|
|
Stranica: 4/11.
|
[ 274 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:34 |
|
|
|
Zbog čega takvo divljenje HSP-u? Zašto ih doživljavaju kao "probosansku" opciju i zašto su im svi Hrvati ustaše osim ovih sa bistom Pavelića?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:40 |
|
|
|
Srbi će priznati da su činili genocid u cijeloj BiH, ne samo u Srebrenici, a Muslimani će odustati od unitarne BiH. "Ko nas bre/bolan zavadi!"
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:45 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Zbog čega takvo divljenje HSP-u? Zašto ih doživljavaju kao "probosansku" opciju i zašto su im svi Hrvati ustaše osim ovih sa bistom Pavelića? Vole muslimani ustaše dok im služe kao podguzne muhe. A i dijele isti fašizam.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:45 |
|
|
|
kad muslimanski lik sa ustaškim nickom bane na hrvatski forum i priča o pomirenju sa srbima,...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Burbon
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:46 |
|
|
|
Hahaha sve češće počinju pričat o pomirenju, eno na klixlamu gledaju kako se umilit nama ali bez raspada drzave.
Nema pomirenja talibani jer od 3 naroda samo vi želite vladat na 100%, a to s navucenih 50% stanovnistva ne ide.
Da parafraziran Misu Kovača uzmite trokutistan dok je vrime dok se može.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:53 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: kad muslimanski lik sa ustaškim nickom bane na hrvatski forum i priča o pomirenju sa srbima,... Francetic bi bio ustaski nick. Franzetitts je obicna igra rijeci koja mi je u datom momentu bila smijesna. Ali ako smeta, tj. ako izaziva isuvise negativne osjecaje, onda me banujte. Razumio bih jer su ustase ipak bili krvolocni zlocinci.
_________________ fakofbolan
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:56 |
|
|
|
Pa naravno da ćeš svoju đihaD karijeru tako završiti, i naravno sa brisanjem da ti se za trag ne zna koji si htio ostaviti kao dio misije proglašavanja foruma fašističkim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:57 |
|
|
franzetitts je napisao/la: bumbar92 je napisao/la: kad muslimanski lik sa ustaškim nickom bane na hrvatski forum i priča o pomirenju sa srbima,... Francetic bi bio ustaski nick. Franzetitts je obicna igra rijeci koja mi je u datom momentu bila smijesna. Ali ako smeta, tj. ako izaziva isuvise negativne osjecaje, onda me banujte. Razumio bih jer su ustase ipak bili krvolocni zlocinci. Nemoj tako o dedi i amidži. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1452 of 2558 - 56.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 14:57 |
|
|
|
Dva "šarafa" Muslimani da zaviju na Radovanovu ploču, dva Srbi, pa možda se i pomire - za jedan dan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:01 |
|
|
novem je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Zbog čega takvo divljenje HSP-u? Zašto ih doživljavaju kao "probosansku" opciju i zašto su im svi Hrvati ustaše osim ovih sa bistom Pavelića? Vole muslimani ustaše dok im služe kao podguzne muhe. A i dijele isti fašizam. Obožavaju ih, Peđa Kojović spominje kao predstavnik "građanske" HSP na jugu a Kaplan je bio i na njihovim skupovima. Banda iz HSP-a je rang orjunaša iz Kraljevine
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Tako je.
Mi smo Srbima rekli da mogu ići, i vidiš kako smo se pomirili.
i tako sami odoše bez naše pomoći, potpisao i pečatirao gospon Martić. Mile je zaslužan za pomirenje, Mile za orden. 
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
|
|
| Vrh |
|
 |
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:07 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: franzetitts je napisao/la:
Francetic bi bio ustaski nick. Franzetitts je obicna igra rijeci koja mi je u datom momentu bila smijesna.
Ali ako smeta, tj. ako izaziva isuvise negativne osjecaje, onda me banujte. Razumio bih jer su ustase ipak bili krvolocni zlocinci.
Nemoj tako o dedi i amidži.  E jbg. Covjek zaista nista ne moze reci a da nekog ne uvrijedi, ne. Ali ozbiljno, nikakve veze moj nick nema s ustasom Franceticem iz Drugog Svjetskog Rata. Obicna igra rijeci. Ime Franz i englesko titts, tj. zenske grudi. Halalite. :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:07 |
|
|
|
Dovoljno je samo da muslimani prihvate pravo na samoopredijeljenje do otcijepljenja RSa i pomirba je uspješna.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la:
Vidiš kako smo se mi i Srbi pomirili jer više nemamo sporova u BiH. Čeka se na vas. Nemamo otvorenih sporova ali ima tu želja i željica na obije strane, samo nisu toliko bitne da shebu opći politički deal.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:13 |
|
|
|
"Da Vlah ne zavlada". Muslimani su već iznijeli svoje želje kako vide pomirenje. Ne znam što nije jasno!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
|
|
|
...nebi reka...mržnja srba prema muslimanima je patološka...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:14 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: Pa naravno da ćeš svoju đihaD karijeru tako završiti, i naravno sa brisanjem da ti se za trag ne zna koji si htio ostaviti kao dio misije proglašavanja foruma fašističkim. Vjeruj da mi to nije na pameti. Uostalom ja sam Bosnjak, pa ako bi nekog blatio ustaskim nickom onda bi to bili Bosnjaci, logicno? Ako nije onda nek ti je bog na pomoci.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
laganini
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:17 |
|
|
..i nisi francetić.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:18 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ono kad otvoriš standardni playbook pun općih fraza nekog zapadnjaka za conflict resolution, koji je uvijek isti, i koji se nikad ne mijenja, bez ozbira na neuspjeh i nove okolnosti:
- Increase transparency/confidence in institutions - Provide economic opportunities - Free markets and reforms Zato što je zadnji veći rat gdje su se usrali da će izgubiti bio protiv Hitlera i Njemačke koja je bila u gadnoj recesiji koju su sami saveznici prouzrokovali. A to što je recesija samo dolila ulje na vatru Njemačkog teritorijalnog revanšizma oko Elzasa i Lotringena te Poljskog koridora i Gdanjska koji je pravi uzrok rata njih ne zanima. Netko tko je rođen van Europe ne može to nikada do kraja razumjeti, kad su to sve umjetne nacije i nikoga nije previše briga je li granica njihove države na ovoj rijeci ili rijeci 30km dalje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:21 |
|
|
franzetitts je napisao/la:
Ali ako smeta, tj. ako izaziva isuvise negativne osjecaje, onda me banujte. Razumio bih jer su ustase ipak bili krvolocni zlocinci. Da van nije ujkana Srbi bi vas u ww2 pošteno izgenocidisali da ne bi ostao kamen na kamenu. Razumijem ja da vi njih potajno volite a javno takijate protiv njih. Hebiga ipak je dedo u 95% slučajeva bio poglavnikov vojnik.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:24 |
|
|
|
Sto dalje od nas to bolje. Zato mi je prihvatljiv ovaj “savez” sa Hrvatima, nikakvo Jugoslovenstvo, samo pragmatizam.
Da su pametni uzeli bi trokut dok mogu, nikakva sramota, Kurda ima 40 miliona pa nemaju nista.
_________________ S vjerom u Boga
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
franzetitts je napisao/la:
Ovaj tekst je upucen onima koji pomirenje zele tj. onima koji ga zagovaraju, a ne onima koji bi da postizu ono sto nisu mogli u ratu i nepostizanje istog stavljaju kao dokaz za to da je pomirenje nemoguce.
Isto sto ustvari rade i Bosnjaci, na svoj nacin, dakako.
Moj licni stav je taj da se mora prihvatiti cinjenicno stanje. I ono sto je potpisano. Nikakva "ocepljenja" i ukidanja, dokidanja, sta li, tu nemaju fajde. A posmatram BH-politicku scenu godinama. Vi ste ovdje zauzeli busenje i odredili se, tako je lakse, ali to nista nije drugo nego jos jedna od epizoda dugotrajnog konflikta. Tako ja to nekako vidim.
A Elis je sve drugo samo ne "tipicni Bosnjak". Pa taj covjek se vise ruga i ismijava Bosnjacima od bilo kojeg srpskog autora kojeg sam ja imao priliku citati. Ali eto i njega prozvaste "muslimanskim govnetom", iliti nekog ko producira "muslimanska govna", sto, je li, dodje na isto.
"Činjenično stanje" generira sve više mržnje između naroda. I ne može tako unedogled. 75% države i preko 50% ljudi tako više ne želi. Činjenično stanje je i tvoja glupa furka da umišljaš da će se Hrvati početi tresti od straha kad vi spomenete pomirenje i savez sa Srbima. Nemate pojma koliko daleko od istine ste, i koliko ste nam komični u tim pokušajima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
franzetitts je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Što za tebe znači pomirenje?
Da razmijenite lijepe riječi, predstavnici s obje strane, da se slikaju ? I da onda od sutra nije bitno tko je načelnik Srebrenice?
Nakon te slike nećete više nastupati ujedinjeno i zbijenih redova sve muslimanske stranke u općinama RS, i dizati kuku i motiku u pokušaju da dobijete načelnika? Hahaha
Citat: Što za tebe znači pomirenje? To je zaista interesantno pitanje. Ja bih rekao da je pomirenje onda nastupilo na snagu kada proslost prestane da odredjuje sadasnjost i buducnost i kada identitetske politike pocnu da igraju sporednu ulogu, a ne glavnu, unutar jednog drustva. Ukratko: Kada ekonomija, okolish, itd., budu vaznije od imena "narodnog poslanika". Citat: Nakon te slike nećete više nastupati ujedinjeno i zbijenih redova sve muslimanske stranke u općinama RS, i dizati kuku i motiku u pokušaju da dobijete načelnika? To je cista etnopolitika. I sta sad? Na koji nacin se to kosi s onim sto pise Elis Bektas? Nisi ni krenuo već bi drugim narodima određivao identitet i što oni žele. Hrvati i Srbi ne žele da se idenfitiraju sa vama. Što ti nije jasno ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Purger111
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:40 |
|
|
|
BiH onemogućava pomirenje i dijeli narode.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Purger111
|
Naslov: Re: Pomirenje Srba i Bosnjaka i sta ga onemogucava? Postano: 22 pro 2020, 15:43 |
|
|
|
Kad bi BiH postala država u kojoj se gleda budućnost, ekonomija i ekologija, država u kojoj se smanjuje važnost identiteta... Muslimani bi bili prvi koji bi se odrekli te države...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|