|
|
Stranica: 250/287.
|
[ 7151 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Pantagana
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 15:29 |
|
|
protein je napisao/la: Pantagana je napisao/la: bijelo- bez apsolutne većine svijetle nijanse- 50-66,6% tamne nijanse- 2/3 i više Zemljovidi na kojima su općine jedinice koje se farba u boje su neodgovarajući. Etnička distribucija prikazuje se kartama s ucrtanim naseljima, to je jedino ispravno. Temeljem te precizne karte valja iscrtati nove općine gdje je potrebno, složiti nove, manje kantone s većim ovlastima, ukinuti FBiH, to je jedini način za opstanak BiH i važnije od toga, gospodarski razvoj. slažem se, recimo tko ne zna, vidi jablanicu i misli 100% bošnjačka, a ono pola općine hrvatsko
|
|
Vrh |
|
|
master_mind_
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 15:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Politicki se obrazuj o BiH. Koja institucija ce organizirati referendum? Vlada kantona Sarajevo? Islamska zajednica? Cak ni Vijece Ministara (u kojem je trecina Hrvata i trecina Srba) ne moze organizirati referendum, jer ne postoji zakon po kojem to moze uraditi, dejtonska BiH ne poznaje institut referenduma na drzavnoj razini. To je točno. Međutim, kao što se pokazalo u prošlosti sa onim famoznim Petrićevim amandmanima Zapadnjaci se ne drže potpisanog i vrlo je lako da bi mogli nešto skuhati ako im se to dopatne. Dovoljno je samo neko bošnjačko proljeće ponovo organizirati.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 15:30 |
|
|
nebula je obećao tu mapu rješit, po naseljima
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 15:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75684 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
master_mind_ je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Politicki se obrazuj o BiH. Koja institucija ce organizirati referendum? Vlada kantona Sarajevo? Islamska zajednica? Cak ni Vijece Ministara (u kojem je trecina Hrvata i trecina Srba) ne moze organizirati referendum, jer ne postoji zakon po kojem to moze uraditi, dejtonska BiH ne poznaje institut referenduma na drzavnoj razini. To je točno. Međutim, kao što se pokazalo u prošlosti sa onim famoznim Petrićevim amandmanima Zapadnjaci se ne drže potpisanog i vrlo je lako da bi mogli nešto skuhati ako im se to dopatne. Dovoljno je samo neko bošnjačko proljeće ponovo organizirati. Kojima su tadasnji VP mijenjali ustave svih nizih razina (entiteta, kantona, statute opcina itd.), nikada ni slovo Ustava BiH. VP moze raditi sto hoce, ali ne moze mijenjati niti jedno slovo Dejtonskog drzavnog ustava iz kojeg i sam proizlazi. Mirovni sporazum koji je potpisan ne moze niti jedna strana jednostrano mijenjati, lol. To je isto kao i reci "ne priznajemo vise ovaj mirovni sporazum", a to moze reci svatko i odmah danas. A ako nema mirovnog sporazuma, nema ni zajednickih institucija koje iz njega proizlaze. Kazem opet, politicki se obrazuj o BiH. Tuzno je vidjeti da znas daleko vise o bjelosvjetskim zavjerama nego o ustavnom uredjenju BiH.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 15:50 |
|
|
dudu je napisao/la: samo smo Busovaču uzeli relativno, jebeno nas se brisalo i u Busovači i u Novom Travniku. Vidim, e 1000 muslimana više u NTu, preko polovice... Nismo ni Jajce uzeli. http://www.popis2013.ba/popis2013/doc/P ... zdanje.pdfPantagana je napisao/la: bijelo- bez apsolutne većine svijetle nijanse- 50-66,6% tamne nijanse- 2/3 i više Dobra karta dudu je napisao/la: vrijeme je za novo crtanje granica općina u SBŽ-u i HNŽ-u na temelju ovog popisa. Potpis.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 15:56 |
|
|
U SA 23576 ostalih, a Hrvata i Srba zajedno 22466.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
protein
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 15:58 |
|
|
Vareš-Kraljeva Sutjeska + Žepče komotno mogu biti kanton za sebe. Kao i općine Skopaljske doline (D. Vakuf, Bugojno, G. Vakuf) kanton za sebe jer ionako ne gravitiraju Travniku.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:06 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
Pantagana je napisao/la: bijelo- bez apsolutne većine svijetle nijanse- 50-66,6% tamne nijanse- 2/3 i više Kako divna mapa Bosne moje mile jedne i jedine (poslije Turske). Srednja Bosna skoro čitava zelena mašallah. Ma od te mape s naseljima nema ništa. Zna se da su opštine nosioci najniže vlasti - administrativne jedinice. Zato mi imamo načelnika recimo u Jajcu i tako dalje. Ovakva situacija u Federaciji nam pravo odgovara. 75% Bošnjaka-Turaka mašallah.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
protein
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:08 |
|
|
Sadašnje granice općina su ostatak komunističkog gerrymanderinga i kao takve su nespojive s demokratskom praksom Europske unije.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
zec
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:11 |
|
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
Uskoplje Bošnjaci 57.3% Hrvati 41.4% Ugodno iznenađenje.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59551 Lokacija: DAZP HQ
|
nadam se da će biti podaci o dobno-spolnoj piramidi po narodima u općinama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:16 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
protein je napisao/la: Sadašnje granice općina su ostatak komunističkog gerrymanderinga i kao takve su nespojive s demokratskom praksom Europske unije. Baš suprotno. Evropljani ne žele etničko-plemenske granice. Da su htjeli, Bosna bi se davno raspala. Sjeti se mota EU "Ujedinjeni u različitostima". Još preporuke međunarodne zajednice da se srednje škole ujedine. Znači fulao si ceo fudbal. Ako misliš da će vama Hrvatićima EU/SAD dopustiti prekroj granica po etničkom principu ooo grdno si se prevario i zaboravio očito neke stvari. A što su stvari više izmješane to nama ide u korist. Uostalom samo nek se Srednja Bosna zeleni. Ona je kolijevka bošnjaštva. Želimo građansku bošnjačko-tursku Bosnu!
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38917 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Slabo se zeleni s obzirom da vas Turaka ima 2 milijuna, nešto mi ova izlapila zelena u dosta općina, bit ćete i vi ujedinjeni u različitosti s 400 milijuna kršćana, samo sabur, gdje vam se žuri, doći ćete u kršćansku EU, samo polako.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:33 |
|
|
daramo je napisao/la: Slabo se zeleni s obzirom da vas Turaka ima 2 milijuna, nešto mi ova izlapila zelena u dosta općina, bit ćete i vi ujedinjeni u različitosti s 400 milijuna kršćana, samo sabur, gdje vam se žuri, doći ćete u kršćansku EU, samo polako. Mjeriš me očito po sebi, što je jako pogrešno. Za razliku od vas ksenofobnih Hrvata, vidiš, nama Bošnjacima nije apsolutno nikakav problem živjeti u Evropi s 400 miliona kršćana. Ne zaboravi da je MZ i dalje na strani Bosne i Bošnjaka. Uostalom uvijek nam je draže biti u kršćanskom NATO-u i kršćanskj EU, nego u hrišćanskoj nedođiji (van EU i NATO-a) pa da zapadnemo pod rusku čizmu. Čak ni ovaj popis koji nam jako ide u prilog ne bi bio objavljen da nije bilo pritiska Zapada koji je to zahtjevao. Čim naša Bosna mila i draga uđe u NATO opet ćemo biti skupa s maticom Turskom, jer ćemo se opet naći pod istim vojno-zaštitnim kišobranom. Nama to ni najmanje ne smeta. Dapače, Bošnjaci su velikom većinom opredjeljeni i za EU i za NATO i za Zapad. Nego se vi Hrvati zapitajte u kakvom ste kurcu kad ste se doveli u situaciju da su vam proruski Srbi i Dodikovi pajdaši glavni saveznici u BiH. Vama, katolicima i narodu čija je matica već tri godine u EU i pet godina u NATO-u.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:34 |
|
|
Koliko znam u zapadnoj Hercegovini ne postoji nijedna masovna grobnica, HVO nigdje nije provodio genocid i samo je branio hrvatski narod. Sviđa mi se ovo, pogotovo sam iznenađen u situaciji oko Novog Travnika, nisam zna da tu ima toliko Hrvata a Hercegovina me je začudila, mislio sam da je to pust kraj. Još ako ovome dodamo da je 3 puta više Hrvata prošlo kroz logore islamističke armije BiH nego Bošnjaka kroz hrvatske dobijemo pune podatke.
Lijepo je vidit da su Bošnjani nabijeni na 20 posto, kladim se da će sad ponovno pokušati preglasati Hrvate. Preglasavanje je ujedinilo Hrvate, jedan Picula i onaj iz HDZ-a su ujedinjeni u EU parlamentu u pitanju Hrvata, ujedinjeni su i Hrvati u BiH. Bošnjačka politika je pregažena i niko ih ne jebe 2 posto
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:34 |
|
|
Koliko znam u zapadnoj Hercegovini ne postoji nijedna masovna grobnica, HVO nigdje nije provodio genocid i samo je branio hrvatski narod. Sviđa mi se ovo, pogotovo sam iznenađen u situaciji oko Novog Travnika, nisam zna da tu ima toliko Hrvata a Hercegovina me je začudila, mislio sam da je to pust kraj. Još ako ovome dodamo da je 3 puta više Hrvata prošlo kroz logore islamističke armije BiH nego Bošnjaka kroz hrvatske dobijemo pune podatke.
Lijepo je vidit da su Bošnjani nabijeni na 20 posto, kladim se da će sad ponovno pokušati preglasati Hrvate. Preglasavanje je ujedinilo Hrvate, jedan Picula i onaj iz HDZ-a su ujedinjeni u EU parlamentu u pitanju Hrvata, ujedinjeni su i Hrvati u BiH. Bošnjačka politika je pregažena i niko ih ne jebe 2 posto
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:38 |
|
|
BarackObama je napisao/la: daramo je napisao/la: Slabo se zeleni s obzirom da vas Turaka ima 2 milijuna, nešto mi ova izlapila zelena u dosta općina, bit ćete i vi ujedinjeni u različitosti s 400 milijuna kršćana, samo sabur, gdje vam se žuri, doći ćete u kršćansku EU, samo polako. Mjeriš me očito po sebi, što je jako pogrešno. Za razliku od vas ksenofobnih Hrvata, vidiš, nama Bošnjacima nije apsolutno nikakav problem živjeti u Evropi s 400 miliona kršćana. Ne zaboravi da je MZ i dalje na strani Bosne i Bošnjaka. Uostalom uvijek nam je draže biti u kršćanskom NATO-u i kršćanskj EU, nego u hrišćanskoj nedođiji (van EU i NATO-a) pa da zapadnemo pod rusku čizmu. Čak ni ovaj popis koji nam jako ide u prilog ne bi bio objavljen da nije bilo pritiska Zapada koji je to zahtjevao. Čim naša Bosna mila i draga uđe u NATO opet ćemo biti skupa s maticom Turskom, jer ćemo se opet naći pod istim vojno-zaštitnim kišobranom. Nama to ni najmanje ne smeta. Dapače, Bošnjaci su velikom većinom opredjeljeni i za EU i za NATO i za Zapad. Nego se vi Hrvati zapitajte u kakvom ste kurcu kad ste se doveli u situaciju da su vam proruski Srbi i Dodikovi pajdaši glavni saveznici u BiH. Vama, katolicima i narodu čija je matica već tri godine u EU i pet godina u NATO-u. BiH u ovom trenutku ima više islamističkih grupa nego Afghanistan, muftija Cerić se slika sa vehabijama i cijela BiH vam se raspada. Taj vaš multi kulti više nitko u Hrvatskoj ne puši
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75684 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Velika Kladusa 80% Bosnjaka.
1.5% Hrvata
18% drugih naroda
Nije li vrijeme da HDZ otvori podruznicu u Kladisi, s obzirom da tamo zivi oko 650 Hrvata.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:48 |
|
|
Koji je link za rezultate popisa, idem na fzs.ba pa mi izbacuje error
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:48 |
|
|
Što bi u zapadnoj Hercegovini bilo masovnih grobnica? I prije rata to je bio dio BiH sa preko 95% Hrvata (Široki, Posušje, Grude, Čitluk itd). Niste ni imali koga očistiti niti masovno pokopavati. Doduše Ljubuški ste ispraznili i popalili bošnjačke kuće. I ono par bošnjačkih sela po zapadnoj Hercegovini gdje se na prste jedne ruke moglo izbrojati koliko takvih ima. To je bio jedini dio zapadne Hercegovine gdje je bio značajan broj Bošnjaka. Ostalo je nemjerivo. Zato ste se pokazali u Stocu gdje ste bili apsolutna manjina. Očististe vi njega dobro. Žene i djeca mučena u Dretelju, MZ šokirana. Ne treba zaboraviti vaša etnička čišćenja i protjerivanja. Pročitaš ovaj tekst i sve ti je jasno http://www.index.hr/vijesti/clanak/nema ... 00533.aspx
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:51 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Koji je link za rezultate popisa, idem na fzs.ba pa mi izbacuje error Nekako mi se ovaj post najbolje uklapa u celu ovu priču o ovom popisu.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:53 |
|
|
bobanovski je napisao/la: BarackObama je napisao/la: Mjeriš me očito po sebi, što je jako pogrešno. Za razliku od vas ksenofobnih Hrvata, vidiš, nama Bošnjacima nije apsolutno nikakav problem živjeti u Evropi s 400 miliona kršćana. Ne zaboravi da je MZ i dalje na strani Bosne i Bošnjaka. Uostalom uvijek nam je draže biti u kršćanskom NATO-u i kršćanskj EU, nego u hrišćanskoj nedođiji (van EU i NATO-a) pa da zapadnemo pod rusku čizmu. Čak ni ovaj popis koji nam jako ide u prilog ne bi bio objavljen da nije bilo pritiska Zapada koji je to zahtjevao. Čim naša Bosna mila i draga uđe u NATO opet ćemo biti skupa s maticom Turskom, jer ćemo se opet naći pod istim vojno-zaštitnim kišobranom. Nama to ni najmanje ne smeta. Dapače, Bošnjaci su velikom većinom opredjeljeni i za EU i za NATO i za Zapad. Nego se vi Hrvati zapitajte u kakvom ste kurcu kad ste se doveli u situaciju da su vam proruski Srbi i Dodikovi pajdaši glavni saveznici u BiH. Vama, katolicima i narodu čija je matica već tri godine u EU i pet godina u NATO-u.
BiH u ovom trenutku ima više islamističkih grupa nego Afghanistan, muftija Cerić se slika sa vehabijama i cijela BiH vam se raspada. Taj vaš multi kulti više nitko u Hrvatskoj ne puši Zaboli me neka stvar za vehabije. Za njih će se pobrinuti SIPA. Govorim o realnim stvarima, o stanju na terenu i lokalnoj i globalnoj politici. Bošnjačko srce kuca za NATO u kojoj su i Turska i bošnjački ratni prijatelj SAD. A vi kmečite.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Dobar popis, čim se muslimanski troleri javljaju.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:57 |
|
|
BBC je napisao/la: Dobar popis, čim se muslimanski troleri javljaju. Naravno da je dobar čim ga RS ne priznaje. Guštamo.
|
|
Vrh |
|
|
zec
|
Naslov: Re: Popis stanovništva 2013 Postano: 30 lip 2016, 16:57 |
|
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
Postotak nepismenih USK 3.41 PŽ 2.33TK 3.43 ZDK 2.63 BPK 3.74 SBŽ 2.97 HNŽ 1.85ZHŽ 1.69KS 1.7HBŽ 2.31
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|