|
|
Stranica: 10/24.
|
[ 580 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Tuta
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 17 pro 2015, 23:24 |
|
|
Izdvajanja pojedinačnih općina ne smije biti, jer toj priči ne će bit kraja.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 17 pro 2015, 23:25 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41447 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
A prijedloga i uštede za bošnjačke uhljebe od 5 bošnjačkih kantona ukinuli bi jednu neodrživu a ukinuli bi 3 hrvatske i jednu miješanu i pripojili bošnjačkoj, jel vi mislite da je netko lud. Ako se hoće ušteda i2 ili max 3 županije/regije i to je puno za ovu nakaradu.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 17 pro 2015, 23:27 |
|
|
Zašto bi Hrvate zanimao koridoir iz Bošnjakistana prema UNK? Kupres je većinski hrvatski, i Hrvati imaju više koristi u tom pogledu u zadržavanju statusa quo, nego od ovakvog uređenja po Nebuli. Ne drži vode.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 17 pro 2015, 23:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41447 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Uhljebi u Zenici, Tuzli, Bihaću bi ostali a Hrvati u Širokom, Livnu, Orašju ostaju bez posla, baš ekonomski plan bez etničke pozadine kao i dosadašnja podijela finacija u FBiH. Hrvati ni slučajnu ne trebaju dati županije ili ujedinjenje i okrupnjivanje i jačanje hrvatskih županija ili ostajanje na daytonskom uređenju.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Amidza
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 17 pro 2015, 23:45 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Vi bi pri ovim prekompozicijama da se yebete a da vam ne ude. Ali zalud, mora uci obrezani. 
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 01:21 |
|
|
Amidza je napisao/la: Vi bi pri ovim prekompozicijama da se yebete a da vam ne ude. Ali zalud, mora uci obrezani.  Evo, ja bi da se ne jebemo, a iznio sam i način kako da nikome ne uđe. Naši političari mogu bolje od mene. Koridora biti ne će... Đe je sad drug Mesić, niđe ga ne bilo?!
|
|
Vrh |
|
 |
Amidza
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 01:37 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Tuta je napisao/la: Amidza je napisao/la: Vi bi pri ovim prekompozicijama da se yebete a da vam ne ude. Ali zalud, mora uci obrezani.  Evo, ja bi da se ne jebemo, a iznio sam i način kako da nikome ne uđe. Naši političari mogu bolje od mene. Koridora biti ne će... Đe je sad drug Mesić, niđe ga ne bilo?! Znam Tutane, samo malo zezam ovog darama histericnog. Tvoj prijedlog mi je najrealniji i slazem se s njim. Realan, s tobom bi se dalo nesto dogovoriti. A s megalomanima poput cehe, tesko.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 03:15 |
|
|
Ovo je sve grickanje bez smisla. Dayton je učinio najveću bezobraštinu kad su Srbi bili na 44-45%, a tako su i trebali ostati, nego je učinjeno da im se- o, ironije- još poklanja do 49%, a kasnije Hrvati istjeruju iz Glamoča i Drvara.
Nie im se uopće trebalo vratiti ni Šipovo ni Mrkonjić grad.
Da se htjelo iole korektno, uzelo bi se:
* postotak stanovništva * zemljište koje pokriva * prirodni resursi i gradovi * povijesno i prometno važne veze
i onda bi, zbrajanjem ili oduzimanjem, Srbi došli na 40-45%, Bošnjaci na 35-40%, a Hrvati na 20%. To bi bilo najmanje nekorektno rješenje. A ovdje se ne može ništa napraviti uz cincarska prebijanja po općinama.
Što god da se ustanovi- osim raspada, koji onda po automatizmu rješava- nikakvih miješanih općina, to samo vodi do nadmetanja i zle krvi. BH može opstati jedino kao konfederacija Bantustana.
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 11:58 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 01:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
Podjela 49%-51% je dogovorena mnogo pre Dejtona,mozda negde krajem 1994 Pre Dejtona odrzani su pregovori u Zenevi negde u ljeto 1995 kojim su dogovoreni i potpisani osnovni principi za Dejton a to je bilo podjela BIH na 2 entiteta 49% - 51% Tudjman je isto obecao i potpisao u dejtonu Konavle da ustupi RS i BIH ali od toga se odustalo u provedbi
Hrvatski problem nije Dejton vec Vasinktonski sporazum Treba traziti Vasinkton 2 gde bi se federacija podjelila na 2 fedralne jedinice hrvatsku i muslimansku
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 12:16 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: @Nebula; Glamoč ti je bliži Zenici nego Bihaću. Nije cestovno. Jer da bi iz Glamoča došao do Zenice moraš ići na Livno što produžava put. Otvori neku stranicu koja se time bavi pa ćeš vidjeti da je autom Glamoču bliži Bihać nego Zenica. Dakle granice kantona bi ovisile o cestogradnji? Ima veze ako je negdje planinska cesta, a negdje AC ?  : Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Općine su autonomne. Ili misliš da je forma bitnija od stvarnosti ? To su općine kao i sve druge. Nijednim aktom nije definisano da su "autonomne". Znaš li ti uopšte šta znači izraz "autonoman"? Ako imaju neke povlastice po pitanju školstva ne znači da su autonomne. Zakoni ZDK važe u njima jednako kao i u drugim opštinama ZDK. Ne. One same sebi kreiraju školstvo, a imaju autonomiju i u nekim drugim stvarima. Dakle, autonomne su. Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Što se Prozora tiče, naravna da je i on unutra. Ako se kaže "sve južno od Prozora" to je onda južno od Prozora. Inače bi se reklo "sve južno od G.Vakufa" valjda? Ne. Sve južno od Prozora, uključuje i Prozor. Sve južno i zapadno od Prozora je zapadna Hercegovina, a sve južno od Prozora je Hercegovina. Dio koji drže Srbi se ne uključuje. Ili misliš da je Alija išao pričati gluposti? Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Onda je Izetbegović dao drugu ponudu, a sve južno od Prozora? A to je cijeli HNŽ. Znaš li ti čitati? Lijepo ti piše: Citat: Drugi put bilo je to svega tjedan dana nakon prve ponude, koju sam opisao. Alija Izetbegovic je tada ponovio: "Jeste li spremni za ono južno od Prozora?", a za Mostar je takoder važilo da bi prema tome prijedlogu bio podijeljen na istocni i zapadni, po Neretvi. I ja ti kažem da izjava nije točna. Granić je političar. Uzmi Tuđmanove transkripte, možeš ih posuditi u bilo kojoj knjižnici, tamo je točan prijepis tuđmanove izjave. Ne shvaćam što ti nije jasno. Nebula je napisao/la: Pa stvarno ne razumijem kako se možeš toliko blamirati? Ja ili ti? Fino sam ti napisao da Granić (ili BH dani, nebitno), laže. Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Srbi jesu držali Kupres, ali hrvatsko-srpska granica tu uopće nije dirala Izetbegovića, tako da je DGG tu realna situacija. Stvarno si čudan lik. Najblaže rečeno. U onome što je Alija nudio nije bilo Kupresa i DGG a da je bilo možda bi Franjo pristao jer je to duplo više teritorije. Naravno da u tom trenutku ni jedan ni drugi nisu mogli pomisliti da će kasnije sve to Srbi izgubiti. Jedna je stvar kad Franjo razmišlja hoće li prihvatiti zapadnu Hercegovinu a sasvim bi drugo bilo da je razmišljao hoće li prihvatiti duplo više od zapadne Hercegovine što bi bila solidna zaleđina za Split. Ne. Poanta Tuđmanovog odbijanja je Vitez, a ne pustopoljine DGGa. Misliš da bi prihvatio da je dobio selendru tipa Gacko? Daj pročitaj Transkripte. Nebula je napisao/la: Sve u svemu, Franji od strane Alije nikad nije nuđena cijela opština Mostar, Stolac, Počitelj, Neum, Prozor, Kupres, DGG. Zato nemoj da lažeš kada svi mogu otvoriti link i vidjeti da lažeš. http://www.pcnen.com/portal/2005/11/08/ ... djelu-bih/Izetbegovic nudi da Hrvatima pripadne sve ispod Prozora. Tudjman je kratko razmislio, pogledao me i rekao odlucno: “Ne.” I tko onda laže?
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 12:24 |
|
|
Pantagana je napisao/la: oni se bune na HBŽ+ ZHŽ, šta onda dalje imamo pričat, nema tu dogovora niti će ga ikad bit Ma seru. A da stvar bude bolja, postoji sve crno na bijelom. @Tuta, ovisi. U nešto se ulazi da nam bude bolje. Ovako... Samo smanjit izdvajanja županija u zajedničku kasu. @Hrobatos, da. Osim što bi nama trebao malo veći postotak. Pazi Posavina i ova sela uz granicu su 1-2%.... @Nosferatu, je dogovoreno, ali je lagano moglo biti i prekršeno. Milošević je nudio 5% za Brčko, a Ameri su se na početku i pravili blesavi i Izetbegoviću obećali brda i doline (Prijedor, Doboj...) za potpis. Na kraju im se to obilo o glavu, pa ih je Tuđman s Mrkonjićem morao izvlačit. Dalje, da. Nema smisla dirati Dayton dok na grbači sjedi "zelembać". A washington je ionako prekršen u većini svojih stavaka... Kasnije se mi s vama lako dogovorimo.
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 12:29 |
|
|
Evo ponovo analiziram rezultate opcih izbora 2006,2010 i 2014 u SBK i HNK Mnogo je tesko stanje za Hrvate Hrvatatske stranke iz izbora u izbore osvajaju sve manje poslanickih mjesta u skupstini SBK i HNK SBK tu muslimani cine vecinu poslanika od 19 prema 11 i suvereno vladaju SBK 2006 je bio odnos poslanika 17-13 kao i 2010 Sto se tice HNK 2006 Hrvatske stranke su imale 16 poslanika a muslimanske 14 stim da je jednoj hrvatskoj stranki malo trebalo da predje cenzus 2010 je odnos bio 15-15 2014 muslimanske stranke imaju 16 poslanika a hrvatske 14 Neko je rekao da za suvereno vladanje HNK treba imati 18 poslanika to znaci ako se ovaj trend nastavi da ce 2022 god muslimani suvereno vladati i HNK Rezultati opcih izbora 2006 https://www.izbori.ba/rezultati/konacni ... /index.htm2010 https://www.izbori.ba/Finalni2010/Final ... fault.aspx2014 https://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/session.aspx
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 12:32 |
|
|
Inače je off topic, ali samo da se osvrnem na muslimansko krivotvorenje povijesti (nije prvo, pa nije ni pretjerano bitno, no opet); 1. Ponudu o zapadnoj Hercegovini je prvu iznio Milošević. Nosite vi taj kraj, te općine uz granicu gdje ste 100% većina, nama ne trebaju. 2. Dalje ponavljanje te ponude, točno prokazuje Izetbegovića. On bi mastio brkove na ostacima. 3. Krivotvorenje proširene ponude (poput ove izjave u BH danima), služi za dnevnopolitičku upotrebu (mi se nikad ne bi odrekli Muslimana Hercegovine) itd. Te potpirivanje muslimanske megalomanije u konačnici može dovesti samo do uzaludnih slučajeva (primjer Nebula) i kočenja bilo kakvih promjena.
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 12:56 |
|
|
Gledo sam malo odnos u parlementu federacije od 96 poslanika Hrvati samo 14 a muslimani 82 Jos mi nije jasno kako se biraju poslanici doma naroda ali vidim da od 17 hrvatskih delegata 3 su delegirale muslimanske stranke cak vidim da tamo ima muslimanskih imena koji su se vjerovatno izjasnili kao hrvati po nacionalnosti ako se ne varam potrebne su dve trecine kako bi odluka prosla ali opet bilo bi zanimljivo cuti kako se delegiraju delegati u dom naroda federacije.....
|
|
Vrh |
|
 |
nosferatu
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 13:04 |
|
|
Hrvati u federaciji su u vecem sranju nego sto sam ja mislio. Sada mi je jasno kako se birraju delegati u dom naroda http://forum.klix.ba/dom-naroda-fbih-t80772.htmlMuslimanske stranke poput DF ili SDP a mogla bi i SDA ili SBB mogu komotno delegirati nekoliko svojih hrvata pod navodnicima ako zele..Jasno je ko dan da muslimani imaju suverenu vlast nad federacijom a polako preuzmaju SBK i HNK itd Ne vjerujem da ce zeljeti bilo sta da mjenjaju osim ako im se ne zavrnu ruke
|
|
Vrh |
|
 |
Ostrožac
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 13:16 |
|
|
Način podjele će nas više posvađati s njima nego da nema podjele i zato lijepo svakom ono što je unio u Federaciju svojom vojničkom čizmom i mir.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 13:38 |
|
|
Ostrožac je napisao/la: .. zato lijepo svakom ono što je unio u Federaciju svojom vojničkom čizmom i mir. Da,kad bi naša politika imala čiste račune sa muslimanskom,ispetljali su ínterese poput kravljih crijeva.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 16:26 |
|
|
Ceha je napisao/la: Dakle granice kantona bi ovisile o cestogradnji? Ima veze ako je negdje planinska cesta, a negdje AC ?  : Cilj je da čovjek iz Glamoča što je brže moguće dođe do centra svog kantona kako bi sredio neku dokumentaciju koja mu treba na primjer. Ili bilo šta drugo administrativno. A pošto ljudi ne mogu letiti onda se gleda šta mu je najbliže ako ide autom. Kad ljudima narastu krila onda možemo promjeniti granice po principu šta je bliže vazdušnom linijom. Ali sada dok još nemamo krila moraćemo autom. Žalim slučaj. Ceha je napisao/la: I ja ti kažem da izjava nije točna. Granić je političar.
Fino sam ti napisao da Granić (ili BH dani, nebitno), laže.
Krivotvorenje proširene ponude (poput ove izjave u BH danima), služi za dnevnopolitičku upotrebu  Pa ti si koristio taj link BH dana na drugom forumu: http://www.forum.hr/showthread.php?p=48581943Ceha je napisao/la: Ne. Poanta Tuđmanovog odbijanja je Vitez, a ne pustopoljine DGGa. Pa ako su pustopoljine zašto je onda problem da pripadnu Bošnjacima? Nama trebaju radi kontinuiteta teritorije a vama ne trebaju nizašto. A naseljeno Srbima svakako. Ceha je napisao/la: http://www.pcnen.com/portal/2005/11/08/mate-granic-izetbegovic-nudio-tudjmanu-podjelu-bih/
Izetbegovic nudi da Hrvatima pripadne sve ispod Prozora. Tudjman je kratko razmislio, pogledao me i rekao odlucno: “Ne.”
I tko onda laže? Pa to je ista ona izjava samo manje detaljna. U BH danima je još precizirao da je i u drugoj ponudi istočna obala Neretve bila van ponude. U toj gore izjavi samo nije to precizirao. Nikola kaže Josipu: Bio sam prošle sedmice u Dubrovniku. Bilo mi je lijepo. Nikola zatim kaže Marku: Bio sam prošle sedmice u Dubrovniku. Da li je Nikola lagao Josipu ili Marku? 
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 16:34 |
|
|
I link vrijedi. Za 1. tvrdnju. Ne i za drugu. Al baš sam se nasmijao na tvoje bisere prije 2 godine  Tebi je fakat Bosna do Beča? Pročitaj transkripte. Drugi puta je Izetbegović povećao ponudu.
|
|
Vrh |
|
 |
useless
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 17:35 |
|
|
Nebula je napisao/la: Cilj je da čovjek iz Glamoča što je brže moguće dođe do centra svog kantona kako bi sredio neku dokumentaciju koja mu treba na primjer. Ili bilo šta drugo administrativno. A pošto ljudi ne mogu letiti onda se gleda šta mu je najbliže ako ide autom. Kad ljudima narastu krila onda možemo promjeniti granice po principu šta je bliže vazdušnom linijom. Ali sada dok još nemamo krila moraćemo autom. Žalim slučaj.
Zivimo u informatickom dobu. Ovom problemu se treba pristupat bazama podataka i web aplikacijama, ne prekrajanjem granica radi boljeg prometnog pristupa. Zar nije poanta svega efikasna uprava?
|
|
Vrh |
|
 |
Pantagana
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 19:49 |
|
|
nosferatu je napisao/la: Hrvati u federaciji su u vecem sranju nego sto sam ja mislio. Sada mi je jasno kako se birraju delegati u dom naroda http://forum.klix.ba/dom-naroda-fbih-t80772.htmlMuslimanske stranke poput DF ili SDP a mogla bi i SDA ili SBB mogu komotno delegirati nekoliko svojih hrvata pod navodnicima ako zele..Jasno je ko dan da muslimani imaju suverenu vlast nad federacijom a polako preuzmaju SBK i HNK itd Ne vjerujem da ce zeljeti bilo sta da mjenjaju osim ako im se ne zavrnu ruke otkad nema dudua i robbija sa njihovim demografskim prognozama i hrvatskim donjim vakufom i ja padam pod utjecaj takvog razmišljanja 
|
|
Vrh |
|
 |
KiM
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 22:04 |
|
|
Ta dva decaka su pravo blago. Kako znaju lepo reci i ubediti sagovornika. Odlicni PR i SPIN doktori. Zagrebackog sveucilista.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 18 pro 2015, 22:06 |
|
|
Meni ova Nebulina zvuci pravo logicno. Ali nije ni Cehina losa iskren da budem.
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 19 pro 2015, 00:12 |
|
|
nosferatu je napisao/la: Gledo sam malo odnos u parlementu federacije od 96 poslanika Hrvati samo 14 a muslimani 82 Jos mi nije jasno kako se biraju poslanici doma naroda ali vidim da od 17 hrvatskih delegata 3 su delegirale muslimanske stranke cak vidim da tamo ima muslimanskih imena koji su se vjerovatno izjasnili kao hrvati po nacionalnosti ako se ne varam potrebne su dve trecine kako bi odluka prosla ali opet bilo bi zanimljivo cuti kako se delegiraju delegati u dom naroda federacije..... Skupštine kantona biraju delegate u Dom naroda PFBiH... E sad, ovisi po kantonu koliko izaslanika šalju. To možeš nać, ne znam točno. Ali imaš situaciju đe Posavski kanton, đe živi, šta ja znam - 20 iljada Hrvata, šalje jednog izaslanika, a Bosansko-podrinjski kanton isto toliko, a tamo živi 10ak Hrvata, ako i toliko.
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Prijedlog o ujedinjenjima županija/kantona Postano: 19 pro 2015, 00:15 |
|
|
Bidne li se izdvajo Kupres, bit će to skupa općina...
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 44 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|