HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 11:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prohrvatski bihanci
PostPostano: 10 stu 2022, 16:58 

Valhalla je napisao/la:
Svi pravi Bosanci i Hercegovci uključujući i Bošnjake vole Hrvatsku, ali ne vole politiku koju vodi HDZ, općenito politička scena tamo. U tome je sva mudrost.

Ne treba jednu sjajnu zemlju poistovjećivati sa loše prikrivenim radikalima i korupcionašima.
:hrvatinic

Jest, jest. Ono je reprezentacija HDZ-a igrala protiv Turske, kad je razdragano mnostvo diljem trokutistana izaslo na ulice.

Vasa podlost je tako dosadna, da ne znam kako uspjevate ustrajati u istoj.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 17:03 

Rekao bih da se sad bore dvije struje prohrvatska i antihrvatska SDFA.

Pomozimo uklanjanje radikalnih stranaka s pozornice SDA i DF.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 17:06 

Oboje su izrazito antihrvatske.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 17:38 

alh84001 je napisao/la:
Valhalla je napisao/la:
Svi pravi Bosanci i Hercegovci uključujući i Bošnjake vole Hrvatsku, ali ne vole politiku koju vodi HDZ, općenito politička scena tamo. U tome je sva mudrost.

Ne treba jednu sjajnu zemlju poistovjećivati sa loše prikrivenim radikalima i korupcionašima.

Jest, jest. Ono je reprezentacija HDZ-a igrala protiv Turske, kad je razdragano mnostvo diljem trokutistana izaslo na ulice.

Ja i slični živimo ono što zastupamo i propovijedamo. Meni Hrvatska kao zemlja nikada nije učinila ništa nažao, niti ogromna većina ljudi otamo, dapače. Većinom je to fin svijet i samo sam dobra i koristi vidio od njih. Hoću li sada nazor lagati da bi se svetio HDZ&co.?

Pa neću, naravno, i neću im davati za pravo da nas zavađaju oko svake sitnice. Treba se ljutiti na uzročnike problema, a ne na obične dobronamjerne ljude.

Ja znam da vama trebaju neki radikalni islamisti budale da se naslađujete, pa bi ih sada od blata pravili i svakoga tko se ne uklapa zvali takijašem.
:neznam

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 18:03 

Kada vi shvatite da su Hrvati jedno s Hrvatima iz BiH i da je to povezano obiteljski i svakako, onda će biti bar malo bolje.
Nema odvajanja Hrvatska i Hrvati u BiH. To je jedno. 60-70% nas iz Hrvatske vuče korijene ili iz Bosne ili iz Hercegovine jer su to uvik bili najplodniji hrvatski krajevi demografski, a i oblik hrvatske države vam sve govori. :HercegBosanac :herceg_bosna :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 18:13 

Croato je napisao/la:
Kada vi shvatite da su Hrvati jedno s Hrvatima iz BiH i da je to povezano obiteljski i svakako, onda će biti bar malo bolje.
Nema odvajanja Hrvatska i Hrvati u BiH. To je jedno. 60-70% nas iz Hrvatske vuče korijene ili iz Bosne ili iz Hercegovine jer su to uvik bili najplodniji hrvatski krajevi demografski, a i oblik hrvatske države vam sve govori. :HercegBosanac :herceg_bosna :hrvatinic

U Republici Hrvatskoj ljudi imaju drugih problema i preokupacija sem BiH i tu je za nas važna poveznica za suradnju oko konkretnih pitanja.
Nisu svi zainteresirani da im BiH bude središnja tema u životu, i to je dobro.

A pitanje povezivanja dvije katoličke zajednice je vaša stvar.
Ne bu se štel mešat. Ne razmem se.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 18:18 

Ma potpuno su izgubili podršku od žetona iz RH. Jedino se onaj Dejo Srbin javio. Ostalima valjda nisu sjele doznake više.

Zoran Milanović je tipični dobronamjerni Hrvat.

To vam je Zorantest. Ako njega prihvaćate i sa drugima nećete imat problema.

Pokušajte poslušat sto vam govori.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:00 

Hahahahahaha... Dvije katoličke zajednice. Ajde dođi prijateljski u Dalmatinsku zagoru kod mene pa da usporediš s Posušjem i Grudama ima li ikakve razlike. Nema. Funkcioniramo ko jedno.
Hrvatska nacija je i izgrađena na tom prostoru, prije svega BiH i Dalmacije. Zna se di se protezalo Hrvatsko kraljevstvo i slavna kraljevina Katarine i Stjepana.
U glavnom gradu prošli gradonačelnik bio Hercegovac, sad Bosanac.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:10 

Croato je napisao/la:
Hahahahahaha... Dvije katoličke zajednice. Ajde dođi prijateljski u Dalmatinsku zagoru kod mene pa da usporediš s Posušjem i Grudama ima li ikakve razlike. Nema. Funkcioniramo ko jedno.
Hrvatska nacija je i izgrađena na tom prostoru, prije svega BiH i Dalmacije. Zna se di se protezalo Hrvatsko kraljevstvo i slavna kraljevina Katarine i Stjepana.
U glavnom gradu prošli gradonačelnik bio Hercegovac, sad Bosanac.

To se mene ne tiče. Dođem par puta godišnje na more koji tjedan, i par puta u Zagreb poslovno koji dan. Kako se vi organizirate i kakva su vam shvaćanja, mene niti zanima, niti me se tiče za onu razinu odnosa koju ja i većina stanovnika BiH imamo sa RH.

Sve države i nacije će bit i proć, prošla su velika carstva i narodi, pa ćemo i mi na koncu. Nisu to neke teme za kratke ljudske živote, sem vas koji živite u tlapnjama.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:12 

Naravno da trebamo biti u dobrim odnosima, samo ti kažem da su nerealne vaše vizije o BiH di su Posušaci neki sasvim drugi ljudi od Imoćana, Čapljinci od Metkovaca, Neumljani od Pelješana itd.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:12 

alh84001 je napisao/la:
Valhalla je napisao/la:

politika/motiv-prevare-kao-poveznica-naziva-bosnjak-bosanski-jezik-naziva-stranaka-izjasnjavanja-t22242.html

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:15 

Croato je napisao/la:
Naravno da trebamo biti u dobrim odnosima, samo ti kažem da su nerealne vaše vizije o BiH di su Posušaci neki sasvim drugi ljudi od Imoćana, Čapljinci od Metkovaca, Neumljani od Pelješana itd.

Pa i jesu drugi ljudi u mentalitetsko-vrijednosnom smislu, kao što mi iz BiH nismo isto kao Sandžaklije.

Bolje bi bilo da gradimo društvo kakvo imamo i pokušamo zadržati narod dok još možemo barem nekoga.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:17 

Robbie MO je napisao/la:
alh84001 je napisao/la:

politika/motiv-prevare-kao-poveznica-naziva-bosnjak-bosanski-jezik-naziva-stranaka-izjasnjavanja-t22242.html

Znam da si ograničen, ali ne žele svi da žive isključivo u etno-konfesionalnom okviru, a pogotovo rekonvalescenti osmanske okupacije kojima je nametnut islamski "identitet" kojem ne pripadaju.

Nije to prijevara, nego naše stanje koje je rezultat tragične povijesti.

Get a life, bolan.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:18 

Milanović je veliki promašaj na mjestu šefa države, bio je neuspješan predsjednik vlade, a kao predsjednik države je dodatno srozao i svoj rezime i tu funkciju.

Ali nije problem u njemu; Bošnjaci jednostavno sebe vide kao jedine vlasnike BIH, a takav stav podrazumijeva nestanak i Hrvata i Srba iz BIH. Kakvu reakciju onda očekivati s hrvatske strane? Tko bi se pomirio sa svojim nestankom? Sve što se zadnjih godina događa u BIH, sav otrov koji se iz Sarajeva sipa po BIH Hrvatima, dodatno je učvrstio onu našu prirodnu reakciju da stajemo na stranu svojega.
U ovom je konkretnom slučaju naša strana u pravu jer joj je jedina alternativa nestanak. Onaj tko bi zagovarao drugačiji pristup Hrvatske prema BIH po sili argumenta bi zapravo tražio da BIH Hrvati nestanu. Zato oni ne mogu biti u krivu.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:19 

Josip Filipović je napisao/la:
Milanović je veliki promašaj na mjestu šefa države, bio je neuspješan predsjednik vlade, a kao predsjednik države je dodatno srozao i svoj rezime i tu funkciju.

Ali nije problem u njemu; Bošnjaci jednostavno sebe vide kao jedine vlasnike BIH, a takav stav podrazumijeva nestanak i Hrvata i Srba iz BIH. Kakvu reakciju onda očekivati s hrvatske strane? Tko bi se pomirio sa svojim nestankom? Sve što se zadnjih godina događa u BIH, sav otrov koji se iz Sarajeva sipa po BIH Hrvatima, dodatno je učvrstio onu našu prirodnu reakciju da stajemo na stranu svojega.
U ovom je konkretnom slučaju naša strana u pravu jer joj je jedina alternativa nestanak. Onaj tko bi zagovarao drugačiji pristup Hrvatske prema BIH po sili argumenta bi zapravo tražio da BIH Hrvati nestanu. Zato oni ne mogu biti u krivu.

Joj, sirotinjo i Bogu si teška.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:21 

Valhalla je napisao/la:
Croato je napisao/la:

Pa i jesu drugi ljudi u mentalitetsko-vrijednosnom smislu, kao što mi iz BiH nismo isto kao Sandžaklije.

Bolje bi bilo da gradimo društvo kakvo imamo i pokušamo zadržati narod dok još možemo barem nekoga.

Nije istina. Mi Imoćani, Posušaci i Gruđani smo istog mentaliteta.
Vidi se da se ne razumiš u ovu priču.

Ti iz Sarajeva maštaj kako ti milo. :wub

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:22 

Valhalla je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Znam da si ograničen, ali ne žele svi da žive isključivo etno-konfesionalnom okviri, a pogotovo rekonvalescenti osmanske okupacije kojima je nametnut islamski identitet kojem ne pripadaju.

Get a life, bolan.

Zapleli ste se u kolo prevare, kao kockar koji se kockanjem pokušava izvuci iz kockarskih dugova. Vec 30 godina iz tog kola ne možete izaći, a imate danas daleko manje nego 1990, i teritorija i stanovnika. Trecinu manje teritorija i duplo manje stanovnika. Pokušaji prevare ne rezultiraju do sada ni jednim uspješnim varanjem, nego samo žešćom reakcijom gdje vas se lupa po glavi; a uvreda uslijed laganja samo i nas i Srbe mobilizira.

Vi ste dobili šamare zbog pokušaja prevara jacih (formiranje RS je najveći šamar, zbog pokušaja prevare Srba), a gubitke nastojite vratiti novim prevarama, s istim rezultatima (svaki put imate manje), što garantira nastavak iste spirale. :zivili

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:25 

U ratu u BIH Hrvati su u svakom trenutku bili u pravu jer je njihova opredijeljenost uvijek davala prevagu jednoj od strana. Kada su Hrvati ratovali zajedno s Bošnjacima, ta strana je činila debelu većinu stanovništva BIH. Kada su ratovali zajedno sa Srbima, također su bili na većinskoj strani. A Bošnjaci i Srbi kako-kada. Dakle, Hrvati = apsolutno i uvijek u pravu!

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:33 

Ne znam jesu li ovi toga svjesni, ali kod i Srba i Hrvata koliko vidim, se javlja poriv za potpunim gaženjem nekoga tko se ponaša kao varalica i ima tako razvijen mentalitet laganja. Scammere svi vole gaziti i na njima primjenjivati disproporcionalne kazne. Prevara je svakome ne samo materijalna šteta zbog ukradenog predmeta; nego i silna uvreda, zato se lopovima i u islamu rezu ruke.

Muslimani nisu krivi sto toliko lažu; to se razvilo zadnjih 200 godina otkako je Kalifat otišao a on se našli kao manjina u Europi. Naravno da će lagati, i kršćani u Libanonu lažu ako kazu da su protiv još jednog križarskog rata. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:34 

Ima tu još jedna poveznica. Oni koji su prohrvatski su i proEU i proeuropski.

Svi drugi manje-više bošnjački nacionalisti koji samo glume da im je stalo do Europe, a u stvari im je stalo samo do bošnjačke dominacije u BiH. K tome vrlo lako otkliznu Turskoj ili kao sad Iranu u naručje. :D

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:42 

Nekako ta “lukavost” uvijek završi skičanjem, lelekanjem i Naqbom.

Nikako se ostavit rabote varanja.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:42 

Pogledao sam malo FTV zadnjih dana, jako depresivno. I dalje pričaju iste priče ko i prije 10 ili 20 godina. Agresija, uplitanje u unutrašnja pitanja,uzp, normalna država itd...

Možda je i velik dio problema što hrvatski (pa i srpski) političari pričaju u debelim eufemizmima. Konstitutivni narodi su politička realnost, entiteti, domovi naroda, Dayton je kompromis itsl. Skoro nitko ne govori o srži problema.
Zašto to sve postoji?
Pa zato što Hrvati i Srbi nisu i ne žele živjeti pod muslimanskom (a ni bošnjačkom) vlašću. I bili su spremni ratovati da bi to izbjegli. I poginuti i ubiti. Na kraju su pristali na očuvanje okvira BiH kao države pod uvjetom slabe centralne vlasti u kojoj će kao kolektivi imati pravo veta.

Ali Bošnjacima to nije jasno. Oni su se jednostavno zalijepili za formalizam po kojem je BiH "međunarodno priznata i suverena država" zato što ima zastavu i stolicu u UN-u. I da to znači da treba bit "normalna država" kao i svaka druga, neulazeći uopće u to da ima i drugih "nenormalnih" država. Oni pritom misle da treba bit ko Francuska i nikako drugačije.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:51 

Robbie MO je napisao/la:
Valhalla je napisao/la:

Znam da si ograničen, ali ne žele svi da žive isključivo etno-konfesionalnom okviri, a pogotovo rekonvalescenti osmanske okupacije kojima je nametnut islamski identitet kojem ne pripadaju.

Get a life, bolan.

Zapleli ste se u kolo prevare, kao kockar koji se kockanjem pokušava izvuci iz kockarskih dugova. Vec 30 godina iz tog kola ne možete izaći, a imate danas daleko manje nego 1990, i teritorija i stanovnika. Trecinu manje teritorija i duplo manje stanovnika. Pokušaji prevare ne rezultiraju do sada ni jednim uspješnim varanjem, nego samo žešćom reakcijom gdje vas se lupa po glavi; a uvreda uslijed laganja samo i nas i Srbe mobilizira.

Vi ste dobili šamare zbog pokušaja prevara jacih (formiranje RS je najveći šamar, zbog pokušaja prevare Srba), a gubitke nastojite vratiti novim prevarama, s istim rezultatima (svaki put imate manje), što garantira nastavak iste spirale. :zivili

Takvim aršinom mjereno, a to je neobjektivan aršin, Srbi i Hrvati su također prijevaranti. Tamo gdje su drugi u manjini, tamo nemaju nikakvih prava i bivaju zgaženi. Pored svog primitivizma na inzistiranju na takvim identitetima. Koliko treba biti bezobrazan i provincijalno prepotentan pa govoriti o bošnjačkoj politici sa moralne visine???

Tu je laž i prijevara oko legitimnog predstavljanja, konsocijacije i konstitutivnosti, to ne važi za Bošnje, pored svega ostalog. A trubi se o tome više od deceniju.

A što je nametanje Šmitlera nego MEGA-prijevara.

Ili opet jedno važi za katolike, a drugo za muslimane.

Ne znam o čemu pričaš, sem o nasilju i prijevari trenutno jače strane.

I postao si prilično dosadan sa prepotentnim moraliziranjem bez podloge.
Dosadan si.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 19:52 

pakovic je napisao/la:
Pogledao sam malo FTV zadnjih dana, jako depresivno. I dalje pričaju iste priče ko i prije 10 ili 20 godina. Agresija, uplitanje u unutrašnja pitanja,uzp, normalna država itd...

Možda je i velik dio problema što hrvatski (pa i srpski) političari pričaju u debelim eufemizmima. Konstitutivni narodi su politička realnost, entiteti, domovi naroda, Dayton je kompromis itsl. Skoro nitko ne govori o srži problema.
Zašto to sve postoji?
Pa zato što Hrvati i Srbi nisu i ne žele živjeti pod muslimanskom (a ni bošnjačkom) vlašću. I bili su spremni ratovati da bi to izbjegli. I poginuti i ubiti. Na kraju su pristali na očuvanje okvira BiH kao države pod uvjetom slabe centralne vlasti u kojoj će kao kolektivi imati pravo veta.

Ali Bošnjacima to nije jasno. Oni su se jednostavno zalijepili za formalizam po kojem je BiH "međunarodno priznata i suverena država" zato što ima zastavu i stolicu u UN-u. I da to znači da treba bit "normalna država" kao i svaka druga, neulazeći uopće u to da ima i drugih "nenormalnih" država. Oni pritom misle da treba bit ko Francuska i nikako drugačije.

Tako je.
Bolje bi bilo da se istina govori za sve.
Bošnjačka politika je najkrivlja samo u smislu da ne govori i ne nastupa otvoreno.
Vode je kriminalci koji rade po sustavu drži vodu dok majstori odu, pa su joj i takvi rezultati.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2022, 20:05 

Kako u Zg su dolazili Hrvati iz svih krajeva svijeta pa i ekavci. Mogao si ih raspoznat po tome što pokušavaju ijekavicu pričat pa fulaju. :D Smiješno zvuči.

Valhallče, ili si Srbin iz Srbije koji trola ili si Sandžo.

Uglavnom, imaš Događanja u Srbiji i slično.

Ti s Hrvatima baš nikakve veze nemaš. Otpepaj.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Ceha, Groot, mrnjav, Vukota i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: