|
|
Stranica: 1/4.
|
[ 91 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
EroLogija
|
Naslov: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 13:59 |
|
|
|
Lijepo nam je Plenković pomnožio s nulom ideju o uspostavi trećeg… a i bilo je jasno odma o čem se radi čim je gungula krenula u izbornoj godini…
Izborni zakon vol.2
_________________ „Tko za dom gine, taj i živi vječno.“
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o hrvatskoj izbornoj jedinici su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovor Postano: 08 lip 2026, 14:07 |
|
|
|
HDZ gnjide
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o hrvatskoj izbornoj jedinici su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovor Postano: 08 lip 2026, 14:11 |
|
|
|
Preporučljivo je suzdržati se od kritika na temelju medijskih napisa, ubijeđen sam da se u pozadini vodi tiha diplomacija.
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SuperOaOa
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o hrvatskoj izbornoj jedinici su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovor Postano: 08 lip 2026, 14:22 |
|
|
|
Tako ste naivni, shvatite da Hrvate u Hrvatskoj boli ona stvar. Treći entitet bi samo dao zamaha republici srpskoj da se otcijepi, a to Hrvatska nikad neće dozvoliti. Žrtvovat će nas, odnosno žrtvovali su nas već za neovisnost i da odjebu od Srba jednom zauvijek, mi smo im obični potrošni materijal na kojem se mogu iskaljivati i kojeg mogu kriviti za svaki problem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o hrvatskoj izbornoj jedinici su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovor Postano: 08 lip 2026, 14:27 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 10084 Lokacija: since 1878
|
|
Ko god sumnja samo nek se sjeti kad je bila tragedija sa onom djecom u zapadnoj Hercegovini. Na svim sarajevskim medijima prva udarna vijest i prvih 10 minuta dnevnika. Senad plakao bukvalno.
HRT? 31 minuta dnevnika.
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o hrvatskoj izbornoj jedinici su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovor Postano: 08 lip 2026, 14:30 |
|
|
SuperOaOa je napisao/la: Tako ste naivni, shvatite da Hrvate u Hrvatskoj boli ona stvar. Treći entitet bi samo dao zamaha republici srpskoj da se otcijepi, a to Hrvatska nikad neće dozvoliti. Žrtvovat će nas, odnosno žrtvovali su nas već za neovisnost i da odjebu od Srba jednom zauvijek, mi smo im obični potrošni materijal na kojem se mogu iskaljivati i kojeg mogu kriviti za svaki problem. ukoliko je istina ovo što plenković priča mislim da i kad bi proglasili neku ponovo svoju samoupravu da bi hrvatska bila protiv toga mada mislim da plenković ako je šta naučio od muslimana naučio je da takija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o hrvatskoj izbornoj jedinici su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovor Postano: 08 lip 2026, 14:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Fejk news.
Nije Plenković rekao “izborna jedinica” nego novinar. A Plenković se referirao na deklaraciju DP koja govori o trećem entitetu.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o hrvatskoj izbornoj jedinici su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovor Postano: 08 lip 2026, 14:40 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Fejk news.
Nije Plenković rekao “izborna jedinica” nego novinar. A Plenković se referirao na deklaraciju DP koja govori o trećem entitetu. Pa ako ga je novinar pitao: "da li vam je neugodno da neko sjedi u vašoj vladi (Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta op. a.) i pominje Deklaraciju Domovinskog pokreta koja predviđa uspostavu hrvatske izborne jedinice unutar Federacije BiH" a Plenković odgovorio: "Što se toga tiče, mislim da smo već komentarisali i na nivou Hrvatske. To je politički napor političkog partnera za političku vidljivost. Što imate atraktivnije ideje i izjave, to ste medijski vidljiviji" Onda.....
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 14:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 64476 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Plenković nije idiot da daje nepromišljene izjave i kompromitira hrvatsku poziciju. Za to služi DP i pojedinci u HDZu koji iznose svoje osobne stavove kako se to kaže. Plenkovićevo je da najbolje moguće rješenje izgura do kraja sa zapadnim liderima.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 14:46 |
|
|
|
Pa da, Plenky ne da treći entitet, želi federaciju vratiti u hrvatski protektorat.... Muslimani iseljavaju, čemu im raditi entitet?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 14:52 |
|
|
Ceha je napisao/la: Pa da, Plenky ne da treći entitet, želi federaciju vratiti u hrvatski protektorat.... Muslimani iseljavaju, čemu im raditi entitet? Tako je brate. Nema podjele FBiH. Muslimančugama ništa 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
EroLogija
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 14:53 |
|
|
dudu je napisao/la: Plenković nije idiot da daje nepromišljene izjave i kompromitira hrvatsku poziciju. Za to služi DP i pojedinci u HDZu koji iznose svoje osobne stavove kako se to kaže. Plenkovićevo je da najbolje moguće rješenje izgura do kraja sa zapadnim liderima. Nema se tu šta bit nepromišljen, ako želiš preuređenje koje zaslužuješ moraš to javno komunicirat inače izgleda kao da tražiš nešto što nije “zakonito”, što je radikalno… Suma sumarum izborna kampanja ništa više od toga nažalost… Prezanimljivo je samo kako je Plenki ovime sasjekao kampanju upravo sestrinske stranke
_________________ „Tko za dom gine, taj i živi vječno.“
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 14:59 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa da, Plenky ne da treći entitet, želi federaciju vratiti u hrvatski protektorat.... Muslimani iseljavaju, čemu im raditi entitet? Tako je brate. Nema podjele FBiH. Muslimančugama ništa  Kad se dijelila BiH, međunarodna zajednica ju je "baš slučajno" podijelila ~50%: ~50% Nema tu slučajnosti... idete vi k nama latinima... cvijeće naše...
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:03 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Pa da, Plenky ne da treći entitet, želi federaciju vratiti u hrvatski protektorat.... Muslimani iseljavaju, čemu im raditi entitet? Tako je brate. Nema podjele FBiH. Muslimančugama ništa  Nemam ja ništa protiv vas, ali  Znaš i sam kak će stvari završiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:04 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Nebula je napisao/la: Tako je brate. Nema podjele FBiH. Muslimančugama ništa  Kad se dijelila BiH, međunarodna zajednica ju je "baš slučajno" podijelila ~50%: ~50% Nema tu slučajnosti... idete vi k nama latinima... cvijeće naše... Samo se granice moraju malo poravnati 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:21 |
|
|
Ceha je napisao/la: sejdo.komsoglu je napisao/la:
Kad se dijelila BiH, međunarodna zajednica ju je "baš slučajno" podijelila ~50%: ~50% Nema tu slučajnosti... idete vi k nama latinima... cvijeće naše...
Samo se granice moraju malo poravnati  Ja bi našim sugrađanima dao više, ali Plenković želi sve...  "Lukavi latini... majku him..."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SuperOaOa
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:32 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:34 |
|
|
|
A ne, reci ce prijeteci prstom "napravicemo treci oruzjem ako treba".
Pa nije glupi mujo.
Euroatlanske integracije i dogovori, pa onda bum umetanje nametanje, Tiha voda brege valja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:42 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10499 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Ja sam gledao intervju, posve krivo preneseno. Plenković je odbio odgovoriti o trećem entitetu, a pitanje novinarke je bilo o uspostavi Herceg-Bosne, tj. da je to prijedlog DP-a. Novinarka je postavljala pitanje izrazito agitatorski da od njega izmuzu neku izjavu, ili bar kritiku DP-a, a nisu dobili ni jedno ni drugo. Plenković se nije dao uvući o raspravu o trećem entitetu ali je u jednom trenutku naglasio da se može raspravljati o rješenjima - potiho nije dao ni da se odbaci ovo. Pa nemože baš doći usred Sarajeva i bockat osinje gnijezdo, već ovo potpisivanje im nije baš sjelo 
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48245 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Iritiraju i oni Hrvate nametanjem Komšića, sad bi kao mi trebali brinuti o osjećajima onih koji nam nameću člana Predsjedništva. Realno HDZ-u i ne odgovara entitet, oni bi najrađe ovakav status quo koji im garantira vječno učešće u vlasti FBiH bez mogućnosti oporbe. Za HDZ je jedini cilj vratiti otetu poziciju člana Predsjedništva i oni zadovoljni.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:49 |
|
|
daramo je napisao/la: Iritiraju i oni Hrvate nametanjem Komšića, sad bi kao mi trebali brinuti o osjećajima onih koji nam nameću člana Predsjedništva. Realno HDZ-u i ne odgovara entitet, oni bi najrađe ovakav status quo koji im garantira vječno učešće u vlasti FBiH bez mogućnosti oporbe. Za HDZ je jedini cilj vratiti otetu poziciju člana Predsjedništva i oni zadovoljni. Sa 350 tisuća stanovništva participiraš u vlasti u jednom entitetu sa bar 40% i na nivou države 33%, i još u 4 Županije imaš vlast, sudjeluješ u još dvije uvijek... Mislim da se više ni nemože rasprostraniti. To je nekako maksimum. Svi bi mi htjeli biti dio Hrvatske, ali isto tako kada bi se to dogodilo mnogi hrvati bi ostali u tuđim državama bez ikakve mogućnosti da im zaštitimo prava.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:55 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48245 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Sve to učešće je mazanje očiju, Hrvati u BiH bi bili potpuno ravnopravni tek s vlastitim entitom. Ne možeš s 40% učešća u vlasti govoriti o ravnopravnosti dok Srbi imaju svoj entitet i člana Predsjedništva. Ako želiš status quo onda barem financijski pumpaj Hrvate demografski kako to radi Izrael da bu mogao očuvati taj status.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 15:59 |
|
|
daramo je napisao/la: Sve to učešće je mazanje očiju, Hrvati u BiH bi bili potpuno ravnopravni tek s vlastitim entitom. Ne možeš s 40% učešća u vlasti govoriti o ravnopravnosti dok Srbi imaju svoj entitet i člana Predsjedništva. Ako želiš status quo onda barem financijski pumpaj Hrvate demografski kako to radi Izrael da bu mogao očuvati taj status. Srba je i više unutar BiH. Slažem se da je entitet najbolja opcija, ali reci mi, tko je u mirnodobskim uvjetima ovdje napravio ijednu novu ustrojbenu jedinicu? Neku regiju, nešto? U BiH se teško može općina napraviti a ne entitet. To je stanje koje je dano, i najbolje izvući iz njega je tako da se osiguraš da si što jači unutar postojećih okvira.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 16:00 |
|
|
potocnj je napisao/la: Svi bi mi htjeli biti dio Hrvatske, ali isto tako kada bi se to dogodilo mnogi hrvati bi ostali u tuđim državama bez ikakve mogućnosti da im zaštitimo prava.
Pa što s tim, i ja sam ostao van Hrvatske kad se RH otcijepila. Zašto Hrvatska nije ostala u Jugoslaviji iz razloga "da ne bi mnogi Hrvati ostali u tuđim državama"?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1667 of 2558 - 65.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Plenković: Ideje o trećem entitetu su populizam, o Izbornom zakonu se moraju dogovoriti Postano: 08 lip 2026, 16:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25450 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Naša Kvačica je napisao/la: potocnj je napisao/la: Svi bi mi htjeli biti dio Hrvatske, ali isto tako kada bi se to dogodilo mnogi hrvati bi ostali u tuđim državama bez ikakve mogućnosti da im zaštitimo prava.
Pa što s tim, i ja sam ostao van Hrvatske kad se RH otcijepila. Zašto Hrvatska nije ostala u Jugoslaviji iz razloga "da ne bi mnogi Hrvati ostali u tuđim državama"? Ostalo je tada preko milijun Hrvata izvan Hrvatske i svi smo bili za neovisnost Hrvatske. Kada cujem slicne argumente o ostanku nekih Hrvata izvan entiteta, pitam se jesu li ti ljudi uopce bili za neovisnost Hrvatske.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|