|
|
Stranica: 107/117.
|
[ 2916 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
kelvin
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 09:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Čudno jest. Moglo bi bit još živih zatrpanih. Povučene gss službe sa psima, ovo jedino ima smisla kao prikrivanje tragedije dok ne prođu izbori. Sinoć je naš tim GSS-a sa 11 pripadnika i jednim psom otisao u Jablanicu. Otkud da su sad svi povučeni? Btw. ne djeluje da se išta prikriva, Konaković i mnogi drugi su sami bez pitanja počeli otvarati temu ilegalnog kamenoloma.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 10:01 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Citat: Na terenu su jučer bili i pripadnici Gorske službe spašavanja, ali su oni sinoć povučeni iz potrage, a o njihovom daljem učešću će raspraviti na sjednici kriznog štaba koja je u toku.
Predsjednik GSS-a FBiH Dženadin Veladžić za Klix.ba je kazao jučer da je ova služba bila prva na terenu i da su odmah na raspolaganje stavili i njihovu K9 jedinicu, koja uključuje potražne pse, koji su u ovakvim trenucima od velike važnosti. Međutim, poziv od Civilne zaštite da angažuju pse nikada nije stigao.
Psi su inače vrlo korisni u potrazi za preživjelima, ali i mrtvima koji su zatrpani ispod smeća i zemlje. Na taj način se može ciljano vršiti potraga, a psi GSS-a su upravo to radili i u Turskoj tokom katastrofalnih zemljotresa.
Inače, u potragu nije moguće uključiti se volonterski, a nadležni ne dozvoljavaju pristup civilima iz straha da je previše rizično.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nastavl ... /241005007
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 10:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76540 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Neki neplivači se spasili plutajući sa praznim velikim bocama od vode.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 10:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76540 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Izbori će bit odgođeni samo na pojedinim biralištima.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 10:18 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Da se samo radi o neorganiziranosti “ajde de”. Ovdje se radi o potpunoj trulosti. Zbog te organizirane trulosti su i dobili nadimak termiti.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 10:24 |
|
|
Nema nikakvog smisla da se pušta neke dobrovoljce na pogođena mjesta. Na terenu trebaju biti isključivo profesionalci u ovim momentima. Obični ljudi mogu pomoći tako da odu do transfuzijskog centra i daruju krv, ili u magacine gdje se skupljaju namirnice za unesrećene.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 10:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39351 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Gledam na klixu kao Manijaci se spremaju da pruže pomoć, a svi došli u trenerci, duksu i ljetnim platnenim tenisicama.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 11:01 |
|
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 11:07 |
|
|
Vlada HNŽ o posljedicama poplava - 13 preminulih, traga se za 10 osoba. Citat: Darko Juka je naveo da su neka tijela prijavljena više puta od nadležnih službi, te se zbog toga govorilo o većem broju, ali da je službeni broj preminulih do sada 13 osoba. Jedna osoba je stradala na području Konjica u mjestu Buturović Polje, dok je 12 poginulih iz Jablanice. Među njima, jedna još nije identificirana. Što se tiče nestalih osoba, trenutačno se u u Konjicu traga za četiri osobe, dok se u Jablanici vodi šest nestalih osoba.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 11:31 |
|
|
Tomislav Novosel iz Centra za obranu od poplava Hrvatskih voda komentirao je katastrofalne poplave u Bosni i Hercegovini Da nije bilo ilegalnog kamenoloma, možda ne bi bilo nijedne žrtve https://hms.ba/sef-u-hrvatskim-vodama-d ... dne-zrtve/
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 11:59 |
|
|
Nažalost tragedija se dogodila. Ovo s kamenolom bi trebalo istražiti i ako se dokaže da je istina odgovorne tako kazniti da više nikome nikada na pamet ne padne tako nešto izvoditi. Nisam sigurna, ako sam u krivu neka me netko demantira, osobno nisam vidjela da je bilo tko iz vrha vlasti došao na mjesto/a poplave/a i stradalima pružio potporu. Ako sam u pravu onda je to sramotno ponašanje vlasti u BiH. Mislim na predsjednika i premijera BiH(ako ta funkcija postoji u BiH).
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 12:01 |
|
|
p.s pojedinci bi trebali malo pripaziti što pišu. Mislim da ovo nije tema za neka uvjetno rečeno likovanja. Ljudi su nažalost stradali
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 12:09 |
|
|
oak je napisao/la: Ne želim o glupostima raspravljati na ovakvoj temi. Plivanje je jedna korisna vještina, na skali uopće nije medju korisnijima jer ti rijetko treba da nekog spašavaš, većinom nikada. Plivanje ukoliko nećeš vježbati tim putem je malo korisnije od pjevanja, veće su vještine vožnja auta ili bicikla pa i rolera, dobro ju je imati ali nema velike veze sa zaštitom obitelji kako si naveo. Jedino ako živite na nekom izoliranom otoku gdje se hranite roneći i loveći ribu Postavio si plivanje kao jednu od važnijih životnih stvari. Bilo bi zanimljivo vidjet Junuza kako ovde pliva. https://youtu.be/7N27BLMGvw8?si=h65aYYs5NXQ5hA8E
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 12:16 |
|
|
daramo je napisao/la: Tomislav Novosel iz Centra za obranu od poplava Hrvatskih voda komentirao je katastrofalne poplave u Bosni i Hercegovini Da nije bilo ilegalnog kamenoloma, možda ne bi bilo nijedne žrtve https://hms.ba/sef-u-hrvatskim-vodama-d ... dne-zrtve/U ovakvim uvjetima davati ovakve izjave napamet je za zatvora.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 12:17 |
|
|
Nitko ništa ne zna. Naravno. Zato je i brzo ugašena Facebook stranica. Citat: Mnogi su iznijeli sumnju da je kamenolom uzrok velike katastrofe u Donjoj Jablanici s obzirom na to da njih nije unesrećila poplava, nego odron zemlje.
"Imao sam dolje informaciju, pitao sam. Navodno je neka porodica Hondžo vlasnik. Neki mještani mi kažu da 20 godina nije eksploatisan, neki kažu da jeste, ali da ne špekulišemo. Ono što je evidentno i za šta ne treba poseban istražitelj da vidite jeste da su u tom naselju žrtve toga što se obrušilo kompletno brdo. U Buturović Polju je zaista bujica naišla i odnijela ljude, a ovdje je drugačije", rekao je Nikšić.
Razgovarao je o tome i sa resornom ministricom u FBiH, koja ga je obavijestila da ne postoji informacija u evidenciji ministarstva da je kamenolom radio posljednjih godina. /klix
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 12:47 |
|
|
zalutala je napisao/la: p.s pojedinci bi trebali malo pripaziti što pišu. Mislim da ovo nije tema za neka uvjetno rečeno likovanja. Ljudi su nažalost stradali Znaš li ti koliko su baš Bošnjaci nedavno likovali kad je slično pogodilo Ameriku? Znaš li koliko se vesele napadaima na Izrael? Ili koliko su likovali kad je onaj mali u Srbiji pobio djecu? Znaš šta su rekli? Božja pravda, vraća im se sve jer su takvi. Znaš li ti da je masa Srba likovala kad su bili potresi, a budale nisu znale da su najviše pogođena mjesta sa srpskim življem. Ljudi su stradali najviše zbog pogrešaka svog naroda čak na mjestima gdje su naše izbrisali s lica zemlje. Kamenolomi, krčenja šume, nelegalne kuće itd. Slažem se da ne treba likovati, ali niti nas treba pogađati ukoliko nije stradao naš narod. Naših stradalih ima u Fojnici.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 12:51 |
|
|
zalutala je napisao/la: Nažalost tragedija se dogodila. Ovo s kamenolom bi trebalo istražiti i ako se dokaže da je istina odgovorne tako kazniti da više nikome nikada na pamet ne padne tako nešto izvoditi. Nisam sigurna, ako sam u krivu neka me netko demantira, osobno nisam vidjela da je bilo tko iz vrha vlasti došao na mjesto/a poplave/a i stradalima pružio potporu. Ako sam u pravu onda je to sramotno ponašanje vlasti u BiH. Mislim na predsjednika i premijera BiH(ako ta funkcija postoji u BiH). BiH nema Predsjednika imaju tročlano Predsjedništvo nešto kao u Jugi. http://predsjednistvobih.ba/Default.asp ... ageIndex=1Željko Komšić - kao lažni predstavnik hrvata Denis Bećirović - predstavnik bošnjaka Željka Cviijanović - predstavnica srba Federacija BiH ima premjera https://fbihvlada.gov.ba/bs/premijerPremjer Nermin Nikšić - predstavnik bošnjaka Republika Srbska ima premjera (al poplave su većinom u Federaciji BH) https://www.vladars.net/sr-sp-cyrl/Pages/default.aspxPremjer Radovan Višković - predstavnik srba Kao što vidiš hrvati nemaju baš koga ni poslat. Druga stvar mediji izvještavaju amaterski, umjesto da jasno kažu iz Mostara (Hercegovine) se nemože doći u Jablanicu jer je cesta nestala u odronima planina isto kao i pruga pa se nemože ni vlakom. Eventualno mogu koristit neke rezervne rute i puteve al pitanje da li tuda mogu proć veliki šleperi sa bagerima.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 13:21 |
|
|
Ovo će sad bit nenaseljivo i neuseljivo.
Nepristupačno je. Pa njima ni kruh ne more normalno doć. Uz to sa svakon kišon priti novo aktiviranje klizišća. Sve bi moglo rizultirat timen da će se drugin pravciman ić do Konjica, Sarajeva. Jablanica bi mogla postat sekundarnon prašumon... Ili novin koriton Neretve.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 13:23 |
|
|
Dio puta su osposobili za hitne intervencije https://rtv-hb.com/vijesti-bosna-i-herc ... a-trazenjuCitat: Što se tiče prometnih komunikacija prema Jablanici, Juka je kazao kako je probijen koridor prema Prozor-Rami,
- Može se prometovati jednim trakom, s tim da je prometnica otvorena samo za spasilačke službe i za interventne postrojbe. Ne da se ne preporučuje, nego se zabranjuje, poziva i apelira da se ne ide prema Jablanici, kako ne bi došlo do prometnih čepova. S prvim jutarnjim svjetlom je intenzivirana pretraga i čišćenje odrona, pristupilo se probijanju, odnosno nastojanju da se uspostavi što više prometnih koridora tako da je i mehanizacija pojačana novim strojevima – naveo Juka.
Za ljude koji namjeravaju krenuti prema sjeveru HNŽ-a, u smjeru Rujišta preko Boračkog jezera, sugerira se da budu oprezni jer prema dostupnim informacijama, ta je dionica pogodna samo za prometovanje terenskih vozila.
- Radi se na uspostavljanju više prometnih pravaca prema Jablanici, ali stanje na terenu ne obećava, na pojedinim dijelovima M-17 ceste jednostavno nema. Imamo veliko urušavanje prema Risovcu, postoji mogućnost da se neke stvari privremeno riješe, a kada će to biti ne možemo predvidjeti. Čvrsta preporuka je da se ide zaobilaznim putem preko Bugojna – naglasio je Juka. Jučer
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 13:29 |
|
|
Noname01 je napisao/la: zalutala je napisao/la: p.s pojedinci bi trebali malo pripaziti što pišu. Mislim da ovo nije tema za neka uvjetno rečeno likovanja. Ljudi su nažalost stradali Znaš li ti koliko su baš Bošnjaci nedavno likovali kad je slično pogodilo Ameriku? Znaš li koliko se vesele napadaima na Izrael? Ili koliko su likovali kad je onaj mali u Srbiji pobio djecu? Znaš šta su rekli? Božja pravda, vraća im se sve jer su takvi. Znaš li ti da je masa Srba likovala kad su bili potresi, a budale nisu znale da su najviše pogođena mjesta sa srpskim življem. Ljudi su stradali najviše zbog pogrešaka svog naroda čak na mjestima gdje su naše izbrisali s lica zemlje. Kamenolomi, krčenja šume, nelegalne kuće itd. Slažem se da ne treba likovati, ali niti nas treba pogađati ukoliko nije stradao naš narod. Naših stradalih ima u Fojnici. I šta su dobili time što su likovali? Ništa, možda su se jedino sutradan zasramili kada su se pogledali u ogledalo. Trebalo bi se biti iznad toga. Jel ovo posljedica prirodne nepogode, ljudske pogreške ili nečeg trećeg ne umanjuje činjenicu da su ljudi stradali. Po tvojoj logici me ne bi trebala pogoditi snimka onog nesretnog čovjeka kojem je bujica ispred očiju odnijela sina, ono ako je Hrvat to me treba pogoditi a ako je netko drugi trebam biti mrtva hladna.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 13:29 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Ovo će sad bit nenaseljivo i neuseljivo.
Nepristupačno je. Pa njima ni kruh ne more normalno doć. Uz to sa svakon kišon priti novo aktiviranje klizišća. Sve bi moglo rizultirat timen da će se drugin pravciman ić do Konjica, Sarajeva. Jablanica bi mogla postat sekundarnon prašumon... Ili novin koriton Neretve. A to je to, šuma.
|
|
Vrh |
|
|
zalutala
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 13:33 |
|
|
Brane je napisao/la: zalutala je napisao/la: Nažalost tragedija se dogodila. Ovo s kamenolom bi trebalo istražiti i ako se dokaže da je istina odgovorne tako kazniti da više nikome nikada na pamet ne padne tako nešto izvoditi. Nisam sigurna, ako sam u krivu neka me netko demantira, osobno nisam vidjela da je bilo tko iz vrha vlasti došao na mjesto/a poplave/a i stradalima pružio potporu. Ako sam u pravu onda je to sramotno ponašanje vlasti u BiH. Mislim na predsjednika i premijera BiH(ako ta funkcija postoji u BiH). BiH nema Predsjednika imaju tročlano Predsjedništvo nešto kao u Jugi. http://predsjednistvobih.ba/Default.asp ... ageIndex=1Željko Komšić - kao lažni predstavnik hrvata Denis Bećirović - predstavnik bošnjaka Željka Cviijanović - predstavnica srba Federacija BiH ima premjera https://fbihvlada.gov.ba/bs/premijerPremjer Nermin Nikšić - predstavnik bošnjaka Republika Srbska ima premjera (al poplave su većinom u Federaciji BH) https://www.vladars.net/sr-sp-cyrl/Pages/default.aspxPremjer Radovan Višković - predstavnik srba Kao što vidiš hrvati nemaju baš koga ni poslat. Druga stvar mediji izvještavaju amaterski, umjesto da jasno kažu iz Mostara (Hercegovine) se nemože doći u Jablanicu jer je cesta nestala u odronima planina isto kao i pruga pa se nemože ni vlakom. Eventualno mogu koristit neke rezervne rute i puteve al pitanje da li tuda mogu proć veliki šleperi sa bagerima. Nisam ni mislila konkretno na Hrvate nego na osobe koje obnašaju te funkcije. Ovo da BiH nema zajedničkog premijera nisam znala. Jel itko od tih troje iz predsjedništva obišao ova mjesta koja su stradala?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 14:23 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 14:46 |
|
|
Preporučene obilaznice.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014 - 2024. Postano: 05 lis 2024, 14:46 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ljudi su bili vrijedni pa screenshotali te komentare pa im sad na nos nabijaju.
Mada ja mislim da je to bošnjačka dijaspora, oni laju iz Njemačke i Švedske, sigurni u se...
Svako zlo za neko dobro, vidim kako sad se čiste naplavine i šahtovi na vrijeme...
Fakat i zvuči strašno spoznaja da se to može dogodit. Legneš spavat i odnese te mulj po noći, i kuću i obitelj cijelu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], Tomba17 i 23 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|