HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 01:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 425 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 02 vel 2019, 20:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 sij 2014, 18:23
Postovi: 625
aleksije radicevic je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
A čuj, velika većina mojih susjeda Srba nije glasala za SDS i nije bila nacionalistički nastrojena. Ipak su se priključili zločinačkoj i genocidnoj :D vojsci, VRS. Bez žara.

Jednostavno tako vrijeme dođe. Uostalom, da partizani nisu namjerno ubijali naciste kako bi se svetili, i kako bi dobili narod na svoju stranu, ne bi bilo ni Kragujevca ni sličnih stvari. U svakom slučaju, nisam za protjerivanje ljudi.

Kako ti u 2019. znaš je li netko sa žarom prihvatio ili ne? Ja baš nešto i ne znam da itko rado ide u rat.

Samo nam prestani ustašiju imputirat jer jednako nam možeš i Bleiburg. I tamo su neki Hrvati sa žarom ubijali.


Junuze, pa imputiraju vam ustašiju i drugi, ne samo Srbi. Pa šta tim drugima kažete?


Niko nam ne imputira Ustaštvo osim Srba i Muslimana.

Srbi izvlače Ustaštvo iz konteksta Drugog Svjetskog rata, gdje je manje-više svak-svakog klao, etnički čistio i imao kolaboracioniste (jako malo naroda u Europi je ostalo “čisto” i Srbi definitivno nisu jedni od njih). Apsurd je još veći jer su sami Srbi imali svoje Ustaše (Nedićevce, Ljotićevce…).

Ali, Srbi zbog sramote iz 90ih pokušavaju povući za sobom i Hrvate u to blato… čisto da se malo bolje osjećaju, ništa drugo.

Ustaše u političkom smislu su u Hrvatskom društvu totalno nevažni, dovoljno je pogledati Hrvatski Sabor u zadnjih 25 godina, HSP i ostale filijale tih retardusa su najviše dobijali 3-4% glasova. Ako se traži paralela te ekstremne nacionalističke ideologije medju Srbima, do prije par godina Radikali sa Tomom Grobarom su bili najjači u skupštini sa 30% glasova biračkog tjela.

Jebiga, nije lako vašoj generaciji Srba. Popušili ste manje-više sve ratove, još na stubu srama kao rijetko koji narod na kraju 20 stoljeća.
I na kraju balade - 20 i kusur godina nakon završetka rataova (koji ste vi započeli) danas ste u ekonomskom i političkom smislu septička jama Europe i još uvjek ne vidite svjetlo sa dna rupe, koju ste sami sebi iskopali.

Žalim vas ali i razumijem… nema te nikakvog racionalnog opravdanja za sva sranja što ste napravili pa se morate pozivati na nešto što se desilo prije skoro 80 godina. Na nešto što niti vi a niti mi (pa čak i naši roditelji) nisu imali puno veze.
Ali valjda morate nekako lagati same sebe.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 02 vel 2019, 20:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2018, 10:42
Postovi: 9834
1986 je napisao/la:
Hrvatsku do Drine je htjela manjina, kako 41. tako i 91., danas svi znaju da to nije realnost.Banovina Hrvatska je oduvijek bila glavna težnja Hrvata, ili barem situacija kakvu danas imamo gdje je jedan dio Banovine samostalan u okviru druge države. Kod vas je pak granica KKOV bila u svim planovima 91. Od JNA, Šešeljevaca, Arkanovaca, Karađića i Martića, Slobe itd. Svi su imali istu ideju o granici, zajedno sa vojskom koja ih je pratila.

Dirali ste nas i prije saveza sa Muslimanima. Prvo u Kr Jugoslaviji ubijanjem naših politicara, zatvaranjem, ubijanjem, batinanjem za isticanje narodne pripadnosti itd. Tek kad smo vam vratili istom mjerom ste pristali na Banovinu (kad je Đorđe dobio metak). Dirali ste nas i 92. kad ste napali Posavinu, Livno, Kupres i dolinu Neretve, tako da ste nas zapravo natjerali na savezništvo.

A ja mislio da su Hrvati zamrzili Srbe što su srpski žandari branili Hrvatima u kraljevini da prodaju smilje.
Tako neki Hrvati kažu. :zubati

_________________
Što nam prijete silom,pa neka izvole
nisu Srbi turci,da alaha mole


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 02 vel 2019, 20:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2018, 10:42
Postovi: 9834
Za Srbe je razumljivo što Hrvatima imputiraju ustaštvo,al kad muslimani imputiraju to je komedija.

_________________
Što nam prijete silom,pa neka izvole
nisu Srbi turci,da alaha mole


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 02 vel 2019, 21:10 
Offline

Pridružen/a: 03 sij 2012, 23:08
Postovi: 4974
Citat:
Ilija Petrovic
prije 2 sata
ustasi i vatikanci + amerikanci = DJAVOLU nema grudo to je to. Al izgleda viiim se kraj. Ćao stoko ne vakcinirana. Prvo od engleze Lude krave sad bolna stoka svi su oni bolni imaju samo jedan lek i sigurni METRO ukopani u ZEMLJU.cao djavoli. Jebem vama mater satansku.......


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 03 vel 2019, 01:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 tra 2018, 21:19
Postovi: 3578
Graničar18 je napisao/la:
A ja mislio da su Hrvati zamrzili Srbe što su srpski žandari branili Hrvatima u kraljevini da prodaju smilje.
Tako neki Hrvati kažu. :zubati

Pošto nemaš više ništa pametno za reći, smatram da priznaješ da sam upravu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 03 vel 2019, 09:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Srbi su vrlo vjesti u svojim manipulacijama. To ne zaboravite.
Svoje pretenzije na hrvatsku zemlju prikrivaju spominjanjem nekog dodrinaštva (napad je najbolja obrana)..
Pa njihov je predsjednik zagovornik dokarlobaštva. Izabrali su ga zbog toga.
Dalje, bombardiraju narod ustašama pokoljima Jasenovcem...
Time skrivaju svoje zločine ili ih pravdaju ko ce znati. Ne vjerujem da im djeca u skolama uce kako su četnici klali od Drine do Jadrana. Oni to kolektivno zele zaboraviti sluzeci se lazima, pa cak I one koji su bili zajedno sa nacistima I fasistima prikazati kao anti.. nevjerojatno Ali istinito.
Pravit ce neki spomen *** kod Gradine a Sajmiste I Banjicu nisu dostojno ni obiljezili. Prstom pred svijetom upiru na Hrvatsku I ustaše u 2. Svjetskom a ignoriraju činjenicu da su sa Njemcima ocistili Beograd od Zidova u rekordnom vremenu. Anti zidivska histerija kod Srba pocela je daleko ranije no kod Hrvata.. Citajte. Napadaju Stepinca ocrnjuju ga a SPC je nacistickog obozavatelja episkopa Velimirovica proglasila svecem. Mozete samo zamisliti to licemjerje.
Nakon milijun pobijenih I poginulih Srba na podrucju NDH ne pistoji niti jedan teritorij gdje je srba nestalo. Nevjerojatno.
A oni se I dalje drze svojih manipulacija Iazi da bi dosli do cilja koji su zacrtavali Garasanin pa Karadzic I razni poremeceni sovinisti. Možemo još puno toga nabrajati. Evo neka demantiraju gore navedeno. Slobodno. Svoj prag čistite
I sad ce nam takvi ovuda soliti pamet. Sve to treba zatjerat u 3 p...materine

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 03 vel 2019, 22:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 lip 2009, 14:18
Postovi: 8425
Citat:
SRBI UBIJANI SEKIRAMA, NOŽEVIMA, MALJEVIMA Služen parastos žrtvama ustaškog pokolja u Drakuliću kod Banjaluke

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Drakuliću da se na ovom mestu pre 77 godina desio najmonstruozniji zločin ne samo u Drugom svetskom ratu već, uopšte, u krvavoj balkanskoj istoriji.

- Težina zločina i masovnog pokolja koji su ustaše počinile tog 7. februara 1942. godine nalaže da se sjetimo teško postradalih žrtava i iskažemo im poštovanje, ali i da sećajući se prošlosti malo dublje i ozbiljije razmišljamo o našoj sadašnjosti, a posebno budućnosti - istakla je Cvijanovićeva u obraćanju poslije parastosa žrtvama u Drakuliću.

Prema njenim rečima, mnogo je takvih stratišta, od Jasenovca, Prebilovaca, Jadovna, hercegovačkih i krajiških jama i drugih mesta.

Ona je podsetila da je i u prethodnom odbrambeno-otadžbinskom ratu bilo mnogo žrtava i stradanja i da sve to govori da se veoma ozbiljno mora razmišljati o budućnosti, izvlačiti pouke iz prošlosti, ali isto tako analizirati sadašnje procese i okruženje.

- Mi danas uživamo slobodu, jer imamo Republiku Srpsku. Ostvarujemo se kao društvo, imamo svoj cilj i gradimo je za generacije koje će doći. Cena koju smo za tu slobodu platili u prethodnom ratu bila je visoka, ali bi bila viša da nismo imali Republiku Srpsku i da u međuvremenu nisu izgrađivali i jačali naše institucije, mi bismo danas sa manje neizvesnosti gledali u budućnost - naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je obaveza svih da čuvaju Republiku Srpsku, jer je garancija da će srpski narod imatu slobodu.


https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... -u/6yyf9dz

Budi zahvalan Titu što je prolongirao tvoj odlazak iz Banjaluke za 50 godina.
Da su četnici pobijedili, još bi tvoj ćaća završio u Holandiji.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 03 vel 2019, 22:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
Taj zločin su počinili ustaše. Domobrani nisu sudjelovali. 100-ak ustaša. Čak su navodno bili podrinjski muslimani koji su se navodno svetili za ista takva klanja u Podrinju.

Uglavnom, kad sve ustaše zločince staviš na hrpu teško ćeš prijeći 1000 ljudi.

Zašto nas par milijuna treba stalno bit krivo radi tih luđaka koji su velikom većinom pobijeni u ratu i nakon rata. Partizani su samo u onom što mi zovemo Bleiburgom pobili 70.000 navodnih ustaša od kojih je većina domobrana koje su lude ustaše obukle pred kraj rata u svoje uniforme. I vi ni tim niste zadovoljni. Koliko bi nas trebalo bit pobijeno da vi budete zadovoljni?

Tito nas spasio? Prije pobio bezveze. Posavinu i SB, Hercegovinu je desetkovao, a posljedice toga smo osjetili i u zadnjem ratu.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 01:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 pro 2018, 12:46
Postovi: 1678
Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
Junuz Djipalo je napisao/la:
Tito nas spasio? Prije pobio bezveze. Posavinu i SB, Hercegovinu je desetkovao, a posljedice toga smo osjetili i u zadnjem ratu.


Prije je u pravu i ipak nas je spasio. U četnicima su većina ljudi razmišljali kao Vujadin. Očistili bi te i iz Karlovca, a kamoli BL.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 02:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 svi 2009, 12:12
Postovi: 21292
NiceBoyZg je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Tito nas spasio? Prije pobio bezveze. Posavinu i SB, Hercegovinu je desetkovao, a posljedice toga smo osjetili i u zadnjem ratu.

Prije je u pravu i ipak nas je spasio. U četnicima su većina ljudi razmišljali kao Vujadin. Očistili bi te i iz Karlovca, a kamoli BL.

Koji četnici?
Isti su nešto probali krajem rata, pa su ih Ustaše kod Banja Luke poklali kao piliće.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_na_ ... %8Da_polju
Drugo Kosovo.
Tko bi ih vratio tu?
Pogotovo po vUjinim cmizdrenjima da je poginulo 7 mElEona Srba u Jasenovcu.
I još s Rusima na Dravi?
Da su se vratili četnici, prije bi Prečani dobili po piksi radi svog šurovanja s komunizmom :D
Pa njihovi su se odrekli svega zapadno od rijeke Bosne (+banovinske granice)...
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sporazum_ ... novi%C4%87


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 02:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 29 pro 2018, 12:46
Postovi: 1678
Lokacija: Zagreb, RH, EU, safe European home
Ceha je napisao/la:
NiceBoyZg je napisao/la:
Prije je u pravu i ipak nas je spasio. U četnicima su većina ljudi razmišljali kao Vujadin. Očistili bi te i iz Karlovca, a kamoli BL.

Koji četnici?
Isti su nešto probali krajem rata, pa su ih Ustaše kod Banja Luke poklali kao piliće.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_na_ ... %8Da_polju
Drugo Kosovo.
Tko bi ih vratio tu?
Pogotovo po vUjinim cmizdrenjima da je poginulo 7 mElEona Srba u Jasenovcu.
I još s Rusima na Dravi?
Da su se vratili četnici, prije bi Prečani dobili po piksi radi svog šurovanja s komunizmom :D
Pa njihovi su se odrekli svega zapadno od rijeke Bosne (+banovinske granice)...
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sporazum_ ... novi%C4%87


Dobro, ja govorim o nekakvom alternativnom scenariju da su baš oni prevladali. To što su radili 1945 u tome kako se stvarno odigrala ili dogovarali se oko nečega što oboje nemaju s Pavelićem kasnije nema veze s tim. Naravno, glupo je raspredati sad o tome, govorim samo što bi se dogodilo u takvom slučaju.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 07:42 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
Pa preobučeni četnici u partizanima su u Posavini pobili što su mogli.



Ponovno pitam koliko jenas trebalo bit pobijeno da budete zadovoljni?

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 08:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Tipicno velikosrpska ***. Ovaj Vujo je sličan Vučiću.
Non stop kmeči a rado bi pobio I potjerao sve Hrvate.
Svakodnevno ih bombardiraju nekakvim pokoljima I parastosima pa nije čudo da su u retard stanju.
Zamislite da u HR medijima spomenu bas svaki zlocin nad Hrvatima iz drugog svjetskog I domovinskog rata. Također bi mogli svakodnevno kmečati...
Dakle nastavljaju svoju igru

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 09:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
Ostaje nejasno zašto to ne rade za WWI kad ih je puno više pobijeno u njemu. Ako mogu kmečat za nešto prije 80 g. mogu i za ono što se dogodilo prije 100 g.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 11:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 12:56
Postovi: 9973
Junuz Djipalo je napisao/la:
Ostaje nejasno zašto to ne rade za WWI kad ih je puno više pobijeno u njemu. Ako mogu kmečat za nešto prije 80 g. mogu i za ono što se dogodilo prije 100 g.


Jednostavno. Napisao Sam već. Skretanje paznje I indirektno opravdavanje za sve zločine koje su Sami
pocinili

_________________
Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 14:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 tra 2018, 21:19
Postovi: 3578
Četnici su tokom godina masovno mjenjali znakovlje. Ne vidim ja tu neke razlike. Jednako su klali. Sumnjam da se Kordunaški partizan manje iskazo u klanju Hrvata od Romanijskog četnika. Inače sinovi/unuci su im 50 godina kasnije nosili iste uniforme


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 14:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 12 svi 2009, 22:03
Postovi: 1446
Kako će se obračunati s ustaštvom kada su sva ključna načela ustaštva ugrađena u današnji Ustav RH i još puno više od toga? Zapanjujuće je kako milijuni ljudi mogu o nečemu raspravljati a da uopće ne razumiju o čemu govore. Svi poput papagaja govore o fašizmu i nacizmu kad se spomene ustaštvo ali ustaše nisu nastale zbog zbivanja u Njemačkoj i Italiji. Zar nikome nije čudno kako negdašnje partizane Tuđmana i Bobetka i četnici i komunisti odjednom zbog nečega prozovu ustašama? Očito nitko nije pročitao Načela Hrvatskog ustaškog pokreta koja je 1933. napisao Ante Pavelić i koja lako ukazuju zašto je bilo kakvo ustaštvo u Hrvatskoj naizgled zamrlo i nebitno a partizanija bjesni - jer su svi bitni ustaški ciljevi ostvareni.

Dakle, 1933. godine Jugoslavija počiva na sljedećoj ideologiji:

1. Hrvatska ne može postojati kao samostalna država jer je tu Jugoslavija
2. Hrvati ne postoje kao narod nego su dio troplemenog jugoslavenskog naroda
3. ne postoji hrvatski jezik nego postoji slovenskohrvatskosrpski jezik, kasnije srpskohrvatski/hrvatskosrpski

Dodatne nadograde ovoga su još:

1. Hrvati nemaju niti svoju povijest nego su izmišljeni od Vatikana i Nijemaca kao pokatoličeni Srbi
2. hrvatski jezik je isključivo srpski
3. sva hrvatska kultura je srpska

U takvim okolnostima izvršen je atentat na hrvatske zastupnike i pri tome nazočni Ante Pavelić odlučuje osnovati ustaški pokret kako bi se borio protiv Srbije i Jugoslavije te objavljuje ustaška načela, koja su suprotstavljena jugosrpskoj ideologiji kako je gore opisana.

https://hr.wikisource.org/wiki/Načela_Hrvatskog_ustaškog_pokreta

Zbog toga što su ustaška načela sasvim sukladna današnjim načelima Ustava RH te povijestnoj znanosti nemoguće je boriti se protiv "ustaštva" a da se ne nastupa sa tvrdih jugočetničkih pozicija i protiv osnovnih ljudskih prava hrvatskoga naroda po definiciji. Idemo redom:

NHUP, članak 1. - sukladan izvorišnim osnovama Ustava RH i povijestnoj znanosti kako se danas priznaje i uči u svijetu i Hrvatskoj
NHUP, članak 2 - isto
NHUP, članak 3 - isto
NHUP, članak 4 - isto
NHUP, članak 5 - isto
NHUP, članak 6 - isto
NHUP, članak 7 - isto
NHUP, članak 8 - djelomično, očito je zadržano pravo da Hrvati uspostave svoju državu
NHUP, članak 9 - Ustav RH, III. ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA, 1. ZAJEDNIČKE ODREDBE, Članak 14
NHUP, članak 10 - Ustav RH, I. IZVORIŠNE OSNOVE, II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 1., 2.
NHUP, članak 13 - Ustav RH, II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 2.
NHUP, članak 14, druga rečenica - Ustav RH, II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 1.
NHUP, članak 15 - Ustav RH, II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 5. i 6.

Uz navedeno Ustav RH još je dodatno radikalniji od ustaških načela jer on:

1. odmah proglašava samostalnost RH a ne u futuru
2. određuje da je službeni jezik u RH hrvatski jezik, - II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 12
3. izričito zabranjuje obnavljanje Jugoslavije ili sličnih balkanskih zajednica - VII. MEĐUNARODNI ODNOSI, 2. UDRUŽIVANJE I RAZDRUŽIVANJE, Članak 141.

Dakle, jasno je da u osnovama hrvatstva i Hrvatske nema nikakvog NOB-a, partizanštine, jugoslavenstva i sličnih gluposti jer su oni izravno suprotstavljena neprijateljska ideologija svakoj hrvatskoj misli. Za pisanje i planiranje Ustava RH, ovog koji je proglašen jako liberalnim u današnjoj Europi, išlo bi se na strijeljanje u obje Jugoslavije i autor bi bio državni neprijatelj broj 1. Zašto to danas nije tako? Zato što danas ipak postoji samostalna Hrvatska čije stvaranje nitko nije uspio spriječiti, iako su mnogi to žarko željeli. I kada se danas priča o ustaštvu, o fašizaciji Hrvatske, o pozdravu ZDS i sličnim stvarima to se čini zato što jugočetnici žele srušiti RH ali ju ne mogu izravno ideološki napasti zbog toga što ima svoje ozemlje, jezik, vlast, zakone, zato što nije dio Jugoslavije itd. nego se mora ići uokolo, posredno. Zato će svaki onaj koji se kao bori protiv ustašizacije to morati bez iznimke činiti s pozicija SANU, Vuka Karadžića, Jovana Cvijića, Rankovića, Tite, Karađorđevića, Moljevića i ostale slične ekipe pa neka potanko objasni hrvatskom narodu protiv čega se to točno bori, na koji način i što želi uspostaviti umjesto toga. To bi bilo uistino zanimljivo slušati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 15:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2018, 10:42
Postovi: 9834
1986 je napisao/la:
Četnici su tokom godina masovno mjenjali znakovlje. Ne vidim ja tu neke razlike. Jednako su klali. Sumnjam da se Kordunaški partizan manje iskazo u klanju Hrvata od Romanijskog četnika. Inače sinovi/unuci su im 50 godina kasnije nosili iste uniforme

I ustaše i domobranj su tokom godina mjenjali znakovlje.
Ustaše su u 2.svj.ratu pobili i poklali 50% srpskog stanovništva Korduna,toliko o klanju.
I sinovi/unuci hrvatskih ustaša i partizana su 50 godina kasnije nosili iste uniforme.

_________________
Što nam prijete silom,pa neka izvole
nisu Srbi turci,da alaha mole


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 15:34 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 lip 2009, 14:18
Postovi: 8425
Junuz Djipalo je napisao/la:
Taj zločin su počinili ustaše. Domobrani nisu sudjelovali. 100-ak ustaša. Čak su navodno bili podrinjski muslimani koji su se navodno svetili za ista takva klanja u Podrinju.

Uglavnom, kad sve ustaše zločince staviš na hrpu teško ćeš prijeći 1000 ljudi.

Zašto nas par milijuna treba stalno bit krivo radi tih luđaka koji su velikom većinom pobijeni u ratu i nakon rata. Partizani su samo u onom što mi zovemo Bleiburgom pobili 70.000 navodnih ustaša od kojih je većina domobrana koje su lude ustaše obukle pred kraj rata u svoje uniforme. I vi ni tim niste zadovoljni. Koliko bi nas trebalo bit pobijeno da vi budete zadovoljni?

Tito nas spasio? Prije pobio bezveze. Posavinu i SB, Hercegovinu je desetkovao, a posljedice toga smo osjetili i u zadnjem ratu.


Taj pokolj je predvodio katolički fratar iz obližnjeg samostana Petrićevac uz pomoć domaćeg stanovništva.

Citat:
Pokolj u Drakuliću je masovno pogubljenje srpskog stanovništva koje su tijekom Drugog svjetskog rata počinili pripadnici Ustaške vojnice 7. veljače 1942. u okolici Banje Luke, točnije u naseljima Drakulić, Šargovac, Motike i u rudniku Rakovac.

Pripadnici II. Poglavnikove tjelesne bojne i VIII. ustaške bojne hladnim oružjem su ubili oko 2.300 Srba, većinom staraca, žena i 551 dijete, jer su vojno sposobni muškarci uglavnom bili u zarobljeništvu. Počinitelje ovog pokolja predvodio je nadporučnik Josip Mislov u pratnji petrićevačkog župnika, fratra Miroslava Filipovića, a sve je isplanirao raniji ustaški stožernik dr Viktor Gutić. Izvršitelji su bili ustaše iz Zagreba i Banje Luke, potpomognuti dijelom domaćeg hrvatskog stanovništva. Poklani su, s rijetkim izuzecima, svi Srbi koji su se tog jutra zatekli kod svojih kuća.


Ista priča kao i u pokoljima u Lici gdje su ustaše iz enklava Boričevac i Udbina klali svoje komšije po okolnim srpskim selima.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 15:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Usrali ste i ovu temu. A trebala je biti pozitivna.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 15:40 
Offline

Pridružen/a: 17 vel 2018, 23:31
Postovi: 1511
Lokacija: Mareva Ljut
Tulkas je napisao/la:
Tipicno velikosrpska ***. Ovaj Vujo je sličan Vučiću.
Non stop kmeči a rado bi pobio I potjerao sve Hrvate.
Svakodnevno ih bombardiraju nekakvim pokoljima I parastosima pa nije čudo da su u retard stanju.
Zamislite da u HR medijima spomenu bas svaki zlocin nad Hrvatima iz drugog svjetskog I domovinskog rata. Također bi mogli svakodnevno kmečati...
Dakle nastavljaju svoju igru




Ovakve emisije im serviraju doslovno svaki dan (osim nedjeljom) na televizijama nacionalne frekvencije. Onaj Marić doslovno svaki dan dovodi takve likove i širi četničku propagandu. Ne prođe dan da ne spomene Hrvate. I onda se čudimo na likove tipa Mujadin, oni su produkt tog bolesnog mrzilačkog društva.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 15:45 
Offline

Pridružen/a: 17 vel 2018, 23:31
Postovi: 1511
Lokacija: Mareva Ljut
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-v ... 60030.aspx

U Vučićevoj omiljenoj emisiji dva sata pričali o Hrvatskoj, evo najvećih provala



TALK show Ćirilica na srpskoj Happy TV vjerojatno je najgledanija dijaloška emisija u susjednoj državi. Voditelj Ćirilice je Milomir Marić, jedan od glavnih medijskih pristaša predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kojega zna često ugostiti u emisiji puštajući ga da dva sata drži svoje monologe o tome kako se žrtvuje za Srbiju.

U najnovijoj Ćirilici je, pak, glavna tema bila Hrvatska, a snimka emisije od 28. siječnja objavljena je na YouTubeu pod nazivom “Tuđmanov krvavi plan - nitko nije odgovarao za zločine nad Srbima”. Dva sata i 15 minuta su Marić i njegovi gosti tumačili svoje viđenje geopolitike, srpske povijesti, odnosa Srba i Hrvata, hrvatske povijesti, aktualnog stanja u Hrvatskoj itd., pa vrijedi izdvojiti najzanimljivije dijelove iz te većinom sulude rasprave s obzirom na to kakav utjecaj na obične građane Srbije ima Ćirilica.

Ulazak Hrvatske u NATO i Europsku uniju


Povjesničar Čedomir Antić je započeo s tumačenjem stanja u Hrvatskoj ovako: “U ovom trenutku imamo problem i s Hrvatskom, koja je relativno uspješna. Tamo postoji unutarnji sukob koji je dublji nego što bi ikada bio da nije bilo ratova devedesetih godina, sukob između Katoličke crkve i njenih eksponenata i reformiranog HDZ-a. Taj sukob je identitetski, postavlja se pitanje hoće li Hrvatska biti republika, demokratska država. Njihovi koncepti poput ulaska u NATO i EU nisu uspjeli.”

Marić se na to nadovezuje i kaže da je “Hrvatska šest godina nakon ulaska u EU bankrotirala, stanovništvo se razbježalo”, a Antić onda spominje da je Tuđman proveo jako lošu privatizaciju, “kao da vodi latinoameričku državu, on je htio da nekoliko ljudi drži državu”. “Dvjesto porodica”, dodaje Marić. Antić onda cijelu priču o kupovini aviona od Izraela naziva “vicom”, a Marić kaže da cijela situacija u saboru u kojoj je ministar obrane dobio igračku aviona, a Plenković se htio tući sa zastupnikom opozicije “podsjeća na srpski parlament devedesetih”.

Vladajuće elite u Hrvatskoj su previše očekivale od ulaska u EU, a nakon toga se pokazalo “da je Hrvatska politički negdje u 1946. godini, da nije čak ni u 1995. godini”, smatra Antić.

"Hrvati ne znaju što će sa sobom bez Srba"

Novinarka Ruža Ćirković ističe da “periferne europske zemlje svoje ekonomske probleme nisu riješile ulaskom u Europsku uniju” te navodi Poljsku kao iznimku. Ona je tijekom rasprave većinom zastupala najracionalnije stavove, usmjeravajući se na ekonomske teme.

Povjesničar Ratko Dmitrović smatra da “Hrvati ne znaju što će sa sobom bez Srba” te spominje konstataciju Igora Mandića, kojeg opisuje kao “jednog od njihovih najvećih živućih intelektualaca”, o Hrvatskoj kao propalom projektu. “Oni se sad bave sami sobom, Srba kao tzv. remetilačkog elementa nema, taj problem je riješen. Oni imaju veliki problem s identitetom, što na prvu izgleda čudno jer ako je netko nacionalist, onda je to Hrvat”, kaže Dmitrović pa nastavlja objašnjavati da je hrvatski državotvorni projekt u drugoj polovici 19. stoljeća osmislio Ante Starčević, koji je i rodonačelnik “antisrbizma” među Hrvatima. “To se danas ispoljava među Hrvatima”, smatra Dmitrović te konstatira da su kod Hrvata “državotvorna ideja i antisrbizam kao nokat i meso”.

"Da nije bilo antisrpstva, svi bi oni bili Srbi"


Voditelj Marić onda zaključuje da “moramo razumjeti Hrvate jer da nije antisrpstva, svi oni bi bili Srbi”, na što publika u studiju počinje aplaudirati.

Aktivist Savo Štrbac, koji vodi organizaciju Veritas, a bio je dio struktura vlasti u tzv. Republici Srpskoj Krajini, smatra da je “mržnja prema Srbima plod višedesetljetne indoktrinacije” i da to prožima sve segmente hrvatskog društva, od škole preko obitelji i Crkve do medija. Svi oni “mrze sve što je srpsko”. Štrbac se i žali da Srbija “nema dubinsku diplomaciju” koja bi se suprotstavljala Hrvatskoj.

Spomenuto je i da u Uljaniku “rade stotine Srba”, dok u Srbiju ipak ne dolazi nitko iz neke države raditi


Problem s nezahvalnim Slovencima

Antić smatra da je Hrvatskoj odgovarao rat i da je Srbija “bila žrtva agresije velikih sila” te da se Milošević nije dobro snašao u ratu koji je nametnula Hrvatska. Smeta mu i što je novinarka N1 (vjerojatno misli na Natašu Božić Šarić) pitala Kolindu zašto ju je Vučić prevario i “izmanevrisao” te dodaje kako takvo pitanje novinar u Srbiji ne bi smio postaviti, što smatra pozitivnim. Ističe i da je Domovinski rat bio “dogovorni rat”, dok je za Dmitrovića skandalozno što se u Hrvatskoj govori da je na nju izvršena agresija. On smatra i da je Srbija stvorila Sloveniju i Slovence i smeta mu što Slovenci nisu zahvalni zbog toga.

Ćirković mu je replicirala da je “Slovenija dosta uspješna država” i očito uspješnija od Srbije jer oni “za razliku od nas znaju koji su im interesi”. Dodala je i da su sve to “stare priče” i da bi se trebalo baviti onime što se događa danas i kakva budućnost čeka Srbiju.

Ante Pavelić kao najveći hrvatski antifašist?!

Marić je onda počeo objašnjavati da se “zbog napada iz Europske unije” u Hrvatskoj “gradi novi mit o hrvatskom antifašizmu pa će na kraju ispasti da je najveći hrvatski antifašist bio Ante Pavelić”. Štrbac je spomenuo revizionističku knjigu Josipa Pečarića i Stjepana Razuma o “razotkrivanju jasenovačke laži”, kao i filoustaške filmove Jakova Sedlara, kojega je opisao kao “čovjeka svjetskog glasa”.

Značajan dio vremena u emisiji posvećen je i ekonomskoj i demografskoj propasti Srbije te raznim promašajima srpske politike od 19. stoljeća do danas. Uspjeli su i obrušiti se na Bošnjake i na Crnu Goru, koja vodi “antisrpsku politiku”. Uvjereni su da su u sve upetljane i “agenture” i da bi “Srbija tome trebala stati na kraj”.

Svašta se izgovorilo u tih 2 sata i 15 minuta Ćirilice, jedan nevjerojatan bućkuriš činjenica, laži, preciznih statističkih podataka i izmišljotina, bljeskova lucidnosti, teorija urote i suludih interpretacija, no možda je ipak najbizarnije od svega izrečenog što su Davora Ivu Stiera spominjali kao važan intelektualni autoritet u Hrvatskoj. Iako je od Vučićeve omiljene televizije, previše je.






Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 16:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 17 svi 2018, 23:02
Postovi: 4236
tocno napadaju sve ono sto bi mi njima trebali prigovorit,npr. rehabilitacija cetnistva.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 16:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
mirv je napisao/la:
Kako će se obračunati s ustaštvom kada su sva ključna načela ustaštva ugrađena u današnji Ustav RH i još puno više od toga? Zapanjujuće je kako milijuni ljudi mogu o nečemu raspravljati a da uopće ne razumiju o čemu govore. Svi poput papagaja govore o fašizmu i nacizmu kad se spomene ustaštvo ali ustaše nisu nastale zbog zbivanja u Njemačkoj i Italiji. Zar nikome nije čudno kako negdašnje partizane Tuđmana i Bobetka i četnici i komunisti odjednom zbog nečega prozovu ustašama? Očito nitko nije pročitao Načela Hrvatskog ustaškog pokreta koja je 1933. napisao Ante Pavelić i koja lako ukazuju zašto je bilo kakvo ustaštvo u Hrvatskoj naizgled zamrlo i nebitno a partizanija bjesni - jer su svi bitni ustaški ciljevi ostvareni.

Dakle, 1933. godine Jugoslavija počiva na sljedećoj ideologiji:

1. Hrvatska ne može postojati kao samostalna država jer je tu Jugoslavija
2. Hrvati ne postoje kao narod nego su dio troplemenog jugoslavenskog naroda
3. ne postoji hrvatski jezik nego postoji slovenskohrvatskosrpski jezik, kasnije srpskohrvatski/hrvatskosrpski

Dodatne nadograde ovoga su još:

1. Hrvati nemaju niti svoju povijest nego su izmišljeni od Vatikana i Nijemaca kao pokatoličeni Srbi
2. hrvatski jezik je isključivo srpski
3. sva hrvatska kultura je srpska

U takvim okolnostima izvršen je atentat na hrvatske zastupnike i pri tome nazočni Ante Pavelić odlučuje osnovati ustaški pokret kako bi se borio protiv Srbije i Jugoslavije te objavljuje ustaška načela, koja su suprotstavljena jugosrpskoj ideologiji kako je gore opisana.

https://hr.wikisource.org/wiki/Načela_Hrvatskog_ustaškog_pokreta

Zbog toga što su ustaška načela sasvim sukladna današnjim načelima Ustava RH te povijestnoj znanosti nemoguće je boriti se protiv "ustaštva" a da se ne nastupa sa tvrdih jugočetničkih pozicija i protiv osnovnih ljudskih prava hrvatskoga naroda po definiciji. Idemo redom:

NHUP, članak 1. - sukladan izvorišnim osnovama Ustava RH i povijestnoj znanosti kako se danas priznaje i uči u svijetu i Hrvatskoj
NHUP, članak 2 - isto
NHUP, članak 3 - isto
NHUP, članak 4 - isto
NHUP, članak 5 - isto
NHUP, članak 6 - isto
NHUP, članak 7 - isto
NHUP, članak 8 - djelomično, očito je zadržano pravo da Hrvati uspostave svoju državu
NHUP, članak 9 - Ustav RH, III. ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA I TEMELJNIH SLOBODA, 1. ZAJEDNIČKE ODREDBE, Članak 14
NHUP, članak 10 - Ustav RH, I. IZVORIŠNE OSNOVE, II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 1., 2.
NHUP, članak 13 - Ustav RH, II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 2.
NHUP, članak 14, druga rečenica - Ustav RH, II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 1.
NHUP, članak 15 - Ustav RH, II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 5. i 6.

Uz navedeno Ustav RH još je dodatno radikalniji od ustaških načela jer on:

1. odmah proglašava samostalnost RH a ne u futuru
2. određuje da je službeni jezik u RH hrvatski jezik, - II. TEMELJNE ODREDBE, Članak 12
3. izričito zabranjuje obnavljanje Jugoslavije ili sličnih balkanskih zajednica - VII. MEĐUNARODNI ODNOSI, 2. UDRUŽIVANJE I RAZDRUŽIVANJE, Članak 141.

Dakle, jasno je da u osnovama hrvatstva i Hrvatske nema nikakvog NOB-a, partizanštine, jugoslavenstva i sličnih gluposti jer su oni izravno suprotstavljena neprijateljska ideologija svakoj hrvatskoj misli. Za pisanje i planiranje Ustava RH, ovog koji je proglašen jako liberalnim u današnjoj Europi, išlo bi se na strijeljanje u obje Jugoslavije i autor bi bio državni neprijatelj broj 1. Zašto to danas nije tako? Zato što danas ipak postoji samostalna Hrvatska čije stvaranje nitko nije uspio spriječiti, iako su mnogi to žarko željeli. I kada se danas priča o ustaštvu, o fašizaciji Hrvatske, o pozdravu ZDS i sličnim stvarima to se čini zato što jugočetnici žele srušiti RH ali ju ne mogu izravno ideološki napasti zbog toga što ima svoje ozemlje, jezik, vlast, zakone, zato što nije dio Jugoslavije itd. nego se mora ići uokolo, posredno. Zato će svaki onaj koji se kao bori protiv ustašizacije to morati bez iznimke činiti s pozicija SANU, Vuka Karadžića, Jovana Cvijića, Rankovića, Tite, Karađorđevića, Moljevića i ostale slične ekipe pa neka potanko objasni hrvatskom narodu protiv čega se to točno bori, na koji način i što želi uspostaviti umjesto toga. To bi bilo uistino zanimljivo slušati.


Pa protiv ovog u Drakuliću npr.

I komunisti imaju odlične ideje, pogotovo na papiru. Hrvatska država na temeljima klanja 60 djece u školi ne treba nikom. Radije u srpskoj Jugoslaviji. Možeš otići iz nje.

Cilj ne opravdava sredstva.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Obračun Katoličke crkve s ustaštvom
PostPostano: 04 vel 2019, 16:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35278
Lokacija: Gl. grad regije
Vujadin je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Taj zločin su počinili ustaše. Domobrani nisu sudjelovali. 100-ak ustaša. Čak su navodno bili podrinjski muslimani koji su se navodno svetili za ista takva klanja u Podrinju.

Uglavnom, kad sve ustaše zločince staviš na hrpu teško ćeš prijeći 1000 ljudi.

Zašto nas par milijuna treba stalno bit krivo radi tih luđaka koji su velikom većinom pobijeni u ratu i nakon rata. Partizani su samo u onom što mi zovemo Bleiburgom pobili 70.000 navodnih ustaša od kojih je većina domobrana koje su lude ustaše obukle pred kraj rata u svoje uniforme. I vi ni tim niste zadovoljni. Koliko bi nas trebalo bit pobijeno da vi budete zadovoljni?

Tito nas spasio? Prije pobio bezveze. Posavinu i SB, Hercegovinu je desetkovao, a posljedice toga smo osjetili i u zadnjem ratu.


Taj pokolj je predvodio katolički fratar iz obližnjeg samostana Petrićevac uz pomoć domaćeg stanovništva.

Citat:
Pokolj u Drakuliću je masovno pogubljenje srpskog stanovništva koje su tijekom Drugog svjetskog rata počinili pripadnici Ustaške vojnice 7. veljače 1942. u okolici Banje Luke, točnije u naseljima Drakulić, Šargovac, Motike i u rudniku Rakovac.

Pripadnici II. Poglavnikove tjelesne bojne i VIII. ustaške bojne hladnim oružjem su ubili oko 2.300 Srba, većinom staraca, žena i 551 dijete, jer su vojno sposobni muškarci uglavnom bili u zarobljeništvu. Počinitelje ovog pokolja predvodio je nadporučnik Josip Mislov u pratnji petrićevačkog župnika, fratra Miroslava Filipovića, a sve je isplanirao raniji ustaški stožernik dr Viktor Gutić. Izvršitelji su bili ustaše iz Zagreba i Banje Luke, potpomognuti dijelom domaćeg hrvatskog stanovništva. Poklani su, s rijetkim izuzecima, svi Srbi koji su se tog jutra zatekli kod svojih kuća.


Ista priča kao i u pokoljima u Lici gdje su ustaše iz enklava Boričevac i Udbina klali svoje komšije po okolnim srpskim selima.



Navodno ima više verzija. Tvoja je samo jedna, ali u svakoj se spominju ljudi sa strane a ne domaći, i oko 2000 ubijenih. Zbog domaćih se saznalo za to.

Kako uopće podupireš klanja kad znaš da neće nitko ustaši vratit nego tebi?

Inače, problem kod vas Srba i zločina je što im uvijek dodajete sosa kao da nisu dovoljni sami po sebi, pa na kraju i ono što je bilo ispadne sumnjivo.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 425 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Pejtonac sa juga i 254 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO