HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 sij 2025, 02:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 584 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pravi razlog mesićeve izjave o "vojnoj intervenciji"!
PostPostano: 23 sij 2010, 13:56 

vraćanje seoskog terena bez gradova kao prirodnog gravitacijskog centra u konačnici može dovesti samo do odumiranja tog prostora na koji se neće nitko vratiti niti doseliti osima staraca da umru ili nužnih administrativaca.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 13:58 

Ministry of Sound je napisao/la:
Sad si sa tom izjavom indirektno podržao Zrikija i ostale pristaše teorije "prodaje". Klinički precizno si dokazao "motiv" za "kazneno djelo".

ni slučajno.

To je samo geostrateška analiza. Bulažnjenja o prodaji Posavine su druga stvar.

Ako kažeš da je Hrvatskoj bitnije da Dalmacija ima zaleđe nego teritorij preko rijeke, mali i strateški nebitan to ne znači da si ga prodao.

To je kupus, tako se može sve irelativizirati.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 14:00 

Inkvizitor, pa nije ni Žepče geostrateški bitno za RH? A općine D-G-G su strateški bitne samo u ratno doba i ako se ponovo probude ideje Karlovac-Karlobag. Ali i te tri ogromne općine sa ukupno 10.000 Srba nisu baš neka prijetnja RH.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 14:01 

Inkvizitor je napisao/la:
Sad si sa tom izjavom indirektno podržao Zrikija i ostale pristaše teorije "prodaje". Klinički precizno si dokazao "motiv" za "kazneno djelo".

ni slučajno.

Ako kažeš da je Hrvatskoj bitnije da Dalmacija ima zaleđe nego teritorij preko rijeke, mali i strateški nebitan to ne znači da si ga prodao.

Pa lijepo si odgovorio na pitanje "A zašto bi netko "prodao" Posavinu?" i "Zašto se u Daytonu nije žešće urgiralo za razmjenu tih teritorija?".

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 14:04 

MRSHO je napisao/la:
Inkvizitor, pa nije ni Žepče geostrateški bitno za RH? A općine D-G-G su strateški bitne samo u ratno doba i ako se ponovo probude ideje Karlovac-Karlobag. Ali i te tri ogromne općine sa ukupno 10.000 Srba nisu baš neka prijetnja RH.

ali one nisu same za sebe.
žao mi je što hrvati, vraćajući mrkonjić i šipovo nisu tražili više.
srbima je bilo najjednostavnije ostavili završke varošice i osigurati si stabilnu vezu dva dijela.
sadašnji raspored teritorija nikoga neće zadovoljiti dođe li do ikakvih daljnjih jačih pomjeranja u političkom smislu.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 14:08 

MRSHO je napisao/la:

pa to što nije geostrateški bitno to ne znači da ga treba ostaviti. Ja bi isto rado Posavinu u naše ruke. Nemam ništa protiv.

ja samo tvrdim da je davati tri skoro najveće općine u BiH za par sela, budalaština prvog reda, Ako je istina a ne vjerujem da je istina.

da sam ja odlučivao ne bi vraćao ni Mrkonjić ni Šipovo za Odžak.

jedna pušiona, pa sad i druga.

Srednja Bosna i Žepče su itekako strateški bitni. Dok god su Hrvati tamo, Bošnjama neće na pamet padati da krenu prema moru. A to im je prvi zadatak. Pustite priče o jedinstvenoj Bosni. Muslimani su davno otpisali istočnu Bosnu, u ratu još. I Bos. Krajinu. Njima je izlazak na more, prvi i jedini zadatak.

nema veze koliko ljudi tamo živi. Kao da su krajinski Srbi svojom brojnošću uzeli 91-ve trećinu Hrvatske. Nisu nego zato jer su bili na takvom teritoriju , tako raspoređenom da su to mogli, uz pomoć JNA i Srbije naravno.

Vraćati te tri općine, to je ludost. Neka su nenaseljene, oni su prirodni rezerovori, veliko bogatstvo, pogotovo šumsko a geostrateški su suvo zlato.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 14:17 

caporegime je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

srbima je bilo najjednostavnije ostavili završke varošice i osigurati si stabilnu vezu dva dijela.
sadašnji raspored teritorija nikoga neće zadovoljiti dođe li do ikakvih daljnjih jačih pomjeranja u političkom smislu.

I kakav utjecaj bi imali mi na Srbe iz tog prostora ako bi, nedaj bože, došlo ponovo do sukoba? Bili oni u hrvatskoj federalnoj jedinici ili ne, digli bi se zajedno sa ostalim Srbima, sigurno.

A što se tiče tog vraćanja u Daytonu, BRUKA! Vratili smo prostrane općine, pa privredne infrastrukture tipa Bočac, bitne cestovne komunikacije... :ucelo

pa to što nije geostrateški bitno to ne znači da ga treba ostaviti. Ja bi isto rado Posavinu u naše ruke. Nemam ništa protiv.

ja samo tvrdim da je davati tri skoro najveće općine u BiH za par sela, budalaština prvog reda, Ako je istina a ne vjerujem da je istina.

Srednja Bosna i Žepče su itekako strateški bitni. Dok god su Hrvati tamo, Bošnjama neće na pamet padati da krenu prema moru. A to im je prvi zadatak. Pustite priče o jedinstvenoj Bosni. Muslimani su davno otpisali istočnu Bosnu, u ratu još. I Bos. Krajinu. Njima je izlazak na more, prvi i jedini zadatak.

nema veze koliko ljudi tamo živi. Kao da su krajinski Srbi svojom brojnošću uzeli 91-ve trećinu Hrvatske. Nisu nego zato jer su bili na takvom teritoriju , tako raspoređenom da su to mogli, uz pomoć JNA i Srbije naravno.

Vraćati te tri općine, to je ludost. Neka su nenaseljene, oni su prirodni rezerovori, veliko bogatstvo, pogotovo šumsko a geostrateški su suvo zlato.

E to je druga priča, naravno da nema davanja tih prostora ako nema adekvatne zamjene.I ja nikad nisam bio za to da bi se davalo cijele te tri općine u zamjenu, nego prostore tih općina.

Kao što je caporegime rekao, takve smo greške napravili u Daytonu sa Mrkonjićem, Šipovom...

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 14:18 

ni slučajno.

Pa lijepo si odgovorio na pitanje "A zašto bi netko "prodao" Posavinu?" i "Zašto se u Daytonu nije žešće urgiralo za razmjenu tih teritorija?".

ja i jesam lijepo odgovorio na pitanje a to što ti čitaš kako ti paše, gle, ne mogu ja tu ništa. Ja sam bio jasan.

ja ne znam šta se u Daytonu urgiralo, ko je htio, tko nije htio, samo znam da je Posavina Srbima deset puta od veće važnosti nego Hrvatima. Jer im je jedina kopča sa maticom. Bez nje su otok/enklava osuđeni na nestanak. Zapadni dio Rs bez posavine je pušiona. I zašto bi onda sami sebi stavili omču oko vrata.

Ako se već vraćalo, ja bi zauzeo stav. Može, vratit ćemo vam Šipovo, Mrkonjić i još pride Grahovo i Glamoč pa i Drvar ali za Derventu, Brod, Odžak, Modriču i Šamac. Opet vam vraćamo četveroduplo veći teritorij.

Nećete

Onda ništa.

A ne vraćat Mrkonjić i Šipovo velike općine za onu fleku od Odžaka, jedva ga vidiš na karti.

S tim da je i ova moja opcija geostrateški pušiona ali ajde, radi naših Posavljaka pristao bi na to. Al samo zbog njih, inače ovo dole deset puta više vrijedi u svakom pogledu. Tako nijedan pametan trgovac ne bi trgovao, samo sentimentalac.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 14:24 

Dali-poklonili smo mi i Muslimanima štošta u toj Zapadnoj Bosni, a naši ginuli za te krajeve. Sramota.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 14:44 

EmilX je napisao/la:
Poznato je da je pukaničev "Nacional" politički u suglasju s Burdušem a Nacional je nažešće počeo ocrnjivanje crnogorskog predsjednika M. Đukanovića kao mafijaša iz tzv duhanske mafije kada je najavljen referendum za osamostaljenje Crne Gore.Dakle u slučaju osamostaljivanja Crne Gore, Mesić i njegova ekipa su deklarativno bili za osamostaljenje a stvarno su radili u korist velikosrpske politike. Za ocrnjivanje je korištena i emisija Nu2 gdje je onaj vojvođanski (veliko)Srbin Aca za vrijeme gostovanja Đukanovića također nastojao Đukanovića što više ocrniti. I ovaj burdušev "vic" o slanju vojske radi presjecanja koridora možda je zapravo smišljen u prvom redu u velikosrpskom interesu. Prvo Burduš bi da čuva sadašnju "daytonsku" BiH a koja je zapravo srpsko-muslimanska konfederacija. Drugo srbijanska politika sada može upirati prstom u RH kao agresivnu zemlju i treće sada su za nacionalno svjesne Hrvate nepopularne promjene ustava u RH a koje bi uvodile dvostruko pravo glasa za manjine a što bi u konačnici dovelo i do dvostrukog prava glasa i za Srbe a izbacivanje prava glasa za Hrvate izvan RH. Također će se ustavnim promjenama pokušati "regionalizirati" a ustvari federalizirati RH gdje nije nemoguće da se uvede i jedna ili dvije srpske federalne jedinice, "regije". A ako se udovolji zahtjevima istarskog IDS-a onda bi to bila konfederalizacija. Dakle ovakvim burduševim bombastičnim izjavama se pokušavaju za Hrvate izrazito negativne ustavne promjene psihološki amortizirati a te antihrvate i neojugoslavene, u koje je očito uvijek spadao i Burduš predsjednik, prikazati kao borce protiv velike Srbije!

Занимљиво размишљање, још један доказ да се политички потези могу тумачити на разне начине. Нисам склон повјеровати у овај сценаријум, али логички је веома добро повезан. Свакако је занимљиво прочитати и оваква размишљања.

Zanimljivo razmišljanje, još jedan dokaz da se politički potezi mogu tumačiti na razne načine. Nisam sklon povjerovati u ovaj scenarijum, ali logički je veoma dobro povezan. Svakako je zanimljivo pročitati i ovakva razmišljanja.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 15:40 

fleku od Odžaka

Uh, ti si spušio gadno kod mene, zbog ovog. Nismo ništa pametnije napravili od te fleke u Daytonu i žao mi je što ih nemamo više i volio bih da se ta greška ispravi.

Stajalište teritorijalne zaštite Hrvata u BiH poznatije pod hrvatska federalna jedinica ili više njih treba da primarno zadovoljava Hrvate u BiH a ne Hrvatsku, sad je valjda jasno da to nije dobar put - ajmo sad Hrvatsku riješit a vas ćemo poslije.

Isto tako ta federalna jedinica treba primarno obuhvaćati što više Hrvata a ne km2, svako ko ne misli tako molim ga da isti tren ide živjet i radit u Drvar i tek tada ću mu vjerovati u geopolitiku.

Hrvatska je velika država i prevelika u odnosu na broj stanovnika, pola nje je prazno i sad trebam za isto to se borit u BiH, niti 1 km2 kvadratni nam ne treba viška od onog koji nam treba. Ta nismo RS-ovci koji će gladovat još dvadeset godina radi pokojeg km2.

Na tragu toga je i Kreševska deklaracija u kojoj su uvaženi interesi Hrvata BiH i teritoriji koji bi trebali ući u federalnu jedinicu su oni sa hrvatskom većinom ili između njih.

U zadnjih sto godina su se promijenili ciljevi, danas je borba za ljude a ne za teritorij. Uostalom zadnje godine i pokazuju da nije dovoljno imat četvrtinu BiH, ljudi su se iseljavali kao nikad.

Stoga pričajte i trgujte s nekim drugim teritorijima a oni gdje ima Hrvata i gdje postoji mogućnost da bude su mi neusporedivo važniji od nekih gdje nije tako pa makar potonji zauzimali 10x više kvadrata.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 16:50 

I mora se znati još jedna stvar. Posavina je hrvatskoj strateški nebitna. Ona je preko prirodne prepreke, Save, ne baš prostorno velika.

kakva je to trgovina da vraćaš dvije skoro najveće općine u BiH, ili čak tri, za par sela. Koja bi budala to napravila. Ajde da je to zamjena za Derventu, Bos Brod i Modriču pa ajde.,,nego za to neko Vukosavlje i par koridorčića.

na to bi samo budala pristala.

Hrvatskoj je sto puta važnije da uz dalmatinsku granicu, tanku bez dubine, Hrvati kontroliraju pojas uz granicu nego slijepo crijevo od par sela preko Save i to tamo gdje Hrvatska ima dubinu.

jer ne zaboravite, taj teritorij nije zauzeo HVO nego HV. HV kapirate.

km2 za km2. Za sav naš prostor u posavini je dovoljan Drvar (površinski). A na tom području je živjelo puno više Hrvata nego u Drvaru, Grahovu i Glamoču skupa :zivili

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 16:51 

Slažem se sa Inkvizitorom ali vidim problem u tome što neki ovdje stvari gledaju sa pozicije interesa RH. Mislim da se toga treba okaniti. Treba gledati što je u interesu Hrvata u BiH. Općenito mislim da valja dobro razmisliti o eventualnim razmjenama teritorije sa Srbima.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 16:53 

caporegime je napisao/la:
MRSHO je napisao/la:

Pazi, mi nismo dali samo Mrkonjić i Šipovo. Mi smo pustili i Ribnik i Bočac(elektranu na jugu Banja Luke) i dio Petrovca i Drvara.
Sveskupa 5 i nešto posto, a zauzvrat dobili pola posto u Odžaku.
Dakle mi smi u Daytonu dali cca 5% BiH za ništa. Za muslimansko Sarajevo i koridor prema Goraždu?
Je*eni dogovor.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 16:57 

MRSHO je napisao/la:

Niko nije spominjao cijele 3 općine. Samo km2 koliko je potrebno za Posavinu, Komušinu, koridor prema Jajcu (s Liskavicom) i sv.Stjepan Krst. To je ugrubo općina Drvar.
Da srbi nju dobiju još uvijek ne bi izbili na granicu sa RH

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 18:14 

hercegovac1981 je napisao/la:
Slažem se sa Inkvizitorom ali vidim problem u tome što neki ovdje stvari gledaju sa pozicije interesa RH. Mislim da se toga treba okaniti. Treba gledati što je u interesu Hrvata u BiH. Općenito mislim da valja dobro razmisliti o eventualnim razmjenama teritorije sa Srbima.

ja sam apsolutno "za", da Hrvati u BiH gledaju svoje interese.

Samo ne treba zaboraviti da je sve te općine zauzela HV..kužiš.

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 18:55 

pjosip je napisao/la:
Ja nisam baš siguran da postoji nekakav drugi razlog iza Mesićeve izjave osim one da je čovjek jednostavno - idiot.

Ne bih rekao. Ja osobno mislim da je ovo za unutarpolitičku uporabu. Jer sad su stvari postavljene ovako: ako napadneš Mesića, onda ti njegovi apologeti kažu da podržavaš Dodika, odnosno podržavaš četnika protiv demokratski izabranog predsjednika RH. Pa si samim time i ti četnik, odnosno ustaša koji se slizao sa četnicima protiv antifašista. Meni je žao što su mnogi na ovo nasjeli, kao i neke druge zamke koje se stalno plasiraju sa Pantovčaka i ostalih srbokomunističkih okupljališta. Zato ne treba napadati Mesića braneći Dodika nego govoreći istinu, a to je ono što ja uvijek tamo i govorim, da mu Srbi mogu dignuti spomenik od šest metara usred Beograda, a mogu Boga mi i usred Banja Luke.
Jer, on je taj koji je optužujući Hrvatsku za agresiju na BiH relativizirao srpsku agresiju i najviše pridonio teoriji o "podjednakoj krivnji za rat" između Hrvatske i Srbije.
I sada, umjesto da se Srbima sudi kao jedinim i pravim agresorima, sada se sudi Hrvatskoj i to ne za jedan nego za dva zločinačka plana.
Prema tome sve je jasno.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 19:01 

I mora se znati još jedna stvar. Posavina je hrvatskoj strateški nebitna. Ona je preko prirodne prepreke, Save, ne baš prostorno velika.

kakva je to trgovina da vraćaš dvije skoro najveće općine u BiH, ili čak tri, za par sela. Koja bi budala to napravila. Ajde da je to zamjena za Derventu, Bos Brod i Modriču pa ajde.,,nego za to neko Vukosavlje i par koridorčića.

na to bi samo budala pristala.

Hrvatskoj je sto puta važnije da uz dalmatinsku granicu, tanku bez dubine, Hrvati kontroliraju pojas uz granicu nego slijepo crijevo od par sela preko Save i to tamo gdje Hrvatska ima dubinu.

jer ne zaboravite, taj teritorij nije zauzeo HVO nego HV. HV kapirate.

U usporedbi sa zapadnom Hercegovinom, Posavina je Hrvatskoj strateški nebitna, tu se slažem. Ipak, strateški najbitnije područje za RH u BiH je zapadna Bosna, pogotovo ovaj dio gore, gdje je nekad carevao Babo, tzv. Turska Hrvatska, znači Cazinska krajina. Ukoliko bi neprijatelj (Srbin ili Musliman, svejedno) krenuo odatle u napad na RH, to bi za RH bilo puno opasnije nego da joj se odsječe ovo sve dolje južno od Splita.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 19:07 

marasovac je napisao/la:

U usporedbi sa zapadnom Hercegovinom, Posavina je Hrvatskoj strateški nebitna, tu se slažem. Ipak, strateški najbitnije područje za RH u BiH je zapadna Bosna, pogotovo ovaj dio gore, gdje je nekad carevao Babo, tzv. Turska Hrvatska, znači Cazinska krajina. Ukoliko bi neprijatelj (Srbin ili Musliman, svejedno) krenuo odatle u napad na RH, to bi za RH bilo puno opasnije nego da joj se odsječe ovo sve dolje južno od Splita.

Pričaš kao da je Hrvatska oko Zagreba,
a hrvatskije je južno od Splita nego cijela sjeverozapadna Hrvatska.
I što se tiče Babinih to su ipak drugačiji muslimani.

Vrh

PostPostano: 23 sij 2010, 19:57 

Pa zar postoji samo geostrategija? Strateški je važno, pogotovo za buduću hrvatsku federalnu jedinicu, da Posavce, sve do jednoga privučemo na svoju stranu i približimo ih ideji te jedinice te da ohladimo odnose između Srba i Hrvata Posavine (i drugi hrvatskih prostora koji su danas u RS).

Vrh

PostPostano: 24 sij 2010, 00:44 

Ma to su ti klinci matematičari i kartografi. Pogleda kartu ispred sebe i nema sliku Ante iz Plehana ni Joze iz Johovca i njihovih obitelji koje bi se možda i vratile i radile i pravile djecu, i samim tim bi ta naša jedinica bila na dulje vrijeme učvršćena. Oni bi radije parkove prirode pod kojim stenje i sadašnja HB županija.

Najbolja trgovina je bila ta za Odžak, 60 % Hrvata se vratilo u Odžak i Domaljevac. Eto im kvadrata more neka nam vrate Komušinu i ostala naša sela. Uz povratak od 60 % to je još koji postotak više Hrvata u BiH.

A što se Hrvatske tiče nisu Zagreb i Karlovac ništa vredniji od Vukovara i Osijeka. Prema tome ne vidim u tom problem i da ne budu ova područja za trgovinu u Federaciji.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2010, 01:48 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ma to su ti klinci matematičari i kartografi. Pogleda kartu ispred sebe i nema sliku Ante iz Plehana ni Joze iz Johovca i njihovih obitelji koje bi se možda i vratile i radile i pravile djecu, i samim tim bi ta naša jedinica bila na dulje vrijeme učvršćena. Oni bi radije parkove prirode pod kojim stenje i sadašnja HB županija.

Najbolja trgovina je bila ta za Odžak, 60 % Hrvata se vratilo u Odžak i Domaljevac. Eto im kvadrata more neka nam vrate Komušinu i ostala naša sela. Uz povratak od 60 % to je još koji postotak više Hrvata u BiH.

A što se Hrvatske tiče nisu Zagreb i Karlovac ništa vredniji od Vukovara i Osijeka. Prema tome ne vidim u tom problem i da ne budu ova područja za trgovinu u Federaciji.

Bi li se ti vratio nakon 17-18 godina? Fantazije. Vratit će se (možda) jedino ljudi koji su odrasli u Posavini, a sad imaju preko 50 godina. Mladi ljudi koji bi mogli praviti djecu su 1992. imali 10-15 godina. Dakle, proveli su godine u kojima su se formirali kao osobe daleko od Posavine. Osim toga, ti si taj koji stalno govori racionalno, o prevaziđenosti nacionalnih i drugih iracionalnosti. Što ima racionalno u tome da se netko tko se školovao, završio fakultet u Zagrebu i u njemu stvorio život vraća u selo kojeg se više niti ne sjeća. Bilo bi odlično napraviti istraživanje i vidjeti koliko bi se ljudi zbilja vratilo u ta sela. Općenito, najveći advokati Posavine su obično ljudi koji nisu iz nje, nego im samo služi da pojačaju svoju argumentaciju o nekim drugim stvarima.

U konačnici, tako ćeš Hrvate iz Glamoča i Drvara (ima ih skoro 2000) osuditi na novo iseljavanje, da bi zauzvrat dobio prazna sela.

Vrh

PostPostano: 24 sij 2010, 03:08 

Kada pričamo o zamjeni da budemo jasni mjenjaju se sela za sela...

Vrh

PostPostano: 24 sij 2010, 04:22 

mateb je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:

Bi li se ti vratio nakon 17-18 godina? Fantazije. Vratit će se (možda) jedino ljudi koji su odrasli u Posavini, a sad imaju preko 50 godina. Mladi ljudi koji bi mogli praviti djecu su 1992. imali 10-15 godina. Dakle, proveli su godine u kojima su se formirali kao osobe daleko od Posavine. Osim toga, ti si taj koji stalno govori racionalno, o prevaziđenosti nacionalnih i drugih iracionalnosti. Što ima racionalno u tome da se netko tko se školovao, završio fakultet u Zagrebu i u njemu stvorio život vraća u selo kojeg se više niti ne sjeća. Bilo bi odlično napraviti istraživanje i vidjeti koliko bi se ljudi zbilja vratilo u ta sela. Općenito, najveći advokati Posavine su obično ljudi koji nisu iz nje, nego im samo služi da pojačaju svoju argumentaciju o nekim drugim stvarima.

U konačnici, tako ćeš Hrvate iz Glamoča i Drvara (ima ih skoro 2000) osuditi na novo iseljavanje, da bi zauzvrat dobio prazna sela.

Slazem se, o tom sam davno i govorio. Uz to, ako se i ne vrate u Posavinu (sto je najvjerovatnije, zbog nabrojanog gore ali i cinjenice da bi ista bila okruzena Srbima i udaljena od ostatka BiH Hrvata), kao da je nismo ni dobili.

Uz to, Glamoc je bogat prirodnim resursima i velikim potencijalom za turizam a ima nas 1/3 i za razliku od Srba nasi su ljudi tamo mladi, i veoma bitno, blizu je Livna i ostatku Hrvata, nije tako odsjecen.

Drvar i Grahovo su mislim dosta losiji po tom pitanju.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 24 sij 2010, 05:03 

Aztec je napisao/la:
mateb je napisao/la:

Slazem se, o tom sam davno i govorio. Uz to, ako se i ne vrate u Posavinu (sto je najvjerovatnije, zbog nabrojanog gore ali i cinjenice da bi ista bila okruzena Srbima i udaljena od ostatka BiH Hrvata), kao da je nismo ni dobili.

Uz to, Glamoc je bogat prirodnim resursima i velikim potencijalom za turizam a ima nas 1/3 i za razliku od Srba nasi su ljudi tamo mladi, i veoma bitno, blizu je Livna i ostatku Hrvata, nije tako odsjecen.

Drvar i Grahovo su mislim dosta losiji po tom pitanju.

Kakvi su to argumenti? Da je tako, danas bi Orašje i Odžak bili gradovi pred odumiranjem. Kakve ima veze što nisu povezani sa ostatkom Hrvata BiH (nije ni Jajce, ni Žepče, ni Usora), kada imaju RH preko Save? Ako se otvori prilika ovo treba izvesti, bez okolišanja i pametovanja o km2.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 584 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Li Zongren, Naša Kvačica, Teuton i 34 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: