|
|
Stranica: 39/117.
|
[ 2919 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 17:38 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ja doista ne znam opcenito ti politicari koji je njima k. Pa ja bi radije x puta negdje nasip gradio ili ljude spasavao nego sjedio u uredu. Eto da mi je neko ponudio otisao bih.
Ocajni su svi ali nije HDZ na vlasti nego Zlaya i Lijan. Vidjeli smo kako su se pokazali. ***. Sad skrecu pozornost gdje mogu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 17:40 |
|
|
Inace Komsicev ambasadorski kadar se jako dobro pokazao. Valjda su danas saznali da su bile poplave. Dosad niyu znali. E kostalo vas je Bosnjaci sto ste hajvane Hrvatima birali.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
panteri
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 18:01 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/hrvati-trazili-da-se-namjerno-probije-bosanski-dio-savskog-nasipa Nakon višednevnih napora brojnih domaćih i međunarodnih timova, uz podršku helikoptera OS BiH, oko dvije trećine savskog nasipa u naselju Kopanice je sanirano. I dok se očekivalo da se posao okonča potpunim sprečavanjem daljeg prodora Save kroz oštećenje na nasipu, uslijedio je nevjerovatan obrat. Naime, predstavnici Posavske županije su od Vlade Distrikta ultimativno zahtijevali obustavu daljih radova na saniranju oštećenja koje se nalazi na teritoriji Općine Orašje. Pri tome su još tražili da se na teritoriji Distrikta, u Vučilovcu izvrši namjerno probijanje savskog nasipa. "Imali smo sastanak s ljudima iz Županije posavske koji su došli sa zahtjevom da mi u Brčko distriktu na jednom dijelu probijemo savski nasip. Nezadovoljni su načinom na koji su međunarodni stručnjaci vodili operaciju zatvaranja, iako smo to mogli završiti", izjavio je gradonačelnik Brčkog Anto Domić, dodavši da je za završetak radova trebao još samojedan dan, te da se provode alternativne mjere. Indikativno je da snage sa prostora Posavske županije nisu sudjelovale u saniranju rupe na nasipu u Kopanicama, ali su djelovali kada je posao priveden kraju i spriječili da se uspješno okonča. Motivi za ovakav postupak su za sada nepoznati. U potopljenom naselju Vučilovac u Distriktu ostalo je oko 800 grla stoke koja će se pokušati evakuirati. Dio je stradao u poplavi, pa Inspektorat i JP Komunalno rade na sakupljanju i uništavanju uginulih životinja. U Brčkom je evidentirano preko hiljadu evakuiranih osoba, od čega je stotinjak još uvijek smješteno u Sali Gimnazije i Omladinskom centru. Policija Brčko distrikta BiH obezbjeđuje potopljena naselja kako bi se spriječilo ugrožavanje imovine evakuiranih stanovnika. Policija fizički kontrolira i nasip u Vučilovcu, kako zbog zaštite imovine tako i zbog sigurnosti samog nasipa. O tome sam ja vec nekoliko postova pisao,mozda su namjerno probili ovaj nasip na Kopanicama,ali bogami ne znam razlog,mozda da spasu Hrvatsku,stvarno ne znam drugi razlog. Ovi iz Brckog i Donjeg Zabara se odbranili ali zahvaljujuci komsijama dosla im voda iza ledja. Ovo je velika sramota,kazu da u tom PK nema ni 20 procenata stanovnistva,sve pobjeglo preko Save u Hrvatsku.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 18:15 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
OVO JE BOSNA. Mole se građani da u pomoći ne donose štikle i kupaće kostime Humanitarne akcije organizirane su širom Bosne i Hercegovine, a volonteri u različitim udruženjima prikupljaju pomoć na punktovima. Mole se građani da svoj otpad smjeste u kontejnere, a ne da ga daju u humanitarne svrhe samo da bi im savjest bila mirnija Uprkos dobroj namjeri građani BiH nažalost na punktove donose i potpuno nepotrebne stvari te je upućen apel u kojem se pozivaju građani koji doniraju pomoć da „svoje smeće bace u kontejnere“, piše novinska agencija Patria. Na društvenim mrežama je upućen ovaj apel kako bi se svijest građana povećala, a na jednoj fotografiji su prikazane čizme sa štiklom. - Mole se građani da svoj otpad smjeste u kontejnere, a ne da ga daju u humanitarne svrhe samo da bi im savjest bila mirnija. Stvarima poput kravata, štikli, kupaćih kostima, potpuno neupotrebljive odjeće i obuće u paketima koji se šalju na teren zaista nije mjesto, te stvaraju gužve na ionako pretrpanim punktovima – navedi se u apelu.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 18:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Pa ne mogu verovati da donose štikle i kupaće. Pa kojih debila ima...
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
panteri
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 18:51 |
|
|
lider30 je napisao/la: Pa ne mogu verovati da donose štikle i kupaće. Pa kojih debila ima... To je i ovdje u KV bilo,donio covjek puno auto stvari,ali izmedju ostalog u stikle.
_________________ Pozovi i pomozi,budi covjek,ne mlati praznu slamu,djeluj. BH Telekom 090-231-032 Mtel 1458 HT Eronet 092-890-830 Za pomoc RS iz Srbije 2161 Srbija 1003 Hrvatska 060-90-11
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 19:37 |
|
|
Privitak: mandžo.jpg Mandžo danas donio pomoć u Posavinu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 19:44 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
panteri je napisao/la: lider30 je napisao/la: Pa ne mogu verovati da donose štikle i kupaće. Pa kojih debila ima... To je i ovdje u KV bilo,donio covjek puno auto stvari,ali izmedju ostalog u stikle. ajd znam da zvuči glupo na prvu, ali kad se voda povuče, trebaju žene obuti nešto na noge. ima i onih koje nose štikle, pa nek im se nađe. ionako su sve svoje izgubili.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 19:59 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Gledam Dnevnik na HRT-u, javio se odžački gradonačelnik i optužio federaciju i sarajevo za totalnu medijsku blokadu u zadnja 4 dana, isto tako zahvalio se specijalnoj policiji RH i hrvatskom GSS-u, kaže da bi ljudi bukvalno plutali Savom da nije bilo njih
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
protein
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 20:11 |
|
|
Dnevnik HRT-a 21/5/2014 pocevsi od 18:18 do 19:14. Isijecite to i stavite na onu facebook stranicu. Jos jedan dokaz koliko je nuzan javni RTV servis Herceg-Bosne, i to ne samo iz kulturnih razloga.
_________________ The only true national autonomy is the freedom of the individual against the state and society.
Mises
|
|
Vrh |
|
|
Metemma
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 20:27 |
|
|
Niko da pomene sveopće svršavanje po svemrežju...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 20:59 |
|
|
Citat: Šapnula je Drina Savi jednu priču o poplavi.
- Rešila sam, Savo sestro, da se vrati sve na mesto. Izliću se iz korita, potopiću polja žita. Puteve ću potopiti i krovove sve prekriti. Da podsetim srca mnoga šta je bratstvo, šta je sloga. I granice izbrisaću da izmirim srpsku braću.
Jer tek onda kad izgubi, brat će s bratom da se ljubi. Brat će bratu da pomaže, brat će s bratom da se slaže. I saznaće srca mnoga za jednoga oca - Boga. Da se njemu oni mole i Hrvata, brata, vole. Da poteku sa usana molitve za Muslimana.
I da vole braću borce - Makedonce, Crnogorce. U molitvi svak' pomene braću našu, sve Slovene. Da se brat sa bratom druži, prijateljsku pomoć pruži. U nevolji da se sete jedan drugom da dolete.
To su, Savo, želje moje, da se vrati sve na svoje –Drina reče, pa poteče. Pričekaj me, Drino vodo, poći ću i ja sa tobom. Potecimo mi zajedno, neka budu svi ko jedno. Nek nauče da se vole, Bogu ocu da se mole. Nek se seti brat svog brata, da ne bude više rata. Latinizacija. Koja razina ljigavosti, pa 60 ljudi je mrtvo, a ova Yu-glupača slavi rijeke jer su donijele bratstvo in enotnost
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 21:13 |
|
|
Metemma je napisao/la: Niko da pomene sveopće svršavanje po svemrežju... Ova slika je potekla od poruke na Twiteru Novaka Djokovica: Ako zaobidjemo mali broj komunjara i Jugosa koji na svaki pomen i sliku Juge dozive orgazam... ove poplave pre svega govore koliko iako smo granicama podeljeni, smo upuceni jedni na druge... pogotovo u ovako vanrednim situacijama... Nema potrebe za iluzornim strahom da ce neko obnavljati bivsu drzavu... ogromnoj vecini ljudi to ne pada na pamet... ali i te kako se radja svest o tome da i pored nas zive neki ljudi, da ne mozemo vecno da opstajemo na politici koja sugerise da preko grane zivi neki polusvet, maltene krvolocne zivotinje sa kojima cemo se uvek gledati preko nisana... Isto mi je zao i kad gledam rusenje kuca u Maglaju, i biblijski potop u Doboju, i unezverene ljude iz Orasja i Odzaka, i one nesretnike iz Guje koji su skroz potopljeni... kao i kad gledam stravicne prizore iz moje zemlje Srbije... ne mogu da u ovoj situaciji gledam ko je koje nacije, da trljam ruke jer je neki tamo Musliman ostao bez icega... pa je to srednji prst Zlaji i bosnjackoj politici... To je stvar kucnog vaspitanja, svako od nas je prvo covek...ili bi tako trebalo da bude... ajde da bar u vezi ovoga ne budemo sitnicavi i mali... pa ako i bude takvih, da ih gledamo sa prezirom...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 21:19 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15077 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
[quote="volvoks"][quote] Nema ovdje ništa multietničko Da podsetim srca mnoga šta je bratstvo, šta je sloga. I granice izbrisaću da izmirim srpsku braću.
Da se njemu oni mole i Hrvata, brata, vole. Da poteku sa usana molitve za Muslimana. oca - Boga
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 21:27 |
|
|
E moj Dzoni. Tako smo i mi pa sve donacije osle u Sarajevo. Cak ne mogu reci Bosnjacima nego njihovim seherskim tajkunima. Treba pomagati, ne treba se veseliti tudjoj nesreci ali se treba znat ko sta radi i gdje.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 21:33 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: svako od nas je prvo covek...ili bi tako trebalo da bude... Trebalo bi,ali nije.Ljudi žele biti idolopoklonici svoje nacije i u ovakvim situacijama.
|
|
Vrh |
|
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 21:37 |
|
|
Ko kaže da će nas Turci ostaviti a cjedilu: U turskim džamijama bit će organizirana sergija za ugrožena područja u BiH Delegacija Diyanet vakufa obišla je područja zeničkog i tuzlanskog muftiluka i na tim područjima sagledala trenutno stanje i potrebe stanovništva nastradalih područja
Delegacija Diyanet vakufa Republike Turske, koju je predvodio zamjenik generalnog direktora Mustafa Tutkun, nakon obilaska nekoliko nastradalih područja u BiH razgovarala je danas s reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovića o sanaciji posljedica poplava i klizišta koja, između ostalog, podrazumijeva obnovu oštećenih i ponovnu izgradnju porušenih objekata.
Predstavnici Diyanet vakufa su tokom protekla dva dana s lica mjesta poslali više izvještaja u sjedište vakufa u Ankari i izvijestili su da će u naredni petak u džamijama u Turskoj biti organizirana sergija za nastradala područja u BiH.
Reisu-l-ulema je zahvalio predstavnicima Diyanet vakufa na posjeti i pomoći koju pružaju.
Delegacija Diyanet vakufa obišla je područja zeničkog i tuzlanskog muftiluka i na tim područjima sagledala trenutno stanje i potrebe stanovništva nastradalih područja.
U delegaciji koja je posjetila reisa Kavazovića bio i savjetnik za vjerska pitanja Ambasade Turske u BiH Hasan Atli, javlja MINA.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 21:42 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Metemma je napisao/la: Niko da pomene sveopće svršavanje po svemrežju... Ova slika je potekla od poruke na Twiteru Novaka Djokovica: Ako zaobidjemo mali broj komunjara i Jugosa koji na svaki pomen i sliku Juge dozive orgazam... ove poplave pre svega govore koliko iako smo granicama podeljeni, smo upuceni jedni na druge... pogotovo u ovako vanrednim situacijama... Nema potrebe za iluzornim strahom da ce neko obnavljati bivsu drzavu... ogromnoj vecini ljudi to ne pada na pamet... ali i te kako se radja svest o tome da i pored nas zive neki ljudi, da ne mozemo vecno da opstajemo na politici koja sugerise da preko grane zivi neki polusvet, maltene krvolocne zivotinje sa kojima cemo se uvek gledati preko nisana... Isto mi je zao i kad gledam rusenje kuca u Maglaju, i biblijski potop u Doboju, i unezverene ljude iz Orasja i Odzaka, i one nesretnike iz Guje koji su skroz potopljeni... kao i kad gledam stravicne prizore iz moje zemlje Srbije... ne mogu da u ovoj situaciji gledam ko je koje nacije, da trljam ruke jer je neki tamo Musliman ostao bez icega... pa je to srednji prst Zlaji i bosnjackoj politici... To je stvar kucnog vaspitanja, svako od nas je prvo covek...ili bi tako trebalo da bude... ajde da bar u vezi ovoga ne budemo sitnicavi i mali... pa ako i bude takvih, da ih gledamo sa prezirom... Ma nema nikakvog straha, no apsurdno je iz ove tragedije raditi nekakve jugonostalgičarske orgije. Nije iz ove poplave izronila nikakva Jugoslavija nego isključivo nekakva solidarnost i stavljanje nacionalnih trzavica u drugi olan. Mislim, onda možemo reći da je iz tragedije izronila austrijska uprava u BiH jer su donirali milijun eura pomoći. Koliko daleko ćemo ići s time??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 21:56 |
|
|
Makedonci su ispali veliki lafovi od pocetka... Odmah su poslali jos prvog dana svoje jedinice...javljali su se i dobrovoljci... http://forum.kajgana.com/proxy.php?imag ... 4d1d08355bIako jako siromasni, vec u prvim danima su samo od telefonskih poziva skupili 120k evra... poslali su i 40 kamiona sa pomoci, tone i tone vode... organizuju akcije po svim vecim gradovima i masa ljudi dolazi i donosi ono sto ima... http://forum.kajgana.com/threads/%D0%93 ... %B0.73644/Na muci se poznaju junaci.. i prijatelji... gde su sad "braca" Grci?! Nema ni jednog abera... Amerikanci uplatili samo 100k dolara, tolika zemlja... ja bi im vratio nazad i srdacno se zahvalio... Slovenci su odmah dosli, sa spasiocima, pumpama... i to treba zapamtiti... dok EU kaze da ce pomoci... za najmanje 5 meseci... ma nemojte ni tad, sto bi se cimali... Nema blizih ljudi od komsija... bez jugonostalgije i svih propratnih sranja iz proslosti... kad nastupi ovako vreme, niko ti drugi nece pomoci...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 22:12 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25851 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Za razliku od onih koji tvrde da nas je ova katastrofa zbližila, tj da je pokazala kako smo jedno, kako voda ne zna za granice, kako je svaka nesreća ista, ja čak mislim da je obratno. Zašto? Zato jer je pokazala kakve su razlike po državama u smislu organiziranosti, u smislu medijskog praćenja, informiranosti, u smislu materijalnih sredstava a osobito u smislu otklanjanja posljedica i financiranja toga. Jer možemo mi govoriti ovo ili ono ali kada se vidi kakva je situacija u BiH a kakva u drugim zemljama po tom pitanju onda je stvarno razlika civilizacijska. Istina, u BiH je i stradanje veće, ali indikativna je tromost institucija, tromost koja je neusporedivo veća nego u HR ili Srbiji, a da o aktualnom planiranju, organiziranju i saniranju i ne govorimo.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 22:16 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: E moj Dzoni. Tako smo i mi pa sve donacije osle u Sarajevo. Cak ne mogu reci Bosnjacima nego njihovim seherskim tajkunima. Treba pomagati, ne treba se veseliti tudjoj nesreci ali se treba znat ko sta radi i gdje. Treba pomagati obicnim ljudima... politicari su uvek bili ********... koliko je izdrpane love i u Srbiji, BiH i Hrvatkoj...ne ulaze se u nasipe, ne razmisljaju da i ovo moze doci... decenije zanemarivanja su i dovele dovde... Citat: Trebalo bi,ali nije.Ljudi žele biti idolopoklonici svoje nacije i u ovakvim situacijama. Ko zeli...njemu na cast... ja ne zelim, ni vecina obicnih ljudi...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 22:28 |
|
|
volvoks je napisao/la: Ma nema nikakvog straha, no apsurdno je iz ove tragedije raditi nekakve jugonostalgičarske orgije. Nije iz ove poplave izronila nikakva Jugoslavija nego isključivo nekakva solidarnost i stavljanje nacionalnih trzavica u drugi olan. Mislim, onda možemo reći da je iz tragedije izronila austrijska uprava u BiH jer su donirali milijun eura pomoći. Koliko daleko ćemo ići s time?? Ako je iko protiv laznog velicanja Juge, to sam ja... zadnji sam koji ce da za time posegne... Ali jednu stvar ne mozemo sakriti... onakva Juga, ma kakva bila iznutra, ipak je imala organizovanu i vojsku, i sektor civilne zastite... postojao je neki sistem koji se bavio ovakvim pitanjima... Ove drzavice sto su ostale... na sta to lici... nema dovoljno ni lopata, pozivaju se ljudi preko TV-a da pomognu... to je rang banana republika... Dobili smo svoje nacionalne drzave, a izgubili i ono malo stvari sto je onda valjalo... prva reakcija je u rangu kornjace i mrtvom konja... gde je stratesko meterolosko predvidjanje, sto se javnost nije alarmirala i spremela za ovo par dana ranije... pa barem toliko se moglo, postoje snimci iz satelita, zna se otprilike kolicina padavina, vodostaj reka... nije to nuklearna fizika, nego egzaktne stvari lako merljive i uocljive... Epic fail... da nije bilo spremnih pojedinaca da odmah pohitaju i cuvaju zadnju liniju... ode sve u q...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 22:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60219 Lokacija: DAZP HQ
|
Bobovac je napisao/la: Za razliku od onih koji tvrde da nas je ova katastrofa zbližila, tj da je pokazala kako smo jedno, kako voda ne zna za granice, kako je svaka nesreća ista, ja čak mislim da je obratno. Zašto? Zato jer je pokazala kakve su razlike po državama u smislu organiziranosti, u smislu medijskog praćenja, informiranosti, u smislu materijalnih sredstava a osobito u smislu otklanjanja posljedica i financiranja toga. Jer možemo mi govoriti ovo ili ono ali kada se vidi kakva je situacija u BiH a kakva u drugim zemljama po tom pitanju onda je stvarno razlika civilizacijska. Istina, u BiH je i stradanje veće, ali indikativna je tromost institucija, tromost koja je neusporedivo veća nego u HR ili Srbiji, a da o aktualnom planiranju, organiziranju i saniranju i ne govorimo. slozio bih se s tobom i moja razmisljanja idu u smjeru da je ova situacija pokazala da postojanje drzave BIH nema nikakvog smisla i da je opasno i po zivot njenih gradjana. toliko aljkavosti, nesvjesnosti, nepoduzetnosti ne postoji na ovom kontinentu. mozda je bas ovo point of no return, ali pokazat ce se samo u iducim mjesecima i godinama. moje je duboko uvjerenje da iz ovog vise nema povratka iz niza razloga, sastavilo se previse neprilika i nepogoda na vec katastrofalnu situaciju. najprije, nisam siguran da Bosnjaci mogu ovo prevladati, ali bome i Srbi. vidjet cemo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 22:42 |
|
|
Zaboravio si Crnogorce a prvi su vam uskocili. Mi u RH imamo istu razinu kao i u Jugi pa opet. Mi nemamo stovzalit za Jugom ni u ovom slucaju, vi imate. Kao i BiH. EU je dobra zamjena za Jugu ako ne i bolja pa Bosnjaci i Srbi nikako da se zapale za nju. Bolesni narodi. Ja jesam za suradnju i pomoc ali neka se zna ko sto radi jer ce tako biti lakse i uocit i rijesit probleme. Inace kad Dunav hara isto se ujedinjujemo i s Madjarima i Slovacima.
Makedonci se sjecaju potresa i ko im je Skopje napravio...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Poplave u BiH 2014. Postano: 21 svi 2014, 22:46 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Za razliku od onih koji tvrde da nas je ova katastrofa zbližila, tj da je pokazala kako smo jedno, kako voda ne zna za granice, kako je svaka nesreća ista, ja čak mislim da je obratno. Zašto? Zato jer je pokazala kakve su razlike po državama u smislu organiziranosti, u smislu medijskog praćenja, informiranosti, u smislu materijalnih sredstava a osobito u smislu otklanjanja posljedica i financiranja toga. Jer možemo mi govoriti ovo ili ono ali kada se vidi kakva je situacija u BiH a kakva u drugim zemljama po tom pitanju onda je stvarno razlika civilizacijska. Istina, u BiH je i stradanje veće, ali indikativna je tromost institucija, tromost koja je neusporedivo veća nego u HR ili Srbiji, a da o aktualnom planiranju, organiziranju i saniranju i ne govorimo. Pratio sam malo FTV... sta ti bambusi uopste rade?! Zlatni ljiljan na proslavi harmije, onaj Bevanda kao da mu se hronicno spava... Bakir se vucara po Turskama... Oni se otimaju tamo i tuku u Maglaju za hranu...pa bar politicari da shvate da je ovo prilika za jeftino skupljanje poena pred izbore, da su odmah otisli tamo, upregli svu medijsku mashineriju da se brani sta se braniti da.... Mrtvo more... spremite im volej za izbore... al tu je ono najgore pitanje - koga drugog?!
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|