HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2026, 18:28.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 3051 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 123  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Poplave u BiH 2014.
PostPostano: 25 svi 2014, 22:59 

dijete piramide je napisao/la:
Orašje – Posavski Noa i duh mitske izdaje

Fino.

Citat:
Ovom prigodom iz Orašja zahvaljujem švicarskim Ljubušacima (Zdenko, Ljubo, Vice i dr.) na nesebičnoj pomoći koju su Posavini dostavili.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2014, 23:09 

Istocna brda od Zenice do Zepca = novostvoreni Colorado kanjoni dugi po 3 km i duboki po 50 metara.

A ima i jedno novo jezero.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2014, 23:31 

Izbacivanje vode u Posavini:

slika

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 09:16 

korrisnik je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Kakvih "obaveza" i kakav "momak" ? Imate svojih 30% ostalo je hrvatsko i srpsko. Sve drugo će vam se đonom u zube sasuti.

Nisi u fazonu. Kako god i u Bošnjakiji (dobar mi naziv) opet moraš živjeti sa Srbima i Hrvatima ali sa Hrvatima iz Hrvatske je drugačije smatramo ih drugačim Hrvatima nego ovim Bosanskohercegovačkim.

:sega jedan od većih bošnjačkih mitova.

Političke granice ne mogu utjecati na društveno-politički mentalitet jednog naroda , bez obzira sa koje se strane nalazio. Ni stoljeća odvojenosti AU/OC nisu uspjela napraviti posebne identitete. Zadnjih 300 godina bilo je toliko migracija hrvatskog naroda u BiH -> <- RH, da je glupost pomišljati o nekoj posebnosti. Slavonija ti je slavenizirana Hrvatima iz BiH, kao i svi pogranični dijelovi, dolaskom AU u BiH migracije su krenule obrnutim tokom. od 45 do 90 migracije su bile obostrane, poslije 90 migracije su uglavnom u RH.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 09:20 

Dok mi Hrvati u BiH toleriramo muslimane, kao i Srbe, jer smo se navikli na suživot s njima, u RH toga baš i nema. Mislim da je puno lakše bit Bošnjak u Vitezu i Ljubuškom, nego u Zagrebu ili Rijeci. Iako je percepcija obratna. Treba malo popričat s ljudima.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 09:22 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Dok mi Hrvati u BiH toleriramo muslimane, kao i Srbe, jer smo se naviknli na suživot s njima, u RH toga baš i nema. Mislim da je puno lakše bit Bošnjak u Vitezu i Ljubuškom, nego u Zagrebu ili Rijeci. Iako je percepcija obratna. Treba malo popričat s ljudima.

PA percepcija kod Bošnjaka je npr popeli smo se na glavu ovim BIH Hrvatima a i oni nama.
Pa zato manje tolerišemo jedni druge. Dok u Srbiji ili Hrvatskoj ovi nas ne poznaju kao domaći Srbi i Hrvati.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 09:28 

korrisnik je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Dok mi Hrvati u BiH toleriramo muslimane, kao i Srbe, jer smo se naviknli na suživot s njima, u RH toga baš i nema. Mislim da je puno lakše bit Bošnjak u Vitezu i Ljubuškom, nego u Zagrebu ili Rijeci. Iako je percepcija obratna. Treba malo popričat s ljudima.

PA percepcija kod Bošnjaka je npr popeli smo se na glavu ovim BIH Hrvatima a i oni nama.
Pa zato manje tolerišemo jedni druge. Dok u Srbiji ili Hrvatskoj ovi nas ne poznaju kao domaći Srbi i Hrvati.

Da, ajde se malo raspitaj koliko Bošnji ima radnu dozvolu u RH?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 09:58 

ManInBlack je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Nisi u fazonu. Kako god i u Bošnjakiji (dobar mi naziv) opet moraš živjeti sa Srbima i Hrvatima ali sa Hrvatima iz Hrvatske je drugačije smatramo ih drugačim Hrvatima nego ovim Bosanskohercegovačkim.

:sega jedan od većih bošnjačkih mitova.

Političke granice ne mogu utjecati na društveno-politički mentalitet jednog naroda , bez obzira sa koje se strane nalazio. Ni stoljeća odvojenosti AU/OC nisu uspjela napraviti posebne identitete. Zadnjih 300 godina bilo je toliko migracija hrvatskog naroda u BiH -> <- RH, da je glupost pomišljati o nekoj posebnosti. Slavonija ti je slavenizirana Hrvatima iz BiH, kao i svi pogranični dijelovi, dolaskom AU u BiH migracije su krenule obrnutim tokom. od 45 do 90 migracije su bile obostrane, poslije 90 migracije su uglavnom u RH.

Ma ne, @korisnik je velikim dijelom u pravu u smislu diferencijacije unutar hrvatskog etničkog korpusa, ali to sve nema puno smisla kada se zna diferencijacija unutar hrvatskog političkog korpusa unutar same BiH. Drugim riječima, Hrvat iz Neuma jeste nešto drugačiji od onoga iz Čakovca, ali nije od onoga iz Ploča, tj veća je razlika između Hrvata iz Ljubuškog i onoga iz Orašja nego Hrvata iz Pule i Dubrovnika, ali to ne smeta muslimanima da Hrvate u BiH svrstavaju u jednu političku kategoriju (bez obzira na one puste tlapnje o političkim razlikama između Posavaca i Kamenjaraca).

Međutim, sada imamo jednu veoma opasnu situaciju, jednu opasnu kategorizaciju i diferencijaciju. A to je da dijaspora pokazuje određeni otklon. Tj da naši prognanici koji su u HR pokazuju jedan proasimilatorski odnos prema sredini u smislu da se bespogovorno i uz odsustvo svake kritike utapaju u taj neki perecijanski milje koji jeste drukčiji od miljea koji vlada u BiH. I po tomu su Hrvati u HR drukčiji od Hrvata u BiH, ali pitanje je je li to na način na koji je @korisnik mislio.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 10:21 

Mašala.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... anovnistvo

Lagumdžija: BiH već ima dovoljan broj stranih donatora za izgradnju kuća za ugroženo stanovništvo

slika

- Prvi prioritet je da ljudima koji su ostali bez ičega i koji doslovno nemaju ništa pružimo osnovne uslove za život. Dakle, prvi prioritet je kako da država ljudima koji su ostali bez kuće da plan sa dozvolom da mogu to da urade i za to nam je potrebna izmjena nekih zakona, koje ćemo morati raditi - kazao je on.

U tom pogledu, Lagumdžija smatra da je važno da se "pokažemo pred stranim donatorima kao organizirani ljudi koji su spremni da ljudima kojima je to potrebno da dobiju od države bez naknade stan, plac i dozvolu sa svim priključcima".

Kao drugi segment obnove je pravljenje novih kuća, zbog čega se, kazao je lagumdžija, mora napraviti procjena prema stranim donatorima.

- Mislim da već imamo dovoljan broj stranih donatora koji su spremni da to urade - istakao je on.

Pazi ti govnara što bi on htio - da iskoristi ovu nesreću za daljnje obespravljivanje Hrvata. Dakle, muslimani vrše pritisak da se izrada prostornih planova prenese na federalnu razinu, tj da se određene ovlasti u tom smislu uzmu od općina i županija.
I sad on koristi ove poplave da svojim blesavim glasačima poruči - "Pare su tu! Čekaju! Kuće samo što se nisu obnovile, samo treba još da promijenimo zakon po kojem ćemo mi moću Hrvatima određivati gdje će moći a gdje neće moći što graditi. Nije valjda da će Hrvati biti toliki neljudi pa u ovakvoj katastrofi odbiti da ih malo goozimo, za zbog njih propadnu silne milijarde, da zbog njih pred stranim donatorima pokažemo da nismo organizirana država!!?"

A kad izmjene zakona prođu i kad ga blesavi glasači njegovi pitaju, a gdje su onda ti mitski, obećani novci Lagumdžija će reći: - "Ne znam ja, ja sam u opoziciji, pitajte ove na vlasti, ja sam ovdje slučajno..."

Mamicu mu lopovsku

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 11:40 

Interesantno: Poplave nastale izlijevanjem rijeka Save i Bosne izbrisale su u Posavini i Slavoniji samo vještačku granicu između Hrvatske i BiH dok je granica sa Srbijom na Drini ostala nedodirnuta.

Što se tiče Sarajeva i Posavine sve je isto kao i u zadnjem ratu kad begovi ni prstom nisu mrdnuli a kamoli pomogli Posavini. Ovaj put iz Sarajeva je Hrvatima u Posavini stigla samo Bosna puna vode koja nas je poplavila.

Za sarajevske medijskoporpagandne potrebe nisu iz Posavine izvještavali Hrvati Posavine već u helikopterskom turizmu, sa sarajevskim političarima naoružanim sunčanicama, izvještavali su muslimani iz Sarajeva i Zenice kao i poneki probosanski "Hrvat" iste pasmine kao Željko Sejdo Komšić i Živko Budimir.

Tako ti je mali moj kad nemaš TV kanal svoj

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 14:09 

korrisnik je napisao/la:

Mi BiH Hrvati smo ti bolji od nasih sunarodnjaka iz Hrv kud ces sa njima,nemas ti pojma koji su to nacionalisti :angry
pa vidis da su opet izabrali HDZ,kloni se ti njih-a drz se ti ,,nasih,,

???

-Zamolio bi takodjer cijenjenog admina da mi nebrise postove,ako vec neki i izbrise da mi posalje obavijest zbog cega je komentar uklonjen.Hvala-

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 15:17 

A hebi ga vi ste Bosanci i Hercegovci ko i mi a znaš stereotipe o Bosancima i Hercegovcima.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 17:45 

korrisnik je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Kakvih "obaveza" i kakav "momak" ? Imate svojih 30% ostalo je hrvatsko i srpsko. Sve drugo će vam se đonom u zube sasuti.

Nije da branim gospodu rimskog obreda, ali koga boli qrac za vaše retardske bajke? Vi vjerovatno vjerujete i da je zemlja ravna ploča koju nose četiri slona na leđima a stoje na ogromnoj kornjači.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 17:54 

Red Member je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Mi BiH Hrvati smo ti bolji od nasih sunarodnjaka iz Hrv kud ces sa njima,nemas ti pojma koji su to nacionalisti :angry
pa vidis da su opet izabrali HDZ,kloni se ti njih-a drz se ti ,,nasih,,

=)) isti smo, brate, bez obzira na granicu. i šta ako smo nacionalisti? otkad je to mana?

a koga da biramo? SDP možda? :zubati

korrisnik je napisao/la:
A hebi ga vi ste Bosanci i Hercegovci ko i mi a znaš stereotipe o Bosancima i Hercegovcima.

ne. mi smo Hrvati koji žive u Bosni i Hercegovini. i ove poplave su to pokazale. pomoć se šalje svima jednako, i u Slavoniju i u Posavinu.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 20:17 

A i ove poplave su, čini se, već zaboravljene. :) Ponovo biva aktualna Ukrajina. Još kada učestaju teme o Martinu Ragužu & Co, a onda će to biti znak da je stvarno sve gotovo, tj sve palo u duboki zaborav.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 20:33 

ZGabriel je napisao/la:

=)) isti smo, brate, bez obzira na granicu. i šta ako smo nacionalisti? otkad je to mana?

Neki su poglupi da shvate kad se radi o sarkazmu :ucelo

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 20:38 

ZGabriel je napisao/la:

Neki su poglupi da shvate kad se radi o sarkazmu :ucelo

Sarcasm is the lowest form of wit. ~ Oscar Wilde

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 20:43 

Primjetio sam da je Bošnjacima uopće reći da si Hrvat - nacionalizam i to onaj negativni.

Oni daju novo značenje genocidima, nacionalizmu, fašizmu; nije to ono što jest nego ono što oni misle da jest. Uzgred, misle i da je Komšo novi Tito. Doduše Lijan jest novi Požderač.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 21:04 

Ovako izgleda to kad mrškaš Bandinja i Milanovića:

Citat:
Lokacije na koje pomoć ide su Vinkovci, Županja, Požega, Slavonski Brod i Hrvatska Kostajnica, u BiH Odžak, Orašje, Žepče, Banja Luka, Doboj te u Srbiji Beograd i Obrenovac.

Ne da Bošnjama više ništa, sad se već zna da se samo tajkuni s pomoću stvaraju. Pokradoše...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 21:38 

ZGabriel je napisao/la:

Jesi nasao pisca,bravo za tebe
Evo jos njegovih:

-Istinsko objašnjenje ovog svijeta je u ljubavi, a ne u njemačkoj filozofiji, bez obzira na to u čemu je objašnjenje drugog svijeta.- :smijeh :evotigana :aleale :smijeh :smijeh :klanjam

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 22:06 

ZGabriel je napisao/la:

Jesi nasao pisca,bravo za tebe

našLA :aleale

zar nije u pravu?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 22:14 

Ama hoću da kažem da ste vi htjeli ili nehtjeli Bosanci i Hercegovci i da imamo stereoitipe o vama, a o Hrvatima iz Hrvatske ili Srbima iz Srbije nemamo.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 22:26 

korrisnik je napisao/la:
Ama hoću da kažem da ste vi htjeli ili nehtjeli Bosanci i Hercegovci i da imamo stereoitipe o vama, a o Hrvatima iz Hrvatske ili Srbima iz Srbije nemamo.

Nemate o susjedima stereotipe,kako da ne,ma svakako vi ste tolerantni multietnicari :smajl007 :clap

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 22:30 

ZGabriel je napisao/la:
zar nije u pravu?

Nije,to je samo njegovo misljenje a vjerojatno i tvoje a svi imaju neko svoje misljenje... :nono :no :smajl004

Vrh

PostPostano: 26 svi 2014, 23:44 

Želio bih se zahvaliti svim volonterima koji su pomagali u saniranju šteta koje je izazvala poplava na području Žepča, Zavidovića i Maglaja. Spomenut ću ovom prigodom samo one najudaljenije, HGSS iz Posušja, planinare iz Mostara, navijačku skupinu Ultrase. A bilo je i mnogo još drugih. Ogromna je stvar kad se vidi da su Hrvati iz Hercegovine došli u pomoć ne samo Hrvatima u Bosni, nego svim ljudima koji su nastradali.

Ukoliko netko još uvijek želi pomoći, na bilo kakakv način, može me kontaktitari ovako javno na forumu ili putem privatne poruke. Sa svoje strane, pružit ću svaku informaciju, sve što vas zanima, iz prve ruke. Inače, nisam imao prigodu da se prije javim, jer internet nije bio dostupan. Uglavnom, poplave su prošle, ali prava borba je tek počela. Predstoji još puno posla i svaka vaša pomoć je dobrodošla.

Još jednom velika hvala.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3051 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 123  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Hagresor 2.0, Naša Kvačica, sejdo.komsoglu, Tomba17 i 60 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: