|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 68 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
bonfif
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 30 ruj 2010, 16:42 |
|
|
Sto ojrova na B. Krišto stavljam , uostalom baš ispade prava dama što se nije pojavila među susjedićem i sličnima, pobogu ne priliči jednoj dami da bude u onakvom neotesanom društvu, gdje se urliče, priča o ratu, puškara, mitraljeza i sl...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 30 ruj 2010, 18:08 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25623 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
hercegovac1981 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Loši smo prognozeri i nereprezentativan uzorak, svi smo bili uvjereni (forum i internetske ankete) da će Miro Tuđman obrisat pod sa seljoberom Banditićem. Tu sam se pravo razočarao u naš narod.
E ovo mi je baš smiješno. Oprosti svi smo navijali za Miru ali da smo mu davali ovdje velike šanse i nismo. A da smo nereprezentativan uzorak, to svakako. Koliko se ja sjećam malo tko je Miri davao ozbiljne šanse. Više je to bilo tek puko sanjarenje. A što se tiče toga jesmo li reprezentativni... ovisi, naši forumaši ovdje su ipak u prosjeku malo obrazovaniji od prosječnog hrvata u BiH, a u mnogim zemljama intelektualci daju glas jednoj opciji a ostali sasvim drugima. Mada, ovaj predizborni kaos, naše neko tumaranje oko člana predsjedništva (jer za stranačke liste manje-više nema dvojbe - začepi nos i glasaj za smradove), dovoljno govori i ilustrativan je prikaz o "obezglavljenosti" našeg naroda po tom pitanju.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
japija
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 30 ruj 2010, 22:02 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: U Mostaru 30. rujna 2010. Srednjobosanska politička scena bogatija je za još jednu stranku. U Vitezu je osnovano Povjerenstvo Hrvatske stranke prava Herceg Bosne za područje Srednjobosanske županije. Osnivanju Povjerenstva nazočilo je čelništvo HSP HB na čelu s predsjednicom Vesnom Pinjuh, a za stranačkog povjerenika imenovan je dr. Boris Adašević, pedijatar u Hrvatskoj bolnici „Dr. Fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj. „Razlog za ovaj korak je nezadovoljstvo radom HSP BiH u na općinskim ali i na višim razinama, a nezadovoljstvo je iskazao veliki postotak te stranke čiji sam član i ja bio, poglavito u Vitezu gdje je do sada u HSP HB prešlo čak 90 posto članstva HSP BiH“, kazao je povjerenik dr. Boris Adašević. Prema njegovim riječima, odmah nakon izbora bit će organizirana skupština podružnice HSP HB za područje Srednjobosanske županije, a paralelno će biti pripremano osnivanje općinskih organizacija. „Ovo je važan korak u jačanju naše stranke i potvrda da smo na dobrom putu i da ćemo imati snažne podružnice i na srednjobosanskom području“, kazala je predsjednica HSP HB, Vesna Pinjuh. Prigodnim riječima dužnosnike HSP HB i članove novoizabranog Povjerenstva ove stranke za Srednjobosansku županiju, pozdravio je predsjednik Općinske organizacije HDZ-a BiH, Franjo Rajković. Predsjednica Pinjuh i dr. Adašević su nakon sastanka pozvali sve pravaše i pravaške obitelji, kojima je na srcu dobrobit Domovine i hrvatskog naroda, da iziđu na Izbore 3. listopada i glasuju za kandidatkinju HDZ-a BiH za člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto i svehrvatsku listu HDZ-a BiH koju sačinjavaju i podupiru sedam hrvatskih političkih stranaka, među kojima i Hrvatska stranka prava Herceg Bosne. Tajništvo HSP-a Herceg Bosne Gdje si našao ovaj članak?
|
|
Vrh |
|
|
kosevo
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 09:14 |
|
|
japija je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: U Mostaru 30. rujna 2010.
Srednjobosanska politička scena bogatija je za još jednu stranku. U Vitezu je osnovano Povjerenstvo Hrvatske stranke prava Herceg Bosne za područje Srednjobosanske županije. Osnivanju Povjerenstva nazočilo je čelništvo HSP HB na čelu s predsjednicom Vesnom Pinjuh, a za stranačkog povjerenika imenovan je dr. Boris Adašević, pedijatar u Hrvatskoj bolnici „Dr. Fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj. „Razlog za ovaj korak je nezadovoljstvo radom HSP BiH u na općinskim ali i na višim razinama, a nezadovoljstvo je iskazao veliki postotak te stranke čiji sam član i ja bio, poglavito u Vitezu gdje je do sada u HSP HB prešlo čak 90 posto članstva HSP BiH“, kazao je povjerenik dr. Boris Adašević. Prema njegovim riječima, odmah nakon izbora bit će organizirana skupština podružnice HSP HB za područje Srednjobosanske županije, a paralelno će biti pripremano osnivanje općinskih organizacija. „Ovo je važan korak u jačanju naše stranke i potvrda da smo na dobrom putu i da ćemo imati snažne podružnice i na srednjobosanskom području“, kazala je predsjednica HSP HB, Vesna Pinjuh. Prigodnim riječima dužnosnike HSP HB i članove novoizabranog Povjerenstva ove stranke za Srednjobosansku županiju, pozdravio je predsjednik Općinske organizacije HDZ-a BiH, Franjo Rajković. Predsjednica Pinjuh i dr. Adašević su nakon sastanka pozvali sve pravaše i pravaške obitelji, kojima je na srcu dobrobit Domovine i hrvatskog naroda, da iziđu na Izbore 3. listopada i glasuju za kandidatkinju HDZ-a BiH za člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto i svehrvatsku listu HDZ-a BiH koju sačinjavaju i podupiru sedam hrvatskih političkih stranaka, među kojima i Hrvatska stranka prava Herceg Bosne.
Tajništvo HSP-a Herceg Bosne Gdje si našao ovaj članak? Kako to covic lijepo radi usitnjava sve oko sebe da mu kasnije lakse manipulisati. I ovako ima previse strankica sa 20-tak clanova i buducih kandidata za clana predsjednistva. Vjerujem da ce se iza izbora pojaviti jos malih Hrvatskih strankica. Izgleda i mi cemo gradzansku opciju jedan Hrvat jedna stranka.
_________________ Sve je dobro kada se dobro svrši!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 09:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 10:05 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Izbori 2006 - ukupno 550.000 muslimanskih glasova za člana predsjedništva iz redova Bošnjaka + 116.000 glasova za Sejdu (recimo 90.000 Muslimana, 10.000 polutana i ostatak Srba i Hrvata).
Dakle u igri je 640.000 muslimanskih glasova + 25.000 polutana i komunjara.
Hare 275.000 glasova (blagi pad u odnosu na zadnji put) Bakir 225.000 Fahro 75.000 Sejdo 90.000???
Hrvati 170.000 glasova na prošlim izborima.
Neka Lijan opet otkine 15.000 (i 5-10 tisuća glasova multikultija), to ostavlja 155.000 glasova Hrvata.
Ako Boki ili Raguž osvoje 60%, definitivno su u igri sa oko 95.000 glasova. Da smo imali jednog kandidata, pobjeda ne bi bila upitna, a i ovako nije nemoguća misija.
Što mislite? Komsic,Hare i Izetbegovic ce imati oko 180.000 glasova.
|
|
Vrh |
|
|
Josip TG
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 10:44 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 11:03 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 11:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
OldSkul je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Loši smo prognozeri i nereprezentativan uzorak, svi smo bili uvjereni (forum i internetske ankete) da će Miro Tuđman obrisat pod sa seljoberom Banditićem. Tu sam se pravo razočarao u naš narod.
Mi neprezentativni, a VL reprezentativan? Neka uplati djelatnicima mirovinsko i zdravstveno u zaostatku ihihihi godina od Čovine kampanje. Mi nereprezentativni, a "neovisni" studentski forum reprezentativan? Oj Bože...pa mi smo uzorak ljudi koji razmišlja o izborima, a ne očekuje nikakvu protuuslugu od osvajača. Kadar omladinaca potekao iz Stožera ili Devedesetke samo su oblikovana masa koja klimoglavno nastavlja slijed velikih vođa, a sve za posliće u Elektroporivredi, Aluminiju i sl., te kasnije na nekom lijepom mjestu u stranci. Izbore dobiva kompanija koja ima više obećanja za tendere, zapošljenja i poticaje. Mi ovdje razmišljamo o nekoj dobrobiti i zato možemo na jednom listiću birati Raguža za predsjedništvo, a Franjičevića za parlament recimo ili obrnuto, Krišto i netko drugi. Nismo zaslijepljena telad, ne očekujemo povrat našeg glasa u nečemu i biramo čovjeka u hrpi gamadi. Čuj nismo reprezentativni. Nismo dio hrpe koja bira iz uvjerenja koja se zovu nepotizam i korupcija. A na tim tvojim anketama klikajućim glasuju ljudi kojima je to u opisu radnog mjesta. Pričala sam ti za frenda u ZHŽ-u koji ima ovakav posao - čitanje portala i komentiranje. I za to prima plaću od naših para. E to ti je ta anketa. Reprezentativna. Mani me te šuplje priče. Ljudi na forumu nisu reprezentativan uzorak šire populacije, dakle govorim o doslovnom značenju tog termina, a ti si mi se obratila kao da sam koristio termin "relevantan uzorak". Nismo reprezentativni jer nismo izbalansirani po godinama, spolu, lokaciji, niti političkoj orijentaciji pa mislim da odudaramo od šire populacije. Prosječan posjetitelj foruma je između 25-40 godina, muško, korisnik interneta i intenzivno prati politiku. Ima li u hrvatskom korpusu u BiH više od 5-10% koji su u skupini koja je definirana na taj način? Samim time ćeš dobiti neka rješenja i poglede koji se čine malo "elitistički", pa i u tom primjeru favoriziranje Mire Tuđmana naspram Banditića.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 12:12 |
|
|
japija je napisao/la: Ilirk@ je napisao/la: U Mostaru 30. rujna 2010. Srednjobosanska politička scena bogatija je za još jednu stranku. U Vitezu je osnovano Povjerenstvo Hrvatske stranke prava Herceg Bosne za područje Srednjobosanske županije. Osnivanju Povjerenstva nazočilo je čelništvo HSP HB na čelu s predsjednicom Vesnom Pinjuh, a za stranačkog povjerenika imenovan je dr. Boris Adašević, pedijatar u Hrvatskoj bolnici „Dr. Fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj. „Razlog za ovaj korak je nezadovoljstvo radom HSP BiH u na općinskim ali i na višim razinama, a nezadovoljstvo je iskazao veliki postotak te stranke čiji sam član i ja bio, poglavito u Vitezu gdje je do sada u HSP HB prešlo čak 90 posto članstva HSP BiH“, kazao je povjerenik dr. Boris Adašević. Prema njegovim riječima, odmah nakon izbora bit će organizirana skupština podružnice HSP HB za područje Srednjobosanske županije, a paralelno će biti pripremano osnivanje općinskih organizacija. „Ovo je važan korak u jačanju naše stranke i potvrda da smo na dobrom putu i da ćemo imati snažne podružnice i na srednjobosanskom području“, kazala je predsjednica HSP HB, Vesna Pinjuh. Prigodnim riječima dužnosnike HSP HB i članove novoizabranog Povjerenstva ove stranke za Srednjobosansku županiju, pozdravio je predsjednik Općinske organizacije HDZ-a BiH, Franjo Rajković. Predsjednica Pinjuh i dr. Adašević su nakon sastanka pozvali sve pravaše i pravaške obitelji, kojima je na srcu dobrobit Domovine i hrvatskog naroda, da iziđu na Izbore 3. listopada i glasuju za kandidatkinju HDZ-a BiH za člana Predsjedništva BiH Borjanu Krišto i svehrvatsku listu HDZ-a BiH koju sačinjavaju i podupiru sedam hrvatskih političkih stranaka, među kojima i Hrvatska stranka prava Herceg Bosne. Tajništvo HSP-a Herceg Bosne Gdje si našao ovaj članak? to mi je u opisu radnog mjesta. ja ti unaprijed znam što će se di odlučit i izglasat i tako to... i dobijam izvješća čim se otipkaju.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 12:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59771 Lokacija: DAZP HQ
|
Ooooo HDZ-u volimo te srcem svim, gdje god treba tebi tu su naši glasovi, samo tebi vjerni, samo tebi odani, ooooo HDZ-u... pjeva se na o paokara.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 01 lis 2010, 14:13 |
|
|
Glede objektivnog novinarstva...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
dzontric
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 02 lis 2010, 11:10 |
|
|
Bice to neizvjesno, u par %
|
|
Vrh |
|
|
hutt
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 02 lis 2010, 12:11 |
|
|
- SDP i SDA najviše glasova u Federaciji. - SNSD najviše u Republici Srpskoj iako slabije nego prošle izbore. - Ognjen Tadić ima šanse protiv Dodika, ali mislim da će Dodik pobijediti, isto kao dvoboj Ivanić i Radmanović. Što se mene tiče, u našem kantonu (HNK) dati ću glas HDZ90, Raguža za predsjednika, a na Federalnom i BiH nivou još nisam odlučio, pogledat ću listu sutra. Tu neću ni za HDZ ni za HDZ90. Kakav je narod u BiH, u predsjedništvu će vjerojatno biti opet isti, Silajdžić, Radmanović i Komšić.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 03 lis 2010, 13:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nismo uračunali potencijalnih 5-10.000 glasova federalnih Srba za Borjanu, ako SNSD ima disciplinirano glasačko tijelo, pa doista poslušaju :)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 03 lis 2010, 14:04 |
|
|
Mislim da je Sejdina pobjeda zacementirana. Džihosima je sad najpreče da podvale Hrvatima ( Haris, Bakir ili sandžaklija pa njima je svejedno, to im je zagrantirano) a vadit će se na onu mahalašku spiku..nema ba veze koje je ćojek nacije mi glasamo ba za poštenog koji voli Bosnu..ha ja.
Da smo imali jednog kandidata onda možda ali onda bi se i jaranska mašinerija još više ujedinila..
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 03 lis 2010, 14:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59771 Lokacija: DAZP HQ
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nismo uračunali potencijalnih 5-10.000 glasova federalnih Srba za Borjanu, ako SNSD ima disciplinirano glasačko tijelo, pa doista poslušaju :) razmišljao sam o tome i ne vjerujem u taj rasplet. ono tamo nisu Srbi, nego najgori četnici koji postoje na zemlji, i da takvi glasaju za HDZ.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Predsjednički izbori - prognoze i matematika Postano: 03 lis 2010, 14:11 |
|
|
Radmanović-Silajdžić-Komšić... jbg.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|