HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 stu 2025, 08:16.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Posavina-Grahovo, Krajina i Drvar?
PostPostano: 18 stu 2010, 21:25 

teskera je napisao/la:
Croat je napisao/la:
da je pameti među Bošnjama, i oni bi se pridružili Hrvatima i Srbima.

ali guzica zinula, oće oni najmanje 49% BiH.

bosnjaci van okvira BiH dugorocno nemaju sanse na opstanak..vise me cudi sto se uprkos toj cinjenici moze naci podosta bosjnaka koji bi pristali na podjelu BiH, definitivnu, kad bi dobili neku sicu od par posto teritorije vise no sto sad kontroliraju.

Neka nova bolest? Smije mi li znati kako se zove? Da nije jalijaški hegemonizam možda?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:26 

vipera ammodytes je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Aha, znači mi dobijamo ono što veći imamo a u zamjenu vi dobijate one 3 općine. Mudro, mudro... svatko normalan bi na to pristao.

Nisi dobro pročitao uvodni post. Ne traži one tri općine.

Pardoniram. Pa što traži onda? Nekakve saveze... Da potpišemo ovdje neku povelju?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:28 

teskera je napisao/la:

bosnjaci van okvira BiH dugorocno nemaju sanse na opstanak..vise me cudi sto se uprkos toj cinjenici moze naci podosta bosjnaka koji bi pristali na podjelu BiH, definitivnu, kad bi dobili neku sicu od par posto teritorije vise no sto sad kontroliraju.

Neka nova bolest? Smije mi li znati kako se zove? Da nije jalijaški hegemonizam možda?

ne, nego cinjenice. bosnjaci nemaju ni teritorijalni kontinuitet a ni sansu na opstanak okruzeni dvostrukim srpsko-hrvatskim obrucom..i koji god bosnjacki politicar pristane na podjelu BiH - pa makar dobili 50% teritorije - taj jednostavno nema viziju ni mogucnost da sagleda dugorocne poslijedice.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:31 

Secesionista je napisao/la:
a vjerujem da većina hoće iz BiH

Ne.

Bošnjaci samo moraju shvatiti nekoliko bitnih stvari o Hrvatima.
Kada to shvate onda će se moći fino živjeti u BiH.
A shvatiće uskoro.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:32 

Bobovac je napisao/la:

Nisi dobro pročitao uvodni post. Ne traži one tri općine.

Pardoniram. Pa što traži onda? Nekakve saveze... Da potpišemo ovdje neku povelju?

To ga i ja mislim pitati.
nema se tu šta potpisivati.
Svatko gurati onoliko koliko je težak.
Mi 3.entitet a oni referendum

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:35 

A ljudi ako bi zasnivali zajedničku politiku onda moramo i da prihvatimo mi kao Srbi da Glamoč, Grahovo i Drvar trebaju biti Herceg-Bosna kao što i Hrvati trebaju da prihvate Posavinu kao Republiku Srpsku. Ja se iskreno izvinjavam u ime svog naroda za svaki počinjeni zločin ali takva nam je realnost. BiH je mogla biti moguća dok je imala išaranu etničku strukturu svukuda, kao tigrova koža ali danas je to Republika Srpska Srbima, Herceg-Bosna Hrvatima i "Bošnjakija" Bošnjacima. Danas je to nemoguća država, to je kao spajanje Rusije i Amerike u Rusoameriku nakon završetka hladnog rata, zar ne?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:35 

teskera je napisao/la:

ne, nego cinjenice. bosnjaci nemaju ni teritorijalni kontinuitet a ni sansu na opstanak okruzeni dvostrukim srpsko-hrvatskim obrucom..i koji god bosnjacki politicar pristane na podjelu BiH - pa makar dobili 50% teritorije - taj jednostavno nema viziju ni mogucnost da sagleda dugorocne poslijedice.

Pa sa ovakvom demografijom (cca 1.5-1.6 milijuna ljudi) , rascijepkanosti, BDP po glavi stanovnika kako vi mislite savladati taj dvostruki srpskohrvatski obruč i uspostaviti bošnjakiju na cijeloj BIH? Ne bi da svi naftu pišate.

Ovdje se krije ogromna laž u ovom tvom postu.
Vama je do 50% teritorije a nikakve 100% teritorije

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:38 

A ljudi ako bi zasnivali zajedničku politiku onda moramo i da prihvatimo mi kao Srbi da Glamoč, Grahovo i Drvar trebaju biti Herceg-Bosna kao što i Hrvati trebaju da prihvate Posavinu kao Republiku Srpsku. Ja se iskreno izvinjavam u ime svog naroda za svaki počinjeni zločin ali takva nam je realnost. BiH je mogla biti moguća dok je imala išaranu etničku strukturu svukuda, kao tigrova koža ali danas je to Republika Srpska Srbima, Herceg-Bosna Hrvatima i "Bošnjakija" Bošnjacima. Danas je to nemoguća država, to je kao spajanje Rusije i Amerike u Rusoameriku nakon završetka hladnog rata, zar ne?

Točno!

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:41 

Secesionisto!
evo jedno pitanje.
Mi osjetimo na svojoj koži kako su Bošnjaci bacili apsolutno sve karte na Federaciju.
RS su zapustili totalno.
I sad malo priprijetili oko onih Dodikovih izjava a vi se odmah uplašili i prestali pričati o referendumu.
Zašto???

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:50 

Joj vjeruj mi da nemam pojma, hoću i ja da se pojedem radi toga, krivo mi je pravo, bitno je da se plaća lobiranje, to podriva temelje ove nemoguće države i daje neku nadu. Iskreno, razlog zašto se raspitujem je taj što imam na umu da osnujem stranku, Stranka Srpske Omladine, i da bude usredotočena na podršku trećem ukoliko dobijemo podršku od Hrvat i nezavisnosti RS-a. Istomišljenike imam u svom gradu, ali mi trebaju istomišljenici iz Herceg-Bosne, tako da je to odgovor na pitanje o povelji. Nije nikakva povelja nego mišljenje :)

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 21:58 

Joj vjeruj mi da nemam pojma, hoću i ja da se pojedem radi toga, krivo mi je pravo, bitno je da se plaća lobiranje, to podriva temelje ove nemoguće države i daje neku nadu. Iskreno, razlog zašto se raspitujem je taj što imam na umu da osnujem stranku, Stranka Srpske Omladine, i da bude usredotočena na podršku trećem ukoliko dobijemo podršku od Hrvat i nezavisnosti RS-a. Istomišljenike imam u svom gradu, ali mi trebaju istomišljenici iz Herceg-Bosne, tako da je to odgovor na pitanje o povelji. Nije nikakva povelja nego mišljenje :)

Razočarali ste me.
Jalijaši malkice zagalamili na vas i vi odmah glavu u ramena uvukli.
A valjda je to logično da koliko ste oružja prije imali a koliko sad.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:00 

ne znam, ne bi se svađao, ne vidim te kao bilo kakvog protivnika, imamo slične interese, ali mislim da bi bilo pametno napraviti treći i da vi imate Herceg-Bosnu, mi Republiku Srpsku i da čekamo neko vrijeme pa da se u paketu odcijepimo

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:04 

Nas interes je ne odstupati od minimuma koji nam pripada. Dosta smo davali a za uzvrat nikad nista dobili.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:06 

ne znam, ne bi se svađao, ne vidim te kao bilo kakvog protivnika, imamo slične interese, ali mislim da bi bilo pametno napraviti treći i da vi imate Herceg-Bosnu, mi Republiku Srpsku i da čekamo neko vrijeme pa da se u paketu odcijepimo

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:29 

teskera je napisao/la:

Pa sa ovakvom demografijom (cca 1.5-1.6 milijuna ljudi) , rascijepkanosti, BDP po glavi stanovnika kako vi mislite savladati taj dvostruki srpskohrvatski obruč i uspostaviti bošnjakiju na cijeloj BIH? Ne bi da svi naftu pišate.

Ovdje se krije ogromna laž u ovom tvom postu.
Vama je do 50% teritorije a nikakve 100% teritorije

"bosnjakija" nije ono za sta se ja zalazem. ona isto tako - posto nerealna - ne moze biti garant opstanka bosnjackog naroda.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:31 

ne moze, pa zar ti nije tulkas fino objasnio da hrvati BiH smatraju svojom domovinom - "najprviji narod" na ovim prostorima, a i borili su se za njenu nezavisnost, grcevito..zasto bi oni isli na ocepljenje?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:40 

teskera je napisao/la:

"bosnjakija" nije ono za sta se ja zalazem. ona isto tako - posto nerealna - ne moze biti garant opstanka bosnjackog naroda.

Tako su Srbi govorili da bez Jugoslavije ne mogu živjeti.
Pa eno žive i te kako.
Je teže malo im nego u Jugoslaviji ali kad se nauče raditi biti će im lakše.
Tako i vama. Ispočetka će biti teško ali kad se naviknete na rad sve će lakše biti

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:42 

Bobovac je napisao/la:
Hrvatima pripada Orašje i još jedan grad u posavini i to bi trebalo da bude u Trećem, a vjerujem da većina hoće iz BiH, ne odmah naravno, ali za neko vrijeme,želiš da kad te pitaju da kažeš Sarajevo je glavni grad moje države :S

Aha, znači mi dobijamo ono što veći imamo a u zamjenu vi dobijate one 3 općine. Mudro, mudro... svatko normalan bi na to pristao.

Bez obzira na dosadasnje izjave, ja sam apsolutno ubijedjen da bi Dodik odlomio komad RS-a u korist Hrvata, ali u fotofinisu i naravno prilikom konacnog udarca.

Ne vjerujem da iko sa prosjecnim IQ-om ocekuje da Dodik izadje na TV i kaze " ustupicemo Hrvatima Derventu ili Brod ili ne znam ni ja sta". Pa tom izjavom bi unistio sam sebe, a pogotovo da onda krenu npr neki pregovori koji bi trajali mjesecima ili godinama, a da narod u tim gradovima ne zna kome pripada :neznam tj. ne zna kome ce pripasti. Cini mi se cak da je i onaj njegov ministar Novic rodjen u Derventi.
To je suludo.

Taj scenario se moze odigrati samo u posljednoj noci tokom finalnih pregovora (mada bi to pregovaracima bilo naravno poznato puno prije toga, al bi se drzalo u tajnosti), ujutru bi se objavilo i onda izdrzat udare javnosti jedno vrijeme.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:43 

teskera je napisao/la:

Tako su Srbi govorili da bez Jugoslavije ne mogu živjeti.
Pa eno žive i te kako.
Je teže malo im nego u Jugoslaviji ali kad se nauče raditi biti će im lakše.
Tako i vama. Ispočetka će biti teško ali kad se naviknete na rad sve će lakše biti

jugoslavija se ne moze porediti s BiH za ciju nezavisnost su se hrvati borili jer je smatraju - tako tulkas - svojom domovinom.

svejedno, ionako mislim da je nerealno s pozicije manjinskog naroda ocekivati da ce vecinski narod pristati na maksimalisticke zahtijeve onih kojih je skoro cetvoroduplo manje.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:46 

teskera je napisao/la:

svejedno, ionako mislim da je nerealno s pozicije manjinskog naroda ocekivati da ce vecinski narod pristati na maksimalisticke zahtijeve onih kojih je skoro cetvoroduplo manje.

naime, na zahtjev ravnopravnosti.

MRŠ, ĐUBRE BEZOBRAZNO

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:48 

teskera je napisao/la:

A hebiga, Slovenaca je u Jugi bilo 10-struko manje a Crnogoraca u SRJ 20-struko manje.

I eno ih živih i zdravih.

I da li se smije možda znati što je to Bošnjacima 'maksimalistički zahtijev BiH Hrvata'?

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:50 

IND je napisao/la:
teskera je napisao/la:

naime, na zahtjev ravnopravnosti.

MRŠ, ĐUBRE BEZOBRAZNO

razgovarali smo o otcijepljenju dijelova BiH -dakle eventualnom dogovoru srba i hrvata da podijele BiH medjusobno bez dogovora s bosnjacima. zato sam i rekao "maksimalisticki zahtijevi".

Citat:
MRŠ, ĐUBRE BEZOBRAZNO

sacuvaj me boze srpskog junastva...itd.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:52 

teskera ili prouči šta znači ravnopravnost ili se fataj noge

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:53 

teskera je napisao/la:

A hebiga, Slovenaca je u Jugi bilo 10-struko manje a Crnogoraca u SRJ 20-struko manje.

I eno ih živih i zdravih.

I da li se smije možda znati što je to Bošnjacima 'maksimalistički zahtijev BiH Hrvata'?

otcijepljenje je maksimalisticki zahtijev - o tome smo i razgovarali. ja uopste ne ulazim u unutarnjo ustrojstvo drzave, s entitetima, ili bez, s tri, ili s dva, vec govorim cisto o otcpijeljenju (posto si ti na spiku secesioniste o otcijepljenju stavio thums up)

slovenci su imali usav, republiku, dakle federalnu jedinicu u federalnoj drzavi, zajednicku granicu s austrijom, italijom, a niko osim njih gotovo da i nije bio zainteresovan sta ce biti sa slovenijom - barem ne oni koji su u to doba vukli konce, dakle ljudi oko milosevica. bosnjaci pak nemaju rezervnu domovinu i nestanak BiH bi dugorocno znacio i njihov nestanak.

Vrh

PostPostano: 18 stu 2010, 22:55 

bumbar92 je napisao/la:
teskera ili prouči šta znači ravnopravnost ili se fataj noge

To im je ona zadnja slamka kako oni misle.

Zamisli to kažeš na nekom zasijedanju u EU nekom Ircu, Dancu, Fincu, Slovaku što oni imaju tražiti u EU

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 85 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: