|
|
Stranica: 11/117.
|
[ 2916 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 12:59 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: dudu je napisao/la: sto je trigger ovolikoj poplavi, pa nije valjda iskljucivo tri dana kisa?! Ceo april je padala kisha, ne pamtim ruznije vreme ikad...od 30 dana 25-26 je sipalo sa neba... U prolece je visi vodostaj jer se topi sneg... jos kad tome dodas mesec dana kishe, pa jos na to da je u jednom danu palo onoliko koliko je prosecno za ceo mesec, pa i sledeci dan tako... i to na sirokom pojasu od zapadne Bosne do Rumunije.... Ta voda nema gde, od manjih reka u vece, iz vecih u najvece... samo se gomila i preliva... u Srbiji bukvalno svaka reka preliva iz korita, od Timoka na istoku, Zapadne Morave, Kolubare, Drine, Save... Dogodilo se ono sto nazivaju perfect storm... ovakve oluje se formiraju iznad mora, dok obicno kad udare u kopno gube snagu... sad se pogodilo da ciklon se usled toplog vazduha i vlaznosti zavrti ko cigra iznad Bosne i Srbije, i ne pomera se odatle, vec samo jos vise dobija na snazi... Ne pamtim ovakvu solidarnost medju ljudima... juce sam otisao u sportski centar Shumice, tamo su dovezeni neki ljudi iz Obrenovca, pomoci je bilo toliko da su rekli da nemaju gde vise sa time, da se nosi drugde... proradilo je u ljudima instinkt borbe za opstanak... Nije preterivanje, preti nam totalni kolaps... juce su hiljade ljudi pojurili u Sabac... vlasti ne smeju da kazu, ali ako prelije Sava, i udje u hemijsku fabriku Zorka... a iz Save dolazi voda za pice...ako se hemikalije proliju... dugi niz godina necemo imati pijace vode... ako elektrana Nikola Tesla u Obrenovcu rikne... energetski kompleks je u rasulu... Iznad svega, sudbina onim malih seljaka, sa farmama zivotinja, obradivom zemljom... zivotinje sve udavljene, usevi propali, sve u kuci unisteno od vode... sve sto si imao je propalo...i tako desetine hiljada porodica... sta ce ti ljudi da rade... Nema kukanja...moramo ovih dana da uradimo bas sve sto mozemo... voda je dosla do grla... Ne dolazi voda za piće iz Save, barem u Beogradu. Preko 90% pijaće vode beogradski vodovod crpi iz podzemnih bunara i izvora, kojih u Beogradu ima koliko hoćeš. I voda iz česme je ispravna za piće, a ljudima koji su pustili buvu da nije treba jebati mater. I mnogo mi je drago što du pohapšeni trgovci koji su preko noći utrostručili cene hrane i flaširane vode.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:02 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Jel u nas zagađena voda u BIH kažu da treba prokuhavati ali meni izgleda sasvim normalno.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:04 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
volvoks je napisao/la: http://www.voda.hr/HV_PrikazVodostaja_EksternaVS8/A3.aspx?postajaID=18&slivID=1 Vodostaj Save je još u porastu, no čini se da je ovo vrhunac. Nažalost, to tek treba doć do Semberije gdje je popustio nasip. Čudno je što je zapravo ovaj dio oko Karlovca i Siska koji inače redovito ima poplave ovaj put pošteđen, a nastradao je ovaj dio oko Slavonskog Broda.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:06 |
|
|
Ovolika je Sava kod Sapca... Gledali smo i male reke u Bosni koliku stetu prave... bolje da ne zamisljam sta nastaje kad se ovo stusti na grad... Grad pocinje na samoj obali, a tu nema ni brda i uzvisenja, Macva je ravna ko Vojvodina... samo negde da popusti, ode sve u q....
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:07 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: volvoks je napisao/la: http://www.voda.hr/HV_PrikazVodostaja_EksternaVS8/A3.aspx?postajaID=18&slivID=1 Vodostaj Save je još u porastu, no čini se da je ovo vrhunac. Nažalost, to tek treba doć do Semberije gdje je popustio nasip. Čudno je što je zapravo ovaj dio oko Karlovca i Siska koji inače redovito ima poplave ovaj put pošteđen, a nastradao je ovaj dio oko Slavonskog Broda. Istina, a razlog tome je što izvor poplava ovaj put nije topljenje snijega nego dolazi od desnih pritoka Save. U Zagrebu je vodostaj u minusu recimo, a obično kad su poplave se Sava izlije iz korita.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Tuzla i Gračanica posebno pogođeni. Ovo su slike iz Tuzle.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:10 |
|
|
volvoks je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Čudno je što je zapravo ovaj dio oko Karlovca i Siska koji inače redovito ima poplave ovaj put pošteđen, a nastradao je ovaj dio oko Slavonskog Broda.
Istina, a razlog tome je što izvor poplava ovaj put nije topljenje snijega nego dolazi od desnih pritoka Save. U Zagrebu je vodostaj u minusu recimo, a obično kad su poplave se Sava izlije iz korita. Da, Sava u Zagrebu kao da nije kišilo. Nas je bome poštedilo ovaj put, a mi imamo i daleko sređeniji sustav od naših susjeda, mogu misliti kako je sada susjedima, dobro je što im šaljemo ekipe HGSSa i helikoptere.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:13 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ne dolazi voda za piće iz Save, barem u Beogradu. Preko 90% pijaće vode beogradski vodovod crpi iz podzemnih bunara i izvora, kojih u Beogradu ima koliko hoćeš. I voda iz česme je ispravna za piće, a ljudima koji su pustili buvu da nije treba jebati mater. I mnogo mi je drago što du pohapšeni trgovci koji su preko noći utrostručili cene hrane i flaširane vode. Ne bih rekao da je 90% Voda se prerađuje u 5 postrojenja: Bele vode, Banovo brdo, Bežanija, Makiš i Vinča. Projektovani kapacitet postrojenja za podzemnu vodu je 8060 l/s, a postrojenja za rečnu vodu 3 580 l/s. Na Makišu se nalaze proizvodni pogoni: „Makiš I“ i „Jezero“.
Postrojenja Banovo brdo, Bežanija i deo pogona Bele vode prerađuju podzemnu vodu. Primenjuju se sledeći tehnološki postupci: aeracija, retenzija, filtracija i hlorisanje.
Drugi deo postrojenja Bele vode, Makiš i Vinča prerađuju rečnu vodu. Na proizvodnim postrojenjima Makiš i Jezero primenjuje se savremena tehnologija prerade rečne vode složenijim tehnološkim procesima koji pored bistrenja, peščane filtracije i završne dezinfekcije hlorom, obuhvataju i ozonaciju i filtraciju vode filterima od aktivnog uglja.Makis preradjuje najvise vode, skoro je otvoren tamo najsavremeniji pogon... Makis je i najnize, odmah uz Savu, pored Ade... ne mislim da nas ovde ceka neka veca katastrofa... samo se nadam da ljudi koji donose odluke znaju sta rade...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:14 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59729 Lokacija: DAZP HQ
|
jel se daju spasiti ove kuce s BBC-ijevih slika ili su za rusenje?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:17 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15067 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
dudu je napisao/la: jel se daju spasiti ove kuce s BBC-ijevih slika ili su za rusenje? Ova zadnja i da je čitava opet more kliznuti jedino BBC ovi zidovi možda spase. Ali mislim da će ona još više kliznuti kasnije.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:17 |
|
|
dudu je napisao/la: jel se daju spasiti ove kuce s BBC-ijevih slika ili su za rusenje? Ako imaš hrabrosti ti živi tu. Kad tad će odletjeti niz brdo. Ili skupi i veliki zid tu ispod kuća, ali oni nemaju novca za to.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:21 |
|
|
Evo jedna zanimljiva slika, razmjeri najveće poplave u povijesti Zagreba i po šteti dosad najveće na ovim prostorima. Glupe komunjare nisu probile nasip na cesti Zagreb-Karlovac kako ne bi poplavili svoj ponos Velesajam i par nebodera u Novom Zagrebu, no zato nisu imali problem sa trnjanskim i trešnjevačkim prizemnicama. http://www.mapiranjetresnjevke.com/kvar ... lava-1964/
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjo demografski mag
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:22 |
|
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
|
|
Da se može kuća prebaciti ciglu po ciglu. Krov bi mogo i crijep drvo se da rastaviti. Kad bi zidove ovaj siporex raštemat maltar što ga drži ali ima tu puno posla opet niko ne garantuje da že ostati cigle siporexa u jednom komadu. Nove temelje da izliju treba ima oko 3000 KM cement pijesak šljunak željezo šalovanje....
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59729 Lokacija: DAZP HQ
|
dogadjalo se i u okolici Zagreba da su kuce pucale popola i nestajale nizbrdo, bas smo jucer o tome razgovarali. kako se divlje gradi na sve strane nije ni cudo da su ovakve stete. al izgubit kucu, pa to je katastrofa, isto ti dodje kao i rat, sad je i jos gore jer ih ima tu sigurno dosta koji i drugi put u zivotu gube kucu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:24 |
|
|
Ova je već popucala od tereta i udara. I inače ljudi grade gdje ne bi smjeli, znali su i sami s čime se igraju. Kako su za ovo dobili dozvolu.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:28 |
|
|
Bošnjo demografski mag je napisao/la: Bosanski Šamac je otišo u *** na slici je carina slijedi Orašje Fakat si kreten. Kaj je tu smješno?
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:29 |
|
|
BBC je napisao/la: Ova je već popucala od tereta i udara. I inače ljudi grade gdje ne bi smjeli, znali su i sami s čime se igraju. Kako su za ovo dobili dozvolu. Ti ćeš tražiti dozvolu ako imaš jedan dulum avlije. Ljudi grade gdje mogu baš oni ne bi voljeli na bezopasnome mjestu graditi.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:31 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:33 |
|
|
korrisnik je napisao/la: dudu je napisao/la: jel se daju spasiti ove kuce s BBC-ijevih slika ili su za rusenje? Ova zadnja i da je čitava opet more kliznuti jedino BBC ovi zidovi možda spase. Ali mislim da će ona još više kliznuti kasnije. Zašto se zajebavate sa tim zidovima? Pa nema planine u Italiji, Austriji i Francuskoj koja se nalazi ponad naseljenog mjesta koja nema zidove koji služe sprječavanju lavina i odrona. Relativno jeftino a sigurno riješenje. Osobito sva skijališta koja sam posjetio imaju takve zaštite.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:35 |
|
|
Ceha je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: Bosanski Šamac je otišo u *** na slici je carina slijedi Orašje Fakat si kreten. Kaj je tu smješno? Smiješno mu je što možeš bukvalno čamcom otići preko granice valjda.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:35 |
|
|
Ceha je napisao/la: Bošnjo demografski mag je napisao/la: Bosanski Šamac je otišo u *** na slici je carina slijedi Orašje Fakat si kreten. Kaj je tu smješno? Ima uvek onih skotova koji se ovakvim stvarima raduju... Kapiraju to su sad najebali Hrvati i Srbi... bog ih kaznjava... Koliko treba da si mali covek da ovakvu situaciju koristis da se necemu smejes i podsmevas... najebavaju oni najobicniji siromasni ljudi... pa da su i Talibani, zastanes malo, proradi mrva ljudskosti u tebi... Posle ovakvih komentara odmah bi stavljao bukagije i bacao u samicu....
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:36 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Zašto se zajebavate sa tim zidovima? Pa nema planine u Italiji, Austriji i Francuskoj koja se nalazi ponad naseljenog mjesta koja nema zidove koji služe sprječavanju lavina i odrona. Relativno jeftino a sigurno riješenje. Osobito sva skijališta koja sam posjetio imaju takve zaštite.
Zanimljivo je da ima još uvijek starih zidova od debelih kamenih blokova, kako se davno gradilo bez armiranog željeza. I pomažu, što znači da ne treba armatura uvijek. Fizika i sile tu funkcioniraju na drugi način pa je i to dovoljno izgleda.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 17 svi 2014, 13:36 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: korrisnik je napisao/la:
Ova zadnja i da je čitava opet more kliznuti jedino BBC ovi zidovi možda spase. Ali mislim da će ona još više kliznuti kasnije.
Zašto se zajebavate sa tim zidovima? Pa nema planine u Italiji, Austriji i Francuskoj koja se nalazi ponad naseljenog mjesta koja nema zidove koji služe sprječavanju lavina i odrona. Relativno jeftino a sigurno riješenje. Osobito sva skijališta koja sam posjetio imaju takve zaštite. Problem u BIH je što su većinom Brda mala a strma da je to brdo od 2 kilometra sa manjim nagibom.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|