|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 79 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Pilum23
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 13:15 |
|
|
Jebeš mostove i estetiku, dao bi svaki most u BiH da nije bilo rata i da nisu stradali nevini ljudi, pride i sve vjerske objekte. Nosi i ne osvrći se. Svaki most će se srušit kad-tad, ili silom ili od starosti ili će biti uklonjen i napravljen novi. Vrijeme gradi i vrijeme razgrađuje. Stari, novi, krivi, pravi, koga briga ...
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 13:33 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 5921 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Neznam baš, jel stari ili novi, sav materijal na zemlji je star milijardama godina pa je onda i taj most.
Znam samo da mi hrvati baš volimo srušiti most.
Eno Komšić je samo marginalno hrvat pa bi i on srušio Pelješki most da mu se može.
Rušimo mostove i kad su naši.
Mostove na Savi smo srušili hrvati, čak i kad su hrvati bili s obje strane Save, poput onog koji je spajao Bosanski i Slavonski Brod, ili Županju i Orašje. A i onaj između Gunje i Brčkog, u početku rata.
Sve smo to porušili!
Nema ništa bolje nego srušit most.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 13:59 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12302 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Čemu rasprava, objekt kojim se koristi naoružana vojska je legitimna vojna meta. Razmijem Muslimane kako su ljuti jer se radi o otomanskoj ostavštini, no ne razumijem zašto ne kmeče za mostovima koje su oni izgradili i porušili 90tih.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 14:27 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 5921 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Niko Komadina je napisao/la: Čemu rasprava, objekt kojim se koristi naoružana vojska je legitimna vojna meta. Razmijem Muslimane kako su ljuti jer se radi o otomanskoj ostavštini, no ne razumijem zašto ne kmeče za mostovima koje su oni izgradili i porušili 90tih. Isto tako zašto kmeče nad lažnim brojkama koje prijavljuje Hamas za poginulu djecu od izaelskog granatiranja kao da je sto posto siguran podatak, a ne žale izraelske žrtve. Jedno je bilo u korist njihovog opstanka, kad su oni rušili mostove, a drugo im taktički nije odgovaralo. Hrvati iz BiH i izraelci su u dobrom položaju da razumiju jedni druge.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Sayeret Matkal
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 14:42 |
|
|
Ovaj most simbolizira progon kršćana i rasizam, s njega su bacani zavezani svećenici nakon što je izgrađen.
To je kao da postoji KKK most u Americi
Nadam se kako u budućnosti ide komplet u Neretvu
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 15:16 |
|
|
U pitanju je jedan od novijih mostova u gradu.
Možda obzirom na popularnost mogli bi izgraditi nizvodno još nekoliko istih i tako obogatiti turističku ponudu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1320 of 2558 - 51.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 15:40 |
|
|
Treba obnoviti stare rimske mostove. Ovog preimenovati u HVOov (ili Praljkov) most, te malo urbanizirati istočni dio grada.
Hrvatski grad, hrvatski most. Nekoć je bio simbol tuđina, u budućnosti mu naljepiti par križeva (s hrvatskim novcem je rađen) i malo oplemeniti dizajni.
Ko mezquita u Cordobi.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 15:43 |
|
|
Taj most je simbol genocida, opresije i apartheida, samim time mora bit srušen da izgradimo bolje pravednije društvo.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 16:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84039 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zanimljivo da je Krivu Ćupriju srušila poplava 2000:  Ovaj most je stariji od Starog, valjda Hajrudin vježbao.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 16:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84039 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Imota je napisao/la: Taj most je simbol genocida, opresije i apartheida, samim time mora bit srušen da izgradimo bolje pravednije društvo. Most je ono što mi odredimo da je.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 18:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Imota je napisao/la: Taj most je simbol genocida, opresije i apartheida, samim time mora bit srušen da izgradimo bolje pravednije društvo. Most je ono što mi odredimo da je. Most pali muslimane, obozavaju ga. Time nema ljepše u životu nego most srušiti i slušati kmeku muslimanskih bula.
|
|
Vrh |
|
 |
Marko80
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 19:33 |
|
|
potocnj je napisao/la: Neznam baš, jel stari ili novi, sav materijal na zemlji je star milijardama godina pa je onda i taj most. Znam samo da mi hrvati baš volimo srušiti most. Eno Komšić je samo marginalno hrvat pa bi i on srušio Pelješki most da mu se može. Rušimo mostove i kad su naši. Mostove na Savi smo srušili hrvati, čak i kad su hrvati bili s obje strane Save, poput onog koji je spajao Bosanski i Slavonski Brod, ili Županju i Orašje. A i onaj između Gunje i Brčkog, u početku rata.
Sve smo to porušili! Nema ništa bolje nego srušit most. I Maslenicki most smo srusili, pa izgradili dva nova.  Sto se tice starog mosta u Mostaru. To vise nije taj most. Tako ja to gledam. Original je original. Istog takvog mogu napraviti i u Sarajevu i to nece biti neki stari originalni most. Taj stari most u Mostaru je simbol zla, genocida nad Hrvatima koje je trajalo nekoliko stotina godina. Ne bi se cudio da su ga Hrvati gradili. Takav most ne moze napraviti obican seljak, nego strucni ljudi. Kazem most je bio lijep, ali povijesno on je simbol zla, stradanja i genocida nad Hrvatima, a ne budalastine tipa da most spaja ljude, obale i slicne pizdarije.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 19:36 |
|
|
Marko80 je napisao/la: potocnj je napisao/la: Neznam baš, jel stari ili novi, sav materijal na zemlji je star milijardama godina pa je onda i taj most. Znam samo da mi hrvati baš volimo srušiti most. Eno Komšić je samo marginalno hrvat pa bi i on srušio Pelješki most da mu se može. Rušimo mostove i kad su naši. Mostove na Savi smo srušili hrvati, čak i kad su hrvati bili s obje strane Save, poput onog koji je spajao Bosanski i Slavonski Brod, ili Županju i Orašje. A i onaj između Gunje i Brčkog, u početku rata.
Sve smo to porušili! Nema ništa bolje nego srušit most. I Maslenicki most smo srusili, pa izgradili dva nova.  Sto se tice starog mosta u Mostaru. To vise nije taj most. Tako ja to gledam. Original je original. Istog takvog mogu napraviti i u Sarajevu i to nece biti neki stari originalni most. Taj stari most u Mostaru je simbol zla, genocida nad Hrvatima koje je trajalo nekoliko stotina godina. Ne bi se cudio da su ga Hrvati gradili. Takav most ne moze napraviti obican seljak, nego strucni ljudi. Kazem most je bio lijep, ali povijesno on je simbol zla, stradanja i genocida nad Hrvatima, a ne budalastine tipa da most spaja ljude, obale i slicne pizdarije. Mislim da su graditelji iz Dubrovnika. A arhitekt je Hajrudin. U okolici, jedino Dubrovnik ima veličanstvene kamene građevine i znaju s kamenom. To nije posao za neuke ljude, niti je potrebna velika radna snaga, nego stručna. Objekt ustvari koristi jako malo materijala. Most je tanak i elegantan. Vjerojatno su Dubrovčani i inzistirali da se napravi, njima i njihovoj trgovini je najvise i trebao i nije slucajno da je takav most od čitavog Balkana napravljen bas u zaleđu Dubrovnika. Nije pravljen za lokalne stanovnike. Most je imao isključivo prometni značaj, infrastrukturni, kao danas autoceste.
|
|
Vrh |
|
 |
Marko80
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 19:37 |
|
|
novem je napisao/la: Most je estetski lijep, bez sumnje. I jeste kao građevinsko djelo nešto posebno. Ali sunitima je još više, jer je to, uz još par mostova i džamija, njihova jedina identifikacija sa stoljetnim osmanskim okupatorom. Drugo im ništa nisu ostavili, nego su ih na kraju kao roblje Austrijancima prodali. Imaju i nesto starih utvrda u USK, a sve su gradjene od hrvatskih vladara, a ne od Turaka.
|
|
Vrh |
|
 |
Pilum23
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 20:54 |
|
|
Marko80 je napisao/la: potocnj je napisao/la: Neznam baš, jel stari ili novi, sav materijal na zemlji je star milijardama godina pa je onda i taj most. Znam samo da mi hrvati baš volimo srušiti most. Eno Komšić je samo marginalno hrvat pa bi i on srušio Pelješki most da mu se može. Rušimo mostove i kad su naši. Mostove na Savi smo srušili hrvati, čak i kad su hrvati bili s obje strane Save, poput onog koji je spajao Bosanski i Slavonski Brod, ili Županju i Orašje. A i onaj između Gunje i Brčkog, u početku rata.
Sve smo to porušili! Nema ništa bolje nego srušit most. I Maslenicki most smo srusili, pa izgradili dva nova.  Sto se tice starog mosta u Mostaru. To vise nije taj most. Tako ja to gledam. Original je original. Istog takvog mogu napraviti i u Sarajevu i to nece biti neki stari originalni most. Taj stari most u Mostaru je simbol zla, genocida nad Hrvatima koje je trajalo nekoliko stotina godina. Ne bi se cudio da su ga Hrvati gradili. Takav most ne moze napraviti obican seljak, nego strucni ljudi. Kazem most je bio lijep, ali povijesno on je simbol zla, stradanja i genocida nad Hrvatima, a ne budalastine tipa da most spaja ljude, obale i slicne pizdarije. Ti si simbol loosera koji socijalnu nepravdu svog vremena koju ti prave tvoji ljudi, pokušavaš prebaciti nekom drugom. Svi ste vi pokvareni i psihijatrijski slučajevi.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 21:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Sokolić je napisao/la: Svakako triba obnovit rimski most. Hrvati pripadadu istoj civilizaciji ka' i stari Rim. Mostar je u 20. stoljeću ostao bez 2 najstarija sačuvana objekta. Oba izgubljena u ratu. Teško da delikatne strukture mogu preživjeti zonu dejstava modernog i moćnog ratnog oružja. Naprosto zakon vjerojatnosti. Djelovanja, ne dejstava.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 21:41 |
|
|
Pilum23 je napisao/la: Ti si simbol loosera koji socijalnu nepravdu svog vremena koju ti prave tvoji ljudi, pokušavaš prebaciti nekom drugom.
Svi ste vi pokvareni i psihijatrijski slučajevi.
Jedno o. Loser, ne looser. Glagol je lose (izgubiti) i pridiv loose (labav, slobodan, mek).
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 22:11 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Mostar je u 20. stoljeću ostao bez 2 najstarija sačuvana objekta. Oba izgubljena u ratu.
Teško da delikatne strukture mogu preživjeti zonu dejstava modernog i moćnog ratnog oružja. Naprosto zakon vjerojatnosti.
Djelovanja, ne dejstava. Dejstava zvuči moćnije, imam pravo koristit srbizme isto kao i anglikanizme, ako Hrvatska riječ nije dovoljno jaka. Jasno je da sam iskoristio srbizam, i da ne smatram dotičnu riječ hrvatskom.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 22:40 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Sokolić je napisao/la: Djelovanja, ne dejstava.
Dejstava zvuči moćnije, imam pravo koristit srbizme isto kao i anglikanizme, ako Hrvatska riječ nije dovoljno jaka. Jasno je da sam iskoristio srbizam, i da ne smatram dotičnu riječ hrvatskom. A vidiš meni odlično zvuči kad koristim što mekšu hrvatsku riječ da opišem moćan rezultat, taj kontrast izraza i događaja zvuči kao dodatna kvalitetna zajebancija protivnika.  To sam prvi put primijetio u hrvatskom prijevodu Alan Forda, kad se i zadnji bijednik savršeno kulturno izražava. 
1320 of 2558 - 51.6%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 23:40 |
|
|
Cijela prica oko tog mosta je promasena, legitimni vojni cilj cak i u antihrvatskom Haskom sudjenju potvrdjeno, mislim da ih to izbacivanje mosta iz presude boli vise nego ih presuda raduje.
Pokusavaju podgrijati mit i simbol ustaske agresije, ne treba im dati na znacaju, eto im taj 9. studenog da kmece oko mosta, vec sutra se sve zaboravi.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 09 stu 2023, 23:46 |
|
|
Slaba patetika, skok bez aplauza niš posebno. Očekujem barem poredane prazne stolice, ili šalice kave, lutke medvjedića, nešto.
1320 of 2558 - 51.6%
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 10 stu 2023, 00:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Slaba patetika, skok bez aplauza niš posebno. Očekujem barem poredane prazne stolice, ili šalice kave, lutke medvjedića, nešto. Medo mineri, poredani uz glavne nosače. 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 10 stu 2023, 00:54 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 10 stu 2023, 01:34 |
|
|
Imota je napisao/la: Taj most je simbol genocida, opresije i apartheida, samim time mora bit srušen da izgradimo bolje pravednije društvo. To je naš most, mi smo ga sagradili i trebamo ga rebrandirati. Par križeva po njemu će biti dobar početak.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Postoji li Stari Most? Postano: 10 stu 2023, 01:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Imota je napisao/la: Taj most je simbol genocida, opresije i apartheida, samim time mora bit srušen da izgradimo bolje pravednije društvo. Most je ono što mi odredimo da je. Upravo tako. Hrvatski grad, hrvatski most. S našim novcem je oba puta napravljen, Praljak ga je spašavao, a srušili su ga islamofašisti, lokalni ISIL, koji se iživljavao nad lokalnim pučanstvom.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|