|
|
Stranica: 82/117.
|
[ 2916 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:18 |
|
|
dzamijas je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Vi ste se našim nesrećama najviše radovali, srećniji ste bili kad je bombardovan Beograd nego kad su vam se djeca rađala. Tiraniju Ešdauna da ne spominjem. Sve mi pamtimo i pamtićemo dovijeka Mujo. Tiranija Ešdauna? Pa mi smo od te "tiranije" imali koristi, to se ne računa, a to i nije uništavalo živote, imovinu... Bombardovanje Beograda? OK, tu jesmo vidjeli jedan djelić kosmičke pravde, onaj ko je bombardovao, da bude bombardovan... Pa eto i nama je kosmička pravda da vas vode odnese. Ha ja.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75810 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Naša Kvačica je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Čović faraonu Bakiru "Oslobodi moj narod" Pusti Hrvate, o Bakire.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa naravno da su išli u grupama da nam pomažu kad smo mi dobri ljudi. A ko je išao u grupama danas da pomogne vama? Niko. Zato što ste loši ljudi. Puni mržnje i zavisti. Al opusti se, poslaće vam Srpski svet neku simboličnu pomoć da vas ponizimo, čisto da vidite da su vas svi odjebali, osim onih koje najviše mrzite.
Nisu muslimani losi ljudi, nego se njihova koncepciija dobra po odredjenim pitanjima razlikuje od nase. I tu je nesporazum. Ali u nekim stvarima smo saglasni s njima u odnosu npr. na one koji misle da je dobrota ako detetu od cetiri godine dopustis da izabere kojeg ce pola biti, pa ga operises. U BiH ni jedan narod nije loš. Dok je rat bio, ko te pitao. Ratovao je i ko je htio i ko nije. Ekstremi su isplivali na površinu i vodili glavnu riječ. Koja je to koncepcija dobra Bošnjaka koja se razlikuje od koncepcije dobra recimo Srba?
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2122 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
novovrijeme je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Tiranija Ešdauna? Pa mi smo od te "tiranije" imali koristi, to se ne računa, a to i nije uništavalo živote, imovinu... Bombardovanje Beograda? OK, tu jesmo vidjeli jedan djelić kosmičke pravde, onaj ko je bombardovao, da bude bombardovan...
Pa eto i nama je kosmička pravda da vas vode odnese. Ha ja. Mi vama nismo vodu s neba spuštali, pa da nam poplava bude pravda. Vi bombe jeste. Ali opet mi je žao civila, pa makar bili i Srbi poput tebe.
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:21 |
|
|
elit star je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
Ne pratis od pocetka. Poplavilo i Srbe.
A nisi pratio ni prije nekolike godine kad su ljudi iz Bihaca i Tuzle isli u grupama da pomazu da se Doboj ocisti od blata koje je preplavilo bukvalno sve.
Rekoh.nismo isto.Mi se vama posle rata ni izbliza toliko zamerili ko vi nama.Kroz medije i političare koji su vam oblikovali narativ. Srbi će se već snaći. Da sačekamo da vidimo hoće li oni iz Bihaća doći i Sarajevu da pomognu.Ne možeš reći da je mom narodu mesto u Srbiji i očekivati empatiju od tog naroda za svoj narod. Ma kakvi. Bihać će prije doći da pomogne Banja Luci nego Sarajevu. U Banja Luci su svaki dan po konzulatima. Da im nije nas nikad se ne bi dočepali zapada. Sarajevu baš niko neće da pomogne. Njihovi Zeničani ih zajebavaju za Markale, eto o kakvim se ljudima radi.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:22 |
|
|
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:23 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Tiranija Ešdauna? Pa mi smo od te "tiranije" imali koristi, to se ne računa, a to i nije uništavalo živote, imovinu... Bombardovanje Beograda? OK, tu jesmo vidjeli jedan djelić kosmičke pravde, onaj ko je bombardovao, da bude bombardovan...
Pa eto i nama je kosmička pravda da vas vode odnese. Ha ja. Dabogda vas odnijelo https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=452156
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:24 |
|
|
dzamijas je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa očigledno. Hoćeš reći da ste išli pomagati lošim ljudima? Zašto bi vi to radili? Mi nikad ne bi pomagali lošim ljudima, osim simbolično da ih ponizimo.
Po tvojoj percepciji, Isus je bio loš zato što je pomagao i dobrim i lošim ljudima. Ti si bolestan i to vrlo dobro znaš. Kad se Mujo uhvati za Isusa znaj da je u ***. Pusti našeg Isusa Mujo imaš svog alaha pa pričaj o njegovim putešestvijama. Otkud ti znaš šta je Isus radio i sa kim se družio.
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:25 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Za pomoć im treba poslat čvaraka i slanine , ljudi su sigurno izgladnjeli nakon plivanja u vodi ... Najveći gušt je kad iz vode izadješ a gladan si pa se najedeš .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:26 |
|
|
Kakva je situacija s njemačkom ambasadom? Je li sve u redu i hoće li biti operabilna u ponedjeljak?
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:26 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Po tvojoj percepciji, Isus je bio loš zato što je pomagao i dobrim i lošim ljudima. Ti si bolestan i to vrlo dobro znaš.
Kad se Mujo uhvati za Isusa znaj da je u ***. Pusti našeg Isusa Mujo imaš svog alaha pa pričaj o njegovim putešestvijama. Otkud ti znaš šta je Isus radio i sa kim se družio. Isus, Isa...isti ***, hoću reći čovjek. Al hajmo se klati zbog toga.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:27 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Nisu muslimani losi ljudi, nego se njihova koncepciija dobra po odredjenim pitanjima razlikuje od nase. I tu je nesporazum. Ali u nekim stvarima smo saglasni s njima u odnosu npr. na one koji misle da je dobrota ako detetu od cetiri godine dopustis da izabere kojeg ce pola biti, pa ga operises.
U BiH ni jedan narod nije loš. Dok je rat bio, ko te pitao. Ratovao je i ko je htio i ko nije. Ekstremi su isplivali na površinu i vodili glavnu riječ. Koja je to koncepcija dobra Bošnjaka koja se razlikuje od koncepcije dobra recimo Srba? Jeste vi loši. U ratu... a jebi ga... rat je, nije normalno stanje, može se i oprostiti ponešto. Al vi ste tek u miru pokazali koliko ste loši ljudi. Za to nema oprosta. Srbi i Hrvati nisu loši.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inače, ja se slažem u ovom slučaju s islamom, da ako nekoga proglasiš neprijateljem, da mu nema smisla pomagati.
Kršćanstvo je u ovom primjeru, logički i moralno izvrnut sistem vrijednosti. Hvala ti Bože što ne vjerujem u Isusov nauk! Suicidalni lik. Nisi ti to dobro shvatio kao i obično, ali to je za neku drugu temu da ne kvarimo dobru atmosferu ovdje. Dajte koji snimak što je još potonulo.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 22:13 Postovi: 2122 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
novovrijeme je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Po tvojoj percepciji, Isus je bio loš zato što je pomagao i dobrim i lošim ljudima. Ti si bolestan i to vrlo dobro znaš.
Kad se Mujo uhvati za Isusa znaj da je u ***. Pusti našeg Isusa Mujo imaš svog alaha pa pričaj o njegovim putešestvijama. Otkud ti znaš šta je Isus radio i sa kim se družio. Isus (Isa, a.s.) je u islamu jedan od najodabranijih ljudi, Njegov Poslanik, Njegova Riječ, Njegov Duh. Više ga ja slijedim, nego ti.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:30 |
|
|
Shaban995 je napisao/la: Koja je to koncepcija dobra Bošnjaka koja se razlikuje od koncepcije dobra recimo Srba? Da ne ulazimo u neke teorije o hriscanstvu i islamu, jer to razlikovanje bi bilo na suvise apstraktnom nivou. Pogledajmo na forumu kako ko se ponasa. Npr. Bosnjaci nece olako vredjati npr. verska uverenja Srba, nece generalizovati olako Srbe diskvalifikativnim etiketama (mada ima slucajeva da hoce). Nasuprot tome Srbi npr. bez zadrske izvedjaju religiju Bosnjaka, generalizuju Bosnjake itd. Ali opet Bosnjaci dosta spinuju kad razgovaraju, govore stvari za koje je tesko poverovati da i oni sami veruju u njih, to sad neki nazivaju takijanjem. I tako se prema sagovorniku odnose kao prema budali, sto je takodje nacin vredjanja sagovornika. Srbi opet tu osobinu pokazuju u daleko manjoj meri, ako je uopste pokazuju.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:30 |
|
|
dzamijas je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kad se Mujo uhvati za Isusa znaj da je u ***. Pusti našeg Isusa Mujo imaš svog alaha pa pričaj o njegovim putešestvijama. Otkud ti znaš šta je Isus radio i sa kim se družio. Isus (Isa, a.s.) je u islamu jedan od najodabranijih ljudi, Njegov Poslanik, Njegova Riječ, Njegov Duh. Više ga ja slijedim, nego ti. Pa slijedi ko te jebe. Slijedi i budu ako su ti malo ova dvojica. Šta uništavate i ovu zanimljivu temu svojim vjerskim kozojebarenjima. Idi u džamiju ako nije poplavljena.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sjetite se muslimani kako ste se cerili kad je nena Fata srušila crkvu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:31 |
|
|
Karabaja je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa eto i nama je kosmička pravda da vas vode odnese. Ha ja.
Dabogda vas odnijelo https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=452156Vidim čitaš ćirilicu.Jesi pročitao da MUP i civilna zaštita pomažu građanima?Sve funkcioniše.A kod vas?
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
Shaban995
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Sjetite se muslimani kako ste se cerili kad je nena Fata srušila crkvu. U svom dvorištu? Da li bi ti da ti bude džamija u dvorištu, mimo tvog pristanka?
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:33 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Shaban995 je napisao/la: Koja je to koncepcija dobra Bošnjaka koja se razlikuje od koncepcije dobra recimo Srba? Da ne ulazimo u neke teorije o hriscanstvu i islamu, jer to razlikovanje bi bilo na suvise apstraktnom nivou. Pogledajmo na forumu kako ko se ponasa. Npr. Bosnjaci nece olako vredjati npr. verska uverenja Srba, nece generalizovati olako Srbe diskvalifikativnim etiketama (mada ima slucajeva da hoce). Nasuprot tome Srbi npr. bez zadrske izvedjaju religiju Bosnjaka, generalizuju Bosnjake itd. Ali opet Bosnjaci dosta spinuju kad razgovaraju, govore stvari za koje je tesko poverovati da i oni sami veruju u njih, to sad neki nazivaju takijanjem. I tako se prema sagovorniku odnose kao prema budali, sto je takodje nacin vredjanja sagovornika. Srbi opet tu osobinu pokazuju u daleko manjoj meri, ako je uopste pokazuju. Ne mogu da vjerujem da sam pročitao ovakav komentar. Slažem se skoro u potpunosti, malo pretjeruješ za "takiju", nije to baš toliko izraženo.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:34 |
|
|
dzamijas je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kad se Mujo uhvati za Isusa znaj da je u ***. Pusti našeg Isusa Mujo imaš svog alaha pa pričaj o njegovim putešestvijama. Otkud ti znaš šta je Isus radio i sa kim se družio. Isus (Isa, a.s.) je u islamu jedan od najodabranijih ljudi, Njegov Poslanik, Njegova Riječ, Njegov Duh. Više ga ja slijedim, nego ti. Nema odabran, odabraniji, najodabraniji, Isus je Bog i točka. Tko drugačije kaže je đavolji sluga. Vratimo se temi molim.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:34 |
|
|
Sjećam se i likovanja kad je bio potres u Petrinji i Sisku. Spominjala se alahova kazna jer HR blokira uspostavu GraDžanske. Doduše, poslali su i nekakav tim policajaca da pomognu. 2-3 čovjeka simbolično. I HR bi trebala poslati 2-3 za uzvrat.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:35 |
|
|
BBC je napisao/la: Sjetite se muslimani kako ste se cerili kad je nena Fata srušila crkvu. Ma nije to zbog crkve kao crkve, da je tu bilo drvo, isto bismo se radovali. Mi nismo za rušenje crkvi, osim ako nije napravljena na bošnjačkom zemljištu.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:35 |
|
|
Da da..Nana Fata crkva hihihi hohoho alahuegber Biće rata nema Šumske đikani traktorijada marš za Srbiju...do sutra bi mogao da pišem uvrede i pretnje kojima nas zasipate. Padaj kišo padaj.
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2021. Postano: 05 stu 2021, 21:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Isus (Isa, a.s.) je u islamu jedan od najodabranijih ljudi, Njegov Poslanik, Njegova Riječ, Njegov Duh. Više ga ja slijedim, nego ti.
Vratimo se temi molim.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|