|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 123 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 02:26 |
|
|
Ovo Srba što znam odatle kažu za sebe da su Krajišnici, ponekad iskoriste Srbin iz Hrvatske, a ponekad regionalno - Dalmatinac, Kordunaš, Slavonac, Ličanin...
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 08:27 |
|
|
To bosanac nikako zaživit, u Hrvatskoj ih i tvrda ljevica zove muslimanima, nekako je jednostavnije da se razumi o kome pričamo
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 09:35 |
|
|
Kakvo forsiranje, to isto da kažeš forsiraju se termini sunce, zrak, trava, nebo. E sad što se vama ne sviđa to što se za sve pa i u susjednim državama Bosanci a ne nekakvi ''srbi'' i ''hrvati'' to je druga stvar
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 09:40 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Kakvo forsiranje, to isto da kažeš forsiraju se termini sunce, zrak, trava, nebo. E sad što se vama ne sviđa to što se za sve pa i u susjednim državama Bosanci a ne nekakvi ''srbi'' i ''hrvati'' to je druga stvar Ne znam kako je na muslimanskom jeziku, u hrvatskom to je regionalna odrednica kao dalmatinac ili slavonac.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 09:46 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25560 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
mirusvijetu je napisao/la: Kakvo forsiranje, to isto da kažeš forsiraju se termini sunce, zrak, trava, nebo. E sad što se vama ne sviđa to što se za sve pa i u susjednim državama Bosanci a ne nekakvi ''srbi'' i ''hrvati'' to je druga stvar Ja bijo kod svog jarana Sakiba u Splitu i on meni kaže da svi Hrvati u Hrvatskoj ove naše katolike ni ne smatraju Hrvatima već Bosančerosima. Jooj,sjedimo ja i on i još neki i smijemo se kako su glupi i nikako da shvate da ih nikad neće u Hrvatskoj prihvatiti kao nekakve Hrvate. Al, hajd ti to njima objasni.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 10:03 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37718 Lokacija: Gl. grad regije
|
Medijska kotlina što god je pokušala propagirat nije uspjelo ni kod kog osim kod muslića samih. Žive u svom muslilendu u kojem je sve kako treba.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 10:05 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Medijska kotlina što god je pokušala propagirat nije uspjelo ni kod kog osim kod muslića samih. Žive u svom muslilendu u kojem je sve kako treba. Pa slabo se i kod njih uvatilo. PA obiĆni mali mujo još govori musliman kad oće precizirat na koga misli.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 26 srp 2023, 19:34 |
|
|
Najveći promotor termina Bosanac u novije vrijeme postade crnogorac Suad Kurtćehajić.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 09:42 |
|
|
Eminencija je napisao/la: U hrvatskoj imamo lokalne srbe koji nedaju rec da su dalmatinci i slicno. Nismo mi dalmatini mi smo srbi,katolici su dalmatinci Nije lijepo lagati,čak nije ni katolički. https://youtu.be/nRbo9YKZUxw
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 09:45 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Eminencija je napisao/la: U hrvatskoj imamo lokalne srbe koji nedaju rec da su dalmatinci i slicno. Nismo mi dalmatini mi smo srbi,katolici su dalmatinci Nije lijepo lagati,čak nije ni katolički. https://youtu.be/nRbo9YKZUxw¸ Krvi ti šta je ovo Dalmatinci koji pivaju u nekom muslimanskom melosu
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 09:52 |
|
|
Imota je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Nije lijepo lagati,čak nije ni katolički. https://youtu.be/nRbo9YKZUxw¸ Krvi ti šta je ovo Dalmatinci koji pivaju u nekom muslimanskom melosu Sorry,al ne mogu pjevat u zagorskom melosu.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 09:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 09:57 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Imota je napisao/la: ¸ Krvi ti šta je ovo Dalmatinci koji pivaju u nekom muslimanskom melosu Sorry,al ne mogu pjevat u zagorskom melosu. Hahah sve 5 al ovo je tako bizarno. Da moraš pogađat čija je to pisma prije bi spomenio mongoliju nego dalmaciju Ovo je baš anti dalmacija Zvuči ko nešto iz bosne il iz šumadije.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 09:58 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Fakat je za upucat se... Groktanje. https://www.zabranjeni.url/naslovnica/kako ... ti-3932277Lijep je Žegar, meni se baš svidio, znaju Srbovi gdje valja... Junuze kad ćemo do slapova Krke i kudinog mosta da uživaš u ljepotama ?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 10:00 |
|
|
Imota je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Sorry,al ne mogu pjevat u zagorskom melosu. Hahah sve 5 al ovo je tako bizarno. Da moraš pogađat čija je to pisma prije bi spomenio mongoliju nego dalmaciju Ovo je baš anti dalmacija Zvuči ko nešto iz bosne il iz šumadije. Ma dobro ok,nije sad bitan melos.Osvrno sam se na laž da Srbi iz Dalmacije sebe ne nazivaju Dalmatincima.Laž na kvadrat.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 10:05 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Fakat je za upucat se... Groktanje. https://www.zabranjeni.url/naslovnica/kako ... ti-3932277Lijep je Žegar, meni se baš svidio, znaju Srbovi gdje valja... Junuze kad ćemo do slapova Krke i kudinog mosta da uživaš u ljepotama ? Hoćeš fotke? Bio sam više puta. Već sam govorio da više volim malo dalje od samog mora bit nego samu obalu. Neki dan sam bio na izvoru Zrmanje dolje blizu. Žegar ima vegetaciju, rječicu, dosta je hladniji od obale. Mir i tišina. Baš mi je sjeo. Slapovi Krke su sad već prekomercijalizirani, ljeti. Treba ići izvan sezone, bio sam par puta ali imam želju baš bajkom proći sve. A Kudin most je isto vrlo zanimljiva lokacija za posjetit. Nije mi jasno to ime Kudo? Je li to neki nadimak za neko srpsko ime? Nikad ga nigdje drugo nisam čuo.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 10:25 |
|
|
Priznajte da vas ''vaši'' u srbiji i hrvatskoj oslovljavaju sa ''đesi bosanac''
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 10:43 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Priznajte da vas ''vaši'' u srbiji i hrvatskoj oslovljavaju sa ''đesi bosanac'' Ja sam sebe oslovljavam. Ne znam kud se vi Turci gurate u Bosnu. Već smo vam objašnjavali da vam je bolje bilo probat sa Crnom Gorom. Još malo kad skužite da ne kontrolirate cm2 u BiH prestat ćete bit i Bošnjaci i Bosanci, smislit ćete neki novi identitet...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 10:54 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38976 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Priznaj da i tebe na Zapadu oslovljavaju s Bosnian Muslim.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 10:59 |
|
|
Kako je bošnjak na engleskom- bosniak? Koje su to rečenične konstrukcije baš će se neko na zapadu s tim zajebavat, baaZnian muslim it is
|
|
Vrh |
|
|
nesorta
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 11:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Baš, recimo sve više čujem Livno i Kupres, u Hercegovini. Neznam za Kuprešake ali Livnjaci vjerovao ili ne, misle da je biti Hercegovac bolje i naprednije, pogotovo jedinke iskompleksiranije i od boga uskraćene prilikom dijeljenja pameti. Al mislim da ovi pravi Hercegovci ipak znaju da nisu njihovo pleme.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 11:23 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Junuze kad ćemo do slapova Krke i kudinog mosta da uživaš u ljepotama ? Hoćeš fotke? Bio sam više puta. Već sam govorio da više volim malo dalje od samog mora bit nego samu obalu. Neki dan sam bio na izvoru Zrmanje dolje blizu. Žegar ima vegetaciju, rječicu, dosta je hladniji od obale. Mir i tišina. Baš mi je sjeo. Slapovi Krke su sad već prekomercijalizirani, ljeti. Treba ići izvan sezone, bio sam par puta ali imam želju baš bajkom proći sve. A Kudin most je isto vrlo zanimljiva lokacija za posjetit. Nije mi jasno to ime Kudo? Je li to neki nadimak za neko srpsko ime? Nikad ga nigdje drugo nisam čuo. Ajde okači koju fotku.Ne znam zašto se zove kudin most. Imaš i sela kod Benkovca Atlagića Kula,Islam Grčki,Islam Latinski,isto neobični nazivi.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 13:41 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Priznajte da vas ''vaši'' u srbiji i hrvatskoj oslovljavaju sa ''đesi bosanac'' Ja sam sebe oslovljavam. Ne znam kud se vi Turci gurate u Bosnu. Već smo vam objašnjavali da vam je bolje bilo probat sa Crnom Gorom. Još malo kad skužite da ne kontrolirate cm2 u BiH prestat ćete bit i Bošnjaci i Bosanci, smislit ćete neki novi identitet... Ne kuži on da i Dalmatinca zovu Dalmatinac, Slavonca zovu Slavonac, Ličanina zovu Ličanin i tako dalje, i tako bliže.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 14:59 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Kakvo forsiranje, to isto da kažeš forsiraju se termini sunce, zrak, trava, nebo. E sad što se vama ne sviđa to što se za sve pa i u susjednim državama Bosanci a ne nekakvi ''srbi'' i ''hrvati'' to je druga stvar Na popisu ste vi svoje "bosanstvo" znamo kako dokazali. Zakopali ste ga kao kakvu lešinu.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Primjetili forsiranje termina "Bosanac" u muslimanskim medijima? Postano: 27 srp 2023, 15:05 |
|
|
novem je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Kakvo forsiranje, to isto da kažeš forsiraju se termini sunce, zrak, trava, nebo. E sad što se vama ne sviđa to što se za sve pa i u susjednim državama Bosanci a ne nekakvi ''srbi'' i ''hrvati'' to je druga stvar Na popisu ste vi svoje "bosanstvo" znamo kako dokazali. Zakopali ste ga kao kakvu lešinu. Bosanstvo i bošnjaštvo su ista stvar. Dva naziva, jedan savremeniji a drugi više historijski ali u suštini isto.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Patriota i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|