|
|
Stranica: 19/35.
|
[ 852 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
osa
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 18:43 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Političari su kao pelene, i valja ih mijenjati iz istog razloga kao i pelene.
2000-te je Hrvatskoj trebala promjena jer je počela da trune, potrebna joj je i sada. Kukuriku koalicija nije ni pametnija ni toliko poštenija od HDZ-a ali i za sami HDZ je bolje da ode u oporbu (ali da bude jaka oporba, nikako da bude totalno razbijen na izborima jer bi to dovelo do političke nestabilnosti, političkog vakuuma iz čega se ništa dobro ne bi izrodilo). Dakle za Hrvatsku bi bilo najbolje da na idućim izborima SDP i HDZ promjene uloge. Da HDZ ima nekih 40-50 članova Sabora i budu jaka i konstruktivna oporba. Da se za 4 godine očiste i konsolidiraju a onda nakon 4 godine, kada se Hrvatima ogade i ovi Kukuriku lopovi, da ponovno stane za kormilo države.
I onda sve ispočetka... ;) tako nekako i ja razmišljam, svake izbore smijeniti vlast, iako bih na ovima komotno dao lijevima malo veću prednost, jer određene rezove se mora raditi, a za to će trebati stabilnost i zerka hrabrosti, koju račan nije imao, da je, ne bi ni hdz od 2003. mogao raditi šta je radio, bila bi drukčija startna pozicija.....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 18:44 |
|
|
Bišćanin je napisao/la: :smijeh  izdrži pljuvanja, plakat je mrak i pogađa u sridu.....
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 18:48 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38366 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ma plakat je odličan, ali ga nema što stavljat mutavac koji viri iz Zlatkovog šupka...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 18:49 |
|
|
I bez brige osa, ovaj put dolazi kukuriku na vlast, samo, ja bih volio da je SDP sam nego u ovoj šugavoj koaliciji.
Svaka koalicija je slaba vlada.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 18:54 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ma plakat je odličan, ali ga nema što stavljat mutavac koji viri iz Zlatkovog šupka... zašto ne, najbolji su mi sa pričama, o ratnim zločinima, znaš ono "osudili ovog hrvata, osudili onog srbina, hag ovo, hag ono", moj odgovor je bio" tako i treba mi ćemo sve upetljane zločine osuditi(bar se nadam), ne zbog vas nego zbog vas, a vi slobodno vaše zločince štitite , branite, slavite, jako je dobro za vaš narod da isti slobodno žive s vama". e sad da li su ljudi pravilno shvatili šta sam im htio reći ne znam, čisto sumnjam. tako i ovo, mi ćemo svoje lopove počistiti, a vam nek vaši i dalje vladaju, bujrum...
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 18:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: I bez brige osa, ovaj put dolazi kukuriku na vlast, samo, ja bih volio da je SDP sam nego u ovoj šugavoj koaliciji.
Svaka koalicija je slaba vlada. to bi imalo i dobre i loše stvari, da ne elaborirm, šta bude bit će.....
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 18:57 |
|
|
Hm, Osa, nije ti loša digresija, dapače...  Dok oni laprdaju o zločinima ovim onim, ja znam za likove koji se šeću po Bugojnu i Zenici... Dok mi zatvaramo lopove oni im plješću u Srebrenici. Dok mi crkvu prozivamo zbog svake kune koja nam se čini nenamjenska, dotle kod njih X6-ice voze. I, da, kod nas lopovska, klerikalnolupeška, ratnozločinačka država, a kod njih "za čovjeka". A šta ćeš s mutavcima, opet, treba im ukazat, pokušat.
|
|
Vrh |
|
 |
ivica
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:00 |
|
|
Ljevičari, ako se to tako može ikako zvati, će sigurno doći na vlast, prirodno stanje stvari na ovim podnebljima-"svake prijestupne"
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:01 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Hm, Osa, nije ti loša digresija, dapače...  Dok oni laprdaju o zločinima ovim onim, ja znam za likove koji se šeću po Bugojnu i Zenici... Dok mi zatvaramo lopove oni im plješću u Srebrenici. Dok mi crkvu prozivamo zbog svake kune koja nam se čini nenamjenska, dotle kod njih X6-ice voze. I, da, kod nas lopovska, klerikalnolupeška, ratnozločinačka država, a kod njih "za čovjeka". A šta ćeš s mutavcima, opet, treba im ukazat, pokušat. nemoj tako, stvaranje nacije i države je proces, a stvaranje uspješne države je dug proces, u kome su vrlo česti i teško griješi, mi se trebamo truditi da učimo na greškama, ako je moguće na tuđim, a bošnjaci, ha, neka ljudi rade kako smatraju da je dobro za njih, ne želim im ništa loše, dapače, sve što im loše želim neka se dogodi meni....
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:16 |
|
|
Kod nas je bar Franjo dobio glasove - vladao, Račan dobio glasove - vladao, Ivo Sanader dobio glasove - vladao. A kod njih Babo dobio glasove - Alija vladao, Željko dobio glasove - Zlaja vlada. Za koga god glasaju vlada umjesto njega neko...  Mi smo bar sami pali, sami se ubili. A oni, se samo ubili... 
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kod nas je bar Franjo dobio glasove - vladao, Račan dobio glasove - vladao, Ivo Sanader dobio glasove - vladao. A kod njih Babo dobio glasove - Alija vladao, Željko dobio glasove - Zlaja vlada. Za koga god glasaju vlada umjesto njega neko...  Mi smo bar sami pali, sami se ubili. A oni, se samo ubili...  Mismo Junuze multietnicka drzava..., da smo svi sami Bosanci eh...jebes onda Hrvatsku. ali nismo i pomiri se sa tim jer dobro znas da se ove dvije zemlje ne mogu uporediti ni pod razno. Uporedi Hrvatsku s Slovenijom npr. (ma da Slovenija i nije u zadnje vrijeme neki pokazatelj - ali jest za Hrvatsku da se razumijemo). Ma znas ti to sve, moram ostalima radi estetike objasnjavati.
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:37 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27428 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kod nas je bar Franjo dobio glasove - vladao, Račan dobio glasove - vladao, Ivo Sanader dobio glasove - vladao. A kod njih Babo dobio glasove - Alija vladao, Željko dobio glasove - Zlaja vlada. Za koga god glasaju vlada umjesto njega neko...  Mi smo bar sami pali, sami se ubili. A oni, se samo ubili...  
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:44 |
|
|
I ova tema ima sve predispozicije da završi na uvijek originalnim raspravama o Komšiću, Lagumdžiji, demokratskom legitimitetu članova predsjedništva... 
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:46 |
|
|
mateb je napisao/la: I ova tema ima sve predispozicije da završi na uvijek originalnim raspravama o Komšiću, Lagumdžiji, demokratskom legitimitetu članova predsjedništva...  JA sam poceo sa plakatom o HDZ-u HRVATSKE. Junuz kao i uvijek blentavo odgovara. Idemo s temom Junuze.
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:46 |
|
|
Prema anketi RTLa Kukuriku 90 zastupnika, HDZ 35. Što je nama raditi u dijaspori? Za HDZ koji puši izbore sigurno i koji je nešto napravio, ali ipak je mogao više, druga opcija plataformaši ili treća, nezavisne snage kojih još nema, a prema onome što se nazire oni su potpuno izgubljeni?
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 19:56 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Prema anketi RTLa Kukuriku 90 zastupnika, HDZ 35. Što je nama raditi u dijaspori? Za HDZ koji puši izbore sigurno i koji je nešto napravio, ali ipak je mogao više, druga opcija plataformaši ili treća, nezavisne snage kojih još nema, a prema onome što se nazire oni su potpuno izgubljeni? ZNA SE! 
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:01 |
|
|
Treba glasati za ljude koji su u stanju prezentirati hb intrese kao interese HR države, ako platformaše prekrižimo u startu, ako nezavisne u naziranju uzmemo kao neozbiljne, onda doista ostane HDZ kao jedini izbor, kao što je jedini bio i dosad.
|
|
Vrh |
|
 |
divlja svinja
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:02 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
osa je napisao/la: da bi podigao prijavu moraš imati dokaze, jer optužnicu pravomoćnom proglašava sud. nije dovoljno pričati priču "i oni su lopovi tj.isti", koju priča ekipa iz hdz-a, treba za to imati nešto opipljivo, ako to hdz nije našao, a oni su postavili ogromnu većinu sudaca i općinski, županijski državnih odvjetnika, onda, u toj priči nešto smrdi.... Nema što HDZ tražiti, sudstvo je neovisno. I nije istina da HDZ postavlja suce (ili bilo koja druga stranka). To čini Državno sudbeno vijeće koje je stručno i nepristrano tijelo (dok u Sloveniji, recimo, suce postavlja parlament). Također suci ne smiju biti članovi ijedne političke stranke.
|
|
Vrh |
|
 |
divlja svinja
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:05 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 21:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
zaba1111 je napisao/la: Treba glasati za ljude koji su u stanju prezentirati hb intrese kao interese HR države, ako platformaše prekrižimo u startu, ako nezavisne u naziranju uzmemo kao neozbiljne, onda doista ostane HDZ kao jedini izbor, kao što je jedini bio i dosad. Pohvaljeni od Amera za gašenje ideje o trećem entitetu?
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:07 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Treba glasati za ljude koji su u stanju prezentirati hb intrese kao interese HR države, ako platformaše prekrižimo u startu, ako nezavisne u naziranju uzmemo kao neozbiljne, onda doista ostane HDZ kao jedini izbor, kao što je jedini bio i dosad. Pohvaljeni od Amera za gašenje ideje o trećem entitetu? Upravo o tome govorim, to jedna od teza ovih neozbiljnih i potpuno izgubljenih.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:27 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27428 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
zaba1111 je napisao/la: Treba glasati za ljude koji su u stanju prezentirati hb intrese kao interese HR države, ako platformaše prekrižimo u startu, ako nezavisne u naziranju uzmemo kao neozbiljne, onda doista ostane HDZ kao jedini izbor, kao što je jedini bio i dosad. Koji platformaši u Hrvatskoj?? Jel to ti tako zoveš ove Kukurikaše ( hebli ježa, sami sebe tako kretenski zovu?!!). Mi teško možemo glasovati i da hoćemo jer zahvaljujući Božijoj providnosti i HDZ-u biračka mjesta će biti vrlo ograničena. Trojicu zastupnika će dakako dobiti HDZ... nikako da se oslobodimo tog nekog epiteta HDZ-ovog izbornog prirepka, ali jbg. Ja osobno bih (da želim glasovati i da to mogu - a teško mogu jer mi se ne putuje i ne gubi vrijeme) začepio nos i glasovao za smradove iz HDZ-a, čisto da ono... budu jača oporba. Jer im je presuđeno da slete s vlasti i to je to. Nadam se samo da, s obzirom na našu situaciju u BiH i situaciju sa sranjem od HSP-a, da tu neku političku prazninu desnom centru neće popuniti nekakve pravaške i kvazipravaške stranke (čast iznimkama), jer bi ovi "naši" govnari možda time dobili malo elana i kao neku potvrdu da su na pravom putu.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
zaba1111
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:34 |
|
|
Platformaši su Lijanović, na zadnjim izborim za HR sabor bio drugi i Jurišić, na zadnjim izborima bio treći. Ali prema tumačenjima određenih ljudi koji nisu upućeni ni u najosnovniju politiku, mi nismo trebali dosad glasati za HDZ , neki su to proglašavali idiotizmom čak si i neki životinjski epiteti bili.
Glasovanje u dijspori će trajati više dana, a ko zna , da je npr HDZu u interesu možda bi se otovorili i privremeni kozulati, takav npr im u TG jednom mjesečno.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:49 |
|
|
Bišćanin je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kod nas je bar Franjo dobio glasove - vladao, Račan dobio glasove - vladao, Ivo Sanader dobio glasove - vladao. A kod njih Babo dobio glasove - Alija vladao, Željko dobio glasove - Zlaja vlada. Za koga god glasaju vlada umjesto njega neko...  Mi smo bar sami pali, sami se ubili. A oni, se samo ubili...  Mismo Junuze multietnicka drzava..., da smo svi sami Bosanci eh...jebes onda Hrvatsku. ali nismo i pomiri se sa tim jer dobro znas da se ove dvije zemlje ne mogu uporediti ni pod razno. Uporedi Hrvatsku s Slovenijom npr. (ma da Slovenija i nije u zadnje vrijeme neki pokazatelj - ali jest za Hrvatsku da se razumijemo). Ma znas ti to sve, moram ostalima radi estetike objasnjavati. Opet pričaš o stvarima o kojima ne znaš mutavko, zapadno od Virovitica-Karlovac-Karlobag kad bi nastala država bila bi jača po svim parametrima od Slovenije, a zg. područje je po plaćama i BDP-u po glavi st. jače od bilo kojeg u Sloveniji. U globalu su Slovenci bijeda za Zagrepčane. Naravno, pričamo o prosjecima. Sve što se događalo u Hrvatskoj se događalo u Sloveniji, ili se događa. Jedinu prednost koju imaju Slovenci jest raniji ulazak u EU, a i to će se sad promijenit. Hrvatskoj najviše nedostaje oporavak Slavonije, a odmah potom i Dalmacije, pa i BiH. Kad se to napravi bit će raj na zemlji.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:51 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: osa je napisao/la: da bi podigao prijavu moraš imati dokaze, jer optužnicu pravomoćnom proglašava sud. nije dovoljno pričati priču "i oni su lopovi tj.isti", koju priča ekipa iz hdz-a, treba za to imati nešto opipljivo, ako to hdz nije našao, a oni su postavili ogromnu većinu sudaca i općinski, županijski državnih odvjetnika, onda, u toj priči nešto smrdi.... Nema što HDZ tražiti, sudstvo je neovisno. I nije istina da HDZ postavlja suce (ili bilo koja druga stranka). To čini Državno sudbeno vijeće koje je stručno i nepristrano tijelo (dok u Sloveniji, recimo, suce postavlja parlament). Također suci ne smiju biti članovi ijedne političke stranke. veliku većinu sudaca koji sada rade je postavio hdz, prihvatio ti to ili ne, kao što je postavio i državno sudbeno vijeće...
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Parlamentarni izbori 2011. u Hrvatskoj Postano: 31 lis 2011, 20:56 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Treba glasati za ljude koji su u stanju prezentirati hb intrese kao interese HR države, ako platformaše prekrižimo u startu, ako nezavisne u naziranju uzmemo kao neozbiljne, onda doista ostane HDZ kao jedini izbor, kao što je jedini bio i dosad. nisam stanovnik bih, ali ću primjetiti, hrvati u bih trebaju naći ljude koji će se u hrvatskom saboru brinuti i isključivo raditi na suradnji hrvatske i dijela svog naroda koji živi u bih, ti ljudi bi trebali biti isključivo stanovnici bih, ne zagrebčani porijeklom iz bih, a da li su oni iz hdz-a ili neke druge opcije to bi trebalo biti manje važno... hrvatska može pomoći svom narodu kroz razne programe, samo to treba osmisliti i onda operacionalizirati, i naravno kontrolirati, pogotovo financijsku pomoć, jer svaka zlouporagba toga, jako negativno odjekne u hrvatskoj...
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|