|
|
Stranica: 72/79.
|
[ 1967 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:05 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Diablo je napisao/la: Gospodine aleksije bar sam vas smatrao razumnom osobom na ovom forumu. Ako je sustav i ostao,vjerojatno se nalazi u Nišu. čekajući jednog od ruskih teretnih aviona da proleti u blizini pa da ga pokupi. Zar stvarno mislis da bi Rus poklonio nesto od 4-5 milijardi dolara vukojebini bez ikakvog strateskog znacaja, kakva je i Hrvatska??
Dali bi ga Iranu davno jer time stite i vlastito prkno, a nebi im prodavali s300 po onakvim cijenama zar ne ??
Ja se malo zezam pisanjem o tome. Jer realno nemam pojma o čemu se radi, bezveze nagađam. Tako pretpostavljam da ako je u Srbiji, ne mora da to bude ni poklon ni prodaja, nego razmeštanje sa ruskom posadom koja ga opslužuje. Vojno neutralna zemlja ne može da dozvoli razmeštanje tuđe vojske na svojoj teritoriji. To jest može, ali onda više nije neutralna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:08 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 18:55 Postovi: 234 Lokacija: Banja Luka
|
novovrijeme je napisao/la: KristijanBL je napisao/la: Pokakio ih Dodik na 3 nivoa... shvatio Mujo da je pao na PfP....  Šta ima Austrija? IPAP ili PFP? Kaže Hincko da je to to. Isto ko u Austriji. Da, Austrija, Svajcarska, Tadjikistan i UAE imaju PfP....  By the way, treba javiti NATO-u i Wikipediji da ovu mapu updatuje... treba BiH vratiti u orange...
_________________ Venac besmrtne slave srpska ti vila plete, nad tvojim grobom, Vojo, komitske plaču čete.
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:08 |
|
|
Nekad bilo... Citat: Član 84. (Aktivnosti za prijem u NATO) Parlamentarna skupština, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo, te svi subjekti odbrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provest će potrebne aktivnosti za prijem Bosne i Hercegovine u članstvo NATO-a.http://www.mod.gov.ba/files/file/zakoni ... ani-bs.pdfSad... Citat: – Otvoreno se u tom dokumentu kaže da je taj dokument set reformi i da one ne prejudiciraju članstvo. Za svaku vrstu i kretanje prema članstvu u NATO potrebna je nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine – rekao je Dodik i dodao da će se odluke donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:11 |
|
|
KristijanBL je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Šta ima Austrija? IPAP ili PFP? Kaže Hincko da je to to. Isto ko u Austriji.
Da, Austrija, Svajcarska, Tadjikistan i UAE imaju PfP....  By the way, treba javiti NATO-u i Wikipediji da ovu mapu updatuje... treba BiH vratiti u orange... To je to. Pro forme će ostati MAP a saradnja će biti na nivou PFP. Mujo će malo slavit, malo tugovati i zaboraviti sve ko zlatna ribica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:13 |
|
|
Nebula je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ne znam da li sam dobro razumeo Dodika i Džaferovića Fokusiraš se na nebitne ljude. Važnije je ko je sjedio sa druge strane stola i podržao sve ovo. Amerika, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija. Jedini interes Bošnjaka je da slušaju Ameriku. I evo poslušali su. Za sve ostalo boli nas ona stvar. Ako je tako, nema tu neke dobre politike, tj. politike koja može uroditi nečim dobrim za Bošnjake. Šta ako je Bajrović u pravu kada kaže da Evropa podstiče iseljavanje Bošnjaka, pa sad Bošnjaci posle godinu dana uveravanja da će biti ANP, dobijaju još jedno razočaranje u vidu ovog plana, i to mesec dana pre otvaranja granica za radnike? Moguće je da su Amerikanci popustili pred EU, koja je bila i za onaj prvobitni avgustovski plan, pa su stali iza ovog plana reformi, čisto da bi imali izlaz za Džaferovića i Komšića. (rečenice su mi malo nezgrapne, ali nadam se da sam razumljiv) Vaša je greška što nećete dogovor sa nama. Kakvi god mi bili, kad nešto dogovorimo, to poštujemo. I možete nam verovati. Ali, ne, eno čitam temu na klixu o naoružavanju Srbije. Jedina ideja ljudi koji tamo pišu je ili da ih izgine 100 hiljada ili da pobegnuu Nemačku. Niko da kaže: a da mi pokušamo neki sporazum sa Srbima...
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Genuine
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:17 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: KristijanBL je napisao/la: Da, Austrija, Svajcarska, Tadjikistan i UAE imaju PfP....  By the way, treba javiti NATO-u i Wikipediji da ovu mapu updatuje... treba BiH vratiti u orange... To je to. Pro forme će ostati MAP a saradnja će biti na nivou PFP. Mujo će malo slavit, malo tugovati i zaboraviti sve ko zlatna ribica. Ovdje se ne radi o Muji, već o Americi i NATO-u. Misliš da ćete njih moći z.a.j.e.b.a.v.a.t. i zavlačit. Naravno da nećete, jer će naši predstavnici slati izvješća, a OS BiH sarađivati, a vi nećete ništa moći. Ako nećete američke vojne donacije, mi ćemo ih u svoje vojarne. Ako pristanete, ne valja, ako odbijete, ne valja. Nema sa Amerikancima vrdanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:18 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 10084 Lokacija: since 1878
|
aleksije radicevic je napisao/la: Moguće je da su Amerikanci popustili pred EU
Onda će se BiH raspasti. Šta je tu je. Raspala bi se i devedesetih da nije bilo amerikanaca. Previše smo mi mali da sami određujemo svoju sudbinu. Ako se USA i GB povuku pred evropskim jadnicima (koji su ili bili gubitnici u WW2 ili su ih Amerikanci oslobađali) onda nek tako bude.
_________________ Sporazumom potpisanim 1878 (1995), Austro-Ugarskoj (USA) je dato pravo da upravlja Bosnom i Hercegovinom, uz zadržavanje nominalnog osmanskog (bosanskog) suvereniteta https://demografija.blogger.ba/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:20 |
|
|
Nebula je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Moguće je da su Amerikanci popustili pred EU
Onda će se BiH raspasti. Šta je tu je. Raspala bi se i devedesetih da nije bilo amerikanaca. Previše smo mi mali da sami određujemo svoju sudbinu. Ako se USA i GB povuku pred evropskim jadnicima (koji su ili bili gubitnici u WW2 ili su ih Amerikanci oslobađali) onda nek tako bude. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:22 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Nebula je napisao/la:
Fokusiraš se na nebitne ljude. Važnije je ko je sjedio sa druge strane stola i podržao sve ovo. Amerika, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija. Jedini interes Bošnjaka je da slušaju Ameriku. I evo poslušali su. Za sve ostalo boli nas ona stvar.
Ako je tako, nema tu neke dobre politike, tj. politike koja može uroditi nečim dobrim za Bošnjake. Šta ako je Bajrović u pravu kada kaže da Evropa podstiče iseljavanje Bošnjaka, pa sad Bošnjaci posle godinu dana uveravanja da će biti ANP, dobijaju još jedno razočaranje u vidu ovog plana, i to mesec dana pre otvaranja granica za radnike? Moguće je da su Amerikanci popustili pred EU, koja je bila i za onaj prvobitni avgustovski plan, pa su stali iza ovog plana reformi, čisto da bi imali izlaz za Džaferovića i Komšića. (rečenice su mi malo nezgrapne, ali nadam se da sam razumljiv) Vaša je greška što nećete dogovor sa nama. Kakvi god mi bili, kad nešto dogovorimo, to poštujemo. I možete nam verovati. Ali, ne, eno čitam temu na klixu o naoružavanju Srbije. Jedina ideja ljudi koji tamo pišu je ili da ih izgine 100 hiljada ili da pobegnuu Nemačku. Niko da kaže: a da mi pokušamo neki sporazum sa Srbima... Zato što na nas gledaju kao na čudovišta kojima je jedini cilj da ih sve pobijemo. Plaše nas se kao da smo đavo glavom i rogovima. Zato su u tripu i kada bi se dogovorili sa nama, mi bi ih opet svejedno sve do zadnjeg pobili. Nabili smo im veliki psihički problem koji ih onemogućava da bilo šta dogovaraju sa nama. Oni misle da je nama jedini cilj postojanja da ih istrebimo i zato je nemoguće da se dogovorimo. Plaše nas se više nego Allaha.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KristijanBL
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:24 |
|
Pridružen/a: 27 kol 2019, 18:55 Postovi: 234 Lokacija: Banja Luka
|
Genuine je napisao/la:
Ovdje se ne radi o Muji, već o Americi i NATO-u. Misliš da ćete njih moći z.a.j.e.b.a.v.a.t. i zavlačit. Naravno da nećete, jer će naši predstavnici slati izvješća, a OS BiH sarađivati, a vi nećete ništa moći. Ako nećete američke vojne donacije, mi ćemo ih u svoje vojarne. Ako pristanete, ne valja, ako odbijete, ne valja. Nema sa Amerikancima vrdanja. Komšić pisao švedskom kralju, ali nije preveo na engleskihttps://mondo.ba/Info/Politika/a914228/ ... ndkeu.html
_________________ Venac besmrtne slave srpska ti vila plete, nad tvojim grobom, Vojo, komitske plaču čete.
Voja Tankosić 1880-1915
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:24 |
|
|
|
14.11.2019. Milorad Dodik, lider SNSD-a, rekao je kako RS neće prihvatiti nikakav dokument koji može da liči na priču o Godišnjem nacionalnom planu (ANP).
"Mi nismo glupi da kažemo: Hajde vi to nazovite kako hoćete, neka se ne zove ANP, a onda to pošaljete u Brisel i oni to smatraju kao ANP. Zar stvarno misle da smo toliki kreteni? Naravno da nismo", rekao je Dodik.
19.11.2019. Predsjedništvo BiH, čiji je član Milorad Dodik, usvojilo je dokument pod nazivom “Program za BiH”, koji će biti proslijeđen u sjedište NATO u Briselu, dan nakon što Zoran Tegeltija bude potvrđen za predsjedavajućeg Savjeta ministara u Predstavničkom domu BiH. Da, Mile glupi ste. A još to ne kontate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:29 |
|
|
Nikad kraće, uopćeno pripćenje, a tako bitna stvar i 13 mjeseci blokade. Citat: SDA: Pozdravljamo dogovor o intenziviranju NATO puta BiH i formiranju vlasti
Stranka demokratske akcije pozdravlja dogovor članova Predsjedništva BiH i donesene odluke koje garantuju intenziviranje NATO puta Bosne i Hercegovine i završetak procesa formiranja vlasti.
Svaki politički kompromis u Bosni i Hercegovini, koji omogućava napredak države i koji je u skladu s vladavinom prava i ranije donesenim odlukama i zakonima, predstavlja pobjedu svih građana.
SDA očekuje da će se ubrzano pristupiti provođenju odluka Predsjedništva BiH, te nastaviti integracijski i reformski procesi koji će doprinijeti napretku ekonomije i poboljšanju životnog standarda svih građana. Novembar 19th, 2019
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:31 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Zato što na nas gledaju kao na čudovišta kojima je jedini cilj da ih sve pobijemo. Plaše nas se kao da smo đavo glavom i rogovima. Zato su u tripu i kada bi se dogovorili sa nama, mi bi ih opet svejedno sve do zadnjeg pobili. Nabili smo im veliki psihički problem koji ih onemogućava da bilo šta dogovaraju sa nama. Oni misle da je nama jedini cilj postojanja da ih istrebimo i zato je nemoguće da se dogovorimo. Plaše nas se više nego Allaha.
A u suštini, kad bi se u nekoj hipotetičkoj situaciji muslimani dogovorili sa nama, ali npr. Zapad nam kaže, batalite to, potamanite ih, imate odrešene ruke - mi smo jedni koji bismo bili u stanju Zapadu kažemo - nećemo! (u inat  ) A Hrvati bi ih u tom slučaju uništili sa zadovljstvom, nikakv sporazum ih ne bi obavezivao. Sećam se posle Šarli Ebdo, pre 4 godine. Jedan musliman piše, kako su svi krenuli u (medijsku) hajku na muslimane, jedino Srbi - Crkva, političari, javnost - nisu ništa rekli da optuže islam. I onda zaključuje - Srbi su čudan narod.  Što znači da bi oni na mestu Srba sigurnio uradili suprotno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:43 |
|
|
Genuine je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
To je to. Pro forme će ostati MAP a saradnja će biti na nivou PFP. Mujo će malo slavit, malo tugovati i zaboraviti sve ko zlatna ribica.
Ovdje se ne radi o Muji, već o Americi i NATO-u. Misliš da ćete njih moći z.a.j.e.b.a.v.a.t. i zavlačit. Naravno da nećete, jer će naši predstavnici slati izvješća, a OS BiH sarađivati, a vi nećete ništa moći. Ako nećete američke vojne donacije, mi ćemo ih u svoje vojarne. Ako pristanete, ne valja, ako odbijete, ne valja. Nema sa Amerikancima vrdanja. Mogli ste vi i do sada slati izvestaje jednostrano,pa sto niste?Znaci da ipak ne mozete.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:50 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: KristijanBL je napisao/la:
I ne samo to - na sledecoj sjednici NS RS doci ce do izmjene Krivicnog zakonika RS i nepostovanje odluka NS RS ce biti krivicno djelo. A izmjena poslovnika PS BiH je izricito zabranjena u prosloj rezoluciji NS RS. Dakle, Sarovic, Mektic and co. ce krivicno odgovarati ako naprave taj potez.
Teško da će se zakon moći primjenjivati retroaktivno tako da će se govnari vjerovatno izvući bez kazne al dobro, nek je sva šteta u poslovniku. Moglo je biti puno puno gore. Ja nisam vjerovao da su izdajice, kontam zajebavaju se. Ko će znati čime su ih Muslimani ucjenili, kurve, kokain, snimci, pare... boga pitaj. A možda imaju neki svoj privatan razlog zbog kojeg su zamrzili RS, Šarović je robijao, možda je pukao u zatvoru. Bilo ne ponovilo se... Pizde izdajničke napravile posljednju štetu za RS. Citat:
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:51 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:53 |
|
|
Citat: Dodik je insistirao i da se ambasadori i Željko Komšić i Šefik Džaferović izjasne da se ne radi o Akcionom planu. - Da li je ovo Akcioni plan gospodine Komšiću, da li je ovo Akcioni plan gospodine Džaferoviću? - nekoliko puta je upitao srpski član Predsjedništva, za šta postoji i pisani dokaz, navodi ATV. Od ambasadora koji su bili na sastanku, među kojima i američki, Dodik je tražio decidno da potvrde da dokument koji će izaći iz Predsjedništva kao usaglašena verzija, niko u Briselu neće tumačiti kao bilo šta drugo osim reforme u oblasti odbrane i nastavka saradnje sa međunarodnim misijama u BiH. - Nemojte vi, uvaženi ambasadori, pokušati dovesti u poziciju da mi to podržimo, damo i onda NATO kaže to je ANP. Јa vam kažem da ja to neću da prihvatim - izričit je bio Dodik. Izvori ATV iz diplomatskih krugova tvrde da je američki ambasador konstatovao da su se konsultovali sa NATO i da će prihvatiti reformski program iz BiH. - NATO će prihvatiti taj dokument koji ne aktivira ništa i ne mijenja status MAP-a - decidno je naveo ambasador. - Ako takav odgovor dobijem od NATO-a, ja prihvatam - odgovorio je Dodik. https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=359020
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:53 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Zato što na nas gledaju kao na čudovišta kojima je jedini cilj da ih sve pobijemo. Plaše nas se kao da smo đavo glavom i rogovima. Zato su u tripu i kada bi se dogovorili sa nama, mi bi ih opet svejedno sve do zadnjeg pobili. Nabili smo im veliki psihički problem koji ih onemogućava da bilo šta dogovaraju sa nama. Oni misle da je nama jedini cilj postojanja da ih istrebimo i zato je nemoguće da se dogovorimo. Plaše nas se više nego Allaha.
A u suštini, kad bi se u nekoj hipotetičkoj situaciji muslimani dogovorili sa nama, ali npr. Zapad nam kaže, batalite to, potamanite ih, imate odrešene ruke - mi smo jedni koji bismo bili u stanju Zapadu kažemo - nećemo! (u inat  ) A Hrvati bi ih u tom slučaju uništili sa zadovljstvom, nikakv sporazum ih ne bi obavezivao. Sećam se posle Šarli Ebdo, pre 4 godine. Jedan musliman piše, kako su svi krenuli u (medijsku) hajku na muslimane, jedino Srbi - Crkva, političari, javnost - nisu ništa rekli da optuže islam. I onda zaključuje - Srbi su čudan narod.  Što znači da bi oni na mestu Srba sigurnio uradili suprotno. Jedini razlog zbog kojeg ste bili protiv Charlie Hebda ili podržavali paljenje crkava u Francuskoj je taj što su vas Francuzi kao bivši saveznici bombardirali 1999 tj što su vam oduzeli manastire. Ti si ravnogorac, u ww2 su današnje granice Srpske bile najgore, u Foči ste masakrirali Muslimane i mi smo od izbjeglica stvorili Crnu Legiju tj branili smo muslimanske interese da ih vi sve ne potamanite. Svi znamo za ponudu Radikala Mačeku o "48 sati Muslimanima" da se vrate na pravu vjeru ili da idu pod mač što je ovaj naravno odbio. Zašto je odbio? Zato što je Hrvat plemenitog roda
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:54 |
|
|
|
Niti smo ubijali niti protjerivali Muslimane, to ste napravili vi a oni su se odlučili namiriti od vašeg poraza na nama.
Naravno da to neće ići
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:58 |
|
|
|
Čak iako su nam ti Britanci organizirali Bleiburg, Mitterand opravdavao Ovčaru tj što su nam radili o glavi teško da ćete naći ijednog Hrvata koji podržava terorističke napade i masakriranje civila u tim državama.
To što ti kao bolesnik iz Beograda tu vidiš neki plus je tvoj problem
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 15:59 |
|
|
bobanovski je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: A u suštini, kad bi se u nekoj hipotetičkoj situaciji muslimani dogovorili sa nama, ali npr. Zapad nam kaže, batalite to, potamanite ih, imate odrešene ruke - mi smo jedni koji bismo bili u stanju Zapadu kažemo - nećemo! (u inat  ) A Hrvati bi ih u tom slučaju uništili sa zadovljstvom, nikakv sporazum ih ne bi obavezivao. Sećam se posle Šarli Ebdo, pre 4 godine. Jedan musliman piše, kako su svi krenuli u (medijsku) hajku na muslimane, jedino Srbi - Crkva, političari, javnost - nisu ništa rekli da optuže islam. I onda zaključuje - Srbi su čudan narod.  Što znači da bi oni na mestu Srba sigurnio uradili suprotno. Nakazo mi nismo genocidaši, jedini razlog zbog kojeg ste bili protiv Charlie Hebda ili podržavali paljenje crkava u Francuskoj je taj što su vas Francuzi kao bivši saveznici bombardirali 1999 tj što su vam oduzeli manastire. Ti si Ravnogorac, u ww2 su današnje granice Srpske bile najgore, u Foči ste masakrirali Muslimane i mi smo od izbjeglica stvorili Crnu Legiju tj branili smo muslimanske interese da ih vi sve ne potamanite. Svi znamo za ponudu Radikala Mačeku o "48 sati Muslimanima" da se vrate na pravu vjeru ili da idu pod mač Babunovski, oni su u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i devedesetih, listom stali na stranu naših neprijatelja. Pa je nakako razumljivo sve što se dešavalo između nas. Međutim, oni su devedesetih stali na vašu stranu, podržali vaš koncept razrešenja jugoslovenske krize, a vi ste ih ipak napali. Dakle, moj zaključak dolazi na osnovu pokazatelja. A nismo ih napali propagandom posle Šarli Ebdoa, iz prostog razloga jer je ispod časti da se uključujemo u hajku moćnijih na slabijima. Nama bi se u našoj lokalnoj situaciji više isplatilo da smo tada krenuli u antiislamsku propagandu, jer su nam trenutne lokalne prilike važnije od francuske izdaje 1999. Valjda ti je to jasno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 16:04 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Nakazo mi nismo genocidaši, jedini razlog zbog kojeg ste bili protiv Charlie Hebda ili podržavali paljenje crkava u Francuskoj je taj što su vas Francuzi kao bivši saveznici bombardirali 1999 tj što su vam oduzeli manastire.
Ti si Ravnogorac, u ww2 su današnje granice Srpske bile najgore, u Foči ste masakrirali Muslimane i mi smo od izbjeglica stvorili Crnu Legiju tj branili smo muslimanske interese da ih vi sve ne potamanite. Svi znamo za ponudu Radikala Mačeku o "48 sati Muslimanima" da se vrate na pravu vjeru ili da idu pod mač
Babunovski, oni su u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i devedesetih, listom stali na stranu naših neprijatelja. Pa je nakako razumljivo sve što se dešavalo između nas. Međutim, oni su devedesetih stali na vašu stranu, podržali vaš koncept razrešenja jugoslovenske krize, a vi ste ih ipak napali. Dakle, moj zaključak dolazi na osnovu pokazatelja. A nismo ih napali propagandom posle Šarli Ebdoa, iz prostog razloga jer je ispod časti da se uključujemo u hajku moćnijih na slabijima. Nama bi se u našoj lokalnoj situaciji više isplatilo da smo tada krenuli u antiislamsku propagandu, jer su nam trenutne lokalne prilike važnije od francuske izdaje 1999. Valjda ti je to jasno. Kako su stali na vašu stranu u ww1? Svi preko Drine su bili protiv Srbije i to nema veze sa Muslimanima. Ustaški pokret su prihvatili iz pragmatičnih razloga, prijetio im je srpski nož pod vratom ili da idu u Ustaše, također ste im i 1919 oduzeli svu zemlju agrarnom reformom, zemlju koju nikad niste platili. Hrvat Broz im je stvorio naciju a mi ih nismo napali nego su oni nas napali nakon Vens Ovenovog plana i to u srednjoj Bosni dok su im stotine tisuća civila bile u Hrvatskoj. Zašto? Željeli su kao i danas širiti svoj teritorij, omjer je bio 10-1 . Mi nismo željeli taj sukob. Isto što su radili 93 nastavili su i danas politički tj agresiju na Hrvate kroz 20 godina valjda računajući da smo slabiji tj da će poraz od vas naplatiti na nama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 16:11 |
|
|
Citat: Izmijenjen Poslovnik Zastupničkog doma Parlamenta BiH na prijedlog SDS-a i PDP-a
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1667 of 2558 - 65.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 16:12 |
|
|
|
Charlie Hebdo ili kada Informer veliča paljenje Notra Dama nema nikakve veze sa Islamom nego sa tim da vam je Francuska okrenula leđa. Francuska je i bila jedna od sila koja je nahuškala 93 Muslimane na nas sve skupa sa Britancima, nisu to radili jer vole Muslimane nego da vas ojačaju. Tek 1995 su promijenile te zemlje politiku a jedini razlog zbog kojeg podržavate terorizam je taj što mislite da su Albanci teroristi tj želite da osjete na zapadu ono što ste "vi osjetili" tj da plate za bombardiranje Srbije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 20 stu 2019, 16:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mektić ne krije svoju bol. Mektić o dogovoru: Dragi moji Bošnjaci, tek sada ćete se o jadu zabaviti...Koliko će oni samo zla vama još nanijeti. Ali tražili ste gledajte'' http://ba.n1info.com/Vijesti/a392322/Me ... aviti.html
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 67 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|