HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 ožu 2024, 05:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 12:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Citat:
Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice

Mustafić tvrdi da su postojali popisi nepodobnih koji se "ni po koju cijenu ne smiju živi dokopati slobode".

Ibran Mustafić, jedan od osnivača SDA iz Srebrenice, rekao je za Vesti kako su Bošnjaci ubili najmanje između 500 i 1000 sunarodnjaka iz Srebrenice tijekom proboja prema Tuzli u srpnju 1995. godine. Mustafić tvrdi da su postojali popisi nepodobnih koji se "ni po koju cijenu ne smiju živi dokopati slobode", za koje je znalo tadašnje bošnjačko rukovodstvo na čelu s Alijom Izetbegovićem, a čije mu je postojanje potvrdilo više desetina ljudi.

– Najmanje deset puta sam to čuo i od nekadašnjeg načelnika policije Hakije Mehojića. Međutim, ne bi me iznenadilo da slaže da to nije rekao – rekao je Mustafić, dodajući kako je popis radila "srebrenička mafija, usko vojno i političko rukovodstvo u Srebrenici".

Mustafić zagovara stav da je zločin u Srebrenici dogovoren, što je iznio i u svojoj knjizi Planirani kaos, zbog čega je 2008. godine brutalno pretučen.

– Srebrenica je apsolutno dogovoreni zločin između međunarodne zajednice i Alije Izetbegovića, odnosno između Izetbegovića i tadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona. Zato je za mene mnogo veći zločin od onog počinjenog u julu 1995. godine bio trenutak kada je u Memorijalni centar zakoračio Bill Clinton. To je bio trenutak kada se zločinac vratio na mjesto zločina – priča Mustafić, koji za najodgovorniju osobu za zločine u Srebrenici drži Nasera Orića, bivšeg zapovjednika Armije BiH u Srebrenici, koji je na Haaškom sudu oslobođen optužbi za ratne zločine nad Srbima.

– Da sam mogao suditi Oriću u Haagu, ja bih mu za zločine nad Srbima presudio najmanje 20 godina zatvora. Ali, za zločine nad sunarodnjacima presudio bih mu najmanje 200.000 godina - rekao je Mustafić.

http://www.politikaplus.com/novost/73277/Osnivac-SDA-Ibran-Mustafic-Bosnjaci-ubili-najmanje-500-1000-sunarodnjaka-iz-Srebrenice

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 13:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 sij 2019, 14:26
Postovi: 904
i logorasi u ausvicu su imali medjusobne sukobe, bilo je i mrtvih, i to ne malo, pa to opet nijemce ne oslobadja krivnje. srbi su u bih pocinili genocid, i to ne prvi, ali ovaj put medjunarodno potvrdjen. tu im je sva muka. naucilo da nekaznjeno i u mraku provodi genocide.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 19 stu 2010, 10:50
Postovi: 10101
Lokacija: Banja Luka
Teško je ne složiti se..
Opšte je poznato da su Srbi čim su sa islama prešli na pravoslavlje počeli genocidisati svoju braću Muslimane,od koje potekoše. Specijalka im je bila raditi to u talu s okupatorima koji su se dešavali ovim prostoroma . Bukvalno svima.I Turcima i Austrougarima,Njemcima,NDH ustašama,a evo i NATO im je mio.
Tako su Srbi, pičketine i kvislinzi ,za pola milenijuma mučne istorije, dobrijem Muslimanima učinili bezbrojna nečovještva i zla.
Srebrenica je primjer toga .Orić ih malo klao ,par godina, pobio tri četiri hiljade ljudi ,žena,djece...I zamisli,oni se svetili...Dje to ima ?!
Umjesto da Hagu prepuste da to pošteno prcesuira .A uvjerili smo se da jeste.Oric dobi tri mjeseca teške robije.

Nešto kontam...Muslimani vole da pomenu njemačko ubijanje Jevreja u WW2 ,i svoje žrtve izjednačavaju sa jevrejskim..
Jesu li Jevreji (ne stotinama godina ,nego ikad ) ubijali Njemce,Njemice,njemačku djecu ?Jesu li im palili crkve..? Bili kvislinzi okupatorima ?
Ikad ?
Ja da sam Musliman , dobro bih se zamislio.

_________________
Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Da samo sto od "dvije do tri hiljade" stradalih muslimana u Srebrenici hiljadu su ubili muslimani a dvije hiljade je stradalo u borbama sa Srpskom vojskom pri provlačenju i bježaniji iz Srebrenice, lijepo od tebe sto priznajes da ste ubijali vlastiti narod, i ako je ubijanje vlastitog naroda najvise bilo zastupljeno u reonu Sarajeva, od "Ševa" do "Bosnae", desetine primjera, danas sami priznajete da ste ubili i Boška i Admiru jer su za vas bili izdajice, na suđenju Karadžiću mnogo primjera i dokaza kako ste granatirali i snajperisali vlastiti narod pa za to optuzivali Srbe, tako da vam 22.g nakon rata mnogo toga od priče i propagande koju ste vrtili 90.tih pada u vodu, i danas mozete sve i svasta pricati, pa i to da je u Srebrenici bio genocid, ubili hiljadu vlastitih sunarodnjaka i za "genocid" optužili Srbe, ma ajde molim te ... :zubati

Ne pricaju samo Bošnjaci koji razmisljaju vlastitom glavom o tome poput g.Mustafića ...

Citat:
Oficir UN-a Richard Grey : Muslimani ubijali svoj narod zbog medija

Stajao sam na stepeništu Predsedništva i čekao Herdov dolazak. Video sam počasni stroj bosanske policije kako se povlači, a dvojica oficira ABiH koja su stajala pored mene, pogledala su na sat, ušla u zgradu i zatvorila vrata. Granata je pala odmah zatim. Smesta su se pojavila ambulantan kola i televizijske ekipe da snime jadne poginule i ranjene ljude, rekao je Grej

HAG - Bivši vojni posmatrač UN Ričard Grej (Rićard Gray) izjavio je svedočeći u odbranu Radovana Karadžića pred Haškim tribunalom da su muslimanske snage i vlasti 1992. godine "ubijale sopstveni narod radi medija", u pokušaju da izazovu intervenciju protiv Srba.

Tadašnji predsednik Republike Srpske i vrhovni komandant njene vojske, Karadžić je optužen za terorisanje stanovništva Sarajeva artiljerijskim i snajperskim napadima, 1992-95. Novozelandski pukovnik Grej posvedočio je da je "sveobuhvatna strategija" vlasti u Sarajevu bila da privlačenjem vatre Vojske Republike Srpske na civilne objekte i izazivanjem sopstvenih žrtava izdejstvuju inostranu vojnu intervenciju protiv bosanskih Srba.

U sprovođenju te strategije, po svedokovim rečima, muslimanske snage "imale su običaj" da granatiraju prostor ispred zgrade Predsedništva BiH kadgod je tu boravio neki od stranih diplomata.

"Granata bi obično pala dok je strani zvaničnik razgovarao sa Alijom Izetbegovićem u zgradi Predsedništva", rekao je Grej, precizirajući da to dogodilo dok je pratio šefa britanske diplomatije Daglasa Herda (Douglas Hurd), mirovnog posrednika lorda Pitera Karingtona (Peter Carrington) ili zvaničnika UN Marka Guldinga (Goulding).

Opisujući kako je 17. jula 1992. minobacačka granata ispred zgrade Predsedništva BiH, tokom Herdove posete, ubila desetak građana, Grej je naglasio da je "bez ikakve dileme uveren da su bosanske snage tada ubile svoj narod radi medija". "Stajao sam na stepeništu Predsedništva i čekao Herdov dolazak. Niko nije imao satnicu... Video sam počasni stroj bosanske policije kako se povlači, a dvojica oficira ABiH koja su stajala pored mene, pogledala su na sat, ušla u zgradu i zatvorila vrata. Granata je pala odmah zatim.

Smesta su se pojavila ambulantan kola i televizijske ekipe da snime jadne poginule i ranjene ljude. Taj incident potvrdio je bez ikakve moguće dileme da su snage Predsedništva BiH ubijale sopstveni narod radi medija", opisao je svedok. On je sugerisao da je njegovo uverenje delio i tadašnji komandant Unprofora, kanadski general Luis Mekenzi (Lewis Mekenzie), koji je o tome i javno govorio.

Grej je muslimanske snage označio i kao najverovatnije vinovnike minobacačkog napada na grupu mladih ispred sedišta UN u zgradi sarajevskog PTT-a, 13. jula 1992. Tinejdžeri su se okupili u podnožju zgrade zato što su im kanadski vojnici Unprofora sa spratova bacali slatkiše, kada je, po svedokovoj izjavi, pala granata.

U eksploziji je stradala jedna devojčica, a više dece je ranjeno. Na komandu Unprofora pucali su i snajperi s okolnih zgrada, a pokretni minobacači koristili su štab UN kao "štit", otvarajući vatru iz njegove blizine, izjavio je svedok, dodajući da su zbog toga ulagani stalni protesti muslimanskim vlastima. Muslimanske snage su, po Grejovom svedočenju, pucale iz minobacača na vozilima i tenkova smeštenih na parkingu kod bolnice Koševo provocirajući VRS da tamo uzvrati pošto bi mesto napustili.

Pukovnik Grej naznačio je da su u nekoliko prilika pripadnici ABiH ubili "plave šlemove" iz Francuske i Ukrajine. Svedok je kazao i da je tačno da tokom dva letnja meseca 1992. VRS nije "inicirala paljbu, nego samo odgovarala" na vatru iz Sarajeva, kako je njegove reči sa sastanka koji su imali 18. avgusta 1992. u svojim beleškama naveo komandant VRS Ratko Mladić.

U unakrsnom ispitivanju, zastupnik optužbe je svedoku sugerisao da vojni posmatrači UN nisu mogli utvrditi ko je tada prvi otvarao vatru, a ko uzvraćao. "Nismo mogli sigurno 100 odsto, ali sa 85 odsto sigurnosti jesmo", odgovorio je Grej. Na pitanje da li je VRS preteranom artiljerijskom vatrom uzvraćala na dejstva Armije BiH iz Sarajeva, svedok je kazao da je to tačno.

"Ako bi snage Predsedništva BiH ispalile šest granata, VRS bi uzvratila sa 30, 40 i 50 granata". Pošto mu je tužilac predočio da po izveštaju Unprofora nije mogla biti određena lokacija s koje je 13. jula 1992. na sarajevske tinejdžere bila ispaljena granata iz minobacača, Grej je to potvrdio, rekavši da su u pravcu doleta projektila bile i muslimanske i srpske snage.

Svedok je, međutim, naglasio da bi "te jadne tinejdžere bilo izuzetno teško pogoditi tako precizno", ako ih posada minobacača nije mogla videti, pa je stoga najverovatnije da je granata bila ispaljena s bliskih položaja, koje su držale muslimanske snage. Nastojeći da ga prikaže prosrpski nastrojenim, tužilac je citirao svedokove reči objavljene u Njujork tajmsu (New York Times) da "Srbi imaju dovoljno oružja da deset puta sravne Sarajevo, ali neće, zato što nisu za rat". Grej je odgovorio da su njegove reči istrgnute iz konteksta i da ga novinar američkog dnevnika nikada nije intervjuisao.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/500966/oficir-un-muslimani-ubijali-svoj-narod-zbog-medija


Inace ono što su nekada radili muslimani u bejha, danas rade Palestinci, ista škola ...





[youtube]

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 sij 2019, 14:26
Postovi: 904
Citat:
Teško je ne složiti se..
Opšte je poznato da su Srbi čim su sa islama prešli na pravoslavlje počeli genocidisati svoju braću Muslimane,od koje potekoše. Specijalka im je bila raditi to u talu s okupatorima koji su se dešavali ovim prostoroma . Bukvalno svima.I Turcima i Austrougarima,Njemcima,NDH ustašama,a evo i NATO im je mio.
Tako su Srbi, pičketine i kvislinzi ,za pola milenijuma mučne istorije, dobrijem Muslimanima učinili bezbrojna nečovještva i zla.
Srebrenica je primjer toga .Orić ih malo klao par godina, pobio tri četiri hiljade ljudi ,žena,djece...I zamisli,oni se svetili...Dje to ima ?!
Umjesto da Hagu prepuste da to pošteno prcesuira .A uvjerili smo se da jeste.Oric dobi tri mjeseca teške robije.


aha, oric pobio, iz cista mira, a ne zato sto ste okruzili 60.000 ljudi, niste im dali hranu, i niste im dali da izadju ka tuzli. za sve i jednu srpsku zrtvu oko srebrenice je kriva srpska politika, jer je imala poluge da sprijeci situaciju. bosnjacka nije imala ni jednu. oric je bio uspjesan gerilac i ustanik i hvala mu za to. postavio je model naseg buduceg djelovanja. svakako da se etnicko ciscenje i genocid nad bosnjacima u podrinju ne mogu svesti na srebrenicu, ali ne mozete pripisivati sve svoje zrtve u tom osvajackom pohodu ni oricu.

Citat:
Nešto kontam...Muslimani vole da pomenu njemačko ubijanje Jevreja u WW2 ,i svoje žrtve izjednačavaju sa jevrejskim..
Jesu li Jevreji (ne stotinama godina ,nego ikad ) ubijali Njemce,Njemice,njemačku djecu ?Jesu li im palili crkve..? Bili kvislinzi okupatorima ?
Ikad ?
Ja da sam Musliman , dobro bih se zamislio.


nikada niste istrebljivani u tursko doba. dosli ste kao gosti i radna snaga u bih, korektno je sa vama postupano, bili ste potrebni turskom okupatoru i nema niti jedan slucaj zabiljezen genocida i masovnog istrebljenja. to ste poceli vi, kasnije, pa i crna legija je bila samo reakcija na srpske zlocine i akt genocida u foci 1942. nikakvo pravo nemas da nekome drzis moralne pridike i siris ovdje rasisticke teorije o vekovnoj krivici koja se nasljedjuje. niti je bilo, a i da je bilo, nije nasljedna, i svako odgovara samo za sebe.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:34 
Offline

Pridružen/a: 09 svi 2019, 23:29
Postovi: 320
Srebrenica..koja po redu? 10182833.?

Sudovi su rekli svoje, djenerali i preshednici u belosveckim prdekanama, ostalo je povijes dokumentovana i pristupacna kako on lajn tako i na papiru.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 sij 2019, 14:26
Postovi: 904
Citat:
Da samo sto od "dvije do tri hiljade" stradalih muslimana u Srebrenici hiljadu su ubili muslimani a dvije hiljade je stradalo u borbama sa Srpskom vojskom pri provlačenju i bježaniji iz Srebrenice, lijepo od tebe sto priznajes da ste ubijali vlastiti narod, i ako je ubijanje vlastitog naroda najvise bilo zastupljeno u reonu Sarajeva, od "Ševa" do "Bosnae", desetine primjera, danas sami priznajete da ste ubili i Boška i Admiru jer su za vas bili izdajice, na suđenju Karadžiću mnogo primjera i dokaza kako ste granatirali i snajperisali vlastiti narod pa za to optuzivali Srbe, tako da vam 22.g nakon rata mnogo toga od priče i propagande koju ste vrtili 90.tih pada u vodu, i danas mozete sve i svasta pricati, pa i to da je u Srebrenici bio genocid, ubili hiljadu vlastitih sunarodnjaka i za "genocid" optužili Srbe, ma ajde molim te ... :zubati

Ne pricaju samo Bošnjaci koji razmisljaju vlastitom glavom o tome poput g.Mustafića ...


nema te lazi i propagande kojom se srbi mogu saprati od genocida i ratnih zlocina. srpski narod je ponio biljeg genocidnog i nosit ce ga dok konacno ne nestane iz povijesti. bolesne gube. nasa su ubistva na nivou incidenta, i ne mogu se niti priblizno usporedjivati sa fasistickim i genocidnim srpskim sistemom. odnos ubijenih : 1 srpski civil : 7 bosnjackih. let that sink in. to je bio pokolj i istrebljenje.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:36 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Svarog je napisao/la:
Teško je ne složiti se..
Opšte je poznato da su Srbi čim su sa islama prešli na pravoslavlje počeli genocidisati svoju braću Muslimane,od koje potekoše. Specijalka im je bila raditi to u talu s okupatorima koji su se dešavali ovim prostoroma . Bukvalno svima.I Turcima i Austrougarima,Njemcima,NDH ustašama,a evo i NATO im je mio.
Tako su Srbi, pičketine i kvislinzi ,za pola milenijuma mučne istorije, dobrijem Muslimanima učinili bezbrojna nečovještva i zla.
Srebrenica je primjer toga .Orić ih malo klao ,par godina, pobio tri četiri hiljade ljudi ,žena,djece...I zamisli,oni se svetili...Dje to ima ?!
Umjesto da Hagu prepuste da to pošteno prcesuira .A uvjerili smo se da jeste.Oric dobi tri mjeseca teške robije.

Nešto kontam...Muslimani vole da pomenu njemačko ubijanje Jevreja u WW2 ,i svoje žrtve izjednačavaju sa jevrejskim..
Jesu li Jevreji (ne stotinama godina ,nego ikad ) ubijali Njemce,Njemice,njemačku djecu ?Jesu li im palili crkve..? Bili kvislinzi okupatorima ?
Ikad ?
Ja da sam Musliman , dobro bih se zamislio.


Da, samo što su u ratu uništili i granatirali Jevrejsko groblje i spomenik ubijenim YU. Jevrejima na Kovačićima (Sarajevo) ... :zubati

slika

slika

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 sij 2019, 14:26
Postovi: 904
Citat:
Da, samo što su u ratu uništili i granatirali Jevrejsko groblje i spomenik ubijenim YU. Jevrejima na Kovačićima (Sarajevo) ...


kad americki jevreji cuju da srbi bosnjacima skidaju gace da utvrde da li su obrezani i zato ih ubiju... polude. nema te vase propagande koja moze slagati da podrzavaju vas. pa njima su rusi u pogromima po odesi skidali gace i ubijali po ulicama. vi njih naprosto elektrizirate jer u sebi nosite sve i jednu osobinu njihovih progonitelja. u nama se prepoznaju iz vremena dok nisu imali drzavu i mosad da ih sveti.

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:47 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7909
Stinger19 je napisao/la:
pa njima su rusi u pogromima po odesi skidali gace i ubijali po ulicama.

Nisu Rusi nego Ukrajinci Stefana Bandere, ukrajinskog Pavelica, ne samo njih nego i Poljake


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:49 
Offline

Pridružen/a: 09 svi 2019, 23:29
Postovi: 320
Koji antisemitizam boze (ako je to istina).


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 15:55 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7909
LakePlacid je napisao/la:


Citat:
Oficir UN-a Richard Grey : Muslimani ubijali svoj narod zbog medija

Muslimanske snage su, po Grejovom svedočenju, pucale iz minobacača na vozilima i tenkova smeštenih na parkingu kod bolnice Koševo provocirajući VRS da tamo uzvrati pošto bi mesto napustili.

Svojim ocima gledao.
Ko poznaje lokaciju zna da vozila hitne ulaze na Traumatologiju ( poslije saobracajnih nesreca sa teskim povredama) kroz mali tunel, podzemni ulaz. Za vrijeme rata odatle bi provirili, roknuli po Trebevicu i Vracama, i opet se tamo zavukli. A onda odozgo spektakl, i uvece na vijestima cetnici prekrsili primirje,granatirali bolnicu.
Slicno su koristili i tunele na Ciglanama.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:03 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Kakva je to propaganda, da nije ona iz Bijeljine? i Arkanovcima? puca se po cijelom gradu, vode se ulicne borbe Zelenih Beretki i Srpske dobrovoljačke garde, ali eto u jeku svega muslimani sjede u kafiću i ispijaju kaHvu, i jadni kakvi su, ulijeću im Arkanovci, i skidaju gaće da vide jesu li obrezani, jer tobože po licnim kartama nisu mogli prepoznati jesu li muslimani ili ne, i na kraju ih sve pobiju ... :smijeh

Ili još bolja ona priča, o Srpskom mesaru koji je "klao" u podrumu jedne kuće, Biljana Plavšić posjetila Bijeljinu 1992, i naišla na ulici na jednu muslimanku sa dvoje djece, pitala je muslimanka da li zna gdje ima da se kupi malo mlijeka za djecu, a ona drsko i bezobrazno rekla ajde ti kod Miće mesara, ima on svega u kući ... :smijeh

To mi je još smiješnije od priče o Niškim specijalcima (63.padobranska) u svakoj mjesnoj zajednici u Sarajevu aprila i maja 1992., svaki Srpski vojnik i policajac im je bio "Niški", jer su tada važili za elitnu jednicu širom YU., valjda sebi da dignu rejting i daju na značaju protiv koga su ratovali =))

Narod ste koji nema ni istoriji ni tradiciju, nastali ste od nas i Hrvata prelaskom na islam, klasicne Muslimani i kao takav kažeš i napišeš :

Citat:
nikada niste istrebljivani u tursko doba. dosli ste kao gosti i radna snaga u bih, korektno je sa vama postupano, bili ste potrebni turskom okupatoru i nema niti jedan slucaj zabiljezen genocida i masovnog istrebljenja


:sega

A pravoslavni Srpski manastiri i crkve stotinama godina i prije Osmanlija prisutni, vi vaša istorija od 1992, gledanje na istu i pravljenje iste, tu ste čak i u poređenju na šiptarima neprikosnoveni ... =))

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
bezimeni12 je napisao/la:
Stinger19 je napisao/la:
pa njima su rusi u pogromima po odesi skidali gace i ubijali po ulicama.

Nisu Rusi nego Ukrajinci Stefana Bandere, ukrajinskog Pavelica, ne samo njih nego i Poljake


Ma on je to negdje cuo i nacuo, a ko je to radio, i gdje je to bilo niti ima pojma niti zna ... =))

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 sij 2019, 14:26
Postovi: 904
Citat:
Nisu Rusi nego Ukrajinci Stefana Bandere, ukrajinskog Pavelica, ne samo njih nego i Poljake


https://en.wikipedia.org/wiki/Pogroms_in_the_Russian_Empire

ja mislim na pogrome koje su vrsili pravoslavni rusi nad jevrejima 1821 do 1906. niz pogroma nad jevrejskim stanovnistvom koje su uglavnom predvodili potomci srba sa teritorije tzv. nove srbije koja lezi sjeverno od mjesta pogroma. i danas divljaju po lugansku i donjecku. ja ne znam ruse da se zovu jovan. jevrejski narod u kostima nosi sjecanje na te pogrome i mrskog srbina koji djeci skida gace po odesi i kolje svakog ko je obrezan. kao na grbavici u sarajevu 1992. kako nam je ovo valjalo i valja kod americkih jevreja. nije djaba madleine albright pjenila na srbe. ona je potomak tih sto je ataman jovan ubijao i progonio. nisu srbi od jucer. antisemiti 1/1. to su ovi likovi :

https://en.wikipedia.org/wiki/Slavo-Serbia

_________________
mozda je sve sto govorim teska zajebancija, a mozda i zbilja. e to je sad pitanje ....


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:15 
Offline

Pridružen/a: 02 tra 2013, 17:46
Postovi: 6788
Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
Svarog je napisao/la:
Teško je ne složiti se..
Opšte je poznato da su Srbi čim su sa islama prešli na pravoslavlje počeli genocidisati svoju braću Muslimane,od koje potekoše. Specijalka im je bila raditi to u talu s okupatorima koji su se dešavali ovim prostoroma . Bukvalno svima.I Turcima i Austrougarima,Njemcima,NDH ustašama,a evo i NATO im je mio.
Tako su Srbi, pičketine i kvislinzi ,za pola milenijuma mučne istorije, dobrijem Muslimanima učinili bezbrojna nečovještva i zla.
Srebrenica je primjer toga .Orić ih malo klao ,par godina, pobio tri četiri hiljade ljudi ,žena,djece...I zamisli,oni se svetili...Dje to ima ?!
Umjesto da Hagu prepuste da to pošteno prcesuira .A uvjerili smo se da jeste.Oric dobi tri mjeseca teške robije.

Nešto kontam...Muslimani vole da pomenu njemačko ubijanje Jevreja u WW2 ,i svoje žrtve izjednačavaju sa jevrejskim..
Jesu li Jevreji (ne stotinama godina ,nego ikad ) ubijali Njemce,Njemice,njemačku djecu ?Jesu li im palili crkve..? Bili kvislinzi okupatorima ?
Ikad ?
Ja da sam Musliman , dobro bih se zamislio.

A da stvar bude zanimljivija niko tako efikasno kao Muslimani nije istrebio svoje komšije Jevreje /Sarajevo i ostalo/

_________________
Cura bula a ja mlado vlaše


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
bezimeni12 je napisao/la:
LakePlacid je napisao/la:



Svojim ocima gledao.
Ko poznaje lokaciju zna da vozila hitne ulaze na Traumatologiju ( poslije saobracajnih nesreca sa teskim povredama) kroz mali tunel, podzemni ulaz. Za vrijeme rata odatle bi provirili, roknuli po Trebevicu i Vracama, i opet se tamo zavukli. A onda odozgo spektakl, i uvece na vijestima cetnici prekrsili primirje,granatirali bolnicu.
Slicno su koristili i tunele na Ciglanama.


:palacgore1

Znam, minobacac 120 mm, bio zakacen za tamno plavi civilni tamić, poznata priča ....

Inace taj ulaz su tek prije dvije godine renovirali i pustili u funkciju, katakombe prave se nalaze ispod, mimo glavnog ulaza na kliniku ...

slika

Isto je poznato i za tunele na Ciglanama, danas sami o tome pišu, gusto naseljeno naselje iznad, i kada im se odgovori, kukanje ...

slika

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:29 
Offline

Pridružen/a: 09 svi 2019, 23:29
Postovi: 320
A sta ste vi mislili? Pohapati svo naoruzanje JNA i onda cojski jedan na jedan? Pa da guslate o junastvu?

Fakat nema ludjeg naroda od Srba. Zato vas i volim.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:38 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Drugo svjedočenje ...

Citat:
Kanadski oficir na suđenju Karadžiću: Muslimani granatirali svoj narod

Hag - Kanadski vojni obavještajac rekao je danas na suđenju nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću pred Tribunalom u Hagu da su muslimani artiljerijski gađali sopstveni narod u Sarajevu da bi za to okrivili Srbe i izazvali međunarodnu intervenciju protiv njih.

Svjedok odbrane, kanadski oficir izjavio je da je u glavnoj komandi Unprofora u Zagrebu, gdje je službovao, "bilo rašireno vjerovanje da su muslimani bili odgovorni za neke od najzloglasnijih incidenata" u kojima su tokom rata stradali civili u Sarajevu.

"Vladalo je uvjerenje da muslimanske snage artiljerijski gađaju sopstveni narod kako bi okrivili Srbe i izazvali međunarodnu intervenciju u svoju korist", izjavio je ovaj zaštićeni svjedok.

On je naglasio da su, po saznanjima koje je imao, muslimani bili odgovorni za "bar jednu" od dvije eksplozije na pijaci Markale, javljaju beogradski mediji.

U prvoj, 5. februara 1994. godine, poginulo je 66 osoba, a ranjeno više od 140 građana. U drugoj, 28. avgusta 1995. godine, stradale su 43 osobe, dok je ranjeno 75.

Svjeok je tvrdio da mu je "jedan američki vojnik" pokazao sliku na kojoj se vidi kako 5. februara 1994. godine "jedna osoba sa prozora zgrade baca minobacačku granatu" na Markale.

Za drugu eksploziju ispred zatvorene pijace Markale avgusta 1995. godine svjedok je izjavio da "nije moglo biti utvrđeno sa koje je strane bila ispaljena".

Dok je boravio u BiH, svjedok je rekao da se uvjerio da su pripadnici Unprofora, NATO i nacionalnih kontigenata radili na utvrđivanju "potencijalnih meta" u Republici Srpskoj za napade aviona NATO. Te informacije prenosili su Alijansi, a svjedok je vidio te spiskove.

Na terenu su, po njegovim riječima, bili i zapadni specijalci koji su, u i oko muslimanskih enklava u istočnoj Bosni, navodili bombe NATO aviona na srpske ciljeve.

On je rekao da su maja 1995. godine ti "istureni vazduhoplovni kontrolori" označili kao metu depo za municiju na Palama, koji je avijacija NATO potom uništila, "obezbijedivši vojnu prednost za muslimane". Za to je, prema navodima svjedoka, znao i Rupert Smit, tadašnji komandant Unprofora u BiH.

Pošto je, po povratku iz BiH, proučio obiman materijal "s oznakom tajnosti" o zbivanjima u Srebrenici jula 1995. godine, svjedok, kako je rekao, nije našao nijedan dokaz da je Karadžić "bio umiješan ili informisan" o masovnim pogubljenjima muslimana koje je VRS, po optužnici, počinila pošto je zauzela tu enklavu 11. jula 1995.

O prvoj eksploziji na Markalama danas je svjedočio i francuski oficir koji je učestvovao u istrazi, ali je njegov iskaz, zbog zaštite identiteta, bio većim dijelom zatvoren za javnost.

U Karadžićevu odbranu, iskaz pred sudijama jutros je dao i britanski brigadni general Vire Hejz, koji je bio načelnik štaba Unprofora u Kiseljaku kod Sarajeva od aprila do oktobra 1993. godine.

Hejz je opisao teške pregovore o demilitarizaciji Srebrenice u proljeće 1993, potvrdivši da je Karadzić prethodno naredio da se zaustavi ofanziva Vojske Republike Srpske na tu enklavu i da se omogući pristup humanitarnim konvojima.

Prema sporazumu od 18. aprila 1993. godine VRS i Armija BiH saglasile su se da će Srebrenica biti demilitarizovana odmah pošto u nju uđe jedna četa Unprofora, naveo je svjedok.

U skladu sa dogovrenim, Hejz je definisao "sigurnu zonu" koja je obuhvatala "urbano područje Srebrenice i brda neposredno iznad". Kada je 21. aprila 1993. godine, zajedno sa nenaoružanim oficirima VRS, otišao u Srebrenicu da provjeri da li je demilitarizacija sprovedena, britanskog brigadira je u enklavi dočekao Naser Orić "koji je bio naoružan, kao i dvojica njegovih tjelohranitelja".

"Sa Orićem sam razgovarao pola sata i objasnio sam mu sporazum. Izgledalo je da on ili prethodno nije bio informisan o tome ili da to nije u potpunosti shvatio", rekao je Hejz, dodavši da je Orić "nestao" prije nego što su ga vidjeli oficiri VRS.

Ono što je vidio na punktovima za prikupljanje oružja u Srebrenici, po riječima svjedoka, bilo je potpuno u skladu sa naređenjem tadašnjeg generala ABiH Sefera Halilovića, koje je kasnije vidio, da se upotrebljivo oružje ne predaje pod kontrolu Unprofora.

Sporazum o demilitarizaciji, ocijenio je Hejz, nije bilo moguće sprovesti zato što "nijedna strana nije bila voljna" da to učini i zbog međusobnog nepovjerenja.

https://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Kanadski-oficir-na-sudjenju-Karadzicu-Muslimani-granatirali-svoj-narod/lat/106612.html

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:40 
Offline

Pridružen/a: 09 svi 2019, 23:29
Postovi: 320
I opet ga osudise! Mora da se radi o nekoj belosvetskoj zaveri, drugacije jednostavno ne moze da bude kad se pogledaju svi ovi ubojiti dokazi s portala "Glassrpske".


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 16:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Glas Srpske prenosio tok suđenja Karadžiću, nisu to tvrdnje Glasa Srpske, vec Kanadskog vojnog obavještajca sa suđenja u Hagu, gluperdo Muslimani ... :zubati

Opasno trolaš kako ovu temu, tako i sve ostale ...

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 17:00 
Offline

Pridružen/a: 09 svi 2019, 23:29
Postovi: 320
Pa to i kazem, cim je to "Glas srpske" ( :D ) prenio, mora da se radi o ozbiljnim dokazima koje haski zaverenici nisu uzeli u razmatranje jer mrze Srbe, ******** drotovska. :D

Nego, imal jos kakvih dokaza iz Haga koje "Glas Srpske" ( :D ) mozda nije prenio javnom mjenju manjeg entiteta? Dokaza koji su doveli do toga da vam se cijeli vojni i politicki vrh nadje u prdekanama?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 17:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 tra 2018, 00:25
Postovi: 2844
Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
Molit cu te opet da mi ne trolaš temu, i ne vrijedjas, Muslimani kulturu i navike ponašanja ostavi za svoja cetiri zida ...

_________________
Govorio je tad' moj debeli stric
nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh
za svu vasu zajebanciju
jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 17:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 01 lip 2009, 14:18
Postovi: 8425
Sami svoje ubijali da bi posle optužili Srbe.
Čak je i Hag utvrdio da su imali znatno manje civilnih žrtava nego što neki sarajevski "stručnjaci" tvrde.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Osnivač SDA Ibran Mustafić: Bošnjaci ubili najmanje 500-1000 sunarodnjaka iz Srebrenice
PostPostano: 09 lip 2019, 17:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 srp 2017, 10:10
Postovi: 37650
Stinger19 je napisao/la:
i logorasi u ausvicu su imali medjusobne sukobe, bilo je i mrtvih, i to ne malo, pa to opet nijemce ne oslobadja krivnje. srbi su u bih pocinili genocid, i to ne prvi, ali ovaj put medjunarodno potvrdjen. tu im je sva muka. naucilo da nekaznjeno i u mraku provodi genocide.


Nije potvrdjen.
Odbijen je u UN.
Istom onom UN koji je osnovao Haski tzv. sud.
Dzaba ste krecili.

_________________
Srbi su mali narod sa karakterom super sile.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 31 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO