HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 vel 2025, 02:48.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2919 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 117  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Poplave u BiH 2014.
PostPostano: 18 svi 2014, 12:36 

Ministry of Sound je napisao/la:
Koja se to rijeka izlila po cijeloj Mačvi i šire, a Dunav (Vojvodina, BG) se drži?

Drina je ojadila Mali Zvornik i Loznicu, Sava sa gornje strane Macve sipa u sela....

Kolubara je potopila Obrenovac, u tom delu se uliva u Savu... u toku noci bukvalno za pola sata sve je bilo pod vodom.... svedoce ljudi da ih je budio huk vode, i dok su se obukli, vec su stajali u njoj...

Pomoravlje je isto otislo, Paracin, Jagodina, Cuprija, Svilajnac.... kod Cacka Zapadna Morava...

Juce sam bio na Dunavu... veliki je i zajeban, ali nije kritican, ulazi polako sa druge strane u prigradska naselja, Krnjaca pre svega, to je mocvarno zemljiste gde cesto plavi.... sa gradske strane ima foru jos metar po mojoj proceni... da se jos Dunav uzjogunio, spremio bi peraja i harpun :zubati

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:39 

ne radi se o bratstvu i jedinstvu nego se ljudi solidariziraju s ljudskom mukom. nek svatko od nas zamisli da u trenutku ostane bez njive, kuce i auta, pa to sve u zemlji koja ti ne garantira odstetu ni za ciglu onda te mora spopasti muka na samu pomisao.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:40 

DzoniBG je napisao/la:
Koja se to rijeka izlila po cijeloj Mačvi i šire, a Dunav (Vojvodina, BG) se drži?

Drina je ojadila Mali Zvornik i Loznicu, Sava sa gornje strane Macve sipa u sela....

Kolubara je potopila Obrenovac, u tom delu se uliva u Savu... u toku noci bukvalno za pola sata sve je bilo pod vodom.... svedoce ljudi da ih je budio huk vode, i dok su se obukli, vec su stajali u njoj...

Pomoravlje je isto otislo, Paracin, Jagodina, Cuprija, Svilajnac.... kod Cacka Zapadna Morava...

Juce sam bio na Dunavu... veliki je i zajeban, ali nije kritican, ulazi polako sa druge strane u prigradska naselja, Krnjaca pre svega, to je mocvarno zemljiste gde cesto plavi.... sa gradske strane ima foru jos metar po mojoj proceni... da se jos Dunav uzjogunio, spremio bi peraja i harpun :zubati

A koji su to faktori koji su natjerali Savu da se prva i to tako radikalno razlije? Jesu li padavine nekako uspjele zaobići Dunav (nije mi izgledalo tako), ili je Dunav bolje zaštićen nasipima itd? Ili Sava ima više pritoka?

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:41 

pa nabujali su savski pritoci po BIH i Srbiji, Dunav nema veze s tim. u Zagrebu je Sava u minusu.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:42 

Mar-kan je napisao/la:
Sad i minska polja pomjerena i odnesene mine,sranje na sranje.

I znakovi su "Pazi mine " pomaknuti sad kad budu stavljali znake mogu pogiješiti i staviti đe nema mina a đe ima ne staviti.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:42 

korrisnik je napisao/la:

Jel šta Bosna i Hercegovina pomogla. Čuo sam da je rekao Vučić da jeSrbija pomogla Republici Srpskoj.

Ponudjena je pomoc, ali Bosna je u istom qrcu kao i Srbija...

@Met hebes bratstvo i jedinstvo, na delu je humanost obicnih ljudi...citao sam malo sta pisu na FB i forumima... ovakve situacije nadvisuju dnevnu politiku i sranja iz proslosti...

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:46 

Metemma je napisao/la:
DzoniBG je napisao/la:
slika

Crnogorski poziv za pomoc Srbiji :smajl007

Uopste, solidarnost koja se pokazuje izmedju svih drzava i naroda je za svaku pohvalu...

Bugari su pojurili odmah da rade u Pomoravlju, Makedonci poslali specijalce, hrvatski Crveni Krst pomoc, slovenci pumpe i camce, Crnogorci neke jedinice vojske, Madjari opremu i spasioce...

Svima onima koji su pomogli... duboki respekt...

Ne znam, velika zahvalnost svim državama koje su pomogle, i Hrvatskoj i Sloveniji, i Crnoj Gori, ali od ovog odjednom bratstva i jedinstva mi se malo se.e.

Ejbg pa nisu Amerika Austrija Japan bili u Jugoslaviji.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:50 

A koji su to faktori koji su natjerali Savu da se prva i to tako radikalno razlije? Jesu li padavine nekako uspjele zaobići Dunav (nije mi izgledalo tako), ili je Dunav bolje zaštićen nasipima itd? Ili Sava ima više pritoka?

bosanske rijeke se ulijevaju u Savu duž granice. gdjegod se ulijevaju, sad je poplavljeno zbog ogromne količine vode koju nose. Una, Bosna, Drina, i još i ove manje.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:51 

DzoniBG je napisao/la:

Pisao sam o tome koju stranicu pre...

Kisa je terorisala od pocetka aprila, skoro svaki jebeni dan, od Zapadne Bosne do Rumunije...

Od Une, Vrbasa, Bosne, Drine... svima je Sava slivnik u koji sipaju... punila se septicka jama, i kad vise nije bilo prostora, pocelo je da curi okolo...

Dunav je opasan kad bi tako bilo u Nemackoj, Austriji, Madjarskoj...tu se on puni, i onda bi ovde kod nas napunio wc solju....

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 12:52 

Stvarno jebeno. Nema kuće, auta, uništen namještaj, ništa iz kuće se ne da iskoristiti, nema osiguranja, država neće dati ništa osim koju vreću cementa. Gore od rata.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:03 

DzoniBG je napisao/la:

Juce sam bio na Dunavu... veliki je i zajeban, ali nije kritican, ulazi polako sa druge strane u prigradska naselja, Krnjaca pre svega, to je mocvarno zemljiste gde cesto plavi....

Ne znam gde ti živiš, ali Krnjača nije prigradsko naselje nego gradsko naselje, koje se nalazi u gradskoj opštini Palilula koja se graniči sa centralnom gradskom opštinom Stari grad.
Krnjača je na 10 minuta od centra Beograda, dakle daleko bliže nego mnoga druga gradska naselja, sa druge strane grada.

Pored 10 gradskih opština i naselja, postoje prigradske opštine sa svojim prigradskim naseljima kao što su Obrenovac i Lazarevac i još 5 prigradskih opština.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:08 

DzoniBG je napisao/la:
Ponudjena je pomoc, ali Bosna je u istom qrcu kao i Srbija...

@Met hebes bratstvo i jedinstvo, na delu je humanost obicnih ljudi...citao sam malo sta pisu na FB i forumima... ovakve situacije nadvisuju dnevnu politiku i sranja iz proslosti...

Citat:
"Psiholog Walter Mischel tvrdi da ljudski um ima neku vrstu ventila koji stvara i održava predodžbu kontinuiteta usprkos stalnim promjenama u stvarnom ponašanju:

Kad promatramo ženu koja se ponekad čini neprijateljski raspoložena i snažno neovisna, a u nekim je situacijama ženstvena, ovisna i pasivna, "ventil" nas obično tjera da se odlučimo za jedan od ta dva sindroma. Zaključujemo da je jedan obrazac podređen drugome ili da su oba podređena trećem motivu. Ta žena mora zaista biti agresivna dama s fasadom pasivnosti ili topla, pasivna žena s površinskom obranom agresivnosti.

Ali, možda je karakter širi pojam; moguće je da je ona u isto vrijeme drska, snažno neovisna, pasivna, ovisna, ženstvena, agresivna i topla. Naravno, njezin stav u određenom trenutku neće biti slučajan ili hirovit - ovisit će o društvu u kojem se nalazi, trenutku i drugim čimbenicima. Ali, svaki od tih aspekata njezine ličnosti može biti iskren i stvaran dio njezinog ukupnog bića."

Točka preokreta

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:12 

Whiteone je napisao/la:
Ne znam gde ti živiš, ali Krnjača nije prigradsko naselje nego gradsko naselje, koje se nalazi u gradskoj opštini Palilula koja se graniči sa centralnom gradskom opštinom Stari grad.
Krnjača je na 10 minuta od centra Beograda, dakle daleko bliže nego mnoga druga gradska naselja, sa druge strane grada.

Pored 10 gradskih opština i naselja, postoje prigradske opštine sa svojim prigradskim naseljima kao što su Obrenovac i Lazarevac i još 5 prigradskih opština.

Grad Beograd je administrativno sve do Padinske Skele na severu... grad se siri u tom delu, od Koteza, Krnjace, Borce... ali nema jos svu potrebnu gradsku infrastrukturu... sve manje vise lici na povece selo... presao sam juce pancevacki most, postoji jedan deo mocvarnog zemljista koji je pod vodom...sreca, nije voda stigla do prvih kuca u Krnjaci....

U celom ovom sranju imam i licnu brigu, zena koja mi povremeno dodje da uradi generalku u stanu je iz Obrenovca, juce sam pokusao da je pozovem, kucni fon i ne zvoni, mobilni ugasen... zena zivi sa troje dece u predgradju Obrenovca...., ide po gradu i radi po kucama da bi prezivela...ako ostane i bez te kucice, sta ce ona mucenica...

Takvih sudbina ima mnogo, i ono sto prvo mora da se uradi kad sve ovo stane je hitna pomoc takvima...i u Bosni i Srbiji...tu moramo ispasti ljudi....

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:15 

Mar-kan je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Čovjek se pita kako je moguće da se toliko kiše istovari na jednom mjestu.

Nisi prvi koji se pita,i Noa je imao ista pitanja...

Očekivat je sve teže i teže prirodne nepogode.

Citat:
Direktor Hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH Almir Bijedić je danas u Sarajevu izjavio novinarima da je ovo što nam se desilo nesvakidašnje i da prevazilazi historijska mjerenja i u pogledu meteorologije i hidrologije.

"Predviđanja su da će ove pojave biti sve učestalije i sve ekstremnije. Kad će biti sljedeća ekstremna nepogoda ne znamo, da li će to biti suša, poplava, vjetar ili bilo šta drugo, mi ne znamo, ali u svakom slučaju će biti", kazao je Bijedić.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/majstoro ... /140518035

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:21 

doc je napisao/la:

Citat:
"Psiholog Walter Mischel tvrdi da ljudski um ima neku vrstu ventila koji stvara i održava predodžbu kontinuiteta usprkos stalnim promjenama u stvarnom ponašanju:

Kad promatramo ženu koja se ponekad čini neprijateljski raspoložena i snažno neovisna, a u nekim je situacijama ženstvena, ovisna i pasivna, "ventil" nas obično tjera da se odlučimo za jedan od ta dva sindroma. Zaključujemo da je jedan obrazac podređen drugome ili da su oba podređena trećem motivu. Ta žena mora zaista biti agresivna dama s fasadom pasivnosti ili topla, pasivna žena s površinskom obranom agresivnosti.

Ali, možda je karakter širi pojam; moguće je da je ona u isto vrijeme drska, snažno neovisna, pasivna, ovisna, ženstvena, agresivna i topla. Naravno, njezin stav u određenom trenutku neće biti slučajan ili hirovit - ovisit će o društvu u kojem se nalazi, trenutku i drugim čimbenicima. Ali, svaki od tih aspekata njezine ličnosti može biti iskren i stvaran dio njezinog ukupnog bića."

Točka preokreta

Atina i Sparta su se opasno tukli nekoliko puta... ali kad je dosla Persija i zapretila svima, tad su rame uz rame stali i Atinjani i Spartanci, jer ih je sve morila ista briga, i zelja za opstankom...

Svadjacemo se mi posle...neka stara trvenja ce uvek biti ziva... ali sad nije vreme za to... sad pate i Bosnjaci, i Srbi, i Hrvati...

Onakvi likovi kao postar... velika su manjina....

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:24 

Sjetili se poslije x dana...

Citat:
Uslijed prirodnih nepogoda poplava i klizišta koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, Centar za uklanjanje mina BiH upozorava stanovništvo da na poplavljenim područjima, kao i na područjima na kojima je došlo do klizišta postoji mogućnost da su vodene bujice i klizišta pomjerila pojedina minska polja i odnijele znakove minske opasnosti.

Prema raspoloživim podacima Centra za uklanjanje mina u BiH najugroženija područja od mina su regije Doboja, Maglaja, Olova, Unsko sanske županije i Posavine.

Do izražaja dolaze sve slabosti državnog aparata i službi koje ili ne postoje ili su loše organizovane.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:26 

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:32 

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:34 

DzoniBG je napisao/la:
Whiteone je napisao/la:

Grad Beograd je administrativno sve do Padinske Skele na severu... grad se siri u tom delu, od Koteza, Krnjace, Borce... ali nema jos svu potrebnu gradsku infrastrukturu... sve manje vise lici na povece selo... presao sam juce pancevacki most, postoji jedan deo mocvarnog zemljista koji je pod vodom...sreca, nije voda stigla do prvih kuca u Krnjaci....

Pa ni delovi grada sa druge strane, nemaju svu potrebnu gradsku infrastrukturu, pa ih zbog toga ne nazivamo prigradskim naseljima.
Krnjača, Ovča i Borča nisu u potpunosti pokriveni kanalizacionom mrežom, ali nije tačno ni da kanalizacija postoji samo preko pančevačkog mosta.

DzoniBG je napisao/la:
Whiteone je napisao/la:

U celom ovom sranju imam i licnu brigu, zena koja mi povremeno dodje da uradi generalku u stanu je iz Obrenovca, juce sam pokusao da je pozovem, kucni fon i ne zvoni, mobilni ugasen... zena zivi sa troje dece u predgradju Obrenovca...., ide po gradu i radi po kucama da bi prezivela...ako ostane i bez te kucice, sta ce ona mucenica...

Takvih sudbina ima mnogo, i ono sto prvo mora da se uradi kad sve ovo stane je hitna pomoc takvima...i u Bosni i Srbiji...tu moramo ispasti ljudi....

Obrenovac je veliki, ja znam za nekoliko koleginica i par prijatelja mojih roditelja i hvala Bogu svi su dobro. Mada je juče bilo prekida u komunikaciji, ali danas za sve znam da su na sigurnom.

Nažalost, čuo sam od jedne Obrenovčanke iz ruralnog dela Obrenovca, da samo u njenoj ulici zna da je stradalo 6 ljudi.
Videćemo na kraju koliko je stvarno stradalo ljudi.

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:36 

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/covek- ... iveo/55369

Mali ljudi su veliki heroji...

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:38 

Хрвати помажу Србији!

Citat:
Незапамћена катастрофа у Србији изазвана поплавом одјекнула је у читавом региону а у суседној Хрватској већ су почеле да се праве акције помоћи угроженим људима у Србији!

Готово сви електронски и штампани медији у Хрватској пренели су вести али и апел помоћи у храни и основним потрепштинама најугроженијим домаћинствима у Србији. И на друштвеним мрежама појавиле су иницијативе и групе у коме се хрватска јавност позива да помогне српском народу.

Иначе, ниједан једини коментар није био негаиван и посетиоци хрватских сајтова су редом изразили солидарност са народом Србије.

a šta ste očekivali? :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:41 

Citat:
Caritas‬ BK BiH prikuplja pomoć za ugrožene svaki dan od 10.00 – 18.00 sati, nalazimo se na adresi
Mehmed bega Kapetanovića Ljubušaka 6

Vašu pomoć možete dostaviti i izravno u župu Stup na adresu
Nikole Šopa 30

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:42 

Bosanski Šamac danas:

slika

slika

Vrh

Naslov: Poplave u Bošnjakistanu-Božja kazna zbog ugnjetavanja Hrvata?
PostPostano: 18 svi 2014, 13:46 

Dakle kad predstavnik islamofašističko-unitarističko-nacionalsocijalističke klike

slika

izabere Foresta Gumpa za predstavnika BiH Hrvata u vladi FBiH samo da ih ponizi i da im poruči da se nikada više nizašta neće pitati

slika

i onda istog tog Foresta Gumpa stavi kao zapovjednika civilne zaštite u FBiH,

i kad se dobije onda ovo

slika

da li ima tu nekog transcedentalnog kozmičkog uzvrata?

I šta da osjeća prosječni Hercegbosanac?
Da žali nekog tko mu stalno prijeti da će ga priklat tupom žlicom ako se usudi proglasiti 3.entitet?

Ili da ima osjećaja suosjećanja čisto s one univerzalne ljudske strane?

Vrh

PostPostano: 18 svi 2014, 13:46 

Mar-kan je napisao/la:
Do izražaja dolaze sve slabosti državnog aparata i službi koje ili ne postoje ili su loše organizovane.

A kad se sve uruši tzv. elita moćnika će se razotkriti kao hrpa nesposobnjakovića. :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2919 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 117  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Eminencija, Tomba17 i 28 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: