HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 kol 2026, 10:20.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Polarizacija RS na zapadnu (SNSD) i istocnu (SDS)?
PostPostano: 18 svi 2016, 15:57 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

14.05 ste protestovali u BL a ne u Sarajevu i to odvojeno. Na čemu graditeljskih optimizam ne znam.

Možda nije bilo sukoba ali RS je politički duboko podijeljena. Unutar. :D

A ja ne znam na čemu ga vi gradite, gospođice Saro. I normalno je da će se protestvovati u Banja Luci jer i jedni je i drugi smatraju svojim glavnim gradom, i Srpsku kao svoju bazu, a Sarajevo je u celoj priči samo mesto gde su smeštene zajedničke institucije.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 15:58 

seherzada_begovica je napisao/la:

Bosna je drzava vec 1000 godina. :nanana

=))

Majko mila, pa jel si ti barem osnovnu školu završila?

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:00 

Ne. Rs je duboko podijeljeno politički društvo....zabrinjavajuće podijeljeno obzirom na svoju povijest i našu želju da nestane :D

Sva demokratska društva su političi podeljenja, neko glas daje jednoj, neko drugoj stranci. Stvarno ne razumem tu želju da insistirate na tome a svuda oko nas je ista stvar.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:01 

Carmello Šešelj je napisao/la:

To je demokratija.

Ne. Rs je duboko podijeljeno politički društvo....zabrinjavajuće podijeljeno obzirom na svoju povijest i našu želju da nestane :D

Samo vi želite. Ako budete želeli baš mnogo jako, Deda Mraz će vas primetiti i dobićete po kutiju diazepama za svakog patriotu.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:02 

RS samo sto nije pala, dodjite drage forumasice to da vasim rucicama protrljate i pogurate, mozda vam se ostvare mokri snovi i erotske zelje

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:04 

Korda je napisao/la:

Znas, ono kad su Osmanlije dosli na ove prostore, sultan, car, kalif, i papa istocne crkve sve u jednom, oni su u ovom nasem narodu birali devsirmom ono najbolje i od toga pravili muslimane, a od ovih bezze, njih su ostavljali da kopaju njivu, to su pravoslavci. Pa su zato muslimani mogli vladati pravoslavcima 500 godina, a vi pravoslavci niste mogi muslimanima ni 30, od 18-41.

Dakle, Bosnjaci vs Srbi, muslimani vs pravoslavci, 525 : 23. Kuzis sad ili ti treba nastaviti crtati? =))

ali zato u genocidima 10:0 za pravoslavne vlahe :aleale

Genocidi su odraz nemoci, to je pokazatelj da cak ni nad civilima, zenama, djecom, nisi sposoban vladati.

Zato od obecane Kraljevine Jugoslavije i klizite laganini u BG pashaluk - niste vladajuca vec kmetovska kasta, i to sad i veliki oci kuze. :smajl016

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:04 

Koji k vi imate sa srednjovjekovnom Bosnom?
Preci današnjih bh. muslimana su većinom slijegli iz Like, Srbije, Slavonije, CG nakon oslobađanja istih krajeva od Turaka. A ima vas i masu sa predanjem o porijeklu iz Turske.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:11 

Vladimir RUS je napisao/la:

Sve dzamija do dzamije, a koliko ste vi navalili da je Brcko srpsko, ja mislila istina. :D Jedino kada se krene od Brckog prema Bijeljini, tamo gdje domaci brcanski Srbi obitavaju, to mi se svidja, sredjeno i tako. Tamo gdje ste vi dotepenci iz sarajevske regije, vidi se da tu nema zara, da niste na svojoj zemlji. :D

U tom dijelu u kojem si ti bila jeste ima puno džamija, s tim da i u tom dijelu Brčkog postoje mjesne zajednice sa većinskim srpskim stanovništvom. Bijeljinski put (Ilićka) je dio grada naseljen uglavnom izbjeglicama iz Sarajevske, Tuzlanske i regije Krajine.

Jesili bila možda na Klancu? Tu je kao u Saudijskoj Arabiji, džamija, beton i pijaca na šljunku. Kao bazar u Rijadu. :D

Do prije koju godinu tu je bila ogromna poljana, a danas izlazak sa pijace na glavni put prava je lutrija s obzirom da tuda prolaze veliki teretni kamioni.

Ni "moja" Ilićka ne izgleda baš najbolje, ali eto, barem nije krivudava i nizbrdična kao put koji vodi od Novog Brčkog do pijace na Klancu. :D

Nemam pojma kako se nazivaju ta naselja, znam da su mi to sve govorili, ali nije me to interesiralo. Ono sto sam primjetila jeste kako blizu je ArBiH i HVO bio Savi, tj. koliko uzak koridor je bio sa strane VRS, to ovo ratnih prica. Uglavnom, ravnica, a lot of ravnica, :D i meni je daleko jace od Bijeljine onako dojmovi. Ono svi nesto spominju Bijeljinu, valjda propaganda zbog BN se prosipa u eter, medjutim na terenu Brcko je sila za Bijeljinu. :neznam

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:22 

I posle mitinga od pre par dana, oni i dalje o nekoj zakrvljenosti i sukobu.

I onda nas posle optužuju da smo rasisti kada pričamo viceve o Muji i Hasi...

Vicevi o Muji i Hasi su vicevi, a o vama ni nema viceva kad ste vi u reali piiiishshsh! =))

Boni ne bili, koridor u Brckom vam par stotina metara sirine, a vi ratujete za Zadar, Bihac, Vukovar... Ili jos bolje, na KiM vam 2 miliona Albanjerosa, a vi bacili oko na Hrvatsku i Bosnu... I onda kad spushite i tamo i vamo, ljutite se kad vam se ljudi smiju.

Mislim, ljudi ne mogu direktno da vam se smiju u facu, kako ces se smijati mutavcima... =)) imaju neki respekt spram vasoj ogranicenosti, ali eto ja nemam taj respekt, pa vam se otvoreno smijem i govorim vam kako ustvari jest. Jel ti deda bio kmet? Jel ti prethodnih dvadeset pradjedova sve bili kmetovi? Sve jest. (jedino ako ti se zalomio neki janjicar iz perzije, kurdistana, bogtepita odaKlen, onda mozda i mozes reci - ali zenska linija, sigurno sve kmetkinje) =))

I sta sad ti hoces praviti drzavu, kad ti cijela genetska linija nije imala predispozicije za to. Normalno da sve sto napravite, vam propadne, posljenjih 100 godina, 5 razlicitih drzavnih sistema vam propalo. Jednostavno, ne znate. :neznam

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:28 

Vidjela si bijelu džamiju u Kolobari? :zubati

Naše

Brčko je komplet naše. Izuzev bijeljinske ceste :D

A kad okreneš prema Tuzli tek..... od nekadašnjeg Izbora... bošnjakistan!

Vi Bošnje ste u Brčkom manjina.

Bijeljinske cesta, zatim Put Brčko-Čelič (južni dio Distrikta dakle put Grčica-Potočari i desno Dubravice Gornje, a desno od Potočara Gornji Brezik, Stanovi, Ražljevo...) je srpsko, baš kao i Bukvik Gornji, Grbavica, Vučilovac, Krepšić itd koji su u zapadnom dijelu. Prema posljednjem popisu Srbi čine 43 odsto stanovnika, a Bošnjaci 26.9 odsto. ;)

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:28 

Forumašš je napisao/la:

Koji k vi imate sa srednjovjekovnom Bosnom?
Preci današnjih bh. muslimana su većinom slijegli iz Like, Srbije, Slavonije, CG nakon oslobađanja istih krajeva od Turaka. A ima vas i masu sa predanjem o porijeklu iz Turske.

Jbt. Srbi i Hrvati kazu Bosancima: "sta vi imate sa srednjevijekovnom Bosnom". =))

Vi fakat imate neki poremecaj, psihicki, logicki. =))

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:30 

Gospođice Šeherzada, previše se smejete za nekog kome je susedna država na 20 m od glavnog grada :D

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:32 

Musli su kompilacija ovih "forumassevih" naroda + islamizovanih naroda iz Ugarske, Transilvanije, Erdelja, Vlaske, Moldavije, koji nije otisao ka Anadolskim stepama majcice Turske. MUTANT narod, koga jedino islam veze i mrznja ka kjafirima.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:32 

I posle mitinga od pre par dana, oni i dalje o nekoj zakrvljenosti i sukobu.

I onda nas posle optužuju da smo rasisti kada pričamo viceve o Muji i Hasi...

Vicevi o Muji i Hasi su vicevi, a o vama ni nema viceva kad ste vi u reali piiiishshsh! =))

Boni ne bili, koridor u Brckom vam par stotina metara sirine, a vi ratujete za Zadar, Bihac, Vukovar... Ili jos bolje, na KiM vam 2 miliona Albanjerosa, a vi bacili oko na Hrvatsku i Bosnu... I onda kad spushite i tamo i vamo, ljutite se kad vam se ljudi smiju.

Mislim, ljudi ne mogu direktno da vam se smiju u facu, kako ces se smijati mutavcima... =)) imaju neki respekt spram vasoj ogranicenosti, ali eto ja nemam taj respekt, pa vam se otvoreno smijem i govorim vam kako ustvari jest. Jel ti deda bio kmet? Jel ti prethodnih dvadeset pradjedova sve bili kmetovi? Sve jest. (jedino ako ti se zalomio neki janjicar iz perzije, kurdistana, bogtepita odaKlen, onda mozda i mozes reci - ali zenska linija, sigurno sve kmetkinje) =))

I sta sad ti hoces praviti drzavu, kad ti cijela genetska linija nije imala predispozicije za to. Normalno da sve sto napravite, vam propadne, posljenjih 100 godina, 5 razlicitih drzavnih sistema vam propalo. Jednostavno, ne znate. :neznam

Lepotice, ni dvesta ovih =)) smajlova neće izbrisati činjenicu da ste saterani kao krdo ovaca u rezervat od 25% BiH, i da van tog tora u koji smo vas strpali ne smete ni da provirite. A ti se i dalje u 2016. nadaj da će neki Padišah iz daleka da ukine RS i da vama vlast nad njom.

Mujo i Haso, karakteri iz viceva čija imena nisu odabrana slučajno.

I moraš u sledećem postu da udariš još više smajlija, tako će tvoji argumenti značajno dobiti na težini.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:34 

Moje osobno iskustvo je da se društva imaju tendenciju usitnjavati nakon što osiguraju primarne potrebe. Tako je i sa Srpskom. Kao Srbi u BiH oni su zadovoljili neku primarnu potrebu, a nakon toga su se usitnili na pristaše SNSD-a ili SDS-a ili Istok i Zapad (svejedno). Kada bi se u nekom SF scenariju Zapad i Istok razdvojili unutar njih bi došlo do novog usitnjavanja itd. To je normalan politički proces.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:45 

Agathonikos je napisao/la:
Gospođice Šeherzada, previše se smejete za nekog kome je susedna država na 20 m od glavnog grada :D

Od 18-41 je bila u centru glavnog grada - sada je u gradu nema vise nikako. :D Zato ja vama kazem sjor Aga, da je vasa obecana destinacija N.P., a ako bude neke dobre srece za srpstvo, onda Pristina.

Ili, vracanje bosanstvu, ono partizani, ZAVNOBiH i sl, kad su vasi ocevi napenalili cetnike, Karadjordjevice, srbijance, iz BiH. :D

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:52 

Lepotice, ni dvesta ovih =)) smajlova neće izbrisati činjenicu da ste saterani kao krdo ovaca u rezervat od 25% BiH, i da van tog tora u koji smo vas strpali ne smete ni da provirite. A ti se i dalje u 2016. nadaj da će neki Padišah iz daleka da ukine RS i da vama vlast nad njom.

I moraš u sledećem postu da udariš još više smajlija, tako će tvoji argumenti značajno dobiti na težini.

Nemate vise ni koridor ka Banjaluci, ni to sebi niste bili sposobni obezbijediti, na vrhuncu svoje moci, a mastate o nekakvoj Greater Serbia. =))

I kaze Mujo i Haso - pa Mujo i Haso je vama vladao 500 godina, jbt. to nije vic, to je... ne znam kako to da nazovem... :smijeh

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:52 

Od 18-41 je bila u centru glavnog grada - sada je u gradu nema vise nikako. :D Zato ja vama kazem sjor Aga, da je vasa obecana destinacija N.P., a ako bude neke dobre srece za srpstvo, onda Pristina.

Ili, vracanje bosanstvu, ono partizani, ZAVNOBiH i sl, kad su vasi ocevi napenalili cetnike, Karadjordjevice, srbijance, iz BiH. :D

Pa onda super. Zadovoljni vi, zadovoljni mi. Vaše Sarajvo, naše pola BiH. Lepo je sresti osobu bošnjačke narodnosti koja je zadovoljna rezultatima rata. Sa tobom ćemo se lako dogovoriti, tako da, gledaj da dođeš na vlast uskoro, jer je onda budučnost Bosne (koja je država več hiljadu godina), osigurana.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:54 

A čujte, i Brkoturska je bila pod Bečom pa sad gleda da i ono što je ostalo od nje Kurdi ne iskasape :D
Nego, šta ako sultan naredi da se idu braniti turske granice i ummet, hoćete li se odazvati zovu i dobrovoljno otići ili ćemo vas mi popakovati i poslati tamo, kao nekad :D

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:55 

Nemate vise ni koridor ka Banjaluci, ni to sebi niste bili sposobni obezbijediti, na vrhuncu svoje moci, a mastate o nekakvoj Greater Serbia. =))

I kaze Mujo i Haso - pa Mujo i Haso je vama vladao 500 godina, jbt. to nije vic, to je... ne znam kako to da nazovem... :smijeh

To, Mubera! Smajlijima protiv agresora!

Ali ipak, pre smajlija, proučiti Ajetil Kuresiju, puhnuti tri puta niza se, a vi žene prpremite luga da bacate ćetnicima u oći.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 16:56 

Pa onda super. Zadovoljni vi, zadovoljni mi. Vaše Sarajvo, naše pola BiH. Lepo je sresti osobu bošnjačke narodnosti koja je zadovoljna rezultatima rata. Sa tobom ćemo se lako dogovoriti, tako da, gledaj da dođeš na vlast uskoro, jer je onda budučnost Bosne (koja je država več hiljadu godina), osigurana.

Ali 20 metara čoveče, mislim da to nigde u svetu nema već kod njiha :D

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 17:01 

U tom dijelu u kojem si ti bila jeste ima puno džamija, s tim da i u tom dijelu Brčkog postoje mjesne zajednice sa većinskim srpskim stanovništvom. Bijeljinski put (Ilićka) je dio grada naseljen uglavnom izbjeglicama iz Sarajevske, Tuzlanske i regije Krajine.

Jesili bila možda na Klancu? Tu je kao u Saudijskoj Arabiji, džamija, beton i pijaca na šljunku. Kao bazar u Rijadu. :D

Do prije koju godinu tu je bila ogromna poljana, a danas izlazak sa pijace na glavni put prava je lutrija s obzirom da tuda prolaze veliki teretni kamioni.

Ni "moja" Ilićka ne izgleda baš najbolje, ali eto, barem nije krivudava i nizbrdična kao put koji vodi od Novog Brčkog do pijace na Klancu. :D

Nemam pojma kako se nazivaju ta naselja, znam da su mi to sve govorili, ali nije me to interesiralo. Ono sto sam primjetila jeste kako blizu je ArBiH i HVO bio Savi, tj. koliko uzak koridor je bio sa strane VRS, to ovo ratnih prica. Uglavnom, ravnica, a lot of ravnica, :D i meni je daleko jace od Bijeljine onako dojmovi. Ono svi nesto spominju Bijeljinu, valjda propaganda zbog BN se prosipa u eter, medjutim na terenu Brcko je sila za Bijeljinu. :neznam

Jeste bio je jako uzak koridor u centralnom dijelu. Most se nalazi u faktički samom centru grada. Tu je negdje bila bodljikava žica (razgraničenje) tokom rata. Tu je prije rata, a i danas etrnički najizmiješaniji dio Distrikta (u centru grada). Srpska Varoš je sa desne strane odmah pored mosta, dole lijevo iza rijeke Brke je Kolobara - bošnjački kraj, a hrvatski dio grada je oko glavne katoličke crkve i oko radija Brčko, znači preko puta Srpske Varoši i u blizini centra, Eš naselje je izmiješano. Grad je baš izmiješan, ako izuzmemo periferne krajeve grada i sela koja su uglavnom monoetnička izuzev po kojeg sela.

Bijeljina je veća. Ne može se porediti Brčko ni sa Bijeljinom ni sa Tuzlom pošto Brčko spada u red manjih gradova. Brčko je zbito i širi se pa se čini da izgleda veće.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 17:02 

Da im se popisas na glavni grad ili popljujes ga, kad se izapnes . Ma skurnja narod, skurnja nakazna drzava. Bice skoro oni sa bracom u zagrljaju.....

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 17:05 

A čujte, i Brkoturska je bila pod Bečom pa sad gleda da i ono što je ostalo od nje Kurdi ne iskasape :D
Nego, šta ako sultan naredi da se idu braniti turske granice i ummet, hoćete li se odazvati zovu i dobrovoljno otići ili ćemo vas mi popakovati i poslati tamo, kao nekad :D

Pa normalno da je Turska dosla do Beca, i onda napenaljena nazaj gdje joj je mjesto. Isto kaa sta je Srbija dosla do Banjaluke, i sad ide napenaljivanje nazaj. :neznam

Dragi moj sjor Aga, kaa sta je Turcin u Becu, tako ti je i Srbin u Banjaluci - covjek izgubljen u vremenu i prostoru! :neznam =)) Te da se ponovo ponovim, ili bosanceros ili Raska, to je tvoj izbor, treceg nemas, mozes samo mastati o njemu u medjuvremenu.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2016, 17:06 

Ali 20 metara čoveče, mislim da to nigde u svetu nema već kod njiha :D

Ćudo bosanskog otpora. Patriote slomile kićmu agresoru. Njihova deca to uće u školi. Šeherzada je verovatno završila večernju školu, pa je imala sreću da se obrazuje po patriotskom programu. Nekad je i bolje ne završiti školu na vreme, pa onda dobiti halal obrazovanje. Da nije tako, teško bi ona mogla ovako da dominira u diskusijama.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 218 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], snowflake, storaB, Tomba17 i 150 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: