|
|
Stranica: 8/11.
|
[ 253 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 13 kol 2025, 08:02 |
|
|
Ima i dalje određene mržnje prema Hercegovcima, rasuđujem nakon skoro 20godina u Zagrebu.
Rekao bi da postoji 5 uzroka takve pojave, neka od tih se preklapaju:
1. ljudi sude i inače o svemu na osnovu par novinskih članaka, pa je i u ovom slučaju preuzet narativ s Indexa (plaćanje poreza itd) 2. Popriličan broj takvih ljudi ne voli Hrvatsku općenito, niti išta razumije. Što radi backgrounda koji je ili srpski ili jugoslavenski ili jednostavno neobrazovan i ne razumije ništa (često se poklapa s prvom skupinom) 3. Struktura ljudi centra velikih gradova je uglavnom partizanska. Odgoj potomaka takvih ljudi je uglavnom da su Hercegovci ustaše, nazadni i nadodajte po želji. Dolazak Hercegovaca u velike gradove je sam po sebi proizvodio prirodne konflikte 4. Zavist koja proizlazi iz vlastitih problema i neuspjeha u životu pa se projicira na jednu skupinu koja je relativno uspješnija. A ovi koji "mrze" su "preumiveni" da bi to projicirali prema Židovima, Srbima, crncima ili ne znam kome i takvi uglavnom i ne postoje više u Hrvatskoj 5. Subjektivno, ruku na srce, postoji oveća disproporcija u podrijetlu ljudi u kriminalnom miljeu 90ih u Hrvatskoj s ukupnim brojem Hercegovaca (oni pritom sve stavljaju u isti koš, pa makar se rodili u Kiseljaku ili Derventi, projekcija je ista). Dakle, subjektivno, rekao bih da su Hercegovci zastupljeni debelo više u takvim krugovima u ratnom i postratnom razdoblju (a postoje i neke knjige koje o tome govore a koje sam pročitao, na stranu jesu li pristrane ili ne). Samim time, projicirala se mržnja radi takve pojave
Sumarno, čak ja ne bi to više ni osuđivao pretjerano, to su pojave koje nisu generalno zastupljene, a mogu ih i razumijeti u nekoj mjeri radi svih tih razloga.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 13 kol 2025, 11:31 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 2239 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: weasel je napisao/la: Zasto bi te itko gnjavio ako se ponasas normalno, Hrvati nisu divljaci Pa evo ovi Ercegovci kazu da jesu. Ocigledno da ja branim Hr narod. I da se Ercegovci ruzno ponasaju u lijepoj nasoj. Evo taman stigao s ljetovanja iz Dalmacije. Tako u priču s nekim domaćim likovima, kad sam im rekao da sam iz Hercegovine rekoše mi Respekt  i htjeli mi platiti piće, rekoh neka momci ja ću. To vaše zametanje problema izmedju hrvatskog naroda je otužno. Meni ne pada na pamet miješati se izmedju vas i sandžaklija, nekako mi ispod svakog nivoa.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 13 kol 2025, 11:52 |
|
|
S@lko Medalja ima dvije strane, nisu ni Hercegovci u svemu tom što je bilo nevini. Pogotovo ne jedan dio ljudi koji je bio u kriminalu. S moje strane je jedina zamjerka što se generaliziralo i trpalo u koš sve ljude zbog te manjine koja je zaslužila da ju se prozove, ali imenom i prezimenom a ne svima ljepiti etikete.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 13 kol 2025, 13:55 |
|
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: Ima i dalje određene mržnje prema Hercegovcima, rasuđujem nakon skoro 20godina u Zagrebu.
Rekao bi da postoji 5 uzroka takve pojave, neka od tih se preklapaju:
1. ljudi sude i inače o svemu na osnovu par novinskih članaka, pa je i u ovom slučaju preuzet narativ s Indexa (plaćanje poreza itd) 2. Popriličan broj takvih ljudi ne voli Hrvatsku općenito, niti išta razumije. Što radi backgrounda koji je ili srpski ili jugoslavenski ili jednostavno neobrazovan i ne razumije ništa (često se poklapa s prvom skupinom) 3. Struktura ljudi centra velikih gradova je uglavnom partizanska. Odgoj potomaka takvih ljudi je uglavnom da su Hercegovci ustaše, nazadni i nadodajte po želji. Dolazak Hercegovaca u velike gradove je sam po sebi proizvodio prirodne konflikte 4. Zavist koja proizlazi iz vlastitih problema i neuspjeha u životu pa se projicira na jednu skupinu koja je relativno uspješnija. A ovi koji "mrze" su "preumiveni" da bi to projicirali prema Židovima, Srbima, crncima ili ne znam kome i takvi uglavnom i ne postoje više u Hrvatskoj 5. Subjektivno, ruku na srce, postoji oveća disproporcija u podrijetlu ljudi u kriminalnom miljeu 90ih u Hrvatskoj s ukupnim brojem Hercegovaca (oni pritom sve stavljaju u isti koš, pa makar se rodili u Kiseljaku ili Derventi, projekcija je ista). Dakle, subjektivno, rekao bih da su Hercegovci zastupljeni debelo više u takvim krugovima u ratnom i postratnom razdoblju (a postoje i neke knjige koje o tome govore a koje sam pročitao, na stranu jesu li pristrane ili ne). Samim time, projicirala se mržnja radi takve pojave
Sumarno, čak ja ne bi to više ni osuđivao pretjerano, to su pojave koje nisu generalno zastupljene, a mogu ih i razumijeti u nekoj mjeri radi svih tih razloga. to su jugo generacije. neces nac covjeka od 20 do 30 godina da se opterecuje hercegovcima.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 13 kol 2025, 13:56 |
|
|
oak je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Pa evo ovi Ercegovci kazu da jesu. Ocigledno da ja branim Hr narod. I da se Ercegovci ruzno ponasaju u lijepoj nasoj.
Evo taman stigao s ljetovanja iz Dalmacije. Tako u priču s nekim domaćim likovima, kad sam im rekao da sam iz Hercegovine rekoše mi Respekt  i htjeli mi platiti piće, rekoh neka momci ja ću. To vaše zametanje problema izmedju hrvatskog naroda je otužno. Meni ne pada na pamet miješati se izmedju vas i sandžaklija, nekako mi ispod svakog nivoa. o tome pricam. ljudi vise vole hercegovce ako imaju uopce stav.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
dreamteam
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 13 kol 2025, 16:05 |
|
|
Pade mi napamet film Crvena prašina, snimljen 1999, esencija negativne slike o Hercegovcima u to doba.
Slaven Knezović kao glavni "Jozo mafijozo", Miro Barnjak kao njegov glavni jatak, nasuprot njih dobri i pošteni dečko iz zagrebačke periferije.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
Vrh |
|
 |
zrtvasvihrezimaa
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 13 kol 2025, 22:07 |
|
|
Da, ne razumiju razliku između hercogovaca i bosanaca što dovoljno govori o kompetentnosti takvih da daju sudove o njima.
|
|
Vrh |
|
 |
VisokiSlavonac
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 14 kol 2025, 23:04 |
|
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: Sumarno, čak ja ne bi to više ni osuđivao pretjerano, to su pojave koje nisu generalno zastupljene, a mogu ih i razumijeti u nekoj mjeri radi svih tih razloga.
Napokon netko razuman na ovom forumu. Sto se metropole tiče, Zagreb je ljevičarsko leglo od 41ve Do dana današnjega. Eto ako če vam zbog toga biti lakše, nevoli se tamo previše nikakav domoljub bez obzira otkuda je. Zato tamo nikada neče adeze imati svog gradonačelnika niti ikakva desna stranka. Još jedan od razloga zašto vas tamo nevole je nepotizam. Evo primjera: jedna domača cura, diplomirana pravnica, Sa 5godina rada u struci, javi se na natječaj za posao U Zagrebačkom holdingu. Normalno dobila je odjeb Ali gle čuda, 3 cure koje su zavrsile pravo u mostaru su prošle.. ovakvih primjera po raznim institucijama ima more. Isto tako stranačko kadroviranje gdje se kroz stranku (adeze znase jel) na čelna mjesta raznih državnih i javnih institucija trpaju mladi manje iskusni ljudi upitne stručnosti, Sa takvim naglaskom da ga domači jedva razumiju. Dakle osim kriminalaca i ponekog udbaša Reputaciju vam ruši adeze koi je sve više omražen i sinonim za kriminal a u kojem su hercegovci znatno zastupljeni.
|
|
Vrh |
|
 |
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 14 kol 2025, 23:09 |
|
|
VisokiSlavonac je napisao/la: s@lko dinamita$ je napisao/la: Sumarno, čak ja ne bi to više ni osuđivao pretjerano, to su pojave koje nisu generalno zastupljene, a mogu ih i razumijeti u nekoj mjeri radi svih tih razloga.
Napokon netko razuman na ovom forumu. Sto se metropole tiče, Zagreb je ljevičarsko leglo od 41ve Do dana današnjega. Eto ako če vam zbog toga biti lakše, nevoli se tamo previše nikakav domoljub bez obzira otkuda je. Zato tamo nikada neče adeze imati svog gradonačelnika niti ikakva desna stranka. Još jedan od razloga zašto vas tamo nevole je nepotizam. Evo primjera: jedna domača cura, diplomirana pravnica, Sa 5godina rada u struci, javi se na natječaj za posao U Zagrebačkom holdingu. Normalno dobila je odjeb Ali gle čuda, 3 cure koje su zavrsile pravo u mostaru su prošle.. ovakvih primjera po raznim institucijama ima more. Isto tako stranačko kadroviranje gdje se kroz stranku (adeze znase jel) na čelna mjesta raznih državnih i javnih institucija trpaju mladi manje iskusni ljudi upitne stručnosti, Sa takvim naglaskom da ga domači jedva razumiju. Dakle osim kriminalaca i ponekog udbaša Reputaciju vam ruši adeze koi je sve više omražen i sinonim za kriminal a u kojem su hercegovci znatno zastupljeni. Nije Zagreb ljevičarsko leglo od 1941e, nego od 1920. Tada na izborima uvjerljivo komunisti pobjeđuju u Zagrebu.
|
|
Vrh |
|
 |
Novdan
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 14 kol 2025, 23:27 |
|
|
Ne SHVATAM zašto VisokiSlavonac nije dobio ban kad se prokužilo da se lažno predstavlja kao Hrvat?
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 15 kol 2025, 00:00 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7922 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Vidjeli smo na primjeru današnje expresne mobilizacije oko događanja na Širokom koliko uistinu "mrze" Hercegovce u RH.
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 15 kol 2025, 10:46 |
|
|
VisokiSlavonac je napisao/la: s@lko dinamita$ je napisao/la: Sumarno, čak ja ne bi to više ni osuđivao pretjerano, to su pojave koje nisu generalno zastupljene, a mogu ih i razumijeti u nekoj mjeri radi svih tih razloga.
Napokon netko razuman na ovom forumu. Sto se metropole tiče, Zagreb je ljevičarsko leglo od 41ve Do dana današnjega. Eto ako če vam zbog toga biti lakše, nevoli se tamo previše nikakav domoljub bez obzira otkuda je. Zato tamo nikada neče adeze imati svog gradonačelnika niti ikakva desna stranka. Još jedan od razloga zašto vas tamo nevole je nepotizam. Evo primjera: jedna domača cura, diplomirana pravnica, Sa 5godina rada u struci, javi se na natječaj za posao U Zagrebačkom holdingu. Normalno dobila je odjeb Ali gle čuda, 3 cure koje su zavrsile pravo u mostaru su prošle.. ovakvih primjera po raznim institucijama ima more. Isto tako stranačko kadroviranje gdje se kroz stranku (adeze znase jel) na čelna mjesta raznih državnih i javnih institucija trpaju mladi manje iskusni ljudi upitne stručnosti, Sa takvim naglaskom da ga domači jedva razumiju. Dakle osim kriminalaca i ponekog udbaša Reputaciju vam ruši adeze koi je sve više omražen i sinonim za kriminal a u kojem su hercegovci znatno zastupljeni. Larusidne poturčeni hunovlaše, ne diraj se ti u naše. Tvoji su preci Ugari i Rasi, a tursko te ime nažalost krasi. Hrvatima nikad nećeš biti ravan, dok god isparavas loj masan.
|
|
Vrh |
|
 |
Li Zongren
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 15 kol 2025, 11:27 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 2851 Lokacija: Dridska Župa
|
Zapadni je napisao/la: VisokiSlavonac je napisao/la: Napokon netko razuman na ovom forumu. Sto se metropole tiče, Zagreb je ljevičarsko leglo od 41ve Do dana današnjega. Eto ako če vam zbog toga biti lakše, nevoli se tamo previše nikakav domoljub bez obzira otkuda je. Zato tamo nikada neče adeze imati svog gradonačelnika niti ikakva desna stranka. Još jedan od razloga zašto vas tamo nevole je nepotizam. Evo primjera: jedna domača cura, diplomirana pravnica, Sa 5godina rada u struci, javi se na natječaj za posao U Zagrebačkom holdingu. Normalno dobila je odjeb Ali gle čuda, 3 cure koje su zavrsile pravo u mostaru su prošle.. ovakvih primjera po raznim institucijama ima more. Isto tako stranačko kadroviranje gdje se kroz stranku (adeze znase jel) na čelna mjesta raznih državnih i javnih institucija trpaju mladi manje iskusni ljudi upitne stručnosti, Sa takvim naglaskom da ga domači jedva razumiju. Dakle osim kriminalaca i ponekog udbaša Reputaciju vam ruši adeze koi je sve više omražen i sinonim za kriminal a u kojem su hercegovci znatno zastupljeni. Larusidne poturčeni hunovlaše, ne diraj se ti u naše. Tvoji su preci Ugari i Rasi, a tursko te ime nažalost krasi. Hrvatima nikad nećeš biti ravan, dok god isparavas loj masan. Iskreno mislim da ovo nije Lars jer Lars koliko se sjećam nije ovoliko nepismen.
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 15 kol 2025, 12:00 |
|
|
Ovo je Lars. Još jedna varijacija takije. Sad udara iz nekog "autohtonog" slavonskog kuta. Ovaj čovjek nije Europljanin.
|
|
Vrh |
|
 |
Neznam
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 15 kol 2025, 12:06 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Pade mi napamet film Crvena prašina, snimljen 1999, esencija negativne slike o Hercegovcima u to doba.
Slaven Knezović kao glavni "Jozo mafijozo", Miro Barnjak kao njegov glavni jatak, nasuprot njih dobri i pošteni dečko iz zagrebačke periferije. koji treš, strašno
|
|
Vrh |
|
 |
VisokiSlavonac
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 15 kol 2025, 13:14 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Pade mi napamet film Crvena prašina, snimljen 1999, esencija negativne slike o Hercegovcima u to doba.
Slaven Knezović kao glavni "Jozo mafijozo", Miro Barnjak kao njegov glavni jatak, nasuprot njih dobri i pošteni dečko iz zagrebačke periferije. Meni pada na pamet Predstava hamleta u mrduši donjoj. Iako neznam di je mrduša donja, nekako mi taj film savršeno prikazuje čovika s kamena,(pogotovo onaj lik s krunom na glavi usred kola) Eto sam našao stihove kola što se pleše i pjeva na kraju filma Da vam dočara atmosferu: BUKARA: Op, op, op, op, ožezi, opali, poskoči, ožezi, opa-li, poskoči, ritni se, baci se, krici se, vrti se, op, op, op, op... Šimurina... Daj ono... Kako ide... »Čaše, pijati...« Penji se gori, brzo... ŠIMURINA i BUKARA popnu se na stol. ŠIMURINA govori u ritmu kola: Čaše, pijati, žlice, botiljuni,.-......,____„ „ Pečenoj pohano pile i but od janjca, teleća noga i bubrig od prasca, papršnjak, kapula, frigana jetra, vino iz konobe svetoga Petra, slanina, kobasa i srce na žaru, donesi, kumašine, rakiju staru, pršut, kapula i paški sir, neka se znade da nam je pir! KOLO: Uživajmo, braćo draga, Neka ide sve do vraga! ŠIMURINA: Treseta, briškula, kupa i spada,članska knjižica, divica mlada,upravni odbor, postelja meka,žena nek u kući sidi i čeka,prkno udovice, visoka plaća,zaprdi i nai se dobrih kolača,oguli, operi, privrni, opali,u mekano sidi, cigaru zapali,masna brada i radni staž,ozbiljne stvari sve su laž! KOLO: Uživajmo, braćo draga,Neka ide sve dovraga! Kolo se vrti sve brže, vrtoglavije, luđe. ŠIMURINA: Opol, maraština, šunka, salama,maništra, fažol, srdela slana. BUKARA: Op, op, op, op, ožezi, opali, poskoči, ožezi,opali, poskoči, op, op, op, op... ŠIMURINA: Džigerica frigana, ženske mudante,godišnji odmor, narodne aute. BUKARA: Ritni se, baci se, krici se, vrti se, op, op, op, op... ŠIMURINA: Poloči, popišaj, požderi, poseri. izvuci, navuci, natakni, oderi, obrni, navrni, potari, pomuzi, posrči, uteći, zataji, naguzi. BUKARA: Op, op, op, op, čučni, prdni, digni se, mrdni, dipni, skoči, ljubim ti oči, op, op, op, op... ŠIMURINA: Jače, jače, jače, jače, skini gaće, skini gaće. KOLO: Ko-ne-pi-je-vi-na, Ne-zna-za-ve-se-lje, Zi-vi-ka-no-svi-nja, Za-nje-ga-je-ze-lje.ŠIMURINA: Kolači, kotači, blagajne, vile, zadružni savjet, pečeno pile, općina, kotar, praseća mast, janjeća muda, narodna vlast, odbor, komisija, kokošji šupak, manjak u zadruzi, teleći pupak. BUKARA: Op, op, op, op, brže, brže, brže, katrige, refe-renti, sastanci, spisi, kobasice, ugovori, izvještaji, di si, lokarde, traktori, šljivovica, teče, volovi, konji, ovce, smeće, zadruga, zadruga, zadruga, zadruga, vrti se, krici se, čučni, digni se, op, op, op, op... KOLO: Uživajmo, braćo draga,Neka ide sve dovraga!
|
|
Vrh |
|
 |
alh84001
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 15 kol 2025, 14:25 |
|
|
Blagajnica hoce ici na more, iz 2000. isto tako. Lokalnu 'Baricu', maltretira sef ducana 'Jozo', a mladja djelatnica 'Mara' preko kreveta i Joze zeli napredovati u tom ducanu. Edit: Sad pogledao, i glavni lik se zaista zove Barica 
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 16 kol 2025, 14:56 |
|
|
_________________ jubito/DARTHNEWS
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 16 kol 2025, 15:03 |
|
|
Salivator je napisao/la: https://www.vecernji.hr/vijesti/tko-su-hrvati-iz-bih-koji-su-ostavili-vidljiv-trag-u-hrvatskom-drustvu-1883768 Vidim sliku Mustafe Nadarevića. Nisam znao da se izjašnjavao Hrvatom. On mi je bio top svakako sada još više.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 16 kol 2025, 17:18 |
|
|
Eminencija je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: Pristanite ponavljat tu tragikomičnu neistinu. neseri! u dalmaciji trenutno u privatnom sektoru imate nepalce,indijce,bosance i srbe konobare. vi ostali paraziotirate(90%) u drzavnom. I srali ste iza cire ovo ono nije on nista posebno a mi smo i tad govorili da nece bit nogometa poslje cire. nije ga ni bilo dok nije doso dalic,nece ga ni bit iza njega. i nisu hercegovci nastetili hrvatskoj nego oni plenkovici,sanaderi,bebki i tako ta neradnicka govna podla(prosjaci i sinovi profil)!!! Za nogomet: zaboravljaš Bilićevo vrime; od uspjeha u Ukrajini i Poljskoj dijelio ga je nesvirani penal od džudaškog bacanja Ćorluke, a protiv Turske ga je izbacia događaj 1 u 100 godišć. Za JAR ga je spalila namirna loša igra Engleske protiv Ukrajine, a Eng je u Ukrajini jedva pobidila faulon u napadu. Mi smo tamo odigrali nerišeno. Otto Barić nije ima sriće u Švicarskoj na EP. A ima je aktivni rizultat protiv Eng i Fra, a švi.bunkeraši su priživili. Blažević je bio pročitana knjiga nakon 1998.. Bilo je mučenje gledat kvalifikacije za EP 2000.. Pusta nabacivanja, a ništa po zemji. Protraćen kapacitet moćne momčadi. Čačić protiv Portugala u produžetku ima Perišićevu gredu. Glede konobara, na masu mista nisu httili uzet našeg čovika a jesu stranca.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 16 kol 2025, 17:41 |
|
|
Eminencija je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: Pristanite ponavljat tu tragikomičnu neistinu. neseri! u dalmaciji trenutno u privatnom sektoru imate nepalce,indijce,bosance i srbe konobare. vi ostali paraziotirate(90%) u drzavnom. I srali ste iza cire ovo ono nije on nista posebno a mi smo i tad govorili da nece bit nogometa poslje cire. nije ga ni bilo dok nije doso dalic,nece ga ni bit iza njega. i nisu hercegovci nastetili hrvatskoj nego oni plenkovici,sanaderi,bebki i tako ta neradnicka govna podla(prosjaci i sinovi profil)!!! Glede ratnih hrvatskih ministara: financije – Božo Prka, Borislav Škegro privatizacije, gospodarstva – Milan Kovač Za Šuška znamo, a spominjalo se njegovo mišanje u istragu protiv Miroslava Kutle.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 16 kol 2025, 17:44 |
|
|
VisokiSlavonac je napisao/la: dreamteam je napisao/la: Dobro, za Slavoniju stoji, ako ljudi iz BiH igdje dominantno vedre i oblače, to je Slavonija, ali više Posavljaci nego Hercegovci. Posavljaci su oko broda županje i gore uz savu pa sve do zagreba. U zagrebu su čak postali neka večina. Nevjerojatno nešto, skupa s bosancima iz ostalih djelova bosne u zagrebu su postali večina i premašili lokalno stanovništvo. U Osijeku su kolko znam baš hercegovci na vlasti. Onaj tko je rođen i živio negdje u južnim krajevima, nebitno sad gdje točno južno od save, neshvača i nevidi toliku razliku u kulturi i mentalitetu između sjevernjaka i onih južno od save pa sve do mora. Što je razlog toj različitosti, ja ču pretpostavit utjecaj turskog carstva, odnosno utjecaj srednje europe odnosno beča s naše strane. Iako tih carstava več dugo nema, mentalitet i čud je nešto što se nemjenju tek tako. Staro koliko Rimsko Carstvo. Dalmacija i Panonija.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 16 kol 2025, 17:52 |
|
|
Graničar Jozo je napisao/la: U Trilju, Košute, Brnaze, imaš dio koji se zove mala Bosna. A svi pobjegli od Turaka. To je sve Cetinska krajina a oni su velikin dilon doseljeni Ramljaci.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 16 kol 2025, 17:58 |
|
|
dudu je napisao/la: PCM je napisao/la: Hrvati mrze sve koji su uspješni bez iznimke. Samo je pitanje koju etiketu će ti prišit čim iskočiš iz socijalističke uravnilovke - “peder” “laktaroš” “voli vlast” “ima puno para šta će mu više” (moja omiljena LOL) “sklon korupciji i nepotizmu”.
Hercegovci su uspješni i vrijedni - vise nego dovoljan razlog za mrznju plus klasične političke konotacije (privrženost naciji i crkvi)
Herceg Bosna doma, u Hrvatskoj, u inozemstvu treba biti ponosna na mržnju koju generira s bilo koje strane (balije, yugosi u RH…)
Ako te nitko ne mrzi - zapitaj se jesi li kurca u životu napravio. Nisu puno drukčiji ni Posavljaci ili recimo iz Kiseljaka, jednostavno imaju superioran mentalitet za tržišnu ekonomiju, imaju kliker u glavi što bi se reklo, izdominiraju s lakoćom, bez truda. Nije da nema i drugih naravno, ali kod bh. Hrvata u jednoj generaciji se u prosjeku prestigne po imovinsko-nekretninskom stanju domicilne. Naravno u taj mentalitet ulaze i Imoćani i ostali Vlaji.  Ima još jedna. U Dalmaciji na priobalju i otociman judi zbog nikih svojih starih zavada i dišpeta/zavisti(razlozi bilo novi, bilo stari) znadu namirno ne kupovat u svoga, nego u pridošleg Završaka, Bosanca ili Hercegovca. Makar se ovi ne drža reda, i npr. sagradia tu butigu na tuđen.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Odgovor na pitanje: Zašto u Hrvatskoj mrze Hercegovce? Postano: 16 kol 2025, 18:01 |
|
|
PCM je napisao/la: dudu je napisao/la: Nisu puno drukčiji ni Posavljaci ili recimo iz Kiseljaka, jednostavno imaju superioran mentalitet za tržišnu ekonomiju, imaju kliker u glavi što bi se reklo, izdominiraju s lakoćom, bez truda. Nije da nema i drugih naravno, ali kod bh. Hrvata u jednoj generaciji se u prosjeku prestigne po imovinsko-nekretninskom stanju domicilne. Naravno u taj mentalitet ulaze i Imoćani i ostali Vlaji.  Ma da, al sve to ovi ionako računaju pod “Hercegovce”  A, ne, Imoćani, Vlaji, Zagora, zaleđe općenito, drugi tretman (bar u sridnjoj Dalmaciji u primorju) imadu u odnosu na Hercegovce i drugačije se ponašadu. Nike crte ne ćedu prić.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|