|
|
Stranica: 2/6.
|
[ 137 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Th1950
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:38 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 5678 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Svarog je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Nije to ni 95 bilo nego vukojebine like mrkonjić grada i Drvara pa su momci jurišali ko spartanci . Odyebi malo sa takvim ''poređenjima'' , definitivno nisu odgovarajuća trenutku. samo govorim da se nismo ni 90-tih borili u Istri ZG i obali . Slažem se , pretjera sam s mrkonjićem .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:39 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1800 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
K..M je napisao/la: Doci ce iz kaznjenicke bojne, robijasi, banditi, secikese...da se sto ukrade, siluje, malo ubija nekaznjeno, tko na safariju.
Vikend Rambovi........nitko normalan NE zeli dat zivot, dio tjela, zdravlje, psihu za netku "Bazniju"....nije to Istra, obala, Zg.
Tisucu je plafon. Istarska županija je u odnosu na ostale županije imala najveći postotni odaziv za javljanje u redove razvrstane pričuve prije 3 godine (4. pješačka pukovnija Pula). ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:46 |
|
|
Siguran sam da za opciju 1000-5000 nije glasao ni jedan Hrvat osim Lasice .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:46 |
|
|
A lasica ima najesktremnije zahtjeve .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:50 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Više bi to bilo jer imaš bar 300 000 Hrvata direktno iz HB u RH a šta su povezani porijeklom bar još 300 000 . Jeee, svi smo iz HB...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:51 |
|
|
Bome 60 posto Kaštila su iz HB .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:53 |
|
|
Th1950 je napisao/la: A lasica ima najesktremnije zahtjeve . Gledao sam snage HVO iz 90-ih kao i broj dragovoljaca, po meni je 2-3k realan broj koji bi se mogao očekivati. Bolje je biti realističan i prema tome se ravnati nego praviti megalomanske planove koji ne drže vodu. Uotalom, ne planiramo napad već samo obranu. Oko 15k ljudi je dosta za obranu HB
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:58 |
|
|
weasel je napisao/la: Th1950 je napisao/la: A lasica ima najesktremnije zahtjeve . Gledao sam snage HVO iz 90-ih kao i broj dragovoljaca, po meni je 2-3k realan broj koji bi se mogao očekivati. Bolje je biti realističan i prema tome se ravnati nego praviti megalomanske planove koji ne drže vodu. Uotalom, ne planiramo napad već samo obranu. Oko 15k ljudi je dosta za obranu HB15 000 ljudi bi moglo pokrit 1/3 crte iz 93 . 15 000 ljudi bi moralo bit angažirano samo za SB , oko Hrvatske SB imaš Zenicu i Sarajevo sa dosta manje srba na brdima . Minimalno 20 000 ljudi bi bilo iz HB mobilizirano . ako ćete dolazit 2-3 000 ne trebate ni dolazit .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 17:59 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Bome 60 posto Kaštila su iz HB . Ti očito voliš lupat podatke koji veze s vezon nemaju.. Da ima Hercegbosanaca na svakon koraku ima, ali kakvih crnih 60%..? ![smajl052 :smajl052](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl052.gif) Većina u Kaštelima nisu fetivi, ali jesu Dalmatinci.. Nego reci mi jel bi ti iz Spalata iša u boj za HB?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:02 |
|
|
Dobro bezveze samo puko broj od 60% , ali kažem da je dosta kaštela iz HB . Skoro svako iz kaštela koga znam je porjeklom iz HB . Većina tomislavgrad i livno .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:03 |
|
|
dalmatinac181 je napisao/la: Th1950 je napisao/la: Bome 60 posto Kaštila su iz HB . Ti očito voliš lupat podatke koji veze s vezon nemaju.. Da ima Hercegbosanaca na svakon koraku ima, ali kakvih crnih 60%..? ![smajl052 :smajl052](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl052.gif) Većina u Kaštelima nisu fetivi, ali jesu Dalmatinci.. Nego reci mi jel bi ti iz Spalata iša u boj za HB?Nisam iz Spalata , blizu mjesto jedno . Odgovor je DA ! Ako očevina zove moja obveza je odazvat se .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
K..M
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:07 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Karabaja je napisao/la: K..M je napisao/la: Doci ce iz kaznjenicke bojne, robijasi, banditi, secikese...da se sto ukrade, siluje, malo ubija nekaznjeno, tko na safariju.
Vikend Rambovi........nitko normalan NE zeli dat zivot, dio tjela, zdravlje, psihu za netku "Bazniju"....nije to Istra, obala, Zg.
Tisucu je plafon. Poslat ćemo Mirzu Hatića da to riješi sa ekipom A ondA novi MIROVNI SPORAZUM Ne znam za Mirzu, ali mi se dojmio da je to netka dzukela i lupez, ubojica tko Caco.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:09 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Dobro bezveze samo puko broj od 60% , ali kažem da je dosta kaštela iz HB . Skoro svako iz kaštela koga znam je porjeklom iz HB . Većina tomislavgrad i livno . Dobro je. Ne stavljaj mi sol na ranu. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dalmatinac181
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:11 |
|
|
Th1950 je napisao/la: dalmatinac181 je napisao/la: Ti očito voliš lupat podatke koji veze s vezon nemaju.. Da ima Hercegbosanaca na svakon koraku ima, ali kakvih crnih 60%..? ![smajl052 :smajl052](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl052.gif) Većina u Kaštelima nisu fetivi, ali jesu Dalmatinci.. Nego reci mi jel bi ti iz Spalata iša u boj za HB?Odgovor je DA ! Ako očevina zove moja obveza je odazvat se . Svaka čast. To je pravi Hrvat. ![thumbup1 :thumbup1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/thumbup1.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HHerceg
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:16 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Tko nije spreman dati život za HercegBosnu neka za početak napusti forum.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:20 |
|
|
Broj dragovoljaca ovisi o politici HDZ BiH. Budu li šurovali sa Srbima, a kane to raditi, to će imati manje dragovoljaca. Još dugo će anti-srpski refleks biti jak među Hrvatima. Budu li se samo branili, imat će veći broj dragovoljaca, a ako budu napadali, manji. Ako Bošnjaci budu mudri, i klone se hrvatskih civila, odmah manje dragovoljaca. BH hrvatske civile Bošnje moraju držati ko malo vode na dlanu. I držat će sigurno u svom najboljem interesu. Ma što HDZ učini, ne treba se dati isprovocirati. Generalno, puno je manje napaljenih nego 1991 na svim stranama, motivacija manja, jer neprijatelj nije pod prozorom, sem Bošnjama, ljudi su se ustalili i obikli uz tople guzove svojih žena, i sigurna primanja i vrlo teško će se odlučiti da idu u siromašna bosanska brda. Bošnje su teška sirotinja, nemaš što uzet od njih, a možeš zaginut bez potrebe. Zemlja planinska, oskudna, hladna i uboga. Novi rat će biti puno dosadniji i predvidljiviji nego prošli. Pa i sa strane dragovoljaca. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif)
_________________ Vidimo se u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
laganini
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:24 |
|
|
Th1950 je napisao/la: Bome 60 posto Kaštila su iz HB . .. ![smijeh :smijeh](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smijeh.gif) mislis dobro su raspoređeni..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Skeletor
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:24 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Novi rat će biti puno dosadniji i predvidljiviji nego prošli. Pa i sa strane dragovoljaca. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Ako muslimani izazovu novi rat, on neće trajati dovoljno dugo da se skupe dobrovoljci. Šta misliš zašto Srbija kupuje dronove a Hrvatska Rafale, da se natežemo s vama 5 godina?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
laganini
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:25 |
|
|
Skeletor je napisao/la: Lars Dietrich je napisao/la: Novi rat će biti puno dosadniji i predvidljiviji nego prošli. Pa i sa strane dragovoljaca. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Ako muslimani izazovu novi rat, on neće trajati dovoljno dugo da se skupe dobrovoljci. Šta misliš zašto Srbija kupuje dronove a Hrvatska Rafale, da se natežemo s vama 5 godina? ..ko kupuje..Kizo???
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
HHerceg
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:29 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Broj dobrovoljaca nije puno bitan. Bitno je samo hoće li se RH postaviti kao Hrvatska ili Perecijanska zemlja. Znamo kako je VRS prcala muslimane. Malim brojem ali oružanom nadmoću. Ono što me brine je da RH nema ni vlastitu tvornicu streljiva.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Skeletor
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:29 |
|
|
laganini je napisao/la: ..ko kupuje..Kizo??? Građani Hrvatske odnodno sa druge strane Srbije koji plaćaju porez. Niko neće iz svog džepa izvaditi milijardu, ni Andrej ni Zoran ni Vučić.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:32 |
|
|
Th1950 je napisao/la: 15 000 ljudi bi moglo pokrit 1/3 crte iz 93 .
15 000 ljudi bi moralo bit angažirano samo za SB , oko Hrvatske SB imaš Zenicu i Sarajevo sa dosta manje srba na brdima .
Minimalno 20 000 ljudi bi bilo iz HB mobilizirano .
ako ćete dolazit 2-3 000 ne trebate ni dolazit . Nisu više crte iz 93 na terenu, niti Muslimani imaju 200k pod oružjem. 1. Ogroman broj resursa je tada odlazio na Srbe, koje danas možemo gotovo u potpunosti ignorirati, osim DGG gdje bi 100 policajaca zavelo red u dan dva. 2. Policija HNK mora samo zatvoriti put prema Sarajevu što Muslimane južno od Ivan Sedla pacificira u roku keks. To je možda kojih 100 ljudi za svaku kasabu (Jablanica, Konjic) plus jedna bojna za istočni Mostar kojih 3k ljudi. Dakle s kojih 3500 ljudi osiguraš 4 kantona ( ZHŽ, HNK, HBK PK), Posavinu nisam ni spomenuo kad mujo do nje ni doći ne može Najveći problem bi bilo osigurati enklave u SBK, posebno bi problem bio Kiseljak zbog blizine Sarajeva i Vitez zbog blizine Zenice. u SBK bi morali slati preko 2/3 snaga. Uglavnom, broj ljudi bi danas bio manji na svim stranama, pazi, jedan HV danas ima 15 k ljudi a ti misliš da to nije dosta za HVO...
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Karabaja
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:34 |
|
Pridružen/a: 17 ožu 2021, 16:33 Postovi: 10582 Lokacija: Global South Upozorenja: 1
|
K..M je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Poslat ćemo Mirzu Hatića da to riješi sa ekipom A ondA novi MIROVNI SPORAZUM Ne znam za Mirzu, ali mi se dojmio da je to netka dzukela i lupez, ubojica tko Caco. On je macolom srusio KRST koji ste vi postavili na banderu iznad Saraja Opasan momak i dobro uhranjen
_________________ dubula dubula aw dubul'ibhunu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:35 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1800 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
weasel je napisao/la: Th1950 je napisao/la: 15 000 ljudi bi moglo pokrit 1/3 crte iz 93 .
15 000 ljudi bi moralo bit angažirano samo za SB , oko Hrvatske SB imaš Zenicu i Sarajevo sa dosta manje srba na brdima .
Minimalno 20 000 ljudi bi bilo iz HB mobilizirano .
ako ćete dolazit 2-3 000 ne trebate ni dolazit . Nisu više crte iz 93 na terenu, niti Muslimani imaju 200k pod oružjem. 1. Ogroman broj resursa je tada odlazio na Srbe, koje danas možemo gotovo u potpunosti ignorirati, osim DGG gdje bi 100 policajaca zavelo red u dan dva. 2. Policija HNK mora samo zatvoriti put prema Sarajevu što Muslimane južno od Ivan Sedla pacificira u roku keks. To je možda kojih 100 ljudi za svaku kasabu (Jablanica, Konjic) plus jedna bojna za istočni Mostar kojih 3k ljudi. Dakle s kojih 3500 ljudi osiguraš 4 kantona ( ZHŽ, HNK, HBK PK), Posavinu nisam ni spomenuo kad mujo do nje ni doći ne može Najveći problem bi bilo osigurati enklave u SBK, posebno bi problem bio Kiseljak zbog blizine Sarajeva i Vitez zbog blizine Zenice. u SBK bi morali slati preko 2/3 snaga. Uglavnom, broj ljudi bi danas bio manji na svim stranama, pazi, jedan HV danas ima 15 k ljudi a ti misliš da to nije dosta za HVO... Bojna je veličine 350-400 ljudi. 3k ljudi je brigada.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Th1950
|
Naslov: Re: Procjena broja dobrovoljaca iz RH u slučaju Rata u HB Postano: 12 pro 2021, 18:38 |
|
|
Bilo bi minimalno 100 000 muslimana , duplo manje nego 95 ali opet dosta .
15 000 je mala brojka za od Drvara do Ravnog a kamo li još SB .
15 000 Mora bit samo na SB koncetrirano ako mislimo išta .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|