HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 svi 2026, 19:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 1615 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 65  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Opći izbori u BiH 2018.
PostPostano: 27 lis 2018, 12:55 

daramo je napisao/la:
20 000 je duplo od izbornih analiza kologe iz Zemuna.
Šta ti to onda govori?

Tko u Sarajevu glasa za Našu stranku?
Muslimani? Kako da ne.

Muslimani sa srpskim imenom.
Pedja Kojovic je Musliman.
Ako se vi mislite oko takvih likova truditi izgubicete vrijeme i sluditi 95% Hrvata.

Manite se napucavanja cifri. To ne znaci nista. Nebitno je da li vas je 300 ili 400 hiljada.
300 hiljada Srba je napravilo haos u Hrvatskoj bez ikakve institucionalne pozadine. Vi imate intitucionalnu pozadinu da se dugorocno zastitite od Muslimana pa taman da vas ostane 100 hiljada. U tom pravcu trebate ici a ne da se gubite u muslimanskim navlakusama tipa - Evo fra Ante u Sarajevu on voli BiH ne voli HDZ blablabla hrvatska politika se mora promjeniti da bi i fra Ante bio za nju blablabla. To je put u propast.

Ima vas koliko vas ima, napokon ste se okupili i gurajte svoju pricu bez obzira na muslimanske marionete hrvatskog imena pa taman da ih ima i 50.000 a nema.

Ako su Muslimani bili dovoljno pametni da otpisu Muslimane iz RS, morate i vi biti pa otpisati "Hrvate" koji ne glasaju za hrvatske stranke.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 12:58 

Mi čekamo na vas, valjda bi tvorevinu prvo trebao uzdrmati netko tko po ovim projekcijama čini skoro 40% stanovništva šugave države.
Ako je 40% Srba zarobljeno u BiH šta čekate da malobrojniji Hrvati podmetnu leđa za vas?
Dakle kad ćete vi skupiti dupe i učiniti nešto po tom pitanju?

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 13:06 

daramo je napisao/la:
Mi čekamo na vas, valjda bi tvorevinu prvo trebao uzdrmati netko tko po ovim projekcijama čini skoro 40% stanovništva šugave države.
Ako je 40% Srba zarobljeno u BiH šta čekate da malobrojniji Hrvati podmetnu leđa za vas?

Polako.
Drmacemo zajedno.
Ne zaboravi da je Covic prije 4 godine odjebao Milorada zbog Bakira i uzrocno posljedicno ojacao izdajnicke struje iz SZP koje su nas itekako ometale.

Sad je sve jasnije. 98% Hrvata na okupu, SZP propao. Sad ce se druga pjesma pjevati. Ne treba samo nasjedati na potencijalno izbacivanje SDA i nekakvu novu muslimansku politiku jer svi su oni isti.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 13:12 

Vujadin je napisao/la:
Ako su srpske stranke dobile u prosjeku 613.000 glasova, a Srba u BiH prema procjenama ima 1.050.000, onda je ovakvo stanje za Muslimane i Hrvate:
Muslimani u prosjeku 829.000 glasova => 1.420.000 stanovnika
Hrvati u prosjeku 165.000 glasova => 283.000 stanovnika

To bi podrazumijevalo isti izlaznost kod sva tri naroda. Ipak mislim da je u RS-u i realno izlaznost bila viša nego u FBiH.

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 13:19 

Sandalj je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:
Ako su srpske stranke dobile u prosjeku 613.000 glasova, a Srba u BiH prema procjenama ima 1.050.000, onda je ovakvo stanje za Muslimane i Hrvate:
Muslimani u prosjeku 829.000 glasova => 1.420.000 stanovnika
Hrvati u prosjeku 165.000 glasova => 283.000 stanovnika

To bi podrazumijevalo isti izlaznost kod sva tri naroda. Ipak mislim da je u RS-u i realno izlaznost bila viša nego u FBiH.

Ma nema vas preko 1.400.000 da na trepavicama dubite.
Broj vas u BiH i Albanaca na KiM je prevara stoljeća.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 13:26 

Vujadin je napisao/la:

Glavno neka nas ima 50,000001%, a nek zadnji ugasi svjetlo. :zubati

Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 14:00 

Sandalj je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

Glavno neka nas ima 50,000001%, a nek zadnji ugasi svjetlo. :zubati

Ima vas 100% u 24%. :zivili

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 14:21 

novovrijeme je napisao/la:
Ima vas 100% u 24%. :zivili

Nismo toliko genocidni, 97% u 24,99%. :nanana

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 14:35 

mislis 23.99%

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 14:47 

Eminencija je napisao/la:
mislis 23.99%

Kada vidim količinu neobrađene zemlje dovoljno je taman da je 13,99%.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 15:16 

Vujadin je napisao/la:
Je li moguće da su hrvatske stranke dobile ovako malo redovnih glasova za parlamente Federacije i BiH?
Ili dio glasa za "multikulti" muslimanske stranke, ili je popis poprilično lažiran ili je egzodus od 2013. do 2018. bio intenzivan?

Barem egzodus možeš prekrižiti, jer je broj hrvatskih glasova bio čak nešto malo veći nego npr na izborima 2002. godine..

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 17:18 

daramo je napisao/la:

Kao što je ovim izborima utvrđeno, srpske stranke su dobile oko 38% glasova.
Udio Srba u ukupnom broju stanovnika BiH je na tom nivou, što znači da su se Srbi "vratili" na popis 1971, kada su bili demografski jači faktor u odnosu na ostale, nego na osnovu rezultata popisa 1991.
Nažalost, broj Srba je smanjen, ali drugi su još gore prošli.

Da li su Srbi zarobljeni u BiH... u BiH kojoj politički dominiraju i u kojoj su nezaobilazni faktor. U kojoj Republika Srpska dominira i ima nadležnosti države. Otvorio sam temu "Ko je pobjednik u Dejtonu?", na kojoj je moglo da se diskutuje o tome, ali je zatvorena.

Ne morate vi da podmećete leđa za nas. Za vas neće da podmetne leđa ni Hrvatska, a zašto bi Srbi to radili?
Vi treba da se pomirite sa dvoentitetskom strukturom BiH jer MZ neće zbog 350.000 nezadovoljnih mijenjati uređenje BiH.
Treći entitet zaboravite. :kava

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 17:21 

dudu je napisao/la:
Suludo je da se kod Hrvata u 30 godina nije pojavila neka opcija koja bi okupila lijeve, ovako hoćeš nećeš odu SDPu.

Slažem se!
Definitivno nam treba jedna jaka “ljeva” opcija. Socijaldemokratska Partija Herceg-Bosne (SDPHB). :herceg_bosna
Da se bore za sve što se “ljevica” bori: Prava radnika, žena, svih manjina (seksualnih/etničkih), sekularnu državu, zaštitu okoliša (bez ikakvog uvijanja i foliranja) + Treći entitet (ili neku vrsta konsocijacije).
Program bi treba biti doslovno copy/past Skandinavce plus ferderalizacija/kondefederalizacija ili miran razlaz BiH-a. :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 17:30 

Popis laziran. Ne zna se ko je vise falsifikovao Hrvati ili Muslimani.
Zato je Covic i prihvatio da sa Bakirom preglasa Mladena.

Ne zaboravi da je Covic prije 4 godine odjebao Milorada zbog Bakira i uzrocno posljedicno ojacao izdajnicke struje iz SZP koje su nas itekako ometale.

Dva puta su nas zajebali u zadnjih nekoliko godina, a sad se uzdaju u milostinju gospodina Dodika.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 17:44 

Jebala te milostinja, Dodik ima da vrati usluge, među ostalim zaustavljena je i tužba protiv tvoje Srbije.
Dosta je više podmetanja hrvatskih leđa, tvrdite da vas skoro 40% a muslimana kojih nema niti 50% vas drže zarobljene u šugavoj nazovi državi.
Bit će da su i vama za sve frustracije krivi Hrvati ili ste i vi ko muslimani, oni čekaju da se RS uruši sama od sebe a vi čekate da se BiH.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 17:59 

daramo je napisao/la:
Jebala te milostinja, Dodik ima da vrati usluge, među ostalim zaustavljena je i tužba protiv tvoje Srbije.
Dosta je više podmetanja hrvatskih leđa, tvrdite da vas skoro 40% a muslimana kojih nema niti 50% vas drže zarobljene u šugavoj nazovi državi.
Bit će da su i vama za sve frustracije krivi Hrvati ili ste i vi ko muslimani, oni čekaju da se RS uruši sama od sebe a vi čekate da se BiH.

Dabome da je zaustavljena, jer da je ta tužba prošla, mujage bi kidisali i na Hrvatsku kojoj je utvrđen udruženi zločinački poduhvat protiv BiH. Ništa nije bez razloga, pa tako ni Čovketovo zaustavljanje tužbe.
Ne drže mujage ništa, već MZ. Oni su nebitni.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 18:24 

Vujadin je napisao/la:
Popis laziran. Ne zna se ko je vise falsifikovao Hrvati ili Muslimani.
Zato je Covic i prihvatio da sa Bakirom preglasa Mladena.

Dva puta su nas zajebali u zadnjih nekoliko godina, a sad se uzdaju u milostinju gospodina Dodika.

Namo tu nikakve milostinje.
Samo interes.
Mi dobro znamo da sa Mujagama nema dogovora.
Hrvati to ocigledno nisu znali pa su odjebali Dodika prije 4 godine.
Sad znaju.
Nama to odgovara. Bolje nam je da su uz nas kontra tzv. BiH nego uz Muje za tzv. BiH. Glavni sukob je izmedju nas i Muslimana. Daleko je bilo teze prije 2006. i dolaska Komsica nego danas. Tad su Srbi bili jedini "losi momci". Sad su i Hrvati. To mjenja kompletnu sliku BiH. Nekad ce se neko u EU zapitati kako to da su 2 naroda u BiH nezadovoljna? Mozda su Muslimani ustvari losi? Idu izbori u EU, nece liberali vjecno vladati.

A sto se tice Hrvata kao Hrvata. Mi za njih ne bi poturili ni mali prst da nemamo interes. Ko ni oni za nas. Jedino sto nas veze je zelja da ne zivimo zajedno nego svako sa svojim narodom.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 19:18 

Problem je što su legitimne želje i Srba i Hrvata Muslimanski nacionalisti kroz jake medije i “blisko-istočne” lobije uspjeli personalizirati u vidu Dodika i Čović i dosta su uspješni u uvjeravanju nekih stranih amabasada da su njih dvojica problem a ne legitimne i sasvim racionalne želje dva naroda. To su ovi zadnji izbori i pokazali.

BiH jeste jedna vrsta polu-protektorata gdje se neke ambasade itekako pitaju… šta želim reć: mi Hrvati u BiH već plaćamo cjenu jedne vrste političkog zajedništva sa Srbima dok Srbima to samo ide u korist i nikako protiv njihovih interesa. Jebiga, u puno smo gorem položaju od Srba…

Ali! mi nesmijemo antagonizirati odnose sa Zagrebom (velik broj ljudi u “službenom” Zagrebu ima problema sa Dodikom) i važnim članicama EU.
I koliko god mi je to teško priznati, u Washingtonu je ključ problema i mi trebamo mudro pristupiti bilo kakvom zajedničkom djelovanjem sa Srbima.

Nemojmo se zavaravati, za Zagreb, Brussels i Washington Srbi su / = Rusi i njihova produžena ruka a to je za nas velik problem.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 19:36 

Da se slušalo Washington ( i Brisel) Hrvatska danas ne bi bila neovisna država.
Ako sam ne želiš jako, ni drugi to neće priznati. Sjediti na dvije stolice je siguran smjer da će te netko zajebati. Pogotovo kad si mala nacija.

Srbima se pomaže kad njima treba, i oni nama kad nama treba, ne zbog diplomacije, percepcije bilo gdje. Već što misliš da je to ispravno za tvoj narod, i sukladno načelima pravde i morala.

Sve drugo vodi muslimanskom mentalitetu. A oni sami znaju koliko koristi od takvog ponašanja imaju.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 19:38 

Fela Kuti je napisao/la:
Problem je što su legitimne želje i Srba i Hrvata Muslimanski nacionalisti kroz jake medije i “blisko-istočne” lobije uspjeli personalizirati u vidu Dodika i Čović i dosta su uspješni u uvjeravanju nekih stranih amabasada da su njih dvojica problem a ne legitimne i sasvim racionalne želje dva naroda. To su ovi zadnji izbori i pokazali.

BiH jeste jedna vrsta polu-protektorata gdje se neke ambasade itekako pitaju… šta želim reć: mi Hrvati u BiH već plaćamo cjenu jedne vrste političkog zajedništva sa Srbima dok Srbima to samo ide u korist i nikako protiv njihovih interesa. Jebiga, u puno smo gorem položaju od Srba…

Ali! mi nesmijemo antagonizirati odnose sa Zagrebom (velik broj ljudi u “službenom” Zagrebu ima problema sa Dodikom) i važnim članicama EU.
I koliko god mi je to teško priznati, u Washingtonu je ključ problema i mi trebamo mudro pristupiti bilo kakvom zajedničkom djelovanjem sa Srbima.

Nemojmo se zavaravati, za Zagreb, Brussels i Washington Srbi su / = Rusi i njihova produžena ruka a to je za nas velik problem.

Pa ne mozes se j... a da ti ne udje. Politika nezamjeranja vas je dovela u danasnju poziciju, koja jos nije katastrofalna ali moze biti za 4 ili 8 godina. Ne vidim da se u hamabasadama mnogo sikiraju kad vam Muslimani biraju politicare. Sa druge strane ako se okrenete npr. Rusima, mogli bi se ocekivati neki pokloni od EU da se vratite nazad. Eto u HR je sad normalna opcija na vlasti. Sta cete ako sutra pobjedi novi Mesic?
Nema nista bez zamjeranja i talasanja. Ako cutis to znaci da si mutav i nebitan.

Nama se politika jebavanja majki svima vremenom isplatila. Mi smo i Milosevica odjebali i u toku rata i nakon njega. Dobar je bio Sloba al je znao pretjerati. Sutra da u Srbiji pobjeda Ceda odjebacemo ga, dzaba sto je Srbin kad je izdajica.
Generalo ljudi kad vide da si budala i spreman na sve ili te puste te na miru ili te razvale. Kako u zivotu tako i u politici.
Bolje je i unistenje nego vegetiranje i trpljenje nepravde.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 20:17 

Fela Kuti je napisao/la:

Ma da, nemoj da slučajno zamjerimo Briselu, nemoj da se zamjerimo Zagrebu, nemojmo izazivati Sarajevo.
Mi smo nositelji euro vrijednosti, mi ćemo sve uljudno i fino, ako budemo dobri neće više muslimani birati Komšića.
Ako se odmaknemo od Dodika muslimani neće više majorizirati.
Klasično proseravanje hrvatske ljevice ali i dijela HDZ-a u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: 27 lis 2018, 20:32 

SDA raćunica bez krčmara

https://faktor.ba/vijest/gubi-li-covic- ... dz-a/8377#

Nego Robi jel im taj šesti Babina Elvira iz USK ili mogu uvaliti nekog drugog?

Vrh

PostPostano: 28 lis 2018, 10:58 

Pa ne mozes se j... a da ti ne udje. Politika nezamjeranja vas je dovela u danasnju poziciju, koja jos nije katastrofalna ali moze biti za 4 ili 8 godina. Ne vidim da se u hamabasadama mnogo sikiraju kad vam Muslimani biraju politicare. Sa druge strane ako se okrenete npr. Rusima, mogli bi se ocekivati neki pokloni od EU da se vratite nazad. Eto u HR je sad normalna opcija na vlasti. Sta cete ako sutra pobjedi novi Mesic?
Nema nista bez zamjeranja i talasanja. Ako cutis to znaci da si mutav i nebitan.

Vi ste uvijek bili u poziciji da ne jebete nikog, mi nismo. Čak i 95. jer ste imali jaku vojsku koja je u đžepu imala Sarajevo i Goražde. Mi nismo imali dobar start zato nismo imali ni dobar finish, za razliku od vas. Rusi ne dolaze u obzir, s Rusima se bratimiti je ravno samoubojstvu. Ovo da će nas EU moliti nazad je smješno, prije bi dali zeleno svjetlo Muslimanima da nas dovrše.

Ne preostaje ništa drugo nego odvažan i pametan potez Čovića (ako ne bude ništa od izbornog zakona) uz pomoć Hrvatske dovoljan da SAD shvati da status quo nećemo trpiti, i da ako žele Dayton i dalje da se nešto mora mjenjati

Vrh

PostPostano: 28 lis 2018, 11:11 

1986 je napisao/la:

Vi ste uvijek bili u poziciji da ne jebete nikog, mi nismo. Čak i 95. jer ste imali jaku vojsku koja je u đžepu imala Sarajevo i Goražde. Mi nismo imali dobar start zato nismo imali ni dobar finish, za razliku od vas. Rusi ne dolaze u obzir, s Rusima se bratimiti je ravno samoubojstvu. Ovo da će nas EU moliti nazad je smješno, prije bi dali zeleno svjetlo Muslimanima da nas dovrše.

Ne preostaje ništa drugo nego odvažan i pametan potez Čovića (ako ne bude ništa od izbornog zakona) uz pomoć Hrvatske dovoljan da SAD shvati da status quo nećemo trpiti, i da ako žele Dayton i dalje da se nešto mora mjenjati

Ne treba nista mjenjati, treba se za pocetak vratiti na izvorni Dejton, onako kako je napisan.
Svi argumenti su na nasoj strani.
BiH funkcionise na neustavnim zakonima nametnutim od VP.
Pola zakona bi palo u vodu na US jer ih jednostvno nema u ustavu.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2018, 12:45 

daramo je napisao/la:
SDA raćunica bez krčmara

https://faktor.ba/vijest/gubi-li-covic- ... dz-a/8377#

Nego Robi jel im taj šesti Babina Elvira iz USK ili mogu uvaliti nekog drugog?

Pogledaj samo racunicu da je svega 65% Hrvata glasalo za sve hrvatske stranke na ovim izborima, ne govori se o tome da je izlaznost kod hrvata kao sto jeste manja od prosjeka, posebno po kantonima gdje su hrvati manjina.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1615 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 65  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Begovska sablja, Eminencija, Naša Kvačica i 79 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: