|
|
Stranica: 16/79.
|
[ 1967 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 16:35 |
|
|
|
Bilo je već pokušaja dogovora ali svaki put se izjalovilo, ovaj put pretpostavljam da će se Bakir povući iz dogovora pod pritiskom "lijevog" radikalnog krila političke scene u Bošnjaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
WestPoint
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 16:50 |
|
|
daramo je napisao/la: Drug Tito nije želio biti dio zapadne alijanse. Maršal je bio za vojnu neutralnost i nesvrstanost Jugoslavije. Dakle njegov put po tom pitanju danas slijedi Dodik.
Sprdnja od naroda, nije niti čudno da su u Predsjedništvu klaunovi Džaferović i Komšić.
Odbrojavamo skupa pa ćemo vidjeti, bit će BiH samo će biti u komi. Druže daramo, tada je postojala naša domovina SFRJ, i Srbija i Hrvatska su kako to i treba biti bili zajedno sa BiH, pa se nije trebalo voditi računa o sitnici zvanoj sigurnost. Kad budemo opet zajedno, takva pitanja se neće postavljati više.
_________________ Za BiH i Hrvatsku u miru, dobru i zajedništvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
WestPoint
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 17:07 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: WestPoint je napisao/la: Griješiš ANP je kraj i novi početak NATO budućnosti BiH. Da je konsenzus potreban za sve, pa sada BiH ne bi bila međunarodno priznata i suverena država. U ovakvim pitanjima konsenzus nije moguć ni u jednonacionalnim društvima. Naravno da nije potreban, i za NATO će sasma biti dovoljna prosta većina za NATO kao u CG, ali prije toga treba provesti ove formalnosti. Iz tog razloga sam iznenađen Dodikovim zaokretom ka NATO-u i odbacivanje ruskog stava da od ANP nema ništa. Ako ode ANP zaslužio je bude skinut sa crne liste. Ta priča, civilni program, ovo, ono ... to je priča za krezubu sirotinju. Odmah sljedeće godine ide masovno naoružavanje, ako neće Srbi u svoje kasarne, mi ćemo primati u svoje ... ne tjeramo mi nikoga ni na šta ...  Ako konsenzus nije moguć onda ništa od prijedloga za to za šta nema konsenzusa.BiH je postgala međunarodno priznata u vrijeme kad je bila građanska.U međuvremenu je tačnije 1995 u Dejtonu reformisana i tranformisana u konfederaciju.Crna Gora je unitarna građanska republika kao i Republika Srpska pa je deplasirano govoriti o konsenzusu.BiH je držana zajednica i osvim odlukama zajedničkih institucija odlučuje se konsenzusom država članica koje je tvore i naroda.Ne mari ništa što je Dodik na crnoj listi SAD.Dodik se bori protiv američkog kolonijalizma pa je logično što je na njihovoj crnoj listi. To je vaše pravno tumačenje iz entiteta. Tako međunarodni pravnici i političari stvari ne vide. Znam ja da je Dodik platio bruku pravnih timova sa Zapada da mu pokušaju istumačiti Dayton kako on želi, međutim nije to tako, jer bi to značilo da sastavni dijelovi imaju pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja, što ovdje pravno nije slučaj. Da jeste davno bi RS i hrvatski kantoni izašli iz BiH. Prema vani BiH je jedna cjelina, i u njeno ime govori većina građana tj. onaj ko tu većinu predstavlja. Ko je većina može se vidjeti brojem glasova na izborima ili referendumom. Ne znam što dižete frku ? Vi ste napadajući nas navukli sebi problem za vrat. Zapad ovdje nije došao tekl tako, da niste vi počeli sranje 1992, misleći da ćete podjelom BiH onemogućiti stvaranje nove Jugoslavije. BiH je ostala, a i sa njom jugoslovenska ideja tj. ideja o saradnji, bratstvu i suživotu Južnih Slovena. Sebe trebate da korite i da vidite gdje ste pogriješili. BiH je ionako prolazna kategorija, i tek nukleus buduće moćne jugoslovenske države i tako trebate gledati i na članstvo u NATO-u. Prelazna faza. Idemo dalje do obnove majke domovine. Nema zime dok nad nama bdije naša majka domovina : 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 17:18 |
|
|
|
mocna yugoslavija XD
nista nije mocno ovdije nikad ni bilo osim hrvata!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 17:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
WestPoint je napisao/la: Nema zime dok nad nama bdije naša majka domovina :  Zalažeš se da se vrati naziv Musliman i srpsko-hrvatski jezik? Doduse, vama je islam nacija, i jedino bitan, to ne bi bila prevelika zrtva. Aliju su dvije godine trebali nagovarati da odbaci naziv Musliman. Muslimanska elita je 1900 komplet otisla za Tursku jer im je islam bio bitniji od Bosne.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
WestPoint
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 17:24 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: WestPoint je napisao/la: Nema zime dok nad nama bdije naša majka domovina :  Zalažeš se da se vrati naziv Musliman i srpsko-hrvatski jezik? Doduse, vama je islam nacija i jedino bitan, to ne bi bila prevelika zrtva. Aliju su dvije godine trebali nagovarati da odbaci naziv Musliman. Nacija : Jugoslaven. Jezik: Južnoslavjanski. Ma kakvi Srbi, Hrvati, i muslimani... Da je ostala Jugoslavija 200 godina na mapi vas ne bi bilo ... dinosaurusi i relikti mračnjačke prošlosti. Kakav ste haos napravili ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 17:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
WestPoint je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Zalažeš se da se vrati naziv Musliman i srpsko-hrvatski jezik?
Doduse, vama je islam nacija i jedino bitan, to ne bi bila prevelika zrtva. Aliju su dvije godine trebali nagovarati da odbaci naziv Musliman.
Nacija : Jugoslaven. Jezik: Južnoslavjanski. Ma kakvi Srbi, Hrvati, i muslimani... Da je ostala Jusgolavija 200 godina na mapi vas ne bi bilo ... dinosaurusi i relikti mračnjačke prošlosti. Kakav ste haos napravili ... Da nije bilo Jugoslavije, ne bi bilo rata 1991. Upravo razdvajanje garantira trajni mir. Recimo, nitko više ne može ni zamisliti da ikada bude ijedan rat u budućnosti između Hrvata i Srba, Hrvata i Slovenaca, ili između Srba i Makedonaca. Jedino gdje se rat može zamisliti je pazi sad - Mala Jugoslavija (BiH).
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 17:36 |
|
|
|
yugoslavenluk=ciganluk
Nismo razjebali nista,nama je sad relativno dobro
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 17:56 |
|
|
Ovo se "bližnji" vratio? 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 19:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
ZlatkoZG je napisao/la: Komentar na forumu Klix.ba Citat: Kvragu i dođavola. Ako Šefik popusti, moraće se Željko povući za vitalni nacionalni interes. Oplakah majko mila  Imbecili. Doslovce imbecili. Pa oni kite kuže.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 19:06 |
|
|
|
Večeras ću se pomoliti za našeg Bakira da odbije sporazum.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 19:35 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7508 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
WestPoint je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la:
Ako konsenzus nije moguć onda ništa od prijedloga za to za šta nema konsenzusa.BiH je postgala međunarodno priznata u vrijeme kad je bila građanska.U međuvremenu je tačnije 1995 u Dejtonu reformisana i tranformisana u konfederaciju.Crna Gora je unitarna građanska republika kao i Republika Srpska pa je deplasirano govoriti o konsenzusu.BiH je držana zajednica i osvim odlukama zajedničkih institucija odlučuje se konsenzusom država članica koje je tvore i naroda.Ne mari ništa što je Dodik na crnoj listi SAD.Dodik se bori protiv američkog kolonijalizma pa je logično što je na njihovoj crnoj listi.
To je vaše pravno tumačenje iz entiteta. Tako međunarodni pravnici i političari stvari ne vide. Znam ja da je Dodik platio bruku pravnih timova sa Zapada da mu pokušaju istumačiti Dayton kako on želi, međutim nije to tako, jer bi to značilo da sastavni dijelovi imaju pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja, što ovdje pravno nije slučaj. Da jeste davno bi RS i hrvatski kantoni izašli iz BiH. Prema vani BiH je jedna cjelina, i u njeno ime govori većina građana tj. onaj ko tu većinu predstavlja. Ko je većina može se vidjeti brojem glasova na izborima ili referendumom. Ne znam što dižete frku ? Vi ste napadajući nas navukli sebi problem za vrat. Zapad ovdje nije došao tekl tako, da niste vi počeli sranje 1992, misleći da ćete podjelom BiH onemogućiti stvaranje nove Jugoslavije. BiH je ostala, a i sa njom jugoslovenska ideja tj. ideja o saradnji, bratstvu i suživotu Južnih Slovena. Sebe trebate da korite i da vidite gdje ste pogriješili. BiH je ionako prolazna kategorija, i tek nukleus buduće moćne jugoslovenske države i tako trebate gledati i na članstvo u NATO-u. Prelazna faza. Idemo dalje do obnove majke domovine. Nema zime dok nad nama bdije naša majka domovina :  Ti ocigledno ne zivis u BiH jer se toliko nepoznavanje uređenja drzavne zajednice FBiH i RS ne moze drugacije objasniti.U zajednickim institucijama odlucivanje je konsenzualno.Ne postoji referendum kao nacin donosenja odluka ni kad je riječ o drzavnoj zajednici ni kad je riječ o Federaciji BiH.Zakon o referendumu postoji samo u Srpskoj jer je Srpska građanska država. Nisu Srbi htjeli da podijele BiH nego da je reformišu a u sve u skladu sa demokratskim promjenama do kojih je došlo 1990 godie.Tačno je da su jedno vrijeme Srbi željeli da Srpska istupi iz zajednice sa Federacijom ali posljednjih godina otvorile su se neke druge perspektive uslijed poznatih etnodemografskih promjena.Danas srpska politika ne može da ograniči svoje ciljeve samo na RS nego mora gledati i preko entitetske granice.Dokle,to je već pitanje na koje je teško dati odgovor u ovom trenutku. Inače i ja sam za Jugoslaviju koja bi bila uređena tako da njom dominiraju Srbi.To može,može komotno.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 19:48 |
|
|
|
mozel bit da bookir odbije a da dodik neblokira?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 19:53 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: A sto se tice plana: Bakir potvrdio da plan nije ni bio tema sporazuma. Dakle nebitno.  Citat: Kad pogledate taj član tri, nema govora da sam ja tu nešto izgubio ili popustio. Može se reći da nisam sve precizirao. Nije do predsjednika političkih stranaka da ulaze u detalje. Volio bih da smo taj dan uspjeli da riješimo tu stvar. Nismo mogli. Gospodin Dodik nije bio za to, odbijao je to. Bio sam na vezi sa gospodinom Komšićem. On je, naravno, insistirao na tome, ali nismo uspjeli da i taj detalj definiramo – izjavio je predsjednik SDA. Amere kao sto smo i pretpostavili, boli kurac. Citat: Predsjednik SDA je potvrdio da je razgovarao sa ambasadorom SAD-a u BiH Ericom Nelsonom, kojem je objasnio situaciju u vezi sa NATO integracijama.
- Oni su bili malo zabrinuti sa tim što nije definirana stvar u vezi ANP-a. Ja sam im dao to objašnjenje koje sam dao vama i oni su zadovoljni sa tim rješenjem. Naravno da insistiraju na ANP-u – izjavio je Izetbegović. https://vijesti.ba/clanak/457025/izetbe ... u-na-anp-uZa četiri godine otvorene izdajničke politike srpskih članova u zajedničkim institucijama, BiH se nije pomerila ni milimetar prema NATO, a sada će, kada Dodikovi ljudi budu seli u fotelje, BiH odjednom krenuti prema NATO. I čovek na toj logici dva dana lupa smaljlće u klix količini u kojima umire od smeha i vređa neistomišljenike da su idioti. Stvarno neshvatljivo ponašanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 19:56 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ovo se "bližnji" vratio?  I ja mislim da je Tesla/Ajnštajn u pitanju. Žao mu bilo da odustane od nas i ostavi nas u mraku neznanja. Pohvalno koliko je nesebičan.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 20:12 |
|
|
WestPoint je napisao/la: A što će nama narodi ? Mi imamo svoj narod. Jugoslovenski narod. Južnslovenski narod. Narodi su bili i ostali recidivi tamne i mučne prošlosti. I ne trebaju nam. Mi svi treba da budemo ono što jesmo, jedan narod. Da je Jugoslavija potrajala 200 godina, to bi danas i bili. I to nije jedini slučaj u historiji. Da je sreće, nijedan narod sem jugoslovenski nije ni trebao biti priznat.
To je bila politika Kraljevine Jugoslavije, bunili ste se protiv te politike. Da li vama treba narod ili ne, to je vaša unutrašnja stvar, ali ste tražili da budete barod u Kraljevini, nije vam prihvaćen zahtev. Tražili ste od Tita da budete narod u Jugoslaviji, nije vam prihvaćen zahtev, sve dok Tito nije ostario i prestao da bude najmoćnija ličnost u državi, i zamenio ga krug njegovih saradnika, dok je on služio kao maneken za naslikavanje. Da se Tita pitalo, vi nikad ne bi bili priznati kao narod. Zašto ga obožavate? Zašto ste retardirani?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 20:24 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7508 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Za četiri godine otvorene izdajničke politike srpskih članova u zajedničkim institucijama, BiH se nije pomerila ni milimetar prema NATO, a sada će, kada Dodikovi ljudi budu seli u fotelje, BiH odjednom krenuti prema NATO. I čovek na toj logici dva dana lupa smaljlće u klix količini u kojima umire od smeha i vređa neistomišljenike da su idioti. Stvarno neshvatljivo ponašanje.
Izmišljanje odnosno laganje nije nešto što može da služi na čast bilo kome pa ni tebi. Sam si,ničim izazvan, izazvao polemiku.Smrvljen si,ponižen si,zgadio ti se život.Sve ja to razumijem ali to ne opravdava izmišljanje i laganje.Batine treba da primaš muški !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 20:47 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Za četiri godine otvorene izdajničke politike srpskih članova u zajedničkim institucijama, BiH se nije pomerila ni milimetar prema NATO, a sada će, kada Dodikovi ljudi budu seli u fotelje, BiH odjednom krenuti prema NATO. I čovek na toj logici dva dana lupa smaljlće u klix količini u kojima umire od smeha i vređa neistomišljenike da su idioti. Stvarno neshvatljivo ponašanje.
Izmišljanje odnosno laganje nije nešto što može da služi na čast bilo kome pa ni tebi. Sam si,ničim izazvan, izazvao polemiku.Smrvljen si,ponižen si,zgadio ti se život.Sve ja to razumijem ali to ne opravdava izmišljanje i laganje.Batine treba da primaš muški ! Odlično rečeno, ali bojim se da govoriš o sebi. Ja smireno razgovaram, dok ti histerišeš, vređaš i lupaš smajlije da ti pojačaju argumente. Šarović i Mektić su četiri godine blokirali put prema NATO, a sad će Dodik voditi suprotnu politiku. Ako ti u tome vidiš logiku , onda je vidi, šta da ti kažem, osim da Amere boli kita da li će protektorat ući u Alijansu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 20:57 |
|
|
|
Eno Komsic za HINU izjavio da ce blokirati imenovanje predsedavajuceg SM i da od ovog nema nista.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 21:00 |
|
|
chubura je napisao/la: Eno Komsic za HINU izjavio da ce blokirati imenovanje predsedavajuceg SM i da od ovog nema nista. Džaferovic- Komsic i ja glasat cemo isto http://dnevnik.ba/vijesti/dzaferovic-ko ... -cemo-isto
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chubura
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 21:08 |
|
|
Diablo je napisao/la: chubura je napisao/la: Eno Komsic za HINU izjavio da ce blokirati imenovanje predsedavajuceg SM i da od ovog nema nista. Džaferovic- Komsic i ja glasat cemo isto http://dnevnik.ba/vijesti/dzaferovic-ko ... -cemo-istoTo je u startu krsenje sporazuma.Nema od ovog sporazuma nista.Ulazimo u blokadu.I inace ovih dana se mnogo prasine diglo oko ovoga,i strane diplomate su se upustile u sitne detalje i vrsenje pritisaka.Nema od ovoga nista.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 21:09 |
|
|
|
Bakir je izgorio po glavi ako misli da sa tako jeftinim takijama može zatakijati ove iz Brisela. Kao eto ja bih ali ovi moji su protiv pa otkazujemo. Sekretar njegove SDA stranke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 21:13 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Izmišljanje odnosno laganje nije nešto što može da služi na čast bilo kome pa ni tebi. Sam si,ničim izazvan, izazvao polemiku.Smrvljen si,ponižen si,zgadio ti se život.Sve ja to razumijem ali to ne opravdava izmišljanje i laganje.Batine treba da primaš muški !
Odlično rečeno, ali bojim se da govoriš o sebi. Ja smireno razgovaram, dok ti histerišeš, vređaš i lupaš smajlije da ti pojačaju argumente. Šarović i Mektić su četiri godine blokirali put prema NATO, a sad će Dodik voditi suprotnu politiku. Ako ti u tome vidiš logiku , onda je vidi, šta da ti kažem, osim da Amere boli kita da li će protektorat ući u Alijansu. Ti stalno u mojim porukama vidiš nešto što ne postoji.Ja se u mojim porukama u polemici s tobom uopšte ne bavim pitanjem da li će BiH pristupiti Nato-u.Moja je tvrdnja da Amerikanci vrše pritisak na Republiku Srpsku da BiH pristupi Natou i to sam dokumentovao saopštenjima američkih vlasti kao i da koriste Muslimane za ostvarenje toga cilja.S druge strane ti tvrdiš da su Amerikanci nezainteresovani za pristupanje BiH Nato-u sa obrazloženjem da imaju baze na Baltiku kao i da su Rumunija i Bugarska članice Nato-a pa im BiH nije potrebna.Takođe si izašao sa tvrdnjom da su Amerikanci pokrovitelji prekjučerašnjeg sporazuma što su demantovali i sami Amerikanci i Bakir Izetbegović. Tvoje su konstrukcije lišene svakog osnova.Prosto djetinjaste i sumanute.Smajlići su u takvim slučajevima sasvim na mjestu. Toliko toga Amerikanci preduzimaju da BiH uguraju u Nato što sve uredno objavljuju a onda se nađe neki tupan koji kaže da Amerikancima članstvo BiH u Natou nije bitno jer je Rumunija u Natou.Nisi ti taj međede ko može da razumije i tumači američku politiku.Daleko si ti od toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 21:57 |
|
|
|
Moje tvrdnje su logične, BiH je slepo crevo, protektorat na kojem Ameri mogu da naprave vojnu bazu gde hoće i koliko god veliku hoće na teritoriji FBiH, muslimanski i hrvatski politički predstavnici su im poslušni do krajnjih mogućih granica do kojih poslušnost može da ide. I zašto bi im u takvim okolnostima davali pravo glasa u okviru Alijanse i zašto bi u takvoj situaciji sebi ograničavali mogućnosti, opcije i manevarski prostor. Sišli bi s konja na magarca u odnosima sa BiH ako bi ih primili u NATO. I još nešto, diplomatsku retoriku ne samo da ne treba shvatati bukvalno, nego je ne treba shvatati ni kao istinu. To što se tebi čini je isto kao da mislš da je kraljica Viktorija terala porobljene narode u kolonijama da glasaju za britanski parlament i imaju pravo glasa u njemu. A članice NATO imaju pravo veta što se tiče započinjanja vojnih akcija, i tebi je logično da žele da im od nekog Dodika zavisi da li će imati konsenzus u Alijansi? A s druge strane, OSBiH bi im bila tolika pomoć u nekom ratu, da bez njih ne bi mogli da pobede ni Dominikansku Republiku....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Postignut dogovor za formiranje Vijeća Ministara BiH te principi za formiranje vlasti na razini Postano: 08 kol 2019, 22:11 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Moje tvrdnje su logične, . Tebi izgledaju logične jer su u skladu sa slikom realnosti kakvom je ti opažaš ali odlučujuće činjenice upućuju na suprotan zakljuačak.Nije uopšte bitno u kontekstu diskusije a ni ove teme zašto Amerikanci insistiraju na članstvu BiH u Natou pa ni zašto podržavaju muslimansku stranu.Smisao mojih poruka jeste da se ta podrška musliamanskoj strani ne može negirati ili ignorisati bez obzira što je to jedna neprijatna okolnost,jer se na taj način srozava nivo diskusije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|