad sljedeći trebaju još 45.

Slušamo godinama o tom registru i imamo more udruga branitelja i niko ne daje prijedlog nikakav nit rješava.

Mogli su davno regulirat broj.

I ja sam i dalje uvjeren da su HDZ-ovci to objavili a ne jugokomunjare i sl.

Da zaključim, mislim da nije dobro što se objavilo...

I da doista treba kaznit, ali sve, koji su doveli do toga.

Uostalom izgleda da je izašlo previše informacija...

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 13:15 

bumbar92 je napisao/la:
Korupcijska mreža još iz komunizma se nije dirnula, a opljačkali su sve što su mogli u svakom sustavu u kojem plutaju ko govna

To treba riješiti, a da bi se riješilo treba dirnuti u govna,
a šta se dobije kad diraš govna? još veći smrad.

Nije baš jednostavno...

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 13:29 

Dakle pouvaljivani partizanski krvoloci koji se svugdje uvaljuju i šire pipke se bore protiv pouvaljivanih partizanskih krvoloka koji su se uvalili u registar branitelja i žele očistiti registar od pouvaljivanih?

Oprostite, meni je doista isto, grebao se neko na račun jugoslavenstva ili hrvatstva a vjerujem da je i većini ljudi tako. Ako mu nije mjesto negdje i nije mu mjesto. To što je neko uživao 45 godina ne znači da sad sljedeći trebaju još 45.

Junuze june jedno...kad ti neće u pamet.

Neka oni ganjaju uvaljivače, udbaše, koljače, dezertere, lopove, simulante, vrankvurt-bojne, šupke i papke,...ali zašto čovjeka koji je zbog obrane Hrvatske spravom u tom registru cinkaju i javno prikazuju? Jeblo te uživanje takvo šupačko, da smo mi u partizanskim privilegijama, do sada bi ti i slični "urbani" bili u kakvoj jami i ne bi ti se za ime znalo, a kamo li u registar žrtvi upisano. Izjednačavaš branitelje koji nemaju ni posla, ni mirovine, ni muhe u džepu, sa partizanijom kojoj ste nosali štafete i dan danas dršćete od njih i slavite ih...

Jebem ti ze-gej senzibiliziranje kad su im branitelji i partizani isto..., ustvari nisu isti njihov spisak ne tražite. Fuj...dezerteraj.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 13:48 

bumbar92 je napisao/la:
Jebem ti ze-gej senzibiliziranje kad su im branitelji i partizani isto..., ustvari nisu isti njihov spisak ne tražite. Fuj...dezerteraj.

Hm, moji su domobrani a ja opet nisam ni bio vojnik HV-a, izgleda vazda na pogrešnoj strani...

Ponovno te pitam što misliš ako je HDZ ovo objavio?

I ostavite se više ustaša, četnika, partizana. To više u Zagrebu baš i ne pije vode a ni fašisti ni antifašisti...

Pa evo pozvali su index i net na prosvjede pa ko je došao?

Nije više narodu do zajebavanja i od koga a više nije ni tako glup...

Jedini razlog što je Kosorica još uvijek u sedlu je taj što ni onom mufjuzu od Milanovića niko baš ne vjeruje a ne što je ona nešto posebno dobra.

Naravno gledano iz BiH postoje sam naši i njihovi...

Nisam za ovu podjelu na Jugoslavene i državotvorce, lijeve i desne, Hrvati iz BiH i iz Hrvatske; prosječan čovjek je tiha većina i upravo ovakva poput mene.

Ne nasjedajte, upravo to i jest cilj nekim strukturama inače minornim...

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 13:54 

teranova je napisao/la:
Kad se vi mešate u problem Kosova i Metohije, može i Srpkinja u problem fantomskog registra.

Taman posla da se mišamo u poslove samostalne i suverene države - Republike Kosovo. Odkud ti to?

:001_smile

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 14:05 

evo josipović sad tvrdi da je registar "procurio" iz vlade :zubati

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 14:15 

Hm, moji su domobrani a ja opet nisam ni bio vojnik HV-a, izgleda vazda na pogrešnoj strani...

I ostavite se više ustaša, četnika, partizana. To više u Zagrebu baš i ne pije vode a ni fašisti ni antifašisti...

Jedini razlog što je Kosorica još uvijek u sedlu je taj što ni onom mufjuzu od Milanovića niko baš ne vjeruje a ne što je ona nešto posebno dobra.

Nisam za ovu podjelu na Jugoslavene i državotvorce, lijeve i desne, Hrvati iz BiH i iz Hrvatske; prosječan čovjek je tiha većina i upravo ovakva poput mene.

Niti si tih, niti većina..., baš suprotno. ;)

HDZ, FRAMA, karitas ili udruženje che guevara, svejedno,...meni kao branitelju to je nebitno, nikoga mi nije žao na toj HR sceni šupaka i poltrona, gumeni usana, sisa, guzica i lažova. Ne razumiješ niti to možeš, zato ovo nemoj shvatiti osobno, da kada vidim takve urbane ze-gey "in" izričaje gotovo da ne reagiram protiv njih, niti bi im zabranio nešto od toga što pričaju ili misle, ali mi je bitno kada vidim da ih vodi partizanija i udbaška mašinerija, upravo ona priotiv koje sam se i ja borio kada sam bio "urbana gerila" i vapio za demokracijom.

To je jadno i nakaradno šta sve znači oprost koji su dobili diktatori, štafetaši i udbaši iz komunizma u hrvatskoj državi, a da smo bili pametni i onakvi kakvim nas ti isti danas prikazuju, napunili bi jame sa njima i vratili im za sve ono od 45 do 90 što su nam radili. Sada još odgajaju "urbanu gerilu" i usmjeravaju je protiv branitelja loveći vještice, tu su maheri.
E to mi je bitno, jer očito komunistički se vukodlaci bude i sve je to oke što "urbana mladež" priča, misli i traži dok se to njihovo laprdanje ne završi da se opet isti obični čovjek bude borio protiv istih kao i 91...

Al o čemu ovaj, ha? partizani, ustaše, komunisti,...ma nije to "in".

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 14:24 

bumbar92 je napisao/la:

Problem je locirat i identificirat "neprijatelja"...

Nije tako lako kako se čini, jedni naprave od branitelja kolateralnu štetu a drugi od poreznih obveznika kenjce, treći od običnog stanovnika jer mu napušu cijenu nekretnine i forsiraju potrošnju, prepuste u dužničko ropstvo strancima a onda ih pusti da podižu kamate kako hoće, a četvrti u strahu od pljačkaških Hrvata režu Hrvate u BiH...

Ja tu vidim samo da treba smanjit tenzije i vrijeme za to da država se okrene konkretnim potezima koji eliminiraju uzroke a to su najčešće korupcija, utjecaj lobija i politike na stvari na koje ne bi trebali utjecat i nerad sudova.

Otprilike ono što i EU traži od nas, i srećom da smo u tome uglavnom suglasni da hoćemo u EU, inače ko bi to od nas tražio i kad bi mi to napravili?

A takva Hrvatska je čvrst oslonac i Hrvatima u BiH.

Slično vrijedi i za BiH uostalom, samo što je još uvijek nacionalno na prvom mjestu pa niko ni ne pokušava vidjet ostale "sitnice"...

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 14:36 

Dobar pristup:

Citat:
Josipović se slaže s ocjenom premijerke Jadranke Kosor da je podatke objavilo paraobavještajno podzemlje, ali smatra da se ono traži "na krivome mjestu".

"Ja se tu slažem s premijerkom, s tim da se to paraobavještajno podzemlje, po mom sudu, traži na krivom mjestu. To nije ovaj čovjek od jučer (Rakar). To je netko drugi", ponovio je i pozvao policiju i DORH da to istraži, a Vladu i Sabor da donesu propise i objave Registra branitelja.

"Znate da se jako zalažem da se Registar objavi u skladu zakonom i pozvao sam jučer i pozivam ponovno Vladu i Sabor da donesu odgovarajuće propise da se on objavi, sa svim zaštitama koje su potrebne da se svim onim časnim ljudima koji su na popisu ne nanese šteta", rekao je hrvatski predsjednik.

"Ovo što je objavljeno, je, ja ću to sad reći, duda varalica. To nije pravi popis. To je jedan reducirani, nepotpuni popis. Čak ne i popis, nego tražilica iz 2006. godine", izjavio je Josipović i naglasio da se tim objavljenim popisom "unosi nemir među branitelje i građane jer nije kompletan i fale podaci".

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:04 

bumbar92 je napisao/la:

Nije tako lako kako se čini, jedni naprave od branitelja kolateralnu štetu a drugi od poreznih obveznika kenjce, treći od običnog stanovnika jer mu napušu cijenu nekretnine i forsiraju potrošnju, prepuste u dužničko ropstvo strancima a onda ih pusti da podižu kamate kako hoće, a četvrti u strahu od pljačkaških Hrvata režu Hrvate u BiH...

Ja tu vidim samo da treba smanjit tenzije i vrijeme za to da država se okrene konkretnim potezima koji eliminiraju uzroke a to su najčešće korupcija, utjecaj lobija i politike na stvari na koje ne bi trebali utjecat i nerad sudova.

Otprilike ono što i EU traži od nas, i srećom da smo u tome uglavnom suglasni da hoćemo u EU, inače ko bi to od nas tražio i kad bi mi to napravili?

Slično vrijedi i za BiH uostalom, samo što je još uvijek nacionalno na prvom mjestu pa niko ni ne pokušava vidjet ostale "sitnice"...

Neprijatelji Hrvatske i Hrvata su stoljetna konstanta, a ako misliš da ja na to gledam vojnički varaš se, ovo ti govorim kao urbani aktivist iz 80-ih, ako hoš, ili kao veteran domovinskog rata koji i dan danas ne uživa blagodeti privilegija koje taj status u Hrvatskoj mnogima daje hravtska država. Izaberi šta je kul i in u Zagrebu, ako ti je on mjerilo kretanja hrvatske mladeži...

Locirati ga nije teško, ista je to paktila iz 70, 80, 90, i danas...onda prvi u redu za stan, poso, kredit, zeleni plan, vikendicu na moru, partijskom stolu, štafetu,..., a i danas su prvi do predsjednika, prvi u sigurnosnim agencijama, nedirnute peMzije, spomenice, dionice, obljetnice...

Neke stvari su konstanta, a lopovluk i lopovi nisu nastali sa HDZom i novim strankama. Problem su uvijek bili oni koji su mrzili hrvatsku naciju, ali su mijenjali dresove, ...kako može biti negativan i štetan onaj ko voli hrvatsku naciju i državu, malog i velikog hrvatskog čovika? Kako se može voliti hrvatski narod, a zatirati i proganjati sve ono što čini tu naciju, pljačkati ga, stigmatizirati ga?

Čista računica: tko najduže pljačka i tlači Hrvate? mali slatki peMzići, bivši rukovodioci OURa, partijski sekretari i "kvazi-antifašisti" koji danas upiru prstom kao i onomad što su upirali u ljude,...halabuka na nacionaliste je očiti recidiv iz komunizma.

Hoćeš čistu i zdravu Hrvatsku, kreni od onih sa najvećim i najdužim pljačkaškim i ugnjetavačkim stažom od 45 do danas.
Prozivka tj. cinkarenje 500 tisuća razvojačenih, pola od tog neuposlenih, na ulicu izbačenih, gladnih i siromašnih radnika, a uz to i pukim slučajem i branitelja, ne rješava pljačku i korupciju...šta sa njima, jel im grijeh što su u istoj bazi podataka kao i nekoliko lopova.

Jebem ti takvo rješavanje problema, gdje ispravna većina najebe..., ili je i to zahtjev EU da se još malo zavuče Hrvatskoj da joj "senzibiliziranje" glatkije prođe (uđe).

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:10 

bumbar92 je napisao/la:

Neprijatelji Hrvatske i Hrvata su stoljetna konstanta, a ako misliš da ja na to gledam vojnički varaš se, ovo ti govorim kao urbani aktivist iz 80-ih, ako hoš, ili kao veteran domovinskog rata koji i dan danas ne uživa blagodeti privilegija koje taj status u Hrvatskoj mnogima daje hravtska država. Izaberi šta je kul i in u Zagrebu, ako ti je on mjerilo kretanja hrvatske mladeži...

Locirati ga nije teško, ista je to paktila iz 70, 80, 90, i danas...onda prvi u redu za stan, poso, kredit, zeleni plan, vikendicu na moru, partijskom stolu, štafetu,..., a i danas su prvi do predsjednika, prvi u sigurnosnim agencijama, nedirnute peMzije, spomenice, dionice, obljetnice...

Neke stvari su konstanta, a lopovluk i lopovi nisu nastali sa HDZom i novim strankama. Problem su uvijek bili oni koji su mrzili hrvatsku naciju, ali su mijenjali dresove, ...kako može biti negativan i štetan onaj ko voli hrvatsku naciju i državu, malog i velikog hrvatskog čovika? Kako se može voliti hrvatski narod, a zatirati i proganjati sve ono što čini tu naciju, pljačkati ga, stigmatizirati ga?

Čista računica: tko najduže pljačka i tlači Hrvate? mali slatki peMzići, bivši rukovodioci OURa, partijski sekretari i "kvazi-antifašisti" koji danas upiru prstom kao i onomad što su upirali u ljude,...halabuka na nacionaliste je očiti recidiv iz komunizma.

Hoćeš čistu i zdravu Hrvatsku, kreni od onih sa najvećim i najdužim pljačkaškim i ugnjetavačkim stažom od 45 do danas.
Prozivka tj. cinkarenje 500 tisuća razvojačenih, pola od tog neuposlenih, na ulicu izbačenih, gladnih i siromašnih radnika, a uz to i pukim slučajem i branitelja, ne rješava pljačku i korupciju...šta sa njima, jel im grijeh što su u istoj bazi podataka kao i nekoliko lopova.

Jebem ti takvo rješavanje problema, gdje ispravna većina najebe..., ili je i to zahtjev EU da se još malo zavuče Hrvatskoj da joj senzibiliziranje glatkije prođe (uđe).

a zato je bome kriva i tzv. hrvatska pomirba, koja je dovela do toga da su stari zadržali sve pozicije koje su i prije imali, a sad su se ti isti ljudi proglasili "antifašistima", pa ih dirni ako smiješ :kava

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:21 

Sve vam je bumbar dobro napisao od A do Ž , a vi sad i dalje pametujte i tražite "pravdu" ...

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:23 

Na drugom forumu načitala sam se argumenata "o problemima budućih poslovnih putovanja u Srbiju", pa evo jednog komentara u vezi sa tim:

Čet, 08/04/2010 - 01:24 — međed

Večeras je onaj mufljuz iz braniteljske udruge opet prijetio tužbama, a kao razlog za neobjavljivanje informacija o braniteljima naveo da bi mogao imati neugodnosti npr. kad ide u Srbiju (Togonal je aludirao na to spomenuvši Bajakovo odnosno granični prijelaz prema Srbiji).
Ako ja kao obični pripadnik domobranske pukovnije vrlo dobro znam da su Srbi u vrijeme rata imali podatke o svima nama (naravno da su podaci o vojnim obveznicima bili pohranjeni i u Beogradu), što bi oni sad novoga iz popisa branitelja mogli doznati? I koga to uopće više zanima?

Brat djevojke koju sam upoznao dok sam služio vojni rok u Srbiji tijekom Domovinskog rata radio je za srpsku službu bezbednosti. Pomogao mi je da pronađem bratića zarobljenog u Bosanskom Brodu i zahvaljujući njemu (a ne UNPROFORcima kojima sam za informacije dao tisuće dolara) sam doznao da se nalazi na Manjači odakle je naposlijetku pušten u razmjenu. Ta mi je osoba vrlo jasno dala do znanja da neću imati problema ako eventualno budem dolazio u Srbiju, bez obzira na to što JNA posjeduje spiskove praktično svih potencijalnih i stvarnih sudionika Domovinskog rata na hrvatskoj strani... E, pa, ako je junior officer srpske bezbednosti baratao takvim informacijama u vrijeme rata, kakva je uopće mogućnost da bi Srbija danas (ako je uopće i zanimaju takvi podaci) od istih imala ikakve koristi? I koga ta gospoda uhljebljena u kojekakve udruge zajebavaju i smatraju budalama? Naposlijetku, tužit će državu zbog objavljivanja podataka da bi naplatili duševne boli i iskamčili još novaca?
Ako je gospodinu problem što bi ga srpski carinik zbog pripadnosti određenoj postrojbi mogao zajebavati, neka onda ne putuje u Srbiju. Naročito ako se ima čega bojati. To je manja žrtva nego puste milijarde koje država prosipa na lažne branitelje.

Na koncu, sve će ovo proći a svi mi zajedno ne smijemo dozvoliti da završi kao uspješna diverzija za skretanje pažnje sa cijene goriva, nezaposlenosti, bujanja kriminala i korupcije, da nabrojim samo neke probleme čije je rješavanje u opisu radnog mjesta ministara i gospođe nekad ministarke, a danas premijerke, no uglavnom uvijek na funkciji sa visokom plaćom i nikakvom odgovornošću.

slika

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:26 

bumbar92 je napisao/la:

Neke stvari su konstanta, a lopovluk i lopovi nisu nastali sa HDZom i novim strankama. Problem su uvijek bili oni koji su mrzili hrvatsku naciju, ali su mijenjali dresove

Ma nisu oni mrzili baš hr naciju,nego buđenjem "hrvatske nacionalne svijesti" oni su gubili povlastice koje su do tada uživali vizavi svojih predaka koji su možda i ideološki bili uvjereni.Dapače,ovi drugi "urbana gerila" nisu toliko ideološki podložni,koliko hedonistički-gledaju samo svoje dupe.Kruha bez motike,jer su tako naučili u drugom sustavu.
Svaka čast jedinkama iz gore navedene grupe koje su poturile leđa za Hrvatsku kad je trebalo,samo me zanima koliko li ih je?

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:30 

Real gone je napisao/la:
Na drugom forumu načitala sam se argumenata "o problemima budućih poslovnih putovanja u Srbiju", pa evo jednog komentara u vezi sa tim:

Naposlijetku, tužit će državu zbog objavljivanja podataka da bi naplatili duševne boli i iskamčili još novaca?

Ako je gospodinu problem što bi ga srpski carinik zbog pripadnosti određenoj postrojbi mogao zajebavati, neka onda ne putuje u Srbiju. Naročito ako se ima čega bojati. To je manja žrtva nego puste milijarde koje država prosipa na lažne branitelje.

Na koncu, sve će ovo proći a svi mi zajedno ne smijemo dozvoliti da završi kao uspješna diverzija za skretanje pažnje sa cijene goriva, nezaposlenosti, bujanja kriminala i korupcije, da nabrojim samo neke probleme čije je rješavanje u opisu radnog mjesta ministara i gospođe nekad ministarke, a danas premijerke, no uglavnom uvijek na funkciji sa visokom plaćom i nikakvom odgovornošću.

Da mogu tužiti i dobili bi tužbu 100% . Pravna država :ucelo

Ovaj drugi bold je jednostavno laž. Tih 500 000 nije "uhljebljeno" niti isisava milijarde proračuna , tek dio njih odnosno 50-60 tisuća (neka me netko ispravi ukoliko sam u krivu) dobija sredstva kao HRVI (invalidi rata) te 12 000 (obitelji poginulih branitelja). To vjerujem nitko ne smatram "isisavanjem" ...

S ovim trećim pasusom se slažem i čini mi se i da je zato i izletila ova afera , kao što rekoh da se makne fokus sa "sms afere" i "Daimler afere podmićivanja" ... A dolaze i brodogradilišta etc ...

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:33 

Od tih 500 ooo , 360 ooo radi i privređuje,plaća poreze i na neki način finansira ove druge-reče ministar.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:41 

Mar-kan je napisao/la:
Ma nisu oni mrzili baš hr naciju,nego buđenjem "hrvatske nacionalne svijesti" oni su gubili povlastice koje su do tada uživali vizavi svojih predaka koji su možda i ideološki bili uvjereni.Dapače,ovi drugi "urbana gerila" nisu toliko ideološki podložni,koliko hedonistički-gledaju samo svoje dupe.Kruha bez motike,jer su tako naučili u drugom sustavu.
Svaka čast jedinkama iz gore navedene grupe koje su poturile leđa za Hrvatsku kad je trebalo,samo me zanima koliko li ih je?

neki izgubili ali vecina nije jer su se na vrieme presaltali. zato hdz i nije nikad proveo lustraciju, niti su na pr kaznjeni ubojice iz udbe, kos-a i sdb-a.

cak smatram da je hdz sigurno napravio neki deal s lievim krilom skh-a, tj sdp-om, ne samo sto se tice imovine nego i gore spomenutih tocaka.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 15:43 

horus je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

neki izgubili ali vecina nije jer su se na vrieme presaltali. zato hdz i nije nikad proveo lustraciju, niti su na pr kaznjeni ubojice iz udbe, kos-a i sdb-a.

cak smatram da je hdz sigurno napravio neki deal s lievim krilom skh-a, tj sdp-om, ne samo sto se tice imovine nego i gore spomenutih tocaka.

Moguće.Kad se jednom osladi vlast,teško je to kontolisati...njima nisu samo pare dovoljne,nego status,osjećaj "elitizma" i sl.Imali smo ih svugdje i mi u ratu,tzv podrumaši.A sad bistre svjetsku politiku.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 16:02 

Mar-kan je napisao/la:
Moguće.Kad se jednom osladi vlast,teško je to kontolisati...njima nisu samo pare dovoljne,nego status,osjećaj "elitizma" i sl.Imali smo ih svugdje i mi u ratu,tzv podrumaši.A sad bistre svjetsku politiku.

naravno, jos bi nadodao da su crveni paraziti shvatili jednu bitnu stvar, tj tko kontrolira obrazovni sustav kontrolira dobrim dielom mentalni sklop buducih narastaja, pogotovo u tzv "demokratskim" druztvima poput hrvatskog;

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 16:03 
PCM je napisao/la:

Ovaj drugi bold je jednostavno laž. Tih 500 000 nije "uhljebljeno" niti isisava milijarde proračuna , tek dio njih odnosno 50-60 tisuća (neka me netko ispravi ukoliko sam u krivu) dobija sredstva kao HRVI (invalidi rata) te 12 000 (obitelji poginulih branitelja).

točno. ljudi barataju ciframa bez ikakvog elementarnog znanja o tome tko ima status branitelja, a tko koristi povlastice, mirovine i naknadu za skrb.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 16:07 

horus je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

naravno, jos bi nadodao da su crveni paraziti shvatili jednu bitnu stvar, tj tko kontrolira obrazovni sustav kontrolira dobrim dielom mentalni sklop buducih narastaja, pogotovo u tzv "demokratskim" druztvima poput hrvatskog;

Kroz obrazovni sustav ne mogu puno,nisu mogli ni u Yu,bar ne u mojoj obitelji.Obitelj je Bog,šta tamo naučiš,to je to.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 16:15 

Mar-kan je napisao/la:
Kroz obrazovni sustav ne mogu puno,nisu mogli ni u Yu,bar ne u mojoj obitelji.Obitelj je Bog,šta tamo naučiš,to je to.

situacija u sugoslaviji je bila drugacija, jer se dobro znalo da je obrazovni sustav u sluzbi partije, ali danas u doba vladavine "demokracije" to nije slucaj, pa mnogo mladi ljudi (koji nemaju parazitsku obiteljsku poviest) nisu adekvatno pripremljeni na eventualne negativne utjecaje.

vidis sam iz kojih ("akademskih") krugova dolaze sve ove price o relativiziranju domovinskog rata, uljepsavanje stanja i pravdanje komunistickog sustava, te ratnih i poslie ratnih zlocina pocinjenih od tifusara etc itd...

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 17:36 

horus je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

situacija u sugoslaviji je bila drugacija, jer se dobro znalo da je obrazovni sustav u sluzbi partije, ali danas u doba vladavine "demokracije" to nije slucaj, pa mnogo mladi ljudi (koji nemaju parazitsku obiteljsku poviest) nisu adekvatno pripremljeni na eventualne negativne utjecaje.

vidis sam iz kojih ("akademskih") krugova dolaze sve ove price o relativiziranju domovinskog rata, uljepsavanje stanja i pravdanje komunistickog sustava, te ratnih i poslie ratnih zlocina pocinjenih od tifusara etc itd...

To je dokaz da nisu uspjeli,niti će ikad i uspjeti u "indoktrinaciji" sa svojim svjetonazorima.Ne brinu me ni najmanje.Meni je bitno da je "srž" naroda čvrsta.

Vrh

PostPostano: 08 tra 2010, 18:28 

bumbar92 je napisao/la:

Niti si tih, niti većina..., baš suprotno. ;)

HDZ, FRAMA, karitas ili udruženje che guevara, svejedno,...meni kao branitelju to je nebitno, nikoga mi nije žao na toj HR sceni šupaka i poltrona, gumeni usana, sisa, guzica i lažova. Ne razumiješ niti to možeš, zato ovo nemoj shvatiti osobno, da kada vidim takve urbane ze-gey "in" izričaje gotovo da ne reagiram protiv njih, niti bi im zabranio nešto od toga što pričaju ili misle, ali mi je bitno kada vidim da ih vodi partizanija i udbaška mašinerija, upravo ona priotiv koje sam se i ja borio kada sam bio "urbana gerila" i vapio za demokracijom.

To je jadno i nakaradno šta sve znači oprost koji su dobili diktatori, štafetaši i udbaši iz komunizma u hrvatskoj državi, a da smo bili pametni i onakvi kakvim nas ti isti danas prikazuju, napunili bi jame sa njima i vratili im za sve ono od 45 do 90 što su nam radili. Sada još odgajaju "urbanu gerilu" i usmjeravaju je protiv branitelja loveći vještice, tu su maheri.
E to mi je bitno, jer očito komunistički se vukodlaci bude i sve je to oke što "urbana mladež" priča, misli i traži dok se to njihovo laprdanje ne završi da se opet isti obični čovjek bude borio protiv istih kao i 91...

100% točno. Uz dodatak da su smradovi, ljudi onog sistema, u svim strankama. Koja je razlika između njihovih mlađih poltrona Kosorice i Zokija?

Oboje lutke od krvi bez trunke ideje, bez stava o bilo čemu, aparatčici bez mašte, bez ideologije osim "u se , na se".

Dok su "desničari" branili državu, misteri 10% i slični su se grupirali u nadzorne odbore malo većih firmi od Dione. Onda su budalama (tipa Kutle) uvalili firme koje bi ionako propale, a sami dotle ubirali provizije za uspješnu privatizaciju ZABA-e i INA-e.

Trebaju desetljeća da se stvori država...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 201 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Srpsčanin, Tomba17 i 31 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: